Woop woop!

V.9 i challengen

Körde till Filborna efter praktiken och hämtade upp Jakob på vägen. Det blev några jobbiga minuter på gymmet idag.

Började med att öva lite på min favorit - pullups. Gummibanden finns nu på gymmet så nu kan jag öva på riktiga pullups också och inte bara negativa (hoppa upp och hålla emot på vägen ner). Jag testade dessa gummiband på Crossfitpasset på Filborna för ca 2½ vecka sedan och klarade då inte en enda i det lila gummibandet (däremot om jag hoppade i två lila). Jag kom ingenstans, axlarna rörde sig lite, men inte mer. Idag satte jag 1 riktig med det lila gummibandet!


Klarade knappt 1 med hjälp för 2½ vecka sedan... Tacka vetja Crossfit!!!

Lite hopprepshoppande senare körde vi en genomgång av back squat och front squat 3 reps x 3 set. Tunga vikter. Jag började med 20 kg och slutade med 40 kg på back squatsen, front gick inte alls lika bra. Blev bara 2 set och 32,5 kg som mest har jag för mig. Min vänstra axel sammarbetade inte för fem öre och gjorde bara ont så jag bröt efter 2 set.  

Sen till dagens två WOD's. 

1.
11-9-7 av:
* Wall climbers
* Pullups
* Situps
Min tid: 7:02

2. 
5 varv på snabbast möjliga tid av:
* 15 Burpees
* 15 overhead squats
* 15 Armhävningar
Min tid: 16:59

Jakob var självklart snabbast, men jag kämpar! Svettig blev jag och jag är fortfarande helt utmattad. Har ont i min axel efter front squatsen. Min vänstra axel tog emot och stången låg MITT PÅ "axel-kulan" så nu är jag riktigt öm och anar blåmärke... Aja, bara att öva mer så jag får till det! 


Gräsänka

Nu har min andra hälft åkt. Jag har varit ovanligt föreberedd och "helt okej" med att han är borta i fem dagar. Men som vanligt kom tårarna när jag vinkade av honom och insåg att vi inte kommer träffas på några dagar. Hatar att vara utan honom, men det är nyttigt och jag försöker se det positivt och passa på att njuta av massor med egentid. Fem dagar går fort! Speciellt eftersom jag jobbar alla dagar utom på fredag. Jag har ju min andra håriga hälft här hemma så helt ensam är jag inte, tack och lov. 


The love of my life. I Egypten, Hurghada september 2011.

Gotte-mellis

Vi har haft Kevins syster med familj och svärföräldrarna på besök. Jack fick träffa svärföräldrarnas hund, Zigge för andra eller tredje gången. Det gick mycket bättre än sist, men vår lille kille är lite feg, dock tar hans nyfikenhet över. Han kan inte missa en sekund av vad som händer så trots rädslan för hunden ville han ändå inte släppa honom med blicken. Jack delade ut några smällar med tassen, men Zigge var lika glad för det.

Nu är Kevin iväg och spelar fotboll och jag sitter och längtar tills imorgon. Jo för då får jag träna igen. Det har varit riktigt jobbigt med en vilodag, men behövligt.Mellanmål är något av det bästa jag vet och nu ikväll testade jag något "nytt". 1 banan, 1 ägg, lite hallon och lite kakao - i med det i mixern. Svingott! Tror faktiskt jag kan besegra mitt sötsug och hoppa godiset snart. Ska bara införskaffa lite choklad-proteinpulver så ska det nog gå hur bra som helst. Hur som helst, detta var ett litet "uppvärmnings-mellanmål", när Kevin kommer hem vid 21-tiden ska jag blanda ihop lite kesella! Måste ladda med protein inför imorgon. Vet ännu inte vad jag ska träna faktiskt, det enda jag vet är att det blir ett Crossfitpass i alla fall. Ska nog försöka ge mig på joggen imorgon.


Träningsfläckar

Första dagen på praktiken idag. 7-13.30. Ställde klockan på 5.55 (FEM!) och höll på att dö när jag insåg att jag var tvungen att gå upp. Kanske får skippa Big Brother på kvällarna så jag orkar gå upp. Det var faktiskt kul idag. Jag som sagt att jag är så äckelmagad fick en helt annan bild av äldrevården idag. Så goa tanterna och gubbarna är! Det kommer bli roliga och givande 4 veckor. Men de tidiga mornarna (börjar 6.45 på söndag) kommer jag aldrig vänja mig vid. Fyyy vad jag avskyr det!

Vaknade idag med lite fler blåmärken. De där burpeesarna jag kört många av de senaste dagarna har satt sina spår! Även thrusters med kettlebell har lämnat blåmärke efter sig.Tur det inte är sommar så man visar benen. De ser hemska ut! Antar att det bara blir värre... Men det är det värt.

Idag tar jag en välförtjänt vilodag fastän jag är sugen på milen i Pålsjö i detta fina vädret. Men jag har ont i precis HELA överkroppen och har muskelspänningar i hela axelpartiet så jag passar på att vila. Imorgon åker Kevin till Branäs direkt efter jobb vid 16-tiden så jag får ju fördriva tiden på något sätt så det blir nog en runda till Filborna då. Jogging på bandet MÅSTE bli av denna veckan, går det inte imorgon så kör jag på intervaller á la Sara.


Bilder från gårdagens Crossfit

Slänger in lite bilder från gårdagens Crossfitpass! Lånar från Crossfit Helsingborgs sida på Facebook.


Jakob berättar om dagens pass.


1 min utfallssteg.


Utfallssteg.


1 min BodyBlasters. Jag längst ut till vänster.


Samma här! Jobbigaste övningen någonsin..


1 min skalade HSPU (Handstand pushups). Jag längst ut till vänster.

Så här jobbiga är dem! (ser ni inte mig så kan ni alltid kolla på skorna, mina LYSER i långa vägar)


Dips. På bilden har vi Simon som jag har lyckats få med. Han har också fastnat totalt för Crossfit! (Jag sa ju det, Simon...)


Jägarvila medan lagkamraten kör dips.

Det var det hela! Ett äckligt jobbigt pass. Som Simon berättade efter passet. Under utfallsstegen tänkte han "Jag ska ALDRIG mer komma tillbaka, detta är det sista passet". Men redan efteråt längtar man efter nästa!


2 WOD's

V.9 i challengen

Kom till gymmet och värmde upp i 10 min inför 40 min jogg. Efter 3 min jogg fick jag ont i ryggen. Bara att lyssna på kroppen och lägga av. Tappade inte peppen, var sjukt sugen på styrka så jag körde två Crossfitpass istället! 

WOD (workout of the day) nr 1. 
Jag körde samma som jag och Sara körde i torsdags:
21-15-9 av pullups, thrusters med 8 kg kettlebell i var hand, burpees. Trodde jag startade tidtagaruret, men när jag skulle stoppa tiden stod den på 1 sek, så ingen tid blev det. Tråkigt! Men en förbättring var att jag gjorde alla 21 thrusters på en gång utan vila OCH riktiga burpees, inte bara uthopp. Det gjorde jag inte sist (dock hade jag sprungit 20-25 min intervaller innan i torsdags)!

Jag satte mig i en av massagestolarna och körde två relaxprogram på ca 10 min, sedan var jag på det igen.

WOD nr 2 som jag hittade på själv i massagestolen:
* 100 pullups
* 100 situps
* 100 squats
Tid: 16:53. Vilade alldeles för mycket, hade nog kunnat få till det lite snabbare om jag inte haft sån träningsvärk och om jag haft någon som skrikit på mig för då tar jag fram pannbenet till 110%! Men nu vet jag att jag bara kan förbättra tiden.


Kan lova att jag var svettigare än vad jag ser ut!

Kom på mitt under något av passen att jag skulle haft en vilodag idag, men det glömde jag helt bort! Tur var väl det. Och jag som inte trodde att jag skulle kunna köra överkroppen alls efter en träningsvärk som svider i armarna, men det gick hur bra som helst, men dock med lite för mycket vila.  

4 veckor praktik framför migNu har jag varit på min praktikplats och hämtat mitt schema. Hade dock fått en vecka för mycket såg jag nu när jag kom hem så det får jag säga till om imorgon. Hyfsade tider, den enda ångesten är att jag kommer missa Crossfit 1 lördag och 2 söndagar... Och lite ångest över att praktisera en helg.. Men men, det är ju så verkligheten är inom vården så det är bara att acceptera! Förövrigt kändes det bra, härliga människor som jobbar där så fastän inte äldrevården är det jag vill jobba inom så tror jag ändå jag kommer ha roligt dessa veckor och lära mig massor med nya grejer. Att lära sig nytt är alltid roligt, så jag får se detta som att jag blir en erfarenhet rikare!

Jag passade på att handla innan jag körde hem. Kevin tar bilen med sig till Branäs på onsdag eftermiddag och är borta till söndag så jag kommer vara riktigt handikappad. Mest orolig är jag för lördag då jag ska praktisera 15-21. Ingen bil innebär cykel. Kl 21 innebär mörkt = jag är livrädd! Jag tror jag cyklar en riktig omväg hem. Istället för ca 2 km blir det nog 5 km. Men så får det bli, tunnlar + kvällstid + ingen hemma som kan rädda mig - aldrig i livet!

Nu ska jag låta min kesella smälta lite sen ska jag till gymmet för att jogga 40 min. Måste komma igång ordentligt med löpningen om jag ska fixa en bra tid på Springtime den 5 maj. Det får bli dagens enda träning, någon styrka fixar jag inte. Har ont i precis hela överkroppen och imorgon tänkte jag köra ett Crossfitpass så jag vilar överkroppen idag. Benen får jobba istället!

Crossfit i plusgrader och sol!

V.8 i challengen

Dagens Crossfitpass var det ja. Jakob var WODfather och för första gången blev det inga burpees! Eller jo, just det. I uppvärmningen var dem med så burpeesen kommer man inte undan! Tur jag börjar älska dem lite smått, ja jag är sjuk.

Uppvärmning, 470 m löpning med höga knän, sidohopp osv.

Pass: 21 min av (ingen vila, konstant arbete):
* 1 min BodyBlasters (video)
* 1 min Utfallssteg
* 1 min HSPU (fast vi skalade dem, fötterna på bänk med rumpan upp i luften) (video)
* 1 min Squats
* 1 min Push-ups

Och såklart räckte inte det. Det var dags för en team-WOD också. 2 lag med 5 i varje.

10-9-8-7-6-5-4-3-2-1 av dips.

1 person jobbade i taget (alla gjorde 10 och sedan 9 osv). Resten av laget stod i jägarvila. Vårt lag förlorade så det blev 20 situps som straff. Sedan utmanade Simon mig så det blev 20 armhävningar på tå också efteråt. 

Behöver jag ens säga att jag är totalt utmattad? Pulsmässigt hade jag orkat springa idag också men mina muskler är helt slutkörda. Fasade för att ta av mig kläderna, därför satt jag med alla träningskläder på så här 1½ efter passet och hoppades på att musklerna skulle återfå kraft... Men. Det hände ju såklart inte. 


Hela gänget, vi blev en del trots en sen kväll för vissa igår. Jag längst ut till höger.

Crossfitfest!

Det blev en riktigt lyckad kväll igår! Tack Sara för att du kom med idén att träffas utanför Crossfitpassen för att äta mat, dricka och umgås. Men självklart skulle vi träna också. Kl 16 träffades vi och körde igång.

Vi blev uppdelade i lag. 4 i varje lag, tror jag de flesta var. Varje lag fick varsin kortlek.
* Hjärter = burpees (video)
* Ruter = Handrealase pushups (video)
* Spader = Wall climbs (video)
* Klöver = Kettlebell complex (hittar ingen video)
* Jokrar = 15 burpees för hela laget

Man vänder upp ett kort i taget och en person gör det kortet innan nästa person vänder nästa. Får man exempelvis hjärter 8, då är det 8 burpees som gäller. Klädda kort = 10 reps och ess = 11 reps.
Vi kom trea.

Sedan var det såklart inte slut. Då var det en individuell tävling kvar. Filthy 300! 50 squats (knäböj), 50 utfallssteg, 50 pushups, 50 dips, 50 sit ups och 50 burpees. Jag kom sist kan jag säga. Fyyyy vad burpeesen brände. Det var fruktansvärt. Men jag genomförde det i alla fall! Sen bastu på det.

En god buffé väntade sedan och jag åt som aldrig förr! Riktigt gott och fint sällskap. Jag höll mig nykter hela kvällen och det ångrar jag inte idag kan jag säga. Men jag hade lika roligt för det. Så kul att umgås med människor som har samma brinnande intresse för träning som jag har! Detta måste göras om.

Jag har tyvärr inga bilder från gårdagen men Sara har en del så ni får gärna gå in där och kolla. Det togs en hel del bilder igår så kommer de ut i Crossfit Helsingborgs facebookgrupp kan jag kanske låna några och slänga in här.  

Efter-träning-mål

Hemkommen från ett fruktansvärt Crossfitpass. Det var stark hatkärlek på det. Och tanken "ALDRIG mer" kom upp flera gånger. Usch. Men redan nu längtar jag till nästa pass såklart!


Riktigt gott "Efter-träning-mål". Lättkesella blandat med fun light och en smoothie gjord på 1 banan, lite hallon, blåbär, vindruvor och ett kläckt ägg i.


