Happy friday

Detta gjorde min dag!
Jag mailade och linjeledaren på hälsocoachutbildningen i Munka Ljungby och frågade bland annat vad han rekommenderar att jag läser för att öka chanserna för mig att komma in på utbildningen. 54 veckor omvårdnadsutbildning på gymnasienivå eller en kurs inom träning&hälsa på högskolenivå. Detta fick jag som svar:

(...)När det gäller val av utbildning så tycker jag att du skall gå efter vad du själv upplever som bäst för dig just nu. Att du vill läsa andra kurser under tiden och gör något som du brinner för visar att du är en person som tar iniativ och att du vill utvecklas trots att du inte kom in på Hälsocoachutbildningen i år. Det tycker jag säger mycket om dig. :)

Andreas

Höstutmaningen v 7

Har haft fullt upp idag, därav min frånvaro!
Tränade med Emelie kl 10 och gick upp bara 40 min innan så jag fick slänga i mig frukost och det är aldrig bra att göra så innan man tränar. Resulterar i att det känns som att frukosten ska komma upp igen!
Men mycket träning blev det. Styrka för hela kroppen! Sååå skönt att få träna igen efter en veckas förkylning. Den är inte helt borta än, men är absolut mycket bättre.

Fick en ny ben/rumpövning av en kille på gymmet. Tycker det är så kul när folk vågar komma fram och ge tips och råd när det gäller ens övningar! Denna övning ska jag försöka göra varje dag hela höstutmaningen ut! Ska försöka få en bild på den så kan ni också ta del av den :-)

Vid lunch körde jag hem till min syster med vars en kebab! Riktigt gott och kul att få snacka lite. Kom nyss hem och är vrålhungrig. Fredag betyder att man vill ha någon extra god mat. Får se vad det blir. Godis lockar också... Åt dock lite igår... Får se vart det slutar!

Höstutmaningen v 7

Tappat motivationen? Kolla då här!
Jag har en motivation som heter duga just nu! MEN, denna jävla förkylning ger sig inte!!! Kände mig ju bra igår men imorse var det sämre igen. Det är bara att lyssna på kroppen och ta det lugnt så att den inte blir ännu mer långdragen även om jag tycker jag varit förkyld tillräckligt länge nu (sedan i lördags).

Jag tänkte faktiskt köra lite plankan idag, det behövs och jag är PEPP på att få en riktigt platt och vältränad mage till nyår och då är det dags att sätta igång!

Har lite träningsmål som jag ska sätta upp när höstutmaningen är slut! Riktigt kul ska det bli och jag är mer motiverad än någonsin!

Här får ni en gammal bild! Bild 1 är från den 4 maj, bild 2 är från den 6 juni. 4 veckors förvandling där jag gjort plankan varje dag i 32 dagar. Dom första 2 veckorna 3 min om dagen, dom sista 2 veckorna 4 min om dagen.

Fixat och klart!

Då var alla papper fixade! Nu ska jag bara ner på Lärcentrum och lämna in alltihop. Jag känner en enorm oro över hur detta ska gå. Jag hoppas jag fått fram mina mål och visioner tillräckligt mycket i min personliga berättelse. Och att mitt fullständiga gymnasiebetyg inte förstör för mig!

Testbloggar

Wooohooo! Äntligen har blogg.se släppt sin app! Nu kommer jag blogga ännu mer kan jag lova. Detta har jag väntat på lääänge!


Och så trycks man ner lite till

Det blev inte ett lika roligt möte med studievägledaren som jag trodde att det skulle bli. Jag satt med tårar i ögonen när han sa att det är 99,99% chans att Helsingborgs stad inte beviljar min ansökan. Detta eftersom stress- och friskvårdsutbildningen tydligen är en gymnasiekompetens, och jag har redan fullständiga slutbetyg. Men jag ger mig inte. Jag har skrivit ihop ett personligt brev där jag bönar och ber om att få min önskan beviljad för att kunna gå vidare med mitt liv och inte stampa på ruta 1. Jag ska lämna in alla papper imorgon. Slutbetyg, ansökningsblankett, personbevis, alla papper om utbildningen och mitt personliga brev.

Gud vad allt ska vara komplicerat och svårt...

Ett steg närmre...


(bilden har inget med inlägget att göra. Tänkte bara vara snäll och ge er en bild så det inte bara blir massor med text, hihi. Valde den snyggaste också såklart).

Ringde nyss till Hälsoakademin ang utbildningen jag hittade i fredags. Det ser ljusare ut och det finns platser kvar! Jag har fått lite dokument skickade till mig som jag ska ta med till studievägledaren jag ska träffa idag kl 16.00. För att jag ska få CSN under tiden måste jag bli godkänd av komvux i Helsingborg som sedan skickar ärendet vidare till komvux i Burlöv som har ett ramavtal med Hälsoakademin (att man kan läsa utbildningen med CSN. Utbildningen är privat och bekostas av en själv annars. Men komvux i Burlöv har köpt upp denna utbildningen). Ja det är rörigt, men jag har koll på läget nu och satsar helhjärtat! Nästa vecka går jag kanske i skolan? Wiiihoo!

Hårförvandlingen


Ljusbrunt vettefan om det blev? Haha. Tycker snarare att jag fick en mer röd ton i håret. Aja, jag lider inte. Lite tråkigt bara eftersom jag var så pepp på ljusbrunt!

Det går inte åt rätt håll!

Det ser inte lovande ut på tillfriskningsfronten... Igårkväll mådde jag relativt bra och kände inte av mer än minimalt halsont. Men imose, ja då satte det igång rejält och har hållt i sig sedan dess! Är inne på min andra kopp te med honung. Jag känner stress både med höstutmaningen och att mitt träningskort går ut nästa onsdag... Jag måste hinna springa 5 km under 26 min innan nästa onsdag. Det kräver lite intervaller innan, men det kanske jag inte hinner om jag inte blir frisk i tid. Waaah! Jag får panik av att bara sitta hemma och uggla. Vill vill vill träna. Nu när jag äntligen har så otroligt mycket motivation vill jag utnyttja det!

Höstutmaningen v 7

Guuud vad jag känner mig stressad!!! Jag känner mig dock redan bättre i halsen och hoppas på att vara frisk tills på onsdag då jag har en planerad träningsträff med Emmy på Filborna. Simningsdags alltså!
Ikväll ska jag i och för sig spela lite badminton med Kevin, Rickard och Hanna. Jag har inte planer på att ge gärnet då jag måste bli helt frisk först. Men spela lite för att det är kul ska jag göra!

Annars denna veckan tänkte jag utnyttja min sista tid på Friskis så mycket det bara går! Nästa onsdag går mitt kort ut så nu ska jag träna som bara den! Dessutom vill jag uppnå mitt mål - 5 km under 26 minuter innan kortet går ut. Jag vill springa dessa kilometrarna på löpband och inte ute. Det är mycket svårare att komma under den tiden när man springer ute pga väglag och vind. Man måste tänka smart ;-)


Lidingöloppet 2012

Jag har nu bestämt mig för att springa Lidingöloppet nästa år! Nog för att jag har mål som ska uppnås så skadar det aldrig med något rejält att träna inför. Jag ska ge gärnet och träna hårt inför detta! Jag ska inte bara genomföra loppet, jag ska springa i mål på en bra tid! För er som inte vet distansen på detta lopp så är det 30 km.

Någon där ute som är sugen på att utmana mig?

Oops!

Fan, nu glömde jag ta före-bild och färgen sitter redan i... Aja, ni får efter-bild i alla fall!

