Gräsänka över natten

Nu har min älskling åkt till Lund med en kompis. Det ska tydligen vara världens fest i stadsparken där idag med över 30 000 pers.. Hela förra helgen och denna helgen har jag "låtit" honom vara med vänner. Hans bästa vän kom hem från säsongjobb för någon vecka sedan så jag förstår att han vill umgås med honom. Men det innebär ju att vi knappt träffas någonting och det börjar kännas nu. Saknaden kommer krypandes och nu ska jag vara utan honom tills imorgonbitti... Men jag försöker njuta av egentid och att jag får sakna. Jag har ju min hårige man här hemma som förgyller mina dagar med sina små hyss.

Igår var bästa Elinor här och umgicks och kollade BB-veckofinalen med oss. Denna vän är en av mina bästa. Efter att ha jobbat en jul tillsammans på Åhléns kändes det som att jag känt henne i hela mitt liv. Och det bästa av allt är att hon är en av få som verkligen förstår sig på mig. Vi är så lika att det är läskigt ibland. Sådana vänner håller jag hårt i!

Kevin och Elinor åt Daimglass och jag tog min mangosorbé, jordgubbar och lite mörk choklad. Alltid sorbé i liten skål och tesked att äta med så känns det som mer än vad det egentligen är. Lura ögat är vad som gäller!



Nu ska jag ta tag i pluggandet. Prov på onsdag på cirkulationsorganen + sjukdomar så nu är det dags att sätta igång. Funderar på om jag inte ska ta med mig böckerna ut och sätta mig i solen och samla fräknar!

Grillfest för Jakob

I fredags hade vi en avskeds-grillfest för Jakob tillsammans med några från Crossfitgänget hemma hos Minna och Jocke. Det är så roligt att umgås med människor som har lika stort intresse för Crossfit som en själv. Det blev såklart massor av träningssnack men också lite bajs-historier och annat gojsigt..
Snez skötte fotandet med min kamera under kvällen för jag är sämst på att komma ihåg att ta bilder.













Det som är så härligt med dessa människor är att fastän jag (nästan) är överlägset yngst känner jag mig ändå som en i gänget. Det finns liksom inga åldrar i detta gänget.
Alltifrån bebisar till 40+ i en salig blandning!


















Bästa bilden på Jakob. En sån där "attans-du-kom-på-mig"-blick med munnen full av kladdkaka och glass.

Det var en helt underbar kväll! Detta måste vi göra om snart igen!
(Mycket Jakob i bloggen nu. Men det kan inte hjälpas, det är ju snart bara timmar kvar tills mannen flyr 60 mil upp i landet...).


Jakobs sista pass

Idag var det dags för Jakobs sista pass för Crossfit Helsingborg. Känns fruktansvärt rent ut sagt. Det har varit helt fantastiskt att ha en så bra tränare. Har utvecklats så kopiöst mycket på bara 3 månader. Jag ska ha honom på axeln varenda pass. Sara sitter på den ena och Jakob på den andra. Med deras röster ekande i bakhuvudet orkar jag alltid lite extra.



Det blev 2 WOD's idag och jag borde egentligen inte varit med på någon av dem. Fick hosta igår som följde med hela morgonen. Men jag kunde inte motstå.

WOD #1:

5 varv av: 

Idioten 100 m
13 Boxjumps
13 Clapping Push-Ups
13 Fällkniv
13 Dips
13 Burpees

WOD #2:

4 i varje lag

3 varv av:

Bära kamrat - byte på tillbakavägen
100 Squats/Sit-Ups
100 Handstand Push-Ups
100 Burpees

Vår tid: 14:15.




Bilder lånade från CF Helsingborg)

Att jag ändå var med idag får jag äta upp nu. Gör ont i bröstet när jag hostar och känner mig matt... Så vitlök och mängder av ingefära är min melodi idag. Men TACK Jakob för ännu ett äckligt pass! Roligt som bara den så det var värt det!

Den där maten..

Grillfesten i lördags tog hårt på mig. För mycket alkohol och för mycket icke-paleo. Jag vräkte i mig bokstavligt talat. Kladdkaka, glass, grädde, banan, bilar, chips, baconsnacks, milkshake. Ja ni ser... Behöver jag ens säga att hela min mage har varit i uppror sedan jag vaknade igår? Och en halv minipizza och cola till frukost ovanpå det. (En glutenfri sådan visserligen).

Som jag längtat efter mina rutiner. Ordentlig mat utan gluten och mejeriprodukter. Jag är så glad att jag hakade på Paleo-challengen för nu kan jag inte äta gotte utan att må fruktansvärt dåligt. Och det är verkligen inte värt att må så efteråt. Absolut inte. Så äntligen håller jag på att kommer över mitt enorma godis-begär. Jag nöjer mig med mörk choklad och sorbé som mitt godis.


Dagens sena lunch. 1 kycklingfilé, 2 potatisar, vitkål stekt tillsammans med morötter, rödlök, vitlök och ett ägg. Och så lite olja på det!

Imorgon är challengen slut. Men jag fortsätter som om ingenting har hänt. Ska dock skärpa mig ännu mer med maten. I fredags pratade jag och Sara lite Paleo och jag har nu insett att min älskade bananpannkaka inte kan intas 3 gånger om dagen. Inte om jag vill ha fram magrutor. Dessutom ska jag minska på mitt intag av nötter. Jag äter alldeles för mycket. Så lite ändring ska det bli framöver. Jag kör fullt ös på obestämd tid och hoppas att de där rutorna har hittat fram till augusti i alla fall (jättegärna ännu tidigare).            

Promenad och Springtime

Jag mådde inge vidare när jag vaknade imorse. En vinflaska och 2½ cider satte sina spår... Dricker väldigt väldigt sällan och har inte druckit så här mycket på nästan 8 månader. Det dröjer väl lika många månader innan det händer igen...

Träning var uteslutet och vilodag var inplanerad. Men nu ikväll fick jag myror i brallan och ville ut och gå i mina fivefingers. Sagt och gjort. 7 km fick jag ihop. Provade att springa en bit också, fantastisk känsla. Ska springa midnattsloppet i dem kan jag säga.


Riktigt mysväder!

Tog en paus i barnens skog och satt på en bänk och solade lite. Efter en halvtimme blev det alldeles för kallt så jag traskade hemåt. Dessa promenader är nästan höjdpunkten på dagen. Jag njuter egentid och lyssnar på hög musik. Värdefull tid för en ensamvarg som mig. Motion på köpet - kan inte bli bättre!

När jag kom hem låg detta i brevlådan...


Springtime nästa lördag och jag är tokladdad! Kanske tecken på nummerlappen att jag ska i mål under 55 min... Får jag välja ska jag i mål under 50 min, men jag måste tänka realistiskt. Det blir min första mil någonsin men jag har höga krav på mig själv. Under 55 min annars springer jag en straffmil...

Invigning av mina fivefingers

Det var en riktigt rolig kväll igår! Snez har min kamera med alla bilder och den får jag inte förrän imorgon så jag avvaktar att berätta om gårkvällen tills imorgon.

Igår hämtade jag ut ett fantastiskt paket efter skolan som jag längtat efter!



Råkade hitta Addnature's hemsida i onsdags och fick syn på fivefingersen jag kollade på på Naturkompaniet för 795:- istället för 1100:-. Jag klickade hem dem direkt utan att tveka! Blixtsnabb leverans, fraktfritt och fria returer. Kan det bli bättre?


Var ju tvungen att inviga dem igår. Världens skönaste skor och bästa frihetskänslan någonsin!

Jag bad Jakob att ge mig en WOD jag skulle köra. När jag är på gymmet själv är det lätt att jag latar mig lite så jag behövde något att bita i. Och det fick jag.


Bytade plats på antalet pull-ups och dips. 25 pull-ups och 50 dips blev det istället.

Pull-upsen gjorde jag allihop i det smalaste bandet. Fy sören för smärtan i händerna säger jag bara... Det sved! Push-press (axelpress med stång) körde jag med 20 kg's stång. Jag har mesat med 15 kg innan. Men nu är det styrka jag vill ha ut och jag försöker att strunta fullständigt i klockan. Det får ta sin tid. Men 50 st satte jag. Det tog sin lilla tid. Och alla push-ups på tå såklart. Jag kör alltför ofta på knä för att det är lättare. Såklart. Men jag ska sluta med det och köra på tå tills jag stupar.



Min tid: 19:32

Men lite till hade jag att ge. Så jag körde en liten mini WOD också.

10-9-8-7-6-5-4-3-2-1 av:

Push-ups på tå
Dips

Min tid: 03:45

Sedan var jag slutkörd.

Snez

"De e goutt me fett!"


ÄNTLIGEN KLARADE JAG DEN!

Efter gårdagens vilodag var jag riktigt pepp på träning idag. Och detta var ju även dagen då jag skulle göra min första pull-up. Har haft lite smått ont i magen under dagen, var så orolig att det inte skulle gå. Men jag hade bestämt mig. Jag skulle fixa den!

Det kändes ovanligt lätt idag. Trodde det skulle vara riktigt tungt. Men så fel jag hade. Gjorde faktiskt hela 7 st riktiga idag. Dock med vila mellan. Men ATT jag gjorde dem är huvudsaken för mig! Här är en video på den tredje. (jag har lyckats skaffa videofyme, så nu kan ni få se lite videos i framtiden).



Jag är så stolt över mig själv! Jag är inte den som gillar att "berömma mig själv". Men idag gör jag det. ÄNTLIGEN alltså. Som jag längtat efter att klara en pull-up och som jag slitit!

För 3 månader sedan hade jag inte provat att göra en enda negativ ens och nu satte jag min första riktiga. Och hela 6 st till. Trodde jag aldrig. Om ett år ska jag klara 10 på raken. Det är mitt nästa stora mål. Nästa pull-up mål är att klara en med händerna bortvända innan den 13 juni.


Bästa pepparen någonsin!

Jakob fick göra 20 st en-hands L-sit pull-ups bara för att han tvingade mig att göra 10 st riktiga (jag slutade vid 7). Han gav upp vid 8 st.



Sen blev det en liten WOD också:

4 varv av följande:

20 Dips
15 Kettlebellswings (16 kg för mig/20 eller 24 för Jakob)
10 Sit-ups
3 Turkish-get-ups (8 kg för mig/16 för Jakob)

Den lät busenkel. Men så var såklart inte fallet. Det var ett grymt pass. Och för andra gången vann jag över Jakob. Med nästan 1½ min. Kändes riktigt bra ska jag säga. Sen att han kör tyngre än mig räknas inte nu....

7 km pw

Jag har bestämt mig för att göra mina vilodagar till aktiva vilodagar. Ska få in pw's minst 5/7 dagar och minst 5 km varje gång. Och vilodagarna ska bli pw-dagar istället. Jag ska inte komma undan. Det sista ska bort innan sommaren så magmusklerna kan träda fram. Och nu börjar jag även bli lite smått beroende av mina pw rundor på kvällarna. Hög musik, tid att tänka, EGENTID och lägga allt annat åt sidan. Värdefull tid med andra ord för en ensamvarg som mig.

Idag blev det 7 km i världens mest underbara väder!


Barnens skog vid Filborna.

I mitten på rundan fick jag extremt håll. Hela magen krampade och strålade bak i ryggen. Men jag knatade på. Trodde det skulle gå över. Icke. 1,5 timme senare hade jag fortfarande ont. Nu har det nästan släppt helt tack och lov! Blev rädd ett tag att det var blindtarmen som spökade. Men det var nog bara något ofarligt. Märkligt var det i alla fall.

Kevin har nyss gått till några kompisar. Det är strejk på hans jobb så han får ju passa på att utnyttja tiden.
Jag gick in i sovrummet och upptäckte att det ligger tvätt över hela sängen och sängkläderna är nytvättade... Det innebär att jag får bädda hela skiten själv. Ta på påslakan på ett dubbeltäcke på egen hand med en enorm träningsvärk i hela överkroppen kan bli ett litet projekt. Bäst att börja nu så jag kan njuta mangosorbé sen!

