10-veckorsutmaningen

Nu är det dags för en ny utmaning! 10-veckorsutmaningen döper jag den till eftersom den kommer att pågå i 10 veckor. Målgången kommer vara på nyårsafton. Jag har tagit mått och vikt nu innan utmaningen, kommer ta ny vikt och nya mått om 5 veckor och sedan till slut på nyårsafton. Före-bilder är tagna och efter-bilder kommer att tas efter 10 veckor.

Målet med denna utmaning är att jag ska vara i toppform om 10 veckor. Jag kommer satsa stenhårt och kommer ta bort godis och dylikt helt och hållet. Endast vid speciella tillfällen kommer jag äta sådant, men inte ha en gång i veckan då jag får äta. Nu måste jag vara hårdare. Mörk choklad, 70% eller 86% är det jag kommer äta när suget kommer.

Jag kommer börja utmaningen imorgon då jag har fruktansvärd träningsvärk som nästan krampar i hela benen. Jag ska hela tiden förbättra mina resultat och jag kommer ta några styrkeövningar och en konditionsövning jag ska jobba för bättre resultat hela vägen i mål. Dessa är:

3 km löpning på löpband.

Antal sek i plankan (max).

Antal armhävningar på tå.

Antal sek sittandes i 90 grader mot vägg.

Dessa övningar kommer jag jobba mycket med och ni kommer få uppdatering hur det förbättras. Jag kommer även jobba mycket med längre löparsträckor då jag ska springa 3 mil om 11 månader. Jag kommer också träna mycket intervaller för att jobba upp en bra kondition. Alla inlägg som har med utmaningen att göra kommer vara samlade i denna kategorin. 

Ni som vill får mer än gärna hänga på i utmaningen, orkar ni inte 10 veckor, kör det ni orkar. Hade varit kul att ha någon att utbyta resultat och pepp med!
Nu kör vi så det ryker resten av året!


Kommentarer
Postat av: Lotta

Jaaaa jag antar att jag borde hoppa på, haha, fast motivationen är långt ner i botten just nu. Jag kör fem veckor till att börja med, men jag kan verkligen inte vara så hård med maten, det funkar inte ;) mina mål de första fem veckorna är att förbättra tiden på 5 km två gånger (minst) och klara 30 armhävningar på tå. jag kör 5 min plankor och 30 armhävningar 6 dagar i veckan, har gjort i en månad nu nästan och ska fortsätta kommande fem veckor. nu klarar jag 20 armhävningar ca men ska jobba mig upp till 30, är målet. idag vilar jag men ska springa 5 km imorgon. på uuuuselt humör idag men har ännu inte tryckt i mig något dumt. ser fram emot ditt matinlägg, så jag kan få lite inspiration, det behövs verkligen. nu ska jag försök ta mig ut med Samuel en stund innan det börjar regna, har försökt och försökt med min jäkla statistikuppgift men jag blir så grinig när det inte går, haha. lika bra att lägga ner. kramar

2011-10-24 @ 14:38:07
URL: http://viivalencia.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Vad har du på hjärtat?

Trackback
RSS 2.0