Glädjande betyg

Har även fått reda på en VÄLDIGT bra sak!
Jag fick mail av Herr Gustavi angående mitt betyg i Naturkunskap. Som sagt så överklagade jag det betyg han tänkte sätta på mig och skrev i fredags ett extraprov för att kunna få VG, och gissa vad det blev?

- JO ETT VG I NATURKUNSKAP B!

Jag är så GLAD idag för att allt börjar ordna upp sig igen!

Shopping på stan

Har precis kommit hem från en lång runda med lunch på stan med Joel. Var egentligen ute efter en väska till studenten, men hittade ingen. Jag hittade däremot två klänningar som kan vara bra att ha i sommar och framför allt bra i Turkiet!Dessa två klänningar från Gina Tricot blev det!

Negativitet

Är på riktigt dåligt humör. Vet inte vad jag vill, vet inte vad jag är sur för, jag vet ingenting!
Ibland är det bara för jobbigt att både ha PMS och ha en dålig dag. Det blir liksom jobbigt dubbelt upp.
Jag känner att jag behöver hitta på massor med kul saker nu för att liva upp denna tråkiga stämningen i mitt liv.
På torsdag och fredag ska jag ut och festa med Stella iallafall! Längtar riktigt mycket. På lördag ska jag kanske umgås med K, men har ingen större lust att sitta och vänta tills lördag förmiddag på besked om han kan eller ej, så jag tror jag hittar på något på egen hand.

Jag vill bara att något ska hända NU, jag behöver en ny tid i mitt liv. Det är så mycket stress och press i mitt liv just nu och jag orkar inte med det. Jag vill att ett nytt kapitel ska påbörjas och jag vill bli LYCKLIG på riktigt på STUDS!
Vissa dagar är bara hemska och jobbiga och ingenting känns bra eller rätt och detta har varit en typisk sådan dag.Tack Stella för att du finns och lyser upp dessa dagar! <3

Mys med Emelie

Idag sov jag ut riktigt rejält! Somnade runt 01 igår och vaknade 13.00 idag så jag är riktigt utvilad, men är skittrött nu igen. Nog om det.

I eftermiddags kom Emelie till mig och vi började med att skura våra balkongstolar som varit dränkta i julknäck och julkola som jag och K la ut på kylning i julas, men glömde ta in. Så det har runnit ut knäck och kola över hela stolarna så de har inte varit användbara om man inte vill att det ska se ut som att man bajsat på sig efter man suttit i dom. Så jag och Emelie tog tag i eländet och skurade stolarna för att sedan kunna sitta och njuta ute i solen.

Nu ikväll har det varit underbart väder så vi bestämde oss för att gå ut och gå en runda, vi var ute i ca 2 timmar och gick ner i stan, längs Norra hamnen, Gröningen och Fria bad, även lite inne i stan. Supermysigt! Och verkligen lika skönt som en sommarkväll, dock lite kallare.
Men nu har hon begett sig hem då hon ska upp och jobba imorgon. Så nu sitter jag här och läser lite bloggar och myser i min ensamhet.


Dålig bild, men här är så mörkt så kameran förljusar det och då blir bilden
suddig om man inte kan hålla kameran still. Men här sitter jag och lyssnar
på musik med tända ljus!

Wonderbra

Det blev en härlig vit Wonderbra från Lindex som fick följa med hem från väla. Något annat hittade jag inte... Får gå ner på stan en dag nu i veckan och kolla runder lite.


Wonderbra från Lindex, riktigt skön bh. Rekommenderar starkt!

Väla nästa

Nu är här städat och fint! Ska ta några bilder ikväll och lägga ut tänkte jag.
Jag ska snart hoppa in i duschen och så ska vi bege oss ut mot väla för att handla bh till mig som jag ska ha på studenten, min klänning är väldigt urringad så jag kan inte ha vilken bh som helst. Den måste dessutom vara utan band. Funderar lite på en Wonderbra eller en sån bh som man "klistrar" på som inte har några band alls.
Jag ska också köpa en kofta eller en jacka att ha över om det blir lite kallare.
Lägger upp bilder på mina köp sen. Om jag hittar något vill säga :)

Pustar ut

Jag hade en jättetrevlig kväll igår och det var riktigt roligt att se hur finklädda alla var!

Idag hade jag mitt sista prov under denna gymnasietiden. Det kändes inte helt hundra, men jag hoppas verkligen att Herr Gustavi sätter ett VG på mig i Naturkunskap B. Jag väntar ivrigt på mailet som han ska skicka med mitt betyg i.

Nu tänkte jag städa lägenheten, för jag har ärligt talat skitit i hur det sett ut denna veckan. Jag har haft så fullt upp med de sista arbetena som skulle in och dagens prov så jag har helt enkelt inte haft ork att städa. Så nu ska jag ta mig i kragen och röja undan här så att här är fint tills K kommer hem.

Denna dagen kommer bli bra! Jag älskar fredagar och ännu mer nu när jag inte längre har något kvar i skolan! JIPPI!

Press, misslyckande, bal

Nu sitter jag och gör mitt sista "skolarbete" i gymnasiet, NÅGONSIN! Jag skrev klart överkursuppgiften i Samhälle för några timmar sedan och sitter nu och roar mig med att läsa Naturkunskap.

Jag fick ett mail från Herr Gustavi (läraren) att han funderat en del och kommit fram till att några skulle få chansen att få ett VG i slutbetyg trots misslyckandet på provet. Så jag var en av de "lyckliga" och har nu suttit och läst igenom alla papper och alla sidor i boken, har även ritat olika korsningsscheman och släktträd för att vara världbäst imorgon kl 10.15 då det gäller!
Jag är sjukt taggad då jag vet att jag ska klara det och jag kommer fixa det. Har intalat mig detta nu i två dagar och jag tror det kommer hjälpa.

Fick även ett mail av SYO idag där hon skrev att de treor som fått IG i bland annat Engelska B har chansen att läsa upp betyget på sommarskola, men tyvärr kommer betyget räknas som ett kompletteringsbetyg... Men jag ska läsa upp det ändå. Det är lika bra!

Såg nyss ett mail från IRL, samhällsläraren, att min överkursuppgift inte är giltig eftersom jag gjort samma två gånger. Men jag förstod inte att det var samma uppgift eftersom den handlade om två olika partier.
Fan också. När allt börjar klarna så fallerar det igen.
Jag struntar i samhällen nu och satsar helhjärtat på Naturkunskapen.

Ikväll är det balen och jag har valt att inte gå, men jag, Emma, Fia och K ska ner och kolla på dom iallafall. Senare ikväll ska jag, Emma och Fia ut och äta på Haket som en ersättning för att vi inte går på balen.
Bilder kommer senare!

Att älska lika mycket, fast på olika sätt

Jag har länge funderat över det här med att en alltid älskar mer i ett förhållande. Stämmer det verkligen?
Jag har faktiskt trott på det, mer eller mindre. Och jag har alltid känt att jag är den som älskar mest i mina förhållanden.

Tills jag för ett par veckor sedan låg och pratade med K om detta.
Jag är en sådan partner som gärna umgås väldigt mycket och intensivt och jag skulle aldrig någonsin lämna K en längre tid för att exempelvis plugga på annan ort så att vi skulle få ha ett distansförhållande, jag skulle heller aldrig åka utomlands en längre tid utan honom och liknande saker.

När jag frågade K om han skulle tycka det var okej om jag åkte iväg och gjorde volontärarbete i ett halvår efter studenten så svarade han att han tyckte att det var okej.
Min tanke var då direkt "Han älskar inte mig lika mycket som jag älskar honom eftersom han kan vara borta från mig så länge utan problem".

Vad jag då kom på var att det finns två olika sätt att älska. Jag älskar på ett sätt där jag ibland tar ifrån honom hans frihet. Men jag gör det inte för att vara taskig utan för att min kärlek är så stark och jag älskar K så mycket att jag inte kan vara utan honom.
K älskar mig på ett annat sätt, där han ger mig frihet att göra det jag vill. Han älskar mig, därför låter han mig göra det jag känner att jag vill göra. Jag borde uppskatta detta istället för att hela tiden gå och tänka "Jag älskar honom mer än vad han älskar mig".
För han låter inte mig åka iväg på en volontärsresa för att han inte älskar mig. Utan för att han faktiskt älskar mig väldigt mycket.

Kärleken är som en duva, håller man den för hårt kvävs den, håller man för löst flyger den bort.Misslyckande

Denna dagen borde vara en bra dag, men jag gillar den inte!
För det första så gick det riktigt dåligt på Naturkunskapsprovet som jag hade förra veckan. Fick G på det, och som jag nämnt tidigare så var jag tvungen att få ett VG på provet för att kunna få det i slutbetyg. Så jag blev fruktansvärt besviken. Jag kämpade med att övertala Herr Gustavi om att få en kompletteringsuppgift där jag skulle visa att jag är värd ett VG i slutbetyg.
Jag lyckades lite smått, då han sa att jag skulle hålla utkik på mailen ifall det dyker upp någon uppgift. Jag hoppas av hela mitt hjärta att det gör det för jag har inte räknat med ett G i Naturkunskap B, då jag fick MVG i A-kursen.

