Egypten, Hurghada DEL 6

Sista heldagen kvar i Egypten startade vi med frukost på hotellet, som alla andra dagar.
Efter frukosten åkte vi till Zahabia beach igen för att snorkla en sista gång. Jag snorklade inte när vi var där på fredagen så jag tänkte jag skulle ge det en chans på söndagen istället.
 
Jag snorklade i max 5 minuter sen gav jag upp. Det var för mycket rörelse i vattnet så det såg mest ut så här:

Alltså väldigt "dammigt". Kevin berättade dock att det inte såg ut så här när man snorklade lite längre ut, men jag hade inga simfötter så jag vågade inte simma för långt ut med risk att få panik och råka stöta i korallerna och skära upp fötterna.

Så här fint var det längre ut. Helt fantastiskt!

Kevin berättade att denna fisken var helt galen, den simmade fram och tillbaka in i kameran och var inte alls lätt att få foto på. Men gud så fin den är!!!
Runt kl 13 var vi tillbaka på hotellet och tog direkt solstolar vid poolen och låg där och läste, solade och badade resten av dagen.

Mys framför poolen!

Chipshyllan! Det blev mycket gott under dagarna och vi åt sällan lunch. Lunchen blev lite chips, choklad, godis eller glass. Fy skäms, men är det semester så är det ;-)
Kl 17 hade jag en tid på Oasis, ett spa-center typ. Jag skulle göra fransk manikyr samt färga ögonbrynen.

För både fransk manikyr, plockning och färgning av ögonbrynen fick jag ge 175 EGP. Detta motsvarar ca 200 SEK. Inte fyskam!

Vi åt vår sista middag på restaurangen med wooken.

Mysig utsikt, inget man hade tackat nej till att ha här hemma när man äter middag.

Efter middagen gick vi upp på högsta våningen på hotellet för att ta foto på utsikten. Denna kupolen var "taket" på den stora öppna ytan där showerna ägde rum varje kväll. Så fin!

Utsikt mot ett av poolområdena. Ja, vi hade två stycken. Detta var det vi befann oss vid hela veckan. Det andra poolområdet hade barnpool och även pool med olika vattensporter som anordnades varje dag. Det var alltså mer liv (läs mer barn) vid det andra poolområdet.

MYS! Som jag sagt tidigare, jag har aldrig varit på ett så mysigt hotell som detta. Helt otroligt!

Ja, ni ser!

Jag och min stora kärlek i hissen på väg ner igen!

Och vår utsikt från balkongen. En bar skymtar man på vänster sida. Dock var den bara till för all-inclusive gäster så vi hängde inte där något.

Där ser ni baren lite bättre. Synd att vi inte fick vara där, annars hade vi nog suttit där många kvällar!

Måndagen tillbringade vi framför poolen hela dagen. Vi gick upp vid 7.30 och åt frukost.

Ungefär så här såg min frukost ut varje dag. Ibland tog jag en omelett, och ibland hoppade jag över pannkakan, men här är på ett ungefär. Yoghurten var både min och Kevins favorit. Den slank alltid ner, minst 2 st. Ibland 3 ibland 4, hoho. 

Jag gick upp kl 5 på morgonen för att lägga handdukar på solstolarna. Det gäller att vara i tid om man ska få dom bästa platserna! Jag fick dom bästa - direkt framför poolen med tillgång till ett parasoll.

Min snygging!

Fossingar i poolen!

Vi två.

Här ser ni utsikten från våra fantastiska poolplatser. Kevin ligger i solstolen och fotar. Det är bara att ta ett steg och sedan är men nere i poolen. Så härligt!

Och jag tvingar Kevin att ta foton nu sista dagen eftersom det inte blivit så många foton från poolen. Det är även kul att ha bilder på sin kropp för att sedan se utvecklingen!

Jag igen.

Detta är så typiskt Kevin, han bara fotar och fotar, tittar inte så att jag är beredd, nej nej, det har man inte tid med...

Eller så gör han sånt här när jag tror han försöker ta någon fin bild... Men några fina bilder fick han till i alla fall!

En utslagen hjälte!

När klockan blev 14.45 lämnade vi poolen och gick till receptionen för att få tillgång till ett duschrum. Vi fick ett kort med ett rumsnummer och vi hamnade på högsta våningen i en stor svit. Förväntade mig ett omklädningsrum av något slag. Men där duschade vi i alla fall och ställde sedan allt vårt bagage utanför hotellet där det övervakades av en polis. Sen gick vi till en pizzeria som var ansluten till hotellet och beställde en pizza som vi delade på. Detta är bland den godaste pizzan jag någonsin ätit. Vi åt denna 3 gånger under semestern och den var lika god varje gång. Den var inte alls lika fettig som pizzorna här hemma är, och det var ett stort plus!

Sista bilden från vår underbara semester i Hurghada, Egypten! Jag kan varmt rekommendera vårt hotell till andra som vill åka till Hurghada. Grand Resort hette hotellet vi bodde på. Supertrevlig personal, välstädat rum varje dag, mysigt poolområde, ja allt med hotellet har vi varit jättenöjda med! En sak som var väldigt smidig var att man inte behövde betala drickan till maten varje kväll utan man sa sitt rumsnummer och sedan innan man åkte hem betalade man hela notan. Vi la undan pengar hela tiden så vi hade mer än vad vi behövde när vi väl betalade, annars är det lätt att man bara beställer och beställer och inte har riktigt koll. Men det var smidigt minst sagt! Samma gällde med kulglassen och drinkarna på hotellet. Man betalade antingen direkt, eller så skrev man upp det på rumsnumret.
Detta var en fantastisk resa och jag är SÅ glad att vi impulsbokade detta. Det var precis vad vi behövde efter att jag jobbat en hel sommar och Kevin varit deppig i ett par månader och ville bara komma iväg utan måsten!

Kommentarer
Postat av: Cicci

Härligt att läsa om er resa!

Om två månader åker jag dit tillsammans med en kompis. Längtar ännu mer nu efter att ha läst ditt inlägg. :-)

Vad hette stället med den goda pizzan?

2011-09-21 @ 12:15:01
URL: http://ciccisbokblogg.blogspot.com/
Postat av: Cicci

Nu är det bara 22 dagar kvar tills jag åker Till Gran Resort! :-) Tänkte bara höra med dig ang.vad man skall växla till för valuta. Ska man ha med både EGP och EUR? Vad rekommenderar du? Utflykterna ska betalas i EUR som jag förstår det medans inträde osv. med EGP.

2011-10-31 @ 14:28:50
URL: http://ciccisbokblogg.blogspot.com/

Kommentera inlägget här:

Namn
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Vad har du på hjärtat?

Trackback
RSS 2.0