Snart officiellt sambo

Sista jobbdagen på Åhléns idag.. Denna månaden har varit minst sagt intensiv men också väldigt lärorik. Jag ska fortsätta praktisera där ett tag till, men samtidigt söka andra jobb. Jag vill inte bli helt sysslolös och gå hemma igen (jo, det vill jag men jag vill inte bli försoffad nu när jag väl är igång) så det är lika bra att praktisera på Åhléns några dagar i veckan så bygger jag bara på min arbetslivserfarenhet.

Och äntligen är Kevin hemma igen. Han kom hem igårkväll vid 18-tiden och det kändes som att jag blev kär på nytt när han steg innanför dörren. Gud vad jag är kär i den människan. Jag visste inte att mina känslor är SÅ starka för honom. Det är när man är ifrån varandra som man verkligen inser hur mycket man betyder för varandra.

Idag blev det riktigt torsdagsmys med chips och godis, även ranch-dip till och Kevin åt lite glass också. Måste ju värma upp lite inför imorgon då vi ska skåla in det nya året som kommer gå i gymmets tecken för min del.



PS! Snart har jag flyttat hemifrån på "riktigt". Jag har bott hos Kevin i snart 1,5 år mer eller mindre. Och har flyttat mer och mer av mina saker hit under denna perioden. Nu har även sängen från mitt rum flyttat till pappa och mamma har numera sitt sovrum i "mitt rum". Min adress är på väg att flyttas hit. Mamma försökte fixa det idag, men uppgifter saknades så jag ska ta tag i det nu i dagarna tänkte jag. Så snart bor jag hos Kevin på papper också och då är jag sambo på riktigt :-)

Cambridge

Nytt år om 3 dagar vilket innebär en kropp i fitness-skick. För att få lite hjälp på traven så funderar jag på att gå på Cambridge-dieten i två veckor och därefter bara äta ett "Cambridge-mål" om dagen för att sedan äta hela normalt igen. Kevins mamma har gått på den i 4 veckor och gick ner 7 kg, hans kusin gick ner 13 kg, så jag tänkte ge den en chans.

Jag är egentligen väldigt emot dieter då man rasar under tiden och går upp det lika snabbt igen. Men sålänge man inte byter ut alla mål om dagen till vanlig mat bara över en natt så tror jag på det. Jag vill bara se några kilo försvinna för att få igång en rejäl motivation, sedan kan jag fortsätta på egen hand.

Självklart kommer jag att träna under tiden jag går på dieten. Man får endast i sig 470 kcal per dag så med träning på det tror jag att det kan gå rättså snabbt att tappa kilon. I vanliga fall får man i sig ca 2500 kcal per dag, så ni kan ju tänka er vilken förändring.. Därför gäller det att vänja bort kroppen sakta från dieten sedan så att man inte går upp igen.

Nu ska jag slänga på mig träningskläderna och köra ner till Friskis och köra ett svettigt gympass!


Julaftonfirande 3 år i rad

Här kommer ett litet bildregn från min julafton detta året.

Årets tomte var barnens morfar.

Madicken känner på tomtens kalla händer.

Madicken, Josephine (Julle) och Liza-Beth.

Madickens julklapp från mig och Kevin, byxorna och tunikan.

Lillasyster fick likadana kläder, så nu kan dom matcha varandra!

Denna lilla dam är väldigt lättroad, hon stod här och klappade i händerna
och på knäna omvartannat samtidigt som hon tittade på granen...
Detta gjorde hon i kanske 5 minuter, vilket är ganska lång tid när man
bara sitter och tittar på och småskrattar för att hon är så söt.

När tomten gick så sa Madicken "Tomten har ju pappas byxor". Vi lyckades snacka oss ur det och hon misstänkte ingenting efteråt, men att hon är så uppmärksam när hon är 3,5 år!?!?!?

När jag startade min kamera på julafton såg jag att batteriet blinkade så därför blev det inte så många bilder. Men detta är ju bättre än inget :-)
Här kommer bilder från julaftnarna 2008 och 2009 också.

Madicken 1,5 år gammal. Vi hade hyrt en stuga i Säfsen för att fira jul
och åka skidor. Supermysigt!

