Canada Snow

Jag var på Väla med Therese igår och jag unnade mig lite smått. Bland annat dessa sockar från Canada Snow.


Sitter i soffan nu och har dessa på fötterna. Otroligt sköna för endast 99:-.

Slutkörd

Denna underbara fredagkväll ska jag tillbringa i soffan. Det var länge sedan jag var så här trött. Har kört 5 pass på 4 dagar, det har blivit lite för mycket. Så nu förtjänar jag att bara slappa, kanske hyra någon film och äta något gott! Jag ska inte unna mig godsaker egentligen, men idag ska jag nog bryta mot det löftet...

Ska kolla igenom alla bilder från min Ugandaresa nu och beställa bilder på FUJI-direkt där jag får 100 bilder gratis, betalar endast porto på 29 kr, eftersom jag har CSN kortet. Men det går ut den 31 oktober så jag utnyttjar erbjudandet nu i sista sekund.

Kvällsuppdatering

Dubbel-träning var inget för mig. Mina ben bar knappt mig den sista halvtimmen av träningen. Det blev lite väl intensivt idag så imorgon är det vilodag för hela slanten!
Min ena syster ringde mig nu ikväll och undrade om jag ville hjälpa henne på jobbet imorgon. Hon driver ett eget dagis och imorgon skulle de har nallefest och där skulle vara 20 barn mellan 9-10.30 så jag ställer upp som en hjälpande hand under den tiden.

Nu är det Desperate Housewives som gäller. Äntligen har jag kommit ifatt de avsnitt som visas på TV.
PS! Emelie gav mig en sida idag med ordprov som är förberedande inför ord-delen på högskoleprovet. SKITBRA! Jag har gjort 4 tester hitills och det går åt rätt håll.

Dubbel-träning

Tvätten hänger på tork nere i källaren och jag ska börja göra mig redo för cirkelfysen som börjar kl 12.
Idag tänkte jag testa dubbel-träning. Alltså cirkelfys nu kl 12 sen medel/station kl 17. Kommer bli otroligt tufft då jag har ont i hela kroppen efter gårdagens PULSjympa. Men jag ska ge gärnet och tar nog en vilodag imorgon för annars hinner kroppen inte återhämta sig eftersom min plan var att ha vilodag på söndagar. Men två av sju dagar kan jag nog offra träningen åt soffhäng istället.

Kevin, hans pappa och hans morbror har slått vad vem som kan gå ner mest i vikt fram tills den 23 december. Vinsten är: Går Kevin ner 5 kg och hans pappa 4 kg så får Kevin 100 kr av honom, alltså mellanskillnaden. Så kämpar K så kan han dra hem stora kovor. Jag är inte med i deras lilla tävling men jag ska också satsa på att gå ner så mycket som möjligt fram till den 23 december, och sedan slappa lite över julen för att sedan fortsätta igen.
Jag har motivationen i alla fall och nu när Kevin också tränar så känns det inte lika motigt som det har gjort innan när han suttit och ätit godis medan jag suttit med frukt.

Nu måste jag slänga på mig träningskläderna och hämta upp tvätten sedan är det full fart till Friskis och låta svetten lacka! Ge inte upp alla ni där ute som kämpar mot kilona, KOM IGEN! Detta slitet ger snart resultat som du kommer vara stolt över!

Inredare med säljkompetens

Dålig uppdatering, men jag har giltiga skäl. Fullproppad helg!
Högskoleprovet gick inge vidare, fick 47/122 möjliga poäng så det blev inget 2.0 här inte. Får reda på snittet om 4 veckor så då får vi se vad det blir... Jag ska göra om det nästa år, det är jag övertygad om. Även om jag inte behöver det till den utbildningen jag vill gå så vill jag ändå få ett bättre resultat!

Jag hittade min drömutbildning förra veckan. Inredare med säljkompetens, en YH-utbildning på 1,5 år i Älmhult. Jag mailade rektorn på skolan ang utbildningsstart till nästa år och hon visste ännu inte om utbildningen startar. Men hon får reda på det i januari så då ska jag höra av mig igen. Jag hoppas verkligen att den startar för det är det jag vill jobba med i framtiden! Dessutom är det en ganska bred utbildning inom branschen.