Uppladdningsfrulle

V.8 i challengenLaddar upp med en rejäl frukost inför ett Crossfitpass idag! Jag är inte det minsta laddad efter att ha varit uppe till 02.30 inatt. Berättar mer om Crossfitfesten senare. Nu börjar jag bli laddad för ännu ett tufft pass. Kändes ganska bra när jag gick förbi spegeln imorse och var tvungen att spänna magen... Den börjar ta sig. Tror jag. Så idag kommer jag ge allt jag har och lite till så kanske det kan bli någon skillnad på dessa 10 veckorna ändå?

Full rulle!

Detta blir en stressig dag! Ska vara nere i stan och jobba för BackUp event kl 12-15 och sedan ska jag vara i Ramlösa för Crossfitfest kl 16 så det blir inte mycket tid över till slappe idag. Så tyvärr blir detta det första och enda inlägget för idag.

Har precis ätit en brakfruksot med nybakade frukostbullar, havregrynsgröt, grapefrukt och grönt te. Jammi! Nu är jag laddad för dagen. Kommer bli svårt att få in lunch idag. Får ta med mig en banan i fickan och slänga i mig lite kesella vid kl 15 när jag kommer hem.Bullarna jag bakar ska kalljäsa i kylen över natten så vid 00.30 igår ställde jag mig och fixade degen. Som vanligt var den minsta i familjen nyfiken och skulle nästan hoppa ner i skålen.

Crossfitfest var det ja! Sara kom med idén att träffas utanför träningen också. Men vi älskar ju Crossfit så idag ska vi först köra en WOD tillsammans och sedan blir det bastu, vin och öl och sedan middag och en trevlig kväll! Jag ska dock vara nykter idag, annars kan jag inte ta mig dit. Dessutom ska jag träna CF imorgonbitti kl 10 också så bakfylla får det bli någon annan gång!

På tal om vår lille familjemedlem så var han idag halvvägs ut på fönsterbläcket ( vi bor på tredje våningen!!!) när jag kommer in i sovrummet. Jag SPRINGER bort till fönstret och drar in honom. Han har tryckt sig igenom springan trots att vi gjort den hyfsat liten. Mitt hjärta trillade nästan ut.

Och den lille är alltid där vi är så när jag för ett tag sedan inte såg honom någonstans i vardagsrummet där vi är så gick jag och letade.

En liten tass stack ut från täcket. Där inne låg han och gömde sig. Lille snutte!Nu måste jag gå och göra mig iordning så jag hinner ner till stan i tid! Vi hörs igen imorgon. Ha en mysig lördag allesammans!

Fredagslyx

Gick upp tidigt imorse och hade tid att plugga igenom allt en sista gång. Kl 9 var jag i skolan och var helpepp på att skriva prov. Vi får reda på att vi ska skriva provet två och två (say what?) och det var ju bara positivt för vår del!
Det där jäkla skelettet som jag suttit och RÅPLUGGAT på kom inte ens med trots att läraren sagt det tidigare... Jaja. Kl 11.45 var vi klara med provet och jag skulle på hot yoga kl 12.10 - vilket innebär att jag måste hämta biljetten till passet kl 10 minuter innan. Jag hade alltså 15 min på mig att kör hem, hämta kläder och köra till Filborna. 28 sekunder till godo hade jag när jag hämtade ut biljetten. Behöver nog inte nämna att jag körde som en idiot!

Jag hann i alla fall så ett gott yogapass blev det. Kändes rejält i benen från gårdagens intervaller, shit. Men nu har jag tänjt och stretchat lite till så det känns bättre.
Eftersom vi i princip inte har någon mat hemma och jag var vrålhungrig efter passet så köpte jag en sallad i juicebaren på gymmet.

Fredagslyxar med ceasarsallad!

Ja den där lille hårige mannen är ju med ÖVERALLT och ska vara precis där jag är så självklart stoppade han huvudet i salladen.

Nej nu är det dags att storstäda! Hoppade över det förra veckan så det var två veckor sedan sist så nu är det hög tid att jag gör det! Ikväll kör jag och Kevin myskväll. Jag är borta hela dagen imorgon i princip och på onsdag åker Kevin till Branäs för att stanna till söndagen. Jag börjar ju min praktik på måndag och vet inte hur jag jobbar än, så har vi otur går vi om varandra så vi måste passa på att umgås idag :-)


Gubben på axeln...

Många gånger kan jag faktiskt skämmas över vad jag har för drömmar om att jobba med. Jag vill jobba med träning och med kostrådgivning. Att bli personlig tränare är en dröm. Men ibland sitter det en gubbe på min axel och säger att jag inte är tillräckligt bra för det. Att jag inte duger.

Jag kan känna att jag äter alldeles för "osunt" för att andra i framtiden ska vilja ta emot mina råd om kost. Jag kan få oerhört dåligt samvete över att jag spårar ur och äter godis till middag en lördag, för om jag vill jobba som bland annat kostrådvigare ska jag gärna jag föregå med gott exempel.

Samma sak gäller träningen. Jag känner mig dålig för att jag inte alltid tar ut mig till 110%. Då tvivlar jag på mig själv och tänker "om jag inte kan ge allt själv, hur ska jag då någon annan vilja ha mig som PT?". Och ofta är jag rädd för att andra ska tycka att jag är för "dålig" för att kunna jobba som PT i framtiden. Att jag inte tränar tillräckligt mycket, tillräckligt hårt osv.

Jag skäms ibland för att berätta vad jag har för mål - just av den anledningen att jag är rädd att höra att jag inte är lämpad för det.

Jag vet exakt vad jag vill, jag vill bara utvecklas ännu mer i min egen träning, få mer kunskap, läsa utbildningar och då är jag också några år äldre och har mer erfarenhet. Då hoppas jag att jag slutat tvivla på mig själv och slutat bry mig om vad andra kan tycka och gör precis det JAG vill.

Improvisationsmiddag

Idag åt jag och Kevin för en gångs skull samma mat. Kevin är trött på mitt "fjanteri" med maten. Det vill säga att jag bara äter kolhydrater fram till lunch, inga hel-halvfabrikat, ingen bacon, ingen falukorv osv. Sådant som Kevin självklart älskar men som jag gärna inte äter. Men jag lyckades jag få honom att äta samma som mig, antagligen pga att han själv inte orkade laga något och annars hade tagit några mackor...

Jag improviserade ihop av vad vi hade hemma. Nya matpengar imorgon betyder som vanligt att det är knapert dagarna innan och vi rensar både kyl och frys. Vi skulle utan tvekan behöva lägga minst 500 kr till på mat i månaden. Men med mitt lilla studiemedel kan jag inte lägga mer än vad jag redan gör.


Stekt kassler, stekta champinjoner, kokt broccoli och tzatziki gjord på lättkesella. Sådär halvgott enligt mig. Har helt tappat lusten till att laga mat så jag måste ställa mig och laga ihop lite när lusten finns så vi har i frysen. Bara att plocka fram de dagar man har noll pepp till matlagning!

Hur mycket lägger ni på mat i månaden?

Mördarpass med Sara

V.8 i challengen

Nu tar jag en paus i pluggandet! Det går framåt med stormsteg. Det där skelettet sitter nästan helt så nu förtjänar jag en liten paus innan jag repeterar lite till och går över på att läsa om mag-tarmkanalen...

Jag var ju med Sara på gymmet imorse och körde ett riktigt spypass. Herrejesus. Jag snor Saras grundbeskrivning på passet!

* uppvärmning jogg 5 min

* 9 x 1 min pyramid. Start på 13,5 km/h Ökning 0,5-1 km/h och vila 15 sek efter varje minut. Upp till 17,5 och gå därefter ner till 13,5 (jag gick inte upp till 17,5. Tror jag sprang sista minuten på 16,5. Och jag höjde inte fullt 1 km/h per minut heller).

Vila 2 minuter

* tabata på 16-17,1 km/h 1 omgång

Sen blev det en WOD. Sara hade fixat en egen variant av Fran. Pull ups, thrusters med kb-8 kg i var hand (knäböj med axelpress) och burpees. 21-15-9. Alltså 21 pull ups, 21 thrusters, 21 burpees sedan 15 i andra och 9 i sista. Det var dödens kan jag säga! Min tid slutade på 15:08 och saras ca 1:30 bättre än min. Men efter WODen hade vi 15 minuter kvar så ett triset hann vi med!

* Utfall med raka armar med stång (10 kg för mig) med bakre benet på bänk, hantelcirkel och bearcrawl. Två omgångar. Sen hade jag blodsmak i munnen och var HELT slut.

VILKET PASS!!! Intervallerna tog död på mig. Jag är inte van vid att intervalla så länge. Och längre intervaller än 30 sek har jag aldrig sprungit. Hade det inte varit för Saras pepp och mitt jävlar anamma att jag inte ville vika mig så hade jag gett upp redan efter några minuters intervaller. Tur jag hade Sara vid min sida - för jag fixade ju det! Sara är GRYM på intervaller. Herrejesus vilka snabba ben.
Måste måste få mer självförtroende när det gäller träning. Sa till Sara efter pullupsen att jag inte skulle fixa thrusters med 8 kg. Men jo, det gick hela vägen. Jag hoppas Sara vill ha med mig fler gånger för detta var en helt ny dimension av att bli helt död på gymmet!

Vi glömde helt av att fota. Så Sara bad mig att skicka en bild på mitt svettiga huvud. Men jag såg det lite sent så en timme efter passet såg jag ut så här. Fortfarande helt röd. Tror ni kan ana hur tufft det var.


Latin....Jo det är sant. Fick i förmiddags reda på att jag ska kunna skelettets delar på latin, alltså kunna sätta ut vilken del som är var och vad den heter på latin. Tills på fredag... Jag dör lite långsamt. Utöver det ska jag få in allt annat om skelettet, muskler och mag- tarmkanalen. Hoppas ni har överseende att jag inte kommer uppdatera så flitigt förräns efter fredag förmiddag. Herrejesus vad jag ska plugga!


Internationella plankdagen

V.8 i challengen

Sååå skönt det var att ta en paus från pluggandet igårkväll i form av en pw. Jag hade inte varit ute på hela dagen så kl 20.30 kliade det i benen! Jag har hittat en runda jag vågar gå kvällstid, den är ca 1,8 km, så jag gick runt, runt, runt. 4 rundor blev det. Totalt 5,8 km. Hade kunnat gå längre om det inte var så att klockan började bli mycket (21.25) och både plankan och en dusch skulle vara fixat innan Big Brother började kl 22.00.Ja, plankan ja. Inte den vanliga 3 minuters om dagen. Nej för jag har infört att på alla gottedagar dvs, semledagen, kanelbullensdag, våffeldagen osv är PLANKDAGAR istället. Inget onyttigt här inte. Det är ju mitt i veckan?!?!?! Då är det planka som gäller. Först sa jag maxad tid i varierande plankor utan vila x 3. Men efter en omgång kände jag att det fick räcka.Ja, 16 min och 33 sek blev det! Alltså stå i massor av olika plankpositioner tills man inte orkar mer! Jag hade orkat ett par minuter till om det inte var för att jag skulle hinna duscha på mindre än 10 min.

Gör detta ni också. Som Olga skrev igår om semlorna. 5 min i munnen, mycket längre än så på rumpan! 500 kcal/semla. Är det värt det? Ja, diskutera ni med er själva, kommer ni fram till att det är det. N J U T då! Jag som inte gillar grädde tvekar inte en sekund. Det är inte värt det. Plankan ger både mig och kroppen något :-)

Min studieteknik

Vilken jobbig dag! Har brottats med min självdiciplin hela dagen och dessutom en ond nacke, har inte varit det lättaste. Vet inte varför jag har så ont i nacken. Huvudet känns som en betongklump och det är jättesvårt att hålla det upprätt. Fick ta en paus tidigare idag och lägga mig på spikmattan. Har dessutom suttit med värmedynan runt nacken för att överhuvudtaget kunna sitta upp. Men jag har kämpat på och äntligen har det släppt lite. Nu äntligen är jag klar med mitt pluggmaterial till rörelseorganen. Så här kan det se ut när jag sammanställer fakta för att plugga in. Dels lär jag mig när jag sammanfattar allt och jag har dessutom allt det viktigaste samlat så jag slipper läsa igenom 20 tals sidor i en bok.

Jag måste ha bilder för att kunna relatera. Annars har jag jättesvårt att lära mig. Detta ska skrivas ut sen kommer jag markera med markeringspenna på det som är viktigast. Och detta läser jag istället för att läsa igenom boken flera gånger om dagen. Nu har jag plockat ut det viktigaste för att lättare få in det. 11 sidor blev det. Puh. Nu ska jag göra detsamma med kapitlet som handlar om mag-tarmkanalen. Bäst att sätta igång!


Jag får alltid sällskap av min lille älskling när jag pluggar. Eller ja, jag får sällskap i vad jag än gör. Han är för nyfiken och för sällskapssjuk för att kunna låta bli.

Om någon timme tar jag en paus och går ut och tar en pw. Det behövs verkligen efter en heldag inne utan någon som helst frisk luft!

Min utbildning

Det är några som fortfarande inte förstått vad det är jag pluggar för något, så jag tänkte berätta utförligt vad jag egentligen håller på med.