Fivefingers och paus i Paleo

Idag blev det inte som jag tänkt mig. Det var Jakob som inte orkade träna som vi bestämt, så jag ändrade min vilodag och vilar idag och kör på gymmet imorgon istället. Kanske lika bra det då jag har lagom ont i min överkropp efter gårdagens dubbelpass. Så imorgon är dagen då jag sätter min första pull-up. Jag är riktigt laddad! Tog mig upp halvvägs två gånger från deadhang igår, så den där första spärren är äntligen borta.

Istället körde vi och fixade dricka och mat tills på fredag då det är grillkväll med lite folk! Jag ska faktiskt pausa Paleo-livet några timmar den kvällen. Det blir vin, cider, chips och bilar. Hela köret blir det! Rent lösgodis ska jag dock inte äta, hur mycket jag än vill, för mitt sockersug måste bort (bilar räknas knappt som godis. Säger vi)!



Tog en sväng inom Väla när vi ändå var på Systemet. Naturkompaniet där uppe har fått in fivefingers nu. Vi var ju bara tvungna att prova. Jag vet nu till 110% att jag SKA ha ett par! Det tog en evighet att få in rätt tå i rätt "fack" men när de väl kom rätt var det en sån härlig frihetskänsla! Så underbart det måste vara att träna i fivefingers! Och svarta blir det för min del, hur mycket jag än gillar rosa. Men nej. Rosa får det bli på träningskläderna istället.

Och ni ser även våra korgar på MAXI. Riktiga Paleo-vagnar?! Vågar knappt säga vad Jakob gjorde med Pringlesröret sen... Trodde aldrig en Paleonörd skulle äta chips en onsdag... Här kommer till och med ett halvt bildbevis.


Hej jag heter Jakob och kör strikt Paleo.

Dubbla benchmark-WOD's

Och där kom resultaten!

Dagens första WOD var en benchmark vi gjorde den 2 februari.
30 sek vila mellan varje station för att hinna skriva ner resultat.

4 varv av:

1 min Pull-ups
1 min Dips
1 min Squats
1 min Handrelease push-ups
1 min Sit-ups
1 min Burpees

Resultat efter 4 varv:

Gamla resultat (2 februari):
Pull-Ups: 27
Dips: 61
Squats: -
Handrelease Push-Ups: 50
Sit-Ups: 80
Burpees: 57

Nya Resultat (24 april):
Pull-Ups: 111
Dips: 139
Squats: -
Handrelease Push-Ups: 157
Sit-Ups: 115
Burpees: 59

TOTAL SKILLNAD: 306 reps.

Squats får jag ju inte göra med mina knän så jag gjorde plankan med benlyft istället för att inte vila. Men en sjuklig förbättring på mina pull-ups. Jag körde negativa eftersom det var det jag gjorde första passet. Den första minuten pull-ups den 2 januari gjorde jag 4 (!) pull-ups. Den första minuten idag gjorde jag 31 st. Lite skillnad.
Och jag har ENDAST tränat Crossfit under dessa månader. Ingenting annat.

Lite vila och sedan på dagens andra WOD som också var en benchmark. Var dock inte med när den gjordes med gänget, men gjorde den hemma den 10 februari.

AMRAP (as many rounds as possible) 20 min:

15 Burpees
15 Handrelease push-ups
15 Sit-ups
15 Squats

Gammalt resultat: 6 rundor + 15 burpees.

Nytt resultat: 5 rundor + 15 burpees + 14 handrelease push-ups.

Jag ska inte försvara mig, men jag gick in med kass inställning och tänkte hoppa av efter de 15 första burpeesarna. Men det kan man omöjligt göra när man tränar med dessa människor. Så jag fick snällt bita ihop. Förbannad som bara den och noll kämparglöd. Och jag kunde inte göra squats här heller så jag gjorde hängande benlyft istället. Men jag tog mig igenom den i alla fall och efteråt kändes det lika bra som alltid!


Goda tonfisken

Jag skulle kunna skriva en hel uppsats om hur mycket jag älskar den fantastiska bananpannkakan. Den räddar mig varenda dag. Skulle kunna äta oändligt många. Jag håller mig till 2-3 om dagen.

Och den där tonfisken då. Som jag avskyr. Har fått en del tips som jag ska testa. Men när man inte har något hemma och är i akut behov av att få i sig protein snabbt så får man ju ta till den där burken. Idag blandade jag den med olja och salladskrydda. Det var faktiskt GOTT! Hör och häpna, jag ville inte att den skulle ta slut. Tänk att något så simpelt kunde rädda mig från klökningar.



Nu ska det ätas tonfisk! Som bara den. Nu har jag ju ett skitbra akut mellanmål. Bara lite kolisar på det. Perfekt!

Körde dubbelpass nu ikväll och det var riktigt äckligt ska jag säga. Två stycken benchmark pass. Mer om det senare. Måste få resultaten från Jakob först!

Varför ska man träna Crossfit?

Och när jag ändå är inne på det. In och läs HÄR om Sofias inlägg om varför man ska träna Crossfit!

Är det så svårt att acceptera andras val?

Jag vet inte var jag ska börja. Men jag har under en längre tid ignorerat min irritation och snart kommer den där bomben explodera. Jag är förbannad för att många inte förstår och riktigt kan acceptera hur jag valt att leva. Jag kommer antagligen alltid få stå ut med det. Men varför är det så svårt att acceptera när man avviker från ett levnadssätt som anses vara "normalt"?

För mig är min träning en enormt stor del av mitt liv. Det är en del av mig. Den har (nästan) alltid högsta prioritet. Jag tränar hellre än jag festar. Jag tränar hellre än sitter hemma. Men för många verkar det vara svårt att förstå. Jag lever mitt liv efter min träning. Jag går inte ut och super en fredag eller lördag om jag ska träna morgonen därpå. Den ekvationen går inte ihop. För mig är träningen viktigare än utekvällar. Enstaka gånger väljer jag en utekväll framför träning. Den där utekvällen varenda helg är kanske en annan människas stora intresse. Träningen är mitt stora intresse.  

Nu har jag även gjort ett val gällande min kost. Jag kommer äta enligt Paleo på obestämd tid. Jag kommer inte köra 100% strikt. Men så strikt jag bara kan. Vartenda mål jag stoppar i mig ligger det en tanke bakom. Jag kan inte äta hur som helst och vad som helst om jag ska kunna prestera bra när jag tränar. Jag äter för att kunna träna och inte tvärtom som jag tidigare gjort och som många andra kanske gör.

Jag vet inte vart jag vill komma med detta egentligen mer än att jag blir förbannad för att folk inte bara kan acceptera. Det är så här JAG vill leva. Jag mår bra av att träna och äta som jag gör. VARFÖR stör det då andra? Är det jobbigt för att jag inte äter exakt samma mat som andra? Är det jobbigt att jag väljer att inte gå ut och festa? Jag förstår inte. Jag kommer nog aldrig göra det heller...


Nästan där!!!

Nyss hemkommen från utegymmet. Ja, tanken var att träna lite på Filborna vid lunch med Jakob. Men det gick inte så bra. Några pull-ups var allt jag fick till. Sen pratade vi bort resten av tiden. En vilodag på gymmet helt enkelt. Sen bjöd jag Jakob på bananpannkaka. Måste ju passa på att umgås lite extra nu sista veckan innan mannen flyttar!
Men nu ikväll var jag för taggad för att fortsätta vilan.

Jag tog en pw bort till gymmet, men när jag kom dit var där folk och då ville jag inte vara där så jag fortsatte med min pw. Jag är så feg när det gäller sånt. Jag kan inte riktigt slappna av när "grymma" killar är där och tränar. Nej nej, då får jag gå i slingan runt runt runt tills jag ser att gymmet är tomt. 3 varv (3 km) senare var det tomt och jag höll på att kissa på mig efter att ha druckit alldeles för mycket vatten under mina 3 km. Men jag gav mig på mina kära pull-ups. Och herregud säger jag bara. Vet inte vad som hände med spärren jag tidigare inte kommit förbi. Jag kom bannemej förbi den!
Så lite pull-ups och sammanlagt ca 5-6 km pw blev det idag. Räknar det som en aktiv vilodag.


Från deadhang och nääääääästan hela vägen upp.

Fy vad förbannad jag var. Men glad också. Nu vet jag att jag KAN komma förbi den spärren. Målet är att sätta den första riktiga innan den 1 maj. Men nej. På onsdag sätter jag den. Ja, det gör jag. Och nu när jag skriver det här kan jag ju ännu mindre misslyckas! Och filmbevis ska det bli!

Burpeeknän och underbara paleo

Jag har fått frågan ett flertal gånger från nära och kära vad Paleo egentligen är för något. Jakob skrev ett grymt bra inlägg om det idag. HÄR kan ni läsa det!

Idag är det den 22 april. Fina Ella fyller år, grattis igen! Och det är även exakt 3 månader sedan jag var på mitt första Crossfitpass. 3 månader av ständig utveckling och på 3 månader har jag också hittat det som kommer följa mig hela mitt liv. Crossfit är det enda rätta. Jag har hittat hem. Tack Sara för att du drog med mig in i denna värld!
!!

Hem har har dessa blåmärken också hittat. Burpees sätter sina spår...

Idag fick jag äntligen umgås med min kära. Han har varit med vänner hela helgen och jag har hängt här hemma med Jack, lite tomt men samtidigt skönt att få sakna.
Nu ikväll har vi varit hemma hos hans föräldrar och ätit. Första gången jag fått mat anpassad efter mig sedan jag började med paleo (tack!). Visserligen var allt inte stekt i kokosolja, men det kan jag inte heller begära. Det var kycklingfilé med klyftpotatis och bea sås som serverades. Jag tog några enstaka potatisar, 1,5 kycklingfilé och sedan hade min kära svärmor stekt upp en hel grönsakswok till bara mig som jag tryckte i mig. Hela köret. Det var nog 500 g. Minst. Mätt blev jag minst sagt. Hoppas denna middagen ger mig energi på morgondagens pass!

Innan vi körde hem tvingade jag Kevin att köra inom Coop. Helt fel håll, men vad göra när det är extrapris på bananer? 6:90 kg för KRAV-bananer. Sjukt eller sjukt? 3 kg per kund och självklart fick 3 kg följa med hem. Banan och ägg måste finnas hemma. Det är nummer 1.


Märks det vad jag är beroende av eller?

Jag ska villigt erkänna att jag 10 gånger hellre äter en bananpannkaka än en ostbulle med marmelad och ost. Och då ska jag tillägga att den där ostbullen till frukost har varit det bästa jag vetat i många många år. Men denna bananpannkaka är ett slag för sig. Jag är i himmeln varenda tugga. Mina frukostar är därför heliga. Fastän jag försover mig (hände i fredags) tummar jag ALDRIG på min frukost. Jag får hellre komma ytterligare en kvart sent. Jag måste ha min frukost, annars är hela min dag förstörd!

Får jag inte min sömn är också hela min dag förstörd så det är nog bäst att säga godnatt här!


Low low low

Crossfit imorse som alltid på söndagarna. Eller ja, både lördag och söndag är Crossfitdagar. 
Jag var på G men kroppen är inte riktigt lika på G som min hjärna. 3 veckor på Paleo och jag är fortfarande inte helt ur min low-period...

WOD #1:

45 Burpees
10 Box jumps/Push-ups
10 Dips
10 Sit-ups

35 Burpees
10 Box jumps/Push-ups
10 Dips
10 Sit-ups

25 Burpees
10 Box jumps/Push-ups
10 Dips
10 Sit-Ups

15 Burpees
10 Box jumps/Push-ups
10 Dips
10 Sit-ups

Min exakta tid kommer jag inte ihåg men mellan 16-17 min blev det.
Några minuters vila, sedan på nästa WOD!

