Valborg är här!

Fyfan vad det var jobbigt att träna idag! Tänkte klara ett nytt mål. Springa 3 km på under 15 min. Men efter att ha sprungit 1 km på hastigheten 13 km/h så började yrsel och blodsmak i munnen ta vid, så jag beslutade mig för att skjuta upp det och tagga ner lite istället.
Varför är det så svårt att inse att man varit sjuk i nästan två veckor och därmed måste börja träna lugnt för att komma igång igen?
Jag vill ju bara prestera, prestera bättre än jag gjort förut, men då får man väl en förkylning till, som ett brev på posten. Men lite styrka för armar och mage blev det innan jag gick hem, så det känns skönt att träningen är avklarad för denna vecka. På måndag är det nya tag!
Jag köpte en ny tröja igår (jag kunde inte låta bli) på MQ, deras rea just nu är fan underbar. Har köpt 5 plagg hitills som varit på rea och tröjan jag hittade igår fastnade jag för direkt. Fick även hem det sista från min H&M beställning, en klänning och ett par bikinitrosor. Bilder på detta kommer upp under dagen :-)

Snart i mål!

Jag vågade inte ställa mig på vågen förra fredagen efter att ha ätit lite för mycket godis efter den rena Cambridgekuren... Men idag vågade jag. Utan träning sedan i tisdags förra veckan och godis skärtorsdagen, långfredagen, söndagen och måndagen så har jag faktiskt inte gått upp mer än 0,5 kg. Jag är sjukt nöjd då jag trodde att jag skulle gå upp allt jag gick ner under den rena kuren. Jag väger nu 61,6 kg. Vilket betyder 0,6 kg kvar till delmålet och 1,6 kg kvar till målet. Den 1 juni ska jag vara nere i 60 kg och det tror jag är fullt möjligt. För därefter kommer nog ett nytt mål. Eller jo, där kommer ett nytt mål, men nu vill jag fokusera på detta, därför lämnar jag det andra bakom mig tills det är aktuellt!


Vattenlös

Äntligen fredag! Och världens bästa sol är framme, vilket betyder solning på Viskängen i eftermiddag! Jag vaknade imorse och gick på toa som vanligt, när jag skulle spola gick det inte, det kom inget vatten i toaletten. När jag skulle tvätta händerna kom inget vatten. Inte i köket heller. Vattnet är alltså avstängt, men ingen lapp har kommit upp om det så vi har inte hunnit samla på oss något vatten, så vi har ca 50 cl vatten som vi kan dricka, tvätta händerna i och borsta tänderna med. Det jag blir förbannad på är att detta inte är första gången detta händer. Detta är säkert fjärde gången jag vaknar och det inte kommer något vatten ur kranarna.

Nu ska jag göra vid mig och åka till Väla och handla present till systern min som fyller 30 år på tisdag!

Nytto-lunch


Min lunch idag. Sallad med paprika, tomat, gurka, rädisgroddar, keso och chorizo. Supergott och nu är jag mätt och glad. Om ungefär en kvart kommer min älskade hem och då ska vi köra direkt och hämta Alve och sedan till Cambridgekonsulenten. När vi är klara där så är det Busfabriken som gäller. Mamman behövde lite egentid så vi tar med öppna armar emot lillen och busar med honom på Busfabriken.
Imorgon ska jag också passa honom för Sandra skulle träffa mammorna från mammagruppen, så jag ställer självklart upp och passar honom. Det är bara kul att ha honom nu när han ger så mycket tillbaka. Och jag får öva inför framtida barn, haha ;-)

Nyttiga jag är tillbaka


Nu är jag tillbaks i de nyttigare svängarna igen! Dagens frukost ser ni här, två knäckebröd med hamburgarskinka, keso och rädisgroddar. Supergott och det mättar mer än vad man tror! Till lunch blir det sallad med keso, yes, jag har fått dille på keso nu. Det är så gott och gör salladen krämig utan onyttiga dressingar. Efter Kevin har slutat jobb så är det dags för ett besök hos vår Cambridge-konsulent. Nya bars har kommit och vi köper idag vår sista omgång. De nya barsen kostar 750 kr för en veckas måltider (21 bars) och det är en höjning på 130 kr. Så nu får det räcka. Men ett ryck till ska jag köra och inte förstöra det genom att äta godis 4 dagar i rad efteråt ;-)
Nu ska jag smörja in mig i solkräm och gå ut på Viskängen för att sola mig ännu brunare.