Ångesten lägger sig nog inte på ett tag framöver. Min jobbiga andning har hittat tillbaka till mig och blir värre då jag stressar. Jag längtar mycket tills allt är över så jag äntligen kan få slappna av från allt.
Men studentdagen vill jag inte veta av på ett tag, har sån ångest över allt jag ska fixa. Så just nu känns den dagen mer jobbig än underbar.

Jag behövde klaga lite nu, för att kunna ta nya tag!
Jag och Kevin har månadsdag idag så vi ska äta gott och unna oss lite Ben&Jerry samt godis och bara njuta av kvällen.

Det finns dagar som är som trappor,
man måste välja om man ska gå upp eller ner.


Det allra sista

Idag tog jag mig en sovmorgon till 10.15 eftersom att jag inte börjar förrän 12.30. Men jag har en del att göra innan skolan börjar. Jag måste hitta lite fakta om barnmat för att sedan kunna redovisa lite kort om det på Näringsläralektionen, jag måste även hitta en artikel som har något med hälsa att göra.
Jag har ingen lust överhuvudtaget, men detta är det sista, sen är det över! Fast jag har en överkursuppgift i Samhälle också kvar att göra, men jag vill inte tänka på den just nu.
Riktar in mig på att fixa klart Näringsläran först. En sak i taget!
Idag är det också dags att få reda på betyget på provet i Naturkunskap B, vilket också kommer bli mitt slutbetyg i kursen... Nervositeten stiger.

När världen säger: "Ge upp!" viskar hoppet: "Försök en gång till!"

En fin änglahistoria

Denna historia läste jag för länge sedan på MammaMelissa's blogg, och den har legat sparad på datorn sedan dess. Jag kan inget annat än att få gåshud när jag läser den.
Så jag uppmanar er att göra detsamma!


Det var en gång ett barn som var redo att födas. En dag så frågade han Gud: "De säger att du sänder mig till jorden imorgon men hur ska jag kunna leva där så här liten och hjälplös?" "Bland alla dessa änglar så väljer jag ut en till dig. Hon väntar på dig och kommer att ta hand om dig."

"Men tala om för mig, här i Himlen, gör jag ingenting annat än sjunger och ler, det är tillräckligt för mig för att vara lycklig, hur ska jag vara lycklig på jorden?" "Din ängel kommer att sjunga för dig, och kommer också att le mot dig varje dag och du kommer att känna din ängels kärlek och vara lycklig."

"Hur ska jag kunna klara av att förstå, när människor pratar med mig, när jag inte kan det språket som de människorna talar?" "Din ängel kommer att tala de mest underbara och rara ord som du någonsin kommer att få höra, och med stort tålamod och omsorg, kommer din ängel att lära dig hur du ska tala det språket."

"Och vad ska jag göra när jag vill prata med dig, Gud?" "Din ängel kommer att föra ihop dina händer och lära dig hur du ska be."

"Jag har hört att på jorden finns det onda människor, vem kommer att beskydda mig?" "Din ängel kommer att beskydda dig, även om det kommer att innebära att hon riskerar sitt eget liv."

"Men jag kommer alltid att vara ledsen eftersom jag inte får se dig mer." "Din ängel kommer ofta att berätta om mig och kommer att lära dig vägen tillbaka till mig, även fast jag alltid kommer att finnas med dig.

Vid det ögonblicket var det väldigt fridfullt i Himlen, men röster från Jorden kunde redan höras, och barnet skyndade sig att viskande fråga:"Oh Gud, om jag måste resa iväg nu, snälla tala om min ängels namn."Din ängels namn är inte betydelsefullt, men du kommer att kalla din ängel "Mamma".


Det "nya" vardagsrummet

Jag lovade ju för lite mer än en vecka sedan att jag skulle lägga upp en bild på hur det blev efter vi möblerat om. Här kommer en liten bild på hur vardagsrummet numera ser ut, lite luftigare än förut!Klänning nummer 2 från Nelly

Jag har kollat på denna klänningen, också från Nelly, ett bra tag nu. Och jag vet fortfarande inte om jag passar i långklänningar... MEN jag vill så sjukligt gärna ha denna. den kostar dock 1500:- vilket jag tycker är lite för mycket för mig...


Klänning från Nelly

Denna klänningen från Nelly är jag riktigt sugen på att klicka hem!
Inte någon superspeciell kanske, men jag gillar färgerna och till en härlig solbränna kan det inte bli fel!


Sammanfattning av gårdagen

Igår handlade vi det mesta till studenten och hämtade ut mina efterlängtade Converse!
På eftermiddagen gick vi ner till stan i det UNDERBARA vädret, men dimman från Östersjön intog stan i samma stund. Så man såg inte klart många meter framför sig... Dimman drog sig över hela Helsingborg till slut.

Vi pratade med Emelie och Marcus om att grilla nere på Gröningen, men det var till att utesluta ganska snabbt när dimman kom. Så det blev istället grillning, sällskapsspelade och snack hemma hos Marcus på kvällen.
Så dagen gick inte så bra att ha oplanerad... Vilket är ganska typiskt mig då jag hatar att inte veta vad jag ska göra. Men ibland är det skönt att bara vara.

Vi kom hem ganska sent från Emelie och Marcus igår och vi hade en tvättid idag kl 7-12 så det var bara att bita i det sura äpplet och kravla sig upp med några få timmars sömn.
Nu tvättar vi för fullt och äter frukost och kollar tv mellan tvättarna.

Idag blir det kanske till att sola lite då solen tittar fram lite smått. Annars är det bara en skön SLAPPEsöndag inklusive lite småplugg!

Nya grejer till lägenheten

Vi var på IKEA igår med K's mamma och fick en massa nya smågrejer. Vi fick bland annat denna blomman till sovrummet. Vi håller på att fixa här hemma så den ska nog stå på ett annat ställe istället. Dessutom ska vi fixa kruka till den, men en tallrik får vi ha sålänge som akutlösning, haha.


Tjejmiddag och en oplanerad dag (för en gångs skull)

Igår var jag hemma hos Sandra på tjejmiddag, hon fyller 19 imorgon så vi firade henne lite. Väldigt trevligt. Träffade dessutom Matilda som var min bästa vän i flera år, så himla kul att ses igen! Ibland behöver man snacka av sig om gamla galna saker man gjort och folk man kände.

Jag vaknade för ca 1 timme sen, kom inte hem förrens kl 2 inatt så jag var väldigt trött och behövde sova ut.
Idag står inget speciellt på schemat mer än att jag och K ska hämta ut mina converse och handla allt vi kan till studenten.
Det är fint väder så jag hoppas vi kommer vara ute en del... Men man vet aldrig med honom.

Framtidsplaner

Jag har en del planer för framtiden. För det första ska jag försöka hitta mig ett jobb som jag kan ha i höst, kanske lite i sommar, men jag vill helst vila ut mig nu i sommar. Sedan vill jag jobba hela hösten och därmed har jag lön och jag kommer flytta till K "på riktigt", alltså med adress och jag kommer betala halva hyran osv.
Det är mina korta mål.

I höst ska jag göra högskoleprovet och söka in till det 3-åriga fastighetsmäklarprogrammet på Malmö högskola så att jag börjar plugga till våren 2011. Det är ganska höga intagningspoäng (16,99) så jag får verkligen hoppas att jag kan klara det. Dessutom är det undantag för Matte C och Engelska B nu i vår och det ger mig en chans att komma in eftersom att jag hoppade av Matte C och fick IG i Engelska B... Så det är nu eller aldrig som det gäller.

Om det nu skulle vara så att jag inte kommer in så kommer jag fortsätta jobba och jag tror att jag kommer att söka till utbildningen som fastighetsmäklarassistent som är på distans. Den kostar dock 30.000, men då är kursmaterial och allt inräknat, förutom resor till och från internatet som man måste besöka då och då för lärarledda lektioner... Detta är inget jag siktar på just nu, men om jag inte kommer in i Malmö så ska jag fundera på denna lösningen.

Annars vet jag inte vad jag vill faktiskt. Men jag vill jobba inom inredning på något sätt. Som fastighetsmäklare får jag se många hus vilket ger mig inredingsbiten där.

Nu ska jag satsa på att göra bra ifrån mig med det sista i skolan, sedan kan jag tänka på framtiden! :)

Ljusstakar

Här är en bild på de ljusstakarna som jag gjorde klart idag. Inte de snyggaste kanske, men de var lätta och roliga att göra :)


Kämpar på in i det sista

Nu om ett par minuter ska jag ge mig ner och träna. Det blir fjärde träningen denna veckan och jag älskar det! Känner mig så i form och jag tror kanske jag kan lyckas till sommaren om jag fortsätter i detta tempot. Det gäller att hålla peppen uppe :)

Igår skickade jag in Wicca inlämningen och jag kunde sova med gott samvete igår. Redovisade min samhällsuppgift idag så nu har jag bara lite småfix kvar och en överkursuppgift i samhälle.
Jag är riktigt stolt över att jag har klarat det, det är så lite kvar nu, SEN är det min tur att andas ut och bara njuta av att jag klarade skolan trots allt som varit så jäkla jobbigt!