- Inredare
- Dekoratör
- Butikskommunikatör
- Inredningskonsult
- Heminredningskonsult/homestyling
- Avdelningsansvarig
- Butikschef
- Kvalificerad säljare
- Produktansvariga i tillverkande företag inominredningsområdet och fackhandel.

Det låter inte fyskam. Håll tummarna för att detta kan slå in!

Fredagkväll

Jag hittar inte min kamerasladd och kan därför inte lägga in bilderna från dagen. Här ser ut som ett bombnedslag med stort B och därför väntar jag med att leta på alla andra tänkbara ställen tills på söndag.
För imorgon ska jag göra högskoleprovet så jag ska upp 6.30 och ska vara hemma hos Emelie kl 8 för att sedan gå till Magnus Stenbocks skolan kl 8.30. Sedan är jag inte klar förän kl 16.20. Rolig lördag... Därefter ska jag och Kevin direkt till Kevins syster för det är 1-års kalas för lillen!

K köpte TV'n idag så nu är det installation av eländet som gäller. Ska snart köra till Hemmakväll för att hyra en blu-ray film och köpa lite gotte. Ja, jag syndar ikväll för att inviga att vi har en ny TV. Dessutom har vi nu 2 par 3D glasögon och en blu-ray spelare med 3D funktion, så nu blir det massor med film framöver!

Bli med TV?

Kom precis hem från Net On Net Lagershop som premiäröppnade idag. Kevin har fått för sig att han ska köpa en ny TV så han hittade en där som han kommer att köpa imorgon. MEN. Elgiganten Megastore öppnar imorgon och då kommer där vara massor utav erbjudanden och kanske finns den TV'n till nedsatt pris där?
Så imorgon när K slutat jobb ska vi dit och kolla, finns inte TV'n till ett bättre pris där så kör vi till Net On Net och inhandlar den.

Såg nyss att jag glömde publicera inlägget innan vi åkte till Kevins syster tidigare ikväll. K skulle hjälpa till att sätta ihop garderobsdörrar och vi skulle äta mat tillsammans. Imorgon ska jag till arbetsförmedlingen, jag vill inte, men måste. Sedan är det dags att sitta barnvakt till världens snällaste pojke!

Tillsammans kan vi göra skillnad

Nu har jag precis gjort dagens goda gärning. Jag har skänkt 50 kr till Cancerfonden.
Om ni också vill skänka en slant så kommer ni till insamlingen här.


Många bäckar små! ♥

Dietistens tankvärda jämförelse

Jag var ute och powerwalkade i måndags med Emelie och Emmy och vi började diskutera godis.
När jag har bestämt mig för att inte äta godis men ändå tillåter mig själv till att ta en bit så slutar jag inte där och tänker "Okej, det var dumt gjort men jag stoppar nu och låter godiset vara", utan jag fortsätter att stoppa i mig. Av den anledning att jag tänker "Har jag ändå ätit en bit kan jag lika gärna fortsätta för jag har redan syndat". Tar nya tag imorgon istället, för idag är det ändå inte lönt.

Då sa Emmy något väldigt tankvärt som hon hört från en dietist på radion.
Tänk att du ska köra bil från Malmö till Stockholm, men efter halva vägen råkar du köra fel och kör tillbaka ner mot Malmö igen. Inte kör du väl hela vägen tillbaka till Malmö och sen upp till Stockholm igen? Jag antar att du vänder så fort som möjligt för att slippa köra fler onödiga mil.

Precis likadant borde man tänka med godis. Tar jag en bit, okej jag har syndat, men jag behöver väl inte gå ner till botten och trycka i mig bara för att jag "redan syndat". Istället borde jag vända direkt och tänka nyttigt, precis som jag hade gjort om jag hade kört fel till Stockholm.


Turkiet, Alanya 15-22 juli 2010

Kan inte förstå att det redan har gått tre månader sedan vi var i Turkiet.

I ett underbart land bodde vi på ett superfint hotell...

Med supergod frukostbuffé...

Och fantastisk middagsbuffé varje kväll...

En fin pojkvän och 4 underbara vänner att umgås med i 8 dagar...

Roliga utflykter varvat med...

Soft poolhäng och...