Uppdatering av garderoben

Klädberget är borta och garderoben är utrensad. Så skönt när sådana saker blir gjorda!
Här kommer en liten bildbomd på de kläder jag köpt nu de senaste veckorna. En kjol som jag köpte i helgen ligger i tvätten, därav ingen bild på den. Men resten är här nedan i alla fall.
De flesta kläderna är använda, därför är de lite skrynkliga och ser allmänt använda ut och vissa av kläderna ser ut att ha skiftningar i färgen, men så är det inte, bilden är bara missvisande. Men det får ni stå ut med ;-).


Leopardklänning från H&M, 99 kr.

Blå-vit randig bikini från H&M. Överdelen kostade 149 kr och underdelen 99 kr.



Vit tröja från H&M, 99 kr.

Blå (jeans-aktig) kjol från H&M, 75 kr. (Nedsatt från 200 kr)

Tröja från MQ, 125 kr. (Nedsatt från 250 kr)

Militärgrönt linne från MQ, 100 kr (Nedsatt från 200 kr)

Ljusrosa blus från MQ, 200 kr (Nedsatt från 400 kr)

Beige tunika från Gina Tricot, 50 kr. (Nedsatt från 200 kr)

Det har blivit en del shopping nu de två senaste veckorna. Men jag behövde uppdatera min garderob lite. Och eftersom jag lyckats fynda de mesta på rea så har inte plånboken blivit så fruktansvärt illa drabbad, hehe.

Lille Hiawatha

Jag satt barnvakt till Alve i lördags. Sandra (hans mamma) skulle ut och festa och Kevin hängde på, så jag ställde upp som barnvakt. I söndagsmorse när vi vaknade läste Kevin lite i böckerna som Alve hade med sig. Bland annat läste han Disneyboken, Lille Hiawatha. Jag blev väldigt chockad när Kevin läste detta för mig.

Är det inte sjukt hur man kan skriva sådant här i böcker som är till för små barn? Är det konstigt att samhället ser ut som det gör med jämställdheten? Vi präntar ju in i flickors huvuden redan från tidig ålder vad som är "accepterat" att göra som flicka och pojke. Jag tycker det är fruktansvärt i alla fall!

Klädberg deluxe

Förkylningen håller i sig fortfarande och jag har kli i hela kroppen så mycket jag längtar efter att få träna. Det är en pina att inte kunna gå dit. Men det är bara att hålla ut och ligga på latsidan här hemma så att kroppen hinner återhämta sig.

Jag köpte lite nya kläder i helgen och har även beställt från H&M och har hållt på att returnera hit och dit, men snart har jag fått allt i rätt storlekar, och jag tänkte dela med mig av det jag fått hitills. Så det kommer under dagen. Ska ta ett rejält ryck inne i sovrummet då det ser ut som FAN just nu.

Som ni ser så behövs det rensas undan lite. Hittar inte längre mina kläder då mina och Kevins kläder ligger blandade och högen bara växer sig större för varje dag. Men nu ska jag ta tag i detta och även rensa ut kläder i garderoben som jag inte använder så att det finns plats för nytt!

Ligger på viskängen och solar! Det har bli...

img_9760 (MMS)

Ligger på viskängen och solar! Det har blivit dålig uppdatering nu i långledigheten, men nu är jag tillbaka igen! Det har varit en supermysig påsk med konstant fint väder. Jag har ätit alldeles för mycket godis och andra onyttigheter och inte tränat på en vecka pga förkylning.. Så det dåliga samvetet är ständigt närvarande, därför är det skärpning denna veckan så att jag inte går upp allt jag kämpade ner med Cambridge! (om jag inte redan gjort det. Vågar inte ställa mig på vågen..) men njuta av livet måste man, dock lite för mycket ibland.. Nu ska jag njuta vidare av solen och lyssna på härlig musik i iPhonen :-) njut solen nu när den är framme!


Påskmiddag #2

Har precis kommit in efter 2,5 timmes solning på Viskängen! Så jäkla härligt väder och jag känner nu hur det stramar i ansiktet. Trots att jag inte snålat med solkrämen med solfaktor 8 så har jag bränt mig. Alltså borde det inte ta lång tid för mig att komma över "jag-vågar-visa-bar-hud-utan-att-riskera-att-blända-folk"-känslan. Jag ska jobba på brännan stenhårt nu när solen är framme så kanske man har en hyfsad färg om några veckor!