Gjorde klart mina ljusstakar i trä/metall idag, lägger in en bild när jag kommer hem från träningen!

Träning för fulla muggar

Det blev träning ändå!
Jag och Emelie gick upp till ovansalen för att köra gärnet på skivstångspasset, bara det att vi ser att det inte alls är skivstång på gång. Det visar sig att skivstången är inställd pga sjukdom så det blev ett mycket härligt cirkelfyspass. Något jag starkt rekommenderar! Jag tyckte det var en riktigt rolig träningsform.
Det kändes lite som skolgympan när man har olika stationer man går mellan och gör övningar i någon minut.

Men jag tycker bara att det är kul att köra lite blandad träning. Jag och Emelie pratade även om att testa Step1 någon dag, kan bli kul.
Imorgon blir det Lunch-medel-jympa, sen i helgen tänkte jag köra något pass också! Jag är riktigt på G nu alltså :)

Nu ska jag skriva det sista på min inlämning i religion så att ytterligare en tung sten kan lyfta från mitt bröst!

PS. Det blev ingen uthämtning av Conversen idag. Jag tar nog cykeln och trampar dit imorgon efter träningen!

Beslutsångest och underbart väder

Nu sitter jag och försöker skriva inlämningen i Wicca... Jag har väldigt många tankar och åsikter men man ska hela tiden se en röd tråd mellan mina tankar och Wicca och det är inte det lättaste.

Förövrigt så tänkte jag att jag skulle träna skivstång kl 18.30 ikväll men vädret lockar mig inte ner till Friskis kan jag ju säga.. Jag får se om jag tar mig ner dit ändå eller om jag försöker ta en promenad i rask takt istället.
Men innerst inne vill jag träna skivstång, det ger mig mer än en promenad, men attans att det skulle bli så här fint väder (jag klagar inte, för jag älskar det) för då känner man inte för att träna inomhus..

Mina Converse från Brandos har kommit nu! Ska be K snällt att vi ska hämta ut de idag. Inte för att jag ska använda de förrän på studentdagen, men det känns bra att ha de hemma :)
Annars kan jag slå två flugor i en smäll och ta en promenad till uthämtningsstället! Vi får väl se, denna eviga beslutsångest...

Plugg och besök hos bror

Nu tänkte jag börja skriva på min religioninlämning om Wicca, som ska vara inne på fredag.
Fast saken är den att jag hellre vill torka golven och göra lite mer rent här i lägenheten...
Men jag måste ta mig i kragen och få inlämningen gjord! Det är så lite kvar nu och jag kan inte strunta i det sista nu bara några veckor innan studenten.
Det som jag har kvar är
- Wicca inlämning i religion.
- Redovisning i samhälle.
- Redovisning av specialkost i näringslära.
- Hitta några artiklar till näringsläran.
- Eventuellt någon/några överkursuppgifter i samhälle.

Det är så lite så det fixar jag, måste bara hitta motivationen också!!!

När K kommer hem från jobb så ska vi åka till min bror och äta middag och leka lite med barnen. Tror att jag lägger in bilder därifrån, i detta inlägget senare!Min bror hade byggt en stor lekställning till Madicken som förtidig 3-års present.Underbara älskade ungeLilla Liza-BethHon är SÅ stor nu, hon ställer sig upp utan stöd och kan ta några steg,
så hon går när som helst nu!

Sommarskor

Hittade dessa skorna på KappAhl's hemsida. Skulle sitta fint i sommar :)


Babbel

Igår var K's mamma och syster här och hälsade på för att kolla in våra nya möbler och omöbleringen.
Och på fredag ska jag, K och hans mamma åka till IKEA och handla lite. Hon erbjöd sig så snällt att hjälpa oss med att betala lite. Tack snälla du!

Idag är det prov i Naturkunskab B som gäller. Jag kan det bra, jag kunde nästan allt vi gick igenom på lektionen igår, så detta ska nog inte vara några problem! Peppar peppar ta i trä.
Jag har dessutom Näringslära idag också och borde göra en redovisning om specialkost, men jag orkar inte. Jag känner att den sista tiden nu innan jag börjar vill jag lägga på att läsa igeno Naturkunskapen en gång till...
Det löser sig!

Ikväll blir det ett intensivpass på friskis med Emelie! Igår stack jag ner och tränade ett skivstång-konditionspass på 70 min över lunchen. Så nu är jag äntligen igång igen efter mitt lilla uppehåll för två veckor sen :)

Till köket

Lite roligare att ha framme än en ful diskmedelsflaksa!
Även dessa kommer från CULT DESIGN.


Kalender

En sån här kalender från CULT DESIGN vill jag införskaffa! Skitbra att ha hängandes här hemma för att få en större överblick om vad som egentligen är inplanerat. Det är inte alltid man orkar gå och hämta sin lilla kalender så då hade denna suttit perfekt!Avatar

Jag och K var och handlade mat för ett tag sen, vi körde även förbi Väla för att köpa Avatar på Blu-Ray.
Vi har kollat i en timme nu och bilden och ljudet är fantastiskt!
Så Emma och Fia, nu kan ni komma och kolla på den hos oss istället för på bio ;)

Men jag måste plugga Naturkunskap eftersom att det är prov på tisdag så vi ska kolla vidare imorgon.


Drar en lättnadens suck

Efter flera veckors letande av ett par helvita converse insåg jag att jag kan ge upp den drömmen!
Jag bestämde mig för att jag skulle ha ett par vanliga vita och har letat överallt i affärer och på internet men de fanns inte i min storlek någonstans.
De sa på de flesta ställen att de mindre storlekarna skulle komma  in i augusti (!!!), och jag behöver mina till studenten. Så jag har känt mig en aningen stressad över detta I-landsproblem..
Av en slump bestämde jag mig för att gå in på BRANDOS och checka läget en gång till.
Och här hittade jag ÄNTLIGEN dessa skor!
Så nu är de hemklickade och hoppas att allt går som det ska för jag har redan betalt skorna...


Matta

Vill införskaffa en ryamatta till vardagsrummet! Hade egentligen velat ha en vit, men den blir så fruktansvärt smutsig så lätt, så en röd hade faktiskt passat bäst isåfall!
Hittade en billig på IKEA så den kanske man ska lägga på minnet..


Impuls

Attans! Blev inga bilder idag heller. Jag tog ett impulsbeslut att följa med Emmy och Emelie hem till Sandra i Ängelholm. Det var riktigt trevligt, mycket prat och även några runder "pratmakarna", roligaste spelet någonsin!

Jag kände att det kanske inte var SÅ roligt att sitta ensam och uggla en lördag,
det kan jag faktiskt göra en vardag. Bäst att ta vara på stunderna med sina vänner!

Skulle precis ta några bilder på lägenheten men batteriet på kameran var självklart slut.
Så det blir nog bilder imorgon istället!

Nu ska jag få tag på min lille K och se om han möjligtvis vill bli hämtad i Mörarp inom den
närmaste tiden eller om jag helt enkelt ska gå in och lägga mig.

Rent och fint igen!

Nu äntligen har vi städat klart! 3 dagar har detta tagit. PUH!
Det enda som är kvar är lite saker som ska upp på vinden och en del ska slängas.
Nu trivs jag som fisken i vattnet, det är så här det ska vara!
RENT OCH FRÄSCHT!

Jag lägger upp lite bilder senare. Jag och K ska åka och handla lite nu snart
och sen ska vi beställa pizza, sen ska K iväg på fest ikväll och jag stannar hemma.
Jag tror det blir en hemmakväll för mig iallafall, njuta lite av den rena lägenheten.

Vi hittade förövrigt en jättefin lägenhet idag. Vi letar efter en bostadsrätt.
Idag hittade vi en vindsvåning på norr, ovanför gröningen. Bra pris, men för liten.
Den var endast 45 kvm och köket var litet och inte så mycket förvaringsmöjligheter.
Det var synd, annars är det perfekt område och en vindsvåning är vad vi vill ha!
Bara att leta vidare, vi har inte bråttom :)

Sanering!

Dålig uppdatering pga att STORSTÄDNING pågår för fullt. Jag och K började tidigt igårmorse att rensa ut i alla garderober och storstäda hela lägenheten.
Vi höll på i ca 9 timmar och håller på idag igen. Dock tog jag en paus i 2 timmar igår för att hjälpa Emelie med att städa på hennes pappas jobb, lite extrapengar ner i fickan tackar jag aldrig nej till!
Idag tog jag mig en välbehövlig lunchjympa på friskis så nu är det bara att ta tag i eländet igen.

Vi har möblerat om i vardagsrummet och fixat ny tv-bänk samt köpt soffbordet jag skrev om för några dagar sedan, så nu ser här mycket bättre ut och känns mer luftigt! Tänkte ta någon bild och lägga in på det färdiga resultatet sen!