WOD #2:

20-15-10-9-8-7-6-5-4-3-2-1

Hand release Push-ups
Squats/Dips
Fällkniven (video)

Min tid: 9:30


Ylva Skarp och DAY home

Jag har kommit in i en fixar-period. Jag vill fixa allt! Jag vill köpa nytt nytt nytt. Eller ja, gammalt som jag kan måla om och greja med funkar det också. Nästa sak på vill-ha listan är nya kuddar till soffan. Har nyligen upptäckt märket Ylva Skarp. Kuddarna är kuddar är to die for!





Och DAY home har också superfina kuddar!



Lite pengar också tack. Då ska jag gå lös på kuddar!

Kräkpass

3 vilodagar denna veckan har nog behövts för idag var jag äntligen på G igen. Och ett sjukt roligt pass blev det. Ett riktigt kräkpass!

WOD: (i lag. 3 st i mitt lag) Alla gör övningarna, men man går inte vidare på nästa förrän alla i laget är klara med vardera övning.

5 varv av:

500 m löpning
20 HSPU
20 Squats/Dips
20 Sit-ups
20 Burpees

Vår tid: 34:02 har jag för mig.

Men det var såklart inte slut här. En extra-WOD i laget blev det också. En jobbade i taget och bytte av efterhand tills vi uppnått alla reps, då gick vi vidare på nästa övning.

100 Dips
50 Burpees
10 st idiotenrundor mellan två stolpar (detta skulle alla i laget göra samtidigt)



Den vita lådan


En bild utan katt fick jag till. Denna kille är ALLTID där jag är och det är inte lätt att vilseleda honom heller.

Lådan blev riktigt bra, men jag har lite lite ångest över att jag målade över den. Den har varit snygg som blå. Men inte här. Inte till vår stil. Den har stått i garderoben i några månader på grund av den blåa färgen och där vill jag inte ha den.

Hör och häpna, till och med Kevin tyckte den blev fin. Trodde nästan han skämtade med mig när han sa det. Nu ska jag bara göra plats åt den här hemma någonstans. Just nu ligger nästan alla mina hälso- och inredningstidningar där i. Vet inte riktigt vad jag vill ha i den sen. Kommer säkert på en ny idé snart. Och jag ska nog även sandpappra den lite så den ser lite mer sliten ut.

Ont i hjärtat



Fan. Idag släpptes bomben officiellt och allt blev genast så verkligt. Jakob, min kära vän flyr Helsingborg i början på maj. Han ska flytta till Stockholm för att jobba på Fit4life, en Crossfitbox där. Jag är så glad för hans skull och han kommer gå LÅNGT där uppe i huvudstaden! Men jag är så sjukt ledsen för detta. Vi har kommit varandra riktigt nära på bara några få månader. Vi tränar tillsammans flera dagar i veckan och pratar mycket utanför träningen också. Denna killen är nog en av de snällaste människorna jag någonsin träffat! Det gör så ont när sådana människor "lämnar" en.

En bättre tränare tvivlar jag på att det finns. Hans peppning är helt otrolig. Jag hade aldrig utvecklats så här mycket om det inte varit för DIG, Jakob!

Den 2 februari var första gången jag var på hans pass. Och första gången någonsin jag körde pull-ups. Jag kunde knappt göra en enda negativ det passet. På 1 min gjorde jag 3 eller 4 negativa... Och snart sätter jag min första riktiga! Allt tack vare Jakob (och mig själv på ett litet hörn). Och tack vare honom har jag också lärt mig älska burpees som jag avskydde förut!

Många gånger har jag velat slå ihjäl denna människa och skrika rakt ut när vi tränat, men jag är så tacksam för vartenda peppande ord jag fått och allt skrik på mig har lönat sig. Jag vågar ta i. Jag VET att jag har mer att ge när jag egentligen inte orkar mer. Jag har lärt mig otroligt mycket genom våra träningspass och jag ska ta vara på allt!


Tack du fina vän (en vän för livet hoppas jag) för att du lärt mig älska Crossfit och ännu större tack för ALLT du lärt mig! Jag är evigt tacksam och det är en STOR ära att få träna med dig! Det kan jag skryta om sen när du vinner Crossfit games!

Detta inlägget vaccinerar 95 barn



Just nu söker UNICEF en hälsospecialist till konfliktområden i Afghanistan. I tjänsten ingår bland annat att massvaccinera miljontals barn mot stelkramp, 
polio och mässling.

Inte någon tjänst för mig, men det minsta jag kan göra är att publicera detta inlägget så att 95 barn blir vaccinerade.

Vill du vara med och förändra barns liv? Bli Världsförälder HÄR. För 100 kronor i månaden är du med och ser  till att barn över hela världen får vaccin, medicin, rent vatten och utbildning.

Har du en blogg och vill vaccinera ytterligare 95 barn? För varje bloggare som publicerar den här bloggposten mellan 16 april och 13 maj så skänker Apotek Hjärtat 95 stelkrampsvaccin. Läs mer och hämta bloggmaterial HÄR.

OBS! Jätteviktigt att ni pingar er blogg på Twingly så att den kommer upp i bloggflödet och blir en del i kampanjen.


Nu är det dags!

Första dagen denna veckan som jag faktiskt är riktigt sugen på att träna. Och då är det självklart vilodag. Typiskt. Men mina knä värker så det är väl lika bra.

Nu har jag bestämt mig. Den där lådan blir vit idag. Nu har det gått mer än 3 månader och den kommer aldrig passa som blå hemma hos oss. Egentligen gillar Kevin inte den alls. Men det skiter jag i. Han får vänja sig. Den kommer säkert bli riktigt fin som vit. Inte helt vit. V&S ska synas igenom, så sparsamt målad. Sen ska jag bara hitta någonstans att ha den också...



Medan den torkar ska jag faktiskt göra något vettigt med tiden. Nu medan jag har allt klart i huvudet ska jag skriva ner allt vi gick igenom i skolan idag och skriva ut och sätta in i en pärm. Jag ska få ordning bland mina skolpapper och skriva ut allt som kan vara bra att veta så att allt inte bara ligger som kladd i ett block. Det är nu det roliga börjar - organisera! Fy tusan vad jag älskar det. Lite jobbigare att skriva över alla anteckningar i ett dokument och ändå förstå något. Men känslan efteråt får mig att stå ut!


Paleo-chokladpudding

Jakob kom med ett superrecept i onsdags! En Paleo-chokladpudding. Nu kan jag äntligen variera lite och inte tjata ut min bananpannkaka (om det nu går). Har ändrat lite i receptet dock, men gott blev det ändå. Här kommer det:

3 ägg
1 banan
1,5 msk kakao
0,5-1 msk honung
3 msk riven kokos
Lite saft från en citron
Ca 3 msk vatten

Mixa allt i en mixer och in i mikron några minuter på högsta värmen. Rör om lite då och då så att det inte blir torrt i kanterna och rinnigt i mitten (min första blev som sockerkaka i kanterna). Ställ därefter in i kylen om ni vill ha den kall. Rekomenderar det framför att äta den varm! På med lite kokos till om ni vill!


Kanske inte världens mest trevliga bild. Men den smakar ljuuuuvligt!


Nytt rekord på milen + KvällsWOD

Det blev inget Crossfitpass igårkväll. Min energi var lika med noll och min rygg värkte. Och värre var det imorse. Grät nästan så ont det gjorde. Kunde inte sitta, ligga eller stå utan värk. Men efter att ha somnat ett tag på spikmattan blev det bättre.

Tanken med dagen var att köra ett pass på Filborna vid lunch och sen Crossfit nu på kvällen. Men på Filborna blev det inte mycket vettigt gjort. Hade ingen direkt energi. 12 pull-ups fick jag gjort och även benen fick sig en omgång i maskinerna. Och det mest givande. Milen på cykel. Bestämde mig för att slå mitt tidigare rekord och allra helst klara den under 15 min. Sagt och gjort. Höll på att flyga av cykeln. Har nog aldrig haft så snabba ben.


17:21 var min bästa tid innan denna. Så den slog jag ganska rejält skulle jag väl säga! Nästan 3 minuters förbättring från i mitten på november förra året. Och det var senast jag cyklade milen också för den delen. Tack Crossfit för detta!

Fastän jag inte var jätteladdad för passet ikväll så fanns det inga utvägar. Inget mer slappande. Riktigt roligt pass idag! Mjölsyre-pass minst sagt.

WOD:

100-75-50-25 av:

Handrelease push-ups
Sit-ups

Alltså: 100 push-ups, 100 sit-ups, 75 push-ups, 75 sit-ups, osv ner till 25.

Min tid: 17:42


Och sen en lite oseriös WOD:

Medan tjejerna sprang fram och tillbaka på sprintbanan gjorde killarna burpees och sedan tvärtom. 3 varv. Men det slutade i maskande av de som sprang. Krypande, kullerbyttor, human-plank, skottkärra m.m. Allt för att de som gjorde burpees skulle få lida lite extra!


Även barnen har svårt för att inte hänga på vår träning. Det är mina ungar om 10 år! Eller 15 får det nog bli.

Och en klassiker till extra-WOD efter det:

Alla står i en ring i jägarvila/planka medan en går in i mitten och gör 10 burpees. Repsen räknas bara när ALLA håller jägarvila/planka. Annars blir det no rep. Jag fick 3 sådana idag, så 13 burpees blev det istället.


Dagens ATLETER!

Lata dagar

Dagens "träningspass" går inte till historien direkt. Vill inte ens kalla det träningspass. Körde benen i maskiner. Måste göra det några veckor till så det är bara att bita ihop. Jakob var också där, han körde lite snatch, bänkpress m.m. Så det blev ingen gemensam träning idag. Jag övade pull-ups medan han höll på med sitt. Ett knä i det smalaste bandet går finfint nu! Känns riktigt bra det här. Nu ska jag bara komma över spärren som gör att jag inte kan ta mig upp på egen hand. Innan den 1 maj...


För er som inte vet vad det är för band jag pratar om så är det dessa. Grönt = tjocka bandet. Lila = mellanbandet. Svart = smala bandet. Man stoppar i benet/benen/knäna, vad man nu vill, i öglan och får då hjälp att dra sig upp! 

Nu stirrar den här tvätthögen på mig. Kanske lika bra att ta tag i den så jag kan lata mig lite till sen..




Fick ett samtal från boendet jag praktiserade på. Ska ju jobba där i sommar. V.26-32 it is! Och den 7-8 juni ska jag på delegering. Intressant! Om någon inte vet vad delegering är så är det något man måste ha för att få ge ut läkemedel. Som denna sommaren kommer utveckla mig. Och jag älskar det!

Ikväll väntar Crossfitpass med fokus på löpning. Kommer bli riktigt jobbigt, det vet jag! Jocke är en jäkel på att sätta ihop jobbiga pass...

Godmorgon!

Det tog emot rejält att gå upp när klockan ringde 6.45 idag. Men ska man tvätta så ska man. 4 IKEA-påsar med kläder kan inte dröja fler dagar så det var bara att gå upp. Man ska ju lära sig av sina misstag. Att inte gå och lägga mig så sent. Det blir likt förbannat samma visa varenda kväll... Jag är nog bästa exemplet på att inte lära sig av sina misstag när det gäller ALLT. Hur många gånger har jag inte kört dubbelpass och sen varit död några dagar? Hur många gånger har jag inte trotsat smärtan i mina knän "i hopp om att det ska ge sig"? Hur många gånger har jag inte gått och lagt mig så sent att jag knappt kommer upp på morgonen? Hur många gånger har jag inte skjutit upp allt plugg till sista minuten? Föööör många gånger. Skärpning på mig själv nu!