Nu ska vi först tvätta fina bilen som börjar bli smutsig och sedan ska vi på påskmiddag hos Kevins föräldrar! Gårdagens påskmiddag var underbar, speciellt för mig som inte är ett big fan of påskmat. Det var exotiska frukter, lamm, tortelinisallad, olika slags dippor med grönsaker, marinerade kycklingklubbor, chorizo, prinskorvar, köttbullar, hembakat grekiskt lantbröd. Ja en massa gott! Älskar att min brors fru bryter trenden något när det kommer till högtider. Hon lagar det som är GOTT och inte bara det som tillhör tradtionen. Det klassiska får jag överallt annars på julen och påsken.

Nej nu ska jag gå och sminka till det sista så jag är klar när min kära sambo (gud vad det kändes vuxet att skriva, hehe) kommer hem och hämtar mig!

Sitter på balkongen och steker i solen! Si...

img_8869 (MMS)

Sitter på balkongen och steker i solen! Sitter i endast trosor och bh och faktiskt svettas i april månad (!!!) Vilket underbart sommarväder det är! Ska steka 20 minuter till sedan är det dags att göra sig iordning för kl 16.00 åker vi till  bror med familj för att äta påskmiddag!


Jag seglar i medvind!

Kunde inte motstå vågen imorse. Var bara tvungen att se om dessa tre Cambridgedagarna har lämnat några spår efter sig. Och JA det har det! 1,5 kg lättare är jag nu! ÄR SÅ GLAD! Nu väger jag 61.1 kg, vilket betyder 0,1 kg till mitt första delmål och endast 1,1 kg till mitt slutmål. Fan vad livet är underbart just nu.

Jag mår inte bättre idag så det blir ingen träning idag heller, möjligtvis en promenad så att jag får röra på mig lite.  Det är nu efter tre dagars ren kur som fettförbränningen tar fart. De tre dagar som har gått har endast tömt mig på slaggprodukter och tömt ut mitt reservlager så det är nu man börjar rasa i vikt! Därför blir frukost och lunch Cambridge men i eftermiddag tänkte jag äta något mellanmål och ikväll en sallad med keso.

Jojobantning?

Gud vad jag är sugen på mat! Detta har varit jättejobbiga dagar och jag är så trött på det redan nu. Jag har hållt på i tre dagar och Kevin gick på ren kur i nästan två veckor. Fyfan alltså. Förstår inte hur han stod ut. Men sen är det en annan sak med honom för han hade 19 kg som han ville gå ner, jag har 2,5 kg. Så om inget annat så fick ju Kevin ut mer av dieten än vad jag kommer få.

Men jag har i alla fall rensat ur alla slaggprodukter ur min kropp, så jag får se det positiva i denna jäkla diet! Men man vet aldrig, vågen kanske överraskar på fredag? *Hoppas*.
Jag kan inte hålla mig med att visa bilder på min kropp ända tills den 1 juni. Så här kommer de jag har hitills!

Denna första bilden är från augusti 2008 och här vägde jag ca 75 kg. Har aldrig vägt mer än vad jag gör här.

Här kommer en bild från sommaren 2009 då jag vägde ca 61-63 kg.

Här kommer två bilder från sommaren 2010, här väger jag ca 73 kg.
Denna med klänning på, men en så pass tight att man ser mina konturer rätt bra.

Och så här såg jag ut i fredags: 62,6 kg.


Här ser ni mina somrar de senaste 3 åren och hur jag ser ut nu. Det kan sammanfattas jojobantning, haha. Ena sommaren 75 kg, nästa ca 62 kg, nästa 73 kg och nu ca 62 kg. Haha herregud som jag har pendlat i vikt. Och DET SYNS! Nu ska jag aldrig mer över 65 kg, det är min ABSOLUTA gräns. För vilket helvete det är att slimma till kroppen och gå ner 10 kg. PUH. Men det är värt varenda sekund av slit. JAG ÄR STOLT ÖVER VAD JAG ÅSTADKOMMIT HITILLS!

Ge dig en klapp på axeln!

Vaknade med snuva och allmän matthet, så ingen träning idag. Tråkigt, men det är bara att vila och hoppas på att jag mår bättre imorgon.
Nu är två hela dagar med Cambridge klara och jag är SÅ FRUKTANSVÄRT sugen på mat! Fan vad man tar mat förgivet. Bara en gurkbit skulle göra mig glad. Hungern var inte lika jobbig igår, jag blev inte hungrig förrän vid 21.30 så jag struntade i att ta ytterligare ett mål, så det blev tre mål igår också.

