Zumba - höjer min självkänsla

Måste bara rekomendera er att testa zumba!
Jag själv tycker inte alls om dans som innebär att skaka rumpa eller skaka överkropp då mina höfter inte alls rör sig så smidigt och avslappnat som "alla andras" och jag får inte igång något bra skak på överkroppen heller. Men jag har gett zumba två chanser denna veckan och trots att man skakar rumpa i stort sett genom hela passet så tycker jag att det är kul.

Första passet ställde jag mig längst bak i salen för att ingen skulle kunna se när min rumpa skakade. Jag kände mig säkrast där bak där ingen annan kunde se hur jag skakade på. Men idag var salen fylld när jag och Emelie kom in och min säkra plats var självklart upptagen. Jag fick ställa mig så att jag hade en person bakom mig och till en början var jag inte alls bekväm i det, men under passets gång så försvann den tanken mer och mer.

Jag känner verkligen att jag har utvecklats på bara dessa två gångerna jag testat zumba. Jag vågar skaka rumpa trots att någon annan ser mitt "skak" och fastän jag inte har alls lika fina rörelser som ledaren. 
Och jag struntar i att jag inte får igång lika bra skak i överkroppen som ledaren. Jag tror att zumba är enormt bra för min självkänsla för jag tänker alldeles för mycket på vad andra tycker och tänker om mig. Speciellt om saker jag själv är osäker på. Att dansa har jag alltid fasat för, om det så har varit på idrottslektionerna eller på krogen, så har jag dragit mig undan det av den anledning att jag är "rädd" för vad andra ska tycka om min "dansstil".

Men nu ska jag höja min självkänsla och kan zumban "bota" min dansskräck så är det vad jag ska satsa på. Jag ska utmana mig själv och göra saker som gör mig osäker, för det stärker mig i längden.

(Jag lyckas inte lägga in något Youtube-klipp här, men vill ni se en video på hur zumba är så klicka HÄR. Rörelserna är inte exakt likadana som på de passen jag gått på, men man förstår iallafall vad jag menar med ett "skaka rumpan-pass".)


Upphittade minnen bland annat

Nu ska jag snart bege mig till Maxi för att handla innan det är dags för träning. Idag blir det gymmet en timme innan wumban, som jag lyckades får plats till! Så idag blir det tre träningspass (jag var på pilates imorse).

Jag har hjälpt pappa att flyttstäda idag och pedant som man är så tog ju det sin lilla tid, men fint ska det vara. Annars har det inte hänt så mycket mer idag. Jag har spelat yatzy med mig själv som jag brukar göra nu för tiden. Jag har blivit beroende av det och när Kevin inte är hemma så får jag istället spela med mig själv.

Imorgon ska jag ställa mig på vågen igen. Tänkte väga mig en gång i veckan och sedan ta mått var tredje vecka, som vanligt. Är lite nervös på vad den ska visa faktiskt. Lite tråkigt om jag gått upp eller om det är oförändrat efter denna extrema träningsveckan.. Men men, sålänge jag mår bra så skiter jag (försöker intala mig att jag gör det i alla fall) i var siffrorna visar. Det är måtten som har betydelse!

Nej nu ska jag inte babbla mer, jag ska köra en runda yatzy, diska och sedan köra till Maxi :-)

PS! Hittade två väskor hos pappa med massor av minnessaker, bland annat brev till mig själv som jag skrev dagen jag började sjuan, alltså 2004. Massor med CD-skivor med bland annat recept, låtar som vi spelade när vi hade vår ensemblegrupp i högstadiet och skivor som musiklärarna gjorde till oss när vi slutade nian. Ja massor med minnen hittade jag så allt ska ner i min minneslåda och aldrig mer komma på villovägar!

"Träningsläger"

Denna veckan har börjat i superfart! Jag har en provvecka på Filborna arena nu, Emelie, Marcus och Kevin har också anmält sig för provvecka (Emmy och Paka har träningskort där sedan tidigare) så nu är vi där allihop. Fast mest vi tjejer, vi är totalt  Har redan tränat sex pass på tre dagar och jag är mer motiverad än någonsin. Vill bara träna mer mer mer! Idag träffade jag Emmy kl 12.30 på Filborna och då körde vi 1 timmes kondition - 30 min på crosstrainern och 30 min på cykel (1 mils cyklande blev det), sedan pausade vi ett tag och tränade därefter vattengympa med redskap i 45 min. Efter det passet blev det gymmet igen fast styrketräning denna gång.

