Min utsikt just nu! Sitter på en fotbollsp...

img_0796 (MMS)

Min utsikt just nu! Sitter på en fotbollsplan på Maria Park och kollar när Kevin och hans vänner spelar fotboll. Så skönt det är att äntligen få sitta i solen efter 9 timmar på ett lager! Hoppas solen tar tillräckligt fortfarande för att bättra på min bränna!  Tredje dagen på jobbet idag. Det känns bättre och bättre och nu har jag kommit in i hur jag ska göra även om jag strular till det ibland.. Men jag är ju inte mer än människa :) träningen har kommit lite i skymundan nu, blev en snabbis på gymmet i måndags men inget mer än så. Jag går hela dagarna på jobb så mina fötter är ömma som bara den nu. Denna veckan är det mycket som händer efter jobb, men nästa vecka blir det mer träning och yogamattan + dvd med ashtanga yoga ska införskaffas! En liten uppdatering blev det idag i alla fall. Ska försöka bli bättre på att uppdatera, men jobbet tar all energi just nu så när jag kommit in i mina rutiner så kommer det bli mer läsning för er :-)


Vad som har hänt...

Jag har haft det extremt jobbigt sedan sist jag skrev. Jag vill inte gå in detaljerat på vad som har hänt men jag och Kevin har haft tid ifrån varandra pga att vi den senaste tiden haft det väldigt jobbigt tillsammans. Mitt humör har varit fruktansvärt och jag har varit en "pain in the ass" och haft otroliga PMS besvär den senaste tiden. Så vi har inte haft det så jättebra den senaste tiden och därför beslutade Kevin sig för att han behövde tid för sig själv ett tag. Så jag har bott hos svärföräldrarna i nästan en vecka och han har varit i lägenheten. Jag har stängt in mig totalt och inte velat ha kontakt med någon annan än den närmsta familjen därför har inte heller bloggen funnits i tankarna. Allt är löst nu och jag och Kevin har det bättre än någonsin. Vi behövde bara sakna varandra och jag behövde komma till insikt att mitt beteende inte är hållbart. Jag älskar honom mer än allt annat och nu ska vi satsa på att ha mer tid ifrån varandra så att vi får sakna!

Jag började även jobba idag.. Tufft, skönt, jobbigt, tråkigt.. Ja, lite allt möjligt! Till den 19 augusti har jag schema sen får vi se om det blir förlängt eller om jag ska plugga. 7-16 jobbar jag i alla fall, så jag och Kevin jobbar samma tider vilket är superskönt!

Angående min utmaning så har den kommit helt åt sidan. Har inte gjort mer än den dagen jag började med det  men jag ska sätta igång nu. Dock lite lättare då jag inte tränat på 10 dagar över huvudtaget. Jag tappade allt. Till och med 2,5 kg. Så nu väger jag 57,5 kg. Alltså är jag under mitt mål och det känns djävulskt bra även om jag hatar att gå ner pga att jag äter dåligt.

Jag har tappat mycket på benen och rumpan nu dessa 10 dagarna och jag hatar det. Benen har jag inte jättemycket emot att tappa på, men rumpan... Jag vill ha stor rumpa ju! Så nu är det rumpövningar som gäller, VARJE dag! Armhävningarna hoppar jag över sålänge och plankan ska jag ta tag i när jag beställt min yogamatta!

22-dagars utmaningen är igång!

Förlåt att inte utmaningen kom upp igår, jag kom på det när jag låg i sängen så jag tänkte att den får komma nu på morgonen istället! Jag tror jag har bestämt mig. Har en jäkla beslutsångest denna gången.
Det blir lite tuffare än sist.
Till att börja med så kommer jag fortsätta med plankan så gott som varje dag. 4 minuter. 2 min x 2 kör jag nu istället då det känns mer. Det är inte förrän efter 1 minut det börjar bli jobbigt, så här har det utvecklats.
Denna utmaningen börjar jag med idag och kör till torsdagen den 7 juli. Detta för att vi ska till Norrköping (Kolmården) direkt efter jobb på fredag och har jag inte hunnit göra detta innan jobb så hinner jag inte det på fredagen. Så detta blir en 22-dagars utmaning som heter duga. Som vanligt är detta UTÖVER min vanliga träning.

Här har vi plankan.

Den andra saken jag tänker lägga till är utfallsteg från stol. Till att börja med kör jag 20 på varje ben.
Bränner härligt i rumpan!
Jag tänker också köra den rumpövningen jag visade igår. Där kör jag 12x3 på varje ben. Som en avslutning kommer jag göra så många armhävningar på tå som jag bara orkar. Sist jag provade så orkade jag 3 eller 4 st.