Den 1 juni när mitt mål ska vara nått, så tänkte jag lägga upp bilder på hur jag såg ut sommaren 2008 (när jag var som allra störst), sommaren 2009 har jag bara en bild ifrån och sedan från 2010 och då en bild hur jag ser ut den 1 juni. Kan vara kul att se viktresan i bilder!

Jag klappar mig på axeln varje dag och ger mig själv beröm för vad jag presterar. För mig är det jätteviktigt för att jag ska kunna fortsätta ha samma kämparglöd. Man ska vara nöjd med sina prestationer oavsett vad det gäller. Jag är nöjd med hur jag kämpar med träningen. 4-5 dagar är ett minimum för mig och jag vet att jag satt ribban högt, men för mig känns detta bra. För en annan är kanske 2 gånger i veckan superbra. Sålänge man själv är nöjd så spelar det ingen roll!

Ett mål till är avklarat

Jag har bestämt mig och jag kör fullt ut med Cambridge idag och imorgon sedan äter jag ett mål mat på torsdag och resten Cambridge. Men jag kommer att äta fyra mål om dagen istället för tre som igår, för jag blev alldeles för hungrig av endast tre.

Jag ska träna så mycket jag bara orkar nu dessa dagarna, men inte ta i för mycket så att det ger fel effekt på kroppen. Jag var ute och powerwalkade 1 mil igår och idag blev det gymmet. Jag är så glad så glad! För vet ni vad? Jag har nått ytterligare ett av mina mål. Nämligen att springa en halvmil under 30 minuter. Och idag tog jag i och viljan och motivationen var på topp så jag klarade det!

Och här har ni bildbeviset! Så jäkla stolt över mig själv! Sprang i snitt på 11 (ni som springer på löpband förstår ungefär vilken hastighet det är). Jogg för mig ligger mellan 8,5 och 10. Jag som inte ens kunde jogga 1 km förut utan att vara helt slut i höstas. Nu kan jag springa 5 km och vara helt slut, det är en stor förbättring i min konditon!

Ren Cambridgekur pågår

Idag började jag köra på ren Cambridgekur. Vilket innebär att jag endast äter Cambridge mål under hela dagen. 3 mål om dagen och däremellan dricker jag massor med vatten, nämligen mellan 3 och 5 liter.
Jag hade beslutat mig för att köra ren kur mån-ons, men Kevin övertalade mig att köra till fredag men att jag äter ett mål mat på fredagkväll. Jag sa att jag ska ge allt och köra på det. Men nu mår jag riktigt dåligt!
Tårarna har varit nära många gånger och min mage kurrar och har gjort i ett par timmar nu. Jag tror att detta tar extremt mycket på mitt psyke och är osäker på om detta är rätt för mig.

Jag ska kämpa mig igenom de få timmarna som är kvar nu ikväll innan jag går och lägger mig, men imorgon och resten av veckan tror jag att jag äter två Cambridgemål och sedan på kvällen äter jag sallad med keso. Jag känner att jag måste ha någon mat. Vissa klarar detta utan problem och jag trodde jag skulle vara en av dem. Men nej, fyfan vad dåligt jag mår.

Jag ska se hur jag känner imorgon och känns det inte bättre så blir det sallad med keso på kvällen så jag har något att se fram emot och samtidigt kan må bättre psykiskt också.


Dessa jävla relationer

Jag är så förbannad! De jag trodde var bland mina närmsta vänner börjar nu visa sig vara motsatsen. Detta är andra gången på kort tid som dessa människor förvånat mig. Det är tacken för att man själv bjudit till ALLA gånger de senaste månaderna. Tar inte jag tag i att fixa ihop något så händer inget, eller så blir man själv inte medbjuden. Nästa gång detta kommer upp på tapeten kommer jag prata med människorna det handlar om, för jag är inte den som bara vill snacka av mig med alla andra utom de som det handlar om och sedan låtsas allt är bra. Men just nu behöver jag bara få ur mig min ilska!

Sen känner jag lite som så, hade de velat ha med mig så hade de väl frågat? Det måste ju finnas en anledning till att jag inte blir tillfrågad? Den anledningen ska jag ta reda på!

Tur man har fler vänner som man känner sig uppskattad av i alla fall! Ta åt er, ni vet vilka ni är!