Var inte hemma förrän kl 19 ikväll så 6½ timme på Filborna idag blev det. Imorgon väntar pilates kl 9.30 och Wumba kl 19.00 (Zumba i vatten) om vi lyckas få några platser. Det är nämligen fullbokat och endast två stycken drop-in platser och vi är tre stycken som ska gå... Men jag håller tummarna för att någon avbokar!

Nu ska jag fortsätta kolla på Fuskbyggarna och ta mig något gott att äta (nej, inte godis! Frukt!!!).

Drop in

Jag kom hem från röntgen för ett tag sedan. För en vecka sedan var jag på Vårdcentralen och fick en remiss till röntgen och när brevet kom hem så var min tid den 20 april kl. 7.40. Nejtack, jag väntar inte så länge, aldrig i livet. Jag vill komma igång i arbete så snart som möjligt och bara sitta av tiden till den 20 april fanns inte på kartan. Så idag gick jag och satte mig på Drop-in röntgen och satt där i ca två timmar innan det var min tur och på ca 20 minuter var det klart. Det var helt klart värt de två timmarna, jag satt och läste största delen av tiden så jag kände inte av någon lång väntan. Rumpan var dock lite öm, så den kände nog av det.
Om en vecka kommer svaren till min läkare på vårdcentralen och därefter får vi se vad nästa steg blir.

Jag har i alla fall bestämt mig för att ta kontakt med någon på Lärcentrum för att prata igenom studier för jag vill läsa vidare. Finns det någon kurs jag kan gå som tilltalar mig så tvekar jag inte en sekund, så det är mitt mål denna veckan.

Ikväll blir det Hot Mojo och kanske Kettlebells. Jag är fortfarande inte helt kry från min dunderförkylning så jag kör Hot Mojo först och känner jag att jag klarar av mer så blir det Kettlebells också. Ska bli så skönt att komma igång med träningen igen efter en veckas ofrivillig ledighet från den. Jag vill bara se kilona rasa och kroppen slimmas - jag är på topp!

Blandade känslor

Idag har inte lusten att blogga infunnit sig överhuvudtaget. Gårdagen tog jag mig igenom med blandade känslor. Vi åkte till Karlslundsbadet med Turkietgänget (det får bli det de kallas, för det tar lite tid att rabbla upp alla namn) och det var trevligt, men man känner att det inte är ens grej att åka vattenrutschbanor, leka i vattenströmmen, klättra på klätterväggen längre. Den tiden är förbi faktiskt. Det som gäller nu är bubbelpool och ångbastu. Därefter åkte vi hem för att städa inför kvällen då Turkietgänget skulle komma igen, dock minus Emelie som jobbade.

Kevin var totalt nollställd och var varken trevlig eller otrevlig, mer eller mindre bara fanns till och gav "mm" som svar när man pratade eller mycket korta meningar. Sådant gör att det kryper i kroppen på mig och min trevliga sida är som bortblåst. Antingen är man trevlig eller så är man det inte. Ett mellanting där emellan gör mig bara förvirrad och jag vet inte längre om jag själv ska fortsätta vara trevlig eller köra samma race som motparten. Igår blev det de sistnämnda med ett litet otrevligt tillägg.
Hans humör har varit på topp torsdag och fredag men igår fick det sig en törn, och det tack vare hans diet, påstår han. Jag förstår att det måste vara skitjobbigt rent ut sagt att äta flytande föda vareviga dag medan vi sitter och trycker i oss gurk- och morotsstavar med dippa samt lite godis på det.

Men vi väljer våra olika vägar och vi kan inte alltid mötas sex stycken på en gång. Jag försöker överösa honom med superlativ och berömmer honom varje dag och säger att det är för en kort tid framöver. För en månad eller två är inte hela livet ut.
Det är en kamp att gå ner i vikt. Jag väljer den "normala" vägen som innebär sund och regelbunden kost och massor med träning men då tar det också längre tid. Annars ger man gärnet under 4-8 veckor och sedan är man klar - bara att fortsätta med träning och sundare kost senare.