Nyklippt och snart nyfärgad

Jag har varit och klippt mig idag! GUD vad skönt alltså. Jag har sååå tjockt hår och nu har säkert hälften av tjockleken försvunnit. Har tunnat ut det riktigt mycket och vips så var mitt hår inte längre så mörk brunt i färgen. Jag och min frisör diskuterade raklugg fram och tillbaka, men jag beslutade mig för att hoppa det denna gången. Får bli nästa gång om jag fortfarande är lika sugen! Men vi kom fram till att jag inte ska färga mitt hår mörk brunt som jag redan planerat (köpt färg och hela köret). Jag kör istället på ljusbrunt för att komma nämre min riktiga hårfärg (råttfärgat) och slippa den fruktansvärt fula utväxten jag får i mörkbrunt hår. Så nu har jag köpt en ljusbrun färg som jag tänkte slänga i hårbotten nu ikväll!

Får se hur det blir.. Jag är lite rädd faktiskt. Men skulle det se hemskt ut så har jag två mörkbruna färgpaket som jag kan slänga i ;-)

Ska försöka ta före- och efterbilder på håret så ni får se skillnaden!

Reashopping!

Sportamore har rea just nu, men bara till och med imorgon så skynda fynda!
Jag har länge suktat efter ett par lite finare joggingbyxor från Reebook och såg för några dagar sedan att dom var på rea. Då kunde jag inte stå emot så dom är hemklickade! Dessutom är jag i stort behov av ett par nya träningstights då mina nuvarande är för stora och halkar ner varenda gång jag springer. Så ett par Nike-tights blev det också.


Dessa kommer bli perfekta! Lite för enkla för mig egentligen, men tack vare dragkedjorna i benslutet gick dom hem hos mig! 299:- fick jag ge för dessa.


Och här har vi dom supersnygga joggisarna! 337:- istället för 449:-. Perfekt! Hoppas bara dom sitter lika snyggt på min lilla rumpa.

Kalas

Svärfar fyller 47 år idag så vi har varit och firat honom! Brunch med allt man kan tänka sig - sååå gott! Älskar frukostar, det är nästan bättre än en stor middag. Min svärmor lagar fruktansvärt god mat! Aldrig någonsin har det varit "icke-god" mat när man kommer dit. Och denna brunchen var inte att skoja bort. Bacon, stekta ägg, prinskorvar, köttbullar, halloumi, kokta ägg, frallor, skagenröra, ost, grönsaker till pålägg, rödbetssallad, brämhults juice, risifrutti, oboy - ja ni fattar! Det var grymt gott! Perfekt sätt att avsluta helgen på och starta myssöndag på!

Ligger i hamocken i annexet och smälter dunderfrukosten. Dom har även världens mysigate trädgård som ni ser. Känns som att man är utomlands när man går innanför deras grind.

Skithelgen

Denna helgen har inte alls gått enligt matplanerna. Igår var det kalas för Kevins lillebror och jag mådde skitdåligt för att alla andra åt godsaker och jag satt med en kopp grönt te och var såååå otroligt sugen. Så jag åt faktiskt. Jag vill inte lida igenom detta och har upptäckt att förbud inte är något för mig. På kvällen åt jag lite popcorn istället för chipsen som dom andra åt. Så jag gjorde mitt bästa!

Men inga mer killerweeks med förbud på det sättet för då blir jag 10 gånger mer sugen. Det är bättre att jag kör på som jag alltid ska på vardagarna - inga onyttigheter, och är jag inte sugen på helgen så äter jag inte, men är jag sugen så äter jag. Lite.

Halsen är inte bättre och inte sämre. Imorse var den kass, men det är ju alltid värst på morgonen. Men jag vilar tills jag är helt frisk och då blir det myyycket träning! Som jag längtar! Vill bara ut och springa. Jag saknar träningen riktigt mycket nu och lider av att inte "få" träna. Nu har jag ju äntligen kommit tillbaka igen och hittat tillbaka till motivationen.

Detta måste dokumenteras till mig själv! Jag var på Väla idag med Kevin och svärföräldrarna. Det var jeansrea på Carlings och jag kollade lite om där var några snygga. Men det fanns inte i min storlek 27 i midjan. Fanns bara 26. Och här kommer det - Jag fick på mig en 26:a!!! Aldrig någonsin har jag haft så liten storlek! 28 har jag legat på som minst. Men jag jobbar på att få muskulösare ben och rumpa så 26:or hoppas jag inte passar mig till julen när jag är FIT!!!

Taggtråd

Vaknade kl 4 inatt av att jag knappt kunde svälja. Det gjorde fruktansvärt ont så det blev att leta upp bafucin. Det hjälpte lite, men inte helt. Nu har jag inte mindre ont, men jag dricker te med honung för att lena upp lite.

Och ja, detta betyder att jag får ställa in mina intervaller idag. Jag som var så pepp efter den där jäkla pizzan igår :-( Men nu lyssnar jag på kroppens signaler. Jag har ju haft misstankar om att detta varit på väg så nu är det bara att vila tills jag är 100% bra, därefter är det dags att köra stenhårt igen. 

Nu snart ska vi till Lager157, en märkesoutlet i Höganäs. Kevin ska köpa lite kalsonger, jag har planer på lite trosor, mössa och lite annat kul! Därefter ska vi på kalas till Kevins lillebror som fyllde 22 år i veckan. Och ikväll ska vi hem till Kevins kompis Rickard och hans flickvän Hanna och spela sällskapsspel och grilla om vädret tillåter! Så jag kommer troligtvis inte hinna uppdatera mer idag. Men ha en underbar lördag alla! Njut helgen!

Jahapp...

Fan. Ta. Mig.
Ja, jag kunde inte hålla mig idag. Vi var hos Kevins syster idag där det fanns 20 lådor med kakor (Gilles dammsugare, havreflarn m.m) och marabous hazelcrunch. Kevin åt för glatta livet och jag försökte stå emot mitt EXTREMA sug! Men till slut tog jag en sån liten crunch som sedan blev fyra stycken. Och sedan blev det hämtemat. Pizza såklart.

Och ja, här sitter jag med jävligt dåligt samvete. Varför kunde jag inte stå emot?!?!?!

Men men, inget att göra åt nu. Det ända vi kan förändra är framtiden - och det tänker jag göra. Tillåter halsen mig så är det intervaller till MAX mellan lyktstolpar imorgonbitti!

Det börjar ljusna...

Jag har hittat en utbildning!!!

Svärmor mailade mig i helgen en utbildning som hon själv varit intresserad av. Den har tidigare inte varit CSN-berättigad utan man har fått bekosta den själv. Men nu finns möjligheten att genom komvux läsa den med CSN. Certifierad stress- och friskvårdsterapeut heter den. Den är på deltid i 6 månader och undervisningen sker både på distans och genom träffar i Malmö.

Jag ska träffa en studievägledare på Lärcentrum på tisdag och då ska jag även söka denna utbildningen. Den startar redan den 3-4 oktober så det är snabba ryck här! Men jag tror detta kan bli perfekt! Jag kanske till och med kan jobba på Puma januari-mars samtidigt som jag pluggar, för att få ihop lite extra pengar!?

Dessutom hade denna utbildningen gett mig en stor merit till hälsocoachutbildningen som jag vill läsa till nästa höst. Hoppas hoppas hoppas jag kommer in!!! Eller ännu mer hoppas jag att det inte är för sent att anmäla sig!

I mina gömmor

Fan!!! Detta jäkla gottesug alltså. Och bättre blir det inte av att detta ligger här hemma...


Waaaah! Jag vill bara äta upp skiten! Detta jäkla sug alltså... Nästa helg däremot, då måste jag få stoppa i mig något, annars överlever jag nog inte!

