Update från Sälen


Min älskade i backen i torsdags.

Idag mår jag lite bättre, men är fortfarande inte pepp på någon vidare fest idag. Har laddat över filmer på datorn och köpt lite godis så jag är nästan mer sugen på att stanna hemma. Ja, idag unnar jag mig något gott, har tagit någon enstaka chokladbit under resan, men inte mer än smakat. Så är jag sugen idag så unnar jag mig det och tar konsekvenserna också, hehe. 

Har skött maten riktigt bra under resan. Jag äter samma som dom andra på kvällarna (på tok för mycket VISPgrädde i maten, men jag tar mindre portion) men har kokat råris till mig själv istället för att äta vanligt ris. I backarna har jag ätit gulash,  och när det var buffé hoppade jag över alla pannkakor, minipizzor, nachos m.m och åt lite lasagne och gulash. Har endast druckit vatten, till varje mål och även mellan målen. Till frukost har det blivit havregrynsgröt med 1 äggvita och blåbär. Två dagar har jag även ätit två frukostbullar till för att jag ska hålla mig mätt så länge som möjligt. Det känns inte ett dugg tråkigt att inte äta som alla andra. Detta är min livsstil. Jag har valt detta och även om jag saknar vitt bröd, marmelad, ris m.m ibland så är det något jag kan leva utan och endast unna mig ibland. 

Misslyckat

Måste bara få ur mig detta.

Två skiddagar har varit helt underbart men nu åker jag gärna hem. Tydligen gnäller jag för mycket, är för tråkig för jag inte vill dricka sprit och inte heller gå på nattklubb på nyår.
1. Jag vill inte ha en stuga i kaos och städa allt sista dagen, därför påpekar jag att vi måste städa lite i taget. = jag gnäller.
2. Jag har betalat 1100 kr för två skiddagar och vill utnyttja detta till max vilket innebär att jag vill börja åka kl 9 när backen öppnar. När kl blir 10 och första åket inte är avklarat än åker jag iväg själv för att åka. Är inte sur på någon men vill hellre åka själv än att sitta och låta tiden gå. = jag kan inte anpassa mig.
3. Jag vill inte på nattklubb på nyår medan alla andra vill. Fine. Det går hur bra som helst för mig, men 12-slaget vill jag gärna fira tillsammans, efter det kan jag gärna kolla en film medan dom är ute. Nattklubben stänger kl 02 så alla vill åka dit vid 22 istället. Vilket innebär att jag kommer fira 12-slaget själv. Jag frågar om dom inte kan gå på nattklubb idag istället, men vissa vill ut på nyår oavsett. = jag kan inte anpassa mig.
4. Jag fick en kommentar igår att jag var tråkig för att jag bad dom sänka musiken kl 00 för jag skulle sova. Jag var mer en 45-åring än en 20-åring enligt en och han tyckte även jag kunde sova sämre en natt för deras skull. Problemet var bara att jag inte ens kunde somna med en baslåda i väggen intill så därför bad jag dom sänka lite för att ens ha en chans att somna. = tråkig.
5. Efter att ha suttit i toppstugan och ätit vill jag ut och åka skidor så fort som möjligt, jag blir ju inte bättre på att åka när jag sitter i en stuga. Alla andra tar det lugnt och jag säger att jag gärna åker själv isåfall. = jag gnäller.

Lägg på PMS på detta. Jag bröt ihop för en timme sedan när diskussionen om att jag ska med ut på nyår hade pågått i 10-15 min. Tårarna sprutade och jag vill just nu inget hellre än att vara för mig själv. Orkar inte mer diskussioner om mina val och mitt gnäll.

Nej jag känner helt enkelt att jag är på helt fel ställe. Jag tycker det är kul att festa och dricka IBLAND men absolut inte flera dagar i rad och verkligen inte när jag inte ens är sugen. Varför hälla i mig en massa onödiga kalorier när jag är mitt uppe i att komma i toppform? Man får prioritera och jag tar hellre några godisbitar än en cider eller öl. Jag spelar mer än gärna spel och umgås men nattklubb är inget gör mig. Speciellt inte på nyår! Jag må låta gammal och grå och ibland tvivlar jag på om jag verkligen bara är 20 år?


Redo för Sälen


Jag har haft fullt upp sedan jag vaknade imorse. Men nu är jag äntligen klar! Jag har hunnit med 45 minuters hot yoga (såååå skönt det var), handlat frukost och annat övrigt vi ska ha i Sälen, postat ett Traderapaket, hämtat en jacka hos Joel, packat klart, städat undan i hela lägenheten, diskat undan, slängt alla sopor och vattnat alla blommor. Så nu tror jag att allt är klart! Puh. Är inte alls pepp på att åka. Jag är riktigt hemmakär och har haft så mysigt här och hemma hos svärföräldrarna i jul att jag har ångest att vi ska åka. Men det blir säkert roligt när jag väl är där. Det hoppas jag i alla fall ;-) Bokade skidor över nätet nyss så det är bara att hämta ut imorgon när vi kommer till backen. Det var billigare och jag misstänker och hoppas att jag slipper stå i den svinlånga kön för skidhyrning.

Jag tar med min dator upp och fick nyss reda på att man kan använda iPhonen som modem så ni kan räkna med uppdatering om jag får det att funka!

Vi blir hämtade kl 16.15 så nu ska jag ta en extrakoll och se så att allt är med. Hoppas ni får mysiga mellandagar och ett gott nytt år!

Julen är slut-ångest

Nej, det blir ingen träning här idag. Jag är fortfarande lite kass och jag vågar inte dra igång för tidigt igen och riskera att bli sämre nu när vi åker till Sälen imorgon.
Jag har bokat in mig på hot yoga imorgon kl 12 så det ska jag gå på. Styrkan väntar jag med tills vi kommer hem. Säkrast så. Borde ju ha lärt mig av mina misstag nu när jag gått halvsjuk i snart 6 veckor.

Jag ska snart gå hem till mamma, det blev kaos igår och hon grät när hon ringde och ställde in julfirandet. Min bror och mamma har ingen bra relation, det blir bråk och missförstånd hela tiden. Igår fick mamma nog och nu är hon helt förstörd så jag ska hem och prata med henne lite! Tycker det är fruktansvärt jobbigt att se eller höra henne ledsen. Jag själv börjar oftast också gråta.

Ikväll ska jag träffa mina älskade Ugandavänner (dom jag åkte till Uganda med). Så det blir nog en sen kväll. Det blev det inatt också kan jag säga. Somnade inte förrän kl 02 och klockan ringde 6.45 för jag skulle upp och tvätta. Kan ju säga att jag inte var människa när klockan ringde så jag ställde om klockan och gick upp 9.30. Nej nu måste jag hämta upp den innan nästa ska ha tvättstugan!

PS. Jag har fruktansvärd julångest. Jag älskar julen, det är min favorit högtid och bästa tiden på året. Den slår sommaren med hästlängder. Så nu råder det ångest hos mig. Den är redan över. Den som var så perfekt. Längtar redan till nästa!!! Julsakerna får sitta uppe några veckor till. Kan ta ner dom när vi hämtat Jack (27 januari), då får han ersätta ångesten med glädje, hehe.


Sammanfattning v.9

Jag har inte haft koll på dagarna därför kommer sammanfattningen av förra veckan lite sent.

Mån: Vilodag
Tis: Vilodag
Ons: Vilodag
Tors: Vilodag
Fre: Hot yoga
Lör: Vilodag
Sön: Vilodag

TRÄNINGEN:
Som ni ser blev det inte mycket till träning denna vecka heller. Trodde jag var frisk, men tji fick jag. Jag vet inte om jag sätter igång för fort? För det slår ju tillbaka varenda gång jag har tränat. Yoga funkar bra, men jag har inte vågat ge mig på styrka än. Dessutom har jag haft fruktansvärd träningsvärk i hela överkroppen efter julkalender-utmaningen. Så hela julen har jag bara velat vila överkroppen, har gjort ont bara någon kramat mig. 

KOSTEN:
Det blev lite mycket julgodis denna veckan, men mat har jag ätit normalt mycket av. Det blev lite oregelbundna mattider i jul men övriga veckan har jag skött det bra. Jag märker av direkt när jag inte äter som jag ska. Både julafton och juldagen somnade jag illamående med spänd mage och vaknade illamående. Ett tecken på att jag ätit oregelbundet och alldeles för mycket godis mot vad jag är van vid. Men nu hoppas jag att tar lärdom av det.
Kändes skönt att gå tillbaka till gröt-rutinen imorse. Jag mår bäst av grötfrukost!
Igår kom min syster och hennes kille hit, julfirandet hos mamma blev inställt. Kevin, syster och hennes kille beställde pizza och jag satt och åt havregrynsgröt. Kändes förjävla bra kan jag säga! Men jag åt upp lite av deras kanter... Huvudsaken är att jag inte åt en pizza! Smakade även lite cola, men det smakade skit! Har inte druckit läsk på 9 veckor och inte ätit pizza på 9 heller. Är inte sugen längre så jag tror jag fortsätter med uppehåll från det där. Nu i jul blev det kranvatten och lite bubbelvatten för min del. Julmust gillar jag inte och colan hoppade jag över.

En vecka kvar av utmaningen - nu kör vi!


Jul

Godmorgon i annandagen!
Har haft en superjul hitills. Alldeles för mycket gott har jag unnat mig. Har gått och lagt mig med spännd mage och illamående två dagar i rad. VARFÖR lär sig hjärnan ALDRIG när kroppen inte vill ha mer? Ont i magen? - Jamen då trycker vi ner lite godis till. Tänkte att jag skulle skärpa mig igår, men det gick inte så bra... Det märks att jag har en helt annan livsstil än vad man har under julen. För min kropp mår inte alls bra av allt onyttigt. Tur att det bara är jul en gång om året. Imorgon är jag tillbaka i mina rutiner igen. Kör på utan kolhydrater efter lunch ett tag till så jag blir fit igen efter julskitet, hehe.

Väldigt suddig bild, men jag har nästan inga bilder från julen, så jag snor denna av svärfar. Bordet på julafton hemma hos svärmor och svärfar!

Idag var planen en runda på gymmet och köra igenom kroppen med fokus på underkroppen. Men en hemsk förkylningsblåsa har tagit upp halva munnen och halsen gör ont IGEN. Men inte jätteont, så det kanske går att ignorera och testa att träna ändå? Eller så väntar jag till imorgon? Jag gör nog så, annars riskerar jag väl att spä på halsontet. Imorgon är jag redo för styrka! Sedan åker vi till Sälen på onsdagkväll och där ska jag inte äta onyttigt mer än något litet på nyår. Åka skidor två dagar blir min träning!


God jul!

Jag tittar in en snabbis genom mobilen för att önska er en god jul! Hoppas ni får en mysig dag med nära och kära!

Vi firar julen hemma hos svärföräldrarna med Kevins kusiner, kusinbarn, fastrar osv. Så det blir en hel del folk, men det gillas. Är så glad att jag trivs så bra i Kevins släkt. Känns som min egen nästan :-)

Avslutade julkalendern idag. 667 armhävningar och 132 min planka blev det! Är sååå slut i mina axlar nu, så skönt att den är över, hehe.
Nää god jul med er! Tar nog ledigt från bloggandet några dagar till.