Nej nu ska jag gå och lägga mig hos en halvt nollställd pojkvän som är allmänt less på sin tillvaro för tillfället och som flickvän så får man självklart skiten av detta. Helt normalt, jag är likadan men det betyder inte att jag gillar det. Men som jag nämnt, det är för en kort period av mitt liv så det är bara att HÅLLA UT!
(Behövde nog ordbajsa lite idag trots allt)
Godnatt allesammans!

JAAAA!!!

Jag lånade hem mammas våg igår och tänkte ha den ett tag framöver för att kunna väga mig då jag inte vägt mig sedan i november. Jag har hela tiden tagit förgivet att jag väger ca 70 kg (för att jag inte själv ska bli besviken) men innerst inne har jag vetat att jag har vägt mer... Men när jag ställde mig på vågen imorse fick jag en CHOCK!

66,2 är för bra för att vara sant! Mitt mål är att väga mellan 60-62 kg vilket bara är 4-6 kg kvar. Jag som hela tiden har snackat om mina 10 extra kilo, de har jag sakta men säkert snart tappat. För i november vägde jag 73 kg, så jag har gått ner 7 kg utan att veta om det. Gud vad det var skönt att veta att jag ligger ca 4 kg under 70 sträcket, och jag ska aldrig mer över 69, vad som än händer (Jo när jag blir gravid så är det helt okej).

Som jag har sagt hela tiden . DET LÖNAR SIG ATT KÄMPA! MAN NÅR SINA DELMÅL OCH TILL SLUT SINA MÅL. JAG ÄR SÅ GLAD SÅ GLAD!

Kärlek när den är som bäst

När jag gått hemma denna veckan har vissa dagar känts evighetslånga fram till kl 16 då Kevin kommit hem. Jag har saknat honom extremt mycket denna veckan även fast han bara är ifrån mig ca 9 timmar om dagen.
Det är vid dessa tillfällen jag vet och får min bekräftelse på hur mycket jag verkligen älskar honom och hur stor del av mitt liv han faktiskt är. Det är så skönt att känna denna känslan för det känns som att jag är tillbaka 1,5 år i tiden då vi träffades intensivt innan vi blev tillsammans. Då var allt så nytt och så spännande, nästan så känns det nu.

Denna killen har verkligen tagit mitt hjärta med storm och jag tror och hoppas att detta kommer vara i många många år till. För fy vad jag älskar kärleken. Finns det något bättre? Nej, jag tror inte det.

Min stora älskling och min lilla Madicken-älskling.

+ 12 kg på 1 år

La in bilder från mobilen på datorn härom dagen och hittade ett foto på mig själv från juli 2009 som jag fotat med mobilkameran.. Gud vad smal jag var då om jag jämför med en bild som är tagen i augusti 2010, allså ungefär 1 år senare.

Bild från juli 2009.

Emmy, jag och Sara i augusti 2010.

Det är fruktansvärt att det går så snabbt att gå upp 12 kg.. Hjälp alltså. Nu när jag sett dessa två bilderna så har jag bestämt mig för att aldrig mer tillåta mig att bli så stor som i augusti 2010 när jag vet att jag kan vara så liten som juli 2009. Men så är det när man får ny pojkvän, man äter gott alldeles för ofta och vips så tickar kilona.
Men det är såklart ingen ursäkt, det är bara att ta tag i det och sikta mot målet!

Återigen nya mått

Mår lite bättre idag sålänge jag inte gör någonting.. Men jag har ju tvättid idag och det ÄR kämpigt att gå upp och ner från tredje våningen. Det är bara att hålla ut för det är bara två vändor till nu.

Jag har tagit nya mått idag och det överraskade mig att se resultaten på benen (!!!).

Mått den 21 januari 2011

Mage tjockast: (höfterna): 94 cm (- 1 cm cm)
Mage smalast:
76,4 cm (+ 0,5 cm)
Naveln:
85 cm (+ 0,5 cm)
Byst: 97 cm (Ingen förändring)
Höger lår: 57,5 cm (- 2,5 cm)
Vänster lår: 57,5 cm (- 1,5 cm)
Höger arm: 28 cm (- 0,5 cm)
Vänster arm: 28 cm (- 1 cm)

Det är jättetråkigt att behöva avstå träning denna veckan när jag dessutom börjat äta nyttigt och regelbundet. Man vill gärna ha ut så mycket ut av det som bara möjligt och det får jag ju kombinerat med träning. Men det blir en vilovecka så att jag kan ge gärnet nästa vecka. Då ska jag ha en provvecka på Filbornas nya anläggning. Jag ska testa på bland annat Hot Mojo (Yoga liknande träning i 38-40 graders värme), Body Combat (Kampsportsinspirerad gruppträning) samt något vattengympapass och massor med annat.