Hädanefter får det bli mörk choklad på mina nyttohelger. Jag måste ju känna att det är helg. Och 70% choklad har gott om antioxidanter så det är inte så fasligt onyttigt. Lite antioxidanter idag kanske? ;-) Haha. Jag ska göra mitt bästa för att inte proppa i mig något, men om det blir outhärdligt så får det slinka ner 1 eller 2 bitar 70%:ig. Någon måtta får det vara, man ska inte lida genom livet. Men man ska inte glassa genom det heller! Något där mittemellan skulle jag rekomendera.

Gymstick

Jag tror bestämt att jag ska beställa hem ett gymstick! Perfekt för mig nu när träningskortet går ut.

Det verkar som att man kan träna nästintill allt med detta! Jag har varit lite orolig över armträning eftersom jag inte har några hantlar. Men detta verkar ju gå utmärkt till hela kroppen. 449:- på gymgrossisten. Och det bästa är att den inte tar någon plats i princip!
Ska kolla runt lite till, men mest troligt blir det en beställning.
Någon som har erfarenhet av detta träningsredskap?

Höstutmaningen v 6 - fredag

Har precis kommit hem från Filborna. Har varit och simmat. 40 längder blev det och det tog mig 36 min. Men nu simmar jag inte som dom flesta - sparkar ifrån "väggen" efter varje längd. Jag tar bara ny fart var 10:e längd, då jag också passar på att vila ca 1 minut. Men det var skönt att simma lite! Och bastun efteråt gör ju att det är värt att simma alla dessa längder ;-)

Men min hals är inte helt ok, den kändes värre idag... Så känns den inte bättre imorgon så vågar jag nog inte träna då. Maten sköts helt enligt planerna och jag har inte "fuskat" alls och har inte planer på att göra det heller! Men jag ska erkänna att jag är grymt sugen på något gott...

Jag vet inte om jag inbillar mig, men det känns som att magen har blivit lite mindre denna veckan, den är inte lika svullen som den varit hela semestern. Säkert allt gotte som svällde upp den! 

Tretorn






Dessa godingar hämtade jag hos Kevins syster i lördags. Hon jobbar (eller nja, hon börjar på nytt jobb om två veckor) på Tretorn så jag beställde dessa innan vi åkte till Egypten. 400 spänn för ett par fordrade gore-tex skor är inte dåligt! Dessa kostar närmre 1400:- i butik.
Supersköna är dom, men dock lite för varma att ha redan nu. Perfekt i höst/vinter när man inte vill ha vinterstövlarna på sig. Nu har vi så mycket skor här hemma att ett nytt skoställ med fler plan måste inhandlas och dessutom med skoförvaring att hänga i garderoben. Jag har uppemot 20 par skor nu och det ser ut som vi har fest i hallen. Skor överallt!!!

Nyårsafton it is!

Jag flyttar fram mitt mål! På nyårsafton ska jag vara i mål. Läste nyss Olgas senaste inlägg där hon skrev att det är 100 dagar kvar till nyår. Den dagen innebär ett avslut på detta året och uppsättning av nya mål inför kommande år. Därför får nyårsafton bli mitt mål! 100 dagar på mig, det ska väl ändå gå vägen?

Höstutmaningen v 6 - torsdag

Det blev ingen spinning idag. Vaknade med lite ont i halsen imorse. Ni vet det ontet man känner när något är på väg att bryta ut... Så denna gången lyssnade jag på kroppens signaler och tänkte att ett spinningpass är lite väl att gå på när man känner sig lite halvkrasslig. Men är det killerweek så är det. Jag satte ihop ett eget litet pass som jag skulle göra här hemma i vardagsrummet.

Jag satte igång tidtagaruret på mobilen och körde igång. Mellanrummen innebär micropaus = hämta andan. 6.49 tog det att göra ett varv och jag var HELT slut. Halsen började göra mer ont så jag slutade där. Men 5 varv, vad tänkte jag på? 3 varv räcker gott och väl! Då hade passet gått på 15-20 minuter och det är perfekt! Detta passet ska jag köra här hemma ett par gånger i veckan när mitt gymkort gått ut, den 5 oktober.
Detta var ett perfekt benpass, och jag som redan hade träningsvärk i framsida lår igår höll på att DÖ när jag gjorde utfallen.

Älskade Clara

Har nu sagt hejdå till Clara. Vi tog en liten fika på stan och hon fixade det sista inför resan. Hon åker till Venezuela imorgon natt och är borta minst 3 månader. Hon ska backpacka i Sydamerika och vet inte när hon kommer hem nästa gång. Hon har bokat hemresa, men vet inte om hon åker till Louise i Australien efter 3 månader i Sydamerika eller vad hon ska göra. Det gör ont i mig att ytterligare en vän lämnar nu.

Jag och Clara på Louise avskedsfest den 3 september 2011.

Jag är så otroligt imponerad över att Clara och Louise vågar göra dessa resor. Jag är alldeles för feg för att våga göra något sådant. Jag hoppas hon får 3 underbara månader i Sydamerika, sedan tycker jag hon åtminstone kan komma hem om, så man får tanka på lite Clara-energi, innan hon åker vidare till Louise. Om hon bestämmer sig för att göra det förstås.

Höstutmaningen v 6 - onsdag

Idag blev det styrka överkropp. Jobbigt som bara den! Ska börja utmana mig själv i att ta tyngre vikter eller göra fler repitioner. Körde 16 minuter på crosstrainern efter också. Sög in naveln hela tiden och jäklar vilken skillnad. Som det kändes i magen! Blev plankan också så nu känner jag verkligen av träningsvärk i magen!

Jag är SÅ peppad på slimmad kropp nu. Jag vill ha tydliga resultat om 4 veckor när jag jämför med bilderna jag tog på höstutmaningens första dag! Nu är det full fokus och stenhård och intensiv träning. Imorgon kör jag spinning!


Höstutmaningen v 6 - tisdag


Dagens jag efter intensiv träning!
Idag började jag med 5 min löpning på 12 km/h på löpbandet och gick sedan direkt på intervaller. Full fart i 20 sek, vila 40 sek. 10 repitioner. Började med hastigheten på 15 km/h och avslutade på 16,5 km/h. Lutningen hade jag på 4.0 nästan alla intervaller. När jag sprang den sista trodde jag att det skulle svartna för ögonen och att jag skulle flyga av bandet, men jag klarade det med nöd och näppe!

Därefter gick jag rakt på benövningar. Körde tills jag inte orkade mer och hann även med en planka. Ska försöka göra plankan varje dag så länge det bara går! Hela höstutmaningen ut åtminstone, gärna ända fram till jul.
Imorgon blir det styrka överkropp! Och på torsdag är det spinning som gäller! Mycket kondition ska klämmas in under dom 4 sista veckorna!

The botten is nådd


Sådärja, ytterligare ett slag i huvudet. När kommer medgångarna? Tredje antagningen med negativt besked.

Egypten, Hurghada DEL 6

Sista heldagen kvar i Egypten startade vi med frukost på hotellet, som alla andra dagar.
Efter frukosten åkte vi till Zahabia beach igen för att snorkla en sista gång. Jag snorklade inte när vi var där på fredagen så jag tänkte jag skulle ge det en chans på söndagen istället.
 
Jag snorklade i max 5 minuter sen gav jag upp. Det var för mycket rörelse i vattnet så det såg mest ut så här:

Alltså väldigt "dammigt". Kevin berättade dock att det inte såg ut så här när man snorklade lite längre ut, men jag hade inga simfötter så jag vågade inte simma för långt ut med risk att få panik och råka stöta i korallerna och skära upp fötterna.

Så här fint var det längre ut. Helt fantastiskt!