Världens bästa frukost nu! Bananpannkaka såklart! Igår åt jag 3 stycken. Fantastiskt goda!


Också en grapefrukt, två mackor med banan och en stor kopp grönt te! Grapefrukten är förörvrigt svinbillig på torget. Köpte två st och betalade 5 kr! Lite mindre än Maxi's men helt klart värt det. 1 på Maxi kostar 10,90:-..

Nu ska jag turboäta och sen ner och hänga upp tvätten och sticka iväg och träna! 

21-15-9

Efter två vilodagar på raken var det äntligen dags att träna lite efter skolan! Som jag saknat det! Som vanligt var jag på gymmet med denna mannen:


Jakob såklart!

Först körde vi marklyft, gick inte alls bra för min del. Får ont i ländryggen och måste få bättre kontakt med benen. Gick lite bättre framåt slutet men måste fortfarande nöta nöta nöta!

Också dagens WOD.

21-15-9 av:

Pull-ups
Sit-ups
Dips
Kettlebellswings (16 kg för mig, 24 kg för galningen)
Push-ups

Min tid behöver jag inte ens nämna. Jakob var klar dubbelt så snabbt som mig, vilket var runt 8-9 min (så nu kan ni räkna ut min tid). Men jag hade bestämt mig för att köra ALLA Pull-ups i det smalaste bandet. Det tog TID, men det gick! Körde så många jag orkade med bara ett ben i och sedan stoppade jag i bägge. Alla Pull-ups jag nötat har gett resultat för det kändes lika tungt som det gjort i mellanbandet förut!


Underbara brännande känsla! Dips kan nog vara favorit nr 2 efter Pull-ups.


Också lite svingar. Och denna övningen är en hat-övning hos mig. Men jag kommer aldrig undan...


Sen är man så här död.

Älskar verkligen att köra slut på mig själv även om jag ibland bara vill gråta där och då. Känslan efteråt är överhärlig och jag skulle gärna leva med den känslan dygnet runt. Bättre än godis bannemej! Och det är det inte mycket som är. Dags att ta en frukt märker jag. Måste vilseleda mitt sug. Det dödar mig lite just nu och har gjort några dagar...

Saras paleo-bröd

Sara kommer alltid med fantastiska recept på saker och ting. Först bananpannkakan som jag nu är totalt beroende av, hennes bollar av olika slag har jag testat och nu detta fantastiska bröd!

4 dl linfrö
2 msk fiberhusk
2 tsk bakpulver
1 1/2 tsk salt (havssalt)

Kör allt i en mixer tills det blir ett mjöl. Häll över till en bunke och blanda i

1 msk brödkryddor
4 dl valnötter (eller andra valfria naturella)(är du inte rädd för kolisar kan du även blanda i valfri torkad frukt)

Blanda därefter i

2 dl kokosmjölk (250 gram kesella går också bra)
5 stora ägg

till en jämn smet och häll ner i en klädd brödform.

Sätt in i ugn på 175 grader och grädda i ca 60 minuter



Jag fuskar ibland och äter ekologisk leverpastej och gurka på. Bananskivor är också jättegott att ha på! Men ni som inte kör Paleo kan ju ha vad som helst på!

Bananfamiljen

Jag går bananas när jag är nere på torget. Allt är så billigt och jag blir fullkomligt till mig! En liten varning bara. Om ni ska handla där någongång så köp inte deras mango. Eller var noga med att inte ta någon mogen. Jag fick med mig en hem som kändes lagom mogen för att äta ikväll, men den var rutten invändigt... Samma hände sist.
Bananer däremot...




Billiga (10:99:-/kg) och goda! 26 bananer fick följa med hem. När man äter bananpannkaka 1-3 gånger om dagen och har en smoothiegalen sambo går det åt mängder av bananer!

Det var sååå härligt väder när jag kom hem så jag tog på mig träningskläderna och gick ut och gick. Jag hann komma ca 400 m innan det började regna, småhagla och blåsa. Inte lite heller. Jag frös och blev blöt. Men jag har numera en vilja av stål när det kommer till träning. Jag ger mig inte. Efter ca 3,5 km slutade det och det kom en underbar sol igen! 5 km senare var jag hemma.


50 min tog det. Ingen pw här inte. Knäna protesterade så fort jag ökade tempot så det blev bara en vanlig promenad. Men skönt var det!

En liten snutt väntade på mig när jag kom hem.


Han hade bäddat in sig i en (nytvättad) badrumsmatta. Älskade lilla varelse!

Jag saknar faktiskt Kevin som jag bara träffat någon timme idag. Märkligt nog när vi levt PÅ varandra i 5 veckor. Men jag njuter. Äntligen får jag sakna, det är ju bland det härligaste när det gäller kärlek! Man uppskattar varandra så mycket mer när man väl träffas sen.

Prostatacancer

Har en hårig kille som slickar mig på ryggen just nu... Denna katt har märkliga saker för sig, minst sagt!

Det blev inte en så lång dag i skolan. 14.50 var vi klara (tillräckligt lång enligt mig). Grupparbete om olika cancerformer har varit dagens uppgift. Imorgon ska det redovisas. Prostatacancer hade jag och min grupp. Ska läsa på lite mer om det idag så jag är expert imorgon!

Första dagen på månader som jag ätit lunch i skolan. Det kräver planering så man får i sig vettig lunch. Det blev riktigt bra tack vare mitt storkok igårkväll. Fiskgryta och broccoli till det. Nu när jag kom hem slängde jag i mig detta:


Ett äpple, en macka med ägg och ett glas vatten. Recept på brödet kommer senare idag!

Nu ska jag cykla ner till torget och handla frukt! Finns bara några kiwis kvar här hemma så det måste fyllas på om jag ska överleva denna veckan.

Nytt körkort

Har en lång skoldag framför mig. 9-16. Trötta mig! Men genomgångar på cellen, vävnader och cancer kan nog bli intressant. Lite Paleo-mat på det och jag ska nog hålla ut hela dagen lång.

Kevin är tillbaks på jobb. Jag körde honom 6.30 imorse. Känns ovanligt att vara ensam hemma på morgonen, men SÅ skönt! Härliga egentid. Och ikväll ska han på HIF med sin pappa och bror så då ska jag tanka ännu mer egentid. Det är ju för bra för att vara sant!

Nej nu ska jag snart köra till skolan. Ska inom posten och hämta mitt körkort innan jag börjar, tänkte jag. Jag som (nästan) alltid har koll på mina grejer har tappat mitt körtkort. Och jag som aldrig får tummen ur röven har dragit ut på att fixa ett nytt. Men nu så, två-tre månader senare fick jag en avi om att det är klart! Nu kan jag snart köra bil utan att få hjärtstillestånd så fort jag ser en polis. Tror nämligen det hade blivit böter med vanlig ID-handling!?


Har man inga "riktiga" barn att visa bilder på så får min hårige son synas istället!

Min söndagkväll



Så här ser min kväll ut. Jag unnar mig choklad och sorbé idag igen. Ibland får man lyxa till det.
Bananpannkaka med bär och kokos samt jordgubbar är mina nya favoriter. Kan äta mängder, gärna flera gånger om dagen. Pannkakan har utan tvekan ersatt min havregrynsgröt. Den är till och med bättre! Trodde jag aldrig för två veckor sedan.

Denna vilodag var välbehövlig. Har inte haft en enda plan för dagen, har bara gjort precis vad jag känt för. Vilket har inneburit mycket städning. Så blir det när jag väl börjar. Jag. Kan. Inte. Sluta! 
Inte ens en promenad har jag "hunnit" med. Det får jag ta imorgonkväll istället.

Har suttit och suktat efter lägenheter på Hemnet och hittade min dröm. Den finns här i stan dessutom.








Bilder lånade från Hemnet.

EN HELT FANTASTISK LÄGENHET! Jag dregglar och vill bara flytta in på direkten! Bjälkar och gamla trägolv. Kan det bli bättre? (En tegelvägg, men den kan jag leva utan om jag får både bjälkar och knarrande trägolv).

Nu är det dags för Bingolotto. Vinner jag några miljoner idag så är det jag som är med i budgivningen på denna lägenheten!

Städryck

Jag har sysselsatt mig hela förmiddagen med att putsa (tvätta?) alla fönster. Det var på tiden. Sist jag gjorde det blev det storm dagen efter och fönsterna var lika skitiga igen. Efter det tappade jag lusten och har tänkt "jag gör det sen". Det var många månader sedan så idag fick jag nog.



Nu börjar min pedanta sida göra sig påmind och det börjar klia i mina städ-fingrar. Måste dammsuga! Måste rensa i skåpen här hemma. Det är nog bland det roligaste jag vet. RENSA. Älskar att slänga grejer och ännu mer älskar jag att köpa nytt. Jag får mina små ryck emellanåt och då finns det inget stopp på mig.

Nu ska jag alldeles strax laga fiskgryta sen sätter jag igång med rensandet och organiserar om lite i skåpen. Öppnar man våra skåp så är där oftast ordning och reda bakom. Men en viss man i detta hushåll har lätt för att bara kasta in grejer och ställa saker fel (enligt mig) så det är inte organiserat särskilt länge. Jag måste vara rätt jobbig att leva med när min organiseringshjärna tar över och blir knäpp om allt inte är på sin plats ...

Detta visste ni (kanske) inte om mig!

Det finns nog en del många av er inte vet om mig. Här kommer en del sjuka och kanske mindre sjuka grejer.



1. Jag har sedan jag var 10-12 år varit beroende av lypsyl. Jag kan inte leva utan detta. Har jag inte det med mig överallt blir jag knäpp. Går det för många timmar utan lypsyl får jag PMS-liknande besvär. Jag blir förannad, lättirriterad och stressad. Jag blir nog ungefär som en rökare blir om den inte får sina cigg. Jag har försökt vänja av mig, men det går inte. 

2. På tal om cigg. Jag har aldrig någonsin tagit ett enda bloss. Vattenpipa är det närmsta jag testat.

3. Jag har en stor dröm om att utbilda mig till inredningsarkitekt och har haft den drömmen i flera år.

4. Jag har flyttat 13 gånger under mitt liv. 

5.  När jag var 14-15 år pendlade jag med buss och tåg från Malmö till Helsingborg i ett år för att kunna gå kvar i skolan i Hbg när jag bodde i Malmö.

6. Jag har bott själv till och från sedan jag var 16 år då jag bodde hos min pappa. Han reser inom jobbet och är borta alltifrån 5 dagar - 5 veckor i sträck. 

7. Jag har massor av tvångstankar. En som hängt med i flera år är att jag inte kan göra något med siffran 3. Kan inte ta 3 klunkar när jag dricker, äta 3 mackor etc etc. Innan porten stängs igen i trapphuset måste jag ha kommit fler eller mindre än 3 trappsteg. Annars måste jag göra om det igen. Många gånger stannar jag på första trappsteget för att inte riskera att hamna på det tredje. Siffran 3 får det alltså inte bli!
En till är att jag alltid måste ta tandborsten under kranen och "suga" upp vatten från den 5 gånger varje gång efter att jag borstat tänderna (nu går det på rutin). Det får inte heller bli ojämna siffror när jag höjer volymen på tv'n, radion eller vad det nu kan vara. Jag har fler, men kommer inte på dem just nu.

8. Jag är extremt mörkrädd. Sover jag själv måste jag antingen ha tv'n på eller en lampa tänd annars vågar jag inte gå upp från sängen efter jag lagt mig.

9. Varenda gång jag ska ner i tvättstugan inbillar jag mig att någon ligger död på golvet eller hängd i taket. Jag är lika rädd varenda gång jag ska tvätta själv, vilket är nästan alltid. 

10. Jag har ärftlig fetma från min mormors sida. 

11. Jag har ett grymt minne gällande siffror. Har jag sett ett nummer ett par gånger eller slått in det på telefonen några gånger så kan jag det utantill. Även namn är jag en jäkel på.