Målet med denna utmaningen är att få fastare ben och rumpa samt bibehålla den core-stabilitet som jag byggde upp när jag körde min 32-dagars utmaning med plankan. Men också att utveckla mig själv och bli ännu starkade i bålet. Armhävningarna är bara en kul grej för att se om jag utvecklas och kan göra kanske 10 st i rad utan problem.

Så detta är alltså den nya utmaningen. Har någon tips på någon annan övning eller något allmänt tips så bara skriv!! Tar emot ALLT! Jag tänkte också utöka finishen på min träning på gymmet. När jag är klar och ska stretcha ska jag göra så många burpees jag orkar. Detta ska antecknas så att jag kan se hur jag utvecklas. Det är HÅRD träning som gäller tills vi ska till Kolmården. Det är mitt nya mål. Då ska jag vara nästan klar och nöjd med min kropp.

Här har ni burpees.

Sportamore

Pratade med min jobbcoach idag om allt mellan himmel och jord, och vi kom in på yoga. Hon rekommenderar mig att prova på ashtanga yoga och det ska bli! Har suttit och kollat efter en yogamatta på nätet ett tag och har kommit fram till att jag vill ha en från märket Casall. Jag lägger hellre lite mer pengar på en bra matta än att köpa en billig som sedan inte håller måttet (jobbcoachen hade gjort det misstaget).

Har hittat denna mattan på Sportamore och den ligger på 299:-. Vilket jag blev glatt överraskad över då jag räknat med att få lägga minst 399:- då det är vad Casallmattorna kostar i butik. Så denna ska beställas så fort pengar anländer på kontot i slutet på månaden. Sportamore har dessutom fri frakt och fria returer så kolla in deras utbud om ni behöver nytt på träningsfronten!

Hade gärna haft två sådana här indoboards hemma också. Jag tränade med dessa hos sjukgymnasten och det var verkligen en utmaning för balansen. Jag hade en till vardera fot och körde sedan djupa knäböj på dessa och även stod på ett ben och höll där ett par sekunder för att sedan byta, och sedan upprepade jag detta 12x2. Men en sådan här kostar 659:- så det blir ganska dyrt att inhandla, i alla fall med den ekonomin jag har nu... Men finns dessa på ert gym så TESTA! Roligare än vanliga balansbrädor och är mer åt BOSU hållet.

Hittade även detta smarta handledsbandet som man kan fästa nyckeln i. Ett sådant skulle jag behöva då jag har både mobil och bilnyckel i den lilla fickan som finns på mina träningsbyxor. Denna kostar 99:- och jag skulle lätt kunna klicka hem denna. Man får ju två i ett, man kan använda det som svettarmband så får man bort lite svett från ansiktet också ;-)

Rumpövning

Här kommer rumpövningen jag skrev om imorse!


Stå på sidan istället för framåt. Gå ner så långt du kan och sedan upp igen. Upprepa detta 10x3 på varje ben eller kör 15x2, eller hur ni nu vill. Denna tar gott i rumpan! Bara ta en stol eller något annat så att du kommer upp en bit från golvet, sedan är det bara att köra. Vem vill inte ha en fin rumpa? Alla såklart, så sätt igång och jobba! :-D

Ny utmaning på G

Har hittat en bätte rumpövning nu än den jag visade igår! Den är en kopia av den, bara att du står på ett annat sätt. Jag ska fota senare idag. Testade den på soffbordet här hemma nu precis, haha. Skitbra att jag kan göra den där och har dessutom spegeln bredvid mig så jag ser att jag gör övningen rätt. Kanske ska vara en ny utmaning? Köra igenom rumpan ordentligt nu i några veckor? Tål att tänkas på. Ska ha kommit fram till min nästa utmaning tills ikväll och då presenterar jag den här, ni kanske vill hänga på?

Nu ska jag slänga på min träningskläderna, cykla till min jobbcoach för möte och sedan raka vägen till gymmet och köra ett stenhårt styrkepass med avslutande kondition på 15 min, antingen blir det crossen eller löpbandet, får se vad som lockar mest. Ingen vila förrän på lördag, så nu kör jag gärnet! Ska ner det där sista halva kilot tills på fredag hade jag tänkt!!!

Presenterna till Madicken

Madicken fyllde 4 år i söndags och självklart var vi där och firade henne. En självklarhet till är såklart att jag inte har ett enda foto från kalaset. Jag har helt kommit ur det där "foto-flowet" jag var inne i förut. Kameran var ALLTID med. Nu är den så gott som aldrig med.. Jag har inte heller riktigt vant mig vid att jag kan fota fina foton med iphonen. Men men. Jag har i alla fall bilder på det vi gav henne i present.