JUL och sneak-a-peak

Godmorgon! Dan före dan idag. Mer julkänsla har infunnit sig faktiskt. Kan bero på att jag var i stan igår där alla handlade julklappar och det spelades julmusik på hela gågatan. Sedan en snabbis till Väla igårkväll och där var det också pakethysteri, speciellt på Toys'R'us. Dessutom bakade jag klart allt julgodis igår. Det enda jag inte hann med var att klippa/skära apelsinchokladkolan så det ska jag göra idag. Annars är allt julgodis bakat. Nu har vi Rocky Roads, chokladpraliner med saffranskola, chokladknäck, chokladkola, apelsinchokladkola och nyttiga bollar! Det får räcka där även om jag gärna hade bakat MER. Älskar att baka. Har nog aldrig bakat så mycket som jag gjort dom senaste månaderna.

Ni har ju inte fått se hallen än. Vi är dock inte färdiga med den. Byrån ska bort, hatthyllan ska målas och hörnan bredvid dörren ska inte vara tom. Men ni får en liten sneak-a-peak. Börjar med en före-bild.

Bilden är tagen i somras, men det såg i stort sett likadant ut innan det blev omtapetserat och nytt golv kom på plats. Tapeten var beigh/vit randig i smala ränder. Men det syns inte på bilden.

Nu har vi fått bredrandig tapet och laminatgolv. Äntligen är det fula golvet borta! Vi är nöjda med resultatet även om golvet känns lite mörkt emellanåt. Men man kan inte ha krav i en hyresrätt ;-)

Lucky (Pau)Lina

Har ju glömt berätta att jag vann en superfin tunika hos Evelina härom dagen.





Här ser ni skönheten! Den är från märket Lucky Lina som säljs inne hos Nordljus. Så roligt att vinna en julklapp till sig själv. Hoppas bara att tunikan är lika fin på mig som på modellen och bilderna!

Jippie!!!

ÄNTLIGEN! Halsontet är borta. Jag ska inte ropa hej än egentligen, men fyfan vad skönt att vakna och känna sig helt frisk. Har inte hänt på exakt 5 veckor. Så imorgon tänkte jag ta ett yogapass. Nästa onsdag åker vi till Sälen och kommer hem på söndagen. Så jag kan inte komma igång med träningen ordentligt förrän den 2 januari. Men jag ska försöka klämma in lite hemmaträning nu i juldagarna för gymmet har nog inte öppet. Sen kan jag fokusera på träningen till 110% i en vecka, sedan börjar mitt nya liv som student... Shit. Jag är nervös. Nu börjar det kännas på allvar. Innan har det varit så långt borta. 

Peppar med en inspirationsbild. Längtar så efter tung styrka! På tisdag ska jag nog köra igång med ett tungt styrkepass och träna på onsdag igen. Vi åker på onsdagkväll. Sedan blir det skidåkning tors, fre och lördag. Så lite träning blir det ju av det också. 

Nu ska jag snart sortera tvätten och när jag tvättat klart måste jag ner i stan. Min dymorulle är slut och jag glömde köpa julklapp till julklappsspelet igår så det måste jag fixa idag! 


Julklappar - check


Nu är äntligen alla julklappar både handlade och inslagna. Så jäkla skönt att ha det klart. Nu är det bara mer julbak som ska fixas innan julafton. En runda till med Rocky roads (tredje gången jag bakar dessa, en viss Kevin heter nog dammsugare i efternamn), chokladkola och nyttiga bollar ska det bli! Måste lägga upp bilder och recept på mitt julgodis. Bakade ju saffranspraliner och chokladknäck i fredags, men det har jag glömt visa er.

Var hemma hos mamma några timmar i eftermiddags och pratade av mig. Berättade om mitt svanskote-problem. Hon tyckte den kändes väldigt konstig, den står liksom ut?! Den har aldrig suttit normalt men nu sticker den ut ovanligt mycket. Det känns som att jag har en hasselnöt i början av rumpspringan. Jag ska ringa sjukvårdsupplysningen imorgon och fråga vad jag ska göra! Måste gå att operera och "fila" ner svanskotan lite? Man måste ju kunna sitta och ligga normalt utan att störas av sin svanskota...

Kanske blir en vit jul ändå?


Vaknade till detta idag. Äntligen lite vitt, med betoning på lite (Huvudsaken är att det är vitt överhuvudtaget). Hoppet om en vit jul finns där, även om jag inte förväntar mig det.
Jag avbokade yogan idag då jag vaknade med ont i halsen (såklart). Nu är det inget te på morgonen, det är kokande vatten med vitlöksklyftor och ingefära. Jag måste ha fått något virus som inte vill ge med sig så nu testar jag ALLT i hopp om att bli frisk. Någon som har något annat tips?

Jag borde köra ut en sväng på Väla för att köpa julklapp till Kevin. Dumt att vänta in i det sista! Imorgon ska jag tvätta 12-17 och jag vill gärna boka in mig på något yogapass om det finns något imorgon. Och sedan är det lilljul på fredag.. Det är nog bäst att fixa klart det idag och slå in det innan Kevin kommer hem från jobb.


Kvällsträning

V.9 i utmaningen

Fyfan vad jag ångrar att jag inte gjorde armhävningarna och plankan tidigare idag. Har nu legat i sängen i två timmar och kollat halva Mia Skäringers föreställning och sen surfat på datorn en timme. Nu är jag bara sugen på att smälla ihop datorn och sova. Kevin har sovit en timme nu och jag blir bara tröttare och tröttare av hans snarkningar.

Läser dessa ord och tänker att det bara är 5 dagar kvar av julkalendern. Bara att bita ihop. Inte ge upp! Det är ju JAG som satt mig i denna sitsen att bli tvingad att planka och göra armhävningar kl 22.48 på kvällen.
Ville bara att ni skulle veta att jag inte är en maskin som gör all träning med ett leende. Även jag har NOLL motivation ibland. Men då är det bara att göra det ändå. Det finns liksom inga genvägar!

Problem med svanskotan?

Jag har den senaste tiden haft riktigt ont i min svanskota. Ja, det låter väldigt konstigt att ta upp det här kanske, men jag har ont när jag sitter i soffan, ligger i sängen, kör bil m.m. Min svanskota är väldigt långt ner och känns nästan som en liten stump av en svans. Jag har slått i den många gånger, bland annat när jag har åkt pulka har jag landat hårt på ett gupp och fått en rejäl smäll på den. En gång när jag gjorde "bomben" i en pool som inte var tillräckligt djup, slog jag svanskotan rakt i botten. Jag tror det är därför den sitter så långt ner som den gör. Men jag har inte haft några som helst problem med den innan, mer än att jag inte kunnat sitta på rumpan med utsträckta ben och rak i ryggen för då har jag suttit PÅ min svanskota.

Men nu den senaste tiden har jag fått sätta eller lägga mig på en av skinkorna för annars ligger jag på svanskotan och det är riktigt obehagligt och gör ont. Jag börjar fundera på om det kan ha att göra med att jag gått ner så pass mycket i vikt som jag har? Jag har ju flera gånger sagt att jag tappar mer och mer på mina ben och rumpa. Har jag för lite fett på rumpan så att svanskotan nu är "i vägen"? Vet inte om jag ska gå till en läkare med detta för det har börjat påverka min vardag och det är jobbigt att inte kunna sitta eller ligga normalt. Hela tiden känner jag min svanskota. Det är som att ligga på en hård hasselnöt...

Ingen som vet något om detta? Jäkligt udda att ha problem med svansen, men någon ska väl ha det också?

Struktur, tradera och öka kolhydratintag!


Denna familjekalender ska jag köpa innan året är slut! Trots att vi bara är två stycken (snart tre, ;) hehe) hos oss så behövs en sån här. För att det jag säger inte bara ska gå in genom ena örat och ut genom andra måste vi ha en kalender. Vill inte höra mer "Men det har du inte sagt att vi ska göra" osv, börjar bli trött på det, hehe. Struktur i all ära!

Var nere i tobaksaffären och lämnade in andra paketet för idag nu vid 17 tiden. Det första han sa "Men du var ju här tidigare idag också". Till och med dom känner igen mig nu... Springer ner deras dörr var varannan dag nu, hehe. Nu har jag bara ett paket kvar att skicka, inväntar betalning.. Jag har nästan ångrat lite att jag sålt den koftan, så jag blir nästan glad om jag inte får in några pengar, så jag kan behålla den. Haha. fick bara 43 kr för den och jag klantade ju mig med frakten så egentligen fick jag bara 32 kr för den. Och den är värd mycket mer! Den är från NoaNoa och är i toppskick. Aja, får se om jag får in några pengar eller inte!

Jag tror jag ska börja stoppa in kolhydrater till middagen nu i fortsättningen. Vägde mig imorse bara för skojs skull och vågen fortsätter peka neråt. Nu börjar jag närma mig underviktig enligt BMI och jag som vill bygga muskler kan inte ligga på minus i kaloriintag. Så nu får det nog bli lite råris till grytorna istället för bara sallad. Vill inte tappa mer fett nu, för det är benen och rumpan som ryker och jag vill ha kvar ALLT jag kan där.

Godmorgon!


Idag sov jag ut rejält! Efter att förra veckan endast ha sovit ca 6 timmar per natt var jag helt slut i söndags. I helgen som gick var vi uppe tidigt både lördag och söndag och jag somnar oftast inte innan 00-00.30. Upp 6.30 dagen efter sen är inte roligt!!! Så idag sov jag ända till 11.30.

Vaknade dock med ont i halsen fortfarande, så ingen träning... Jag är fruktansvärt trött på detta nu så jag kokade vatten och hällde ner massor med ingefärabitar. Det blev starkt och gjorde lite ont i munnen att dricka. Hoppas det kan hjälpa halsontet att försvinna! Jag har bokat in mig på hot yoga imorgon, ska testa och se hur det känns. Jag mår ju bra i övrigt så sålänge det inte är högintensiv träning så borde det väl gå?

Nu ska jag strax ner till postombudet och skicka iväg en Traderavinst. Trodde inte det skulle vara så här lätt att hålla på att sälja på Tradera. Det är ju busenkelt och bra med lite extrapengar innan jul.

Sallad och armhävningar


Detta blev kvällens middag. Ser kanske inte allt för gott ut men det var riktigt gott! Sallad med keso, ägg och tonfisk. Mättade rejält. Jag som kokte två löskokta ägg att äta till, men dom orkar jag absolut inte nu.
Jag kör ju noll kolhydrater efter lunchen och jag har haft lite idétorka då jag lätt tjatar ut rätter jag kommer på (kycklinggrytan, lax med spenat) men en sallad går alltid hem. Perfekt att jag fick in fisk till middag också, den varan har det inte blivit allt för mycket av dom två senaste veckorna.

Jag filmade idag när jag gjorde armhävningar. Tanken var att göra typ 20 st för att jag ville se hur jag såg ut när jag gjorde dom. Men jag kände bara "nu jävlar" när jag väl var igång så det blev hela 51 st. Men min hållning efter några stycken är icke bra alltså. Min rygg blir som en puckel. Så dom kommande dagarna ska jag öva på att göra färre, men hålla BRA hållning genom alla! Min rygg är visserligen inte rak hur rakt jag än står då mitt skelett är mer bågat över bröstryggen. Men sedan jag började träna plankan ordentligt i maj så har den blivit mindre pucklig så det är mycket ryggträning för min del som gäller. Vill ju inte se ut som en säck! 