Världens godaste öl.

Stekning på stranden och...

Många bad i klarblått vatten och flera solningsturer på...

Dessa oerhört fantastiska madrasser.

Ännu mer poolhäng kompletterades med..

En hejdundrans utekväll på en av strandens barer och...

Alla i vårt gäng fick sig mun-shot efter mun-shot...

Och vissa hade svårt att hålla sig från skratt efter tredje eller fjärde varvet...

Någon i gänget fick även tillgång till baren och serverade sig själv en egen Efes-öl.

Utekvällen avslutades sent och vi hade en SUPERkväll ute med fantastisk barpersonal!

Vi gjorde en klassiker; åkte på ut på en en-dags båtutflykt.

Och ja, som jag nämnt tidigare så var vattnet verkligen KLARBLÅTT!

Med denna bilden avslutar jag detta inlägg. Jag och Kevin åkte parasailing någon
av de sista dagarna och det var en GRYM upplevelse! Detta var en fantastisk resa
och jag kommer garanterat åka tillbaka till Alanya. Ett riktigt Toppenställe!


Tränings dags!

Planen för dagens träning var cirkelfys, men upptäckte för någon timme sedan, till min stora besvikelse, att den är inställd. Jag ringde till Friskis och på grund av att passet är inställt får jag istället gå på gymmet. Jag har inte tillgång till gymmet annars då jag inte köpt det träningskortet. Men jag är inte bitter, gymmet blir skitbra!
Ska köra en jäkla massa kondition då jag fick en tråkig start på morgonen. Har gått upp 0.5 kg. Så nu är det nya tag även om jag hållt igång rejält de senaste tre veckorna.
Jag är dock övertygad om att det är muskler det rör sig om eftersom jag äter nyttigt alla veckans dagar med undantag för lite mörk choklad på helgen.
Men men, det är bara att bita ihop och ge ALLT nu för att jag ska kunna nå mitt mål till jul. Kom igen alla där ute också som tappat motivationen på grund av vågens siffror. Det är bara siffror, så länge kroppen inte följer med upp så är det bara att fortsätta. Det vänder, det lovar jag!


Detta var vardagsmat för mig i Turkiet. Varje dag. Var det inte munkar så var det något annat i samma onyttighetsgrad. Är det konstigt att siffrorna på vågen ökade i megatakt? Njae, tror inte det.
Men sådant tillhör semestern!

PUMA

Jag glömde givetvis fota maten vi åt igår... Vi kommer att äta den rätten snart igen och då gör jag ett nytt försök med bilder! Jag har iallafall fotat det jag köpte på utförsäljningen igår och även lite jag fått för att jag suttit barnvakt.
Detta köpte jag på utförsäljningen igår:


Supermysig tjocktröja som jag kan gå runt i här hemma om dagarna.

Lite kortare tjocktröja som jag kan använda mer till vardags.

Röda sneakers, likadana som jag har i grå-turkosa.

Det som kommer här nedanför är vad jag fått av Sandra för barnvaktningen.

Knälånga joggingbyxor.

Trekvarts-långa träningsbyxor.

2 st träningslinnen med "inbyggd" sportbh.



Gore-tex skor från Tretorn.

Lördagens konsekvenser

Jag är helt utmattad och mår illa!
Var ute igårkväll med Turkietgänget och det var supertrevligt och jag hade roligt ända fram till 4.30 då vi kom hem för att sova. 8.15 var vi uppe igen för att gå på utförsäljningen på Puma (Bilder på det jag köpte kommer). Så 3 h och 45 min sömn. Det slog hårt på mig så när vi kom hem igen, vid 12 tiden så la jag mig på soffan för att sova lite. Blev väckt för en halvtimme sedan, så jag har sovit bort hela denna söndag. Mindre trevligt, men dock välbehövligt! Jag är fortfarande trött och bakis sedan igår så detta är inte min favoritdag kan jag ju säga...

Kevins föräldrar kommer ikväll. Svärmor fyller år så vi ska bjuda på middag. Det blir "Emelies mormors kyckling" som vi kallar den då det är Emelies mormors recept. Kan ta ett foto på maten sedan och lägga in.
Nu måste jag diska undan lite och göra mig iordning innan det fina besöket kommer!