12. Jag känner inte igen ansikten. Jag kan se en film och i slutet fråga vem en person är som varit med hela tiden. Jag glömmer och känner inte igen. Samma gäller i verkligheten. Många pinsamma möten har det blivit för att jag inte känner igen folk!

13. Jag har i hela mitt liv ätit kiwi med skal på.

14. När jag var mellan 10-11 år blev jag anmäld för att ha anlagt en brand på ICA-lagret. Polisen ringde hem till mamma och sa att hennes dotter blivit polisanmäld. Det visade sig vara vår sura kärring till granne som ringt och anmält mig för att ha anlagt branden tillsammans med en kille. Jag var hemma när branden inträffade så kärringafan gjorde allt för att sätta dit mig (hon hatade barn).

15. Jag var en rebell i skolan som yngre. Jag satt ofta inne hos rektorn på grund av att jag pratade för mycket, inte gjorde vad jag skulle och gärna satte mig emot regler. Jag var med och drog igång en strejkning i skolan i 6an. Vi satte oss på borden med skyltar där vi skrivit bland annat "Behandla inte oss som era små kycklingar i bur" (vi fick inte gå utanför skolans stängsel) och vägrade ge oss när vår lärare kom. Än en gång hamnade jag hos rektorn och mamma blev inkopplad i det hela. Och jag har under grundskolan varit den som pratat mest i klassrummet och fått bestämda platser långt ifrån mina vänner för att jag skulle hålla tyst. I slutet av högstadiet och hela gymnasiet var jag nästan lärarnas ängel istället.

16. Fram tills jag var 16 var idrott det värsta ämne jag visste! Jag gjorde allt för att slippa och kom med ursäkter varenda gång. Att röra på sig var ju farligt för bövelen. I nian vände det och jag började tycka det var roligt. I gymnasiet var jag ALLTID med.

17. Jag tror alltid att jag är förföljd oavsett om jag går, cyklar eller kör bil. Tar någon samma väg som mig i ett par svängar håller jag reda på personen hela tiden och försöker hitta flyktvägar utifall att. Kommer jag runt ett hörn springer jag tills människan inte kan se mig. Kör jag bil så kör jag omvägar tills bilen viker av.

Det bästa jag vet

Nu i eftermiddag körde jag och Kevin till Bali och Flower Team. Det var min önskan såklart även om Kevin faktiskt tycker det är ganska kul han också. Älskar att kolla inredning även om jag inte har en enda krona att lägga på det just nu. Men bara att få kolla och drömma är halva grejen.


Mysigaste butiken?

Bali ligger utanför Väla på en gård och är nog världens mysigaste inredningsbutik. Tegelväggar är högst på min måste-ha-lista i framtiden.  


Äppellådor! Stort vill-ha på sådana! Synd att Kevin inte håller med... Ibland önskar jag att han inte var alls intresserad av inredning så jag kunde få göra precis som jag vill. Hade varit helt underbart. Nu får jag istället använda min otroliga övertalningsförmåga som funkar på mycket. Men just dessa lådorna får jag nog tjata om ett tag...

Också en runda på Flower Team. Hade kunnat bo där inne. Så mycket fint.


Lyktorna till höger hade jag gärna haft här hemma. Och de vänstra på uteplatsen vi inte har. En vacker dag kanske...

En runda inom Maxi blev det också. Mitt sötsug har slått till ordentligt nu. Igår och idag har det varit riktigt jobbigt. Jag har slarvat med maten så det är därför, det vet jag. Tre veckor har det gått sedan jag åt godis sist och jag har inte tyckt det varit jobbigt alls under dessa veckor. Men nu kom det. Mitt eget fel! Det blir inte bättre av att Kevin handlat hem gotte heller.


Skjut mig!

Det bästa jag vet - godis och hjärtan! Det vattnas i munnen bara av tanken och jag tittar i Kevins påse i omgångar. Men jag skulle aldrig få för mig att ta en bit. Det är förbjuden mark. Jag har mörkt choklad hemma och även sorbé. Så det får stilla suget.

Ikväll ska vi ha lite Twilight-maraton. Jag somnade när vi såg Eclipse på bio så den ska vi se om och sedan ska vi se den nya också. Perfekt lördag! Orkar inte röra mig en millimeter så soffläge hela kvällen ska bli underbart.

Bästa starten på lördagen

Efter en vilodag var det dags för Crossfit imorse igen. En dag räckte inte för att återhämta mig. Trippelpassen i torsdags känns fortfarande i kroppen. Men jag masade mig dit, jag vet ju att man aldrig ångrar ett träningspass! Denna veckan har varit en riktig "inte tänka - bara göra"-vecka.

WOD #1:

AMRAP 30 min:

* 10 Pull-ups
* 10 Handrelease push-ups
* 10 Squats (HSPU för mig)
* 10 Dips
* 10 Sit-ups
* 10 Pistol alt. Burpees

7 varv på 20 min, sen rörde Jakob till det och tvingade oss att byta ordning de sista 10 minutrarna och köra allt baklänges och istället räkna reps. 175 reps slutade jag på. Ett fruktansvärt pass. Inte nog med det, det blev en extra-WOD också.

WOD #2:

Stafett med 10 burpees och 10 situps. Laget stod i jägarvila (planka för mig) medan en person gjorde övningen och bytte sedan av till nästa. Första rundan burpees och sedan en runda med sit-ups.

 



Som hittat!

Skola idag. Första lektionen med vår nya lärare. Vår förra lärare slutade förra veckan. Vi alla tyckte så bra om henne så vi var väldigt skeptiska på hur det skulle bli nu. Men det kändes bra med den nya så detta ska nog funka. Genomgång och ett litet grupparbete om farmakologi (läkemedel) hanns med idag. Nästa vecka börjar 3 intensiva veckor. Skola 9-16 på måndag... Vi har blivit bortskämda med 9-12 lektioner i för många månader nu.

Har inte nämnt det men jag som tidigare varit 100% säker på att inrikta mig på psykiatri när vi ska välja inriktning har nu tänkt om. Jag valde inriktning på sjukvård istället. Jag tycker psykiatri är 10 gånger mer intressant, men eftersom jag vill jobba inom träning i framtiden kommer jag ha bra mycket mer nytta av fördjupade kunskaper inom sjukvård. Så det blir det. Sedan kommer jag läsa en kurs i handledning som extra-val också.

Vi har haft en underbar liten kille hos oss idag. Jag har visserligen inte hunnit träffa honom så mycket då Kevin varit med honom på Busfabriken i några timmar och sedan stack jag till Joel i några timmar, som precis kommit hem från 3 månaders backpacking, och pratade massor om vad han hittat på. Och han tycker jag blivit ett träningsfreak efter att ha sett att min mobil till 90% innehåller träningsbilder... Han skänkte till och med sitt proteinpulver till mig. Jag tackar och tar emot och ska se om vanilj är något jag kan få ner.


Finisen! Älskade Alve som alltid är lika rolig att sitta barnvakt till. 

Jag gjorde nog årets fynd idag. Hade ett presentkort på Zebra som gick ut vilken dag som helst så jag drog med Kevin och Alve ner till stan för att kolla in lilla Zebra som hade massa rea. Jag hittade ett par jeans som det endast fanns ett par kvar av i stl 25/32 (jomen tjena, tänkte jag), men de såg rätt stora ut så jag chansade. Det gick! Utan problem dessutom (jag har 27/32 annars). 1299 låg priset på. Men med 70% rabatt och ett presentkort betalade jag 150 spänn! För bra för att vara sant. Jag frågade till och med i kassan om inte jeansen var små i storlekarna, men det var dem inte. Sen när kom jag i ett par jeans i stl 25 där inte ens magen hänger utanför? När jag var 12? Jeansen måste ha varit felmärkta eller stora i storleken ändå. 
 

Just nu älskar jag Jack extra mycket. Han är nog den mest kelna katt jag någonsin stött på. Han är inne i en riktigt gose-period och varvar den (tyvärr) med en djävuls-period. Kl 23 varje kväll är han pepp och springer överallt och jävlas med allt han kan. Och det är bara Kevin han lyssnar på, mig skiter han blankt i. Har han gjort något fel räcker det att Kevin fyar och närmar sig honom. Han springer upp på sin klätterställning och lägger sig ner direkt. Med mig fortsätter han jävlas...

Tur att han är världens gosigaste varje morgon och kommer upp i sängen och väcker mig med sina morrhårr i mitt ansikte!

Trippelpass

Inga hål hos tandläkaren men svindyrt ändå! Tur man inte ska dit så ofta. Jag var tokladdad inför kvällens pass och kunde inte sitta still så jag gick till och från tandläkaren och fick ihop lite över 5 km.
Jag hade bestämt mig för att köra två pass idag, ett på gymmet och ett nu ikväll. Men efter passet ikväll var jag inte helt slut så jag stannade kvar och gjorde ett tredje pass!

WOD #1:

4 st i varje lag. 3 varv av följande:

* Springa 500 m
* 200 Squats (Sit-ups för mig)
* 200 Dips
* 200 Pull-ups

1 i varje lag gjorde övningen och bytade sedan av till nästa lagmedlem, och så fortsatte det tills laget uppnått alla reps på övningen, därefter gick man vidare direkt på nästa.

Vårt lag var sekunder från att vinna! Vi ledde stort de två första varven men sedan hände något. Grymma var vi i alla fall! Med bra taktik kan man nästan inte misslyckas.


Kvällens stora skara!

Efter passet fick Madde sin födelsedagspresent. 100 burpees på tid! När man fyllt år ska man göra det (så jag håller min födelsedag hemlig).


6:45 blev tiden. GRYMT! Tidigare rekordet i CF Helsingborg var 7:03 om jag inte minns fel.

Därefter. Uppvärmning för nya WOD'en. Var tillräckligt varm så jag slapp den (tack och lov). Uppvärmningen är faktiskt värre än själva passet...


En del av uppvärmningen. Sitta i squat-position med händerna upp i luften och hoppa framåt.

WOD #2:

I lag om 2 och 2. Reps-antalet är per person.

* 100 Squats (Dips för mig)
* Bära lagkamrat ett varv runt gymmet (Plankan medan min lagkamrat gick runt gymmet).
* 100 Push-Ups
* Bära lagkamrat ett varv runt gymmet.
* 100 Sit-Ups
* Bära lagkamrat ett varv runt gymmet.
* 50 Squats
* Bära lagkamrat ett varv runt gymmet.
* 50 Push-ups
* Bära lagkamrat ett varv runt gymmet.
* 50 Sit-ups

+ en liten extra WOD:

Alla stod i en ring i jägarvila (plankan för mig) medan en person i taget gick in och gjorde 5 eller 10 burpees.


Kvällens andra gäng!

För mig var det inte slut här. Jag fick med mig Malin på 50 burpees på tid. Min tid: 3:55. Malins skriver jag inte ens... SEN var jag död. Det var den känslan jag ville uppnå idag för imorgon har jag vilodag och då vill jag knappt kunna röra mig. Och massor med smärta har jag fått. Mitt vänstra knä gör svinont och mitt högra knä är uppskrapat efter burpeesarna så det svider. Men det var det värt, hundra gånger om. Nu kan jag ha en vilodag med gott samvete!

Jag vann!

Energin börjar sakta men säkert komma! Trots en natt med alldeles för lite sömn (7 timmar) var jag ändå på G idag på gymmet. Jag och Jakob körde en halvt brutal WOD efter att jag kört benen en omgång i maskinerna.

5 varv på tid av:

* 20 Push-press (20 kg första varvet, 15 kg resten)
* 20 Kettlebellswings (12 kg)
* 20 Dips
* 20 Sit-ups

Min tid: 20:35.

För första gången i historien var jag ett varv före Jakob och var i mål när han hade ett varv kvar. Det kändes riktigt bra även om han kör betydligt tyngre än vad jag gör. Han brukar alltid vara först oavsett vad.



