Extrem trötthet

Jag har ännu inte satt igång med mina projekt som jag har på gång. Ska ta tag i det nu i helgen tänkte jag.
Jag är otroligt trött. Sov 1½ timme nu i eftermiddags, men känner att John Blund hänger över mig igen.
Var uppe redan 06.45 imorse för att tvätta sedan direkt efter tvätten gick jag 7 km i Pålsjö så nu är jag mer eller mindre död i hela kroppen.
Har varit jättetrött nu hela veckan och imorgon ska jag passa lillen så då är det full rulle. Men på lördag ska Kevin hjälpa sin kusin att flytta under dagen och sen ska han ut och festa på kvällen så jag bara längtar efter en LUGN lördag för mig själv. Jag ska fixa och greja under dagen, sen på kvällen vill jag bara vara för mig själv och kolla någon film.
Ikväll tänkte jag gå till mamma och hålla henne lite sällskap om hon är hemma. Kevin sitter bara och spelar datorspel nästan hela kvällarna numera så jag känner inte att det är så kul att vara här.

Intervjun igår på EM gick jättebra. Det tog bara en kvart då hon redan lät övertygad. Hon skulle prata med sin chef imorgon och hör av sig på måndag om besked. Så nu hoppas jag riktigt mycket på att jag får det.

Nya idéer

Har lite planer på förändring nu i veckan. Resultat kommer i form av bilder så fort det genomförts!

Jag har suttit barnvakt hela dagen så jag är helt slut och kryper till sängs nu för att vara utvilad till Dagen D imorgon... Håll alla tummar på att det ska gå bra :)

Snabba framsteg

Hur kan allt ha hänt på bara en vecka?
För en vecka sedan hade jag inte ett enda jobb på gång. Nu har jag två.
Idag blev jag inringd på Metro och mellan 7.30-10.00 imorse delade jag ut Metro och Tre-flyers nere i stan. Och dessutom ska jag på anställningsintervju på onsdag. Jag förstår själv ingenting!
Jag tror nog att min jobbcoach kommer bli glad imorgon efter två bra nyheter sedan förra veckans möte :)

Anställningsintervju

Det rullar på med jobbletandet. Fick reda på att de hade en deltidstjänst på EM nu så denna veckan har jag varit på Europa möbler tre gånger för att prata med persoalansvarig och igår lyckades jag få tag på henne. Efter att ha pratat med svärmor och svärfar om jobbet, igår, så bestämde jag mig för att åka dit idag igen.
Jobbet innebär dekoration i butiken samt hålla det snyggt och trivsamt bland inredningen. Precis vad jag vill jobba med! Så jag åkte dit idag och erbjöd mig jobba gratis en helg för att visa vad jag går för.
Det slutade med att jag ska komma på anställningsintervju på onsdag kl 11.

Håll alla tummar för att detta ska gå vägen!


Dessa jäkla skor...

Igår satt jag barnvakt igen och när jag väl kom hem så skulle Emelie och Marcus komma till oss på middag så jag hade inte en minut över till bloggande under dagen igår!

På tal om något helt annat.
Jag köpte ju ett par Reebok Easytone i Goretex härom dagen i en halv storlek mindre än vad jag brukar ha. Jag satte på mig dom när jag kom hem och kände direkt "Fan detta går inte!". Så jag ringde upp på Stadium och frågade om dom hade skorna i stl 38 och visst det hade dom. Så jag la undan ett par. Körde upp på Väla igår, bytade dom för små på Team Sportia och bort till Stadium för att köpa 38:orna.
Nu har jag dom på mig och dom är sköna. Jag är 99% säker på att jag äntligen har hittat rätt. Tredje gången gilt.
Jag och Emelie ska ut och gå milen om 1 timme så då ska dom invigas. (Jag vet att man inte ska gå långt första gången man har skorna med tanke på skoskav, men jag chansar).


En liten sötnos igår.

Arbetssökande

Idag gjorde jag mig iordning, åkte ner till biblioteket och skrev ut CV och personliga brev. Körde sedan runder för att lämna dessa till varje butiks personalansvarig. På tre av ställena jag besökte var inte den personalansvariga tillgänglig så jag ska tillbaka på fredag och måndag och lämna CV till dom.
Håller tummarna för att någon ska nappa!

Köpte dessutom ett par nya Reebok Easytone idag, dock i en halv storlek mindre då dom inte hade 38 kvar och det kom inte in fler heller.. Så nu blir det att gå omkring här hemma och se om det finns möjlighet att mina fötter klarar av en halv storlek mindre.