50 armhävningar på tå!

V.9 i utmaningen

Har glömt berätta att jag klarade mitt andra mål igår i julkalendern. Målet var först att klara 30 armhävningar på tå på rad till julafton. Men det klarade jag efter bara några dagar. Det andra målet var 40 armhävningar, det klarade jag det också. Sedan satte jag ett mål på 50 armhävningar. Det fixade jag igår! Nu har jag 55 som mål. Tror det blir det sista målet i denna utmaningen för 50 st var fruktansvärt jobbigt. Dom 17 sista skötte psyket kan jag säga. Utan min vilja av stål hade jag stannat på 33.

Detta gjorde min dag



Finaste Stella har gjort min dag! Det är nu jag VET att det jag gör är så rätt för MIG. Kanske är vissa avundsjuka och kan inte själva hitta det drivet i sig själva till att kämpa hårt för en snygg kropp. För att skydda sig själva anklagas jag för att vara överdriven? Ja, jag vet inte. Jag bara spekulerar. 
Tack för att du finns i mitt liv, Stella! Att ha en vän som lyser upp dom mörkaste av dagar är guldvärt!

Jag förra nyårsaftonen

Var tvungen att kolla bilder från förra nyårsafton för att se hur jag ser ut. Och jesus vilken skillnad det är i mitt ansikte! Inte trodde jag att jag var så rund då?!?!?!

Jag längst ut till höger...

Samma här...

Shit alltså. När jag kollar tillbaka så har jag absolut inte känt mig så stor i den stunden. Men NU ser jag hur stor jag var. Och aldrig mer. Aldrig. Det har varit en tuff och jobbig väg hit där jag är nu och det har varit värt varenda SEKUND och vartenda träningspass!

Nyårsklänningen

Jag har ju lagt ner nyårsklänningsjakten, istället ska jag ha samma klänning som jag hade förra nyårsafton. Lite tråkigt, men å andra sidan har jag knappt använt den sedan dess så det känns som en ny klänning!

Denna klänningen är det! Eftersom jag vägde ca 17 kg mer förra nyåret så är klänningen ganska så stor. Över brösten hänger den och dallrar bara, så jag ska införskaffa ett sidenband att knyta åt med. Eller ett svart bälte. Så blir det nog jättebra!

Är jag fanatisk och överdriven?

Jag får ständigt kommentarer numera som handlar om min kost och träning. Senast idag sa min bror när han kramade mig "Nu får du inte gå ner mer i vikt!". Min svägerska sa, när jag berättade att jag gör planka och armhävningar dagligen "Är du inte lite fanatisk?". Mamma sa för någon vecka sedan när jag kom hem till henne "Jag har funderat på det här med din träning. Jag tror du har för lite kroppsfett och jag blir lite orolig när du tränar som du gör. Jag tror du tränar för mycket". Hon sa även vid ett tillfälle när hon väntade på mig och jag kom springandes "Jag tänkte 'vad är det för ett litet barn som kommer springande', men så var det du. Du är ju så liten. Det finns snart inget kvar att krama". (Kommer inte ihåg exakt vad hon sa, men något i den stilen). Nu när jag varit sjuk till och från i 4,5 vecka säger hon bara "Det är ett tecken på att du tar i för hårt, din kropp säger ifrån och behöver vila". (Så man kan inte bli förkyld pga andra orsaker bara för att man tränar?). Har även fått kommentarer från Kevins släkt om att jag inte har några ben kvar, att jag överdriver med min träning och även att jag är fanatiskt. Och så fortsätter det. Jag vågar inte längre prata om träning och kost med mina närmsta för jag blir bara kritiserad för att vara fanatisk, överdriven osv.

Jag, när jag trivs som bäst - svettig och nytränad!

Hemma hos min bror idag åt vi en stor frukost med efterföljande fika. Jag känner hela tiden att jag måste "bevisa" för dom att jag inte är fanatisk utan även jag äter kakor och godis. Jag känner mig nästan "stolt" när jag sitter och äter på min lussebulle framför dom och det känns så fel att jag ska behöva göra så för att dom ska förstå. Varför ska jag behöva bevisa för andra att jag också äter kakor precis som dom, när jag egentligen inte vill? JAG mår bra av att äta nyttig mat, JAG mår bra av att skita i onyttigheter i veckan, JAG mår bra av att träna ofta och hårt, JAG mår bra av det liv jag lever. Varför kallar då andra mig fanatisk och överdriven? Är det överdrivet att träna och äta nyttigt? Äter dom så onyttigt själva och rör sig så lite att det jag tränar och äter är onormalt?

Från början blev jag glad när folk sa att jag blivit smalare och andra liknande saker, men nu tar jag det som en nedvärdering av mig själv. Jag tar det endast negativt, för det sägs inte längre på ett positivt sätt. Och det värsta är att jag inte är ett dugg fanatisk. Jag unnar mig mer godis än många andra som har samma mål som mig (snygg och fast kropp), jag spårar ut alltför ofta under helgerna. Jag har varit sjuk i 4,5 vecka och knappt tränat något, ändå tränar jag för mycket?! Det finns dom som tränar mer än mig och äter betydligt nyttigare, vad är då dom om jag kallas fanatisk?

Jag läste en riktigt bra grej hos Olga för någon vecka sedan som stämmer så jävla bra in på just detta jag känner nu.

"My passion, you call 'obsession'.
My commitment, you think unwarranted.
My drive you can't comprehend, so to you it must be flawed.
You  tell me to live, I tell you to quit dying.
Do I make you uncomfortable? Good.
Now stand up and find your passion!"

Sammanfattning v.8

Jahapp då var det dags för en sammanfattning av v.8 i utmaningen. Planerna var att sätta igång med träningen denna veckan så att jag kunde börja träna hårt imorgon...

Mån: Styrka ök och uk, med fokus på underkroppen.
Tis: Vilodag
Ons: Hot yoga
Tors: Vilodag
Fre: Vilodag
Lör: Vilodag
Sön: Vilodag

TRÄNINGEN:
Ja, som ni ser så sket det sig ganska rejält. Mådde jättebra efter styrkan i måndags, började känna mig småkass igen i tisdags, men ville ändå chansa på att träna i onsdags så jag körde yoga istället för styrka. Och efter det har det bara gått utför. Snuvan har varit värst fram tills idag då halsontet gjorde sig tillkänna rejält. Har inte ont nu, tack och lov. Så kanske är det över?
Det blev i alla fall ett bra styrkepass i måndags för jag hade träningsvärk ett par dagar i både överkropp och underkropp. Yogan var också perfekt. Stel som jag är så är yoga ett MÅSTE för att min kropp ska fungera utan kramper och stelhet.
Så ja... Denna veckan har väl i stort sett blivit lika misslyckad som dom 3 senaste. Riktigt tråkigt. Är så trött på detta nu! Men jag kör mina 6 min planka och maxat antal armhävningar på tå, varje dag! Och det går jättebra. Armhävningarna går framåt och magen har börjat ta form! Så det kör jag vidare med, så sjuk är jag inte att jag inte fixar det. Men tyngre styrka och pulsträning vågar jag mig inte på. Jag lyssnar på kroppen även om jag är så rastlös att jag snart sliter av mitt hår.

KOSTEN:
Det går super på vardagarna som vanligt! Men helgerna är skit skit skit. Denna helgen har det blivit en del onyttigheter och igår rubbades mina annars regelbunda måltider totalt. Jag åt havregrynsgröt till frukost, en halv banan ett par timmar senare. Sedan blev det en rostbiffsbaguette kl 14 och ingen mer mat efter det. Bara godis. Fyfan vad jag mådde imorse. Ont i magen och illamående. Jag märker verkligen skillnad om jag bryter mina "matmönster". Det går bara inte. Och att godiset fick ersätta middagen var bara skit och dåligt av mig. Jag skäms över att säga det, men lika bra att vara ärlig. Jag har kommit in i en ond cirkel när det gäller onyttigheterna (fortfarande inget på vardagarna, jag pratar endast om helgerna) och måste bryta det! Kan bli väldigt svårt nu när det är jul nästa vecka. Men efter julen ska jag ta mig ordentligt i kragen. Kanske behöver jag en utmaning gällande godis? Någon som vill utmana mig?
Men jag glädjer mig åt att vågen inte pekar uppåt trots mina utsvävningar med godiset. Jag går neråt... På gott och ont. Vill ju inte försvinna! Vilket alla påpekar (tänkte ta upp allt det där i ett inlägg senare).

Imorgon: Ny vecka - nya tag!

Organique

Igår när vi var i Kristianstad var vi också inne i Alves fasters butik. Organique. Riktigt mysig butik med endast ekologiska produkter. Fri från alla "onormala" ämnen. Jag shoppade loss lite grann. Kände att det var dags att köpa ordentliga produkter för huden och lägga Niveas skit bakom mig.

Det blev följande:
- Ett goat milk repair-serum till ansiktet.
- Shea-smör med lukt av apelsin/chili.
- Hårmask för slitet hår (dessutom bra för färgat hår, och mitt färgas ju med jämna mellanrum)
- Eterisk olja med lukt av kanel
- Sedan fick jag en liten påse med badsalt med alger.

Glasburkarna köpte jag i Egypten. Det är också ekologiskt. "Pulverlera" som blandas med vatten och sedan appliceras på huden. Precis som en ansiktsmask. Och den andra är badsalt.

Jag testade badsaltet med algerna nu för någon timme sedan. Jösses vad len huden blev. Jag hade som plan att fila fötterna efter badet så jag började, men upptäckte att fötterna var bebislena. Dom hade en del förhårdnader innan jag hoppade i badet. Så det saltet var verkligen super! Serumet känns också jättebra, svalkar skönt när man tar på det och svider inte ett dugg, som Niveas dagkräm gör på mig. Jag testade hårmasken idag också och håret känns jättelent hitills. (Det är inte helt torrt än). Shea-smöret är helt underbart! Och doftoljan med kanel luktar fantastiskt! 10/10 till Organique!!!

Kommer absolut fortsätta lägga dom där extrapengarna på bra produkter. Jag är trött på torr hud som svoder, hår som är torrt i topparna oavsett om det gått 2 dagar eller 3 månader efter klippning.

Andra besöket hos Jack

Det blev visst ett litet blogguppehåll över helgen. Men nu är jag tillbaka! Det har varit fullt upp sedan igår morse. Vi gick upp tidigt och satt i bilen kl 9.20 för att åka och hämta svärmor, Sandra och Alve och sedan köra till Kristianstad. Vi skulle ju kolla på vår lille kattunge och även gå en runda inne i Kristianstad.

Dessa små underbara liv var så söta att jag bara ville äta upp dom. SÅ små men ändå så livliga och lekfulla.
 

Här sitter vår lille snutt, gömd bland Kevins ben.

Finaste guldiga pälsen REDAN som 6 v gammal. Pälsen brukar vara fussy när dom är ungar, men vår fina kise har redan en otroligt fin och klar päls.

