Kräftrisotto med broccoli och tomat
Här kommer receptet på kräftrisotton vi åt i tisdags. Receptet är för 4 personer.
Så här gör du:
1. Buljong: Koka upp 6 dl vatten med 1 buljongtärning (alt. 1 msk buljongpulver) i en kastrull.
2. Finhacka 1 bananscharlottenlök och strimla 1 fänkål tunt. Skölj och riv skalet från 1 lime och lägg i en liten skål.
3. Hetta upp 1 msk smör och 1 msk neutral olja i en kastrull och stek löken, fänkålen och 2 pressade vitlöksklyftor på medelhög värme i 4 min.
4. Tillsätt 200 g risottoris i kastrullen och rör om. Häll i 250 ml vitt matlagningsvin och saften från 1 lime. Låt vätskan koka in.
5. Späd riset med lite buljong i taget (ca 1 dl) och låt koka in under omrörning tills riset är klart, ca 20 min.
6. Under tiden, grovriv 100 g parmesan. Låt 1 burk kräftstjärtar (400 g) rinna av. Hacka ½ kruka bladpersilja.
7. Skär 500 g broccoli i buketter och bitar. Koka i 5 min. Blanda den kokta broccolin med 100 g körsbärstomater i en skål.
8. Blanda ner limeskalet, parmesanen, kräftorna, persiljan, 1 msk smör, 1 tsk rosmarin, ½ tsk salt och 1 krm svartpeppar i risotton. Servera med broccolin och tomaterna.