Nu väntar disken på mig, sen blir det idol. Hoppas på lite mys med min älskade också som för tillfället är alldeles för besatt av datorspel.

Jag har fått napp!

Fick ett väldigt viktigt samtal idag.
Nämligen från ett jobb jag sökt som utdelningspersonal hos Metro. Tjejen som ringde mig intervjuade mig per telefon och ringde även min referens och ringde sedan tillbaka mig. Innan vi avslutade samtalet sade hon "Du är den enda jag ringt till från alla de CV som jag fått". Det kändes ju mer än bra kan jag säga.
Hon fick mitt kontonummer och jag får kontraktet hemskickat imorgon eller i övermorgon. Som det ser ut just nu så är nästa utdelning på måndag nästa vecka och hon har tyvärr tillräckligt med personal men jag står som första reserv. Hon ska också ringa upp mig på fredag igen för att kolla hur läget ligger till.

ÄNTLIGEN!

Även om det inte är ett heltidsjobb så är det ett steg närmare mot ett arbetsliv!

Äntligen något nytt i klädesväg!

Har bara lyckats få riktigt dåliga bilder på både blusen och jackan jag köpte igår. Men det får duga sålänge. Jag ska försöka få en bild när jackan är på, för då är den mycket finare, blusen också för den delen.


Härligaste jackan från märket Elvine.

Grå blus från Indiska

Gårdagen

Var på 20-års kalas igår för Kevins kusin. Det var väldigt trevligt och jag träffade dessutom min bästa barndomsvän och hennes föräldrar där (hon är också kusin med födelsedagsbarnet, världen ÄR liten). Det är så kul att prata gamla minnen och saker som hände för över 10 år sedan...

Jag och Kevin var på Väla igår under dagen och han köpte ett par röda skitsnygga chinos. Han lade undan ett par riktigt snygga jeans och en ny vinterjacka som vi ska hämta idag. Jag hittade en blus (ja hör och häpna, jag köpte mig ETT nytt plagg till hösten) och även en vinterjacka som jag lagt undan till idag.
Tänkte lägga upp bilder på det jag köpt sen när jag hämtat jackan.
Jag lämnade tillbaka min Reebok Easytone igår.. Min högra fot domnade av när jag gick runt med dom här hemma och fötterna blev EXTREMT svettiga trots att skorna skulle andas. Jag fick pengarna insatta på mitt konto så jag tänkte gå ner i stan imorgon och se om jag kan hitta ett par andra Easytone som känns bättre!

Det där med självkänsla

Är inne och kollar kläder på internet... Vill SÅ gärna ha nytt i garderoben. Jag har nog inte handlat kläder sedan vi var i Turkiet. Är så trött på det jag har, vill ha nytt! Men jag har inte pengar till det och eftersom jag kämpar med att tappa några kilon så vill jag inte handla och sedan riskera att det är för stort.

Denna eviga missnöjdhet med sin kropp är så trist. Jag önskar att jag hade varit en av de få tjejer som accepterar sin kropp är nöjda med sig själva. Men självklart är jag en av de många tjejer som inte är det. Ständigt är det något som är fel, är det inte det ena så är det det andra.

Ni tjejer som är nöjda med hur ni ser ut, smala, normalviktiga, överviktiga, ja alla helt enkelt, STÅ PÅ ER! Jag är så avundsjuk på er som har så bra självkänsla och kan säga rakt ut att ni är nöjda med att vara just ni. Det är så det ska vara. Jag strävar efter att kunna säga att jag älskar mig själv för den jag är oavsett hur jag ser ut!
Vi är alla unika och vi är skapta precis så som vi är. Vi ska vara nöjda med oss själva. Istället för att grubbla över allt man inte gillar med sig själv så ska man uppskatta allt bra med sig själv.
Jag ska nu börja uppmuntra mina bra sidor och uppskatta mig själv för den jag är.
Kom ihåg att det du ogillar hos andra är oftast en spegelbild av dina egna dåliga sidor!