Det numera klassiska julklappsspelet.

Granen som vi högg ute i skogen och transporterade till stugan med hjälp
av en snöskoter.

Julafton 2009 firades hemma hos min bror (som jag firat med/hos i 4 år nu)

Kalle Anka dags!

Syskonen.

Tomten 2009 var Julle, och Madicken misstänkte ingenting faktiskt.
Kanske för att hon var 2,5 år bara..

En nöjd liten bebbe får avsluta detta julafton-bildregn.

Ensam hemma

Har inte haft någon lust alls för att blogga och tiden har inte heller funnits där. Jag har haft en mysig jul och tänkte precis lägga in bilderna från julafton, men batteriet i kameran har dött så jag laddar upp de senare ikväll istället.

Kevin är med en kompis i Branäs för att hälsa på en gemensam vän till dom. Han åkte i söndags och kommer hem imorgon. Det är otroligt tomt här hemma och jag räknar ner timmarna tills han kommer hem igen. Själv har jag jobbat i söndags och idag, igår var jag i Malmö och shoppade. Hittade lite för mycket så jag har lite dåligt samvete, får se om jag lämnar tillbaka något.

Jag ska ner och träna nu tänkte jag. Har inte tränat sen den 22 december pga att det varit stängt och att jag haft fullt upp de andra dagarna. Så min tanke är att träna idag och imorgonbitti, sen får vi se när nästa tillfälle blir. Efter nyår när alla röda dagar är slut så ska jag köra igång rejält igen, 4 dagar i veckan och mer jympa och spinning. Det har blivit lite för slappt nu under julen med tanke på allt julgodis som hade behövts springas bort. Men men, det är jul en gång om året och då ska man njuta!


199 blev 39

Nu sitter jag i soffan och njuter av att äntligen få sitta still. Har jobbat idag, visserligen bara mellan 12-16 men ändå. Jag har jobb nu ända fram till julafton. Så sex dagar i sträck, fem dagar återstår, puh.
Såg på mitt schema igår att jag ska jobba 26, 28 och 30 december också, så jag är glad. Var ju sjuk förra veckan och missade söndagens fem timmar = dubbel lön och en heldag i måndags... Så det känns riktigt bra att jag får tre dagar till som jag inte alls räknat med.

Köpte ett par nya träningsbyxor idag. Med två värdecheckar och min personalrabatt så landade det på 39 kr istället för 199:-, HELT OK. Hittar inte dom på hemsidan, finns bara ett par som kostar 249:-, men det är samma modell iallafall.

Nu är jag trött i huvudet så jag ska lägga mig och vila en stund. Imorgon jobbar jag mellan 9.50-18.00 så jag lovar ingen uppdatering då.

Flipp och Flopp

Idag har varit en enormt jobbig dag med massor av folk. Jag jobbade till kl 21 igår för att vi hade klubbkväll.. Det var nog årets flopp alltså. Chefen hade tagit in extrapersonal inför kvällen för att vi skulle hinna med. Men det slutade med att tre stycken blev hemskickade och vi andra stod så gott som sysslolösa mellan kl 19-21 då klubbkvällen var.

Flippen kom dock idag. Jenny säger till mig när jag står i kassan "Han från Bonde söker fru är här!" Och jag som följer detta programmet till 110% blir helt till mig och utbrister ganska högt "Var och vem? Var är han?", och står och spanar över butiken... Jenny försvinner ett tag och jag fortsätter leta med blicken medan jag tar betalt av ett gäng andra kunder. I samma ögonblick som Jenny kommer tillbaka till kassan frågar jag "Vem?" Precis då ser jag denna 2 meter +, långa ståtliga rödtott. Det var minsann bonde-Johan som var och shoppade på Åhléns med mamma.
Av någon pinsam anledning så skrattade jag och log så att munnen nästan hoppade ur led när jag insåg att BONDE-JOHAN var bara någon meter framför mig.