Nu ska vi fortsätta i superfart till kl 18 ungefär och sedan göra oss i ordning för att träffa våra älskade vänner Emelie och Marcus! Ska äta lite tacos tillsammans och bara umgås. Det behövs efter dessa två dagarna.

Mys

Jag vill ha en sådan "tegelvägg" som på bilden i mitt framtida hus. 
Med lite olika placering på stenarna  så att man kan sätta ljus inuti. 
Vet inte riktigt om jag vill att min inredning ska gå i denna stilen i hela huset.
Men jag tycker det är en riktig mysfaktor.
Lättnad

ÄNTLIGEN! Projektarbetet är inlämnat! 32 sidor allt som allt + en tidning som bilaga.
Efter 1 års kämpande med insamling av pengar, intervjuer, resa, rapportskrivande,
redovisnining är det äntligen färdigt!
Detta ska firas med att införskaffa den älskade Electrolux Ergorapidon! De kommande dagarna
kommer golvet vara skinande rent för jag kommer inte kunna låta bli denna underbara sak.

Jag och K ska dessutom åka och kolla på ett nytt soffbord idag som jag hittade på blocket i måndags.
Hoppas det blir ett litet köp där också!

Nu är det ledighet i 5 dagar. Jag ska NJUTA och imorgon ska jag och K storstäda hela lägenheten
och möblera om i vardagsrummet och sätta upp den nya tv-bänken.
Detta kommer bli kul, längtar faktiskt!


Vill ha!

Press

Igårkväll var jag och kollade på K's första fotbollsmatch i Korpen med hans mamma och pappa.
De förlorade, men var duktiga ändå. K sprang för glatta livet och kämpade på bra för att inte ha någon teknik överhuvudtaget inom fotboll. Kul att se!

Hela projektarbetet ska vara inne idag så nu borde jag skriva klart min projektrapport,
men min handledare vill inte svara på mitt mail på hur jag ska skriva så jag väntar ivrigt!
Tror bestämt att jag ska plugga lite naturkunskap istället.
Har prov om en vecka och måste få ett starkt VG för att få det i slutbetyg.
Så jag tänkte börja läsa lite på det redan så slipper jag sitta dagen innan och trycka in allt i huvudet.

Electrolux Ergorapido

Denna godbiten ska bli min! Hade varit så underbart att slippa sladd och mecket att ta ut och in dammsugaren ur skåpet. Pappa godkände mitt önskemål så jag ska införskaffa denna inom de närmsta dagarna hade jag tänkt!Glädje

Äntligen är jag klar med alla mina dagboksinlägg från Uganda!

I torsdags fick vi reda på att Edison och Sheba som vi lärde känna i Uganda, ska komma
till Sverige v. 45. Det ska bli så himla kul att få träffa de två igen!
Jag trodde att jag såg de för sista gången när vi sa hejdå på flygplatsen i Entebbe.
Men jag ska få träffa de igen. Jag är så sjukt glad!!!

Nu ska jag skriva klart mitt projektarbete som ska vara inne imorgon.
Ikväll blir det träning och sedan åka till Brohult för att kolla på Kevins första fotbollmatch
i Korpen. Ska bli kul.

17/2 / 18/2-2010 Onsdag-Torsdag

Vi åkte från Entebbes flygplats till ett femstjärnigt hotell ”Imperial Botanical Beach Resort” vid 6 på morgonen. Vi åt frukost och sedan gick jag och la mig. Jättefint och fräscht rum. Det billigaste rummet på hotellet kostade ca 1200 SEK/natt per person.

 

Blev väckt vid 14-tiden av att vi skulle äta lunch, äcklig mat, åt bara ananas och vattenmelon. Gick upp på rummet och duschade efter jag hade ätit. Jag och Eva Nyhammar delade rum. Vi fick reda på att det skulle komma en reservdel kl 20.00 och vi skulle få besked kl 21.00 ifall vi kunde flyga eller inte. Det var balansen mellan vingarna på planet som det var fel på och det felet är farligare på marken än i himmeln.

 

Vi fick reda på att vi kunde flyga kl 00.35. Jag blev så otroligt glad! Vi åkte till flygplatsen och checkade in allt bagage ytterligare en gång. Flyget blev lite försenat. Vi lyfte inte förrän vid 01.30 eller något sånt.

 

Nu har vi precis fått frukost, helt okej mat. Jag sitter med Jennie på planet. När vi skulle sova så gick hon bak och la sig på några säten där. Jag fick då tre säten i rad att lägga mig på. Sov helt okej, vaknade till några gånger. Nu är vi snart framme i London. Bara 45 min kvar. Sedan går inte flyget till Köpenhamn förrän 16.30 tror jag…

Pratade med Kevin i telefon på Entebbes flygplats på natten. Det var så fruktansvärt skönt att höra hans röst igen. Sist jag pratade med honom var den 3e, på båten på väg till Helsingör. Skriver en sista gång när vi kommer hem!Vi hamnade på ett så här fint hotell!Vårt badrum.Hotellets lobby.Flyget på väg från London till Köpenhamn. Äntligen snart hemma!


Tack för en UNDERBAR resa allihopa!


16/2-2010 Tisdag

Vaknade relativt utvilad imorse, spelade några rundor biljard innan va åkte till det stora köpcentret i Kampala där jag köpte två ljusfat. Vi åkte vidare till marknaden vid Nationalteatern där jag köpte två sjalar, tre par örhängen, 3 st svarta prydnadsfigurer typ. Ops! Glömde att vi var i ett litet stånd på Backpackers där jag köpte en giraffmask och tre armband.

 

Vi åt middag på en jättefin restaurang på ett femstjärnigt hotell. Jag åt pasta Bologneise, asgott! När vi kom till flygplatsen nu ikväll så började jag gråta. Kändes riktigt hemskt att lämna Sheba och Edison. Vi alla kramade dom båda och Sheba lyfte upp mig i luften och sa som han alltid gör ”HAPPY DAYS!”. Kommer sakna denna resan otroligt mycket!!!

 

Nu ligger vi i gaten och väntar på att få åka hem. Kl är 01.40 och vi skulle ha flygit 00.35. Det är något tekniskt fel på planet så vi kan inte åka. I värsta fall kan vi inte åka förrän imorgon. Jag saknar Kevin otroligt mycket just nu och han åker till Österrike på fredag och jag vill gärna ha onsdag + torsdag till att umgås med honom. Fan vad dåligt jag mår =’(


Ska försöka sova lite nu och jag hoppas jag blir väckt snart av att vi kan åka.När vi kom tillbaka till Backpackers så hade dom satt ett tak över terassen.Det sista packas i vårt rum för avfärd mot Kampala Centrum.Alla är trötta i väntan på att vi ska få åka.God mat på köpcentret i Kampala som vi besökte i början av resan också.Pose på det femstjärniga hotellets uteservering.RIKTIGT GOD spagetthi bologneise.Uteserveringens toalett. Underbar! Vill faktiskt ha en sån hemma.Sista bussresan i denna underbara buss!Dags att vinka hejdå till våra fantastiska människor vi lärt känna under
resan.Vi alla sov på golvet i gaten på flygplatsen i väntan på om vi fick åka hem.


15/2-2010 Måndag

Gick upp 04.50 idag och åt frukost, jag åt bara ananas-banan-passionsfruktsallad.

Åkte ifrån Kisoro kl 05.50. Vi stannde på ett ställe där typ alla utom jag åt mat. Jag drack cola och jag var dum för jag åkte utan att betala den… Hon tog inte betalt när jag beställde den och kom inte med någon nota heller. Men jag känner mig jättedum för Jennie sa att alla pengar de får in går till AIDS sjuka barn… På samma ställe glömde jag min kamera, kom på det precis när busschauffören stängde dörren. Den låg i en fåtölj där jag hade suttit. Jag blev riktigt orolig. Tur att jag kom på det innan vi hann åka.


Kom till Backpackers här i Kampala kl 17.30 typ. Har bara packat upp sovsäck och sånt, resten är färdigpackat för avfärd imorgon. Ska sova nu, har huvudvärk och är jättetrött. Har inte kunnat sova på bussresan så jag behöver sömn mer än något annat! Godnatt =)Den otroligt fina utsikten från bussen när vi körde genom bergen.
Det tunna vita är molnen. Vi var så högt uppe att vi hade moln
under oss.


14/2-2010 söndag

Dagen började med frukost kl 9.00 och vid 10-tiden åkte vi till en amerikansk/
protestantisk kyrka och var med på en gudstjänst. Topp 10 tråkigaste jag gjort i mitt liv.
Dom sjöng mycket och det var kul, men bönerna var så sjukt sega.
Sedan stod en biskop eller något sånt och pratade om ”Mzungos” som betyder ”viting”.
Att vi är orsaken till världens höga brottslighet osv. Efter gudstjänsten var det bara slappedag.

Jag, Björn, Niklas och Clara har pratat sex och jag berättade om diverse saker
om mitt och Kevins sexliv och det snacket hörde Marcus och han bara skrattade åt mig.
Lagom pinsamt!