Barnvakt dag 2

Jag har suttit barnvakt idag igen. Det gick toppen precis som i onsdags, förutom lite (läs mycket) skrik innan han skulle sov. Jag och Emelie beslutade oss för att gå en runda i förmiddags och jag chansade på att lillen skulle gilla det och den första halvtimmen i vagnen gick super. När vi träffade Emelie dröjde det inte mer än 10 min innan den ledsna lilla läppen kom fram och till slut rann krokodiltårarna som bara den. Så jag beslutade mig för att gå hem med lillen igen och så fort han fick välling somnade han.
När han var liten började han ibland gråta när jag och Kevin varit och hälsat på ett tag för att han inte kände igen oss och jag misstänker att detsamma hände idag när han insåg att han inte kände igen Emelie.
Men resten av dagen gick hur bra som helst och jag ser fram emot nästa vecka då jag ska passa honom igen :)

Nu ikväll har vi varit hos Kevins lillebror, som fyller 21 år idag, och ätit middag. En supergod lasagne! Så nästa vecka blir det lasagne för oss också, för vi bad om receptet, hihi. Vid 20.30 lämnade jag Kevin i stan, han skulle "night gibba" med några vänner..... Ja, han är faktiskt 23 år inte 13, tro det eller ej...

Jag har precis kollat på slutdebatten med alla partier och börjar nu bli mer säker på vad jag ska rösta. Jag är 80% säker i alla fall. Ska läsa på lite mer innan jag imorgon ska bege mig och förtidsrösta. För bara ett par veckor sedan tänkte jag rösta blankt för jag kände inte riktigt att jag brydde mig. Men nu känner jag att det är jätteviktigt att jag gör rätt val för att få en så bra framtid som möjligt. Jag kan avslöja att min röst lutar åt höger...

Jag gjorde det...

Jaa, för ett par dagar sedan köpte jag ett par Reebok Easytone skor.
Jag kunde inte motstå frestelsen längre, så jag och Emelie åkte iväg för att kolla in och testa skorna. Precis som vissa ägare till skorna sagt "det är som att gå på moln". Det stämde verkligen. Herregud vad sköna dom var.
Jag ville ha ett par svart och turkosa, men dom hette Easytrainer vilket innebar att det var mer träningsskor än walkingskor. Så jag hittade ett par andra som jag var osäker på om jag gillade till utseendet, men jag köpte dom för att testa lite här hemma.



Jag har fortfarande inte bestämt mig för om jag vill behålla skorna eller inte så jag fortsätter att gå runt här hemma. Jag städade innan idag och hade skorna på mig och efter ett tag somnade min högerfot. Jag kämpade vidare, men efter en kvart bestämde jag mig för att ta av mig skon och foten blev normal igen...
Hmm... Ska ge dom ett nytt försök imorgon innan jag bestämmer mig för hur jag ska göra.

Rockande barnvakt

Jag kom precis hem, har suttit barnvakt till Kevins systerson idag.
Det har gått hur bra som helst och en snällare och lättare unge får man leta efter. Dessutom sov han middag i 2½ timme (!!!). Fick reda på reda på sedan att det väldigt väldigt sällan händer, han brukar sova ca 1 max 2 timmar. Så han var nog väldigt utmattad.


En utslagen liten hjälte!

Under tiden lillen sov så rockade jag lite rockring. Sandra hade köpt en Casall-rockring igår så jag var tvungen att testa den. Den väger 1,2 kg och där en en massa utbucklingar i den som är stenhårda så det gör riktigt ont i hela bålet att rocka. Jag rockade som längst i 23 min och redan nu har jag en sådan fruktansvärd träningsvärk att det känns som att någon har klubbat ner mig och sedan sparkat mig gul och blå. Är så sjukt öm över hela bålet.



Har precis varit inne på internet och läst om rockringen och där stod "Rockringen är effektiv för mage, rygg, sätesmuskler, höfter och ben.  Att träna med rockringen är lika effektivt som att springa". Där räddades min dag. Jag har inte hunnit med någon powerwalkrunda idag så rockringen gjorde jobbet idag. Jag funderar starkt på att köpa en sådan här rockring, mest för att väga upp min powerwalk med lite muskelträning. Den kostar 249:- på Stadium och det är den utan tvekan värd. Så ont som jag redan har så hjälper den ju iallafall.



Som tack för att jag passar den lille så får jag lite skor. Hon jobbar på Puma så hon tar hem lite skor och stövlar så jag fick ett par vita högblanka Tretornstövlar och två par barnskor som jag ska ge Madicken i julklapp. Perfekt!

