Teknikträning + nästan 120 min Crossfit

Dagens träning ja, den får vi bannemej inte glömma! Imorse blev det teknikgenomgång på gymmet tillsammans med Jakob. Squat clean gick vi igenom idag.



Det gick väl sådär men några stycken satte jag. Ritkigt svårt att få in rätt teknik. Men med mer övning så kommer den snart sitta! Jag körde dock inte så tungt. 15 kg stång fick räcka.


In action.

Så det blev en ganska soft förmiddag på gymmet. Sara, Eva och Thony var också där och körde bra mycket hårdare träning. Ett mördarpass var det även om jag tyckte att det såg ganska lugnt ut. Men jag ska hålla tyst, för jag det får jag äta upp den dag jag kör samma pass. Evas tårar efter passet säger det mesta. Att träna med Sara är en nära-döden-upplevelse.


Overhead walking lunges. Gå in hos Sara om ni vill läsa om deras pass idag och även hennes helt otroliga kroppsform 7 månader efter förlossning. HÄR är länk till inlägget. 


Jakob, Eva, Thony och jag.


Och nu ikväll var det dags för ett ordentligt Crossfitpass. Och ordentligt blev det minst sagt. Började 17.30 och kl 19.22 var vi klara. Det var en stor tuff WOD, men vi var inte nöjda efter det så Jakob fick köra en extra WOD med oss.

WOD:

Vi var hela 24 st idag. Efter uppvärmningen delade vi upp oss i 3 lag, 8 i varje. 

Totalt 1850 reps/lag.

Vi skulle i varje lag utföra:
* 500 push-ups
* 450 Squats (jag körde dips)
* 400 Sit-ups
* 300 Pull-ups
* 200 Burpees

* 900 m löpning mellan varje övning. Alltså hela 4,5 km totalt.

En person jobbade i taget medan resten av laget peppade den jobbande lagkamraten. Ex. Jag kör 20 push-ups och lämnar sedan över till nästa som börjar räkna på 21. Osv tills vi uppnått 500 st, därefter 900 löpning innan vi går på squatsen. Det viktigaste var att hålla ett högt tempo inom laget så vår taktik måste ha gjort att vårt lag kom först i mål... JIPPI för mig som är en tävlingsmänniska enda in i benmärgen. Avskyr att förlora!


Vårt lag kör sit-ups!

Därefter körde vi vår extra WOD:

Alla 24 st stod i en stor ring. Alla stod i jägarvila medan en person gick in i mitten och gjorde 10 slam-dunks med en 10 kg's boll. Repsen räknades endast när alla satt i jägarvila. DEN kändes kan jag säga. Att stå i jägarvila medan 23 personer ska göra 10 slam-dunks var inte roligt. Men ack så skönt efteråt. Eller ja, i hela kroppen förutom mina knän som är totalt pajjade nu....


Kvällens stora skara!

Jag känner faktiskt skillnad på träningen nu när jag äter paleo. Jag trodde att löpningen skulle ta död på mig. Men icke. Jag höll ett bra tempo alla rundor och återhämtade mig mycket snabbt. Bara 1-2 min efter att jag sprungit var jag redo igen. Push-upsen kändes också ovanligt "lätta" idag. Jag kunde mata på länge innan jag fick mjölksyra. Riktigt kul att jag redan märker skillnad! 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Vad har du på hjärtat?

Trackback
RSS 2.0