Jag, Clara och Sara satt och pratade med Marcus och David om sprit och
könssjukdomar osv. Asnajs!

Jag fick beröm av David, Marcus och Cecilia idag igen att jag gjort den största
resan av oss alla i gruppen. Att jag utvecklats såå mycket. Blir så glad när jag får höra det =)

Imorgon ska vi upp 04.50 för att åka 12 timmar tillbaka till Kampala. Natti!Kyrkan som vi var på gudstjänst i.Toaletten på Golden Monkey, tro det eller ej men jag saknar den!Duschgolvet på Golden Monkey, mindre saknat faktiskt.


13/2-2010 Lördag

Vaknade 6.30 idag av att Philippa skulle på Gorilla Tracking. Jag hade ont i magen så jag gick upp och gjorde nummer två och gick och la mig sen igen. Tog ca 40 min innan jag kunde somna om. Gick upp 2 timmar senare och åt frukost. Mackor som var rostade, ananas, pannkakor. Det var en helt okej frukost! Efter frukosten åkte vi till ett barnhem/sjukhus. Det var väldigt intressant att vara där. Barnen höll på med olika aktiviteter. Såsom, göra mattor av halv, göra korgar av halm, brodera på tyger m.m. Jag köpte tre st handsydda klänningar. Vars en till Madicken och Liza-Beth och en till mitt och Kevins kommande barn. Hoppas att vi får en flicka! =)

Vi skänkte sakerna som vi haft med från Sverige. Målarblock, pennor, fotbollar, ballonger m.m. Barnen sken som solar! Dom dansade och sjöng för os, vi sjöng ”Sjörövarfabbe” och ”Små grodorna” för dom. Efter barnhemmet åkte vi till Moses hem. Han bodde fint. Vi fick se bilder från han och hans frus bröllop, jättefina! Såg ut som ett svenskt bröllop. Bodil på Nicolaiskolan har hjälpt till att sponsra till det. Utanför huset hade dom lagt ut jättemånga kapsyler som en matta. Coolt.

Sedan åkte vi hem till Golden Monkey igen och har sedan dess bara tagit det lugnt. Jag somnade två-tre timmar i eftermiddags, hur skönt som helst. Jag blev riktigt dålig i magen innan idag och hade extrem huvusvärk.

Mår bättre nu, jag och Jennie stannade här medan de andra åkte på disco i Kisoro. Jennie har mått bra fram och tillbaka idag så hon var inte så pepp, jag kände likadant. Jag vill inte hem längre. Har kommit in i alla rutiner här och trivs så bra. Men på onsdag ska jag ut och äta med Kevin, det ska bli mysigt!

PS från igår: Jennie blev buren på en bår gjord av bambupinnar, lianer och presenning ner från regnskogen igår… Sovdags, godnatt!Barnen på barnhemmet gör mattor av halmDe uppträdde för oss med dans, musik och sång. Jätteduktiga!Kapsyl"mattan" hemma hos Festo.


12/2-2010 Fredag

Vi gick upp 8.30 idag och åt frukost. Efter frukosten åkte vi till Mgahinga för att kolla på Batwas (ursprungsbefolkningen från regnskogen). Vi åkte buss dit, sedan var det ca en timmes vandring i terräng med stenar och kullar SKITJOBBIGT! Strålande sol hela vägen. När vi kom dit översatte Edison vad ledaren för Batwasen sa. Han berättade att de inte ens hade råd med 6000 schilling om året per barn för att de ska få gå i skolan. Det motsvarar 24 SEK. De små barnen sög på deras mammas bröst helt öppet. Brösten var hängiga som satan och såg ut som taxöron. Barnen bara klämde på bröstet utan att mamman reagerade.
De dansade och sjöng för oss, vi sjöng "Här kommer Pippi Långstrump" för dom. Barnen i 5-års åldern rökte marijuana. Jag trodde folket skulle se speciellt ut men dom såg ut som vilka Ugandier som helst förutom att dom var lite kortare.

Vi gick tillbaks och åt lunch i Mgahinga. Sheba ringde och berättade att Jennie R blivit sjuk under gorillatrackingen och var på väg till läkare. Hon hade fått höjdsjuka. Lågt blodtryck, socker + saltnivån var för låg. Nu mår hon bättre.

Vi var också på ett dagis, kul . Vi åkte i flaket på en jeep hela vägen hem, ASKUL!
Nu ikväll delade vi ut gåvor till Sheba, Edison, Festo & Molly. De blev jätteglada!

Nu ska jag sova, natti! PS. Jag saknar min älskade Kevin <3Björn och Niklas när vi skulle påbörja vandringen mot Batwasfolket.En kissande get vi hittade på vägen!Batwafolket. En bebis ammar och klämmer på sin mammas bröst.Pojke med proteinbrist...Här dansar dom och sjunger för oss.Detta är hur de bor... Hyddor av pinnar och kläder i principEn pojke som röker marijuana.Här uppe på bergen lever dom.Utsikten.Röd och helt slut efter 2 timmars vandring i JOBBIG terräng.Lunch i Mgahinga.På dagiset vi besökte. Alla barnen var förälskade i Saras kamera.
De tyckte de var jättekul att se sig själva på bild :)Mys utanför rummen!

11/2-2010 Torsdag

Vi gick upp 8.45, det var sjukt jobbigt att gå upp imorse, men upp kom jag. Åt frulle och åkte till Kisoro Vision S.S. Det såg faktiskt hemskt ut där. Plåtskjul som toa och likaså till vissa klassrum. Vi intervjua en lärare och ca 12 elever. Det gick jättebra, vi fick ut väldigt mycket utav det och jag vågade prata lite mer, vilket Cecilia berömde mig för =)

När vi kom tillbaka hit la vi oss på innargården i bikini för att sola. Det var säkert runt 40 grader i solen och jag brände mig ganska mycket trots att jag använde solkräm. Men det var värt det! För nu har vi alla en riktigt härlig sommarbränna.
När vi hade solat i ungefär 30 min var det dags för lunch, pasta med tomatsås, jättegott! Efter lunch fortsatte vi med att ligga och pressa. Björn la solkräm som en smiley på magen och efter ca 15 min kletade han ut den och då hade han fått en vit smiley på magen, hehe.

Senare på eftermiddagen gick vi till en marknas här i Kisoro "centrum". Skittråkigt! Där fanns typ bara tyger och UFF liknande kläder, tomater, morötter, potatis, mango, tomma petflaskor osv. Dessutom hade typ alla bränt sig så vi elever ville bara hem, medan lärarna ville stanna. Vi gick inom supermarket och en afrikansk souvenirbutik innan vi gick hem.

Jag, Jennie och Emmy tvättade upp lite kläder när vi kom hem. Middagen var helt okej, ris med kycklingröra typ. Efter vi hade ätit gick vi och satte oss vid datorn. Trots att jag smsade Kevin om att vara inloggad så var han inte det idag heller. Har inte gjort så mycket mer nu ikväll mer än att ha spillt ut pepsi två gånger över hela golvet. .

Nu har jag suttit med Emmy en stund och sammandattat nästan hela dagens intervju. Imorgon ska vi till Mgahinga och kolla på ursprungsbefolkningen, pigméer. Hoppas det blir kul! Nu är klockan 23.40 och jag är supertrött. Godnatt!Ett av klassrummen på Kisoro Vision Secondary School.Här sitter Philippa, Emmy, jag och Cecilia och ska intervjua elever och
lärare på skolan.En mongobild blev det också.


Stekning pågår för fullt!Tvättdags för mig, Jennie och Emmy!Utspilld pepsi över hela golvet...

10/2-2010 Onsdag

Idag fick vi sovmorgon till kl 8.00. God frukost, ananas, rostebröd och scramble eggs. Vid 10-tiden åkte vi till Kabindi Secondary School där jag och Emmy skulle intervjua lärare, men vi fick istället intervjua elever i en klass där dom var ca 70 st. Emmy skötte snacket för jag klarar inte av att improvisera engelska... Det var intressant. Dom visste inte hur man tar på en kondom... Man undrar då om dom har lika bra sexualundervisning som rektorn på skolan säger.

Alla elever var som plåster på oss och ville ha våra mobilnummer och mailadresser. Mår lite dåligt nu i efterhand för att jag gav ut mitt mobilnummer. Men det ska nog inte vara någon fara.
När vi hade intervjuat klart så sjöng, dansade och spelade trummor för oss. Duktiga var dom! Sedan ville dom att vi skulle göra något typiskt svenskt så lärarna bestämde att vi skulle sjunga Idas sommarvisa. Dom gillade det verkade det som.
På skolbyggnaderna satt det träskyltar med budskap som "Avoid sex before marriage".