Ännu en sjukisdag

Jag har tyvärr inte så mycket att skriva just nu då jag bara går här hemma och är sjuk. Imorse när jag vaknade hade förkylningen blivit ännu värre och mitt huvud kändes som en stor betongklump. Så det första som kom ned i magen var en ipren i hopp om att huvudet skulle lätta lite, vilket tog två hela timmar innan det inträffade.

Emelie kom hit och åt lunch med mig och höll mig sällskap tills Kevin kom hem idag. Det var skönt att få träffa någon annan nu efter nästan en vecka med bara Kevin.

Jag hoppas verkligen jag mår bättre imorgon för jag ska upp och tvätta kl 7 imorgonbitti... Bara tanken dödar mig långsamt, men vad gör man?! Sådant måste också göras, sjuk som frisk.

Nu ska jag inta en ny bok, vill få igång min extrema läslust som jag hade innan. Boken som väntar heter Imamens dotter av Hannah Shah.

Så här började det...

Tänkte faktiskt att detta inlägget skulle handla om hur jag och Kevin träffades för det är nog inte många som kan ana hur det gick till.

Jag och mitt ex, Joel skulle på namngivningsfest för min brors dotter i Höganäs den 28 februari 2009. Lite senare på kvällen skulle vi vidare på en 18-års fest i en stor lokal i Höganäs och där tillbringade vi hela kvällen/natten. Vi bestämde oss för att ta sista bussen hem tillsammans med några andra som också skulle till Helsingborg. Bussen var ganska fullsatt och Joel satte sig långt bak i bussen med några kompisar till honom och jag satte mig nästan längst fram tillsammans med tre av mina kompisar.

Av någon anledning satte det sig två killar i sätena bredvid oss efter ett tag och började prata med oss. Vi sitter och pratar hela vägen till Helsingborg och det är en resa på ca 40 min. En av killarna presenterade sig som Kevin och ville ha min MSN. Matilda, en av mina barndomsvänner som jag satt med på bussen, gav mig en sådan blick där jag direkt förstod att hon inte tyckte att jag skulle ge ut den. Men jag kände lite att jag inte hade något att förlora på det, så varför inte. Så han fick min mailadress, eller rättare sagt skrev in den på hans telefon så att han inte skulle glömma den.

En bild på Kevin som jag tog på bussen som jag hittade dagen efter när jag kollade igenom mina bilder.

När vi klev av bussen så möter jag Joel i dörrarna och han säger "Hej älskling", men Kevin hör inte detta för annars skulle jag ju vara "avslöjad" att jag hade pojkvän eftersom jag inte nämnt det för honom. Joel ska gå på toaletten så jag säger hejdå till Kevin under tiden och tar tag i hans hand för att "skaka hejdå", men han kramar om mig istället och ger mig en puss i pannan.

Jag berättar det för Joel och han säger något i stil med "vilken idiot" sen är det inget mer med det. Men till min stora förvåning har Kevin lagt till mig på MSN när jag kommer in dagen därpå och vi börjar prata mer och mer. Han kallar mig saker som sötnos och sötaste. Då kände jag att det var dags att berätta att jag hade pojkvän så jag säger som det är, men han vill ändå fortsätta prata, vilket jag blev väldigt glad över för jag tyckte han var jätterolig att chatta med. Joel tycker dock inte om att Kevin skriver som han gör till mig, men jag påpekar att jag inte skriver något sådant till honom för jag vill inte ge fel signaler. Jag säger till Kevin att det han skriver till mig får han göra om han vill det, men jag skriver inget sådant tillbaka eftersom jag har Joel, och det var helt ok för honom.