Kevin berättade att denna fisken var helt galen, den simmade fram och tillbaka in i kameran och var inte alls lätt att få foto på. Men gud så fin den är!!!
Runt kl 13 var vi tillbaka på hotellet och tog direkt solstolar vid poolen och låg där och läste, solade och badade resten av dagen.

Mys framför poolen!

Chipshyllan! Det blev mycket gott under dagarna och vi åt sällan lunch. Lunchen blev lite chips, choklad, godis eller glass. Fy skäms, men är det semester så är det ;-)
Kl 17 hade jag en tid på Oasis, ett spa-center typ. Jag skulle göra fransk manikyr samt färga ögonbrynen.

För både fransk manikyr, plockning och färgning av ögonbrynen fick jag ge 175 EGP. Detta motsvarar ca 200 SEK. Inte fyskam!

Vi åt vår sista middag på restaurangen med wooken.

Mysig utsikt, inget man hade tackat nej till att ha här hemma när man äter middag.

Efter middagen gick vi upp på högsta våningen på hotellet för att ta foto på utsikten. Denna kupolen var "taket" på den stora öppna ytan där showerna ägde rum varje kväll. Så fin!

Utsikt mot ett av poolområdena. Ja, vi hade två stycken. Detta var det vi befann oss vid hela veckan. Det andra poolområdet hade barnpool och även pool med olika vattensporter som anordnades varje dag. Det var alltså mer liv (läs mer barn) vid det andra poolområdet.

MYS! Som jag sagt tidigare, jag har aldrig varit på ett så mysigt hotell som detta. Helt otroligt!

Ja, ni ser!

Jag och min stora kärlek i hissen på väg ner igen!

Och vår utsikt från balkongen. En bar skymtar man på vänster sida. Dock var den bara till för all-inclusive gäster så vi hängde inte där något.

Där ser ni baren lite bättre. Synd att vi inte fick vara där, annars hade vi nog suttit där många kvällar!

Måndagen tillbringade vi framför poolen hela dagen. Vi gick upp vid 7.30 och åt frukost.

Ungefär så här såg min frukost ut varje dag. Ibland tog jag en omelett, och ibland hoppade jag över pannkakan, men här är på ett ungefär. Yoghurten var både min och Kevins favorit. Den slank alltid ner, minst 2 st. Ibland 3 ibland 4, hoho. 

Jag gick upp kl 5 på morgonen för att lägga handdukar på solstolarna. Det gäller att vara i tid om man ska få dom bästa platserna! Jag fick dom bästa - direkt framför poolen med tillgång till ett parasoll.

Min snygging!

Fossingar i poolen!

Vi två.

Här ser ni utsikten från våra fantastiska poolplatser. Kevin ligger i solstolen och fotar. Det är bara att ta ett steg och sedan är men nere i poolen. Så härligt!

Och jag tvingar Kevin att ta foton nu sista dagen eftersom det inte blivit så många foton från poolen. Det är även kul att ha bilder på sin kropp för att sedan se utvecklingen!

Jag igen.

Detta är så typiskt Kevin, han bara fotar och fotar, tittar inte så att jag är beredd, nej nej, det har man inte tid med...

Eller så gör han sånt här när jag tror han försöker ta någon fin bild... Men några fina bilder fick han till i alla fall!

En utslagen hjälte!

När klockan blev 14.45 lämnade vi poolen och gick till receptionen för att få tillgång till ett duschrum. Vi fick ett kort med ett rumsnummer och vi hamnade på högsta våningen i en stor svit. Förväntade mig ett omklädningsrum av något slag. Men där duschade vi i alla fall och ställde sedan allt vårt bagage utanför hotellet där det övervakades av en polis. Sen gick vi till en pizzeria som var ansluten till hotellet och beställde en pizza som vi delade på. Detta är bland den godaste pizzan jag någonsin ätit. Vi åt denna 3 gånger under semestern och den var lika god varje gång. Den var inte alls lika fettig som pizzorna här hemma är, och det var ett stort plus!

Sista bilden från vår underbara semester i Hurghada, Egypten! Jag kan varmt rekommendera vårt hotell till andra som vill åka till Hurghada. Grand Resort hette hotellet vi bodde på. Supertrevlig personal, välstädat rum varje dag, mysigt poolområde, ja allt med hotellet har vi varit jättenöjda med! En sak som var väldigt smidig var att man inte behövde betala drickan till maten varje kväll utan man sa sitt rumsnummer och sedan innan man åkte hem betalade man hela notan. Vi la undan pengar hela tiden så vi hade mer än vad vi behövde när vi väl betalade, annars är det lätt att man bara beställer och beställer och inte har riktigt koll. Men det var smidigt minst sagt! Samma gällde med kulglassen och drinkarna på hotellet. Man betalade antingen direkt, eller så skrev man upp det på rumsnumret.
Detta var en fantastisk resa och jag är SÅ glad att vi impulsbokade detta. Det var precis vad vi behövde efter att jag jobbat en hel sommar och Kevin varit deppig i ett par månader och ville bara komma iväg utan måsten!

Dagens lunch

Nu har lunchen intagits och det blev inte vad jag först tänkte. Min plan var lax, matvete och spenat, men eftersom jag ska äta middag med Kevin ikväll så tänkte jag att jag inte behöver två middagar om dagen, utan sparar laxen till en annan dag istället. Så det blev tre knäckebröd med sport-leverpastej och inlagd gurka och sedan ett kokt ägg till det.

Och ett glas vatten till!

Nu ska det rensas i byrån i hallen och därefter ska jag bara sätta mig i soffan med en kopp grönt te!

Höstutmaningen v 6

Killerweek it is!!!
Jag har känt halsontet i helgen så lördag och söndag har bestått av vila för att kunna ge gärnet denna veckan. Men idag sitter halsontet kvar så jag vågar inte börja med en rivstart. Yoga var min tanke, men hela kroppen är så stel och träningsvärken från fredagens styrka sitter kvar så jag kunde knappt genomföra övningarna. Jag gav upp och började istället tänja ut och stretcha hela kroppen. Nu känns det mycket bättre, men det får bli allt för idag. Måste ligga lite i lä med tanke på halsen så jag inte åker på någon förkylning.

Men kosten kommer jag vara stenhård med och började denna dagen med 1,5 portion havregrynsgröt med blåbär och mjölk.

Ser inte så gott ut, men det är det! Ett tips till er som vill undvika sylt och äpplemos. I med blåbär i skålen innan ni heller i gröten och sedan lite ovanpå också, rör sedan runt så att gröten bli lila/blå men så att där ändå är hela bär kvar, och sedan på med lite mjölk!

Egypten, Hurghada DEL 5

Lördagen tillbringade vi på hotellet. Kevin brände ryggen rejält efter snorklingen så han låg inne på hotellrummet hela dagen och kom ut till mig vid poolen vid 15-16 tiden. Så jag låg hela dagen helt själv vid poolen och solade, läste och badade. Lite ensamt men det var skönt faktiskt! Läste ut en av böckerna jag hade med mig, Carolina Gynnings bok Ego Girl. Och på flyget ner till Egypten läste jag nästan ut Mia Skäringers bok, Dyngkåt och hur helig som helst. Så två böcker hann jag med på resan och kom 100 sidor i en tredje. Men det var ingen bok för mig alls. Segare bok har jag aldrig varit med om. Den blev först intressant efter 80 sidor, och var intressant ett fåtal sidor och blev sen seg igen. En dag heter den, den kommer på bio i höst.

Här låg jag och njöt av livet!

När Kevin kom ut till mig lekte vi med undervattenskameran så här kommer ett litet bildregn med undervattensbilder!