Till att börja med vill jag berätta att det INTE är detta jag vill jobba med. Jag går denna utbildningen för att öka mina chanser att komma vidare. Jag vill läsa till hälsocoach och sökte denna utbildningen i höstas men kom inte in. Efter att ha pratat med den ansvariga för linjen sa han att mina chanser ökar om jag har en utbildning eller arbetslivserfarenhet inom området. Dessutom vill jag läsa till personlig tränare och kostrådgivare, men jag vill ha en bred grund att stå på. DÄRFÖR läser jag denna utbildningen. Och för att alltid ha något att falla tillbaka på som ger mig jobb om jag skulle bli arbetslös igen.

Jag läser en vuxenutbildning genom Komvux som är på gymnasial nivå. En vård och omsorgsutbildning (omvårdnadsutbildning) på ca 54 veckor. Några kurser har jag redan läst så jag hade 150 p att göra vad jag ville med. Antingen förkorta min utbildning eller lägga till kurser för att täcka upp poängen. Jag valde att lägga till två kurser. Folkhälsokunskap och rehabilitering och habilitering. Jag valde dessa för att jag tror jag kan ha användning av dem i det jag vill jobba med. Dessa kurser kommer jag läsa på egen hand under utbildningen.

Jag kommer bli utbildad undersköterska efter denna utbildningen, om jag har förstått det rätt. Under dessa 54 veckor är 16 veckor praktik. Jag går ut på mina första 4 veckor praktik nästa vecka. Jag ska då vara på ett äldreboende här i stan. Även 4 veckor till ska vi vara inom äldrevården, men jag ska försöka prata med lärarna om det finns möjlighet att praktisera som personlig assistent, för det är det jag skulle kunna tänka mig att jobba extra som. Eller det absolut bästa, om jag kan få praktisera hos en sjukgymnast på Idrottskliniken så jag får lite kunskap om idrottsskador.
De sista 8 veckorna praktik har vi nästa termin när vi valt vår inriktning. Det finns ingen inriktning som handlar om kost/träning/hälsa så jag kommer att välja psykiatri, endast för att jag tycker att det verkar riktigt intressant. Jag ÄLSKAR psykologi så troligtvis gillar jag psykiatri också. Och då ska jag alltså praktisera inom psykvården. Kan bli väldigt roligt faktiskt!

Just nu läser vi medicinsk grundkurs och vård och omsorg. Medicinsk grund tycker jag är ganska roligt för det är något jag har användning av i framtiden då vi läser om anatomi och sådant. Vård och omsorg handlar mycket om äldreomsorg och det har jag inget intresse för alls men det är bara att ta sig igenom.

Har ni några frågor så bara fråga!Nu ska jag sätta igång med pluggandet! Tog en rejäl sovmorgon så nu får jag sätta igång om något ska bli gjort!

Sega måndag

Sitter och kollar på årets Big Brother och detta kan nog bli en väldigt rolig säsong. En riktig rejäl blandning av människor. Konflikter och drama lär det nog bli, love it!

Och jag som skulle göra nytta och plugga idag. Hur gick det? - Skit! Måste verkligen skärpa mig. Imorgon är det jag som sitter hela förmiddagen men ögonen i böckerna och sammanfattar pluggmaterial! Mamma kom på besök i eftermiddags och där försvann några timmar och sedan blev det helt plötsligt kväll. Ja ni vet hur det är, timmarna bara går och man vet efteråt inte vad man egentligen gjort.

Imorgon tar jag en pw och värmer upp lite smått efter den där magsjukan. Jag har så lätt för att ge 110% alldeles för fort och det slutar ju alltid dåligt. Så imorgon ska jag ta det lugnt så jag kan lägga i högsta växeln på torsdag! För då ska jag ha en träningsdejt med Sara på gymmet. Ska bli grymt roligt. Är laddad till tusen! 


Finaste snutten


Crossfit som sjuk

V.7 i challengen

Jag tränade ju som sagt Crossfit igår, korkad som jag var. Men kul var det! Jakob hade fått till ett riktigt roligt och minst sagt tufft pass! Kopierar Jakobs beskrivning rakt av! Är ni fler Helsingborgare eller bor här i närheten som gärna vill hänga på, gilla då Crossfit Helsingborg på Facebook, där läggs alla pass ut vecka för vecka så det är bara att anmäla sig.

Uppvärmning: 900 m-slingan, med sidohopp, upphopp och axelledsrotationer, sedan: push-ups (armhävningar), squats (knäböj) och burpees.

4 lag (5 st i varje)

Passet var:
10-9-8-7-6-5-4-3-2-1 rep av:

* Pull-Ups
* Squats
* Dips
* Push-ups

1 lagmedlem utförde 10 rep, medan resten av laget höll jägarvila. (repsen räknades bara när jägarvilan hölls av HELA laget)
nästa lagmedlem gjorde sina 10 rep, tills hela laget var klart och började på 9 reps....ändå ner till 1. När de var klara med den övningen, gick de vidare till nästa!

Jägarvila för fullt! Mitt lag står vid dipsstången i jägarvila och jag gör dips.

Vårt lag kom sist, men det gör mig ingenting trots att jag är världens tävlingsmänniska. Jag var inte på topp igår alls. Önskar att jag hade varit frisk så jag hade kunnat ta i ordentligt.


Hela gänget i jägarvila! Jag längst ut till vänster och Simon bredvid mig som jag lyckades dra med mig efter mycket tjat! Nu är han FAST. Han älskade det!

Jag fick sota för att jag var så dum att jag hängde med igår! Därför blir det vila idag och förhoppningsvis nya tag imorgon!

En förklaring på hur det är att bli magsjuk!Min bästa vän!

Vilken kväll det blev igår! Det blev ingen middag för min del, den där brunchen satt som ett stopp i magen, lite proviva och en banan fick jag ner. Klarade av att spela Bingolotto och se på Kontoret men sen så... Då började magen knipa, det blev värre och värre. Dom där Dimortabletterna jag tog innan Crossfiten hade gjort stopp i hela systemet. Lagom till Big Brother körde det igång igen. Räserbajsen var ett faktum. När jag inte satt på toaletten låg jag i sängen och pep av smärta. Magen vad riktigt spänd och jag såg nästan gravid ut trots utsläpp på toan. Till slut la jag mig på golvet i hallen och grät och grät. Magen knep och ryggen värkte. Kevin vaknade och ringde 1177.

Det fanns inget jag kunde göra mer än att försöka få i mig vatten och äta "snäll" mat för magen. Jag tog min värmekudde och värmde i mikron och la längs ryggen. Den gjorde underverk! Jag mådde mycket bättre och trodde att det var över...

TJI fick jag, det skulle tydligen ut ur munnen också, så två omgångar där blev det innan jag 00.30 fick somna! FYFAN vilken kväll!!! Det var fruktansvärt. Idag tar jag det lugnare än lugnast. Ska till sjukgymnasten nu 10.30, sen ska jag bara hem och lägga mig och läsa lite i böckerna (prov på fredag).

Räserbajs

Jag ligger med världens magont och riktigt äckliga äggrapar. Har mått kasst hela dagen och vaknade inatt med dessa rapar och jag vet direkt vad det betyder... Antingen diarée eller kräk eller både och. Jag fick tack och lov bara det förstnämnda. Övervägde att hoppa Crossfiten idag. Men eftersom jag lyckats få med mig 3 st så åkte jag dit. Dels för att lämna pengar till Crossfitfesten (mer om det senare) och för att se om jag kunde träna något. Lagträning slutade i att jag tog i lite för mycket. Det kände jag först på vägen hem.... Får skylla mig själv! 

Och kl 13 var vi på 30-års firande på Madame Mustasch och åt brunch. Jag åt alldeles för mycket och är fortfarande mätt och raparna är värre... Proviva nypon får det bli resten av kvällen!

Berättar om dagens WOD senare ikväll eller imorgon i värsta fall! Ikväll är det ju Bingolotto! Det har även utökats med kontoret direkt efter och kl 21 börjar äntligen Big Brother igen ;-).

Välj rätt - välj hälsa!

V.7 i challengenJust det! Och vilken känsla slår att komma hem nytränad en söndagförmiddag? INGEN. Man har då den bästa förutsättningen för att göra dagen till den bästa.  Ofrivillig vila igår ger mig dubbelt så mycket pepp till dagens pass. Jag hoppas innerligt att det blir ett spy-pass, hur man nu kan önska det om man är normalt funtad? Jag ska i alla fall kliva utanför den där bekvämlighetszonen så det ryker om det. Jag är jäkligt bra på att göra det när jag tränar Crossfit! Tävlingsmänniska som man är vill man ju aldrig vara sämre än någon annan, haha.

Gör din söndag till den bästa! Hoppa över godiset, kakorna, läsken, chipsen, etc etc och ge din kropp det DEN vill ha!  

Nu har ni fått lite söndagspepp så här på morgonkvisten! Gör det bästa av den!

PizzalördagJapp, det blev en barnpizza för mig ikväll. Jag var så satans sugen. Och en cola till såklart. Aldrig pizza utan cola och aldrig cola utan pizza. Sen blev det lite Rocky road-glass och ett par bitar mörk choklad. En riktig gotte-lördag med andra ord! Precis som jag planerat. Är riktigt sugen på popcorn också, så jag funderar på om jag ska slänga mig i sängen med lite poppisar. Imorgon är det back to normal igen på matfronten.

Jag nöjer mig med att ha visat er hur jag äter måndag-fredag under en vecka. Ja, för det är ungefär så mina måltider ser ut och alltid var tredje eller var fjärde timme äter jag något. Ni har nog förstått nu. Har ni frågor så bara fråga på!

Kevin är och spelar poker med några kompisar och jag har legat hemma och myst med Jack hela kvällen. Just nu ligger han mellan mina ben och sover. Han har inte lämnat mig en sekund på hela kvällen. Är med mig hela tiden, den lille gosfisen! 

Imorgon är det Crossfitdags! JIPPI! Som jag längtar! Har dragit med mig Simon, Clara och hennes pojkvän Simon. Så det är gött! Kevin får jag ju inte med. Fastän jag ERBJUDER honom PENGAR för att följa med, bara för jag vill att han ska ge Crossfit en chans, så tackar han ändå nej. Han totalvägrar... Han har inte det där tränings och hälsotänket inne. Innan vi åt pizza ikväll var det enda han hade ätit på hela dagen ett CHOKLAD. Jomen tjena.... Tur jag har lite bakom pannbenen och inte hänger på en sån kosthållning, haha. Jag kör mitt race och han sitt. Tråkigt, men vad gör man? Jag tänker inte falla in i hans livsstil. Usch. Det är det sista jag vill. Det som är en "unna-mig-måltid" för mig är hans vardag. Det säger väl det mesta... 


Tre veckor som kattföräldrar

Igår var det tre veckor sedan vi hämtade vår älskade Jack. De första dagarna var jättejobbiga, för oss alla. Jag och Kevin kände oss som världens sämsta människor som "kidnappat" honom från sin mamma och sina syskon. Jack skrek hela nätterna, jamade otroligt högt så det nästan skar sig i öronen. Han vågade knappt gå ur transportburen när vi var i närheten. Han gömde sig väldigt mycket och under soffan var favoritstället. Efter ca 5-7 dagar slutade han gömma sig och jag slapp lägga böcker under soffbenen för att han skulle kunna ta sig ut.


Från den dagen jag började sova i sängen (efter 3 eller 4 dagar) har han sovit med mig. Han sover på min kudde eller intill mig. Men för någon dag sedan har han börjat sova under sängen på mina spikmattor (med baksidan upp såklart). Ett annat favoritsovställe är på topplattan på hans klätterställning eller på förstärkaren.
Han är EXTREMT busig också när han väl inte sover. Han gör allt han inte får. Men han vet mycket väl vad som är rätt och fel. Ibland räcker det att jag vänder mig om, hinner inte säga ett ljud förrän han fort som attan springer iväg.
Han ska vara med överallt, hela tiden. En mer nyfiken kille får man leta efter. Jag kan inte göra något utan att han ska vara med. Börjar jag rensa i kisselådan kommer han som ett skott springandes och ska tvunget kissa när jag håller på, sedan ställer han sig på kanterna och vaktar och ser vad jag gör. Lagar jag mat, sitter han på köksbordet och tittar. Är jag på toa, sitter han på golvet nedanför mig. Pluggar jag, sitter eller lägger han sig bland mina papper. Öppnar jag garderoberna, springer han in där. Ja ni förstår!
Vår älskade älskade bebis! 


Vad jag äter under en vecka: Fredag

V.7 i challengen

Jag tog en liten paus från bloggen igår. Dagen gick i ett, så jag orkade faktiskt inte skriva något. Och idag blir det en sen uppdatering. Inlägget om vad jag åt igår, kommer nu!


Frukost kl 8.10.
1,5 port fiberhavregrynsgröt med ett kläckt ägg i, hallon, blåbär och kanel. 3 st grova knäckebröd med leverpastej och gurka. Ett stort glas vatten och en stor kopp grönt te.


Lunch kl 12.00.
Chili con carne, en klick keso (ca 125 g), två grova knäckebröd med ost och ett stort glas mjölk.


Mellanmål kl 15.15.
Naturell yoghurt (3%ig) med en ny "Func supermüsli" från AXA (som jag fått hemskickat av bästa Jennie).