Utsällningsposen. Denna gosse är väldigt avslappnad, han går med på det mesta. Vi kunde titta och inspektera hans mönster, vända och vrida på honom, utan att han gjorde något motstånd alls. Så det blir nog inga problem att ställa ut honom!

Jack ligger ner och marble-brorsan Jazz till höger.

Jack längst till höger. Sååååå fin och guldig päls. Älskade katt!

Fina syskonen. Jack håller om sin bror. Han låg och slickade honom på örat ett tag också. Måste erkänna att det tar emot i hjärtat att ta honom ifrån sina syskon...

Jag längtar så jag snart spricker till den 27 januari. Då hämtar vi hem honom. Kan fortfarande inte riktigt förstå att vi ska bli med katt... Men det kommer med all säkerhet bli alldeles underbart! En helt ny värld att sätta sig in i - utställningsvärlden ;-).

Uppfödaren sa igår att vår Jack utan tvekan hade kunnat bli en avelshane. Detta innebär att vi skulle fått betala 20 000 kr för honom om vi skulle velat ha honom till avel. Och hade vi inte varit så snabba med att bestämma oss för just honom så hade han stannat hos Jeanette (uppfödaren) och fått både bli pappa och utställningskatt. Känns riktigt bra att vi lyckats få en så fin katt!

Att våga förändra

Har precis sett Svenska hjältar-galan. Herregud vad mina tårar har runnit. Vid programmets slut var mitt bröst helt blött av alla tårar som runnit. Det var många som berörde, men det som berörde mig mest var en tjej som heter Milla. En 9-årig tjej som tyckt så synd om dom svältande barnen i Afrika men sa till sin mamma "Jag har ju inget jobb, så jag kan inte ge dom pengar". Då startade hon "Bullhjälpen" (länk till hennes sida på facebook) för att sälja bullar för 10 kr styck och sedan skänka pengarna till barnen i Afrika. Nu har barn runt om i hela landet hängt på idén och säljer bullar för flera 10 000-tals kronor.

Bild lånad från Bullhjälpens facebook sida.

Jag blev så otroligt berörd. Att en flicka på endast 9 år kan göra något så här stort! Att en så ung flicka har så mycket empati att hon lägger ner så mycket tid på att hjälpa svältande barn. Jag trodde inte så små barn hade en aning om vad som pågår i Afrikas horn. Jag sitter med tårar i ögonen just nu och kan fortfarande inte förstå att det finns så godhjärtade barn!

Efter att själv varit i Uganda för snart 2 år sedan och sett en del av svälten och fattigdomen, tror jag att jag berörs extra mycket. Jag vet hur mycket bara några tior kan hjälpa. Vi besökte Batwas-folket när vi var i Uganda, detta är ursprungsbefolkningen från regnskogen som blivit utslängda på grund av att regnskogen blivit ett naturreservat. Nu bor dom ute på "åkrar" där dom endast har EN hydda att bo i där taket består av gamla kläder. Dom har inte råd att ha sina barn i skolan trots att det endast kostar 24 SEK om året. 24 kr!!! Jag tror inte det är många som verkligen förstår hur allvarlig fattigdomen är i många länder i Afrika. Uganda är ändå ett av länderna som ligger hyfsat bra till och ändå är det så illa i vissa delar av landet.

En pojke som tillhörde Batwas-folket. Den uppsvällda magen beror på proteinbrist. Det var fruktansvärt att se detta med sina egna ögon. Jag kände mig otroligt hjälplös och ville bara packa ner alla i min resväska och ta med mig hem.

Men något som förvånade mig var deras otroliga glädje. Trots deras levnadsstandard utstrålade dom sådan glädje att man själv inte kunde låta bli att dras med. Dom bjöd på dans och sång och det var fantastiskt att se! Kan till 99% lova att vi här i Sverige har mer depression bland befolkningen än vad det finns i Uganda. Dom är så tacksamma. Det krävs inte mycket för att göra något stort för människorna! En fotboll, ett ritblock, pennor, suddin m.m räddade deras dag! Jag är så otroligt tacksam att jag fick vara med på denna resa. Jag vill utan tvekan ge mina barn samma möjlighet att få se en helt annan del av världen än den vi lever vi. Tack Milla för att du fick mig att tänka till en gång till, jag SKA, så fort jag får pengar bli fadder åt ett barn i Uganda. JAG vill förändra, jag vill känna att jag kan ge någon ett helt nytt liv. Jag hoppas och vill i framtiden vara med och förändra andras liv till det bättre! Det finns inget finare än att se en annan människa utstråla lycka!

Fan

Klump som jag är har jag såklart tagit för låg fraktkostnad för mina tradera auktioner! Räknade inte med avgift för skrymmande brev. 60 kr i extra avgifter för att jag varit ouppmärksam. Skit också! :-(

Shoppelishopp

Äntligen är både tapetseraren och golvläggaren klara i hallen! Dags för storstädning för att få bort allt byggdamm som vi har precis överallt just nu... Jag fotade kläderna jag köpte igår, tidigare idag, så här får ni se! Först får ni se Odd Mollyn jag hämtade igår som sitter som ett korvskinn över brösten, ryggen och överarmarna. 


Där ser ni hur tight den sitter. Syns dock inte lika bra på bilder som i verkligheten.

Nu har jag verkligen något att träna för! Denna tunikan SKA sitta bra. Punkt. (Ni skymtar nya tapeten i bakgrunden. Det blev superbra! Och ännu finare med det nya golvet). 

(Det är smuts på spegeln, inte på tröjan). Köpte äntligen en vit baströja! 99 spänn på H&M.

Ett grå/mullvadsfärgat (ja, jag vet inte hur man ska beskriva färgen) linne med guldglitter i, 99 kr från H&M.

Kort kavaj från H&M till nyår, 199 kr.

Hittade "lack"leggings på BikBok för endast 130 kr! Dom sitter super så nu behöver jag inte leta längre. Äntligen!

Denna kjolen köpte jag för ett par veckor sedan på New Yorker. En tight kjol med dragkedja baktill. Bara 99 kr den också. Älskar när jag lyckas hitta billiga och snygga kläder!

Jag förstår inte varför vissa bilder inte går att ladda upp! Jag använder photoscape för att bättra på nivåerna i bilderna, och vissa bilder går att ladda upp utan problem, medan andra inte alls går. Därför är vissa av bilderna orginalbilder. Någon som vet vad som kan vara fel?


När får jag komma igång???

V.8 i utmaningen

JAG BLIR KNÄPP!!!


Ska jag aldrig bli helt frisk? Vaknade igår med en ond hals och en snuva som heter duga. Halsontet är helt borta idag men snuvan består. Det innebar - ingen träning igår och idag vågar jag inte heller. Vad har hänt med mitt immunförsvar? Jag som alltid varit så frisk har det senaste halvåret åkt på förkylning efter förkylning.

Jag och Kevin tar nu lite avstånd från varandra. Han har garanterat smittat ner mig så INGA pussar förrän jag och han är av med detta elände. 10 veckors utmaning och inte en enda killerweek har jag hunnit med. Två hela veckor kvar av utmaningen och då ingår både jul och nyår i dom veckorna vilket betyder att det inte blir killerweeks där. 

Den 2 januari kickar jag igång med en killerweek! Det behövs. Jag vill så gärna träna. Men jag får nöja mig med att jag gör någon nytta varje dag - plankan och armhävningar.

PS. Hämtade Odd Molly tunikan på posten igår och det blev en besvikelse - den sitter som en korv över bröst och rygg... Visar er bilder senare idag. Shoppade även lite nya kläder på Väla igår som ni också ska få se!

Julklappar

Ska bege mig ut på Väla med Stella och leta julklappar snart! Två är redan klara, men tre personer till ska fixas till. I år har vi dragit ner rejält på antal personer att ge till. Jag och Kevin ger till varandra likaså jag, min syster och pappa. Sedan köper jag bara till mina brorsbarn också. Vill absolut inte sluta få julklappar även om jag inte är något barn längre. Det behöver inte vara något dyrt man ger, mer bara att man får något! Det kan räcka med ett gott te, hembakade julgodisar, en bra bok, något gott doftljus eller vad som helst. Det viktigaste med julen är självklart sällskapet och god mat! Men en jul utan julklappar vill jag inte ha. Det är roligt att både ge och få och det vill jag fortsätta med, det hör till julen!


Har kollat lite på nätet på julklappar till barnen. En 2,5 åring och en 4,5 åring. Pippväskan tänkte jag ge till den lilla för hon älskar Pippi! Den stora vet jag inte riktigt vad hon gillar, men pyssel gillade jag själv när jag var liten så något i stil med Fantacolors "pärlplatta". Ska kolla runt i leksaksaffärer idag och se vad jag hittar. Har ni något tips på leksaker till en 2,5 åring och en 4,5 åring?


Jag hade gärna sett denna under granen i år! Så fin! Påminner om Marimekkos skål som jag också vill ha. Men Kevin gillar inte alls dessa skålar så jag får snällt stå över. Annars hade jag utan tvekan köpt dessa att ha som både godisskålar och efterrättsskålar.


Gömt fett? Tjock hud?

Sitter och kollar igenom mina mobilbilder och hittade några bilder som jag skulle lagt upp här, men helt har glömt! Jag behöver nämligen lite hjälp!





HUR får jag bort detta? Det har gett med sig lite mer nu, men det finns fortfarande en del kvar! Först trodde jag att detta var något jag skulle behöva leva med. Att jag har ovanligt tjock hud, men så kan det inte vara.. Under brösten har det gett med sig lite, men nu när jag kände efter känns det som att jag har lika mycket kvar på ryggen fortfarande.

Hungrig KONSTANT

Jag blir knäpp!!! Jag äter och äter och äter, är mätt en halvtimme och sedan skriker magen efter mat igen... Detta har pågått ett bra tag nu och jag är riktigt trött på det. Inte konstigt att man blir sugen mellan måltiderna. Och jo, jag äter mellanmål, men det verkar inte hjälpa. För att ni ska få en bild av vad jag äter så skriver jag här vad jag ätit idag

1 kopp grönt te + ett stort glas vatten innan frukost.
1 port fiberhavregrynsgröt med blåbär.
1 fiberknäckemacka med 1 ägg på.
Kycklinggryta med råris.
ca 200 g lättkesella med blåbär och hallon.
1 litet äpple.
2 port grönsakssoppa med morot, broccoli, lök, purjolök och majs i.

Utöver detta har jag druckit minst 5 stora glas vatten till. Mitt vätskeintag är det inget fel på. Kanske dricker jag för mycket så att det driver ut allt?!

Nu kniper det i magen så hungrig jag är. Tilläggas bör att jag åt soppan mellan kl 18.15-19.00. HJÄLP MIG! Vad gör jag för fel?


Favoritmellanmålet! Lättkesella med blåbär (och hallon helst).

Sugen och yoga

V.8 i utmaningen



Hittade denna bilden bland mina mobilbilder och FYFAN vad sugen jag blev. Det vattnas i munnen på mig av bara tanken på godis... åååååh! Men nej.

Idag blev det hot yoga. Så skönt att köra det passet. Idag var det med Tor och det innebär mycket balansövningar och stort fokus på andningen. Jag känner mig lika frisk fortfarande, så imorgon tänkte jag köra ett styrkepass till. Funderar på ök. Eller kombinera det som jag gjorde i måndags, både ök och uk i trisets. Vill ju ha en större rumpa som prio 1 tror jag... Får känna efter imorgonbitti och skriva ihop ett pass eller köra samma som i måndags men med lite mer intensitet!