Där fick ni några! Jag kan varmt rekommendera att köpa en undervattenskamera att ha med utomlands. Nu lånade vi Kevins systers, men till nästa resa köper vi med största sannolikhet en egen! Sandra betalade 1500 för denna vi lånade och den tar bra bilder på land också, så ska man köpa en digitalkamera kan man lika gärna slå till på en som tål vatten också.

På lördagen åt vi middag på den bättre av hotellets restauranger. Inte min favoritrestaurang då den inte är alls lika mysig som den andra jag visat foton på, men wooken här var suverän! Man gick runt en paviljong, som ni ser här uppe, och plockade ihop vad man ville ha, sedan lämnade man tallriken till en kock som stekte allt.



Supergott!!!


Lite mått

Ingen bra helg alls på matfronten. Det har inte varit någon ordning överhuvudtaget och inte blivit några regelbundna måltider alls. Och här sitter jag nu och äter godis... Nej det är skärpning som gäller hädanefter! Imorgon börjar ju min killerweek och jag ser faktiskt framemot det. Ska bli skönt att få ordning på allt igen efter semestern!
Tog nya mått idag så det kommer här:

Mått den 18 september 2011

Mage tjockast: 84
cm (- 0,5 cm)
Mage smalast: 67
 cm (Ingen förändring)
Naveln:
 7,5 cm (- 0,5 cm)
Byst: 89,5 cm (- 0,5 cm)
Höger lår: 52,5 cm (- 0,5 cm)
Vänster lår: 52,5 cm (- 0,5 cm)
Höger arm: 25,5 cm (- 0,5 cm)
Vänster arm: 25,5 cm (- 0,5 cm)

VIKT: 57,9 kg (+0,5 kg på tre veckor)

Ja det är ju inte mycket som händer med min kropp just nu. Kanske ska börja ta mått var sjätte vecka istället?! Har nu tittat i kalendern och räknat på det. Jag tar nästa mått om sju veckor. Då är jag halvvägs till måldatumet. På julafton ska jag vara i toppform. Det är 14 veckor kvar så halvvägs kommer mått och sedan kommer nästa när jag är i mål. På julafton eller juldagen. Men fram tills dess så är mitt första mål att ha kommit i hyfsad form när höstutmaningen är slut. 4 veckor kvar och det är full fokus som gäller och godiset ska bort.


My heart belongs to you ♥


I wanna grow old with you ♥

Bra böcker om barns utveckling?

Nu har vi landat här hemma efter att ha firat en liten 1-åring hela eftermiddagen. Finaste Lycka (Alves kusin) fyllde 1 år igår så idag var vi och firade henne och åt pastasallad, tårta, kärleksmums och världens godaste vaniljbullar!

Just nu ligger Kevin och sover i sovrummet, Alve sitter i soffan och kollar på Nicke Nyfiken och jag sitter på Adlibris och kollar efter böcker om barns utveckling samt barnpsykologi. Tycker det är så fruktansvärt intressant att läsa om och jag älskar barn och har alltid varit glad i barn! Kevins låtsassyster läser just nu till barnskötare och berättade att hon läste om utvecklingsteorier och sa att det var riktigt intressant. Så nu letar jag för fullt på Adlibris efter lite böcker om detta. Psykologi var ett av mina favoritämnen i skolan och barns utveckling är så fascinerande så böcker om detta kommer jag sluka fortare än fortast. Känns lite konstigt att sitta och läsa om barns utveckling och råd och tips till föräldrar när inte ens en bebis är påtänkt här hemma, haha.

Så är det någon som läser här och vet någon intressant bok inom detta område så släng mer än gärna iväg en kommentar!!! Tänkte beställa "Ditt kompetenta barn" av Jesper Juul, den hade bara fått bra kritik och kostar bara 42 kr, så den tror jag att jag klickar hem. Men kom gärna med tips om ni har!

Fredagssnack

Alldeles strax kommer mina fina vänner och håller mig sällskap ikväll! Kevin är hos Andy nu, dom ska till Ängelholm och festa ikväll. Är så stolt över Kevin, han är inne på sin tredje nyktra helg nu. Han har tidigare druckit/festat minst en dag på helgen i ca ett halvår. Varenda helg i ett halvår. Det är inte lite det! Men nu har han fått nog så han kör nyktert. Han tycker det känns jättebra och jag stöttar honom till 110%.

Vi ska hem till Kevins syster imorgon vid 11-tiden och äta en sen frukost och hämta Alve som vi ska passa imorgon. Eftersom vi inte ska iväg förrän så sent så tänkte jag gå upp tidigt imorgon och springa en runda, om det är fint väder vill säga. Annars blir det nog löpning på gymmet istället. Är så otroligt sugen på att springa. Har kommit fram till att mina magmuskler finns, det är bara lite "beklädnad" som ska bort för att dom ska synas, haha. Så nu blir det mycket löpning framöver. Denna helgen blir dessutom en liten gottehelg. Imorgon ska vi på 1-års kalas på eftermiddagen så där smakar jag lite tårta och ikväll vet jag inte om det blir lite gott då också. Ska försöka hålla mig borta från det då jag tog en pizza på Väla tidigare ikväll... Dock med mozzarella istället för vanlig ost så lite pluspoäng där, men inte många.

Men lite gott får jag unna mig nu innan killerweek sätter igång på måndag. Då blir det nolltolerans på allt onyttigt och därefter ska jag försöka köra i samma spår! Heja på mig! Vill ha bort sötsuget!
Gud vad mycket babbel det blev här. Ni får ha en mysig fredagskväll! Pussa och krama på er kära, kärlek kan man aldrig få för mycket av!

Egypten, Hurghada DEL 4

På fredagen åkte vi till den enda stranden i närheten som har rev. Alla hotell som ligger intill stranden har valt att spränga bort alla rev för att få sandstrand. Men Zahabia beach som detta stället heter, har reven kvar så vi åkte dit.

Denna fina fisken måste jag visa! Jag såg inga fiskar på Zahabia då jag låg på min madrass i vattnet och solade istället. Så som jag nämnde tidigare så står Kevin för alla fiskbilder.

Jo förresten, ni får lida av lite fina fiskbilder till!

Ett rejält stim.

Och här har vi en blåprickig stingrocka. Kevin är mäkta stolt över att han sett en sådan här. Den är giftig och denna var STOR. Kevin visade med händerna och om jag ska uppskatta diametern så skulle jag säga 50-60 cm i diameter + "svansen". Jag är glad att jag inte såg denna!

Vi var på Zahabia beach ca 3 timmar, sedan åkte vi tillbaka till hotellet och fortsatte sola och bada där.

På kvällen var det Lejonkungenshow på Grand Mall. En scen som låg på hotellområdet. Världens roligaste animationteam presenterade denna show. Det var shower varje dag utom lördagar då det var "day off". Här är Pumba som ni säkert ser. 

Och självaste Simba! 

Hon som spelar Timon står för all kostym. Det är hon som designat och sytt allt. Hon har gjort ett OTROLIGT bra jobb! SÅ fina alla kostymer är. Sådana människor har någon slags naturbegåvning alltså..

Och denna otroligt viga tjej! Hon kunde både gå ner i spagat och hade väldigt bra koll på sin kropp och kunde dansa fantastiskt bra! Tänk om jag också hade kunnat det...

Efter showen drogs vi alla upp på scen och dansade och körde "tuffetåget", den när alla håller armarna på varandras axlar och bildar ett långt tåg. Tåget slutade här. På Jungle Club. Mysigaste nattklubben någonsin?

Ursäktar suddigheten på kvällsbilderna men det var omöjligt att få en klar bild utan att sätta kameran på ett bord eller liknande. Men huvudsaken är att ni ser något ;-)

Rensa, rensa, rensa

Min hals mådde mycket bättre idag! Så det blev en vända till gymmet och överkroppen är minst sagt genomkörd. Nu är jag så slut i armarna att det är jobbigt att tvätta händerna. Att bara lyfta händerna är en kamp, haha.