Att göra skillnad

Nu har det kommit en kampanj för oss som bloggar. Genom att publicera en länk på sin blogg skänker försäkringsbolaget Chartis 10 kr till Rosa Bandet. Målet är att få in 25000 kr och just nu är vi uppe i 3050 kr. Kom igen, gör skillnad du också!
Tack vare min länk skänker Chartis 10 kr till Rosa Bandet. Klicka HÄR och gör en skänk-länk du med!



Tillsammans kan vi besegra bröstcancern!

Att ge sig fan på det

Sitter i morgonrock och har precis ätit frukost och ska snart klä på mig träningskläderna för det är dags för cirkelfys idag! Känner att jag är riktigt på G med träningen. Detta blir tredje passet denna vecka och fler blir det.

Alla där ute som vill komma igång med träningen men inte har någon motivation. TVINGA ER! Ni kommer fastna i träningsträsket efter ett tag och tänka "Varför tog jag inte mig i kragen tidigare, detta var ju lätt som en plätt?". Jag har tappat motivationen tusentals gånger, men jag ger mig inte. Denna gången hade jag ingen supermotivation till att börja träna på Friskis igen. Men jag övertalade mig själv att jag skulle ta tag i det och nu är det så KUL att jag bara längtar tills nästa pass direkt efter att jag avslutat ett. Mitt enda råd är att bestämma er för en dag då ni verkligen tar tag i träningen och/eller slutar med onyttigheter. För det funkar sålänge ni ger er fan på det.

Jag är en riktig godisråtta som är sugen på sött så gott som alltid. I somras åt jag onyttigheter i princip varje dag. I Turkiet var det glassar i massor och läsk flera gånger om dagen. Så jag vet hur det är att ha ett sockerberoende. För det har jag. Men likadant där, ger man sig fan på att man ska sluta så går det. Jag har inte ätit onyttigt på 2½ vecka nu och det känns jättebra. Det var fruktansvärt jobbigt de två första veckorna och jag har varit nära att falla tillbaka varenda gång jag och Kevin har handlat. Men jag vill inte ha det livet jag hade i somras, för innerst inne mår jag inte bra av det. Godis är svingott för stunden men när det är slut så växer min ångest över att jag åt och då inser jag att det inte var värt det. Så till alla er godisråttor som inte tränar, men VILL träna och komma ur godisträsket. GE ER INTE! Kämpa på, hur jobbigt det än är. Det är värt det i slutändan när ni nått ert mål. Jag lovar.

Jag har nått mitt mål en gång. Men när jag väl var i mål slutade jag träna och började med godis igen och vips så kom de 12 kg jag gått ner som ett brev på posten. Jag vill inte ha de kilona kvar så nu ska jag en gång för alla bli av med skiten. Man ska aldrig sluta kämpa för att nå sina mål!


Räddande telefonsamtal

Att ett litet telefonsamtal kan göra hela ens dag!
"Hej älskling! Jag ville bara säga att jag saknar dig och är så trött och vill bara hem och sova med dig".

Det är inte ofta jag får sådana telefonsamtal från min älskade. Men när jag väl får det så värmer det i hela hjärtat och jag lever på de orden i flera dagar.


Jag och mitt hjärta i Alanya i somras.

VT 11

Nu i helgen tog jag tag i att anmäla mig till kurser som startar till våren. 6 st fristående kurser och 2 st utbildningsprogram.

1. Utvecklingspsykologi - De tidiga åren. 7,5 hp, dagtid.
(Internetbaserad distansunderv, Kvartsfart (25%), Fristående kurs,
Högskolan i Gävle, Ortsoberoende)
2. Psykologi grundkurs. 30 hp, blandade tider.
(Internetbaserad distansunderv, Helfart (100%), Fristående kurs,
Blekinge tekniska högskola, Ortsoberoende)
3. Sexologi. 15 hp, blandade tider.
(Normal undervisning, Halvfart (50%), Fristående kurs,
Malmö högskola, Malmö)
4. Fastighetsmäklarprogrammet. 180 hp, dagtid.
(Normal undervisning, Helfart (100%), Utbildningsprogram,
Malmö högskola, Malmö)
5. Fastighetsmäklarprogrammet. 120 hp, dagtid.
(Normal undervisning, Helfart (100%), Utbildningsprogram,
Malmö högskola, Malmö)
6. Sociologi - Den menatala (o)hälsans sociologi. 15 hp, dagtid.
(Normal undervisning, Halvfart (50%), Fristående kurs,
Lunds universitet, Lund)