Jag tror att det var någon gång i början på april 2009 som jag och Therese träffades och jag sa till henne att vi skulle fråga Kevin om vi fick komma dit. Jag vågade egentligen inte för jag var så blyg men jag ville se vad Kevin sa och självklart så säger han "Kom ni om en halvtimme om ni vill". Då kunde jag ju inte längre backa ur... Vi gick dit och spelade Guitar Hero med han och hans kompis i några timmar innan vi gick hem igen.
Några veckor senare skulle Kevin ha fest och då fick vi också komma, men då hade jag och Therese med oss Emma och Fia också. Jättekul hade vi den gången med.. Ännu var vi bara vänner eftersom jag var tillsammans med Joel. Men vi tog ett uppehåll i början av juni av olika skäl och jag bestämde mig för att bryta upp med honom i början på juli. Jag och Kevin pratade och träffades under denna tiden och mina känslor började utvecklas till mer än vänskapskänslor, och på den vägen är det..

Den 13 juli 2009 när vi var på Kullaberg för att fira att Kevins semester börjat.

Nu tänker ni säkert "Eh, jaha, två fötter?!". Men denna bilden är från någon av de första gångerna vi träffades och för mig väcker den så många minnen, därför finns den här ;-).

En bild från min och Marinas 18-års resp 19-års fest den 21 augusti 2009.

Parasailing i Alanya sommaren 2010.

Nu börjar det på riktigt - igen

Det gick bra hos läkaren i måndags. Jag har fått remiss till sjukgymnast och röntgen, så nu hoppas jag att jag får rätsida på problemet. Jag har åkt på världens förkylning nu också. Har inte sovit mer än 4 timmar inatt pga min näsa som är totalt igentäppt och rinner omvartannat. Somnade kl 1 och vaknade strax innan kl 5 imorse, försökte somna om, men när Kevin gick upp kl 6.30 så gav jag upp, så jag har varit uppe sedan dess.
Idag blir det bara till att ligga och kolla tv och film för det är det enda jag orkar.

Kevin börjar på Cambridge-kuren idag. Vi var och hämtade 21 påsar mat till honom igår så han klarar sig en vecka framåt då han ska träffa sin konsulent igen för nya påsar samt vägning och mätning. Så nu hoppas jag verkligen att detta är en metod som kan hjälpa honom att nå sin målvikt. Jag är själv supersugen på att göra det jag med, men jag ska hålla mig till sund kost och MYCKET träning. Ska rensa skafferiet från allt gott idag så att det inte finns något alls här hemma som jag kan bli sugen på.

Jag har ett mål att ha uppnått min målvikt på ca 2 månader och det tror jag är möjligt om jag går ner ca 4 kg i månaden, vilket är en naturlig viktnedgång. Så nu jäklar är det självdiciplinen som ska fram och motivationen är redan på topp så det är bara att köra på.
Kämpa på ni också! Ge allt i två månader så kanske ni också når er målvikt och vill visa upp er kropp och vara stolta över den i sommar :-)

Läkarbesök på G

Efter en helvetes söndag så bär det nu av till läkaren. Min rygg och nacke gör så extremt ont att jag inte sovit många timmar varken inatt eller igår natt. Igår var det så illa att jag varken kunde sitta i soffan, gå/ stå eller ligga i sängen utan att det strålade i hela ryggen. Det enda som funkade var att ligga i sängen på spikmattan. Men där kan jag inte ligga mer än 1 timme sen måste jag ligga på vanligt underlag igen.

Jag skulle börjat praktisera idag men jag har ringt min handläggare och hon har avbrytit hela praktikperioden. Jag kan inte längre ha ett jobb/praktik där jag står så mycket på så hårt underlag. Så butiksjobbet är bara till att glömma för min del, därmed också utbildningen jag vill gå (Inredare med säljkompetens).
Jag har haft ont i ryggen ända sedan jag började praktisera i mitten på november men jag trodde att det var en vanesak att stå så mycket och hoppades att det skulle gå över. Jag hade fruktansvärt ont precis innan jul också och bokade en tid till en kiropraktor, men det blev bara värre. Jag skulle jobba på Åhléns direkt efter behandlingen och det var några helvetestimmar för det strålade i hela ryggen och jag fick kämpa för att inte gå hem.