In progress

Det blev denna bredrandiga beigh-vita tapeten vi ska ha i hallen!


Änsålänge ser det fortfarande ut som ett kaos, men innan veckan är slut hoppas jag tapeten kommit upp!



Så här ser det ut just nu... Målaren var här 7.30 imorse och kommer tillbaks igen kl 15 för att måla klart smygarna. Min storstädning i fredags är inget som syns längre kan jag ju säga...

Halvvägs genom julkalendern

V.8 i utmaningen

Det kanske finns någon som undrar hur det går med min julkalender?!

Det går hur bra som helst. Varenda kväll gör jag plankan och armhävningar. Har gjort 5 min planka om dagen tills igår då jag höjde till 6 min. Så nu ska jag köra 6 min om dagen fram till jul. Antalet armhävningar går bara framåt. Igår klarade jag 40 st (!!!). Kan JAG göra så många armhävningar på tå på rad? Trodde inte det var möjligt. Målet var ju att klara 30 st till julafton men jag ligger redan + 10, så nu har jag som mål att klara 50 st istället. Man ska ständigt utvecklas så varför inte sätta upp höga mål? En perfekt morot för att ta i lite extra.

Det är nog många som tycker jag är knäpp när jag säger detta, men jag har fått in en rutin varje kväll med plankan och armhävningar att jag börjar "längta" tills kl 22 när jag kör igång. Jag har tänkt göra det på dagen flera gånger, men jag gillar kvällsrutinen så jag fortsätter att göra den innan jag går och lägger mig.

Mina favoritord! Så peppande och så sant!

Irriterande!!!

Är det bara för mig det ser ut så här när man ska skriva ett nytt inlägg på blogg.se?


Jag har den senaste veckan skrivit många inlägg i word och sedan klistrat in här. Börjar bli trött på det! Kanske ska maila blogg.se?!

Savon de marseille

Köpte för ett par månader sedan den bästa tvålen jag hitills använt!

Savon de marseille med lukt av grönt te! Helt underbar tvål och värd varenda krona. Jag har tidigare hört talas om den men priset har känts på tok för högt. 135 kr kostar en pumptvål på 300 ml på Kicks. Jag som ofta har nariga händer när det är kyligt ute, älskar denna tvålen. Den känns lite oljeaktig och känns verkligen skonsam för händerna, dessutom luktar den gudomligt!

Så ett hett tips! En perfekt julklapp. Jag skulle bli superglad för en ny för vår har endast ett fåtal pump kvar innan den är slut. Det är tråkiga pengar att lägga på en tvål så då är det perfekt att få i julklappen.

Ass off


Så sant!

Trött trött trött

Skulle upp med Kevin kl 6.30 för målaren skulle komma redan 7.30. Gör inte om det en gång till - vakna av att hantverkare knackar på dörren, haha. Jag fastnade i min bok igår och la mig inte från den förrän kl 01. Så nu börjar jag känna tröttheten komma smygande.

Kevin ringde uppfödaren till vår katt igår och nu har vi bokat in nästa träff! På lördag kl 12 ska vi vara där. Som vi längtar!!! Han fyller imorgon 6 veckor och det har alltså gått halva tiden. Om lika lång tid får vi hämta hem honom. Vi ska passa på att ta en runda i Kristianstad efter vi hälsat på katterna. Har hört att där ska finnas många mysiga affärer.

Här är vår lille älskling 5 dagar gammal. Bild lånad från uppfödaren.

Snart kommer min syster hit och gör mig sällskap. Hon är just nu och skriver på kontrakt för ett nytt jobb. Hon fortsätter inom bilbranchen (hon var tidigare besiktningstekniker) och börjar på måndag på Din Bil som kundmottagare. Är så glad för hennes skull! Tror hon passar bättre som det faktiskt.

Jippi!

Jaaaaa!! Jag vann nyss en Tradera-auktion. En superfin Odd Molly tunika! Mitt första Odd Molly plagg är på ingång. Juloutfiten är nu färdigfixad och det lutar åt att nyårsklänningen får bli samma som förra året då denna tunikan går på 630:-.. Men med lite nya smycken ska det nog bli super!

Dagens styrkepass

V.8 i utmaningen

Det blev ett härligt pass på gymmet idag! Jag vågade inte ta i för hårt och vågade inte heller köra igång med intervaller eller annan pulsträning så det blev bara styrka. Satte ihop ett pass här hemma innan jag körde mot gymmet och det blev rätt bra faktiskt!
Det blev 3 block med triset och sedan avslutade jag med ett block med superset. Allting 12x3 per ben/arm.

Block 1.
Step up på bänk
Benlyft
Bicepscurl (9 kg)

Block 2
Utfallssteg bakåt
Rodd med stång (17,5 kg)
Knäböj med vikt (9 kg)

Block 3
Smala knäböj med hälarna på en hantel
Tricepspress (10 kg)
Hamstrings på boll

Block 4
Step up på bänk
Enbens knäböj på bänk

Där har ni dagens pass! Ville lägga störst fokus på underkroppen men även få med lite överkropp, därav stoppade jag in en ök övning i triseten. Tanken var att bara göra dom tre första blocken, men jag kände att jag hade mer att ge så jag körde ett superset för att pumpa ur det sista. Det kändes bra att träna men jag kör försiktigt denna veckan så jag inte faller tillbaka igen. Men jag ska inte sticka under stol med att det tog emot att åka till gymmet idag. Man blir väldigt försoffad när man inte tränat på ett tag, men väl på plats var jag pepp som bara den!

Sammanfattning v.7

Jag glömde göra en sammanfattning av förra veckan igår så den kommer nu istället!

Mån: Vilodag
Tis: Styrka uk
Ons: Vilodag
Tors: Vilodag
Fre: Vilodag
Lör: Vilodag
Sön: Vilodag

TRÄNING:
Jaa.. Ingen vecka som går till träningshistorien direkt. Under underkroppspasset kände jag av halsen och fick bryta innan jag tränat klart passet. Därför tog jag resten av veckan till vila för att säkert kunna köra igång den kommande veckan! Men träningsvärk fick jag minst sagt av uk-passet så någon nytta gjorde det!

KOSTEN:
Det går skitbra med maten i veckorna. Inga eller väldigt lite kolhydrater på kvällarna och inga onyttigheter på vardagarna såklart. Det känns mer och mer naturligt att undvika kolhydraterna på kvällarna. Det tar ju lite tid att vänja bort ett invant mönster, men jag är på god väg! Men helgen var lite jobbigare. Jag som planerat en onyttighetsfri helg... Det blev helt tvärtom. Det slog slint totalt och blev både lussebullar, rocky roads, chokladkola och popcorn. Skit också. Men det är inget att gräma sig över, jag tar konsekvenserna av mitt helgfrossande och tar nya tag den kommande veckan.

Kaosen är ett faktum IGEN



Då var det dags igen! För en månad sen var det kaos här hemma pga att golvet var upprivet i hallen. Nu äntligen är det dags att få omtapetserat! Målarna var här imorse och lämnade en bok med tapeter vi har att välja mellan. Vi får endast välja hyfsat släta tapeter för hallen har så många vinklar att mönsteranpassning inte kommer bli snyggt. Kevin var hemma om när målarna var här för att berätta hur läget ligger till. Innan han körde tillbaks till jobb kollade vi igenom tapeterna. Vi har några kandidater och är som tur är överens om vilken typ av tapet vi vill ha.

Den stooora pärmen med tapeter.

Denna randiga tapet är en av kandidaterna.

Här är en annan.

Vi vill ha diskreta tapeter båda två och en beige/vit tapet ska det bli. Och denna här ovan gillar jag, men Kevin är inte riktigt överens med mig om det.

Vi får ta en titt i pärmen när Kevin kommer hem och se vad vi kommer fram till! Nu ska jag snart bege mig till gymmet. JIPPI! Inget ont i halsen här inte. Men jag tar det lugnt med träningen så jag inte är tillbaka på ruta ett igen. 

Bli av med gamla vanor

V.7 i utmaningen

Den senaste veckan har jag nästan skuldbelagt mig själv för att jag inte tränat ordentligt på snart 3 veckor. Men det beror ju på att kroppen säger ifrån, men min hjärna vill inte fatta. Sen tänker jag på hur mycket jag förändrat min kost om jag jämför med hur jag åt för typ ett halvår sedan.

- Steker endast i olja, inte längre i smör.
- Äter aldrig bacon och falukorv.
- Äter pasta väldigt väldigt sällan.
- Äter nästan aldrig köpt bröd eller vitt bröd (med undantag för frallor max 1 gång i månaden).
- Äter aldrig onyttigheter i veckorna (med undantag om det är något kalas mitt i veckan).
- Dricker endast grönt te och gärna flera gånger om dagen.
- Slutat med juicer.
- Äter aldrig havregrynsgröt med sylt eller annat sockerrikt.
- Äter oftast fisk 2-3 gånger i veckan (tidigare åt jag det max 1 gång i månaden).
- Äter aldrig endast kolhydrater som förut (exempelvis pasta med pesto).
- Tar aldrig mer än 2 hg godis när vi handlar godis.
- Slutat småäta mellan målen.
- Slutat med såser på påse och minskat drastiskt på smaksatta creme fraicher.
- Äter alltid en rejäl frukost som i 95% av fallen innehåller fiberhavregrynsgröt.
- Minskat på kolhydraterna efter lunch
- Anpassar mängden kolhydrater, protein och fett beroende på när och vad jag tränar.

Ja, det är vad jag kan komma på just nu! Det är trots allt ganska mycket jag har förändrat så jag ska nog inte stressa på för mycket. Tilläggas bör att jag är en riktig sucker för kolhydrater. Älskar mackor, skulle utan tvekan kunna ersätta många mål med det och det har varit fruktansvärt jobbigt att vänja bort mitt mackbehov! Jag ska tänka tillbaka på denna listan när jag skuldbelägger mig själv för att missköta mig osv. Man kan inte förändra alla sina dåliga vanor med en handvändning. Jag får ta ett steg i taget nu annars finns risken att det blir som igår. En rocky road, två, tre… En lussebulle, en påse popcorn. Ja det blir motsatt effekt. Tröstätande kallar jag det. Söndag innebär ny dag = nya tag! Sugen Paulina? Svaret är clementin inte något onyttigt!


Ett brinnande intresse

Som ni redan vet är ett av mina största intressen träning och hälsa. Där av består bloggen till stora delar av detta ämne. Men jag har två stora intressen till och ett av dom är inredning och design. Jag ÄLSKAR inredningsprogram, inredningstidningar, inredningsbloggar m.m. Får inte nog! Innan jag kom fram till att jag ville bli personlig tränare var min högsta dröm att bli inredare eller inredningsarkitekt. Tankarna finns fortfarande där, men det är ett projekt i framtiden isåfall. Just nu är det personlig tränare som är målet!