En supersöt jumpsuit i mjukt jeans liknande material.

Och dessa solglasögonen!
Det första hon sa när hon öppnade vårt paket var "åååh tiiiitta". Hon såg då bara jumpsuiten, när hon fick syn på solglasögonen sa hon "Tiiiitta glasbillor". Sötaste finaste Madicken.
Fick ett sms från hennes mamma igår med ett ljudklipp där Madicken sa "Jag älskar dig, Pollen". Jag kallas för Pollen av syskonen och mina föräldrar och har gjort sedan jag var liten :-P

Ben- och rumpövning

Jag lovade bilder på ben- och rumpövningen jag brukar göra efter intervall- och backträningen. Det var jättesvårt att ta bilder på sig själv, men förhoppningsvis förstår ni poängen.


Stå på en bänk på ett ben och låt det andra hänga utanför bänken.

Böj sedan på benet du står på så långt ner du kan och gå sedan upp till startpositionen.
Låt benet hänga utanför bänken under hela övningen så att benet som står på bänken får jobba!

Jag brukar köra 15 repitioner på varje ben och sedan göra det i 2 set. Utöver denna övningen gör jag vanliga utfalls steg också, kör vartannat ben 20 gånger så det blir 10 på varje ben och sedan upprepar jag det 2 eller 3 gånger beroende på hur slutkörd jag är efter backträningen.


Här befinner jag mig just nu.. 3 gånger är...

img_6986 (MMS)

Här befinner jag mig just nu.. 3 gånger är backen uppspurtad för.. Tänkte köra 10 rundor, så nu kör jag vidare med dom sista 7!


SNART...

Det går seeeegt här. Har några hekton som inte vill ge med sig riktigt. Vågen visade 60,5 kg imorse. Vägde mig i tisdags efter frossarhelgen och då vägde jag 61,1 kg så jag har faktiskt gått ner 0,6 kg på bara 3 dagar så det känns ju bra i alla fall eftersom det blir en del onyttigheter denna helgen också. Idag tar Kevins lillasyster studenten så vi ska dit och fira henne när Kevin slutat jobb. På söndag fyller Madicken 4 år så då blir det kalas för henne. Men jag har ätit nyttigt i veckan för att kunna unna mig både idag och på söndag!

Jag SKA ner till 60 kg. Jag ger mig inte. Men det går fruktansvärt segt. Bara att bita ihop och köra mer intervaller i skogen. Var på cirkelfys idag och imorgon är det vilodag, men på söndag förmiddag är det intervaller och backträning som gäller!


Backträning

Tänkte visa lite bilder på backen jag brukar köra backträning i. Jag är inte mycket för långdragna backar. Korta med brandta är vad som passar mig bäst! Jag har hittat min favorit i denna kategorin. Den finns i Pålsjö skog.
Det tråkiga nu är att bilderna inte visar den rätta sidan av backen. Jag kan säga som så att den är brandtare i verkligheten än vad den ser ut på bilderna. 
Backen är uppdelad i tre "små backar" kan man säga. Där är en liten "avsats" efter varje backe.   

Detta fotot här ovanför är taget när jag står längst upp på toppen av backen och ungefär där räcket svänger är backen slut (eller början om man kommer nerifrån ;).

Nu står jag där räcket svänger och denna backen slutar vid bänken där det är en liten "avsats". På denna bilden ser man inte den sista biten av backen.

Här börjar backträningen! Första backen är brandtast och tar slut vid bänken och därefter följer de två backarna som ni sett på bilderna ovan.

Här ser ni backen på håll, eller ja två av de tre backarna.
När jag backtränar så brukar jag köra minst 4 spurtar uppför denna. (det finns en långdragen backe, också kallad kinesiska muren, på ca 400 m som jag ibland kör en gång också utöver dessa 4, eller så kör jag 3 uppför denna och 1 omgång i den långdragna).
Där jag parkerar bilen är det ca 1 km till denna backen och den biten powerwalkar jag eller så kör jag intervaller. Tar ett träd i sikte och bestämmer mig för att spurta när jag är bredvid det och ser sedan ut ett träd som mål där jag slutar springa och går istället. Intervallerna blir oftast ca 15 sek och sedan går jag i lika många och sedan på det igen, och sedan fortsätter jag så tills jag är framme vid backen.
När jag är klar med backträningen så brukar jag göra utfall för att pumpa ur det sista ur benen och rumpan. Gör även en annan övning som är svår att förklara, men nästa gång jag det är dags fotar jag den och visar här för er! 