Sedan åkte vi till vårt guest house och åt lunch, typ spaghetti med köttfärssås. Efter det åkte vi till MECC, ett ställe där Nicolaiskolan har köpt mark och skänker pengar för att kunna bygga upp stället igen. Det var sjukt segt där. Massor med barn som sprang efter oss. Vi fick tillgång till att bada i en sjö om vi ville, men jag hatar sjöar i Sverige och kände då att en Ugandisk sjö inte var något så säkert att bada i. När vi var på väg tillbaka till bussen så sprang fullt med barn efter oss och sa "Give me a pen!" och vi alla sa "No!".
En kille som var typ 8 år sa samma sak till Philippa och hon sa "No!", Då höjde han näven mot henne och hon sa "IT'S NOT OKEY TO DO THAT!", då ryggade han tillbaks...

Jag blir så lack när barnen är så oförskämda och säger GE MIG istället för att be snällt.
Vi åkte tillbaks till vårt guest house och efter ca 15 min skulle jag och Emmy på en intervju med en "nurse". Det var svårt att förstå vad han sa, men vi fick ändå ut lite av det.

Jag duschade när vi kom tillbaks, skitskönt, varmvatten och en rejäl stråle. Sedan åt vi middag, gott som vanligt här på Golden Monkey. Jag satte mig ett tag vid datorn efter maten, men den loggade ut sig själv efter en stund, Sheba fixade det efter typ en halvtimme. När jag skulle ta tillbaks datorn så satt en annan kille där. Jag frågade om jag kunde få den efter honom och det gick bra. Problemet var bara att Marcus tog datorn ifrån mig och lovade att jag skulle få den efter 5 min. Men det tog 40 min och då skulle David ha den för att maila sin fru, sen kom Cecilia och skulle skriva mail till sina barn, så efter kanske 2 timmar fick jag den.
Självklart var inte Kevin inne på facebookchatten längre, trots att jag smsa och bad honom vara det.

När jag skulle gå och lägga mig så träffade jag på Jonna, Emil och Björn och vi hade skitkul, prata "Noshke" och la Björns sko i Niklas huvud när han sov. Kollade på alla stjärnor och pratade om gorillasnoppar. Just nu vill jag faktiskt inte hem för nu har jag så sjukt kul, det känns så jävla bra att känna så här =) Nu ska jag sova! Sovmorgon till 8.45 imorgon, JIPPI! Ska till en privat skola och intervjua imorgon. Hoppas det går bra! Godnatt, Puss.Den goda frukosten!En av skyltarna på skolgården.Tre av skolans elever som gärna ville vara med på bild.

9/2-2010 Tisdag

Vi gick upp 06.40 för att äta frukost, jag drack en kopp välling, åt en banan och en bit ananas. Sedan gick vi på bussen och vår resa mot Kisoro började. Det var fina vägar den största delen av resan, men mot slutet var det riktigt dåliga vägar, grusvägar med stora stenar och slingriga vägar runt bergen. Utsikten är obeskrivlig, det såg ut som jag var med i en saga. Det påminde väldigt mycket om naturen i Avatar. Vi stannade högt uppe på bergen för att fota utsikten, där uppe var en kille som grillade majskolvar så jag köpte en för 500 schilling, alltså 2 kr. Den var torr och smakade popcornkärnor i större och mer lättuggat format. 

Vi kom fram till Golden Monkey ("hotellet") kl 17 ungefär. Här är jättefräscha rum och mysig bakgård. Jag bor i ett fyra-rum med Jonna och Philippa. Som toalett har vi ett hål uppe på en cementavsats. Jätteläskigt att bajsa där.. 

Var inne på facebook och pratade med Kevin innan, han grät igår så mycket han saknar mig. Känner bara att jag blir mer och mer kär! Längtar tills vi ska hem så jag får träffa min prins. Nu ska vi snart (läs jag) sova. Godnatt!På väg till Kisoro. Männen framför kör i ca 80 km/h och sitter så riskabelt..En lastbil i en stad vi stannde i för att äta och för att Sheba skulle raka sig.Majskolven...Den underbara utsikten! Bilden är inte ens i närheten av så vacker som
det var att se detta med egna ögon.Här är när vi kollar på utsikten. Man ser dessutom lite av den skumpiga
vägen som vi körde på i ca 2 timmar.Äntligen framme i Kisoro på Golden Monkey!Vårt fina datorrum på "hotellet".Här är vår mysiga innergård. Dörrarna på höger och vänster sida är
våra olika rum.Här är mitt, Philippa och Jonnas rum. Stökigheten beror inte på mig,
det är Jonna och Philippa som inte håller ordning ;)


8/2-2010 Måndag

Vi gick upp 05.45 för att åka på safari tidigt. Vi skulle åka så tidigt för att vi skulle se djuren precis när de vaknat. Vi såg några lejonhonor som var riktigt nära, typ 30 meter. Vi såg också gaseller, bufflar, elefanter och något annat djur jag inte minns namnet på. Jag tyckte det var ganska intressant att se, men jag var så fruktansvärt trött så det blev jobbigt att sitta i en buss i 2 timmar. Dessutom tröttnade jag rättså snabbt på att se gaseller och bufflar hela tiden. Det är inget som jag skulle vilja göra om iallafall.

Sedan åkte vi tillbaks till vandrarhemmet och åt frukost. Efter det gick jag och Clara och la oss och sov i ca 2 timmar. När vi vaknade var det strålande sol, skojar inte om det var närmare 50 grader i solen. Jag låg och pressade i ungefär 10 min och hade solfaktor 15 på mig, 2 gånger. Jag brände mig.

Vid 15-tiden skulle vi åka på båtsafari i 2 timmar. Vi såg bufflar tusen gånger, flodhästar också, några krokodiler och en elefant + fåglar. Jag tröttnade nästan direkt och det enda jag tyckte var lite häftigt var krokodilerna. Resten var bara segt, ingen vidare upplevelse som föll mig i smaken direkt.

Sedan åkte vi och beställde mat på en restaurang i närheten. Sedan tillbaks till vandrarhemmet för jag ville duscha. Riktigt skönt att få känna sig fräsch igen! Sedan åkte vi till restaurangen för att äta, elen hade gått så vi hade fotogenlampor på borden för att kunna se någerlunda vad vi åt.
Jag åt pasta med pastasås, helt okej!

Tillbaks till vandrarhemmet för fri tid.
Bella och Niklas gick till vårt hus där vi bor (jag, Clara, Björn, Niklas, Anton, Gobbo, Sara och Emil) för att Bella skulle låna Niklas joggingbyxor. När dom skulle tillbaks till oss i "baren" så hade dom glömt tända lampan utanför. Man ska göra det för att hålla djuren borta. När dom skulle låsa upp dörren hörde dom ett morrande ljud och blev skiträdda och fick inte upp dörren. Dom hörde att det prasslade i buskarna intill huset och något kom springande. Dom sprang upp till oss och frågade Sheba vad det kunde vara, han sa att det förmodligen var ett lejon.
Bella och Jenny och lärarna hade hört samma morrande ljud inatt, så det hade varit lejon runt deras hus inatt.

Jag blev skiträdd och Björn bara skrämde mig hela tiden. Jag blev riktigt förbannad. Nu ikväll mellan 22-00.30 har jag och Jonna suttit inne i min säng och bara pratat om allt möjligt. Jättemysigt faktiskt =) Imorgon är det bussresa till Kisoro...En lejonhona på buss-safarin.Jag och Clara på väg till båtsafari.Så här kul hade jag och Clara på båtsafarin...Flodhästar som leker med varandra.Restaurangen vi åt på utan el..Vårt fina hus! Här har Björn precis gjort en vurpa med sina flip-flop.

7/2-2010 Söndag

Jag och Emmy satt uppe ett tag till igår efter att jag skrev dagbok. Vi satt och pratade med Jacksson och Edison om sexualundervisning och Edison lärde oss lite ord på hans språk. Han skrev ner dom i Emmys block.

Vi gick upp 05.45 idag för att vi skulle äta frukost kl 6.00, men dom var sena med maten IGEN (!!!) så vi fick inte vår frukost förrän 6.30 typ så vi åkte vid 7.15 istället för 7.00. Måste bara lägga till att vi fick våra pannkakor efter 2 timmars väntan igår, sjukt! Dom smakade tjock papper...

Jag och Clara fick åka i en mindre buss till QENP för att vi lätt blir åksjuka. Vi tog vars en åksjuketablett och mådde inte illa alls under resan. Jag sov i nästan 3 timmar tror jag. Vi stannade efter 3 timmar på en mack ute på landsbygden. Det var ett cementgolv med ett litet hål i (15x20cm) som toalett, riktigt skabbigt!

Sedan fortsatte vi mot QENP och stannade i någon stad på vägen och åt lunch. Jag äter i princip bara ris med buljong till lunch varje dag. Maten är så fruktansvärt äcklig. Det var buffé på den restaurangen vi åt lunch på idag och det fanns faktiskt uppskivad avokado som man kunde äta. Den smakade inte så mycket men den var helt okej.

Vi kom fram till QENP efter ca 9 timmars bussresa. Det kändes absolut inte som så länge för det fanns hela tiden något nytt att titta på. Det var skitvarmt när vi kom hit så vi tog på oss så lite kläder som möjligt för att bli bruna.