Middag kl 17.55.
Chili con carne (igen) med 1 riven morot, en tomat och ett stort glas mjölk. Jag var inte speciellt hungrig så jag åt inte upp allt.


Kvällsmål kl 21.50.
Ca 350-370 g lättkesella och en stor skivad banan. Detta var min ersättare till ostbågar och godis.

Var hemma hos Sara och Simon igår tillsammans med Ugandafolk och deras respektive. Jag åt inte en enda godisbit eller ostbåge. Jag åt min kesella! Jag åt visserligen lite grönsaksstavar och dippade i guacamole och Holiday-dipp. Det glömde jag fota!


Vad jag äter under en vecka: Torsdag

V.7 i challengen


Frukost kl 9.10.
1,5 port fiberhavregrynsgröt med ett kläckt ägg i, hallon, blåbär, hallon och kanel. 3 st grova knäckebröd med leverpastej och gurka. Ett stort glas vatten och en stor kopp grönt te.Lunch kl 13.10.
Samma "torskgryta" som igår och en salld med blandsallad, tomat, gurka och rödlök. En dressing gjord på rapsolja, olivolja, vatten, italiensk dressing (påse) och lite rödvinsvinäger. Ett stort glas vatten till det. Glömde kolisar i lunchen så det fick bli två knäckebröd till "efterrätt".

Mellanmål kl 16.40 inför träningen.
Ca 180 g lättkesella blandat med fun light och ett äpple. Två naturella riskakor med jordnötssmör

"Middag" kl 19.50.
Jag var inte alls sugen på middag när jag kom hem från Crossfiten, så det blev detta. Ca 170 g lättkesella blandat med ½ tsk kakao och en skivad banan, två st nyttiga pannkakor (recept) som jag stoppade med kesellablandningen. Ett grovt knäckebröd med ett ägg och kaviar, en stor kopp grönt te och ett stort glas vatten.

Inget kvällsmål idag då jag inte är varken sugen eller hungrig. Idag blev det ganska få mål, men det jag har ätit har mättat så pass att jag faktiskt ätit när jag känt mig hungrig så jag har inte gått hungrig något alls under dagen.

JOBBIGT!

V.7 i challengen

Crossfit var det ja. Kl 18.00 var det dags vid utomhusgymmet på Olympia. Jag var riktigt pepp trots småregn och snö och slask på marken. Det finns inget som kan hindra mig att gå på ett Crossfitpass. Roligaste på hela veckan!

Dagens WOD: (workout of the day)

Uppvärmning: 900 m löpning.

Vi var uppdelade i 4 olika grupper. 4-5 pers i varje grupp. Jobbade i tabataintervaller (20 sek arbete, 10 sek vila x8. Totalt 4 min per övning)
4 tabataövningar med löpning mellan varje byte.

* Pistol squats (skalade med gummiband eller vanliga squats)
* Löpning 470m
* Grasshoppers
* Löpning 470m
* HSPU (skalade med fötter på bänk)
* Löpning 470m
* Dips (ring-dips för vissa)
* Löpning 470m

Alla övningar är klickbara, jag har länkat till en video på youtube så ni som inte vet vad det är för övning, kan se hur man gör.

Springtime och Midnattsloppet

Nu har jag äntligen gjort det!Jag har anmält mig till Springtime (10 km lopp) som äger rum här i stan den 5 maj. Och jag slog även på stort när jag ändå var inne i löpningsandan - jag anmälde mig till Midnattsloppet i Göteborg (10 km lopp)! Nu kan jag inte komma undan, nu måste jag delta och det var den pressen jag var ute efter. Har nu lagt nästan 600 kr på lopp. Men det är det värt! Detta är mina stora utmaningar detta året.

Jag har aldrig sprungit längre än 7 km så jag vet inte vad jag har för tid på 10 km. Och jag anmälde mig till startgrupp 2A på Midnattsloppet = målgång på en tid mellan 45:00-49:59. DET blir en utmaning. Men jag kommer fixa det, inga problem! Har många löparmånader framför mig så det blir mååånga mil i Pålsjö skog i sommar! 

Tappat lusten

Äntligen har jag fått lite energi i form av lunch! Glömde dock kolisar så jag får slänga i mig två knäckebröd också.

Jag har suttit och stirrat i dessa jäkla papper och böcker och haft NOLL motivation till att börja plugga. Så sedan jag skrev sist har jag svarat på 1 fråga som tog mig typ 5 min. En liten powernap har jag också hunnit med. Och en väldig massa wordfeudande. Det är bara för att det är så ointressant just nu. Läser om trycksår hos äldre och varför det är viktigt att rå om huden osv... Har ju inget intresse för äldreomsorgen för fem öre. Men det måste göras så nu får jag bita ihop så jag blir av med det!


Har haft ständigt sällskap av min goding!

Louise-energi!MYCKET bra ord! Självklart kopplar jag det till träning, eftersom det är det bästa jag vet!

Godmorgon förresten!

Startade dagen kl 7.00. Det var dags för tvättid. Gick ner med två feta IKEA-påsar med kläder och kommer fram till dörren och någon annan har tagit min tid (!!!). Idiot! Så jag tog hans istället, imorgon kl 7.00. Men Louise, kära vän gjorde hela min morgon så mycket bättre. Skypade med henne för första gången någonsin och fick ÄNTLIGEN prata med henne och se henne på över 5 månader. Nu mår jag så bra så bra! Det behövdes. Den 6 juli kommer hon äntligen hem! *Längtar*.

Nu ska jag sätta mig och börja plugga. Har varit alldeles för slö denna veckan med det. Så idag är det dyka ner i böckerna och sammanfatta allt som gäller! Prov nästa fredag och jag måste vara mer än redo. Bästa sättet är att plugga lite varje dag så det verkligen fastnar.

Vad jag äter under en vecka: Onsdag

V.7 i challengen


Frukost kl 9.15. I vanlig ordning: Fiberhavregrynsgröt (1,5 portion) med ett kläckt ägg, hallon, blåbär och kanel. 3 st grova knäckebröd med leverpastej och gurka. En stor kopp grönt te och ett glas vatten.


Mellis direkt efter hot yogan kl 13.10: En banan och en smoothie från juicebaren på gymmet.


En sen lunch hemma hos mamma kl 14.30. Torsk med purjolök, quinoa, creme fraishe och en morot. Jag glömde fota innan jag började äta så därför ser det inte så trevligt ut, hehe.


Mellis innan löpningen kl 16.30. 135 g lättkesella blandat med fun light, naturella nötter, olika sorters russin och lite honung.


Improvisationsmiddag kl 19.10. Ca 200 g torsk stekt/puttrat tillsammans med 1 morot, gul lök, dijonsenap, tomatpuré, matlagningsgrädde, mjölk och lite kryddor. Torrstekt vitkål och rödlök, 2 tomater och 1 avokado. Och ett glas mjölk till.


Kvällsmål kl 22.00. 125 g lättkesella med hallon, blåbär och jordgubbar och 1 nöt- och chokladbar.

Det var onsdagen det. Hyfsat nöjd faktiskt. Mest nöjd är jag att jag ätit fisk TVÅ gånger idag. Händer knappt på en vecka i normala fall.

Hot yoga + löpning

V.7 i challengen

Idag har jag kört två träningspass. Jag är riktigt på topp just nu! Det blev hot yoga vid lunch och nu ikväll kl 17.30 var jag på ett löppass på Filborna. Vi började med PW som sedan övergick i lätt jogg, sedan körde vi intervaller mellan lyktstolpar. Och även utfall mellan lyktstolpar och maxa på tillbakavägen. 

Dom har startat löpargrupper på Filborna nu inför Springtime. Jag gick med i grupp 1 idag. För dom som vill springa 5 km eller 10 km på mellan 60-65 min. Måste ju börja lågt och jobba mig uppåt. Och jag känner att jag kan hoppa till nästa grupp, för dom som vill klara 10 km mellan 50-60 min. Har ju som mål att springa på under 50 min.

Var faktiskt pepp på att springa ännu mer efter passet idag. Men jag höll mig. Det blir Crossfit imorgon, lördag och söndag och förmodligen kör jag Kinesiska muren på fredag. Så jag ska inte ta ut mig helt! Har tuff träning framför mig!

Här är en bild på Jack som jag lyckades få idag!


Det är Kevin som satt dit en pratbubbla. Bilden hör inte alls ihop med inlägget, men för att det inte ska bli ett bildlöst inlägg så får ni denna, hehe.

Nöt- och chokladbarDu behöver:
1 dl naturella cashewnötter
½ dl jordnötssmör (ekologiskt)
1½ dl torkade aprikoser
1 dl havregryn
4 msk müsli
1 tsk kanel
3 msk kakao
3 msk vatten
1 ägg
Pumpakärnor

Gör så här:

Sätt ugnen på 110 grader. Mixa cashewnötterna, jordnötssmöret, aprikoserna, havregrynen, müslin, kanelen och kakaon till en finfördelad massa. Häll över i en skål och tillsätt 3 msk vatten. Knåda ihop och tryck ut i en form, gärna av silikon. Pensla toppen med ett uppvispat ägg och strö över lite pumpakärnor och sätt in i ugnen i 15 min. Ställ sedan formen i frysen 1 tim innan du skär kakorna i bitar.

Vad jag äter under en vecka: Tisdag

V.7 i challengen

Här kommer gårdagens mat-dag! Blev sent igår så jag orkade inte lägga upp det. Men här kommer alltså gårdagens mål.


Frukost kl 10.00. Det blev som vanligt fiberhavregrynsgröt med ett kläckt ägg i, hallon, blåbär och kanel. 1 frukostbulle med ost och paprika och 2 grova knäckebröd med ost och paprika och ägg och kaviar. Och sen en kopp grönt te och ett glas vatten.


"Lunch"/mellis åt jag klockan 14.00, direkt efter jag kom hem från gymmet. Två naturella riskakor med smör. 225 g lättkesella med ca ½ msk kakao och 1 banan och ett glas mjölk.


Middag kl 18.00. Chili con carne med 2 rivna morötter och 1 avokado (den ser inte så härlig ut, men den var god ändå!), ett stort glas vatten till det.


Ja ni ser rätt... Jag unnade mig godis igår, det var ju självaste alla hjärtans dag! 125 g lösgodis kl 20.15. Kom dock på när jag gått och lagt mig att jag skulle hålla upp med godiset tills challengen är över... Lite surt att jag inte tänkte på det tidigare!


Innan jag gick och la mig kl 22.20, var jag tvungen att smaka en energibar som jag "bakade" igår. Det var tanken att några sådana här skulle bli godis istället för riktigt lösgodis. Men jag föll för sambons "ska vi handla lite godis idag?". (Recept på dessa kommer under dagen).

Det var min dag igår. Inte alls nöjd med lunchen. Det blev helt fel när jag tränade så sent och kom hem ännu senare... Men nya tag idag!

Dagens 2 WOD's

V.7 i challengen

Jag var ju på gymmet med Jakob, en crossfitinstruktör, vid lunch idag för att köra ett Crossfitpass! Det blev faktiskt två WOD'ar (workout of the day). En jäkla massa prat emellan också. Var där kl 11.30 och var inte hemma förrän kl 14.

Den första WOD'en:

* Pullups
* Armhävningar
* Sit-ups
* Squats

Börjar på 10 ända ner till 1. Alltså 10 pullups, 10 armhävningar, 10 sit-ups, 10 squats, 9 pullups, 9 armhävningar.. Osv tills man kom ner till 1. På tid.
Min tid på detta blev 10:21. Armhävningarna gjorde jag allihop på tå, trodde jag aldrig att jag skulle fixa!

WOD nr 2:

* Dips
* Burpees
* Hoppa hopprep baklänges 

21-15-9 reps. Alltså 21 dips, 21 burpees, 21 hopp, 15 dips, 15 burpees osv. På tid.
Min tid på denna blev: 06:50.

Utmana mig om ni vill!


Vad jag äter under en vecka: Måndag

V.7 i challengen

Såja, då var denna dagen slut. Alla mål är dokumenterade så nu kör vi! Kl 9.30 åt jag frukost som blev fiberhavregrynsgröt med 1 kläckt ägg i, hallon, blåbär och kanel. 3 st fiberknäcke med leverpastej och gurka. Ett stort glas vatten och en kopp grönt te.Lunch kl 12.30. Idag gjorde jag något jag aldrig testat förut. Vi fick smaka något liknande när vi var på Maxi för några veckor sedan. 250 g broccoli mixat med pesto. Efteråt blandade jag i en STOR klick lättkesella för att det skulle bli lite krämigt. Kokade fullkornspasta, stekte strimlad skinka i olja och sedan tjoffade jag ihop det.Mellanmål kl 16.00. Ca 200 g lättkesella blandat med ca ½ msk kakao och en skivad banan.Jag var fortfarande hungrig efter detta, så kl 16.30 åt jag ett äpple som jag delade i klyftor.Middag kl 19.45. Äckligaste jag ätit på länge. En totalt misslyckad sallad. Sallad, tomat, gurka, torrstekt vitkål, avokado, mozzarella, bönblandning och dressing gjord på olja, vatten, italiensk dressing (pulver) och lite rödvinsvinäger. Ett stort glas mjölk till det. Jag kunde inte ens äta upp allt. Men jag blev mätt av det jag åt.Också självklart kvällsmellis. Kl 21.20 åt jag ca 220 g lättkesella blandat med lite fun light jordgubb och lite naturella nötter och några jumborussin och ringlad honung över.Detta är vad jag ätit idag. + 2 vindruvor om jag ska vara petig. Jag dricker mycket vatten utspritt över hela dagen. Även en kopp te till under dagen. Så oftast blir det 2-3 koppar te om dagen och 3-4 liter vatten. Har ni några frågor så bara fråga!