Den där soppan...

Igår gjorde jag potatis och purjolöksoppa och när allt kokat klart ska det mixas till en puré. Jag har tidigare läst i bruksanvisningen till mixern att det man mixar inte för överstiga 60 grader. Denna soppan kokade så den var ju över 100 grader. Jag tänkte - vad kan hända om man mixar för varm mat? Jag testade och locket lyfte lite, så jag tog av locket och lät soppan svalna lite. Efter ett tag tog jag på mig en diskhandske och satte på locket och höll hårt så att det inte skulle lyfta. Det slutade så här:

Jag skållades på halsen och mina kläder och mitt hår blev totalt nerstänkt av denna jäkla soppa. Till råga på allt skulle jag vara hos jobbcoachen en halvtimme senare så det blev till att kasta i sig maten.
Vad har ni lärt er av detta? FÖLJ INSTRUKTIONERNA!

Före- och efter plankanutmaningen

Kom hem från Pålsjöskog för en halvtimme sedan. Backträning har det blivit så det skriker om det. Det var tufft i denna värmen kan jag säga. Jag tog bilder på hur jag ser ut just nu, imorse. Ska ju jämföra med innan jag började med plankan och hur jag ser ut nu efter (jag kommer fortsätta med plankan, men sätta upp nya utmaningar för mig själv i form av andra övningar).

Till vänster - bild tagen den 4 maj. Till höger - bild tagen idag, den 6 juni.

Till vänster - bild tagen den 4 maj. Till höger - bild tagen idag, den 6 juni

Det är en del skillnad faktiskt! Jag är grymt stolt över resultatet och blir nu mer peppad att fortsätta med detta för att få magen ännu snyggare!

Storebror

Älskade Alve skötte sig exemplariskt hos oss. Och det var SÅ kul att ha honom hos oss. Vi lämnade honom imorse och åt lite frallor innan Kevin släppte av mig här hemma och han körde vidare mot sin moster som han skulle hjälpa flytta.
Jag har solat i princip hela eftermiddagen och har bränt mig lite. Men det gillas, benen har fått upp färgen igen så nu ska den bara byggas på ännu mer.

Nu sitter jag och tittar på Big Brother 24-7, kunde inte låta bli att köpa det nu sista veckan. Det kostade bara 19 kr så jag kände att det är detta nöjet utan tvekan värt. Älskar detta programmet så jädrans mycket. Är så nyfiken på människors liv så vad är då bättre än BB?

Så här såg det ut i början av veckan. Strömdräkterna. Med jämna mellanrum fick deltagarna strömstötar. Fruktansvärt underhållande!

Nu ska jag ta en diskussion med min kära Louise om vi ska hitta på något idag eller om det blir hemmakvällar på olika håll!

Barnvaktsdags

Nu har vi precis ätit lite pizza och nu ska vi ha myskväll med älskade Alve! Han ska sova hos oss inatt och ska bli överöst med kärlek. En mer underbar unge får man leta efter.

Finaste killarna sist Alve sov hos oss. Här var vi i Norra hamnen och fikade på Espresso house. Självklart måste man kolla in vattnet också när det ligger så nära.


1+1=3?

Jag har inte riktigt uppnått mitt mål... Vågen visade 60.9 kg imorse. Men vad ska man göra? Dessa sista kilona är fruktansvärt svåra att få bort. Dessutom tränar jag styrketräning flitigt så jag går emot mig själv lite när jag vill gå ner i vikt samtidigt som jag vill bygga muskler. Ekvationen går inte ihop!

Jag kämpar vidare! Jag har ju min plankan-utmaning kvar. På lördag är det final för den och där kommer också före- och efterbilder. Kan ju hoppas att mina sista 0.9 kg har trillat av då med?!

Idag är det vilodag, men jag är lite sugen på att cykla till Puma där jag ska börja jobba den 27 juni. Mest för att hitta en bra väg att cykla och ta tiden på hur lång tid det tar och även se om jag kommer orka cykla den biten varje dag, haha. Men jag får se... Har tvättat sedan kl 7 imorse och ska hämta upp all tvätt om någon minut och sedan lockar stekning på Viskängen faktiskt. Så vi får se vad jag får för mig att göra faktiskt.

Jag har köpt Big Brother 24-7 nu när det är sista veckan i huset. Det kostade bara 19 kr så jag tvekade inte en sekund. Har suttit och kollat på det nu på morgonen, men det händer inte så mycket. Alla tre är bakfulla så livat är det inte precis... NU - hämta tvätt!

RSS 2.0