Nya mått, ny vikt och nya bilder

Tre veckor sedan sist, alltså nya mått och eftersom det är fredag så tillkommer även ny vikt!

Mått den 15 april 2011

Mage tjockast:
 89,5 cm (- 1 cm)
Mage smalast: 71
 cm (- 1,5 cm)
Naveln:
 78 cm (- 0,5 cm)
Byst: 92 cm (- 0,5 cm)
Höger lår: 54 cm (- 2 cm)
Vänster lår: 55 cm (- 1,5 cm)
Höger arm: 27 cm (Ingen förändring)
Vänster arm: 27 cm (Ingen förändring)

VIKT: 62,6 kg
(-0,3 kg på en vecka)

Och här kommer också två bilder. Ljuset låg inte alls bra i rummet och bilderna är något suddiga, men det är bättre än inget. Dessutom är sidobilden inte tagen i samma vinkel som förra gången, men men, strunt samma :-)


Linda


Mycket av mina tankar har de två senaste veckorna gått till Linda och hennes familj. Linda somnade den 29 mars in efter 16 månaders kamp mot cancern, endast 34 år gammal. Efter sig lämnade hon sina tre barn (11 år, 2,5 år och 16 månader gamla), sin bonusson på 6 år och hennes man Lars. Jag har följt hennes blogg sedan i höstas då hon vann priset årets hjälte mama. Även om jag inte känner Linda eller någonsin har pratat med henne så har jag känt mig nedstämd dessa veckorna och haft henne i tanken flera gånger om dagen. Det är helt otroligt vad en människa kan beröra en genom en blogg.
Idag begravs Linda och jag ska tända ett ljus för henne ikväll.

Det är så lätt att ta livet för givet och tänka "det händer aldrig mig..". Aldrig att jag ska tänka den tanken mer. Jag ska uppskatta varenda dag jag får vandra på denna jord! Det är ett privilegium att få leva!

Nytt

Tog en tripp till Väla och IKEA idag för att inhandla tights och kolla runt lite på IKEA. Jag kom hem med en ny garderobsblomma och kruka, tights, knästrumpor och sandaler.

Ett par sådana här köpte jag i somras men redan första dagen skrapade jag upp "fronten" på dem. Så de ser inte sådär jätteroliga ut längre. Så när jag råkade gå förbi dessa på H&M idag och såg att de bara kostade 50 kr så kunde jag inte låta bli.

Dessa knästrumporna hittade jag också för 50 kr så jag haffade åt mig dem också.
Och sedan ett par vanliga svarta tights :-)

Myslördag

Här kommer några bilder från i söndags. Alve sov över hos oss lördag-söndag och vi hade det super med lilleman!

Vi handlade bullar till frukost på Hemköp och självklart skulle lillen hålla påsen!

Sen blev det lunch i Norra hamnen i det mysiga vädret.

Världens finaste killar!

Anmälan till höstens utbildningar

Sådärja, då har jag sökt in till höstens utbildningar. 4 st hittade jag som jag är intresserad av ifall jag inte skulle komma in på hälsocoachutbildningen.
Här nedan kan ni se vad det är jag har sökt in till.

Tisdag

Kevin är sjuk och är hemma från jobb sedan igår eftermiddag. Han ligger här hemma och kollar film, jag tror han är inne på sjätte filmen sedan igår... Jag kör på som vanligt, workshop på företaget där jag har min jobbcoach kl 9-11 idag och därefter hem och äta en bar för att ha lite energi inför gymmet.
Det blev en tuff runda på gymmet idag. 40 min powerwalk varvat med lite löpning, men idag blev det mest powerwalk och det var skönt! Sedan blev det mycket armträning och det känns nu efteråt att jag pumpade ur den sista orken ur dem. 

Jag ser fram emot fredag då nya mått ska tas. Förra gången jag mätte blev det ju inte riktigt lika synligt på minus-sidan som jag hade hoppats på! Men denna veckan ska jag köra stenhårt med träningen - mycket kondition! Dessutom ska jag äta mer Cambridge. Förra veckan blev det i princip ingen Cambridge alls mer än kanske 2 mål på hela veckan. Nu denna veckan ska jag försöka köra 2 mål om dagen, men absolut minst ett!