7. Bostadens utformning. 7,5 hp, dagtid.
(Distans, Halvfart (50%), Fristående kurs,
Linnéuniversitetet, Växjö)

8. Engelska - grundkurs. 30 hp, dagtid.
(Normal undervisning, Halvfart (50%), Fristående kurs,
Lunds universitet, Lund)


Sådärja. Det är vad jag sökt in till i vår i kronologisk ordning med det jag allra helst vill först.
Så nu får vi se om det blir något av det eller om jag har något annat för mig till våren. Förhoppningsvis har jag väl ett jobb får jag hoppas, men om inte så läser jag gärna lite fristående kurser.


Nya träningskor = nytt liv

Kan också passa på att meddela att mina nya träningsskor är toppen! Jag tror de har en speciell förmåga, nämligen att lämna kilon efter sig. Jag har på mindre än en vecka tappat 1,4 kg. Jag är glad att det äntligen börjar gå åt rätt håll. Det beror med största sannolikhet på mitt onyttighets-stopp sedan två veckor tillbaka, och även att jag satt igång med jympa igen. Powerwalken gav till en början ingen viktförändring alls, sedan gick jag ner lite, men gick upp det igen. Vilket troligtvis berodde på att jag byggde på mina benmuskler rättså rejält. Men nu ska jag varva powerwalk med träning på Friskis. Vilket blir allt ifrån jympa, skivstång, cirkelfys, core och BOSU.

Jag ska ha nått mitt mål till jul. Nu har jag 2½ månad på mig och jag är övertygad om att det kommer gå för min motivation är så hög den bara kan bli! Och ni ska även få en före och en efterbild när jag är i mål.


De magiska skorna!

Gå vidare..

Har precis fått tag på personalansvarig på EM efter 5 försök. Hon sa att jag får ha ännu mer tålamod och att jag skulle söka annat sålänge, men ska de ta in en praktikant så ligger jag mycket bra till. Så nu är jag inställd på att gå vidare och lägga EM bakom mig. Skulle det visa sig att de vill ha in mig som praktikant så är det bara ett stort plus. På måndag ringer jag min handläggare på arbetsförmedlingen och bokar ett möte. För nu vill jag bara ha en praktikplats så att jag kan komma ut i arbetslivet inom det snaraste. Jag har sökt så många jobb nu, men bara fått napp på Metro och EM och jag känner att jag har mycket större chans att få en praktikplats än en tjänst med tanke på min arbetslivserfarenhet.

Det är bara att bita i det sura äpplet och inse att man inte alltid är lyckligt lottad och kanske inte får precis det man önskar. Men ja é inte bitter =)

Full rulle

Nu är jag tillbaka igen. Det har varit två dagar med full rulle. Har suttit barnvakt både igår och idag och det har gått superbra bägge dagarna. Fick två träningsjackor idag. Perfekt! Sådant man gärna inte lägger pengar på då de kostar närmare 500-lappen för en bra jacka.

Jag har nu också tagit tag i träningen igen. Mitt träningskort gick ut i juli och sedan dess har det varit promenader som hållt min kropp i hyfsad form. Men i onsdags tog jag mig i kragen och köpte ett nytt årskort på Friskis och körde även en lunchjympa. Idag var jag på det igen och satsade gärnet på medeljympa nu ikväll. Så nu kan jag hålla helg med gott samvete och njuta av några bitar 70% choklad...

Nu ikväll har mamma varit här, vi har kollat på "Sommaren med Göran". Jag har sett den innan men mamma hade inte sett den än och ville så gärna se den. Och Kevin är på firmafest idag så jag kände att jag lika gärna kunde passa på att umgås med mamma lite.

Här kommer en bild från ett kalas i början på september. Min brors frus kalas närmare bestämt.
Bror, syster och jag.