Den sista av mina största intressen är barn. Jag älskar barn och bebisar och allt som hör där till. Det är inte många i min ålder (20 år) som har ett så stort intresse för barn som jag har. Och jag kan lova att jag är den enda i min vänskapskrets som har sådan koll på det senaste inom barnvagnsvärlden. För ett par dagar sedan satt jag i säkert 2 timmar och läste på bloggen ”allt om barnvagnar”. Jag vet exakt vilken vagn jag skulle välja om jag hade fått barn imorgon, jag vet vad det är man ska tänka på vid ett barnvagnsköp, vilken bredd en Bugaboo Donkey har, vad som utmärker Orbit babys vagn, vad dom olika priserna ligger på osv. Jag vet vad som utmärker många av barnklädesmärkenas kläder, vilken overall man ska välja om man vill ha den så vattentät som möjligt m.m. Listan kan göras oändlig.

Det är till och med så att jag skulle kunna tänka mig att prenumerera på Mama-tidningen, Allt för föräldrar och liknande tidningar. Jag får helt enkelt inte nog! Tycker allt som har med barn är så intressant och roligt. Jag skäms nästan för att prata om det för folk skulle säkert tro att jag inte har något liv. Sitta och kolla barnkläder, barnvagn och läsa om barnuppfostran när man inte ens har ett barn på gång verkar för många väldigt konstigt kan jag tänka mig!?

Jag har läst så mycket den senaste tiden om barnuppfostran att jag vet exakt hur jag vill uppfostra mitt (hoppas jag har turen att kunna bli gravid bara) framtida barn. Jag umgås mycket med barn och har suttit mycket barnvakt så jag vet hur många barn fungerar och har genom att läst många mammabloggar hittat nya sätt att bemöta barn i olika situationer. Ibland kan jag känna mig som en mamma utan barn. Kevin är ute och festar och jag sitter hemma och kollar på ”så mycket bättre” och dricker te och surfar på nätet och kollar barnkläder. Jag har helt enkelt inte samma intressen som dom flesta andra i min ålder. Ibland kan snarare jag känna mig som 30 än 20. Festande för mig kan vara kul ibland, men absolut inget jag vill tillägna varje helg till. Sist jag festade var på Louise avskedsfest den 3 september. Sedan dess har jag varken festat eller druckit och har inte planer på att göra det förrän på nyår heller. (Det besparar mig dessutom massor med onödiga kalorier. Åter till träningsintresset, hehe).

När vi får förfrågan om att passa Alve blir jag eld och lågor. Jag älskar det! Jag skulle själv inte vilja ha barn än, men jag tar alla chanser jag kan för att umgås med andra barn. Kevin har många gånger blivit lite rädd över mitt stora barnintresse. ”Få nu inga idéer…”, brukar han säga. Och nej, ett eget barn passar sig inte i vårt liv just nu, utbildning och jobb först för min del, sedan kan bebistankarna börja rota sig på riktigt. Vi får nöja oss med Alve som lånebarn så länge. Och som tur är, är vi båda överens om detta!


Wake-up call

V.7 i utmaningen



Idag testade jag ett par jeans som följt med mig i 6 år. Förra sommaren kunde jag inte knappt få över dom över rumpan och att knäppa dom var totalt omöjligt. Nu kan jag mer än få på dom. Dom är alldeles för stora och jag ska vara ärlig och säga att detta blev ett wake-up call för mig. För några månader sedan satt dess jeans som gjutet. Jag tränar och tränar och mina ben och rumpa är det som ryker. Jag vill absolut inte ha mindre underkropp. Jag vill ha MER rumpa och mer ben. Vill inte ha två pinnar och en platt rumpa. Men vill ha mindre mage, men inte mindre armar eller bröst. Hur ska jag bära mig åt? Punktförbränning är ju inget som existerar. Jag funderar på om jag inte ska öka antal styrkepass för underkroppen och även överkroppen, men lägga något större fokus på uk-styrka.

Någon träningssjäl där ute som har andra tips?


Dyrgripen



Köpte denna lilla dyra foundationborste på Åhléns på Väla igår. Efter att ha investerat i en BareMinerals foundation måste man ju tydligen ha en borste med äkta hår. Jag fick en chock när jag fick höra priset. 400 spänn FÖR DENNA LILLA SAK?! Jaja, det var bara att leta upp rabbatkuponger och värdekuponger jag samlat på mig. Efter alla rabatter betalade jag "endast" 140 kr. Lite mer överkomligt än 400 spänn...

Bästa fredagen ♥

Åh så underbart denna helgen började! Hämtade lillen igår vid 17-tiden och åkte ut på Väla och gick där ett par timmar. Han var så nöjd så nöjd hela tiden. När vi skulle äta fick han välja vad han ville ha och då var det "tommes" (pommes) som gällde! Sagt och gjort, han fick sin tommes och sedan sa han "bolle", vi tolkade det som att han ville ha en bulle med smör, ost och skinka eller liknande. Kevin gick till Graffiti och fick en bit baguette gratis så den fick han. Men Alve gav sig inte "bolle" sa han. Vi sa att han fick visa vad det var han ville ha och han sprang rakt in i Gräddbullerian och pekade på en gräddbulle. Så han fick den gräddbullen han pekade på. Självklart ska man få sånt gott när man är hos Kicki och Paui. På vägen ut till bilen höll han i den lilla påsen själv och var så stolt!

Gottar sig med "bolle" framför Idolfinalen!

Lite spel på iPhonen.

"Kan du skratta?" - Här är resultatet, hehe.

Lite mer spelande innan han slockande snabbare än jag hann blinka! När vi kom in i sovrummet där vi tagit fram en madrass på golvet och bäddat till honom, säger han "Inte madassen, sova Kickis säng, natti natt Kicki". Självklart fick han som han ville, han fick vällingen och somnade gott i vår säng. Efter någon timme lyfte vi dock ner honom på madrassen där han sen sov resten av natten med undantag för två vakenstunder.

Frukost får man äta i soffan hos Kicki och Paui. Dock inte utan handduk som skydd ;-)

För det kan ju hända att osten inte ligger så stadigt på mackan...

Tittar på Pippi "Långblomp".

Glada busungen!

Kl 12 idag lämnade vi honom vidare till Kevins mamma som ska ha pepparkaksbak med massor av barn idag. Eller massor och massor, 7 st närmare bestämt. Alve ville inte alls att jag och Kevin skulle gå. Han grät och grät. Så vi stannade en stund extra och försökte få honom på lekhumör men han var bara en myskille och ville sitta i mitt knä eller bli buren. Men efter ett tag bestämde vi oss för att bege oss hemåt och då blev han inte alls glad. Tårarna sprutade och mitt hjärta gjorde ont och mina tårar brände innanför ögonlocken. Förstår er mammor som lämnar gråtande barn... Usch och fyyy för den känslan! Ringde för en update för någon timme sedan och han var glad igen, skönt att höra :-) Som vi älskar denna ungen! Han är så lätt och följsam att ha att göra med och har varit det enda sedan jag passade honom första gången för snart 1½ år sedan. Finaste finaste Alve ♥


Paulinas goda kycklinggryta

Här kommer receptet på den goda kycklinggrytan jag gjorde igår. Jag använde mig endast av mitt eget huvud och följde inte något recept, fick bara inspiration från andra rätter vi brukar äta, så jag får höfta lite på ett ungefär hur mycket det är av varje.

Råris
2 små kycklingfiléer
Lite gul lök
Lite purjolök
Lite zucchini
Ca 150 g svamp
Nästan en hel Milda mat 4% 5 dl.
Ca ½ dl soya
1 tsk sambal oelek
Lite salt
Lite svartpeppar

Gör så här:
Häll olja i en stekpanna, strimla kycklingfilén och släng i när oljan blivit lite varm. Under tiden hackar du lök, svamp och purjolök. När kycklingen fått lite färg – släng i löken, svampen och purjolöken. Under tiden detta steks tillsammans med kycklingen, sätt på vatten och koka råriset enligt anvisningarna på förpackningen. När löken börjat mjukna häller du i nästan hela Mildapaketen, soyan och sambal oeleken. Strimla sedan zucchinin och släng i. Rör runt och låt puttra tills riset är klart.
Servera med sallad!

Detta blev tre portioner till mig. Så öka bara mängden efter hur många ni är!


Bingo Rimér - En flickfotografs bekännelser



Adlibris beskrivs boken så här:
"Bingo Rimér är Sveriges mest kända och ökända fotograf. Strippor, motorcykelgäng, överdoser, stämningar och ogenomtänkta bröllop i Las Vegas är några av ingredienserna i Bingos liv. Men trots att den kontroversielle fotografen alltid strävat efter att leva så extremt som möjligt har han samtidigt lyckats bli både en framgångsrik entreprenör och en ansvarstagande småbarnspappa.

Det är en spännande livsresa han bjuder på: bonnpojken med rampljuslängtan, som med en nästintill vettlös ingenting-är-omöjligt-inställning lyckades bli berömd flickfotograf med stående inbjudan till Hugh Hefners dekadenta fester i Playboypalatset. Bingo har varit ihop med flera av vår tids största sexsymboler och han har fotat och festat med några av världens största stjärnor".


Jag tyckte att boken var riktigt rolig och när jag väl kom igång med boken kunde jag inte sluta. Jag läste 130 sidor i sträck och ville bara fortsätta! Jag som annars gillar hemska historier, gärna självbiografier hade aldrig kunnat tänka mig att sådana här böcker var något för mig. Men det var en feel-good bok och man tänkte emellanåt ”Hur lyckas han?”. Från att ha varit en pojke som knappt klarade av skolan till en av världens största flickfotografer som håvar in rejäla summor pengar. Jag ger den 4/5 möjliga. Djupet är det enda jag saknar i boken. Men den är absolut läsvärd ändå!


Finaste Alve



Idag kommer denna underbara gosse till oss! Det har varit planerat att vi skulle passat honom flera gånger nu, men saker har kommit i vägen och det har inte blivit av, men nu äntligen! Som jag längtat efter att han ska få komma hit och leka. Han har pratat mycket om Pauiii (jag) och Kicki (Kevin) den senaste tiden. Förra veckan var det första han sa när Sandra (hans mamma) hämtade honom på dagis ”Kicki o Pauii”, så vi fick ett samtal om vi ville komma och leka och baka julgodis vilket vi självklart ville. Alve pratar också mycket om att ”Åka Kickis bil”, så han blir nog glad idag när vi hämtar honom och han äntligen får åka Kickis bil som han velat så länge.

Vi tänkte nog köra en sväng till Väla med honom och då passa på att gå in på Toy’r’us och kolla julklappar. Det bästa med Alve är att man kan gå runt i en leksaksaffär och kolla runt och leka lite med sakerna, men han bryr sig inte ett skvatt om att han inte får något med sig hem. Skönt att han inte kopplar leksaksaffär med att han får en leksak.


Tradera auktioner

Fyyy vad lång tid det tog att fixa med kläderna som ska säljas på Tradera. Ägnade hela eftermiddagen till att stryka, fota, väga, rensa bilder, minska bilder (bildstorleken var för stor), lägga in auktioner. Puh. Jag hann få in 8/22 auktioner innan Kevin tog datorn. Bilderna på kläderna ligger på den stationära datorn så här på min laptop kan jag inte fortsätta... Får lägga in resten imorgon!

HÄR kommer ni till mina auktioner. Utropspriset är 1 kr på alla auktioner!