Veckohandling

Äntligen har vi varit och handlat inför veckan och kylskåpet är nu roligare att titta i igen!
Handlade förövrigt 2,5 kg fläskfilé. Det gäller att slå på stort när det väl är extrapris, haha.
Så nu är frysen fylld till MAX. 3 kg köttfärs, 2,5 kg fläskfilé, kyckling, 2 kg falukorv m.m.
Nu behöver jag inte längre gå hungrig här hemma om dagarna.


Gör det själv: Ballonglampa

Jag har hittat min nuvarande favoritsida på internet! Styleroom heter den och där finns MASSOR med inspiration gällande inredning.
När jag klickade runt på sidan hittade jag "Gör det själv: Ballonglampan". Här nedan kommer en beskrivning om hur man gör en sådan här lampa.





Så här går det till:

-Blås upp en stor ballong eller badboll.
-Smeta in ballongen med mycket tapetklister.
-Använd sedan papperssnöre eller garn och vira det runt ballongen tills du fått önskat resultat.
-Låt den torka ca 2 dygn innan du sticker hål på ballongen.
-Klipp sedan ut ett hål så du kan montera. en lampa och hänga upp den i taket.


Lätt som en plätt! Jag som älskar att pyssla ska nog testa detta någongång.

Reebok Easytone

Var på intervjumöte hos min jobbcoach idag och det gick mycket bra! Jag skickade CV:et som min systers kille gjorde och han tyckte att det såg rörigt ut och sa att mitt CV var bättre, men att jag kan plocka lite småsaker från det omgjorda. Så det kändes bra, höra från experten själv vad som är bäst.
Efter mötet åkte jag hem och bytade om och körde och hämtade Emelie, sedan gick vi milen i Pålsjö skog. Så nu är jag helt slut i benen. Jag har gått 2,7 mil sedan i fredags (med uppehåll en dag). Hur sjukt låter inte det?! Förstår inte att mina ben hänger med i mitt tempo. Har snart gått 10 mil på lite mer än 2 veckor. Det känns toppen kan jag säga.

Jag och Emelie har pratat om det innan, men idag kom det upp på tapeten igen. Reebok Easytone. Hennes mamma hade varit och köpt skorna nu i helgen och var supernöjd. Jag har läst i forum på nätet och bara sett positiv (en negativ i och för sig) kritik om dom. Någon påstod att det var som att gå på moln när man hade skorna på sig och dessutom inga skoskav. Och någon kände av ordentlig träningsvärk i ben och rumpa. Så jag funderar starkt på att köpa ett par. Då jag haft mina nuvarande i 5 år och ändå ska byta ut dom så varför inte slå till på easytone?
Skorna finns i massor med olika färger och dom är bra mycket snyggare än MBT-skorna som kom för ett par år sedan.
För er som inte vet vad det är för speciellt med dessa skorna så har jag hittat lite info på en sida på nätet.


"Easytone bygger på teknologi framtagen av bland annat NASA-ingenjören, Bill McInnis, som har skapat ett system som gör att skorna blir naturligt ostabila och aktiverar musklerna extra.Easytone bygger på en avancerad konstruktion av två inbyggda bollar under sulorna, bak på hälen och under främre delen av skon. Knepet är att hålla balansen, skorna är nämligen designade så att bollarna under sulorna gör att du spänner och aktiverar musklerna för att hålla balansen när du går och tack vare att musklerna jobbar extra, förbränner du samtidigt fett och musklerna aktiveras extra mycket. Skorna ger 28% mer muskelaktivitet på rumpan och 11% mer muskelaktivitet på låren och vaderna medan du går."
Hur bra låter inte detta? Bekväma skor som dessutom ökar muskelaktivitet i ben och rumpa. Det kan inte bli bättre!

Härliga söndag

Idag har jag varit ute på min dagliga runda (med undantag för igår) men utan sällskap. Jag började gå ca 10.30 och vi hade tvättid kl 12 så jag skippade milen idag och tog 7 km med SUPERpowerwalk med lite jogging så jag var klar efter 1 timme och det brukar ta 1 timme och 10 min annars. Och det känns i benen att jag ökade så idag unnar jag mig lite god mat och något gott, tror jag. Borde inte men måste få någon belöning ibland!

Nu har jag precis kommit hem från IKEA med en ram och ett blockljus med doft till köket. Så snart ska jag ta tag i att sätta i trycket i ramen och ett foto kommer in senare ikväll.
På vägen upp till lägenheten tog jag även tvätten vilket resulterade i ett nytt träningspass. Två stora IKEA-påsar (de gula och blåa) med kläder och en stor ram plus väska. PUH säger jag bara.