Där låg han och bölade över sina onda axlar och ville avsluta efter 4 varv. Efter mitt tjat gjorde han ett femte varv. Han ska få höra samma tjat som jag hör vartenda pass och nu äntligen fick han känna på hur det känns när man bara vill kasta en skivstång i huvudet på den som står och pressar en! Hah där fick du!

Nu laddar jag om för ännu en (förhoppningsvis) brutal WOD. 17.30 gäller det igen! Jag taggar till tusen. Men innan dess ska jag till tandläkaren...

Och tack Sara för att du rättade mina dips. Det svider i mina triceps fortfarande!

Jammi!


Finns det något godare?

Jag är en riktig fruktälskare. Skulle kunna leva på det om det hade gått (nu när mackor inte är ett alternativ).

Nu är jag 1,5 vecka in i Paleo-challengen och min energi hitills har nästintill varit obefintlig. Jag har varit pigg, men jag har inte haft någon ork att ta i när jag tränar. Det gör mig så frustrerad!!! Jag vet att jag kan mer, men kroppen tar emot. Jag hoppas det vänder nu i dagarna. Annars känns det hur bra som helst. Känns som att jag kommit "hem".

Jag saknar inte ens mitt godis (sjukt!). Jag saknar inte kesellan, filen, mjölken, mackorna, pastan. Nej, inget saknar jag. Kanske att jag blir sugen på en macka ibland, men inget mer än så. Kommer utan tvekan kunna hålla detta i 30 dagar och därefter fortsätter jag precis som jag gjort nu, men blir jag bortbjuden så släpper jag lite på gränserna.

Det är tråkigt att jag och Kevin inte äter samma mat, men samtidigt gör det inte mig speciellt mycket. Känner inte att jag går miste om ett dugg. För sådant här vill jag inte stoppa i mig:



Han äter dock inte bara sådant här skit, men en stor del av hans kost består tyvärr av sånt här. Han är duktig på att trycka i sig broccoli och blomkål som är de enda grönsakerna han äter visserligen.. Men bättre än inga!

Vi har som sagt helt olika syn på vad för mat man bör äta som ni ser... Jag försöker få in honom i Paleo-tänket men han kommer ALDRIG någonsin äta som jag gör. Men kan jag bara få med honom till en liten del så är jag nöjd. Men allt tar sin tid. För ett år sedan hade jag aldrig någonsin kunnat tänka mig att äta som jag gör nu. Inte ens för några månader sedan. Men vad gör man inte för sin kropp? Jag vill leva läääänge och kunna lyfta tungt när jag är över 60 år och aldrig någonsin behöva använda rullator! !

Mina första pull-ups med knäna i gummiband!

Var på HLR-utbildning i skolan hela förmiddagen. Känns riktigt bra nu i efterhand då jag inte alls hade speciellt bra koll på hjärt-lungräddning förut. Därefter körde jag direkt till gymmet utan att känna någon träningspepp överhuvudtaget. Men är det inte vilodag så är det bara att bita ihop och inte tänka, bara göra.

5 km på cykel som uppvärmning. Tänkte cykla milen men jag hade glömt mitt knäskydd hemma och jag vågade inte chansa, ifall det blir värre. Sedan gjorde jag något jag inte gjort på flera år...
 
Tränade i maskiner....

Och fy vad jag hatar det! Inte alls min grej. Känner mig otroligt fjantig där jag sitter. Men nu är det så jag måste träna mina ben i ett par veckor så det är bara att bita ihop. Tre maskiner körde jag skiten ur benen i och sedan en övning med pilatesboll. Därefter = mjölksyra deluxe! Sen äntligen hängde jag mig i pull-up baren och övade och övade och övade.

Var tvungen att testa något jag aldrig gjort förut. Sätta knäna i gummibandet istället för fötterna.


DET GICK!!! Några stycken till och med! Och näääästan en med bara ett knä i och ett ben hängandes fritt.

Men jag kunde inte gå hem efter detta och jag var inte alls sugen på någon lång WOD så jag körde kombinationen jag, Sara och Eva gjorde för några veckor sedan:



10 min AMRAP. (Jag skippade hoppet) Jag tappade räkningen efter 12 rundor, men runt 20 st hann jag med. Sedan såg jag ut så här:


Riktigt lökig och toksvettig!

3095 g

Här ser ni min nya hårfärg. Dock är det mörkare i verkligheten.



Var och handlade tidigare ikväll. Nu har jag mat så jag klarar mig en vecka. Och imorgon ska jag bannemej baka paleobröd så jag kan bli mätt på mina frukostar!

Jag testade att väga Jack idag. Han är som en nyfödd liten bebis. Tänk att denna lilla bebisen kan väga mellan 6-8 kg som vuxen... Jag som tycker han är stor nu!

 

WOD, red-head, sjukgymnast, torget

Det blev lite häng på Filborna i förmiddags. Alldeles för lite gjort. Men den där Paleo-maten har inte gett mig vad jag behöver än. Väntar på att energin ska komma snart! Det blev en WOD i alla fall. En fruktansvärd en!

21-15-9 av:

* 400 m stakträning (typ som att åka skidor)
* Kettlebellswings (16 kg)
* Push-ups (på tå)
* Situps

Så innan alla kettlebellswingar var det stakträning 400 m. Så totalt blev det 1200 m.

Min tid: 13:46.

Sedan åkte jag hem och åt lite snabbt. 2 ägg, 1 burk tonfisk och en hel näve nötter fick det bli. Kl 13.15 var det dags för min efterlängtade frisörtid! Klippning och färgning. Det var mer komplicerat än jag trodde. Hade alldeles för mycket mörka pigment i mitt hår för att kunna färga det mörkrött som jag önskade. Det slutade i en light avfärgning och sedan en mörkmörkbrun färg i botten och sedan rött i resten. Håret sög det åt sig, tack och lov!!! Och bra blev det (ska be Kevin ta bild nu snart så får ni se lite senare). Jag är faktiskt helnöjd! Dyrt som attan blev det också. Men jag har aldrig någonsin färgat mitt hår hos frisör under mina snart 11 år som "färgare", så det var på tiden!



Ett sjukgymnasbesök hann jag också med. Ny tejpning på knäna och strikt förbud på funktionella rörelser där benen är involverade. Det förvärrar mer än det gör nytta nu, sa sjukgymnasten. Så 2 gånger i veckan ska jag träna benen och rumpan i maskiner (blääää) för att bibehålla muskelstyrkan. Kanske kanske jag inte får springa Springtime.... Men än är det inte kört, om 2 veckor får jag min dom. Har det inte förbättrats tills dess så är det inget lopp för mig. Så nu ska jag träna ben och rumpa rejält!

Och en runda på torget blev det också. Ni ser resultatet på cykeln. Kom för bövelen knappt hem!


157 kr slutade detta kalaset på! Torget i mitt hjärta, säger jag bara!

Dagens paleo-middag


Laxrester från påskmiddagen i lördags, sötpotatis och sallad med avocado och gurka.

Laxen smakade skit idag. Ett tag trodde jag att jag åt sill och jag ville bara spotta ut den igen. Så det blev inte jättemycket lax för min del.

Jag har nog aldrig ätit så mycket fisk som jag gjort denna veckan som gick. Åt nog fisk 4/7 dagar. Förut kunde det gå mer än en-två månader mellan tillfällena jag åt fisk. Nu ska jag trycka i mig tonfisk några dagar i veckan. Funderar på om man inte kan göra en smoothie med tonfisk i? Lite kokosmjölk borde väl kunna blanda ut den och sedan i med lite annat gott? Det kan ju nästan inte bli värre än vad det redan är när jag får skölja ner den med vatten för att kunna svälja... Tål att funderas på!

En dag i Crossfitboxen

Idag kördes de första WOD'arna i boxen. Träning blandat med målning och bara häng! En helt underbar eftermiddag med många timmar med härliga människor har jag haft.

  Johan rollar väggen och gör squats samtidigt. Mannen kan inte låta bli att träna!



              


Hela 3 WOD's blev det idag och jag var inte med på en enda. Det kröp lite i kroppen, men fy vad skönt att bara titta på och se vad jag genomlider flera dagar i veckan. En vilodag tog jag idag efter 4 träningsdagar på raken. Men jag övade double unders (video) tills jag höll på att slänga hopprepet i väggen. Men jag fixade mina första idag!!! 2 double unders på rad fick jag ihop som mest och 8 med flera "singelhopp" emellan. Nu är det nöta, nöta, nöta som gäller!

Tog en pw på 5,6 km nu ikväll också, såååå välbehövligt! Med bra musik och lite ilska i kroppen hade jag kunnat gå i flera dygn!


Saras kaffe- och kokos bollar med chokladsmak

Igår var det påskmiddag hos mamma och jag vet att jag inte kan äta hennes efterrätter nu när det är paleo som gäller så jag gjorde egen efterrätt här hemma och tog med. Testade att göra Saras kaffe- och kokosbollar men jag gjorde om i receptet lite då jag inte alls gillar kaffe.



1 banan
1 1/2 dl mandelmjöl
1 1/2 dl kokos
1 äggvita
½ msk starkt kaffe
1½-2 msk kakao
hackade valnötter

Blanda allt till en smet (den ska bli ganska så fast) och lägg en klick i muffinsformar. Toppa med kokos. In i frysen 30 minuter. Servera kalla.


En morgon på gröningen

Blev tvingad att köra dagens pass också fastän jag hellre hade sovit. Men jag vet ju hur skönt det är efteråt så jag försökte föreställa mig den känslan.

Dagens WOD:

* 50 Box Jump
* 50 Sit-ups
* 50 Handstand push-ups
* 50 Squats (Plankan lyfta ett ben för mig)
* 50 Dips
* 50 Handrelease push-ups
* Idioten 10 st mellan 2 pelare (ca 100 m per sträcka)
* 50 Burpees

Det var HEMSKT! Måste hitta på en annan fruksot än den där bananpannkakan. Tog till och med 3 ägg i den idag och en stor banan, men det hjälpte inte. Jag var helt slut igen.... Kom sist i mål dessutom på 24:31 har jag för mig. Äe bättre kan jag, blir besviken på mig själv! Skärpning som gäller nu!


Box Jump.

Handstand push-ups.

Handstand push-ups och sit-ups.

Sedan var det en bonus WOD:


En human-plank!

Också självklart en extra WOD bestående av:

Alla i en ring medan en går in i mitten och gör 10 burpees medan resten sitter i jägarvila!


Och dagens gäng!

Påskmiddag á la paleo

Har nästan nyss kommit hem från årets påskmiddag hos svärföräldrarna. Detta året var det lax och massor med tillbehör. Och världens godaste lax dessutom. Det var riktigt svårt att motstå mackorna som låg så fint uppradade framför ögonen på mig. Västerbotten ost på det dessutom... Men icke. Är det paleo-challenge så är det. Så här såg min tallrik ut:



Och sen tog jag om en omgång till. Åt nog mellan 300-400 g lax idag. Svärmor hade tillagat mellan 8-10 kg lax... Vi var många men det blev massor över så jag och Kevin fick en doggybag med oss hem. En rejäl en. Så imorgon blir det ännu mer lax!



Och efter maten ställdes två sådana här bauta ägghalvor fyllda med godis fram. Jag dregglade nästan. Luktade på godiset flera gånger men jag tog inte en enda bit! Glömde min mörka choklad som skulle rädda mig vid detta tillfälle. Men jag hittade något annat att stilla suget med...



RÖD VIN! Jag har aldrig gillat vin men nu så. Jag skulle bara ta ett glas... Men det blev lite mer. 3½ (stort) glas blev det och det kändes vill jag lova... Tåler knappt någonting så jag blev snurrig. Fruktigt och lättdrucket, minst sagt. Jag hade nog kunnat tömma hela boxen ikväll. Har till och med lagt en beställning på denna boxen till pappa, han ska till Tyskland nu i dagarna. Jag som trodde det skulle bli en vit sommar för min del. Men med denna hemma lär jag inte kunna hålla mig...