Nu ska jag söka utbildningar till hösten! Måste ha en plan 2 ifall jag inte skulle komma in på hälsocoachutbildningen som jag önskar :-)

Barnvakter i 24 timmar

Jag har haft fullt upp i helgen och även igår, därav ingen uppdatering. I lördags var jag och Kevin barnvakt till hans systerson, Alve. Han sov över hos oss och vi lämnade honom på söndagseftermiddagen. Allt gick hur bra som helst, en snällare 1,5 åring får man leta efter!
Jag har några bilder på mobilen som jag tänkte ladda upp, men sladden är inte här och jag orkar faktiskt inte gå och hämta den, så bilder kommer seanre!

I söndags blev det badminton igen, vår nya söndagsrutin! Och igår blev det gymmet + en halvtimme på bandet med powerwalk varvat med löpning. Det är klassiskern jag brukar köra varje gång jag gymmar. Värmer upp med en halvtimme på löpbandet och sedan kör jag styrka. Så detsamma väntar mig idag och jag längtar!

Riktig bicepsträning

Kom hem från gymmet för ca en timme sedan. Var tvungen att duscha där för vi har en målare här hemma som målar om badrummet, så vi kan inte duscha här förrän imorgon. Det blev stenhårt på gymmet, känner redan hur träningsvärken i framförallt biceps börjar komma.
Igår tog jag 8 kg på vardera biceps och körde 20 rep x 2 set. Bara det att jag står upp och kör dessa, idag tänkte jag att jag skulle sätta mig på själva "grejen" där man (läs muskelkillarna) vanligtvis gör bicepsövningarna. 8 kilos hanteln kunde jag inte ens dra upp, så jag fick sänka mig ända till 5 kg. Så numera ska jag sitta på den "grejen" och köra, för då tränas verkligen bicepsen, vilket dom nog inte har gjort lika mycket på det sättet jag har gjort. Men jag gjorde 10 rep x 3 set per arm i alla fall. Så det kör jag på några gånger nu innan jag ökar :-)

Tänkte bjuda på en riktigt svettig bild! Absolut inte den vackraste bilden som finns, men jag bjuder på det!

Bilden är tagen efter löpningen och powerwalken på bandet. Svetten lackade och det var så jävla härligt att känna att man har tagit i!

Har precis avverkat 30 min på bandet med l...

img_5596 (MMS)

Har precis avverkat 30 min på bandet med löpning varvat med powerwalk! Nu varvar jag ner för att om någon minut ge mig på dagens styrka! Träning och kärlek är livet säger jag bara!


-0,4 kg

Fredag, äntligen! Detta innebär också att en ny vägning ska göras. Sagt och gjort, vågen visade 62,9 kg. Det känns super. -0,4 på en vecka. Inte mycket, men förra veckan hade jag en viktminkning på nästan 1 kg så detta är det helt okej. Eftersom jag tränar tung styrka för att bygga upp muskelmassa samtidigt som jag tränar kondition för att förbränna fett så är jag nöjd sålänge vågen visar minus.

Nu har jag 1,9 kg kvar till mitt första mål, 61 kg. Mitt slutmål är 60 kg och det känns inte avlägset alls! Det som känns extra bra just nu är att jag inte ätit Cambridge sedan i helgen och ändå har jag gått ner nästan ett halvt kg. Tänk då nästa vecka när jag äter Cambridge, då kanske jag går ner 1 kg? *Önsketänkande*.

Igång igen!

Idag har jag ÄNTLIGEN tränat! Det har varit jättejobbigt att inte träna på några dagar. Det är skillnad på frivillig vila och icke frivillig vila. Men det känns bra att vara tillbaka igen efter två dagars uppehåll. Nu kör jag på tills på söndag då veckan avslutas med badminton! På lördag blir det aktiv vila i form av powerwalk (om vädret inte är för jäkligt). Ska ta det lugnt med styrketräningen så att inte ryggen överansträngs.

Har upptäckt att mina lårmuskler börjar bli lite väl stora nu. Det är skitsnyggt med stora lårmuskler på killar, men jag vill själv inte ha så stora. Benen ska vara tränade, men det får inte sticka ut för mycket muskler på låren, det gillar inte jag alls! 
Det är svårt att få en bra bild när man ska ta den själv, men jag gjorde ett försök och delar med mig av en här. Så här ser mina lårmuskler ut när jag står vanligt, med lika mycket tyngd på bägge benen. Jag tycker nästan att musklerna ser mer utstickande ut i verkligheten... (ursäkta röran i bakgrunden)

Kräftrisotto med broccoli och tomat

Här kommer receptet på kräftrisotton vi åt i tisdags. Receptet är för 4 personer.