Crossfittävling: Måndagsklubben OPEN i FalunUrsäkta min frånvaro, men jag har suttit och pluggat i mååånga timmar. ÄR SÅ TRÖTT PÅ DET NU! Har hållt på med 3 frågor i flera timmar. Har nu en ynka kvar, men inväntar svar från läraren...

Jag tänkte ge mig ut på en pw + 2-3 km löpning efter jag pluggat klart, men detta tog längre tid än jag trodde. Ska till Busfabriken med Sandra, Alve och Kevin när Kevin slutat jobb kl 16, så jag tar en vilodag idag. Det behövs faktiskt efter 4 dagar med hård träning.
Denna veckan kommer bli riktigt rolig ur träningssynpunkt. Kan säga att hela veckan andas CROSSFIT. 2 st i helgen och kanske ett på torsdagkväll om det är tillräckligt med intresse. Och imorgon ska jag träffa Jakob (Crossfitinstruktör) på gymmet för lite styrkeövningar. Tror jag. Ska ta allt från början så ni hänger med.

Fick ett meddelande från honom om vad jag tyckte om Crossfiten på Filborna igår. Och vi pratade lite och han frågade om jag funderat på CF- tävling till sommaren? JAG? TÄVLING? Nej. Jag sa att jag inte riktigt är i den formen att jag kan tävla.
Jodå, tydligen hade jag allt som man behöver. Så nu är mitt mål att vara med i Crossfittävlingen, måndagsklubben Open i Falun i juni... Hjälp, jag vet inte riktigt vad detta innebär? Jakob frågade vad jag behövde arbeta på. Styrka i överkroppen svarade jag. Och därifrån bestämde vi att vi ses på gymmet imorgon kl 11.30. Antagligen för att köra styrka för överkroppen?! Ska bli spännande!

PS. Ett inlägg med alla dagens måltider kommer ikväll. Det blir så rörigt om jag ska lägga upp ett i taget, så jag slänger ut ett inlägg varje kväll med vad jag har ätit, bilder på det och vilken tid jag ätit! Håll utkik!

Nyttig 6/7 dagar!

V.6 i challengenJag fixade det! Var hemma hos svärföräldrarna på Bingo-kväll. Kan börja med att säga att det blev Lasagne = jäkligt svårt att äta kolhydrattfritt. Men vitlöksbrödet som dom hade till rörde jag inte. Är inte så stort fan av det så det var ingen tvekan. Sallad åt jag i mängder!

Men till det stora. När chipsen ställdes fram tog jag ETT för att smaka (Kevin tog superchips, vilket jag aldrig smakat förut) och sedan var det bra med det. Tog även en liten tugga från ett nytt choklad som jag heller aldrig smakat. Men sen var jag nöjd. Hade med mig lite naturella nötter, vindruvor och en banan som jag åt istället. Kändes hur bra som helst! Det är just så här jag vill ha det. Jag vill kunna smaka utan att fortsätta äta. Oftast vill jag bara ha något att tugga på och då kan det lika gärna vara frukt.

Laddar för en ny vecka med mängder av träning! Det blir en kul vecka som jag ser fram emot. Några Crossfitpass, yoga och löppass med Filborna ska in! Nu har jag tränat 3 dagar på rad med tuffa Crossfitpass så imorgon tänkte jag jogga ett par km för att vänja ryggen. 1 km har inte varit några problem i dom nya skorna. Men jag går långsamt fram, så imorgon klämmer jag in en promenad också, 2 km löpning blir för mesigt ;-)


Crossfit på Filborna

V.6 i challengen

Dagens Crossfitpass då ja. Jag kör annars med ett annat gäng. Crossfit Helsingborg. Men jag såg i veckan att Tor skulle hålla i ett Crossfitpass på Filborna (gymmet där jag tränar) och jag blev sugen att se hur hans pass var. Så jag gav det en chans idag.

När jag gick upp imorse var jag INTE sugen kan jag säga. Snö ute, Kevin skulle ha bilen, vilket betydde att jag skulle få gå dit och gå hem. Sammanlagt 50 min promenad. Lägg till träningsvärk sedan Crossfiten igår. Men efter min rejäla gottekväll så fanns ingen utväg. Jag gick dit!

Vi jobbade 3 och 3. 6 stationer. 20 min jobb. 1 min på varje station. Innan stationsbytet - springa ett varv runt utegymmet, ca 100 m, sen på nästa station.

* Kettlebellswings
* Chins
* Hopp upp på box
* Thrusters (video)
* Jumping squats med raka armar och käpp (video)
* Sprint mellan två koner, ca 10-15 m


Många trotsade snön och gav gärnet!


Jag långt till höger, försöker lyfta en stång med gulvita viktskivor. 30 kg. Jag fick inte upp den. Fick ta av båda viktskivorna, då gick det! Haha. En blandning mellan svaghet och träningsvärk.


Ett gäng som gör chins.


Jumping squats och sprint!

Efter dagens pass fanns det ytterligare 20 min att slå ihjäl så vi lekte runt på utegymmet. Jag ÄLSKAR utegym. Är som en stor lekplats för mig. Jag övade myyycket chins, testade välta traktordäck, dra stock, gå armgång.


En tjej kämpar med däcket!


Här är bland annat jag (längst till vänster) på väg upp att sätta mig i gummibanden för chinsträning... 


Trots gummibandshjälp fick jag ha lite extra tryckhjälp för att orka. Shit alltså. Att en övning kan vara så jobbig och så svår? Jag ska öva öva öva för vanliga chins SKA jag fixa.


Gänget! Jag längst ut till höger. Jag hamnar alltid där av någon anledning...

Detta var ett riktigt jobbigt pass. Men det fanns mer att krama ur eftersom vi kunde "leka" lite efteråt också. Men nu är jag mör. Har ont i hela överkroppen.

Om jag ska sammanfatta. Passet var skitkul, alla redskap man hade tillgång till efteråt var skitkul att prova på. MEN lagandan går inte att jämföras med den som finns i Crossfit Helsingborgs gäng. Där är ett helt annat peppande och fastän jag inte känner till nästan någon så känner man sig aldrig utanför. Här var det många som kände varandra, jag kände inte en enda, men jag pratade på ändå (ja, blygheten är nästan borta). Kommer absolut träna mest pass med Crossfit Helsingborg, men kommer stoppa in lite Filbornapass emellanåt.

Fortsättning följer...

Det blev ju ett Crossfitpass idag, men jag avvaktar lite med att berätta om det! Thor som höll i passet tog mängder med bilder så jag väntar på att dom ska läggas upp på pagen så får ni se lite bilder också så det inte bara blir en tjock text.Såg nu att mitt finger är lite ivägen på bilden. Men här ser ni var vi höll hus. På Filbornas utegym. Ja, idag gav jag Crossfit på Filborna en chans...


Önskelista

Ni som inte vet hur gymmet jag tränar på ser ut, kan få er en liten sneek-a-peek här.


Bilderna lånade från Filborna Arenas hemsida.

Är det konstigt man blir motiverad att träna i ett så här fräscht gym? Jag trivs verkligen hur bra som helst, men det finns några saker jag skulle vilja ha på gymmet!

1. Hantlar från 11-20 kg. Just nu är hoppet från 10 kg till 12,5 kg.
2. Medicinbollar i olika antal kg
3. Step-up låda
4. Boxsäck
5. Skumrullar

Det är min topp 5-lista över vad jag saknar på Filborna. Annars är jag nöjd faktiskt! Ett utegym hade inte heller skadat, jag älskar att träna ute, tack vare Crossfitpassen! Crossfit hoppas jag också kommer vara en del av träningen där.

Framsteg!

WHOPPA vilken onyttig dag det har blivit för min del.

V.6 i challengen

Frukosten blev som alltid, alldeles perfekt. Det är en fast rutin som jag aldrig rubbar. Lunchen blev också bra. Men sen... Då satte det fart. Efter 3 timmars jobb var jag vrålhungrig och med oss till Kevins kusin hade vi "chokladterapi"-kakor från Bageriets bästa (Göteborskex). 3 sådana kakor blev min mellis. Nu ikväll klämde jag i mig en saffransbulle med vanilj (en ganska stor sådan), en påse less fat popcorn, lite mörk choklad och sist men inte minst ett mars...

Ja ni, det blev ju en hel del mer än jag räknat med! Mitt mål är INGET lösgodis, men resten kan jag inte vara så hård med, då faller allt och jag kommer tröstäta. Så även om jag inte ska äta kakor och något annat sött än mörk choklad så är det inte hela världen sålänge jag fixar att hålla mig ifrån godiset...
Men, det bästa är att jag för första gången på LÄÄÄÄNGE (mååånga månader) inte har dåligt samvete och ångrar mig. Jag njöt. Något så in i helvete (ursäkta). Och det känns så jäkla bra! Jag är stolt. Det är ju så det ska kännas annars är det ju sjukt onödigt att stoppa i sig så mycket.

Så det var denna helgens dos. Imorgon kör jag på som vanligt igen. Tar med mig en banan och lite vindruvor till svärföräldrarna imorgon när det är dags för Bingolotto. Annars kanske jag hamnar i godisfällan..


En helt opassande bild till texten, men så här ser det oftast ut nu för tiden. Man får inte ha något ifred. Denna lille godbit är så nyfiken. Han ska vara med ÖVERALLT, hela tiden!

♥ Crossfit ♥

V.6 i challengen

Förlåt för sen uppdatering! Dagen har gått i ett. Upp kl 8.20 för att träna Crossfit kl 10.00-11.00 på Olympias utegym. Jobb för Back-up event kl 12.00-15.00, direkt hem till Kevins kusin, direkt därifrån hem till Kevins syster och hälsa på lille Alve. Vi var hemma igen kl 19.30. Puh vilken dag! Men nu till dagens träningspass. SKITKUL som vanligt!


Dagens WOD (workout of the day)

3 st lag (2 lag med 5 pers och 1 med 4 pers, jag ingick i det med 4). 4 stationer.

* Pull-ups 250 st (vi gjorde 200)
* Dips 250 (200)
* Squats 350 (300)
* Burpees 250 (200)

1 person gjorde så många reps som möjligt, bytade sedan över till nästa lagkamrat. Detta fortsatte tills man nått målet för var station. Man fick inte gå vidare till nästa förrän man gjort klart alla reps på den stationen.


Jag och Björn peppar Jocke som kör dips!


Vilket härligt gäng! Jag längst ut till höger. Bilderna är lånade från Crossfits sida på fb, fotograf: Jakob, dagens WODfather.

Ett grymt roligt pass som var jäkligt jobbigt, som vanligt. Vårt lag gjorde det snabbast. Inte på grund av mig kan jag säga ;-). Haha. Hade tre grymma killar i min grupp som jobbade gärnet. Det gjorde jag med, men jag är inte på samma nivå som dom fysiskt sätt, hehe. Mina squats är jag dock nöjd med, kommer ner djupt och orkar fler och fler utan vila. Som mest körde jag 40-45 på rad idag.

Imorgon taggar jag för att prova Crossfit på Filborna. Det tar emot att hoppa över ett pass i Pålsjö med detta grymma Crossfitgänget, men jag vill se hur Thor på Filborna lägger upp det.


Ljuskvistarna

Nu är hela lägenheten nystädad! Avdammat, dammsugat och nytorkade golv i alla rum och toaletten och köket är städat. SÅ skönt. Nu kan jag ha helg och njuuuta utan att behöva se smulor och skit överallt. Flyttade även runt "dom där" kvistarna som fått vandra runt överallt. Vår kära lille son älskar dessa och leker mer än gärna med alla kvistar. Nu har den stått bredvid tvn ett tag och Jack sätter sig bakom tvn och leker med dom och jag fyar och skäller, men han förstår inte riktigt så jag fick nog. Nu får dom stå i hallen!Vi har inte mer än taklampan som ljuskälla i hallen (jo värmeljus men dom tänder jag inte varje dag) så det blev perfekt att ha dom där. Dom har stått där innan men av någon anledning ville jag ha in dom i vardagsrummet, men Jacks klätterställning har tagit den platsen så nu finns det ingen plats kvar för kvistarna.

Nu ska jag väcka min trötta älskling och åka till Maxi och handla. JIPPI! Fattiga veckan är över och äntligen "får" vi ta nya matpengar. Lyckan är total, och dessutom är det fredag. Kan det bli bättre? Nej, tror inte det!

Utmana mig?

V.6 i challengen

Efter jag kom hem från skolan, där vi idag bland annat testat att ta blodsocker på varandra, åt jag lite kesella på en pannkaka (ja, självklart Olgas variant) och en riskaka med jordnötssmör. Väntade lite för att låta det landa i magen sedan körde jag igång med ett Crossfitpass. Sara publicerade det i challengen i onsdags och jag utmanade henne idag... Gick in med inställlningen att jag lätt skulle komma i närheten av Saras resultat (7 rundor + 15 burpees, 15 push ups och 5 sit ups), men TJI fick jag!