Nu ska jag tvätta av sminket, ta på mig myskläderna och ta fram min choklad och min sorbéglass och bara softa i soffan och kanske kolla en film!

Nära-döden-upplevelse

Vaknade till snö och tanken av att gå ut och träna i detta fick mig att dö lite inombords. Men det finns inget väder som stoppar mig från att träna Crossfit.
Tur att jag inte visste dagens pass innan för då hade jag nog seriöst stannat hemma. Det var inte av denna värld!

Dagens WOD:

* 50 Pull-Ups
* 10 Burpees
* 40 Pull-Ups
* 20 Burpees
* 30 Pull-Ups
* 30 Burpees
* 20 Pull-Ups
* 40 Burpees
* 10 Pull-Ups
* 50 Burpees

Min tid: 33:01

Jag hade verkligen ingen energi överhuvudtaget. Har nog aldrig varit så orkelös på ett pass. MER frukost är lösningen. En fjuttig bananpannkaka gör ingen nytta för sådana här tuffa pass. Men jag är glad att jag överlevde överhuvudtaget.
Det kändes inte så när Jakob sa att vi totalt gjort 150 Pull-ups och 150 burpees efter detta passet. Det var det sista jag ville höra när jag bara gjort knappt 60 st av burpeesarna och höll på att trilla ihop.

 
Överlever man ett sånt här pass så överlever man nog bannemej allt!

Nu sitter jag och laddar med sen lunch så jag är hyfsat mätt till påskmiddagen i eftermiddag/kväll. Visserligen blir det lax och potatis denna påsken. Perfekt för mig. Såsen hoppar jag men lax ska jag trycka i mig och en och annan potatis också.

Min kombo är nog den äckligaste! Bananpannkaka med nötter i och bär och kokos ovanpå. Och en burk tonfisk till det. Vad gör man inte för lite protein?

30%

Blev överlycklig när jag gick in på Sportamore nyss. 30% på över 1500 varor och linnet jag suktat efter läääänge var nedsatt. Jag kunde inte låta bli. Inbyggd sport-bh dessutom så två flugor i en smäll! Och jag som inte skulle handla mer... In och fynda träningskläder!

Rutstore

Varför ska man alltid få värsta shoppingsuget när man verkligen inte har råd? Sen när man har pengar är det inte alls roligt längre och då hittar man ingenting heller. Jag är i stort behov av sommarkläder då mina från förra året dels är för stora och dessutom har jag tröttnat på nästan allt. Rutstore har massa fint, att jag inte upptäckt den hemsidan förut. 


Akut behov av ny vårjacka. En mörkblå med dragsko i midjan står HÖGT upp på vill-ha-listan. Denna är dessutom randig inne i luvan. Jag är tokig i randigt så den vill jag ha!!!

 
Kanske blir en beställning den 25e... Fast pappa nollar den 5 maj och då ska han få något stort och fint så jag kanske inte har så mycket pengar över till mig själv... Pappa går före kläder. Så mycket pengar han lagt på mig kommer jag aldrig någonsin kunna ge igen för så en speciell present när han nollar är det minsta jag kan ge!
Lite klänningar är ett måste i alla fall. Äger knappt några som passar längre och jag kan inte gå runt i jeans i sommar.

Tar hand om mig själv

Nu i eftermiddag har jag helt och hållet ägnat mig åt mig själv. Jag har badat (med alger som ska rensa ut allt skit från huden), som jag egentligen avskyr. Jag får hjärtklappning och blir yr varenda gång.. Är jag ensam om detta? Men det är så skönt efteråt. Filat fötterna med olivolja har jag också gjort. Den där oljan är verkligen bra för ALLT! Hade sällskap av vår håriga son hela tiden. Han satt och stirrade ner i vattnet precis vid mitt huvud.
Och nu sitter jag här med en ansiktsmask.



Köpte burken i Egypten förra året. Det är tydligen naturligt och extra bra för huden. Ja, varför inte? Den tar en evighet att torka... Har nog haft på den i 30-45 min och den är långt ifrån torr så den här lär jag nog få ha på mig ett tag.

Kan varmt rekommendera er att gojsa in fötterna i olivolja efter ni badat och sedan fila direkt. Fötterna blir lena som en babyrumpa! Snart ska jag måla naglarna också så de äntligen kan se fräscha ut igen. Lika bra att ta allt på en gång när man ändå håller på. 

Nu ska jag laga mat. Vad för något återstår att se. Får rota lite i kylen och skafferiet och se vad vi har för något. 

Inte tänka, bara göra!

Jag som hade sett fram emot att träna i solsken idag. Regn och grått blev det istället. Finns inget väder som hindrar träning. Om jag har kunnat träna i snökaos och även -13 grader så kan jag träna i lite regn och grått!

Det började inte alls bra idag. När jag kommit nästan halvvägs kom jag på att jag glömt vattenflaskan. Gick hem igen och hade ingen nyckel så jag ringde Kevin, som pratade i telefon. 10 minuter senare svarade han och kastade ner min vattenflaska med vatten i. Den gick sönder och läckte ur hela botten. Bad han kasta ner en ny - tom denna gången. Jag tänkte fylla på den på Olympia. Toaletten var låst och vattnet utanför var avstängt. Men så kom jag till gymmet... Tack snälla ni som glömde era vattenflaskor, det räddade mig! Jag tog en vattenflaska som låg där och tömde ner i min egen. Med risk för aids och allt möjligt, men träna utan vatten kan jag inte! Gick hur bra som helst och det smakade verkligen SKIT.

Övade på lite pull-ups innan jag körde igång. Det tar sig. Känns "lättare" och "lättare". 




Dagens WOD:

* 50 Sit-ups
* 20 Burpees
* 40 Push-ups (på tå)
* 20 Burpees
* 30 Knee to elbow
* 20 Burpees
* 20 Dips
* 20 Burpees
* 10 Pull-ups
* 20 Burpees

Min tid: 17:29. (Hade jag haft en annan pepp än musik så hade jag fixat det snabbare) Det ÄR svårt att peppa sig själv, men jag är betydligt bättre på det än vad jag var innan. Att det dessutom kom 2 fotbollskillar till gymmet efter halva passet gjorde att jag körde ännu hårdare (kan ju inte visa mig mesig). Så tack till er fastän jag bara hade önskat att ni gick!


Dagens tråkiga väder!

Frukost idag vs frukost sommaren 2010

Stängde av alla alarm på telefonen igårkväll. Likt förbannat vaknade jag 6.13... Somnade dock om och trodde jag sovit bort halva dagen när jag vaknade igen. Då var klockan 8.50. Halvsov och läste igen alla inlägg på bloglovin. Kl 10 var jag klar och gick upp och åt frukost. Utökade med ett kokt ägg till idag också. Blir ju inte riktigt mätt på bara bananpannkakan och det blev jag inte idag heller, trots ett ägg extra! 


Bananpannkakan har nästan blivit som min havregrynsgröt var innan (det bästa på hela dagen). Behöver ett tag till för att vänja mig.

Hittade en bild på vad jag åt för typ av frukostar när jag började tänka nyttigt sommaren 2010 (om man kan kalla det nyttigt)... I nuläget hade det varit en lyxfrukost, om jag ens hade fått för mig att äta det.



Vet inte riktig vad jag tänkte med...

Nu ska jag snart springa/powerwalka bort till utegymmet och köra dagens pass. Gymmet är stängt och det är inte dags för vilodag än så det är bara att se vilka möjligheter som finns. Avskyr att träna hemma, blir så opepp. Så jag tror att utegymmet blir perfekt! Tar ett pass som Sara skrev i Lofsans challenge på Facebook igår. Ändrar dock om lite på grund av mina knän och jag förlänger det också... Ojojoj! Är inte alls speciellt träningssugen men nu är det bara "göra och inte tänka" som gäller. Finns inga val.

WOD's, sjukgymnast och lunch

Imorse var det dags för träning igen! Jippi! Vilodagar är nog bland det jobbigaste jag vet. Jag tappar nästan motivationen under den dagen så tack och lov att det inte blev en till. Hämtade Jakob lite innan kl 9 och sedan raka vägen till gymmet.

Jag började med pull-ups och Jakob körde lite muscle-ups och försökte sig på HSPU i ringar. Han är grym den killen. Att så mycket styrka kan rymmas i den kroppen är helt sanslöst! 


Muscle-up in action

Jag struntar numera i Jakobs tjat om att jag INTE ska skaffa gymhandskar. Jag har kämpat emot smärtan ett bra tag nu, men idag fick jag nog! Fick linda lite papper runt stången för att inte få så ont. Hjälpte dock inte så mycket så ett par gymhandskar är det första jag ska köpa den 25e!



Sara kom efter ett tag också. Hon körde sitt race och jag och Jakob körde igång med dagens WOD's.

WOD #1

21-15-9 av:

* Push-press (15 kg. Nästa gång tar jag 20 kg)
* Push-ups (på tå)
* Kettlebellswings (16 kg)
* Sit-ups

Min tid: 10:14 (har jag för mig)


Ganska död. Men inte helt slut så en WOD till orkade jag med!

WOD #2

3 varv av:

* 30 Dips
* 15 Toes-to-bar

Min tid: 7:13.

Toes-to-bar är bland det värsta jag vet. Endast på grund av att det gör så gräsligt ont i händerna. Det är den enda smärtan jag känner i den övningen så därför tänker jag nu ge upp och bli med handskar. Hoppas det hjälper bara!

Efter träningen körde jag direkt till sjukgymnasten för undersökning av mina knän.




Det slutade så här. Tejpning två gånger i veckan ett tag framöver.

Irritation i bindvävnaden runt hela knäna. Detta kan ta flera veckor innan det ger med sig. Så nu har jag förbud på knäböj och utfallssteg. Får inte göra något där knäna hamnar i 90-graders vinkel. Backträning är också förbjudet. Men springa får jag tack och lov (1 månad kvar till Springtime).

Åt världens tråkigaste och kanske äckligaste lunch idag när jag kom hem. Hatar tonfisk som inte är blandad med kesella och klarar inte av kokta ägg. Men jag gör just nu ALLT för att få i mig tillräckligt med protein och framförallt bra och mättande mat. Synliga muskler till sommaren kommer inte av sig själva och inte enbart av träning heller...


Ett stort äpple, en burk tonfisk, två kokta ägg, några mandlar.

Jag som trodde att jag hade självdiciplin...

Gick upp kl 05:00 idag för att hinna äta frukost och göra mig iordning för att sedan vara på knutpunkten kl 06. Jobb för Back-Up event mellan 06-09 där det var utdelning av tidningar och påskägg. Otroligt kallt och inte alls speciellt pigg. Men det var bara att bita ihop för att sedan köra direkt till skolan och skriva prov... Eller test var det snarare. Det gick....



Inte så bra nej. Fick så dåligt samvete att jag var tvungen att skriva ett litet meddelande till läraren. Det slutade med att vi som kände att vi inte var nöjda fick sätta oss ner och diskutera och kolla i våra böcker för att komplettera de frågor vi inte kunde. Efter det kände jag mig stensäker på allt! 
Hade jag bara pluggat så hade jag fixat det... Men jag vet inte vad som hänt med min planering den senaste veckan. Urkass är vad den är och det är skärpning som gäller för min del. Låg i sängen vid kl 23 igår och skulle börja plugga. Javisst, det gick ju åt h*vete. Trött som bara den efter att ha sovit 4 timmar natten innan och sedan tanken på att klockan skulle ringa kl 05 imorse gjorde att jag struntade i det och prioriterade sömn. Man lär sig av sina misstag (ibland).