I samma veva som han skulle betala så skulle jag lämna kassan och gå till inslagningen, men jag fick för mig att det hade varit så "häftigt" att ta betalt av självaste bonden. Så jag tog betalt av hans mamma först och under tiden hade min kollega bara en kund och den av oss som skulle bli klar först "fick Johan". Självklart skulle hans mamma ha ömtåliga saker så jag var tvungen att vira papper runt, men snabbt gick det kan jag lova er. Och några sekunder senare var Johan framme vid min kassa och jag kunde inte sluta le. Jag måste ha sett oerhört fånig ut. Nej, jag är verkligen inte kändiskär, men det var en konstig känsla att ha honom framför sig när jag såg honom på TV i onsdags.

Är det bara jag som tycker att jag "känner" folk som är med på TV? Som idag när jag tog betalt av Johan, att han behandlade mig som vem som helst kändes konstigt när jag själv kände "Men jag känner ju dig!". Eftersom jag följt hela hans resa i Bonde söker fru så känns det som om han borde veta vem jag är, men självklart vet han inte vem jag är, jag är ju en i mängden för honom. Men just det känns så konstigt när man själv "tror" att man känner dom.

Varning för långt inlägg om allt möjligt

En utslagen jag sitter i soffan och är mer än slutkörd. Jag tror som vanligt att jag missbedömde min kraft igår. Jag ville verkligen inte missa mer på jobbet efter 2 dagar hemma, så jag jobbade igår. Visserligen bara kl 12-18, men det var fullt tillräckligt för att jag skulle behöva 13 timmars sömn inatt.. Snälla snälla tomten, ge mig mer kraft och gör mig frisk i 1½ vecka till så att jag slipper sjuka mig mer. Det är väl inte en alltför omöjlig för-tidig-julklapp till mig?

Men men, jag lever och det är huvudsaken, sen att jag inte mår så bra man kan, det får man väl stå ut med. Tråkigt att det är sena kvällar för mig alla nästkommande arbetsdagar. Imorgon slutar jag inte förrän 21.05 för vi har klubbkväll. Suck. Sen middag. Om det ens är lönt att äta lagad mat en timme innan sovdags? Tror jag äter middag på jobb istället imorgon.

Nu tänkte jag faktiskt diska undan lite i köket. Har egentligen ingen ork, vill bara ligga kvar i soffan. Men någon nytta får man väl göra en ledig dag. Men gud vad det är skönt att jag äntligen kunnat släppa kontrollen över allt när jag är sjuk. Man får helt enkelt inse att allt inte kan fungera som vanligt. Städning får komma i andrahand och tvätten i tredjehand. Det är så illa med tvätten att jag faktiskt fått använda Kevins Student-kalsonger idag. Dom är dock små och ser ut som trosor (undra om han någonsin fått på sig dom och vad han tänkte när han beställde dom?!) så det är inte så j-kla obehagligt.

På tal om tvätt. Två veckor i rad har jag gjort en rejäl miss. För två veckor sedan när jag skulle tvätta så slängde jag in allt i tvättmaskinen och satte igång bägge och gick ut för att låsa och sätta kolven i dörren. Precis när jag skulle ta kolven från tvättavlan så såg jag att vi inte alls hade tvättid den dagen, vi hade dagen innan. I samma sekund hör jag hur någon är utanför dörren och vrider nyckeln i låset. Där står jag och säger "Åh gud. Jag såg nyss att jag tagit fel på dagarna. Jag skulle tvättat igår men har redan satt igång maskinerna, vet du om det går att avbryta dom?" (Jag visste att det inte gick, men vad skulle jag säga?) Han såg något förvirrad ut och sa att han trodde att det gick att avbryta men sa lika snabbt "Hur mycket har du att tvätta då?" "Jag har bara dessa två sen är jag klar" svarade jag. Och där löste det sig.