Jag hade tänkt rensa lite i vår TV-bänk idag. Har kommit in i något rensningsperiod nu och vill bara rensa ut allt! Jag har alla mina gamla skolgrejer i en av skåpen i TV-bänken och där ska rensas rejält. Skåpen är inte helt iordning inuti heller md hyllor och sådant så jag ska faktiskt försöka ge mig på det också.

Ni ser kaoset bland mina papper. Och såg nu också att det är dags att damma här...

Ja ni ser. Dags att göra något åt det! Bara att passa på nu när man ändå bara går hemma. Här ser fortfarande ut som en liten byggarbetsplats i vardagsrummet, men förhoppningsvis rivs parketten upp i nästa vecka för då har vi haft det så här i 1 månad. Lika bra att passa på att rensa bort att onödigt nu innan vi ska flytta ut alla möbler från vardagsrummet.

Förstörda planer

Det blev ingen yoga idag. Jag har en så fruktansvärd träningsvärk i benen att det gör ont i varje steg jag tar. Jag har försökt tänja lite för att se om jag skulle klara av yogapasset, men det går inte. Jag kan knappt sätta mig på toaletten. Så idag blev det en ofrivillig vilodag. Men 7 tvättmaskiner har hunnits med, så jag har inte legat på latsidan i alla fall.

Känner också av halsont. Jag hoppas innerligt att det försvinner lika fort som det kom för nästa vecka är det killerweek - träning 7 av 7 dagar, detta innebär att jag inte har tid att bli sjuk!!! Jag har som plan att köra styrka överkropp imorgon, men är halsen inte bättre så får jag hoppa det också. *Håller tummarna på att må tipptopp imorgonbitti*

Nu är det soffläge! Sol, fest och oroliga föräldrar ska ses!

Egypten, Hurghada DEL 3

Snorkelutflykten var det ja. Reven såg ni på sista bilden i föregående inlägg.

Här är några av fiskarna vi såg. Kevin var den som simmade med kameran så undervattensbilderna står han för.

Här har vi fiskfantasten i egen hög person. Kevin var såklart i sitt esse här under vattnet. Snorkla är bland det bäst han vet.

Och här har ni mig. Inte lika förtjust i att snorkla. Vattnet är salt och jag har inte samma tålamod att ligga och kolla fiskar som Kevin har. Men det var absolut en häftig upplevelse! Färgerna under vattnet är inte rättvisa på bilderna. Det var inte så grumligt som det ser ut. Men det var inte heller så klart som man ser i broschyrer och resetidningar, något mellanting kan man väl säga :-)

På vissa ställen var reven väldigt nära vattenytan. Här ser ni ett exempel. Då gällde det att hålla sig så rak som möjligt så man inte stötte i reven. Lite obehagligt faktiskt.

Här är dom fina gula fiskarna igen. Ska vi någon gång ha ett akvarium så är det färgglada fiskar vi ska ha. Dom är SÅ fina!

Och lite Nemo-fiskar fick vi också se. Har flera hundratals bilder på fiskar under vattnet men det är inte roligt att titta på för andra som inte varit med, så nu ska ni inte behöva se fler fiskbilder. Jo förresten, en till ska ni få se.. Men den kommer senare.

Vi stannade till och snorklade på två ställen och därefter åt vi lunch. Efter lunchen åkte vi till detta stället. Paradise beach. Och det namnet stämde in väldigt bra. Kristallklart vatten och kritvit sand.

Ja, ni ser hur fint där är!

Supermysigt och väldigt mycket öken-känsla.

Och lilla jag på ett litet hörn!

Jag och min älskade på Paradise beach.

Det fanns bland annat en liten bar på ön. Kevin beställde två glassar och jag stod och tittade på. Jag hade konstigt nog inte något riktigt sug efter sötsaker under resan. Det kan jag nog tacka värmen för. Men glass och gotte blev det ändå. Måste ju passa på ;-) haha.
Lägg märke till dom häftiga solplatserna under "halm-parasollerna".

Ja ni ser rätt! Vi fick se delfiner på vägen tillbaka till hamnen! Vi fotade säkert 40-50 bilder på dom, men dom hoppade aldrig så där som delfiner kan göra utan dom stack upp huvudet och rakt ner i vattnet igen. Men vi har sett delfiner i alla fall och det är det som är det häftiga!!!

Min fina!

Maten på restaurangerna på hotellet (vi hade tillgång till 4 restauranger, men besökte bara 2) var ingen höjdare. Mycket inhemsk mat och eftersom Egypten är ett muslimskt land till 90% så fanns det inget fläskkött. Endast lamm fanns och det är ingenting som tilltalar mina smaklökar. Men fina dekorationer hade dom gjort varje dag!

Detta ser faktiskt godare ut än vad det var. Antingen var maten för lite kryddad eller så var den kryddad med konstiga kryddor. Som sagt, inhemsk mat!
 
Här ser ni en del av restaurangens buffé. Jag levde i stort sett på frukt och en dag hade dom ett krämigt gott ris och en riktigt god fisk så då åt jag för fulla muggar!

Också ett stort bord med brett utbud av kakor och olika sorters bakverk. På andra sidan fanns massor av olika sorters bröd. Detta var också något jag levde på. Hittade ett favoritbröd som smakade precis som grekiskt lantbröd, mmm!

På kvällen satte vi oss i några stolar vid poolen och Kevin tog en drink och rökte vattenpipa och jag åt toblerone. Så otroligt mysig omgivning på hotellområdet. Har aldrig bott på ett så mysigt hotell någongång!

Varje kväll var vi ute på hotellgatan och kollade i butiker. Dessa mysiga lyktorna hängde utanför hotellet. Försökte övertala Kevin att han skulle kolla hur dom var uppbyggda och sedan göra sådana på jobb. Han är plåtslagare så han hade klarat det, men han sa att det inte skulle bli bra. Jag får njuta av dom på bilderna och hoppas på att jag någongång får tillgång att köpa sådana. För såååå mysigt ljus dom ger!

Också vårt hotell. Tänk om man någongång får en stooor trädgård och kan inreda den i stil med detta? Åååh!

Dessa lyktorna blev jag också förälskad i. Så fruktansvärt mysiga!


Höstutmaningen

Såg nyss både på Lottas blogg och Olgas blogg att denna veckan är killerweek i höstutmaningen. Jag hoppar den eftersom jag började träna igår och inte hinner köra denna veckan fullt ut då alltså. Så nästa vecka, v 6 i utmaningen är killerweek för mig. Detta innebär träning varje dag och nolltolerans mot onyttigheter. Jag är peppad till tusen! Har precis ätit havregrynsgröt med frysta blåbär i. Har fyllt kyl, frys och skafferi med nyttigheter som ägg, spenat, lax, makrill, broccoli, frysta bär och grönt te. Här ska det köras till 110%.

Har faktiskt träningsvärk från gårdagens benpass. Hur ska jag klara av ashtanga yogan idag? Jag kollar en film till att börja med och sedan SKA yogan genomföras och belöningen efteråt blir ett varmt bad med tända ljus, body scrub och ansiktsmask.

Egypten, Hurghada DEL 2

Andra dagen gick åt till att utforska staden och även kolla in stranden och bada i poolen.

Stranden som var en besvikelse. Vi hade förväntat oss att kunna gå rakt ner på stranden och snorkla, men icke. Där fanns inga rev och knappt några fiskar heller. Dessutom var det ett hajnät som gjorde att man inte kunde simma ut alls långt. Så efter detta ville Kevin hem, han var väldigt besviken. Så stranden var inget vi tillbringade mycket tid vid.