Nu är jag "ledig" en vecka. Har en inlämning att göra och sedan ska jag läsa på om medicinsk terminologi och farmakologi. Det enda jag vet är att det handlar om läkemedel, så lite plugg blir det. Så det ska jag göra under denna veckan. Det är ganska lugnt, så mycket träning hinner jag med andra ord att få in!

Nu väntar storstädning. Har varit alldeles för slapp och har nu inte städat på 1,5-2 veckor så här är grisigt! Pedanten i mig börjar vakna nu, så nu ska det saneras. Kevin tar tvätten idag och jag tar städningen. Perfekt fördelning. Han får inte städa. Knappt. För jag får ändå göra om det igen så jag gör det mer än gärna så får jag det som jag vill!

Och inställd träning idag. Mina knä gör mig frustrerad. Har ont mer eller mindre hela tiden och när jag går upp och ner i trappor gör det extremt ont. Kan inte sätta mig på huk utan att få jätteont och kommer knappt upp när jag satt mig ner. Tur jag ska till sjukgymnasten imorgon för så här kan jag inte ha det. Är bara orolig att jag får träningsförbud... Det är det värsta som kan hända just nu!

Teknikträning + nästan 120 min Crossfit

Dagens träning ja, den får vi bannemej inte glömma! Imorse blev det teknikgenomgång på gymmet tillsammans med Jakob. Squat clean gick vi igenom idag.



Det gick väl sådär men några stycken satte jag. Ritkigt svårt att få in rätt teknik. Men med mer övning så kommer den snart sitta! Jag körde dock inte så tungt. 15 kg stång fick räcka.


In action.

Så det blev en ganska soft förmiddag på gymmet. Sara, Eva och Thony var också där och körde bra mycket hårdare träning. Ett mördarpass var det även om jag tyckte att det såg ganska lugnt ut. Men jag ska hålla tyst, för jag det får jag äta upp den dag jag kör samma pass. Evas tårar efter passet säger det mesta. Att träna med Sara är en nära-döden-upplevelse.


Overhead walking lunges. Gå in hos Sara om ni vill läsa om deras pass idag och även hennes helt otroliga kroppsform 7 månader efter förlossning. HÄR är länk till inlägget. 


Jakob, Eva, Thony och jag.


Och nu ikväll var det dags för ett ordentligt Crossfitpass. Och ordentligt blev det minst sagt. Började 17.30 och kl 19.22 var vi klara. Det var en stor tuff WOD, men vi var inte nöjda efter det så Jakob fick köra en extra WOD med oss.

WOD:

Vi var hela 24 st idag. Efter uppvärmningen delade vi upp oss i 3 lag, 8 i varje. 

Totalt 1850 reps/lag.

Vi skulle i varje lag utföra:
* 500 push-ups
* 450 Squats (jag körde dips)
* 400 Sit-ups
* 300 Pull-ups
* 200 Burpees

* 900 m löpning mellan varje övning. Alltså hela 4,5 km totalt.

En person jobbade i taget medan resten av laget peppade den jobbande lagkamraten. Ex. Jag kör 20 push-ups och lämnar sedan över till nästa som börjar räkna på 21. Osv tills vi uppnått 500 st, därefter 900 löpning innan vi går på squatsen. Det viktigaste var att hålla ett högt tempo inom laget så vår taktik måste ha gjort att vårt lag kom först i mål... JIPPI för mig som är en tävlingsmänniska enda in i benmärgen. Avskyr att förlora!


Vårt lag kör sit-ups!

Därefter körde vi vår extra WOD:

Alla 24 st stod i en stor ring. Alla stod i jägarvila medan en person gick in i mitten och gjorde 10 slam-dunks med en 10 kg's boll. Repsen räknades endast när alla satt i jägarvila. DEN kändes kan jag säga. Att stå i jägarvila medan 23 personer ska göra 10 slam-dunks var inte roligt. Men ack så skönt efteråt. Eller ja, i hela kroppen förutom mina knän som är totalt pajjade nu....


Kvällens stora skara!

Jag känner faktiskt skillnad på träningen nu när jag äter paleo. Jag trodde att löpningen skulle ta död på mig. Men icke. Jag höll ett bra tempo alla rundor och återhämtade mig mycket snabbt. Bara 1-2 min efter att jag sprungit var jag redo igen. Push-upsen kändes också ovanligt "lätta" idag. Jag kunde mata på länge innan jag fick mjölksyra. Riktigt kul att jag redan märker skillnad! 

Utomhuspremiär

Vi tog med Jack ut när vi ändå skulle gå till affären och handla lite. Han var riktigt duktig, men så fort han fick syn på en hund burrade han upp sig rejält och jamade hejvilt!


Så här såg han ut.

Vi fick många blickar kan jag säga och en kvinna satt med öppen mun i en bil och bara stirrade. Trodde bengalen var en hyfsat känd ras? Men det är kanske inte så många som sett den?





Bilderna är inte redigerade, men hans mönster och färger gjorde sig så bra utomhus att bilderna nästan ser lite redigerade ut! Kan inget annat än att säga att han nog är bland de finaste bengalerna jag någonsin sett! Han blir bara finare och finare för varje dag så jag undrar hur han kommer se ut som vuxen... Ska bli spännande! 

Dagens lunch

Efter ett klagomål från Sara att min smoothie igår inte var fulländad så gjorde jag ett tappert försök att få till en BRA lunch idag.


Kycklinggryta med svamp, lök och bacon. Till det: sötpotatis och morötter som legat i ugnen, sallad och några nötter. Är jag på rätt väg nu, Sara?

Kycklinggrytan ser inte alls trevlig ut, men den var helt fantastisk! Improvisation som vanligt, följer aldrig recept om jag inte bakar. Gör alltid många portioner så jag slipper laga mat varje dag. Det är inte riktigt min grej om man säger som så. Här kommer ett ungefärligt recept.

900 g kycklingfilé
1 burk kokosmjölk
1 paket bacon
1,5 gul lök
Ca 100-150 g svamp
Lite currypasta
Kryddade kycklingen med: Salt, vitpeppar, cayenepeppar, curry och paprikapulver.

Stek kycklingfilén tills den nästan är klar och stek under tiden upp löken och svampen tills löken är mjuk. Stek därefter upp baconen och häll sedan i allt bland kycklingen och i med kokosmjölken och lite currypasta. Låt det puttra ett tag och sedan är det klart!

Paleo-mellanmål

Jag har inte riktigt fått igång bra rutiner med maten nu när jag kör paleo. Förut kände jag min kropp utan och innan och visste precis hur mycket frukost jag behövde för att hålla mig till lunch och när jag skulle äta mellanmål osv. Nu har jag tappat lite. Frukosten mättar inte riktigt och det gör att jag går halvhungrig i några timmar. 3 timmar efter jag ätit lunch var jag vrålhungrig. Det hände aldrig förut. Efter 3 timmar började jag känna mig hungrig. Men jag lär väl mig så småningom. Bara att försöka hitta nya sätt!



Testade en ny smoothie nyss med följande:

* 2 ägg
* 1 tomat
* lite sallad
* 3 stora äppleklyftor
* 1 banan
* massor av bär
* lite honung (annars hade den inte gått ner)

Det var väl helt okej faktiskt. 2 fulla glas blev det. Mätt? Hell no! Känner mig nästan lika hungrig faktiskt.
Kevin tycker mina smoothies smakar skit. Och ja, det kan jag förstå eftersom han häller i ½ liter vaniljyoghurt som bas. Självklart hade jag hellre också druckit den med vaniljyoghurt som bas, men jag dricker för att det är nyttigt och inte gott. All mat är inte god, men så länge den gör gott för min kropp så äter jag!

Bananpannkaka

Det blev inget kvällsmål igår av någon anledning så jag vaknade VRÅLhungrig, så hungrig att jag mådde illa när jag skulle äta. Inte bra, inte bra! Ikväll blir det skärpning.

Till frukost idag blev det bananpannkaka. Det får det bli varenda dag! Rutiner är det bästa jag vet. Samma frukost dag ut och dag in är jag i ett nötskal.


2 ägg blandat med en mosad banan och lite hackade valnötter stekt i kokosolja. Jordgubbar, hallon och kokosflingor ovanpå.

Nu ska jag sätta mig och fokusera på plugg. Jag har en riktigt maffig uppgift jag måste göra. Har skjutit på den sedan i torsdags och nu måste jag verkligen ta tag i den. Avgörande uppgiften för vad jag får för betyg i vård och omsorg (200 p).

Annars blir det inte så mycket mer gjort idag. Skola 13-16 och sedan bara ta det lugnt och fortsätta plugga. Ingen träning idag alltså. Förra veckans dubbelpass blev lite väl och det får jag sota för fortfarande. Min kropp är totalt slut. Så vilodag idag och på det igen imorgon!

Sallad i smoothie

Första dagen med Paleo är snart avklarad och det har gått precis så bra som jag förväntat mig. Var dock inte alls sugen på någon middag ikväll, åt en bra lunch så jag körde ihop en smoothie istället. Men den blev så tjock att jag fick äta den med sked.

* 2 ägg
* 1 stor banan
* ca 1 msk solroskärnor
* ca 1½ tsk kokosflingor
* Lite sallad
* Frysta bär



Ja, jag är inte direkt kräsen. Jag slänger i lite allt möjligt i mina smoothies. Den där salladen smakade jag inte ens så lite mer kan jag nog ha i nästa gång. Var bara tvungen att prova. Avokado är också gott att ha i. Jag slänger i så mycket bra grejer jag kan komma på så slipper jag äta det "vanligt". Har nämligen kommit in i en ny period där jag tycker att det är jobbigt att äta. Hade det funnits tabletter som gett mig allt jag behövt så hade jag gärna ätit sådana just nu.

Har haft en jobbig period nu ett tag, men jag har klarat maten bra tack och lov. Träningen har räddat mig. Träning är ren lycka för mig. Då fokuserar jag bara på det och kan lägga alla andra problem åt sidan! Men nu känner jag att mitt liv håller på att reda ut sig så nu hoppas jag att jag får min aptit tillbaka. För när jag väl äter, ja då finns det inget stopp.

3 WOD's

Idag var jag äntligen på G igen efter att ha känt mig död i två dagar. Det var ingen lugn träning, (är det någonsin det?) det var hela 3 st WOD'ar.

Som vanligt förklarar Jakob sina egna pass bäst så jag snor en stor del av beskrivningen!

WOD#1

Alla stod på en rad (23 st), och gjorde Burpees, medan en i taget gjorde 10 Slam-Dunks (video) med en 10 kg boll. Det gick som sagt laget runt. Jag hann med exakt 100 burpees under denna tiden. De sista 30 var det spy-varning på men jag hade bestämt mig för att klara minst 100 st och jag är riktigt envis så jag gav mig inte och det gick ju!

WOD#2

AMRAP (as many rounds as possible) 20 min

* 40 Squats
Springa 150-200 m
* 30 Sit-ups
Springa 150-200 m
* 20 Push-Ups
Springa 150-200 m
* 10 Dips (resten gjorde box-jumps)
Springa 150-200 m

Jag fick ihop NÄSTAN 4 rundor. Hade 4 dips kvar på mitt fjärde varv.

WOD#3

Guys vs. Girls - AMRAP 7 min

Alla i varje lag skulle kastade medicinbollen så långt som möjligt.

Tjejerna: ca 65 m
Killarna: ca 81 m

Sedan kom Jakob på något sätt fram till siffrorna 16, respektive 32. Och det blev de repsen lagen skulle göra på varje övning, och räkna ihop som ett lag.

AMRAP 7 min:Killarna:

32 reps på varje
Tjejerna: 16 reps på varje


* Burpees
* Clapping Push-Ups (video)
* Push-Ups
* Fingertip Push-Ups (video)

Resultatet blev:

Tjejerna: 1092 reps

Killarna: 1142 reps


RSS 2.0