Tre veckor...

Nej nu är jag så jävla trött på att inte träna... Efter tisdagens benpass bokade jag av min planerade yoga igår för jag vågade inte eftersom halsen gjorde så pass ont under benpasset. Och igår mådde jag riktigt dåligt på kvällen, kände mig nästa febrig. Idag har jag mått dåligt till och från, också lite feberkänningar och även yrsel... Så jag tror jag får vila helt denna veckan ut och sen nästa vecka måste jag väl ändå kunna köra igång?! Jag vill ju träna!!! Snart 3 träningsfria veckor av min utmaning. Usch vad det känns dåligt. Men jag kör på mina plankor varje dag och även armhävningarna. Tycker plankan är skitkul nu igen. Innan kändes den mest som en pina. När det är två veckor kvar till julafton funderar jag på att öka antal minuter... Jag vet att jag klarar mer, så varför inte pressa på ännu hårdare då?

Maten sköter jag riktigt bra just nu. Denna veckan har det gått riktigt bra bortsett från en lussebulle igår. Kolhydraterna är borta på kvällarna, endast till frukost och lunch äter jag dom. Och när jag väl äter kolhydrater blir det råris eller havregryn för det mesta. Ibland lyxar jag till min frukost med mina frukostbullar också.



Här är resultatet av dagens lunch! Det blev riktigt gott och jag har fastnat för råris! Toppen, äntligen har jag hittat någon som kan ersätta riset som jag annars älskar! Jag lägger ut recept imorgon.

Full rulle



Jag ursäktar min frånvaro men jag har haft fullt upp med att stryka kläder, fota kläder, väga kläder och nu sortera bilderna på dom. 254 bilder har jag att gå igenom, här ovan ser ni bara en liten del.. Ska nämligen lägga ut den hel drös med kläder på tradera. Och nu ska jag ställa mig i köket och göra en gryta på kyckling och massa annat jag hittar här hemma.

Det tar emot...

V.7 i utmaningen

Shit vad jag är trött ikväll... Ögonen går nästan i kors när jag kollar in i datorskärmen. Ljuset bländar mig nästan. Också kommer jag precis på att jag glömt göra dagens lucka... Fan.

Bara att ta på träningsskorna, rulla ut mattan och planka på i 5 min och sedan på med full styrka och köra armhävningarna... Men usch vad jag inte orkar och helst bara vill skita i det. Men vad är det man säger? När det tar emot att träna. Gör det ändå. Det finns inga genvägar till en snygg kropp så bäst att kämpa på och lägga latheten och tröttheten åt sidan och bara KÖRA!

Nyårsklänningar del 3

Har hittat ännu fler godbitar på Nelly som nyårsklännings-kandidater! Börjar tänka lite "out-of-the-dragkedja" haha. Innan var jag fast besluten om att klänningen SKA ha en dragkedja i ryggen. Men nu har jag hittat några finisar utan som också lockar.









Denna varianten ovan med lite spets har jag fastnat för lite extra. Att den dessutom är halvlångärmad gör det ännu bättre för då slipper jag köpa en snygg kofta eller kavaj som kostar pengar, hehe.





Snygg snygg rygg! Men problem med bh? Inte så snyggt med en bh där i mitten...

The mössa

Jag har letat hela hösten efter en ny mössa men mitt huvud + mössa är oftast ingen fin kombo. Men nu har jag hittat DEN. Den kostar egentligen alldeles för mycket, men jag kan inte släppa den ur mina tankar så när jag får pengar ska jag springa och köpa den på studs! Dessutom passar den perfekt till min mörkblåa vinterjacka.


Dagen + tetips

Idag blev det ingen träning. Halsen kändes sämre imorse än vad den gjort dom senaste dagarna så jag vågade inte chansa. Dessutom har jag en träningsvärk från HELL i ben och rumpa. Så den lilla benträningen igår gjorde definitivt någon nytta. Går som om jag har en bajstolle i byxan… Mindre roligt, hehe.

Idag har det blivit en riktig familjedag, min syster kom imorse och lämnade julklappar till mig (hennes är beställd på internet och på väg hem så jag kunde tyvärr inte ge mina) och satt och pratade någon timme. Sedan körde vi till mamma och åt middag och fikade. Jag fikade bara en lussebulle, resten hoppade jag. Och inte förrän kl 17 var jag hemma igen. Mysigt med lite tid med mamma och syster. Sånt får man allt för sällan. Eller får och får, man är för dålig på att ta sig den tiden att umgås!

Jag bara måste tipsa er om det godaste gröna te jag hitills druckit! Har tidigare fastnat för forest fruit, men varje gång teet tagit slut har jag testat en ny sort och dom två senaste har jag inte gillat alls. Igår köpte jag lemon och herrejisses vad gott det är! Är inne på min tredje kopp nu och får i n t e nog!!!

Nya favoriten!

Dessa sorterna har jag tidigare provat. Forest fruit är en klar andra favorit, sedan kommer nog chai och sist cranberry.


Mission completed!

V.7 i utmaningen

Måste bara berätta att jag klarade 31 armhävningar på tå i rad igår! Jag har därmed nått mitt mål som jag först satt till nyår och sedan till julafton. SÅ härligt det känns. Nu ska jag öva på att gå ÄNNU djupare i mina armhävningar och förhoppningsvis öka antalet ytterligare fram till julafton!

PS. När man tror att man inte orkar mer, orkar man alltid lite till. Jag tänkte vid 26 st igår att "jag orkar inte mer", men jag pressade ur allt och skakade i hela kroppen, men 31 st lyckades jag med!

Halvdan träning

V.7 i utmaningen

Dagens träning gick inte alls som jag ville. Hade skrivit ner ett pass och tog med mig lappen för att för säkerhetsskull om jag glömde övningar. Tanken var intervaller av olika slag. Men efter 5 min uppvärmning på 12 km/h gjorde min hals ont, det sved i lungorna på något vis. Det var bara att lyssna på kroppen och sluta.

Istället gick jag på styrka för underkroppen. Det blev två triset (man gör tre övningar på rad utan vila och vilar först efter sista övningen).

1. *Step-up på bänk, enbens knäböj på bänk, benlyft. 15x3 på varje ben.
2. *Breda knäböj med 9 kg vikt i händerna, smala knäböj med hälarna på en hantel, utfall bakåt. 15 x 2 på varje ben.

Sedan satte min hals stopp. Det gick bara inte. Så fort jag fick upp pulsen sved det i lungorna. Tanken var att jag skulle göra fler triset och ha en pulshöjare i varje set, men jag fick byta ut pulshöjaren.
Så tråkigt att det blev så här när jag var så pepp. Antagligen är min kropp inte redo för hård träning än. Jag får nog köra på yoga några dagar för det har inte gett mig ont i halsen i alla fall.

Här kör jag benlyft. En grym rumpövning. Det enda jag saknar är vikter att fästa på fotlederna för att få ännu mer träning för gumpen!
Har önskat mig vristvikter av Kevin så hoppas på att få sådana. För det finns tyvärr inte att låna på gymmet. Kanske för hög risk för stöld?! Det har kommit TRX på gymmet nu! Äntligen! Ska stoppa in det i träningen direkt när jag är 100% frisk!

Uppladdning



Gick upp med Kevin imorse vid 6.30. Kände att jag ville äta en tidig och rejäl frukost så jag kan komma iväg till gymmet i tid. Så detta var min frukost idag. Två fiberknäckemackor, fiberhavregrynsgröt med blåbär, grönt te, vatten och Holistic REDS. Åt även två ägg som egentligen var tänkta att ha på mackorna, men dom blev löskokta så dom åt jag upp direkt efter jag skalat dom. Jag är minst sagt mätt och tror nog att jag har gott om energi till intervaller på löpbandet!

Så laddad jag är att äntligen börja träna. Att jag har ont i halsen ignorerar jag, för det har jag ju varje dag nu. Det försvinner när jag varit vaken några timmar så jag hoppas inte det blir värre av att jag tränar. Den som lever får se!


1 2 3 4





Årets adventsarrangemang ser ut så här. Köpte först en modell större ljus men det såg jättedumt ut. Det blev knappt en halv cm mellan ljusen och det såg ut som långa vita pålar bara. Så det fick bli en modell mindre och ljusmissbrukare som jag är så ska dessa nog hålla i fyra veckor. Annars kan man ju alltid köpa nya under tiden ;)

Det blev ingen träning idag. Jag hade en mysig eftermiddag i soffan istället. Har läst halva Bingo-boken nu. Så skön bok! Som att läsa en blogg fast i bokform. Perfekt för nyfikna jag som älskar att få inblick i andras liv. Ska strax återgå till soffan och fortsätta läsa. När jag väl kommit in i "läs-flowet" har jag svårt för att sluta. Älskar verkligen bokvärlden! Det är ju som att kolla på film i sitt eget huvud där endast ens egen fantasi sätter gränser. Tänk att man bygger upp en miljö när man läser en bok och miljön ser olika ut för alla som läser exakt samma bok. Häftigt!

Snö!

DET SNÖAR!
Men det regnade innan vilket innebär att snön inte är här för att stanna. Dessutom fattas minusgraderna. Huvudsaken är att det är på ingång. Äntligen!

Vi har äntligen fått fixat röret till vasken i badrummet så nu slipper vi borsta tänderna i badkaret!
Jag sitter och tvivlar på om jag ska ge mig upp på löpbandet idag. Halsen var värre imorse igen men börjar nu ge med sig. Kanske är det dumt att börja ta i för hårt då? Är så rädd att dra ut på sjukdomen ännu mer, även om jag tycker den dragit ut alldeles för långt på tiden redan. Det lutar åt att det blir hemmamys idag och sen kör jag igång imorgon på löpbandet. Tror det får bli så. Dagens lucka får räcka som träning idag (tror jag) om jag inte får myror i brallan och ger mig iväg senare idag.
Nu ska jag koka lite mer te och lägga mig i soffan och läsa om Bingo!

Bilden som skulle varit med i mobilinlägget igår får ni idag istället!


Sammanfattning v.6

Ja, denna veckan blev ju inte heller som jag hade tänkt mig...

Mån: Vilodag
Tis: Vilodag
Ons: Vilodag
Tors: Bodybalance
Fre: Vilodag
Lör: Vilodag
Sön: Hot yoga

TRÄNING:
Det blev två träningspass i alla fall. Bättre än inga! Halsen har inte varit helt ok, därför har jag inte vågat träna som vanligt. Men efter dom två passen känns det inte sämre, så jag tror jag kan börja träna igen. Bodybalance är en blandning av tai chi, yoga och pilates där man tränar mycket balans. Det var ett roligt pass men yoga känns mer som min grej.

KOSTEN:
Maten denna veckan har väl varit helt okej. Jag fortsätter med att minska rejält eller helst tar bort kolhydraterna efter lunch. Just denna veckan har jag haft en liten svacka då jag har noll inspiration till vad jag kan äta. Jag är så trött på lax (som nästan är den enda fisk jag tycker är god) nu att jag nästan mår illa av tanken på den. Jag kör alltid samma, salt och citronpeppar på laxen och nu har jag fått nog. Jag vet inte hur jag ska krydda den om inte på det sättet så därför vill jag inte äta lax på ett tag. Jag behöver nya tips på maträtter utan kolhydrater!!!
Nu i helgen har det blivit en del onyttigt. Jag har inte ätit mycket, men lite varje dag... Och det ångrar jag nu såklart. Samtidigt som jag vet att denna månaden är fruktansvärt svår för mig att hålla igen på då jag ÄLSKAR julgodis och allt som hör därtill. Men sålänge jag sköter alla veckodagar så är jag nöjd! Nästa helg blir det dock till att hålla igen på allt onyttigt. Det får bli clementiner som godis.