Dilemma nummer två
var för exakt en vecka sedan. Jag och Kevin skulle sitta barnvakt till lilleman och vi hade tvättid samtidigt så precis innan lillen kom så gick jag ner i källaren och slängde in tvätten och när jag skulle ta kolven insåg jag att jag än en gång hade tvättid dagen innan. Som tur var slängde jag in tvätten kl 16.15 och den nya tvättiden började kl 17 och maskinerna tar ca 45 min. Så jag sprang ner igen kl 17 med en skrikande lilleman och tvättmaskinerna hade 15 min kvar (av någon anledning) så där stod jag och vaggade en skrikande bebbe i en källare där det ekade enormt mycket. Efter 15 minuter satt lilleman som ett plåster på mig och skrek i högan sky om jag försökte sätta ner honom på golvet för att ta ur tvätten ur maskinerna. Så med två händer skulle jag ta ut all tvätt och dessutom hålla honom och samtidigt få upp tvättpåsarna på mina axlar. Det gick. Och efter tre våningar med ca 30 kg på överkroppen så var pulsen uppe i 180 kan jag lova.

En superglad lilleman :-)

Det blev en himla massa babbel om både det ena och det andra.. Nu sätter jag punkt och återgår till disken som jag skulle tagit tag i för en halvtimme sedan.

Vit som snö

Gårdagen var en mardröm! Sist jag mådde så dåligt minns jag inte... Det var soffläge och sängläge HELA dagen. Hade ont i exakt hela kroppen, kramp i rygg och nacke hur jag än bar mig åt och en otroligt jobbig frossa. Men trots det åkte vi hem till Marcus på Lussevaka igårkväll. Det gick bra till en början för då satt värktabletterna fortfarande i, men när dom börjat släppa så frös jag så jag skakade trots tjocka, stickade knästrumpor och två hoodtröjor + filt...

När jag vaknade idag hade jag inte samma smärta i kroppen men det sitter fortfarande kvar i ryggen och i nacken. Och när jag sväljer känns det som att jag sväljer taggtråd så jag har druckit te och kokande citronvatten. Det blir en hemmadag imorgon också, sen är jag ledig på onsdag så jag har 2 hela dagar till att friskna till på, vilket jag hoppas är möjligt!

På tal om något helt annat så hittade jag en bild på mig från flygplatsen i Turkiet när vi skulle hem och tog ett foto nyss med webbcamen för att ni ska se skillnaden på min hudfärg...


Bild tagen för ca 7 minuter sedan. Pigg och glad!? Nej, men vit som snö.

Bild tagen den 22 juli 2010 efter en vecka i Alanya..

Tänk så vit man blir på bara några månader. Det är ganska sjukt faktiskt. När jag var i Turkiet och jämförde min bruna mage med bikinitros-linjen så kommer jag ihåg att jag sa "Är man verkligen så HÄR vit på vintern?" Och vi sa att det inte kan vara möjligt att man är riktigt fullt vit. Men jodå, man är vit som snö på vintern nästan..

Plåster på såren

Nu har jag fått igen för att jag ignorerat kroppens signaler för länge... Gick och la mig redan kl 22 igår och var så trött att jag inte kunde hålla ögonen öppna och sov ända till 9.30 imorse.. Vaknade med ont i halsen, kroppen och frossa. Hade jag bara stannat hemma och vilat upp mig för 1½ vecka sedan när jag började känna mig sjuk så hade jag med största sannolikhet varit frisk nu.
Jag sitter i alla fall och kämpar med att få tag på chefen, biträdande chefen eller jouren på Åhléns och säga att jag inte kommer idag.

Jag tog mig en titt på Josefines blogg och såg att jag VUNNIT en tävling för två dagar sedan. Herregud! Jag som har sådan otur i spel... Det var en tävling om ett hudvårdskit från Nivea till värde av 600 kr. Perfekt att ha något att glädjas åt i denna sjukstugan.


Bild från Josefines blogg

Min önskelista

Medan idolfinalen har pågått så har jag surfat runder på nätet och hittat massor med julklappar jag gärna hade sett här hemma... På tal om idol så visste jag redan för flera veckor sedan att Jay skulle vinna, men man vill självklart se finalen ändå. Han är helt klart en värdig vinnare så jag klagar inte :-)

Denna superfina klocka från Oxxo Design står högst på min rimliga önskelista.

Allt under klockan är inte i ordning efter vad jag vill ha mest, utan bara saker jag inte skulle bli ledsen om det låg under granen..

Otroligt fin sjal från Charmant

Mysig velourklänning från Chillnorway.

Superfin klänning/tunika från See by Chloé

Fin cardigan från Ester Eleonora.