Måste också säga att sedan jag blev tillsammans med Kevin, vilket var för lite mer än ett år sedan så har jag börjat älska söndagar mer och mer. Jag har alltid hatat dom då det varit dags för skolan dagen efter. Men av någon anledning gillar jag söndagar starkt nu. Riktig mys/softdag!

Uppdatering:
Det kommer ingen bild på tavlan idag då det inte fungerade att ha den där vi hade tänkt så vi borrar upp den på ett annat ställe nu i veckan. När det är gjort lovar jag att lägga upp en bild :)

RIBBA

Har precis kommit hem från en runda på IKEA med Kevin. Jag tänkte köpa en RIBBA-ram till mitt tryck som jag beställde från Studio Nele förra veckan.
Men jag fick sådan beslutsångest när jag väl såg ramarna och visste inte längre om jag ville ha en svart eller vit och om jag ville ha trycket ända ut i kanten av ramen eller om det vita runt om skulle vara med.

Men nu efter att ha kollat runder på Studio Neles hemsida har jag kommit fram till att jag vill ha en svart ram med passepartout, precis som det är på bilden här nedan.
Så då blir det en tur till IKEA imorgon igen kanske. Vill ha upp tavlan nu snarast då jag haft trycket hemma hela veckan och det kliar i fingrarna på mig att bara se det ligga!




Det blev en bra fredag till slut!

Kvällen igår var hur bra som helst! Det var verkligen rätt avslut på en annars mycket jobbig dag.
Jag har precis ätit frukost och vill så gärna till Pålsjö skog och gå 7 km rundan. Men eftersom jag drack igår så vill jag inte köra idag, så det blir nog en vilodag idag. Och bara för det så blir det milen imorgon.

Jag sitter och kollar på Biggest Loser Sverige nu och jag blir pepp på att också förändra mitt liv. Även om jag redan gjort det och kämpar på så visar det inte riktigt samma resultat för mig som för dom...
Men jag ska fortsätta, för jag vet att jag inte tappar flera kilo direkt utan nu byggs mina benmuskler upp igen och därmed ökar jag i vikt. Men jag känner mig mindre och det är huvudsaken.

Jag blir så otroligt glad av att se så målmedvetna människor som orkar ta tag i sin vikt trots att de kommit så högt upp i kilona. För väger man 150 kg så är det starkt att kämpa så hårt och till slut uppnå sin målvikt.
Det gäller att ge sig fan på att man vill, för då går det!
Det är precis vad jag gjort och nu har det snart gått 2 veckor och jag är fortfarande lika peppad, om inte mer!

När de man älskar sårar en...

Idag har varit en fruktansvärd dag, hitintills!
Dock började den bra, en mils powerwalk med Emelie. Men förstördes när jag fick ett samtal av min syster som påstår att jag är otacksam..

Hennes kille erbjöd sig, förra veckan, att skriva ut mina CV så att jag kan gå ut till affärer och lämna dom ansikte mot ansikte, och det var snällt av honom så jag tackade ja. Imorse fick jag ett mail med ett helt annat CV, då har han skrivit om mitt CV och ändrat layout helt och hållet (en snäll tanke ligger självklart bakom) och jag kände mig bara så nedtryckt.
Jag sa till min syster att jag inte vill lämna ett CV jag inte själv skrivit för det känns inte rätt för mig. Det är som att jag skulle lämna in ett arbete i skolan som jag inte själv hade skrivit. Nej sånt klarar inte jag av.
Hon påstår då att jag är otacksam och vräker ur sig "Du kommer inte att få något jobb med det CV du har nu och om du inte tar det som han har gjort kommer han aldrig mer att hjälpa dig".
Tryck ner mig på botten lite till, snälla.