Jag fick ringa sjukvårdsupplysningen igår och fråga vad jag skulle göra och hon rekomenderade mig att ta kontakt med vårdcentralen så får de sedan skicka mig vidare till någon ryggspecialist.
Så det som gäller nu är en utredning på min rygg eftersom jag haft ryggproblem ända sedan mellanstadiet, men jag har endast gått hos kiropraktor dessa åren och det har fungerat fram tills nu.
Njut av att inte ha ont i rygg och nacke för det gör något så in i helvetes ont (ursäkta ordvalet) och hela kroppen blir drabbad.

Kort sammanfattning

Jag hade en superkul kväll/natt i torsdags. Kom hem vid 5 på morgonen och sov till 15.30 igår (!!!). Ja, jag hade ångest när jag vaknade, snacka om det. Så för att må lite bättre bjöd jag Kevin på oxfiléplanka på Steakhouse och jag tog en Black and white. Därefter gick vi till Pub Ro för att hälsa på Emelie som jobbar där. Där satt vi och spelade yatzy till 21.30 då vi körde hem till Marcus. När Emelie slutat kom hon också så spelade vi Galen Panna till kl 2 på natten.

Ikväll är jag ensam för Kevin är på fest och jag är så GRYMT sugen på fest jag också, men det blir antagligen inget med det. Istället fördriver jag tiden med Fångarna på fortet.

Torsdagsutgång

Spinningpasset blev av! Tack och lov. Jag tog i så att min minihandduk blev helt blöt. Eftersom jag tog i så att jag nästan trillade ihop (idag igen, ja) så är jag väl värd denna kväll som kommer.
Det är nämligen utgång som är kvällens mål. Kevin kör mig och Emmy hem till Emelie vid 18.30 där det väntar middag och fruktsallad. Därefter gotte till max. Några groggar blir det också. Av den anledningen så tog jag i extra idag så att jag kan unna mig allt detta ikväll utan att få dåligt samvete.
Vi ska spela massor med plump som vi alltid gör när vi ses och även skipbo så denna kvällen kommer bli SUPER. Sist jag var ute (pubar räknar jag inte) var i studentveckan på SVEA-båten med Therese (och GUD vad roligt vi hade). Så jag är väl värd denna kvällen med mina underbara tjejer. Vi ska dansa natten lång för det är precis vad jag är sugen på just nu eftersom det var hela 7 månader sedan jag gjorde det sist.

Kvällens klänning blir samma som nyårsklänningen. (Bara för att det är det enda som är "festligt" i min garderob)

Min dricka står på kylning (Har två öl på balkongen också i och för sig).
Detta är min favorit alltså. Blanda vodka med juice. Speciellt dessa som
smakar extremt gott. Ett hett tips till er där ute!

Gruppträning IT IS

HERREGUD vad kroppen försämras i kondition på bara några veckor utan gruppträning. Jag har endast tränat gym nu i ca tre veckor och det märktes rejält idag.. Första cirkelfyspasset på säkert 5 veckor. Jag och Emelie höll bokstavligt talat på att trilla ihop efter första rundan av tre.
En sak är säker och det är att gymmet inte ger ALLS lika utmattande träning som pass gör. Är man på gymmet så styr man sin träning helt själv och slutar oftast med en övning när man tycker att det börjar bli för jobbigt och samma sak med konditionsträningen. Man minskar motståndet när det börjar ta emot för mycket.
Tränar man gruppträning som cirkelfys så ger man sig inte lika tidigt. Man vill inte sitta/stå still när alla andra kämpar på. Man jobbar 45 sekunder per station och man vill inte ge sig under den tiden för man skäms inför de andra man tränar med. Man är 4 personer per grupp också är det totalt 10 grupper. Därför vill jag påstå att gruppträning är det ALLRA bästa om man vill få ut maximalt av sin träning. Man vill inte verka sämre än någon annan därför ger man mer än man trodde att man orkade egentligen.

Jag och Emelie skakade hand på att köra minst två pass i veckan och sedan gymma utöver det eller köra ännu fler pass. Men minst två pass måste vi ha i veckan för att hålla uppe konditionen. Imorgon blir det förmodligen lunchspin.
Kevins nya dator kommer hemlevererad någongång mellan kl 10-13. Så vi får se om jag hinner till passet kl 11.45 eller om det blir att sitta och invänta leveransen istället..