AMRAP (as many rounds as possible) på 20 minuter
15 burpees
15 hand release push ups
15 sit ups
15 squats

6 rundor + 15 burpees blev det. Missnöjd som satan, men kände av min hals efter 2 rundor så jag sänkte tempot lite. Nästa vecka kör jag igen och då SKA det bli minst 7 rundor!


Glad och svettig efter ett jobbigt pass!

UTMANA MIG! 

Dagens inspiration


5 månaders skillnad på bilderna, - 80 kg. Karl-Fredrik från förra årets Biggest Loser imponerade STORT på mig. Herregud vilken vilja och vilken kämparglöd.

I förra veckans avsnitt kom KF till BL slottet och såg då ut så här:En helt ny människa! Jag finner inga ord, jag är så otroligt imponerad! Bilden är lånad från Olga.

INGENTING är omöjligt, glöm aldrig det!

6,9 km

V.6 i challengen

Åh vad skönt det var att komma ut i frisk luft nu ikväll! Jag gick ut en kort runda, mest för att få luft. Gav mig inte ut förrän vid 19.15 och halv åtta hos mig börjar ju 19.30 så det blev en kort runda.Jag sa till Kevin när jag kom in att jag lätt hade kunnat fortsätta gå 1 timme till. Och han svarade "Varför gjorde du inte det då?", "För det är halv åtta hos mig, men nu när du säger så, så ska jag fan ge mig ut igen när programmet är slut!". Körde mina 3 min plankan under programmet. Lite över kl 20 var jag på G igen. Gick runt runt runt här i området och 20.44 var jag hemma igen efter en snabb löpning dom sista 800 metrarna. Var ju tvungen att hinna duscha innan Biggest Loser!6,9 km promenad lyckades jag få ihop denna vilodag. Ställde ju in Crossfiten, men en promenad är ju inte i närheten av så krävande så jag vågade ge mig ut. Det känns super nu efteråt! Jag är så JÄVLA (ja, finns inget bättre ord just nu) pepp på att nå mina mål med synliga magrutor och synliga biceps om 4,5 vecka! Jag ska försöka slänga in en promenad varje kväll och även stoppa in mer kondition i mina styrkepass! Då ska nog det sista fettet ge med sig och ge musklerna lite rampljus!

Hej salladsbergetDet blev en improvisationsmiddag idag, sista dagen på fattiga veckan och jag tog vad vi hade hemma! Det blev blandsallad (påse från Maxi), gurka, paprika, purjolök, soltorkade tomater, oliver, bönmix, kycklingfilé och dressing gjord på olja, vatten, italiensk dressingpåse och lite rödvins vinäger. Supergott! Sitter fortfarande och kämpar i mig maten.

Efter maten ska jag ta mig ut på en minipromenad i mina löparskor. Måste inviga dom innan jag börjar springa. Dessutom har jag inte varit ute sedan i tisdags (!!!). Jag har varit helt slut nu i två dagar och bara vilat vilat vilat. Allt för att få bort min förkylning helt. Men lite frisk luft är ju ett måste, annars blir jag nog inte frisk.

Så det blev inget Crossfitpass ikväll. Jag avbokade pga att jag inte är 100% ok i halsen än. Dumt att chansa. Istället laddar jag för två Crossfitpass i helgen!

Frågemaja

Nu har halva dagen gått och jag har gjort allt annat än vad jag borde. Har rensat bland mina papper som står i min tidskriftssamlare (var nära på att gå igenom Kevins också, men något får karln fanimej göra själv) och slängt och sorterat och satt in viktiga papper i mina plastfickor. Städat undan har jag också gjort. Inte nog med det så fick jag för mig att placera om grejerna i tv-bänken så jag har flyttat hyllor inne i lådorna och grejer. Men nu får det vara nog, nu behöver jag komma igång med pluggningen!


Nu väntar 9 sidor om matspjälkningsorganen. Bara att läsa på och anteckna så jag är påläst tills imorgon och kan ställa alla mina 100 frågor. Det kanske ni inte visste, jag är en RIKTIG frågenisse. Jag frågar om allt jag inte förstår och lite till. Har alltid gjort. Har många gånger fått suckar från klasskamrater för att jag är så "trög". Men jag måste få saker förklarat på ett enkelt och logiskt sätt för att det ska fastna.

Jag gick i montessoriskola från 6-års till 6an och sedan en montessoriinriktad högstadieskola. Så jag har alltid fått lära mig genom praktik. Exempelvis matte genom att räkna på kulram, räkna kottar i skogen osv. Att hela tiden SE det jag gör, inte bara som en text utan något jag kan ta på. Detta är utan tvekan det bästa lärsättet! I alla fall för mig. Ojoj, nu gled jag iväg lite. Men nu vet ni det också!

FancyJag har fått dille på appen "fancy". Massor med fina bilder på allt möjligt! Dom där efterrättsglasen skojar man ju inte bort. Det vattnas i munnen på mig... Hur ska jag kunna hålla ut tills på lördag, helst söndag, innan jag får choklad? Tur jag har min kesella!

Jag vaknade med lite lite ont i halsen idag. Känner mig bra nu, men överväger om jag vågar chansa på att träna Crossfit ikväll... Jag är ju så pepp! Men jag avvaktar tills ikväll och ser hur jag känner.

Arbetsledaren från Metro ringde nyss och frågade om jag ville jobba på en sampling på lördag kl 12-15. Självklart tackade jag ja. Måste ju dryga ut mitt studiemedel nu när det dras av 460 spänn i månaden. Och tre timmar förlorar jag inget på!

Nu ska jag slänga mig i soffan igen och kolla på Efter tio!

* UPDATE: Det är till och med 496 kr CSN drar av varje månad fram till juli... Hela mobilräkningen nästan... Så surt!

Matproblematik på bortaplan

Det blev en märklig "middag" ikväll. Jag åt lunch sent idag (ca 14.00) så allt blev förskjutet och vi har ju snåla veckan här så vi har inte överflödigt mycket att välja på... Mjölken gick ut igår så jag passade på att använda den. Stekte dubbel sats med Olgas pannkakor som jag kan ha efter träning nu i veckan.

Till kvällsmat tog jag en pannkaka och blandade frysta bär med kesella och la ovanpå, två knäckemackor med 2 kokta ägg på och sedan lite kesella blandat med naturella nötter och fun light. Mätt blev jag i alla fall.Till något helt annat. Varje söndag har vi ju Bingolotto och äter middag tillsammans. Det är jag, Kevin, kevins bror Tom, hans sambo Cassie och Kevins föräldrar. Vi är hos oss var tredje vecka så vi har ett rullande "schema" på var vi är. Tycker dessa kvällarna är jättejobbiga matmässigt. När det är vår tur tar jag bara bort eventuella kolhydrater. Men jag kan inte göra det när vi äter borta... Sist var det en pastagratäng hemma hos Tom och Cassie. Vad gör man då? Hade jag gjort som jag ville så hade jag bara tagit sallad, men för att vara "snäll" åt jag lite av gratängen.

Jag har mina "unna-mig-måltider" = mitt choklad och popcornen (vilket oftast blir mer än jag planerat) och därför vill jag inte äta kolhydrater när jag egentligen inte vill. För då "unnar" jag mig när jag inte ens vill. Jag väljer ut mina unna-mig-måltider noga. Det är så jäkla svårt. Skulle jag avstå skulle det bli en jäkla cirkus. Får redan många kommentarer om att jag ska sluta "vara manisk".

Hur gör ni när ni äter borta?


Frisk, Tradera och Jack

Jaaaa! Vaknade utan halsont. Känner mig bara allmänt trött idag så jag tror jag ska lägga mig i soffan och se en film eller läsa en bok. Har slängt upp kläder på Tradera som inte kom med förra omgången jag gjorde det. Efter ett tråkigt brev från CSN där dom meddelar att jag fått utbetalt för mycket pengar kommer det nu dras av ca 460 kr i månaden från alla mina utbetalningar fram till sommaren... Därför fick jag ett ryck och tänkte att Tradera får rädda mig lite.

Just nu har jag en sovande kille i knäet, självklart den hårige av dom. Han är så mysig nu! Äntligen har hans fobi för vår närhet släppt, haha. Han sover antingen bredvid mig på natten eller mellan oss, under täcket. Och på morgonen går han inte upp förrän jag går upp. Idag låg han och drog sig lika länge som jag, vilket var ca 1 timme. Han äter som en HÄST. Maten vi fick med från uppfödaren skulle räcka några veckor. Han har nästan ätit upp hela påsen och det har bara gått lite mer än 1,5 vecka.
Det blir nog en stor kille av den här lille bebisen!Vår skatt i helgen när syster med sambo var på besök. En riktig gosing som ville ligga nära!

Hot mojo

V.6 i challengen

Jag fick en plats till hot mojo passet ikväll! SÅ ROLIGT och SVETTIGT. Svetten sprutade och jag klev ur min bekvämlighetszon rejält. Hot mojo är ett pass där man tänjer och stretchar maximalt i yogaliknande övningar. Man håller övningarna ett bra tag (10-30 sek) och det är extremt jobbigt. Lägg på 45 graders värme. Kan varmt (höhö) rekommendera det!

Jag har bestämt mig för att köra 3 min varierande plankor om dagen. Dom där 3 min x 3 gånger om dagen gick bra första veckan sedan smet jag... Jag måste ha ett mål som jag kan hålla. Detta känns mer rimligt. Göra det riktigt jävligt i 3 min om dagen dom sista veckorna av challengen.

Träffade Marina idag, en gammal gymnasiekompis. Roligt att snacka lite :-) Annars har det väl inte hänt så värst mycket idag.


Proteinlunch


Dagens lunch: en halv burk tonfisk, ½ banancharlottenlök, 2 kokta ägg, ca 125 g keso och 75 g kesella. En riktig proteinbomb!

Min syster vill veta mer vad jag äter så nästa vecka tänkte jag skriva ner alla mål jag äter under en hel vecka. Det blir en utmaning!

Fick reda på provresultatet från i fredags när vi hade prov på mikroorganismer och personlig hygien. Jag blev godkänd, det är det enda jag vet, sen vilket betyg jag fick, fick jag inte reda på. Men det var skönt att veta, nu kan jag släppa det!
Hemstudier tills på fredag nu... Men det blir softa dagar. Ska bara läsa igenom kapitlet som handlar om mag-tarmkanalen samt skriva ner lite frågeställningar jag vill ha svar på på fredag. Så jag hoppas av hela mitt hjärta att jag är frisk imorgon för då ska det tränas! Idag mår jag bra, men hade fortfarande lite ont i halsen imorse. Men jag ska se om det blir några platser över på hot mojo eller hot yoga ikväll, isåfall kör jag på det! (Tack Lotta för att du frågade hur det gick med yogan, haha).

Årets bästa tips!

Jag som förbrukar kesella på löpande band blev överlycklig när jag läste hos Sara imorse att hon köper sin kesella på Lidl där den kostar halva priset gentemot Arlas. Det är ju för bra för att vara sant, äntligen kan jag låta bli att snåla på inköpet av kesella. Kevin tycker jag lägger alldeles för mycket pengar på det. Äter jag en burk om dagen (250 g) blir det 360 spänn i månaden på bara kesella. Nu kan jag komma ner till hälften och dessutom sluta snåla! WIIIHOOO!Jag tyckte denna kesellan smakade nästan exakt likadant som Arlas. Hade jag inte vetat vilken som var vilken hade jag inte känt någon skillnad. Jag åt den med fun light, nötter och lite honung nu ikväll och den var super! Ett HETT tips till er andra Kesellafantaster!


Jacks klätterställning

I lördags blev vi klara (ska bara på mer sisaltråd, klöstråd) med Jacks klätterställning och han var till en början inte så pepp på den. Men när jag kom hem i lördagskväll från restaurangbesök med systern så låg han på topplattan! Och han gjorde det även igår.
Han ligger dock bara på fällen. Kryper så nära den han kan så den får ligga kvar där uppe. Tavlorna ska flyttas för just nu tycker han dom är riktigt roliga och sätter tassarna på dom så dom gungar... Kanske ska vi göra en hängmatta till den också, men det är ett senare projekt. Annars är vi nöjda, vi ville ju absolut inte ha det klassiska kattställningsstuket så denna passar mycket bättre in här hos oss :-)


Högsta växeln!

V.6 i challengenOH! Jag är så PEPP på träning just nu (som alltid när jag är sjuk). Hälften av challengen kvar och nu ska kroppen chockas! Jag har lite nya tankar och idéer. Jag har ju, som ni säkert förstått, fastnat för Crossfit och älskar verkligen det intensiva med den träningsformen. Och det allra bästa - den går att variera i all oändlighet! Intensiteten på min träning ska ökas nu dom sista veckorna och jag ska ge ALLT.

Jag har bestämt mig för att slänga in fler Crossfitinspirerade pass i min träning. Ska även testa att köra min styrketräning med Crossfitupplägg. Konditionen ska det också brukas allvar med nu. Hoppas på att få en mindre storlek i löparskorna, annars hitta ett par som sitter som gjutet. Sedan är jag redo att se hur ryggen mår av lite jogg/löpning. Backintervaller ska också slängas in. Och den där Kinesiska muren ska bli en veckotradition.

