Min kost när jag ska "slimma till lite"

Petra, som också tränar i CF Helsingborg frågade hur jag gjort nu när jag lagt om min kost. Jag är änsålänge bara inne på fjärde dagen men jag kan berätta hur jag gjort dessa dagarna.

Jag kör på Saras 1800 kcal/dag som hon körde 2 veckor innan Mammabloggalan för att toppa formen. HÄR har hon skrivit ett fantastiskt bra inlägg om hur hon äter en sådan dag.

Min första matdagbok jag skickade till Sara var hur jag åt när jag var sjuk innan Springtime. Då låg jag mellan 2000-2500 kcal om dagen och mina måltider var alldeles för ojämna kalorimässigt. Jag kunde äta 600 kcal till frukost och sedan bara 250 kcal till lunch för att sedan äta en rejäl middag på 700 kcal. Och jag åt på tok för mycket fett. 56% fett låg jag på en dag. Jag ska ligga runt 30% om dagen. Jag åt fett som en LCHF:are men med för mycket kolhydrater = illa! Inte konstigt att jag kände mig uppsvälld.

Så det jag förändrat sedan i torsdags är att jag tagit bort kokosen på min bananpannkaka för att dra ner på fett och kalorier. Det enda fett jag äter är några mandlar i bananpannkakan på morgonen och den kokosolja jag steker allt i. Avocado kommer också förekomma. Men jag kommer inte äta nötter till varje måltid som jag gjort innan för då blir mitt fettintag alldeles för högt. Jag äter alltid frukt tillsammans med protein. Max 1 tsk olja på salladen och absolut inte varje gång. 
Jag äter kött/fisk/fågel med sallad till lunch och middag. Och mina middagar kan se ut så här:


Schnitzel med sallad, vitkål och kokta morötter


Kotlett med sallad och broccoli


Fläskfilé med sallad, haricot verts och broccoli


Kyckling med stekt vitkål och morot, kläckt ägg och lite soya. GRYMT gott! Min favoriträtt nu.

Där har ni några luncher och middagar. Enkelt och gott! Jag är inget fan av att laga mat och verkligen inte i ett kök med noll bänkyta och för låga bänkar så lättlagad mat är ett måste.

Jag har redan på dessa 4 dagarna kommit en bra bit på vägen. Att unna sig för mig är inte längre en skål sorbé och mörk choklad flera gånger i veckan. Sorbén ska jag inte röra på ett tag framöver. Unna sig för mig var att imorse ha kokos på bananpannkakan. Att äta kesella med lite frukt i på kvällen är vardagslyx som jag unnar mig. Lite mörk choklad räcker för att få bort mitt sötsug (hitills i alla fall).

Jag börjar helt enkelt få balans på det hela igen och känner mig tillfredställd. Jag mår bra. Sålänge jag inte utesluter allt gott. Jag är en riktigt fruktoman och ÄLSKAR frukt av alla dess slag. Så detta vill jag inte sluta med men äter inte heller obegränsat. En lagom nivå som känns rätt för mig.

Jag tror det är allt faktiskt. Svårare än så är det inte.

Kommentarer
Postat av: Snez

Haha, kolla vad jag lagt upp på min!

2012-05-14 @ 17:03:01
Postat av: Petra

Tack Paulina :)

Jag gjorde kyckling+vitkåls-grejen igår, smidigt :)



Snez, säg inte att du också har en blogg?

Känns som att det bara är jag kvar som inte har en ;)

2012-05-15 @ 09:47:52

Kommentera inlägget här:

Namn
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Vad har du på hjärtat?

Trackback
RSS 2.0