Sängläge

Sammanfattning av v.6 i utmaningen kommer imorgon istället för ikväll. Kevin sitter vid datorn och jag har lagt mig i sängen för att läsa! Gjorde dagens lucka nyss, klarade 25 armhävningar!!! Jesus vad jag skakade! Men framåt går det! 5 till innan julafton blir nog inga problem trots allt, hehe.

Ps. Alla mobilinlägg verkar få bli bildlösa. Varenda gång jag försöker står det "kunde inte ladda upp bilden". Sjukt tråkigt!


Julklänning

Åh har hittat klänningen jag vill ha på julafton! Prislappen på 949:- lockar desto mindre... Varför ska det alltid vara så? När man hittar något man fastnar för så kostar det mer än vad ens budget tillåter.




Nej tacka vet ja parafinljus!

När jag för första gången faktiskt köper Svanen-märkta äkta stearinljus för att folk säger att de brinner jämnare och bättre så slutar det så här:
 




Det är då man inser att man är ganska nöjd med parafinljusen ändå, trots att dom ibland inte brinner som man vill (men detta då??? Har aldrig hänt med mina parafinljus). Men äkta stearin ljus vetetusan om jag köper fler gånger. Lägga mer pengar också ser dom ut så här till slut? Nänä, nån måtta får det va'!


Godmorgon andra advent!

Jag är redo för hot yoga idag! Halsen gör inte alls så ont som den gjort andra dagar även om det fortfarande inte känns helt bra än. Men nu har jag faktiskt fått nog, nu vill jag träna så jag tänker trotsa och testa! Det kanske går hur bra som helst, varför ska jag då sitta här hemma och drälla och vänta ut tiden? Nej, min skäl. Nu kör jag på!
Tänkte att jag skulle köra lite tidigare och sätta mig i massagestolen en omgång innan yogan. Är stel mellan skuldrorna, troligtvis efter plankan jag gjort dom senaste dagarna. Är uppe i 15 min plankan nu på 3 dagar. Tänk så många minuter det blir på 24 dagar! Och 5 min om dagen har ALLA. Det finns ingen ursäkt. Endast lathet stoppar!


Plankor

V.6 i utmaningen

Puh, blev nyss klar med dagens lucka! Lagom svettig och go nu, hehe. Det blev 21 armhävningar idag. Det känns att jag gjort armhävningar 2 dagar i rad. Gud vad jag är trött i musklerna. Förstår inte hur jag ska kunna göra fler och fler med en bestående träningsvärk? Men det ska gå!!!

Slänger upp en gammal jämförelsebild från i somras. (Bild 1: 4 maj. Bild 2: 6 juni) Körde en 32-dagars utmaning där jag gjorde plankan varje dag i 32 dagar. Dom första två veckorna 3 min om dagen och resten, 4 min om dagen. Här är förvandlingen. Kärlekshandtagen krympte minst sagt!



Hoppas på en lika synlig förvandling efter denna utmaningen också!

Aktiv julkalender

V.6 i utmaningen

Jag berättade som hastigast i torsdags att jag kör en aktiv julkalender i år.
5 min planka - sidoplanka varvat med andra plankor under fem minuter. Därefter kör jag så många armhävningar på tå jag bara orkar på rad.

1 december - Orkade 20 armhävningar.
2 december - Orkade 22 armhävningar.

Dagens har jag inte kört än. Tar det efter mysigaste programmet just nu "Så mycket bättre". Jag har som mål att klara 30 armhävningar på tå till julafton. Går det i detta tempot når jag kanske målet tidigare? Samtidigt har jag en bestående träningsvärk i armar och axlar som gör det jobbigare och den träningsvärken lär jag nog ha i 3 veckor till. Den hinner ju inte försvinna över natten, tyvärr. Men det är bara att bita ihop. Vem har sagt att det ska vara lätt?  

Rullar ut min yogamatta, på med träningsskorna och sedan kör jag mina 5 min planka och armhävningar varenda kväll. Änsålänge känns det bra att göra det på kvällarna för då hinner det gå 24 timmar emellan armhävningarna = musklerna hinner vila lite mer. Eftersom jag började med julkalendern i torsdagskväll så fick det bli kvällen igår med då musklerna värkte på dagen.
Kanske bryter mönstret en dag. Hade varit skönt att ha det gjort på dagen så man inte kommer på det precis innan man går och lägger sig... Inte så kul att ställa om till träningshjärnan då.

Vasklös och julbak

Dåligt bloggande idag. Jag ber om ursäkt men jag har haft fullt upp. Åkte till ByggMax vid lunch och handlade kabelkanaler till sladdarna i vardagsrummet. Nu har vi det hemma så nu har Kevin ingen ursäkt att dra ut på det längre!
Därefter städade jag lägenheten. Och jag fick nog av att vattnet i vasken på toaletten rinner ner så sakta så jag rensade i röret under vasken och FYFAN. Där låg en riktig korv med hår och stoppade upp och den luktade... Fruktansvärt!!!
När jag skulle sätta ihop rören under vasken igen fick jag inte ihop det riktigt. Till slut fick Kevin rycka in, han blev förbannad för det gick inte att få fast, så han slog på röret och självklart gick en bit isönder så nu kan vi inte använda vasken på toaletten. En spann står under ifall vi glömmer att vi inte ska använda vasken. Så imorgon ska vi ringa felanmälan och hoppas på att dom kommer och sätter dit ett nytt rör till oss!

Efter städningen drog jag igång med julbak. Började med det enklaste - rocky roads. Det gick snabbt och smärtfritt. Men sedan slog jag till på tryffel. Jag köpte ju tryffelformar igår och har varit ivrig att vilja testa. Det var lättare sagt än gjort. Har nog lagt ner 2-3 timmar på dom där JÄVLA tryfflarna. Gjorde en pepparkaksfyllning som skulle vispas i ca 20-25 min och därefter skulle den klara kulprovet (stelna i vatten och gå att göra till en kula). Men nej, det tog mig 45 (!!!) min att vispa och då var smeten inte helt ok... Jag hade minst sagt ont i armen efteråt och var grymt uttråkad. Men nu är dom klara och står i kylen på kylning, tror dock att jag kan börja ta av formarna. Men vågar inte se hur resultatet blivit. La ner jordnötter i några istället för pepparkakstfyllning. Tror nog dom blir godast för den där fyllningen kändes inte helt hundra...¨

Tog en liten smakbit i hörnan och det var mycket gott! Ska skära loss den i bitar snart. Den stod på balkongen och stelnade till så den var stenhård efter ett par timmar och gick knappt att skära i!

Pepparkakstryffel på kylning.

PS. Tog en smakbit nyss från tryffeln och fyllningen hade inte stelnat alls så den blev inge bra! Den behöver jag inte äta mer av, den får Kevin mer än gärna!

Julbaket kan dra igång!


99 spänn för detta! Lite väl kan snåla jag tycka.. Men vill man ha roligt får man bekosta nöjet lite! Här ska det bakas tryffel, ja jävlar i det. Har ni några tips på god tryffel eller pralinsmak? Pepparkakstryffel är redan ett måste.

Köpte lite fina burkar på IKEA som jag kan förvara julgodiset i. Roligare att ha det i burkar som man kan ha framme än i en skål i kylen. Jodå, jag klarar det galant att ha godis stående utan att bli mer sugen än om jag inte hade haft det där. Värre är det för Kevin...

Nu ikväll ska vi iväg på bio, Tintin i 3D är tanken. Älskar effekterna av 3D-filmer, blir nästan som ett litet barn igen. Det är ju så häftigt med alla saker som kommer ut ur filmduken. Ett stort minus är glasögonens tyngd. När vi kollade på Avatar i 3D fick jag nästan lite "skavsår" på näsan...

Ha en fantastisk fredagskväll! ♥

Här kommer bossen!

Tittar in snabbt och säger hej! Jag ska vara nere på stan och jobba mellan 11.30-14.30. Jag är arbetsledare för dagen då dom "riktiga" arbetsledarna behövs nere i Malmö och Lund pga brist där. Så idag är det jag som bossar, hihi. Jag gillar ju det, är gärna den som har kollen och ser till att det händer något!

Efter jobbpasset ska jag in en snabbis på Lagerhaus och köpa tryffelformar med tillhörande tryffelbok. Kevins syster hade köpt det och det blev supergoda och fantastiskt fina! Och sedan ska jag ta en snabb tur till IKEA, måste inhandla nya adventsljus då dom jag köpt är på tok för stora för min adventsbricka.

Jag hinner inte slänga ut bilder nu, jag måste göra mig iordning så nu är det bloggfritt under hela dagen. Är nog inte hemma igen förrän vid 16-tiden!

Julkalender

Här står jag framför min yogamatta kl 22.22 redo för dagens julkalender-träning. Jomen visst, jag har gjort en alldeles egen julkalender, ingen choklad eller pryl-kalender utan en plank- och armhävningskalender. 5 min plankan VARJE dag fram till jul tillsammans med så många armhävningar på tå jag orkar på rad! Har glömt göra första luckans träning och då är det bara att bita ihop och sätta igång nu!


BareMinerals

Måste tipsa er om Skincity som idag säljer BareMinerals foundations till halva priset!

Jag har länge tänkt köpa deras produkter efter att jag hört så gott om dom! Men priset har satt stopp. Men nu när det var halva priset kunde jag inte motstå. Så en beställning är gjord och jag hoppas jag kommer bli lika nöjd som många andra är med deras produkter! Jag tog färgen "Light" efter tips från FruSofie.

♥ Creative Lounge ♥

Varenda gång jag besöker Creative Lounge's hemsida önskar jag att jag hade haft en fetare plånbok. För hjälp vad fina kläder där finns! Precis i min smak!

Jeans från Circle of trust, 1095:-.

Kofta från ChillNorway, 1695:-.

Kofta från Du & Jag, 1095:-.

Kofta från Du & Jag, 1595:-.

Kofta från Du & Jag, 1295:-.


Godmorgon december!



Ojojoj, vilken sovmorgon det blev idag! Låg och snoozade och halvsov ända till 12.20(!!!). Och sitter därför och äter frukost först nu. Hatar när det blir så här... Men tydligen är min kropp i stort behov av vila och sömn... Har hunnit baka bullar och för att effektivisera så städade (skurade) jag ur micron under tiden bullarna stod i ugnen. Ska ta lite städning varje dag så här är riktigt fint nu under julmånaden!

Jag har bokat in mig på ett body balance pass i värme kl 16.45. Frågan är om jag vågar chansa på att jag är frisk nu? Känner mig frisk på dagarna, men på morgonen känns det inge vidare... Det lutar åt att jag chansar. Nu har det gått två veckor sedan jag tränade sist och jag vill bara komma igång!

RSS 2.0