Att äta middag under bar himmel och mysig poolbelysning och ljus från lyktor är svårslaget! SÅ MYSIGT!

Efter maten gick vi på shoppinggatan för att komma en bit bort och ta en taxi till Bazaren. Reseledarna på Ving rekommenderade oss att inte ta taxi utanför hotellet då dom oftast försöker lura turisterna och i många fall är rentav elaka. Därför gick vi en bit bort och tog taxi där istället. Men på vägen stannade vi till hos en av de flertal kameler som fanns på gatan. Kamelryttaren frågade om vi ville ta foto med kamelen och självklart ville vi det...

Sedan bad han mig att sätta mig på kamelen och jag var tveksam, men jag satte mig för jag trodde inte att han skulle resa kamelen upp. Men jodå, och där satt jag på detta stora monster mot min vilja, men det var rätt häftigt ändå. Han gick ca 25 m innan Kevin sa att vi skulle ta en taxi till bazaren så vi var tvungna att gå tillbaka igen. När han har satt kamelen ner säger han "150 Egyptian pounds". Vilket är ca 190 SEK. Kevin insisterade på att han inte skulle få ett enda öre eftersom han lurat oss. Vi hade inte bett om att få rida på kamelen, det enda vi ville var att ha foto. Men till slut fick han 45 egyptiska pund. Idiot! Gå aldrig på deras fulspel med fotografering om ni inte har för avsikt att rida.

Inne i Bazaren i El Dahar kom vi in i en butik med världens gulligaste gubbe. Han var genomsnäll och gav oss både massage, roliga bilder och en otroligt bra service. Bazaren är alltså där man shoppar. Vi trodde vi skulle komma till ett stort köpcentrum, men det var bara en nergången stad med butiker. Väldigt mörkt och dystert var där för det var ingen belysning på gatorna mer än belysningen från butikerna. Gator vet jag inte heller om man kan kalla det, jordstampat golv typ.

Jag och den gulliga gubben! Han kommer vi aldrig glömma. Det är sådana fina och godhjärtade människor man kommer ihåg. Han var inte påflugen överhuvudtaget vilket 99% av alla andra Egyptier var.

När vi kom tillbaka till "hotellgatan" gick vi förbi ett hotell med denna entrén, häftigt minst sagt! Hotellgatan är alltså gatan där vi tillbringade våra kvällar när vi ville shoppa eller bara gå ut och gå en runda.
Detta var alltså vår första riktiga dag i paradiset, tisdagen den 6 september. På kvällen när vi gick och la oss började jag må dåligt och hade ont i magen och rapade fruktansvärt äckliga rapar. Detta var början på en helvetesnatt. Jag sprang på toaletten hela natten och det bara rann av mig bokstavligt talat. Jag hade magknip och raparna fortsatte hela natten. Toapappret tog till och med slut så kl 4 på natten väckte jag Kevin som fick gå till receptionen och hämta en ny toarulle. Under tiden han var borta spydde jag mer än vad jag gjort under dom 10 senaste åren tillsammans. Efter det gick jag och la mig och sov hyfsat gott några timmar. På förmiddagen började magknipet komma tillbaka och vi gick till Vings servicekontor för att fråga om några bra tabletter. Hon rekommenderade mig att köpa tabletter på apoteket och mådde jag inte bättre på kvällen skulle vi ringa servicekontoret så skickade dom oss en doktor. Vi gick och köpte tabletter och efter 1½ timme var jag helt okej igen. Men inte förrän kl 13 kom vi ut i solen och missade därför 4-5 soltimmar.
Någon doktor behövde aldrig tillkallas och tur var det. Vi tog ingen reseförsäkring och kalaset skulle därför hamna på 500-1000 SEK.

På servicekontoret bokade vi även en snorkelutflykt som skulle ske dagen därpå, på torsdgen alltså. Det var Ving som arrangerade den och vi fick lunch på båten, fri dricka hela dagen, skandinavisk guide och all snorkelutrustning för ca 450 SEK.

På båten - redo för en dag på havet!

Jag som kände mig så slimmad innan vi åkte har nu upptäckt att jag inte är så slimmad eller så är det som man brukar säga - kameran lägger på 5 kg ;-). Men jag är nöjd ändå, min kropp blir bara finare och finare (oj, kunde jag verkligen skriva något sånt om mig själv utan att sudda ut det igen? Lilla jag med världens sämsta självkänsla. Tydligen.)

Här var första snorklingsstoppet. Allt det ni ser är rev. Helt otroligt kan jag säga. Kändes som att bli nersläppt i ett akvarium.

Mer bilder får ni imorgon, nu är det dags att hoppa i säng för att orka upp imorgonbitti och starta dagen med yoga! Godnatt allesammans!


Höstutmaningen v 5

Nu är höstutmaningen halvvägs och jag känner mig smått stressad! V 4 gick ju till spillo i och med att vi var i Egypten, så nu är det stenhård träning och fokus dom sista 5 veckorna! Jag lägger mitt fokus på rumpan och benen. Det är dom jag vill ha mer muskulösa. Jag ska ju även ha uppnått ett av mina mål - springa 5 km under 26 min. Det blir nog tufft. Men jag ska försöka löpträna 2 dagar i veckan. Jag måste hitta ett bra träningsupplägg. Nu medan jag går hemma kan jag lätt trycka in 5 dagars träning. Jag funderade idag över ett träningsupplägg som kan passa mig. Idag har jag kört styrka för ben och rumpa samt lite plankor för magen. Imorgon blir det yoga och på fredag styrka för överkroppen och sedan ska jag försöka hinna med lite löpning på lördag eller söndag. Men nästa vecka är tanken att jag på måndag kör styrka för nedre delen av kroppen, tisdag övre, onsdag yoga, torsdag löpning och sedan försöka klämma in en löprunda till under helgen.

Nu kör vi på! Ända in i det sista! Mål är till för att uppnås!

Egypten, Hurghada DEL 1

Vi är hemma igen! Kom hem kl 3 inatt efter en jobbig flygning hem. Vi satt framför nödutgången på planet så våra säten gick inte att fälla. Men sätena framför oss gick att fälla så vi satt minst sagt trångt och kunde inte sova många minuter. Vi landade 00.30 i Köpenhamn, men för oss var det som att klockan var 01.30 för Egypten ligger en timme före. Så det blev en lång natt för oss.

Vi har haft en helt fantastisk vecka med 40 graders värme och stekande sol hela veckan! Ingen jobbig värme, bara skönt. Och vattnet i poolen och även havet har varit svalkande, vilket det inte var i Turkiet förra året. Tänkte släppa en bildbomb här så får ni en bild av hur vi haft det! Jag har massor med bilder att visa så det får komma upp i omgångar.

Vi landade kl 18.30 i Hughada och var på hotellet kl 19.30 och därefter åt vi middag och tog oss sedan en tur ute på gatorna för att kolla vad som fanns och hur det såg ut. Varje kväll hade dom shower på hotellet och den första kvällen var det snakeshow.

Vårt fina hotellrum! 2128.

Bilderna på hotellrummet har jag tagit under veckan men jag visar dom först så ni får ett hum om hur vi bodde. Denna bilden är tagen direkt när man kommer in i rummet.

Mysigaste och skönaste sängen! Det enda som fattades var mina egna kuddar sen hade jag kunnat sova där föralltid, haha.

Detta var hela vårt rum. Inte jättestort men alldeles lagom för oss två. Och såå mysigt!

Också toaletten såklart! Duschen är till höger bakom dörren. Inbyggd och faktiskt väldigt mysig.

Där har ni en liten skymt av badkaret!