En andra sak som gjorde att fredagen bara förvärrades var när Kevin kom hem.
Jag frågade honom förra veckan om han kunde hämta mig på en fest som är ikväll. Han sa då att han kunde, men under veckan blev jag mer och mer velig om jag verkligen kände för att gå. Kevin skulle träffa några kompisar nu ikväll och jag hade fortfarande inte bestämt mig så jag sa att han kunde ta med dricka ifall jag hellre stannade hemma, men att jag skulle höra av mig så fort jag kunde.
Jag pratade med folk som skulle dit och kände att jag faktiskt ville, då jag vet vem många på festen är. Så jag ringde Kevin och han frågade om jag inte istället kunde ta taxi hem inatt. Nej, sa jag (jag vågar inte åka taxi själv, speciellt inte när jag har druckit lite också) och han började ifrågasätta. Han skulle då fråga sin bror om inte han kunde hämta mig inatt, men där går gränsen för mig. Hans bror ska inte behöva hämta mig mitt i natten från en fest. Och när jag frågade Kevin om han inte kunde ställa upp för mig EN dag så sa han "Eftersom du velat hela veckan så ärligt talat nej". Då brast det för mig.

många gånger som jag har hämtat honom kan jag inte ens räkna på mina fingrar, jag har erbjudit mig frivilligt att hämta honom mitt i natten när han har festat, jag har hållt mig nykter när vi festat för att vi ska slippa gå hem och kunna åka bil istället. Detta har hänt så otroligt många gånger.
Kevin har hämtat mig EN gång tidigare. En gång... I ett förhållande sägs det att man ska ge och ta... Men när det handlar om detta så är det jag som ger, ger och ger och han bara tar och tar.

Han kom i alla fall fram till att han tar taxi dit där festen är och sedan tar vi taxi hem. Sålänge han betalar så går det bra för mig. Jag tycker bara att det är så fruktansvärt dålig stil då han vetat detta en vecka. Men hans försvar är "Jag känner faktiskt för att festa idag".
(Även om Kevin försökte lösa problemet på andra sätt är det mer själva grejen jag är förbannad på. Att han inte kan ge efter på sitt drickande en fjutten dag för att hämta mig, när jag ställer upp så ofta för honom).

Jag har varit så arg och ledsen nu ikväll att jag skakat utav vrede. Det har blivit för mycket på en gång. Bägaren har helt enkelt runnit över. Jag mår bättre nu och tycker att det ska bli skönt att komma hemifrån och umgås med lite vänner.
Det är som folk säger. Den man älskar mest är också den man kan hata allra mest.

När livet stannar

Jag är fullkomligt FAST! Jag sugs in i boken och vill inte sluta läsa. Har nu läst mer än halva boken och kan varmt rekommendera den. Det är en otrolig bok som får en, i alla fall mig, att verkligen tänka till. Att ta vara på varje minut och att njuta av sina nära och kära. Livet kan på en sekund förändras till ett helvete och det är just vad denna boken skildrar.

Jag behöver läsa om sådana här fruktansvärda händelser för att själv vakna till liv lite. Jag måste lära mig uppskatta det jag har mer och lära mig leva i nuet istället för i framtiden.


Det enda jag kan säga, LÄS DEN!

Kom ihåg att ta hand om varandra, älska varandra, visa varandra kärlek!

Torsdag

Sitter och läser underbara bloggar efter en "slappelunch" om man kan säga så. All-bran med fil och två mackor till det. Ibland får man äta frukost två gånger om dagen.
Jag och Emelie gick 5 km rundan imorse och det kändes super! Underbart väder och det är ju mysigt att gå i skogen när solstrålarna silar ner mellan träden.

Efter att vi hade gått rundan körde jag till Coop Forum för att köpa köttfärs, de har extrapris denna veckan. 29.90:-/kg!!!! Så passa på! Jag köpte 3 kg så nu har vi så att det räcker ett tag framöver.

Nu ska jag lägga mig i soffan och läsa min bok som jag började på igår, "När livet stannar". Jag har äntligen läst ut "Ut ur mörkret" och jag kan tyvärr inte rekommendera den. Jag tyckte personligen att den var alldeles för seg. Det hände för lite på de 500 sidor som boken var på. Jag gillar böcker där det händer saker hela tiden så att man inte kan sluta läsa.

Lovar en uppdatering senare!

Vardagslivet

Idag har jag varit ute på min dagliga powerwalk runda med Anna och Emelie. Det blev 7 km idag och jag är helt utmattad. Så imorgon får vi se om det blir vilodag eller om vi kämpar på.
Jag har precis kollat igenom alla jobbsajter jag vet, för att se om det finns några lediga jobb som kan passa mig. Har hittat ett par stycken så dom har jag sökt. Har även registrerat om mitt CV på Åhléns hemsida och registrerat mig på fler bemanningsföretag. Så nu finns mitt CV nog på de flesta bemanningsföretagen och även i de butiker där man kan registrera över internet.
Jag håller en liten tumme för att det ska dyka upp ett intervjutillfälle snarast då jag vill börja jobba!