Vi gick en bit i nationalparken för att vi skulle träffa en kille som skulle berätta om djuren som finns i national parken. Det var sjukt segt och det värsta var när han visade oss en djurfilm. Precis samma typ av film som man kan se på Animal Planet. Jag höll på att somna och Marcus Uddling somnade. Haha!

Vi såg vårtsvin, (tror dom heter så) det var ett sånt djur som Pumba är. Vi såg också elefanter och gasaeller på vägen hit.

Nu ikväll har jag och Emmy pratat med Marcus och Cecilia om vad vi kommit fram till hitills och sammanfattat nästan hela intervjun med killen från Straight Talk.

Duscharna här fungerar inte, förutom två duschar där det bara rinner en liten stråle, så jag och Emmy fick duscha i den. Det tog tid, men vi blev rena på både kroppen och i håret. SKÖNT! Var så himla svettig och klibbig innan. Det finns ett hotell bredvid vårt typ, som har swimmingpool, men det kostar 10 dollar att gå in där...

Våra rum är faktiskt fina, typ 110 cm säng med myggnät, vanligt cementgolv och sen har vi en fläkt på rummet också, skitbra!
På kvällarna när det är mörkt här så kan det hända att flodhästarna kommer upp hit och då ska man inte titta dom i ögonen utan man ska blända dom med en ficklampa. Nu skaj ag sova för vi ska upp 5.45 imorgonbitti och åka på safari...Ute på landsbygden där vi skulle låna toaletten...Toaletten!Min mat på bufférestaurangen.Vi körde även förbi ekvatorn. Jag och Clara sexiga som få...Här har vi lilla Pumba, vårtsvinet!Den härliga, kraftiga duschstrålen.

6/2-2010 Lördag

Vaknade kl 6.45 idag för att jag och Emmy skulle upp och duscha. Jag hade inte duschat sedan jag åkte hemifrån i onsdags. Det var svinkallt, inget varmvatten. Men jag klarade det och blev ren. Vi sov bara i ungefär 4 timmar inatt för vi låg och pratade sex och sånt till kl 2 inatt.

Vi åkte till Kungagravarna här i Kampala först imorse. När vi kom dit fick vi tjejer en sarong typ, som vi skulle ha som kjol, för det var man tvungen att ha för att visa respekt inför kungarna. Det var en stor halmhydda eller något som kungagravarna var i.

Sedan åkte vi till nationalteatern där jag och Emmy skulle ha vår intervju med en kille från Straight Talk. Innan han kom så gick vi och kollade i små "husstånd" som var där. Jag hittade inget jag ville köpa.
Killen från Straight Talk, intervjun gick jättebra. Jag förstod i och för sig inte så väldigt mycket, men av det jag förstod. Jag var duktig och frågade faktiskt några frågor, men Emmy skötte sig bra, utan henne hade jag inte klarat intervjun. Sedan åkte vi vidare till Baptist High School. Jättetråkigt och segt. Alla svartingar kollade sjukt mycket på oss. De tryckte in sina ansikten i fönstrena när vi gick förbi. Men det var lite intressant att se hur de hade det. Dom gick i skolan från 4 på morgonen till 21.30 på kvällen. SJUKT!

Vi åkte därifrån, vidare till supermarket för att lärarna skulle köpa frukost till oss som vi skulle ha på bussen imorgon. Vi ska åka till Queen Elizabeth National Park där vi ska bo i två nätter och åka på safari på måndag. Vi ska åka buss i 6-10 timmar imorgon. 50 mil är det. Hoppas det inte blir allt för läskigt...

Jag chattade med Kevin på facebook nu ikväll. Kändes skönt att äntligen få "prata" med honom. Saknar honoms å otroligt mycket! Men dessa dagarna som är kvar kommer gå så snabbt, så snart får jag träffa min älskling igen =). Nu får jag och Emmy snart vår efterlängtade kvällsmat - pannkakor med chokladsås. Skriver mer imorgon när vi har kommit fram till QENP.Här var vi vid kungagravarna. Clara i sexig sarong!Bernad Sabiti från Straight Talk som vi intervjuade


5/2-2010 Fredag

Vaknade idag och var helt nerstämd. Hade så sjukt mycket hemlängtan och saknade Kevin otroligt mycket. Jag pratade med Bella om det och hon kände precis som jag. Vi bestämde oss för att prata med Marcus om det fanns någon möjlighet att komma hem om man blev jättesjuk. Han frågade varför vi undrade det och då kunde jag inte hålla mig längre. Jag började storgråta och det blev inte bättre av att han sa att det inte fanns någon möjlighet alls för mig att komma hem. Jag smsade Kevin att jag inte kan komma hem utan måste stanna.

Vi åkte in till Kampala för att äta lunch, vilket blev världens äckligaste. Ris med massa konstiga grejer som jams, typ en potatis, casawa, som är typ samma. Pumpa, sötpotatis, någon banan torkad grej. Till det - kött som var segare än satan som låg i buljong. Philippa beställa get, hon fick buljong med getinälvor... Jag, Bella och Philippa behövde låna toalett, vilket jag ångrar att vi gjorde. Vi gick in på en bakgård där det stod massa svart och diskade tallrikar i baljor och lagade mat i konstiga "grytor". Toan var en nedgjuten toalett i marken så man fick sitta på huk för att kissa.

Sedan åkte vi vidare till ett universitetområde och fick titta runt utanpå vilket inte gav mig speciellt mycket. Sedan vidare till ett museum för att titta på Ugandas historia - skittråkigt!
Sedan åkte vi till ett stort köpcentrum som var väldigt fint för att ligga i Uganda. Vi åt där, jag beställde en hamburgare med pommes och den kostade 6500 shilling vilket är typ 40 kr. Sedan åkte vi tillbaks till Backpackers och jag köpte internet tid - 30 min. Jag mailade mamma, Fia, Therese, Joel och självklart min älsklings Kevin. Saknar honom jättemycket! Men mår bättre. Sitter ute och pratar med Emmy om resan och projektarbetet nu. Ska sova snart!Min mat.Getinälvor.Toaletten på restaurangen.Universitetet i Kampala.

4/2-2010 Torsdag

Vi sov på Kastrup, på golvet. Sov ungefär 2 timmar totalt. Somnade runt 3 tiden, vaknade efter en kvart och trodde att det hade gått flera timmar. Snacka om att jag blev besviken. Vi checkade in vårt bagage runt kl 6. Det blev lite problem för man fick bara ha en väska per person och Cecilia hade två, men det löste sig. Det tog ca 20 min att bara gå från incheckningen av handbagaget till vår gate. Vi tog flyget 8.10 till Heathrow i London. Flygresan gick bra men jag blev extremt åksjuk och mådde illa ett bra tag efter att vi landat.
flygplatsen var enorm och för att komma till gaten där vårt nästa flyg skulle gå från så fick vi åka ett underjordiskt "tåg" som gick till en annan byggnad där flyget gick ifrån. Det var läskigt för det var ingen som körde tåget utan det gick av sig själv.
Jag fick låna Philippas åksjukearmband till denna flygresan. Vi flög ca 10.45 ifrån London och var framme 22.05 i Entebbe i Uganda. (Det är 2 timmars tidsskillnad) Det tog ca 9 timmar att flyga och det var en superresa, egen tv i stolen framför, hade ett eget urval av filmer att välja bland, musik, tv-serier, ja en massa!
Uganda är två timmar före Sverige.
Vi fick våra bagage och ingens hade försvunnit som tur var. Sheba och hans kompisar (antar att dom är det) kom och hämtade oss på flygplatsen och körde oss till vårt vandrarhem "Backpackers" i Kampala.

Min första tanke när jag gick av planet var "KVAVT!". Det var fruktansvärt kvavt. Vi kom till vandrarhemmet och fick vårt rum, äckligt! Alla 14 i ett rum med våningssängar och myggnät. Det var varmt i rummet redan innan vi alla kommit in där. Jag trodde inte att jag skulle kunna sova på hela natten med det gick!Här har vi precis checkat in våra handbagage i London.Den enorma flygplatsen i Heathrow. Här är en pyttedel av hela.Nu har vi precis blivit hämtade och sitter i bussen på väg till Backpackers.

3/2-2010 Onsdag

Idag tog vi båten över till Helsingör kl 22.40 för att påbörja vår Ugandaresa. Kevin körde mig till knutpunkten och vinkade av mig. Det var extremt jobbigt att säga hejdå. Jag började gråta bara av tanken att jag skulle vara utan honom i 2 veckor och sen när jag kommer hem så åker han efter 2 dagar till Öterrike. Men vi kom iallafall fram till Helsingör, tog tåget till Kastrup för att tillbringa natten där.Här på golvet försökte vi senare få till några timmars sömn.Vi roade oss med alla möjliga sorters lekar för att fördriva tiden.

Jag är bra som jag är!