Första kvällen var ingen hit matmässigt! Vi kom in i en av restaurangerna på hotellet och skulle ta mat, det fanns ingenting som lockade varken mig eller Kevin. Bara massor med konstig mat. Inget kött mer än lamm eftersom vi befann oss i ett muslimskt land, ingen pommes, inget annat gott heller, så det fick bli lite risliknande saker!

Snakeshow på hotellet första kvällen. Riktigt häftigt men lite obehagligt också!

Nu vill Kevin ha datorn så nästa del kommer senare ikväll eller imorgon!

Nu är det dags!

Nu har jag minst sagt resfeber. Vaknade runt 5 och efter det kunde jag inte riktigt somna om så 6.20 gav jag upp! Jag sitter här med väldigt blandade känslor. Det ska bli underbart att få komma iväg en vecka till värmen, men samtidigt är jag så otroligt ledsen över att Louise åker imorgon. Har gråtit nu på morgonen och även igår kom tårarna. Trodde aldrig jag skulle känna så här, men det känns som att en del av mig försvinner. Hon är en av få som är precis som jag. Vi har så sjukligt roligt tillsammans och jag har nog ingen mer ärlig vän än henne. Ord räcker inte till. Men jag har ont i hjärtat och kommer ha ett bra tag innan jag "vant" mig vid tanken och kan glädjas åt henne att hon gör denna fantastiska resa!

Jag kommer mest troligt inte att blogga från Egypten då jag inte ska ha med mig datorn och kvällarna kommer jag inte att tillbringa vid datorerna i lobbyn (om det finns några förstås). Men kanske att det dyker upp något inlägg. Men förvänta er inte det, hehe. När vi kommer hem igen kommer ni få se massor av bilder! Vi kommer hem nästa måndag, någongång vid 2 på natten. Så på tisdag nästa vecka hörs vi om jag inte får bloggabstinens där nere i Afrika!

Nu ska jag göra vid mig och packa det sista. Kl 8.47 går bussen härifrån, sen går tåget från knutpunkten kl 9.12 direkt till Kastrup. Sen har vi lite tid att slå ihjäl där innan flyget lyfter kl 13.20. Vi landar i Egypten kl 18.20, vet inte om klockan är 18.20 här också eller om det är + eller - 1 timme. Jaja, dags att göra något vettigt ;-)

Bjuder på denna från i lördags. Mina älskade tjejer!

Louise avskedsfest/20-års fest

Jag hade en superkul kväll och natt igår! Vi var inte hemma förrän 4.30 så vi hade minst sagt riktigt roligt. Men det kom stunder då jag inte kunde hålla tillbaka tårarna. Kan inte förstå att Louise lämnar Sverige på tisdag för att vara i Australien i ett år. ETT ÅR!!! Idag har det också varit jättejobbigt. Jag var hemma hos henne idag och hämtade min kamera som jag glömde kvar där igår och jag har alltså sett henne för sista gången i år... Det gör ont i mig! Det är inte många människor man träffar som man känner att det klickar med från första stund. Nu lämnar tre stycken sådana vänner mig. En har åkt, Elinor. Louise åker på tisdag. Clara åker den 23 september. Skjut mig säger jag bara! :'(
Men till gårdagen! Här får ni ett bildregn!

Fina Zack kom med på ett hörn!

Emelie :-)

Kevin som är så trevlig!

Emelie, Emmy och Noella.

Jag och Louise.

Jag, Louise och Niklas.

Någonstans här började kvällen spåra, haha.

Jag, Louise, Clara och lille Zack.

Jag och Clara.

Denna bilden får avsluta kvällen! Jag och Clara tillsammans blir en kombo som spårar TOTALT. Det finns inga gränser, haha.

Nu ska jag packa klart resväskan! Imorgonbitti bär det av mot Egypten!

Festlördag

Nu sitter jag redo för avskedsfest/20-års fest för Louise! Tar med mig systemkameran ikväll så bilder kommer imorgon :-) Har inte tid att skriva mer nu, men uppdatering kommer imorgon. Hoppas ni får en underbar lördagkväll och njut av att det är helg!

Stövlar, skor, jeans

Jag lovade ju er bilder på skorna, stövlarna samt mina nya svarta jeans igår. Men dagen gick i ett och Stella var här på kvällen så jag kom inte i säng förrän 2.30 inatt! Men nu har jag fotat och haft mig, inte det lättaste att få rättvis färg på stövlarna för ljuset är fel var jag än är i lägenheten. Men någorlunda bra blev det till slut!


Stövlarna är alltså nästintill klarröda, oanväda och superfina! Dessa kommer användas flitigt i höst!


Dessa är lite för stora för mig men jag behöver verkligen ett par skor som är lätta att sätta på och ta av. Och dessa är det bara att sätta i fötterna i och sen gå. Jag har annars använt mina gummistövlar för att jag inte orkar knyta mina andra skor. Men nu slipper jag gå i gummistövlar i solsken!


Tighta minst sagt! Det bubblar över både här och där ;-) Men det är lite stretch i jeansen så jag tog det tightaste jag kunde få på mig! Dom sitter som en smäck i alla fall. Inte något häng i rumpan inte. Dessa är från Bik Bok och kostar 299:-.

FREDAG

Jag vet inte vad jag tänkte när jag planerade att jag skulle simma idag. Det har nog varit bastun som varit i fokus. Eftersom jag har klorallergi och ibland klarar av att simma flera gånger utan att få utslag men ibland får utslag direkt så är det idiotiskt av mig att chansa eftersom vi åker till Egypten på måndag. Så idag blir det ingen simning. Försöker komma på vad jag är sugen på istället. Det lutar åt styrka på gymmet efter lunch! Har inte kört styrka på en vecka nu så det är hög tid att göra det! I helgen ska jag hinna med ett yogapass också, har inte "yogat" på 2 veckor nu, minst. Så det måste hinnas med!!!

Ska hem till mamma om en timme och sy in min svarta långklänning som jag troligtvis ska ha imorgon. Louise har avskedsfest/20-års fest. Hon flyr till Australien på tisdag för att stanna ett år så vi ska fira henne ordentligt imorgon. Sen träning vid lunch och efter det ska jag och Stella till Väla och shoppa! Hittade en snygg höstjacka igår som troligtvis hänger med hem idag. Köpte även nya svarta jeans, satan vad tighta dom är och min lilla rumpa framhävs! JIPPI! Foto kommer senare idag!

Igårkväll var vi hemma hos Kevins syster och med oss hem hade vi vars ett par Tretorn skor och ett par röda Tretorn stövlar till mig. Supersnygga! Skorna fick vi men stövlarna hade hon tänkt sälja så dom köper jag för 200:-. BILLIGT! Lägger in bilder på skorna och stövlarna senare idag också! Nu ska jag göra mig lite iordning och sedan läsa lite i min bok innan jag går till mamma!

Övning pågår!

Nej, idag tar det emot att överhuvudtaget lämna soffan. Backträning var planen idag eftersom det är fint väder. Men det går inte. Mina ben är totalt slutkörda efter gårdagens löpning. Jag har inte ens ork att ta mig till badhuset för att simma. Det får bli vilodag idag och simning imorgon. Måste ha lite "mjuk" träning nu. Och bastun efter 40 längder lockar, så imorgon ska det simmas!

Idag blir det softa, softa och softa! Har läst en del i en bok jag köpte till min systemkamera. "Bättre bilder med Canon EOS digitala systemkameror". Måste ha lite mer koll på kameran nu inför Egypten så jag har exprimenterat
lite med dom olika inställningarna. Men kan ju erkänna att jag långt ifrån förstår alla begrepp. Gud vad komplicerat det är!


RSS 2.0