Nu ska jag lägga mig i soffan och läsa ut min bok och sedan börja på en ny mycket EFTERLÄNGTAD bok! Det vill säga, När tiden stannar av Malin Sävstam

En till uppdatering kommer nog senare under dagen!

Dagens göromål

Sådärja, dagens to dos avklarade! Jag kom hem till ett hem som liknande ett bombnedslag imorse så jag har precis totalstädat hela lägenheten. Nu luktar det nystädat och äpple, då äppleljusen är tända!

Jag och Anna gick milen i förmiddags, 1½ timme tog det och benen är lagom slut nu kan jag säga. Men imorgonbitti är det dags igen, 7 km blir det då. Jag har faktiskt gått ner 1.1 kg på en vecka nu. Så visst ger det resultat, bara att hoppas att det fortsätter. Jag väger mig som tidigare nämnt på Wii brädan på spelet Wii Fit Plus och där räknar den ut BMI och vikt. Jag har sedan vi fick låna spelet (i början av augusti) legat på overweight enligt mätaren och gått ner lite men inte ner till normalviktig, men idag minsann, då gick jag ner till healthy weight enligt BMI-mätaren. Så nu är jag pepp till tusen och tänker fortsätta tills jag uppnått mitt mål.

Nu ska jag nog ta och läsa min bok så att den kan bli klar inom de närmsta dagarna!

Hunter

Jag har länge suktat efter dessa otroligt fina Hunter-stövlarna! Men priset får mig att överväga då de ligger över 1000-lappen. För mig som endast har 1000 kr i månaden så finns det inte på kartan att lägga hela månadens budget på ett par stövlar. Men när jag äntligen fått mig ett jobb så ska jag unna mig de saker jag länge tittat på och önskat att jag kunde köpa.


Bilduppdatering

Följande inlägg är nu uppdaterat med bilder:
- Tropikariet.

Två dagars uppdatering

Igår varken hann eller orkade jag med något bloggande då jag hade fullt upp hela dagen.
Vi hade tvättid hela eftermiddagen och sedan bestod kvällen av filmmys och hämtemat. Grekisk sallad med kyckling för min del och pizza för Kevins. Jag håller mig på min nyttiga sida än och åt bara onyttigt en dag förra veckan. Tackade dessutom nej till godis den dagen jag hade min "onyttighets-dag" så jag är på god väg att komma ur "gotteträsket".

Igår hade jag också en vilodag från powerwalken. Efter att ha gått 5 dagar i sträck så sa min kropp ifrån. Men idag var jag på det igen och tog 5 km rundan vid 18-tiden. Jag städade på Emelies pappas jobb i förmiddags då jag egentligen hade tänkt powerwalka, så det fick bli nu ikväll istället.
Idag gick jag rundan själv och det var riktigt tråkigt, men imorgon följer Anna med så då får jag äntligen lite sällskap igen och då blir det den efterlängtade MILEN.

Jag och Kevin har haft det väldigt "berg-och-dalbanigt" i vårt förhållande ett tag nu så igår beslutade vi oss för att ha lite tid ifrån varandra, så jag är för tillfället hos mamma och ska sova här. Jag och Kevin har inte träffats sedan igårkväll och tanken är att jag ska sova här imorgonnatt också, men jag vill inte det och försöker övertala Kevin att få komma hem igen. Vi behöver tid ifrån varandra men jag trivs bättre hemma och ligger hellre i sängen där hemma medan han sitter i rummet bredvid. Vi får se hur det blir iallafall. Men jag ska hem imorgon under dagen oavsett vad och städa undan lite och bara vara.

Nu ska jag lägga mig och läsa min bok som jag aldrig tar mig igenom. Har läst den nu i flera veckor och längtar tills den är klar så jag kan få fortsätta på en annan bok! Ut ur mörkret heter boken jag läser.

Tropikariet

Har precis duschat efter en 5 km runda i Pålsjö skog med Anna. Riktigt skönt att starta dagen med en powerwalk. Detta är femte dagen i rad jag är ute och promenerar så imorgon blir det vilodag för att sedan ta milen på måndag!
Inget onyttigt igår heller trots att det var fredag. Jag kämpar på nu när jag är inne i det!