Och för att vara mer specifik så ska jag träna MYCKET negativa chins. Jag har fortfarande träningsvärk efter chinsen i torsdags. Är öm i hela överkroppen så det har minst sagt tagit!

Godmorgon måndagGodmorgon!

Förkylning pågår... Det blir inget Military fitnesspass idag. Så jäkla sur jag är. Som jag sett fram emot detta! Sista provpasset i Helsingborg... Men jag vill bli frisk och att träna halvsjuk ute i flera minusgrader är bara korkat!

Fredag och lördag gick bra matmässigt för min del, men igår fallerade ALLT. Frukostarna blir alltid bra då jag äter samma frukost 7 dagar i veckan, med endast små ändringar. Var hemma hos svärföräldrarna på lunch och då blev det hemmagjorda köttbullar, sås, potatis, ärtor, inlagd gurka och lingon. Jag åt TVÅ portioner och var proppmätt efteråt. Någon timme senare bjöds det på fläta och vintettaglass. Jag sa nej. Men ångrade mig efter några minuter och åt ändå.... På kvällen var vi hemma hos Kevins bror och hans sambo och åt mat och spelade bingolotto (vår söndagsrutin). Där bjöds det på pastagratäng och jag ville inte vara oförskämd så jag tog lite = kolhydrater på kvällen (big nono för mig). Sallad åt jag en hel drös av för att dryga ut. Sen bjöds det på muffins. Jag sa nej. Men ångrade mig återigen efter några minuter och tog en halv... Och sedan popcorn när vi kom hem. Men det är tillåtet. Men kanske inte efter en sådan här SKITDAG matmässigt?

Jaja, ny vecka - nya tag! Kan bli jäkligt svårt att få till bra mat denna veckan. Vi har ett upplägg med våra matpengar. Den 25e varje månad tar vi 2000:- som ska räcka till den 10e, den 10e tar vi 2000:- till som ska räcka till den 25e. Och så rullar det på. Idag är det den 6 februari och vi får inte ta nya 2000:- förrän på fredag och vi har endast ca 100:- kvar att leva på denna veckan!!! Tur att vi laddat upp frysen med kyckling och köttfärs, men man måste ju ha något att äta till? Har fyra burkar kesella kvar som jag tänker snåla med. Så denna veckan är det ren överlevnad som gäller. Ska bli intressant att se hur det går!

Nu ska det pluggas! Har en hemuppgift att göra idag, självstudier på måndagar och onsdagar ju. När jag är klar med uppgiften tänkte jag köra ner till stan och lämna tillbaka löparskorna jag köpte förra veckan. Dom känns inte helt hundra, behöver nog en mindre storlek, dom glappar lite i hälen och jag vågar inte chansa på att behålla dom. 1400 spänn är för mycket för att "gambla" med ;-) Ska även inom Telenor och ändra lite i mitt abonnemang. Trodde inte man kunde göra något under bindningstiden, men tydigen går det. Så jag ska sänka mitt belopp jag får ringa för då jag aldrig kommer upp i det!

Några av frågorna. Idag handlar uppgiften om mat och dryck för äldre.... Ointressant eftersom jag inte vill jobba med äldre överhuvudtaget. Men bara att bita ihop! Tur att fråga 1 och 2 är lite roliga i alla fall.

Nyttigare lördagsgodis

V.5 i challengen

Jag bestämde mig förra helgen för att det skulle vara sista godishelgen på denna utmaningen. Det är halva tiden kvar och jag vill ge ALLT. Nu ska det bannemig börja synas resultat och därför tar jag bort den största boven i mitt liv - godiset. 
Jag har spårat ur TOTALT dom senaste helgerna och ätit tills jag mått illa och även fortsatt efter det. Det blir ingen njutning av att hålla på sådär. Jag kan inte tabort allt på en gång, så igår gjorde jag en nyttigare variant.Jag smälte 100 g av ICA selections 74%iga choklad och 100 g av Lindts 85% choklad. Sedan hällde jag ut allt i en form och strödde över nötter och russin. Eftersom mörk choklad är ganska mastigt orkade jag inte äta mer än ca 4 st bräck. Detta var det enda onyttiga jag åt igår . Imorse var jag så hungrig (låg i sängen och drog ut på tiden för länge) att jag tog ett litet bräck då också.

Tanken är att det är detta (mörk choklad och naturella nötter) och popcorn jag får äta på helgerna. Helst 1 dag i veckan, men max 2. Aldrig 3!


Detta är det absolut godaste mörka chokladet som finns! Inte lika "kakaoigt" som många andra. Rekommenderar det VARMT.

Så här lyckades JAG gå ner 20 kg på 15 månader

Detta inlägg är en sammanfattning från det att jag började träna tills nu. Jag kommer berätta för er hur JAG lyckats gå ner 20 kg på ca 15 månader. Jag vill påpeka att jag inte tagit hjälp av någon PT, utan helt gjort detta på egen hand men med STOR hjälp av både Olgas och Lovisas bloggar.

Den 31 augusti 2010 började jag med powerwalks varje dag. 5-10 km dagligen (med max 1 vilodag per vecka). Den 24 september, ca 3 veckor senare, hade jag gått totalt 13,9 mil och det tog mig sammanlagt 21,5 timme. Därefter gick jag pw's sporadiskt och tränade inget utöver det. Under denna tid åt jag precis som "vanligt", mackor, kolhydrater utspritt över hela dagen, grädde i maten osv. Jag tänkte inte direkt på VAD jag åt, men NÄR jag åt la jag tyngd på. Regelbundna tider. Inget onyttigt i veckorna, endast på helgerna (1-3 dagar).

Oktober 2010:
Jag köpte ett årskort för jympa på Friskis. Det var här jag på riktigt började träna och gå in för att gå ner i vikt. Jag tränade under okt-nov-dec oftast 4 pass i veckan, det var då skivstång, jympa, cirkelfys och pw. Den 20 oktober 2010 såg jag ut så här och vägde 73,7 kg. (mått från detta tillfälle kommer i slutet som en jämförelse).
 


November och december 2010:
Dessa månader flöt på i stort sätt på samma vis som oktober. Endast pass tränade jag och ca 4 gånger i veckan. Det var inte förrän nu jag började tappa i vikt. Alla pw's under september märktes inte förrän nu. I november satte jag upp mitt stora mål: Att gå ner till 60 kg till juni 2011. Alltså hade jag ca 10-12 kg att gå ner (vet inte exakt vad jag vägde när jag satte upp målet). Under dessa månader levde jag också som vanligt med maten, men regelbundna måltider varje dag. Godis och onyttigheter 1-3 dagar i veckan. Jag uppgraderade mitt jympakort till gymkort och började så smått träna på gymmet.

Januari och februari 2011:
Jag fokuserade på gymträning. Spinning 1 gång i veckan blev det också och pw då och då. Det var under dessa månader jag började jogga så smått. Jag kunde inte jogga 1 km utan att nästan trilla ihop. Jag hade en provvecka på Filborna i slutet på januari och utnyttjade den till max. På en vecka tränade jag 20 pass. Flera pass om dagen, mellan 2-4 st. Jag tränade indoor walking, zumba, core, hot mojo, gym, body combat, flera olika sorters vattengympa, kettlebells och pilates, Under gymträningarna cyklade jag totalt 4 mil. Det blev alldels för mycket träning, men det var här jag på riktigt började ÄLSKA att träna.
Jag vägde mig i januari och fick en riktig överraskning.


Jag hade rasat rejält i vikt. Från slutet på oktober till slutet på januari hade jag gått ner 7,5 kg.

Kevin började med Cambridge i januari och jag var sugen på att hänga på för att gå ner fortare i vikt, men ångrade mig när jag såg vågens siffror.

Mars, april 2011:
Slutade nästintill med pass, kör endast spinningpass 1 gång i veckan. Jag inriktar mig på gymträning och lägger till 30 min kondition före eller efter varje gympass (gör detta nästan varje styrkepass fram till juni). Jag tränar endast vanlig "traditionell" styrka 10-12 reps x 3 med alldeles för mycket vila mellan seten och övningarna. Inga superset eller triset. Styrkan blir jag knappt svettig av, och tränar alltså med för låg intensitet och för lätta vikter. Kontidionen är det enda som är riktigt jobbigt under denna tid (kan jag se nu i efterhand, självklart tyckte jag att jag tränade "hård" styrka då. Men nu vet jag att jag INTE gjorde det). Spelade badminton 1 gång i veckan under april månad utöver den andra träningen.
Maten brukar jag allvar med och äter hyfsat nyttigt. Paulúns müsli med filmjölk till frukost, mycket sallader och försöker äta så nyttigt som möjligt. Jag byter ut 1-2 mål om dagen mot Cambridge-soppor eller bars under ca 1 månads tid. Märker ingen större skillnad på vågen. Går även 3 dagar på endast Cambridge - tappar 1,5 kg. Men efter det äter jag endast bars sporadiskt.
Jag satte upp mål med konditionen (inget speciellt måldatum). 5 km under 30 min. Den 19 april springer jag 5 km på 29.07.


Så här såg jag ut den 1 april 2011.

Maten jag åt under dessa månader såg ofta ut som följande:Inte jätteonyttig men inte heller speciellt nyttig som ni ser. Jag hade ingen aning om HUR mycket av allt man skulle äta, jag gick endast på känsla.

Maj och juni 2011.
Jag startade den 4 maj en plankanutmaning som slutade 32 dagar senare. Dom första två veckorna gjorde jag plankan 3 min dagligen och dom sista två veckorna ökade jag och gjorde 4 min om dagen. Jag tränade även en del backintervaller i Pålsjö. Ofta flera gånger i veckan och gym resten. Det blev nog träning 4-6 dagar i veckan.


Vänstra bilden tagen den 4 maj, den högra den 6 juni. 32 dagars mellanrum. Plankan varje dag och utöver det gym och backintervaller!

Juni-augusti 2011:
Den 1 juni när mitt mål skulle vara nått - väga 60 kg, vägde jag 60,1 kg. Så man kan väl säga att jag fixade det! Mitt nya mål var nu att gå ner till 58 kg som varit min DRÖM från första början. Har hela tiden velat väga under 60 kg, men trodde aldrig att det var möjligt.
Jag och Kevin hade en kris (uppehåll) i mitten på juni. Jag mådde fruktansvärt dåligt och tränade ingenting på 10 dagar och åt knappt något. Det enda jag fick i mig under dessa 10 dagarna var ett par skålar yoghurt med havrefras och någon kopp te om dagen, inget annat gick ner. Jag gick ner 2,5 kg på 10 dagar och vägde runt midsommar 57,5 kg. Mitt andra mål var uppnått om än på ett dåligt sätt. Jag började sommarjobba på Pumalagret i slutet på juni och jobbade där i två månader. Jag tränade max 2 ggr i veckan under dessa månaderna, ibland ingenting vissa veckor, men gick väldigt mycket inom jobbet (gick runt på ett stort lager och packade kläder hela dagarna) så motionen fick jag. Åt VARJE dag två mackor (nyttigare varianter) med ost och paprika till frukost och till lunch åt jag filmjölk med naturell müsli eller knäckebröd med makrill och två ägg vid sidan om. Jag höll vikten under dessa månader.
Den 7 augusti påbörjade jag min första 10-veckorsutmaning. Jag hängde på Olgas höstutmaning.

Augusti-oktober 2011:
Mitt mål med höstutmaningen var att få fastare rumpa samt att klara av att springa 5 km under 26 min och 3 km under 15 min. Den 31 augusti sprang jag 3 km på 14:19 och den 22 oktober (dagen innan utmaningens slut) fixade jag 5 km på 25:50. Under dessa 10 veckorna tränade jag väldigt VARIERAT. Det hände tyvärr inte speciellt mycket med kroppen och detta var på grund av min kost. Jag åt godis 1-3 dagar i veckan och alldels för ofta blev det 3 dagar. Det var någonstans kring augusti jag började äta havregrynsgröt till frukost dagligen. Med en mosad banan i.
Där var resultaten efter höstutmaningen.

Oktober-december 2011:
Direkt efter höstutmaningens slut startade jag en ny utmaning som jag kallade för "10-veckor till toppformen" (Kategorin: 10-veckorsutmaning). Mitt mål var att komma i toppform, vad nu det kan innebära. Jag hade inga specifika mål mer än att jag ville vara 100% nöjd med min kropp på nyårsafton. Framförallt ville jag få bort det sista fettet från magen. 
Det var under denna tid jag började köra superset och triset när jag tränade styrka, så under dessa 10 veckor var det ENDAST det som gällde vid styrketräning. Jag var i oktober väldigt kostmedveten, men unnade mig fortfarande på helgerna. Vardagarna var strikta (som dom alltid varit matmässigt) och jag uteslöt väldigt mycket. HÄR är en lista på förändringar jag gjort succesivt i min kost. Vet inte exakt när jag slutade eller började med vissa saker, men under det senaste halvåret tror jag.
Den 1 december - 24 december startade jag en "tränings-julkalender". 1-11 dec plankade jag 5 min om dagen och gjorde så många armhävningar på tå jag bara orkade. 12-24 dec plankade jag 6 min om dagen och fortsatte på samma spår med armhävningarna. Den 24 december hade jag gjort 667 armhävningar och 132 min planka! Under december började jag även minska och till slut tabort kolhydrater efter lunch och kör fortfarande på det. Äter MER protein och väljer noga vad jag äter efter träning för att få bäst resultat. Exempelvis aldrig fett efter ett styrkepass, endast kolhydrater och protein. Fettet hämmar upptaget av protein som musklerna behöver så fort som möjligt efter passet.
Detta blev resultaten efter min Toppforms-utmaning:Jag blev inte nöjd med resultaten och kände mig inte alls i toppform! DÄRFÖR hoppade jag på min tredje 10-veckors utmaning - Lofsans challenge, och det är där jag är nu. 5 veckor in i challengen. Jag har inte tagit några mått sedan den 2 januari (när jag startade Lofsans challenge), men här kommer en jämförelse med mått från när jag började satsa helhjärtat på träningen - i slutet på oktober 2010 och från den 2 januari 2012. Inom parantes är måtten från i januari.