Så här gör du:
1. Buljong: Koka upp 6 dl vatten med 1 buljongtärning (alt. 1 msk buljongpulver) i en kastrull.

2. Finhacka 1 bananscharlottenlök och strimla 1 fänkål tunt. Skölj och riv skalet från 1 lime och lägg i en liten skål. 

3. Hetta upp 1 msk smör och 1 msk neutral olja i en kastrull och stek löken, fänkålen och 2 pressade vitlöksklyftor på medelhög värme i 4 min. 

4.  Tillsätt 200 g risottoris i kastrullen och rör om. Häll i 250 ml vitt matlagningsvin och saften från 1 lime. Låt vätskan koka in.

5. Späd riset med lite buljong i taget (ca 1 dl) och låt koka in under omrörning tills riset är klart, ca 20 min. 

6. Under tiden, grovriv 100 g parmesan. Låt 1 burk kräftstjärtar (400 g) rinna av. Hacka ½ kruka  bladpersilja. 

7. Skär 500 g broccoli i buketter och bitar. Koka i 5 min. Blanda den kokta broccolin med 100 g körsbärstomater i en skål. 

8. Blanda ner limeskalet, parmesanen, kräftorna, persiljan, 1 msk smör, 1 tsk rosmarin, ½ tsk salt och 1 krm svartpeppar i risotton. Servera med broccolin och tomaterna.


CV fix

En länk till utbildningen jag ska söka till har önskats, så är ni intresserade av att läsa om den, tryck HÄR.

Idag har jag suttit och fixat med mitt CV samt tagit nya bilder som jag kan ha istället för min snart 2 år gamla bild där jag ser ut som 16 år. Det blev hela 88 bilder så det var inte det lättaste att välja en utav dem. Jag har sparat två bilder som är kandidater och har nu tagit en av dem. Tröttnar jag så kan jag ju alltid byta ut bilden.
Tänkte dela med mig av dess två här, så here we go!

Kandidat nummer 1

Kandidat nummer 2.

CV:et som jag skickade iväg idag innehåll kandidat nummer 2. Men jag är inte helt ense med mig själv om det känns rätt eller inte. När bilder blir förminskad ca 70% så ser jag väldigt konstig ut, enligt mig själv. Men men, jag tänkte ta fler en annan dag, men idag har jag fått nog av att smila inför kameran!

Middagsfrid

Jag ville bara titta in för att berätta att vi åt en väldigt god middag idag. Vi har denna veckan beställt mat från
Middagsfrid. Vi beställde det för att man fick en globalkniv till ett värde av 1000:- på köpet. Men änsålänge är vi
supernöjda och jag tror säkert vi kommer göra detta fler gånger. Man får helt enkelt hemlevererat mat för 5 dagar till 4 personer och det medföljer recept och allt, så man behöver inte tänka på att handla. Jo basvaror måste man ha hemma. Och idag valde vi att laga kräftrisotto med kokt broccoli och körsbärstomater.
Kan lägga ut receptet imorgon om ni är intresserade av att laga det :-)

Träningsförbud och studiebesök

Var hos sjukgymnasten idag efter en veckas uppehåll och endast med egen träning. Jag är tillbaks på ruta ett IGEN. Min sjukgymnast ringde en ryggspecialist på Ängelholms sjukhus (som också är sjukgymnast på HBG Fysio) för att bolla lite tankar ang min rygg. Hon berättade hur hon gått tillväga med mig med träning osv, och han sa att han hade gjort samma sak om jag varit hans patient. Men han sa att han gärna undersöker mig för att se om där finns något han kan göra. Så jag ska boka tid hos honom och hoppas på att han tillsammans med min nuvarande sjukgymnast kan hjälpa mig att få ordning på detta!
Jag har också träningsförbud i några dagar för att inte riskera att smärtan blir värre än vad den är. Så vilodag idag och imorgon, sen på torsdag är jag back on track igen.

Så detta känns mindre bra, men jag kämpar vidare!