Jag har bestämt mig och det blir ingen Cambridge för min del för jag har kommit fram till att de kilona jag har i övervikt (ca 10 kg) kan jag gå ner på egen hand med sund kost och träning. Jag har klarat det en gång förut så därför vet jag att jag kommer klara det igen!
Kevin däremot ska börja på den. Han ska på möte på tisdag och då också köpa hem soppor osv. Så nu när han ändå ska sätta igång med dieten så ska jag passa på att hålla mig undan ALLT onyttigt jag också. Det är så mycket lättare när man båda lägger av. För Kevin innebär det endast Cambridge"mat" alla dagar. Så nu har jag ett ypperligt tillfälle att verkligen äta sunt och byta ut godis mot frukt.
Vi SKA ha uppnått våra mål till sommaren. I juni ska mina mått vara nere på samma som för två år sedan!

PS: Hittade anteckningar jag gjort september 2009 på måtten jag hade då... Herregud säger jag bara. Tänkte lägga upp de nu i dagarna så att ni kan se hur mycket som faktiskt händer med centimetrarna.

Inte i fas

Imorse var jag hos min kiropraktor och det var väldigt välbehövligt då jag haft enorma ryggsmärtor den senaste veckan. Direkt efter körde jag till gymmet och började träna redan 9.15 och åkte hem igen runt 11 tiden. Jag mår inte helt hundra idag, känner mig konstig, slö, mår illa m.m. Så idag blir det bara till att ta det lugnt.

Jag tänkte böjra på kålsoppedieten nu denna veckan. Inte för att gå ner i vikt utan för att rensa ur kroppen. Man kan gå ner väldigt mycket (5-7 kg) på en vecka, men oftast går man upp några av kilona igen. Men som sagt är jag mer ute efter att rensa ur kroppen och då är denna dieten super. Tänkte äta den i ca 4 dagar istället för 7.

Jag är inte riktigt i fas just nu.. Allt känns mer eller mindre jobbigt. Jag vill så mycket, men vågar inte ta risken att förlora annat.. Jag vill åka iväg någonstans i ca 2-3 månader för att få ordning på min engelska så att jag kan göra mig förstådd samtidigt som jag vill börja plugga. Innerst inne vill jag läsa en utbildning i Haparanda, men pga att jag har Kevin så försöker jag hela tiden hitta något likvärdigt som jag kan läsa här hemma. Men när jag tänker efter så känns inte de utbildningarna helt rätt för det är inte vad jag egentligen vill.
Men jag vågar inte ge upp det jag har för att gå en annan väg som kanske är rätt för mig...
Denna eviga beslutsångest tar död på mig. Jag vill veta vad jag vill för att sedan ha något att utgå ifrån.

Stök vs ordning

Igår och idag tog jag tag i att städa vårt skåp som vi har i köket. När vi köpte det av Kevins syster för ca 1,5 månad sedan så bara slängde vi in grejer i det för att få bort från andra ytor så jag kände att det var dags att få ordning där nu.


Fortfarande är det lite stökigt på några hyllor, men vissa grejer vet man bara inte hur man ska lägga de eller vart man ska göra av de.

Här är det mycket bättre ordning med hjälp av lådorna som rymmer en del. De två översta är dock endast fyllda med värmeljus. Den ena med vanliga och den andra med de som doftar.

Nu ska jag springa ut i köket och börja baka ut lussebullarna för nu har degen jäst dubbelt så lång tid mot vad den skulle.. Något jag kan rekommendera alla är att låta degen jäsa en bra stund längre än vad som står i receptet för då blir bullarna luftigare och håller sig längre utan att bli torra.
Vi ska vara hos min syster kl 18 och innan dess ska jag baka klart lussebullarna och de ska jäsa en gång till och sen är det ugnen som gäller. Samtidigt ska jag duscha och göra mig iordning och vi ska hinna till El-Giganten och köpa nya dammsugarpåsar... Hur ska jag hinna? Börjar i alla fall med att avsluta detta inlägget här.

Nyår 2010/2011

Nyår firade vi hemma hos Marcus (Emelies pojkvän). Vi var 5 par och en "singel"-Sandra som firade tillsammans. SUPERGOD tre-rätters middag och en helt fantastiskt rolig kväll. Min kamera är den sämsta när det är bilder inomhus (och dessutom mörkt) med blixt samt bilder utomhus när det är mörkt så ha överseende med bildkvalitéten.


