Blomkålsgratäng med knaperstekt bacon

Utlovade ett recept på den supergoda blomkålsgratängen jag gjorde för kanske 2 månader sedan. Men tappade bort tidningen där jag hittade receptet och har fortfarande inte hittat den. Men jag hittade receptet på ICA's hemsida så här får ni det! SUPERGOTT!

1 stort blomkålshuvud (ca 1kg)
1 vitlöksklyfta
2 dl crème fraiche
2 dl mjölk
200 g riven cheddarost
Ströbröd
(Svårt att säga exakt hur mycket, gå på ögonmått)
2 paket bacon (ca 140 g)
Olivolja

1. Sätt ugnen på 175°C.
2. Ansa och skär blomkålen i buketter. Lägg dem i en smord ugnssäker form.
3. Skala och finriv vitlöken. Blanda crème fraiche och mjölk med hälften av den rivna vitlöken och riven ost.
4. Häll såsen över blomkålen.
5. Strö över resten av osten och vitlöken på gratängen och ströbrödet. Ringla 2 msk olja över.
6. Gratinera i ugnen 50–60 minuter, tills gratängen har fått fin färg och blomkålen känns mjuk.
7. Stek baconet knaprigt i en stekpanna. Låt rinna av på hushållspapper.
8. Servera gratängen med bacon.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Vad har du på hjärtat?

Trackback
RSS 2.0