Egypten, Hurghada DEL 3

Snorkelutflykten var det ja. Reven såg ni på sista bilden i föregående inlägg.

Här är några av fiskarna vi såg. Kevin var den som simmade med kameran så undervattensbilderna står han för.

Här har vi fiskfantasten i egen hög person. Kevin var såklart i sitt esse här under vattnet. Snorkla är bland det bäst han vet.

Och här har ni mig. Inte lika förtjust i att snorkla. Vattnet är salt och jag har inte samma tålamod att ligga och kolla fiskar som Kevin har. Men det var absolut en häftig upplevelse! Färgerna under vattnet är inte rättvisa på bilderna. Det var inte så grumligt som det ser ut. Men det var inte heller så klart som man ser i broschyrer och resetidningar, något mellanting kan man väl säga :-)

På vissa ställen var reven väldigt nära vattenytan. Här ser ni ett exempel. Då gällde det att hålla sig så rak som möjligt så man inte stötte i reven. Lite obehagligt faktiskt.

Här är dom fina gula fiskarna igen. Ska vi någon gång ha ett akvarium så är det färgglada fiskar vi ska ha. Dom är SÅ fina!

Och lite Nemo-fiskar fick vi också se. Har flera hundratals bilder på fiskar under vattnet men det är inte roligt att titta på för andra som inte varit med, så nu ska ni inte behöva se fler fiskbilder. Jo förresten, en till ska ni få se.. Men den kommer senare.

Vi stannade till och snorklade på två ställen och därefter åt vi lunch. Efter lunchen åkte vi till detta stället. Paradise beach. Och det namnet stämde in väldigt bra. Kristallklart vatten och kritvit sand.

Ja, ni ser hur fint där är!

Supermysigt och väldigt mycket öken-känsla.

Och lilla jag på ett litet hörn!

Jag och min älskade på Paradise beach.

Det fanns bland annat en liten bar på ön. Kevin beställde två glassar och jag stod och tittade på. Jag hade konstigt nog inte något riktigt sug efter sötsaker under resan. Det kan jag nog tacka värmen för. Men glass och gotte blev det ändå. Måste ju passa på ;-) haha.
Lägg märke till dom häftiga solplatserna under "halm-parasollerna".

Ja ni ser rätt! Vi fick se delfiner på vägen tillbaka till hamnen! Vi fotade säkert 40-50 bilder på dom, men dom hoppade aldrig så där som delfiner kan göra utan dom stack upp huvudet och rakt ner i vattnet igen. Men vi har sett delfiner i alla fall och det är det som är det häftiga!!!

Min fina!

Maten på restaurangerna på hotellet (vi hade tillgång till 4 restauranger, men besökte bara 2) var ingen höjdare. Mycket inhemsk mat och eftersom Egypten är ett muslimskt land till 90% så fanns det inget fläskkött. Endast lamm fanns och det är ingenting som tilltalar mina smaklökar. Men fina dekorationer hade dom gjort varje dag!

Detta ser faktiskt godare ut än vad det var. Antingen var maten för lite kryddad eller så var den kryddad med konstiga kryddor. Som sagt, inhemsk mat!
 
Här ser ni en del av restaurangens buffé. Jag levde i stort sett på frukt och en dag hade dom ett krämigt gott ris och en riktigt god fisk så då åt jag för fulla muggar!

Också ett stort bord med brett utbud av kakor och olika sorters bakverk. På andra sidan fanns massor av olika sorters bröd. Detta var också något jag levde på. Hittade ett favoritbröd som smakade precis som grekiskt lantbröd, mmm!

På kvällen satte vi oss i några stolar vid poolen och Kevin tog en drink och rökte vattenpipa och jag åt toblerone. Så otroligt mysig omgivning på hotellområdet. Har aldrig bott på ett så mysigt hotell någongång!

Varje kväll var vi ute på hotellgatan och kollade i butiker. Dessa mysiga lyktorna hängde utanför hotellet. Försökte övertala Kevin att han skulle kolla hur dom var uppbyggda och sedan göra sådana på jobb. Han är plåtslagare så han hade klarat det, men han sa att det inte skulle bli bra. Jag får njuta av dom på bilderna och hoppas på att jag någongång får tillgång att köpa sådana. För såååå mysigt ljus dom ger!

Också vårt hotell. Tänk om man någongång får en stooor trädgård och kan inreda den i stil med detta? Åååh!

Dessa lyktorna blev jag också förälskad i. Så fruktansvärt mysiga!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Vad har du på hjärtat?

Trackback
RSS 2.0