Magkatarr it is

Det blev ingen jogging idag.. Det blev vårdcentralen istället. Jag mådde jättedåligt hela kvällen igår så jag bestämde mig för att ta tag i det och åka till doktorn. Det var vad jag trodde, magkatarr. Så nu har jag fått tabletter som jag ska äta och förhoppningsvis ska det ge med sig!
Jag har tappat räkningen för hur många gånger jag haft detta nu, så jag känner igen symtomen och kan själv lista ut vad som är på gång då illamåendet kommer smygandes.

Håller på att avsluta mitt andra projekt nu och det var fanimej jobbigare än vad jag trodde. Så imorgon blir det storstädning av lägenheten och sedan igång med nästa projekt. Bilder kommer imorgon om jag lyckas avsluta detta..

Kom i joggform på sex veckor

Tro det eller ej, men jag är fortfarande igång med min powerwalking. Är inne på den femte veckan nu och det flyter på som det ska. Har dock haft en powerwalk-fri helg, men körde igång imorse igen med 1 mil.
Jag joggar inte utan jag går bara. Dels för mina Easytone inte tillåter jogging då instabiliteten blir för påfrestande för fötterna och slutar i feltrampningar och dels för att jag inte har konditionen till det.
Men på en blogg jag läser hittade jag en länk till en artikel från Topphälsa. "Kom i joggform på sex veckor".
Så nu har jag bestämt mig för att anta utmaningen och satsa!

Utdrag ur artikeln:

– Träna varannan dag och bestäm dig för det! Spring i den fart du klarar och mjukstarta. Sätt inte målen för högt.

Vecka 1: 30 minuter.
Jogga 1 minut, gå 1 minut.

Vecka 2: 40 minuter.
Jogga 2 minuter, gå 1 minut.

Vecka 3: 45 minuter.
Jogga 3 minuter, gå 2 minuter.

Vecka 4: 40 minuter.
Jogga 3 minuter, gå 1 minut.

Vecka 5: 3x10 minuter jogg.
Vila två minuter mellan passen.

Vecka 6: Tre dagar innan loppet, spring 2x15 minuter, lite fortare än tidigare. Två dagar innan loppet kan du springa lite intervaller. Dagen före, var ute och rör på dig. Hårdträna inte, men småjogga lite,
så att inte kroppen känns stel.

Det låter ju inte allt för omöjligt, så jag ska börja redan imorgon. Dock får Easytonen ligga hemma och de gamla träningsskorna får titta fram igen.


Har inte visat mina nya Easytone än, kom jag på. Har ju bytat nu två gånger och tredje gången gilt hittade jag rätt.

Projekt 1 avklarat!

Före


Efter


Tyckte att det blev jäkligt mycket bättre faktiskt. Nu går vi vidare och fixar vidare på nästa projekt.

Illamående och tända ljus

Jag har mått illa nästan konstant i en vecka och vaknade illamående imorse och det har hållt i sig mer eller mindre hela dagen, men haft uppehåll nu några timmar. Men nu kom det som en våg över mig igen. Anar att jag fått magkatarr av all stress och press som pågått nu under en längre tid med jobbsökandet. Jag avvaktar någon vecka till innan jag går till läkaren för att isåfall få medicin.
Jag får vara nöjd med de stunder de håller sig borta helt enkelt!

Jag och Kevin har ett pågående projekt i köket och jag lovar bilder när det är klart vilket troligtvis blir nu i veckan. Har handlat lite nya småsaker på IKEA. Dock alldeles för stor kruka för miniblomman, men mamma sa att garderobsblommor kan bli väldigt stora. Så jag hoppas på en stor blomma som fyller ut sitt hus.

Resultat av barnpassning

Som tidigare nämnt så får jag skor för att jag passar lillen. Och hitills har jag fått dessa skor här nedanför samt ett par gummistövlar och 4 par barnskor till Madicken och Liza-Beth.


Svarta skor i skinn med blåa detaljer.

Gråa tygskor med turkosa detaljer.

Svart-lila löpar/tränings skor.

Just nu..


ligger denna megahög med Kevins kläder på vår säng. Han är ute och festar idag så jag är så snäll att jag fixar runder lite här hemma. Bland annat ska jag sortera hans kläder så att det blir struktur i lådorna.

RSS 2.0