Resultat av besök på Löplabbet

Såja, nu har jag äntligen varit på Löplabbet och fått en del klarhet i alla mina frågetecken.

Jag tog för några månader sedan kontakt med marathonlöparen Kenth och vi har nu mailat en del och han gav mig i uppgift att gå till Runners Store (har lagt ner i Helsingborg, därför blev det Löplabbet) i förra veckan. Men jag fick aldrg tummen ur röven. Idag gjorde jag som sagt det.

Jag fick reda på att mina nuvarande inomhus och utomhusträningskor är helt fel sko för min fot.

Inomhusskor till vänster och utomhusskor till höger.

Jag har en ganska kraftig pronation. Vilket innebär att mina fötter rullar för mycket inåt i löpsteget.


Så här ser det ut när man överpronerar.


Och så här ser ett normalt pronationsmönster ut. (Bilder lånade härifrån)

Jag måste därför ha en löparsko som ger rätt stöd. Just nu har jag neutrala skor och detta kan vara orsaken till att jag får ont vid löpning och jogging. Jag testade bland annat ett par Adidas Supernova Sequence 4 och dom kändes helt underbart bra! Det är en väldigt stabil sko och ger bra stöd i både valvet och över hälen. Satt som en smäck på foten och gav mitt höga fotvalv stöd.

Jag som älskar färgglada löparskor, gärna rosa, är väl inte så förtjust i skons utseende. Men nu skiter jag fullständigt i hur den ser ut, så länge jag kan springa och jogga utan smärtor i ryggen! Så med största sannolikhet köper jag dessa i dagarna. 1400:- går dom på. Mycket pengar och det svider... Men vad gör man?

Kommentarer
Postat av: Lotta

vill man gärna ha dom skorna, gärna rosa, och gärna betala lite mindre så kan man hitta dom här: http://www.wiggle.co.uk/es/adidas-ladies-supernova-sequence-4-shoes/

101 euro blir lite under 1000kr, och så får man 5 euro i rabatt om man anmäler sig till deras nyhetsbrev. gratis frakt. jag har inte beställt därifrån själv men läst jättemånga som gjort och varit riktigt nöjda.

hinner inte skriva mer nu men där har du ett tips iallafall :)

2012-01-24 @ 16:18:57
URL: http://viivalencia.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Vad har du på hjärtat?

Trackback
RSS 2.0