Nu sitter jag och håller på att måla mina naglar. Om ungefär en timme ska vi köra och hämta Madicken, vi ska ta med henne till Tropikariet som var hennes 3-års present från mig och Kevin. Det ska bli riktigt roligt att umgås med henne en eftermiddag, då vi aldrig förut passat henne. Så detta blir första gången vi är själva med henne så vi håller tummarna att det går bra! Batteriet till kameran ligger på laddning så det kommer in bilder från dagen här sen.
Ikväll ska vi på kalas, Madickens mamma, dvs min brors fru fyller 29 år i veckan så hon ska firas idag. Så det är full rulle idag.



Lilla Madicken för ett år sedan!

BILDER FRÅN TROPIKARIET


Madicken var väldigt nyfiken så Kevin visade allt vi gick förbi och berättade om djuren. (Han älskar djur och kan väldigt mycket om de flesta djur).

Hon var väldigt faschinerad av aporna som hoppade omkring löst i rummet. Hon pratade med dom och försökte klappa dom innan de hann springa iväg.

Madicken klappar lemurerna.

En liten apa.

Ormtittande.

Det blev en hel del klappande av lemurerna då dom alla var väldigt sociala när en av dom väl vågat närma sig. Grupptryck kan man lugnt kalla det!

Har jättemånga bilder, men jag slutar här! Det var en rolig eftermiddag vi hade på Tropikariet och Madicken hade roligt och pratade mycket om aporna när vi kom hem till kalaset. Fler besök där med henne blir det alldeles säkert!

Tröstpris

Jag blev tyvärr inte någon av dom tre lyckliga vinnarna av Studio Neles tryck på Evelinas blogg. Men det fanns ett tröstpris - 30% på alla tryck förutom barntrycken tills imorgon kl 21. Och jag har länge kollat in ett tryck och kände att det var dags att passa på när jag kunde få det 90 kr billigare.


Detta trycket är nu beställt i A3 format och kommer hem i nästa vecka! WIE!

Det går åt rätt håll

Dagens motion blev också av!
Började med 1 h och 20 min powerwalk blandat med lite intervallträning i Pålsjö skog med Anna och Emelie. Vi gick fel när vi skulle gå milen så det blev ca 8 km istället. Jag gick ner till stan efter lunch för att träffa Therese så där fick jag garanterat de två sista kilometrarna som fattades vår runda. Det känns i hela kroppen att jag hållt igång nu fyra dagar i rad. Men jag ska på det imorgon igen! Fast det blir 5 km imorgon för att ladda upp inför milen som vi ger ett nytt försök på söndag.
Jag vägde mig dessutom på Wii Fit Plus idag och jag har tappat 0,6 kg på tre dagar, så det går åt rätt håll i alla fall ;)

Det är i denna fina skog jag numera håller till och förbränner alla sommarglassar och allt godis som åkt ner under det senaste halvåret. Underbar skog kan jag säga!

Fint till de små

Var precis inne på KappAhl's hemsida och var tvungen att kika lite på barnkläderna då reklamen på framsidan lockade. Herregud vad söta kläder där finns till barn i höst! Hade jag haft en liten så hade jag garanterat letat kläder på KappAhl i höst kan jag säga.









Är det inte gulligt så säg!

Toppform

Jag är på topp! Jag har varit ute och powerwalkat 3 dagar i rad nu och äter nyttigt och på regelbundna tider så detta ska nog gå vägen. Imorgonbitti ska jag och Anna gå rundan på 1 mil i Pålsjöskog. Änsålänge har jag bara gått 5 km rundan.
Nu ska jag laga lunch, vilket blir majskolv och stekt kassler (jag vet att det inte hör ihop alls, men man får ta vad man ha).

Jag och Anna var dessutom och besökte skolan idag. Dom har renoverat hela sommaren och nu ser det inte alls ut som då vi gick där. Eleverna har också fått varsin egen laptop. 3000 elever... Undra hur många som kommer lyssna aktivt på lektionerna nu då!?!?
Det var kul att se alla gamla lärare iallafall, så det blir nog ett besök senare i höst också för att hälsa på dom vi inte hann med idag.

Världens nyaste IKEA

Om en timme ska jag köra och hämta Emelie för vi ska till det nya IKEA som vi fått här i staden.
Världens nyaste IKEA, det ni! ;) Jag ska köpa nya gardiner till sovrummet och självklart spana in andra saker också, men först och främst är det vad som ska handlas.
Ska dessutom lämna in min älskade dator idag... Batteritiden är kass och den blir JÄTTEVARM bara av att stå på en plan yta, så jag misstänker att inte allt står rätt till med den.

RSS 2.0