Armband från Humanity. Kan tänka mig att detta vita är superfint till en härlig solbränna i sommar!?

Velourklänning från Odd Molly.

Sjal från Ester Eleonora.

Kofta från TiMo.

Örhängen från Creative Lounge



Matta från Pappelina.

Överkast från Åhléns.

Sist och faktiskt minst:

Du & jag-berlock från Sandberg.

Hoppas tomten har massor med pengar detta året så att min önskelista blir till verklighet, hihi.

Juligt från Gekås

Jag har inte fotat allt jag handlade på Ullared, men det juliga har jag fotat så det får ni se här.



Två stycken klarröda kuddar i linne-liknande material.

En liten ljustomte.

Två stycken vanliga tomtar.

Och till sist, två stycken ljushus.

Tidsoptimist, javisst

Hinner inte lägga in bilderna innan jag börjar jobba. Men jag slutar kl 18 så några timmar ikväll har jag över. Ska även bli bättre på att lägga in mer bilder i övrigt. Tycker själv inte alls att det är kul att läsa bloggar som inte har bilder därför ska jag inte själv vara en av dom.


Nya mått

Nu har det gått tre veckor sedan jag tog mått sist så idag var det dags för att mäta igen. Jag blev glatt överraskad kan jag säga..

Mått den 10 december:

Mage tjockast: (höfterna)94,5 cm (- 1 cm)
Mage smalast: 
76,5 cm (- 0,5 cm)
Naveln:
 85 cm (- 0,5 cm)
Byst: 98 cm (- 0,5 cm)
Höger lår: 59 cm (Ingen förändring)
Vänster lår: 59,5 cm (- 0,5 cm)
Höger arm: 29 cm (- 1,5 cm)
Vänster arm: 29 cm (- 1 cm)

Det går åt rätt håll! För att ni ska förstå min lycka så kan jag säga att jag hade 100 cm för några månader sedan runt höfterna... Bysten låg på 104 eller 102 cm. Så det har faktiskt hänt en del :-)

Det var på tiden ja..

Jag lever, men har inte haft ork eller tid till bloggande den senaste veckan. Jag jobbar som aldrig förr och det tar hårt på mig. Jag har två lediga dagar i veckan, MAX. Precis som en vanlig Svensson, ja (men jag är van vid 7 lediga dagar i veckan). Men jag ska inte sticka under stol med att det faktiskt är ganska kul att jobba och ännu roligare blir det när lönen kommer. För så höga siffror som kommer att komma in har nog aldrig infunnit sig på mitt konto, så då ska jag ge mig själv en FIN julklapp eller ja, det blir en efter-jul-julklapp då pengarna landar den 15 januari!

Jag var ju i Ullared förra veckan och jag köpte en hel del. Tror att notan slutade på 2571 kr. Så det finns ju lite saker att visa upp. Har plockat fram kameran för att jag tänkte fota, men så fick jag för mig att bjuda hem mamma innan jag hunnit ta en enda bild.. Så jag tror att fotandet blir imorgon istället. Den som väntar på något gott..

Ja min träning, hur har det gått med den? Även om man kan tro att jag legat på latsidan med den saken så är det helt fel. En vecka tränade jag dock bara två dagar för att jag kände att jag var på väg att bli sjuk. Men nu denna veckan har jag tränat tisdag, igår och idag, så jag är redan uppe i tre gånger och på lördag kör jag veckans final som är Anettes jympapass. Jag har uppgraderat mitt träningskort till ett gymkort nu så jag har gymmat tisdag och igår och idag gav jag mig på spinning. Herre min skapare, jag som trodde att jag hade BRA kondition!? Kan kanske bero på att jag tränat två dagar innan och de sista krafterna gick åt idag? Men ja, då vet jag vad jag ska träna mer, spinning it is!

Jag lovar en uppdatering imorgon innan jag ska iväg och jobba. Jag börjar inte förrän kl 12 så jag ska hinna med lite fotande och sen en uppdatering på resultatet. Mer idag hinner jag tyvärr inte då det är julfest på Åhléns och självklart ska jag dit.


RSS 2.0