Var på studiebesök på Munka Ljungby Folkhögskola idag tillsammans med Emelie. Det är där min utbildning finns som jag vill gå. En hälsocoach utbildning. Det kändes jättebra att få prata med lärare därifrån och få svar på alla ens frågor, funderingar och mer därtill. Killen som visade oss runt är också han som har hand om ansökningarna så man kan ju hoppas att man satt ett litet avtryck som gör att vi kanske har en större chans att komma in ;-)

3 km löpning

Idag hade jag bestämt mig för att springa 5 km på löpbandet så fort jag bra kunde. Redan efter några springsteg kände jag hur min vänstra fot värkte. Vartenda steg jag sprang så gjorde det förbaskat ont i min vänstra fot. Så jag sänkte mig en nivå och bestämde mig för att få en bra tid på 3 km istället. Jag är faktiskt nöjd med mitt resultat!

Bilden blev suddig och jag kan berätta att jag sprang 3 km under 16 minuter, men det tog några sekunder att sänka hastigheten på bandet från 14 till 3,8, därav lite fler sekunder. Men jag är toknöjd med mig själv och ska satsa på att klara det på 15 minuter nästa gång. Jag höll mig i snitt på 11-12 km i timmen på bandet och jag vill lova att det känns i benen fortfarande. En rejäl träningsvärk i rumpan efter gårdagens badminton sitter jag på också. Men visst är det härligt att känna att man har tränat?! Jag älskar träningsvärk i alla fall!

Badminton

Är hemma från badmintonen nu. Jesus vad det var jobbigt. Jag trodde aldrig att jag skulle vara helt död nu, men det är jag kan jag lova!
Tycker man att badminton är kul så kan jag verkligen rekommendera det. Det kommer absolut bli en del av min träning. Vi ska försöka klämma in det en gång i veckan utöver den vanliga träningen.
På helgerna här i denna staden så kostar det 90 kr/bana och vi var fyra stycken så det är inte ens 25 kr per person. Dessutom var det inte alls många som spelade så vi delade upp oss två och två och tog en bana bredvid oss också och hoppades på att inte bli upptäckta. Det blev vi inte heller :-)

Söndag

Igår gjorde jag högskoleprovet 8.30-16.20 och därav ingen uppdatering på hela dagen. På kvällen kom lite vänner hit och jag hade inte tid att uppdatera då heller. Jag ger upp min "matdagbok" nu, jag tror ni har ett litet hum om vad jag äter nu. Det har varit extremt pressande att hela tiden tänka på att jag måste fota det jag äter, så numera kommer jag istället lägga upp vad jag äter lite då och då.
Om inte ni har ett stort önskemål om att få läsa om vad jag äter förstås.

Idag tänkte jag färga håret, har köpt ny hårfärg så det är bara att sätta igång. Ska försöka få till en bra före- och efter bild. Kl 17 ska jag och Kevin spela badminton med Louise och Clara, ska bli så kul! Kunde inte träna på hela dagen igår pga provet och jag är redan rastlös trots att jag tränade i fredags.
Men först - min bloggrunda som ska läsas igenom!

Fredagens middag

Sen uppdatering! Men bättre det än ingen alls. Vi åt middag hos Kevins föräldrar idag. Det blev Entrecote med klyftpotatis, smörstekta champinjoner, haricots verts och sallad.

Såser kom till efter jag tagit fotot. Då var det creme fraishe i olika smaker. Supergott!

Paulúns

Här är en bild på den müslin jag äter som är god och samtidigt ett nyttigare alternativ då många müslisorter består av mycket socker.


Fredagens lunch

Kl 12-13 var det cirkelfys som gällde och därefter åkte jag hem till mamma ett litet tag. Åt lite solroskärnor men har inte foto på det. Och nu kl 15 åt jag min lunch. Cambridge grönsakssoppa med paprikakrydda och curry blev det och som vanligt tar det emot att visa bild på detta, men jag har ju lovat så här kommer den!


Fredagens frukost

Sitter och äter frukost nu. Det blev en halv skål fil (fetthalt 3%) med Paulúns müsli och 5 st nerhackade torkade aprikoser.

Ny vikt och bilder

Idag var det dags för vågen och jag tog även två bilder (ursäkta bildkvalitén). Mest för min egen skull, för att se framstegen inom min träning. Men också för att ni ska få en uppfattning om hur jag ser ut, hehe.
Jag vägde 63,3 kg och jag ställde mig flera gånger på vågen för att se så att det verkligen stämde och siffrorna var detsamma varenda gång så jag tippar på att det stämmer. Då har jag minskat 0,9 kg på en vecka och det tackar jag mig själv för!


Så här ser jag ut, helt avslappnad och innan jag ätit frukost. Jag ska lägga upp sådana här bilder oftare så att man ser att det faktiskt händer något med kroppen när man tränar.

RSS 2.0