29 okt 2010

Mage tjockast (höfterna): 95.5 cm (80 cm) - 15,5 cm
Mage smalast: 79 cm (64 cm) - 15 cm
Naveln: 86 cm (69 cm) - 17 cm
Byst: 100 cm (85,5 cm) - 14,5 cm
Höger lår: 59 cm (50 cm) - 9 cm
Vänster lår: 60 cm (50,5 cm) - 9,5 cm
Höger arm: 30 cm (25,5 cm) - 4,5 cm
Vänster arm: 30 cm (24,5 cm) - 5,5 cm
VIKT: ca 73 kg (54,3 kg) - 18,7 kg

Totalt har jag tappat 90,5 cm på kroppen och mer än 20 kg (i nuläget) på ca 15 månader.

Jag vill att ni ska veta några saker. Den största delen av dessa 15 månader har jag varit arbetslös och därför har jag kunnat satsa HELHJÄRTAT på träningen. Det är det enda jag haft att lägga energi på. Onyttighetsmässigt har jag under dessa 15 månader INTE har tagit bort mitt godis mer än under vissa perioder då jag haft godis/onyttighets-uppehåll på ca 1 månad. Men oftast har jag faktiskt ätit onyttigheter ca 2 gånger i veckan. Jag har valt att kunna unna mig och hellre låta det ta längre tid för mig att uppnå mina mål. Det har varit viktigt för mig att ha min "belöning" = mitt godis. Urkass belöning, jag vet. Men jag har valt att hellre träna hårdare för att kunna unna mig detta!

Just nu tränar jag otroligt VARIERAT och tränar alltid olika pass. Jag skriver ner mina styrkepass innan jag åker till gymmet och har 10-tals pass nerskrivna. Jag är en person som lätt tröttnar, därför skriver jag nya pass för varje gång jag ska träna, vissa är snarlika och andra är helt annorlunda. Jag har även börjat träna Crossfit minst 1 gång i veckan och ska börja lägga in egna pass med Crossfit-stuk. Jag kan bara säga en sak gällande träning, Lovisa har sagt det många gånger - variation är nyckeln till framgång. Chocka kroppen. Ge den inte vad den förväntar sig, det är då den utmanas!

Har ni några frågor får ni mer än gärna fråga! Det var väldigt svårt att sammanställa denna tiden då jag glömt mycket, men jag hoppas ni kan ha nytta av min viktresa och själva hitta motivationen om den inte finns där redan! Jag har haft mina motivationssvackor och som längst pågick en svacka i 5 veckor och det var fruktansvärt svårt att ta mig tillbaka, men det var ENDAST tvång som fick mig att komma igång. Ibland måste man tvinga sig, hur opepp man än är. Det finns INGA genvägar till att få en stark och sund kropp!

UPDATE:
Under dessa 15 månaderna började jag inte väga mig regelbundet förrän i mars 2011, då vägde jag mig 1 gång i veckan. Jag har tagit mått var tredje vecka från det att jag startade. DETTA har varit min motivationshöjare för i stort sett varje vecka har det varit minus på måttbandet.
En sak till är att jag den största delen av denna tiden haft en sambo som inte alls hängt på mitt "hälsotänkt". Han gick ner 12 kg med Cambridge i början på 2011, men har under året gått upp 9 kg. Så vi har ätit olika maträtter, han har ätit godis när jag haft förbud osv. DET har varit det allra svåraste. Att vara tvungen att motstå för att inte falla tillbaka i gamla ovanor igen.


Förkyld, klätterställning och gladiatorerna

Vaknade med en ond hals imorse. Jäkla skit. Det innebär att Crossfitpasset är inställt för min del. Och jag som längtat så... Men jag lyssnar på kroppen och dricker varmt vatten med citron och ingefära och ska även få till någon häxblandning. Jag måste bli frisk!!!

Vi håller på att få ihop Jacks klätterställning. Vi har stött på flera problem som gjort att vi inte blivit färdiga. Hämtade inte ut tyget förrän igår så vi började klä den igår och borra fast trädstammarna i bottenplattan, men borren vi har var alldeles för slö så det gick inte riktigt. Nu har Kevin varit på bygget där han jobbar och hämtat hem två Hiltimaskiner så nu har vi fått fast stammarna. Men en av "avsatsplattorna" är nu för små så vi måste såga ut en ny... Jäkla jobb det här! Men det kommer bli ett fint resultat i alla fall :-)

Ikväll är det gladiatorerna! Ett av veckans stora höjdpunkter! Idag är det extra roligt för en personlig tränare på Filborna, där jag tränar, är med som utmanare! Karin Alm som även tävlar i body buildning. Ett riktigt muskelpaket!Tror hon kommer spöa skiten ur gladiatorerna! ;-)

FREDAG!!!


Dagens förmiddagsmellanmål! Två naturella riskakor med jordnötssmör, ca 75 g kesella med fun light, en halv grapefrukt och en kopp grönt te.

Kom hem från skolan för ett tag sedan. Provet gick faktiskt bra. Det kändes bra i alla fall. Läraren sa när vi kom att vi inte behöver ta detta prov på blodigaste allvar. Det är mer ett test för att se hur mycket vi har förstått och hur vi ligger till. Alla i klassrummet drog en lättnadens suck när hon sa detta. Nu har jag en inlämningsuppgift om munvård att göra innan helgen. För på måndag när det är självstudiedag har jag en ny uppgift. Så bäst att göra munvården nu under dagen!

Idag ska jag försöka njuta av att jag har vilodag från träningen. Är riktigt sugen på att träna. Men jag behöver verkligen vila. Det var ett tufft pass igår och jag har träningsvärk i HELA överkroppen. Jag NJUTER. Älskar verkligen träningsvärk. Imorgon är det ett nytt Crossfitpass som väntar och jag är riktigt pepp, ska bli spännande att se vad det blir för pass :-)

Nu ska jag snabbsurfa igenom min dagliga blogglista och sedan sätta mig och börja skriva på inlämningsuppgiften!

Crossfit i Sibirien

V.5 i challengen

Det tog emot lite att gå ut i den Sibiriska kylan (-8 för att vara exakt) för ett Crossfitpass tidigare ikväll... Men med lager på lager och fysisk aktivitet höll jag mig varm överallt utom om tårna! Det var vidrigt kallt, men så jäkla kul!

Vi fick vars ett papper med passets övningar.

* Chins
* Dips
* Squats (knäböj)
* Push-ups (video)
* Sit-ups
* Burpees

1 min på varje övning, maxreps (så många man orkar under den minuten). 10-15 sek vila för att hinna skriva ner antalet vi hann med på övningen. 4 varv. Totalt 24 minuters träning. Jakob, som höll i passet samlade in våra papper efter passet. Om ett par månader ska vi göra samma pass igen och se hur vi förbättrats!

Detta var FRUKTANSVÄRT jobbigt. Har riktigt ont i axlar och rygg så jag är förberedd på en träningsvärk från HELL imorgon.


Här är kvällens gäng som kämpade otroligt bra! Jag längst ut till höger.

Pluggmys

Det går så jäkla bra med pluggandet! Jag har hittat ett sätt där jag lär mig bäst. Känner mig säkrare och säkrare på alltihop för varje minut som går. Har till och med hittat en hemsida som har jättemycket information om medicinsk grundkurs (det jag läser nu) och där fanns även test med frågor. Några fel hade jag, men jag känner mig definitivt redo för prov imorgon!

Har haft denna godingen liggande kloss intill mig. Finns inget mysigare! När han är så här lugn är han alldels underbar. Men han har haft VÄRLDENS överskottsenergi nu på förmiddagen. Sprungit runt överallt, vält ner en lampa, vält ut ett helt vattenglas över hela skrivbordet, bitit i blommor osv... Men ikväll får vi äntligen upp hans klätterställning som han med all sannolikhet kommer älska. Då kan han förhoppningsvis låta bli blommor och annat här hemma. Tyget vi beställt har kommit så ikväll har vi att göra!

Jag har tagit en lunchpaus nu. Det blev sallad med keso och tonfisk. Inga kolhydrater, är jättedålig på att få in det i måltiderna. Orkar inget knäckebröd nu heller för detta var otroligt mättande! Det blev kolisar till frukost och mellanmål i alla fall.

Standard frukost


Dagens frukost bestod av: Fiberhavregrynsgröt med två äggvitor i, hallon och kanel. En hembakad bulle med leverpastej och gurka, en halv grapefrukt, en kopp grönt te och ett glas vatten.

Så här ser min frukost ut i stort sett varje dag. Grapefrukten är inte med varje dag och bullen bytas oftast ut till 3 fiberknäckebröd. Kan inte tänka mig att byta ut min gröt till frukost. Den är SÅ viktig. Utan den fallerar hela min frulle.

Nu ska jag sätta igång med pluggandet. Har prov på mikroorganismer och personlig hygien imorgon. Känner mig relativt trygg med det. Jag har läst på mycket men ännu mer skadar inte. Jag satsar självklart på toppbetyg så denna dagen kommer jag lägga många timmar i böckerna. Har inte träningen inplanerad förrän kl 18-19 (Crossfitpass) så jag har många timmar på mig.

Fun light

Har hört många tips om att blanda kesellan med lite fun light. Har inte trott det varit SÅ gott som alla påstått så jag har inte testat. Men idag när jag var och handlade köpte jag en fun light. Och mina smaklökar slog volter. Herregud, detta var bland det godaste jag ätit.

Det går dessutom hur bra som helst att frysa in kesella, så blanda i fun lighten och in med kesellan i frysen så kan jag tänka mig att det smakar som jordgubbsglass när den är fryst. Ska testa det nu i veckan!

Nu ikväll har vi haft Kevins syster, hennes sambo och Alve på besök. Dom var här för att kolla in Jack. Det blev hämtmat idag, men jag tog en kebabsallad för att vara så nyttig som möjligt. Och det där goda nybakade brödet man får till fick snällt ligga kvar i foliet. Inga kolisar efter lunch ju!

Nu ska jag ta med min medicinsk grundkursbok och lägga mig i sängen och plugga lite. Tar med mig min lille son så han kan ligga och spinna bredvid mig :-) Det är helt underbart att ha fått hem honom! Han ger oss så mycket. Trodde aldrig man kunde älska en katt så här!


Böter och träning

V.5 i challengenMöttes av denna fula gula lapp på bilen när jag skulle till gymmet. FAN tänkte jag. Jag missade att det var första onsdagen i månaden idag... Jaja, tur man lägger undan det dubbla mot vad som behövs till räkningar, så det är inget som kommer kännas ändå... Men så JÄKLA surt!

Och när jag kommer till gymmet upptäcker jag att jag såklart har glömt min mobil. Träna utan musik är bland det tråkigaste som finns. Och jag var inte alls säkrskilt pepp längre. Men jag körde på. Ett kortare pass blev det idag. 

* Skidåkaren i rep
* Tricepspress i rep

* Gående planka
* Planka på BOSU

* Bicepscurl med stång
* Sidoplanka med rotation

* Marklyft

Avslutade med 5 km cykling. 8:43 stannade klockan på. Cyklade bredvid en äldre man, vi började prata träning och han cyklar ca 4 mil på 1 timme... Sjukt. Idag cyklade han 3 mil. Han var föredetta löpare och har bland annat sprungit Lindingöloppet. Nu var han pensionär och höll till på Filborna 5 dagar i veckan. Imponerande! Älskar att se när äldre TAR HAND om sina kroppar.

Slappa regler

Inatt flyttade jag in i sängen igen. Har sovit på soffan sedan vi hämtade Jack i fredags. Jag ville att han skulle känna sig trygg här hemma innan jag flyttade in i sovrummet igen. Han får nämligen inte ligga i vår säng.
Vi bäddade med en fäll till honom på mitt sängbord, men han ville inte riktigt sova där. Det slutade med att han somnade på min kudde.Jag kunde inte skjutsa bort honom. Så jag tänkte säga till Kevin att Jack får ligga på min sida i sängen. Men imorse när Kevin gick upp såg han att Jack lagt sig alldeles intill mig i sängen. Då sa han att han får vara i sängen, men på min sida. Pjuh. Där kunde jag andas ut. Det är lätt att säga "han får inte vara där och där", men när han väl kommer så känns det som han får ALLT!Vaknade med denna underbaring tätt intill mig, spinnandes! Så mysigt!

RSS 2.0