En superöl på 1 liter vs en 0,5 liters öl. Har aldrig någonsin sett en sån stor en.

Alla vi tjejer spelade en runda Galen Panna.

Ja, hon till höger har inte alla hästar i hagen... Vi skrattade tills det kramapade i käkarna när vi såg mitt BREDA skratt på denna bilden, kan jag säga. Herregud! Men det bjuder jag på.

Tolvslaget firade vi ute på en fotbollsplan utanför lägenheten. Här har vi en del av gänget.

En av raketerna sköts inte iväg som den skulle, utan splittrades i massor med små "flisor" (som ni kan se på bilden) och träffade Tobbe i nacken och brände bort en bit av huden.

Den årliga nyårspussen får avsluta detta fantastiska slut på 2010 och en underbar start på 2011.

Senaste månadens köp

Jag har ju inte uppdaterat er med bilder på väldigt länge så tänkte slänga in lite bilder på några av mina köp den senaste månaden.


När det var klubbkväll på Åhléns passade jag på att shoppa på mig lite som jag spanat in, bland annat dessa två salt- och pepparkvarnarna som kostar 199:- styck. Men med min personalrabatt så kom jag ner lite i pris i alla fall.

Dessa underbart sköna Shepherd-morgonskorna köpte jag på Åhléns nu på rean. Nedsatta från 349:- till 149:- också personalrabatt på det. Jag betalde 110:- för dessa och det är VERKLIGEN helt okej pris, tycker jag :-).

Jag var på mellandagsrean i Malmö med Emmy, Emelie och Marcus och där köpte jag bland annat denna velour"klänning" från Flash. Ja, tro det eller ej, "tantaffären", som den är i mina ögon, hade faktiskt denna godbit för 349:-.


Hög kjol från Bondelid som jag också köpte på mellandagsrean i Malmö. Ordinariepris var 599:-, jag fyndade den för 99:- (!!!). Har nog aldrig gjort ett sådant fynd förut. Jag är sämst på att fynda på rean, brukar oftast få bli kläder till ordinariepris som får följa med hem.

Till sist; En ny Toa-skylt från BALI för 25:-.

Bytade min och Kevins julklapp från hans syster idag och bytade till något riktigt fint. Bilder kommer när jag fått rätt på det! Bodum är ledtråden, hihi.

Nya mått

Andra träningen denna veckan och motivationen börjar komma tillbaka. Jag var inte alls pepp i måndags och kände faktiskt oro över att jag kanske skulle överväga soffan istället för träning. Men jag känner redan nu att jag är riktigt pepp igen och när jag dessutom tog nya mått i måndags så blev jag överraskad då jag faktiskt varit riktigt dålig med att träna de tre senaste veckorna och ätit massor med julgodis och annat onyttigt varenda dag i princip. Hade förväntit mig många fler plus på centimetrarna faktiskt.

Här kommer måtten och som vanligt jämför jag med förra mätningen.

Mått den 3 januari:

Mage tjockast: (höfterna): 95 cm (+ 0,5 cm)
Mage smalast:
76 cm (- 0,5 cm)
Naveln:
84,5 cm (- 0,5 cm)
Byst: 97 cm (- 1 cm)
Höger lår: 60 cm (+ 1 cm)
Vänster lår: 59 cm (- 0,5 cm)
Höger arm: 28,5 cm (- 0,5 cm)
Vänster arm: 29 cm (Ingen förändring)

Det som jag faktiskt är mest faschinerad av är hur mycket jag minskat kring bysten. Den 18 augusti var jag 103 cm runt om och nu är jag 97 cm, vilket är 6 cm mindre... Det gör ganska mycket de där centimetrarna.
KOM IGEN ALLA DÄR UTE! Nytt år - nya tag. Ge inte upp, kämpa tills ni uppnår ert mål, ni kommer vara SÅ stolta över er själva när ni står vid mållinjen och tittar tillbaka!

Rapid

Jag hinner inte med! Jag återkommer imorgon, min dag blev inte som jag hade tänkt och har därför varit frånvarande ytterligare en dag. Lovar er en uppdatering med både text och bilder från den senaste tiden, imorgon :-)

RSS 2.0