Det gick jättebra igår på redovisningen och jag är väldigt nöjd med min och Emmys insats. Jag kunde faktiskt inte gjort det mycket bättre än vad jag gjorde, och jag säger detsamma med Emmy. Vi gjorde det bättre än vad jag trodde vi skulle göra. 
Ibland måste man få berömma sig själv och detta är jag värd beröm för, för jag är otroligt nöjd. Min scenskräck har övervunnits till stor del och jag kunde stå och prata inför sisådär 40 personer och inte vara speciellt nervös. Jag är STOLT över mig själv för en gångs skull! :)
Jag gillar inte att berömma mig själv, men jag vet att man ska göra det ibland för att uppskatta det man själv gör. Och någongång är vi alla stolta över oss själva, och då ska vi uttrycka det!


Älska Dig själv.
Var stolt över den Du är.
Du är den du vill vara.
Du klarar allt du vill klara av.
Du är din allra bästa vän.

Evigt letande

Nu har jag precis kommit hem från skolan efter att ha täljt ett hjärta i sisådär 3 timmar. Har ont och är helt slut i mina händer! Lägger in en bild när det är klart. Mitt USB-minne försvann på något sätt igår.. Jag har frågat i receptionen och hos vaktmästaren och även lärare, men det har inte blivit upphittat. Jag bryr mig inte om själva minnet, för det var bara på 256 MB, men allt som ligger på det. Där är privata grejer som jag inte vill att någon annan ska ha. Fan alltså. Jag ska leta mer här hemma, för jag kan lägga saker på märkliga ställen utan att veta om det. Annars lär väl detta bli ett evighetsprojekt, för ingen vill väl lämna ifrån sig ett USB man hittat? Bara att tömma och använda själv... Giriga människosläkte.


Ikväll är det dags för oss att redovisa våra Uganda-projektarbeten. Det ska faktiskt bli skitkul, jag är riktigt peppad. Jag brukar annars hata att redovisa och vara jättenervös, idag är jag inte nervös överhuvudtaget. Men det kommer kanske sen!? Jag och Emmy ska göra vårt bästa för att få till en så intressant redovisning som möjligt.


En sak till som jag tänkt på ett tag är att jag funderar på att lägga upp hela min dagbok från Uganda här.. Alltså ett inlägg per dagboksdag. Kul att kunna gå tillbaka och kunna läsa senare eftersom blyertspennan jag skrivit med säkerligen kommer att suddas ut med åren..


Vänskap

Det finns ingen lycka som går upp mot glädjen att finna ett hjärta som förstår.
Önskelista

Nu har jag suttit och tittat runder efter vad jag önskar mig i studentpresent och jag har lyckats få ner lite saker.


Projektarbete

Äntligen är jag i princip klar med mitt projektarbete! Jag har bara lite småfix kvar och några bilagor till som ska på plats. Änsålänge har det hamnat på 20 sidor, men totalt kommer det bli runt 25.
En av alla stenar har lättat från mitt bröst.Ångest?

Igårkväll var den jobbigaste kvällen på länge. Jag måste uppsöka kurator eller liknande fort! Det var flera år sedan jag var så ledsen som jag var igår. Jag har aldrig någonsin gråtit mig till sömns, men jag trodde detta skulle bli den första gången. Det blev inte bättre av att den jag älskar mest, till slut ignorerade mig. Jag vandrade mellan sovrummet och vardagsrummet för jag visste inte vart jag skulle ta vägen.
Men efter ett tag stod han inte ut med mitt tjutande, och han kom ut till mig i vardagsrummet och försökte få mig att andas normalt.
Idag mår jag bättre, men jag vet att detta går i vågor. Jag har inte berarbetat allt som hänt i mitt liv sen jag fyllde 14 år, och det måste jag. En liten sak kan få bägaren att rinna över, som igår, och då mår jag dåligt över alla dessa saker som hänt under de 4 senaste åren.
Jag hoppas att K kommer stötta mig när han kommer hem. Det finns inget jag behöver mer än kärlek och omsorg.

Kärleken övervinner allt

Nu har jag precis kommit hem från A, som jag sov hos inatt! Jag är ledig idag och hade som plan att åka och träna lunchjympa, men till min besvikelse så såg jag precis att den är inställd. Frågan är om jag har orken att gå ut och gå en runda eller om jag helt enkelt ska sitta och läsa bloggar, plugga och spela Guitar Hero omvartannat!?
Jag sitter nog inne idag och bara myser i min ensamhet, jag behöver bara ta det lugnt!
Min andning har iallafall blivit bättre, trycket över bröstet är inte lika intensivt och jag behöver inte längre gäspa för att få tillräckligt med luft. Skönt om detta försvinner nu! Tror att oron över att det skulle vara något farligt, var det som förvärrade det.

Igår slutade dagen med att jag blev ledsen på K, igen. Det kändes inte bra att sova borta när vi inte var sams. Han sårar mig inte medvetet, men saker han säger gör mig väldigt ledsen och jag känner mig obetydelsefull och mindre älskad. Jag ska ta upp detta idag när han kommer hem från jobb, för jag går bara och grubblar och mår dåligt. Min andning blev dessutom riktigt obehaglig igår när detta hände för jag var så arg och ledsen så jag fick hela tiden kippa efter andan.
Jag låg och grubblade länge innan jag kunde somna och jag insåg att trots allt som händer mellan mig och K hela tiden så är han det jag älskar mest. Våra bra stunder överväger alla dåliga. Just nu känns det som att vi är odelbara, det är han och jag, det finns inget annat i min värld!Älska mig som mest när jag förtjänar det som minst, för då behöver jag det som mest!

Vuxenångest

Jag har haft svårt för att andas i över en vecka och har fått strunta i träning denna veckan då jag inte får luft när jag anstränger mig. Var nyss på sjukhuset och inget var fel. Kan bero på ångest. Härligt nu när det är sommar. Jag är väldigt negativ idag för ingenting går som jag vill.
Denna dagen känns verkligen inge vidare bra. Jag sitter och längtar tillbaks till tiden som varit. När jag tittar tillbaka så såg allting så enkelt ut för några år sedan. Nu är det så fruktansvärt mycket som är runt omkring och jag fixar inte det. Jag vill att det ska vara som innan. Jag vill vara barn, jag vill inte bli vuxen. Jag är inte redo!
Kan jag inte bara få spola tillbaka några år?
Oxudden 2008 när jag var tillsammans med J.Venfestivalen 2007 då jag jobbade som funktionär.Skolresan till Polen-Auschwitz-Birkenau 2007.
Ett av de otroligt roliga PS-discona, 2006.

Jag har ångest över framtiden och vill vara liten igen. Min absolut roligaste tid hade jag i högstadiet och jag längtar så otroligt mycket tillbaka till vår gemenskap mellan klasserna och mellan lärarna!
Kommer föralltid komma ihåg denna underbara tid!

Styrka

Igår var en sådär halvbra dag! Jag hade jättekul med S hela kvällen och natten, behövde verkligen det!
Dagen var mindre bra.
Som vanligt när jag besöker min kära mamma så slutar det med att jag går sur eller ledsen där ifrån.
Igår var det värre än så, jag blev så sårad av henne att jag inte ens kunde sätta mig i bilen med K hem,  jag ville inte visa mig svag än en gång för honom. Jag vill vara stark, jag vill inte ta åt mig så mycket som jag gör, jag vill kunna skaka av mig saker som egentligen bara gör mig mer ont än gott. Denna gången gick det inte, det räckte att jag kom innanför dörren här hemma och det brast igen.
Jag tackar gud för att jag har en så underbar pojkvän som finns där när jag behöver det som mest. Jag tror inte att jag hade klarat mig så här bra om jag inte hade haft den tryggheten han ger mig.
Jag har bestämt mig för att hålla avstånd till mamma ett tag framöver, jag blir bara sårad i hennes sällskap 8/10 gånger. Jag har tillräckligt mycket just nu som får mig att må dåligt, mer klarar jag inte av.
Det är bara så trist när det gäller ens egen mamma.
Men jag klarar det! Jag har intalat mig själv att jag fixar detta!

Jatack!

Har kollat runder efter studentkläder, men hittar inget. Istället hittade jag en del annat som jag inte gärna hade tackat nej till!


Easy

Jag och S sitter och spelar Guitar Hero för fullt här hemma! Jag är väldigt kass och kör på easy, men har som mål under nattens gång att lyckas med medium! Jag kör på "When you were young" på easy tills jag kan den, sen är det vidare på MEDIUM. Jag ska bli riktigt duktig på detta och slå K en vacker dag.


Underbara vän!

Jag hade en trevlig kväll igår med mina underbara vänner! Men vi kom hem redan runt kl 1 så det blev en tidig kväll. Idag har jag lite andra planer, plugg och skitsnack med min kära S, det behövs i långa vägar!!
Det roliga med vår vänskap är att vi blev vänner på grund av att mitt ex, många år tillbaka, raggade på henne. Jag snokade på lunarstorm och skrev ihop ett långt mail till henne. Detta slutade efter ett tag med att vi paktade oss mot mitt ex och nu är hon en av mina absolut bästa vänner! Så nu har vi varit i vänner i snart 6 år och jag kan inget annat än tacka "exet" för att han raggade på henne ;)
RSS 2.0