Kräftrisotto med broccoli och tomat

Här kommer receptet på kräftrisotton vi åt i tisdags. Receptet är för 4 personer.


Så här gör du:
1. Buljong: Koka upp 6 dl vatten med 1 buljongtärning (alt. 1 msk buljongpulver) i en kastrull.

2. Finhacka 1 bananscharlottenlök och strimla 1 fänkål tunt. Skölj och riv skalet från 1 lime och lägg i en liten skål. 

3. Hetta upp 1 msk smör och 1 msk neutral olja i en kastrull och stek löken, fänkålen och 2 pressade vitlöksklyftor på medelhög värme i 4 min. 

4.  Tillsätt 200 g risottoris i kastrullen och rör om. Häll i 250 ml vitt matlagningsvin och saften från 1 lime. Låt vätskan koka in.

5. Späd riset med lite buljong i taget (ca 1 dl) och låt koka in under omrörning tills riset är klart, ca 20 min. 

6. Under tiden, grovriv 100 g parmesan. Låt 1 burk kräftstjärtar (400 g) rinna av. Hacka ½ kruka  bladpersilja. 

7. Skär 500 g broccoli i buketter och bitar. Koka i 5 min. Blanda den kokta broccolin med 100 g körsbärstomater i en skål. 

8. Blanda ner limeskalet, parmesanen, kräftorna, persiljan, 1 msk smör, 1 tsk rosmarin, ½ tsk salt och 1 krm svartpeppar i risotton. Servera med broccolin och tomaterna.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Vad har du på hjärtat?

Trackback
RSS 2.0