Har inget att skriva om...

Jag har inte haft något att skriva om, därför har det ekat tomt här i några dagar nu. Jag har fortfarande inget att skriva om...
Imorgon är det den 1 juni vilket innebär att det är datumet för mitt mål. Att väga 60 kg och vara nöjd med min kropp. Vi får se hur det går... Tränade hård konditionsträning igår, backträning. Har fruktansvärd träningsvärk i benen så därför satsade jag på styrka för överkroppen idag. Så nu är den också utpumpad och redo för en vilodag imorgon!
Nu ikväll ska Kevin spela Korpenfotbollsmatch och jag ska dit och kolla. Det är superväder här så det passar ju alldeles utmärkt att stå ute och heja!


Liebeskind

Fina Sandra (Kevins syster) gav mig ett jättefint armband härom veckan. Lilla Alve kom gåendes med en påse till mig och där i låg en ask med ett armband i. Jag fick detta som tack för att jag ställt upp och passat lillen. Han är min lilla favorit så honom passar jag mer än gärna och jag kräver verkligen inget för det, men jag blev superglad över detta!

Armbandet är från märket Liebeskind Berlin.

När suget kommer...

Ikväll kommer Clara hit. Vi ska ha en riktig myskväll med tända ljus, gotte och film. Allt jag behöver just nu.

Körde Kevin, Andy och Rickard till stan vid kl 17, dom ska till Malmö och festa ikväll och sover även där. En kille som Andy jobbade med i Branäs bor där så han skulle visa vad Malmös nattklubbar har att erbjuda. Helsingborg är ju ganska litet jämfört med Malmö så det kan nog vara kul att gå ut någon annanstans än här hemma.
Så nu jag har lägenheten för mig själv tills imorgon och jag ska njuuuta av att vara ifrån the love of my life. Det är så skönt när man väl varit ifrån varandra lite. Inte för att jag kommer ha tid att sitta och tänka massor på honom ikväll för jag kommer ha fullt upp med att snacka skit med Clara ;-).

Åt middag tidigt idag eftersom Kevin skulle iväg så jag blev lite sugen nyss och kom då på att en kesella stod i kylen. Så det blev kesella (lätt, 0,5%) med blåbär. Supergott! Ett nyttigt alternativ när sötsuget kommer! Eller "jag-har-tråkigt-så-jag-vill-äta-något-suget", haha.

Detoxbröd

Bakade bröd nu i eftermiddags. Ett detoxbröd för att vara exakt. Känner att jag behöver utforska recepten på bröd, nyttiga bröd då såklart. Receptet har jag hittat på Detoxdiet.nu. För att jag ska baka ett bröd så måste det vara enkelt, är det massor med olika steg och komplicerade grejer så tänker jag inte ens tanken att testa det. Detta brödet var busenkelt och jag kan rekommendera det till er som vill ha ett nyttigt och lättbakat bröd.

Ett fiberrikt bröd med utrensande effekt.

Ett stort bröd

1 msk fiberhusk (pulveriserat psyliumfröskal)
1 dl vatten
1 1/2 dl krossade linfrön
2 dl solroskärnor
2 1/2 dl kokosflingor
200 g mandlar, grovt hackade
4 ägg
4 msk olivolja
1 msk mald kardemumma
1 tsk kanel
1 tsk havssalt

Sätt ugnen på 160 °C. Blanda ner fiberhusken i vatten och låt svälla i 5 minuter. Blanda linfrön, solroskärnor, kokos och mandlar med en mixerstav så de finfördelas. Blanda sedan samman alla ingredienser till en deg som knådas lätt och formas till ett runt bröd på en bakplåt. Lät det bli ca 3-4 cm högt så att det blir genomgräddat. Låt stå i ugnen i 60 minuter eller längre, beroende på hur sprött du vill ha brödet. Skär i skivor och njut brödet varmt med smör på.


Dagens mått och vikt

Tre veckor har gått och nya mått togs imorse!

Mått den 27 maj 2011

Mage tjockast:
 87 cm (- 1,5 cm)
Mage smalast: 69
 cm (- 0,5 cm)
Naveln:
 75 cm (Ingen förändring)
Byst: 89,5 cm (- 1,5 cm)
Höger lår: 54 cm (- 1 cm)
Vänster lår: 54 cm (- 1,5 cm)
Höger arm: 26,5 cm (- 0,5 cm)
Vänster arm: 26,5 cm (- 0,5 cm)

VIKT: 60,5 kg
(-0,4 kg på en vecka)

Idag blir det bara mått här, bild kommer antingen den 1 juni när mitt mål ska vara uppnått (Vågen ska stå på 60 kg) eller när jag är klar med Plankan-utmaningen, den 4 juni. Det lutar åt att bilder kommer den 4 juni och då kommer bilder från hela min viktresa :-)

Blomkålsgratäng med knaperstekt bacon

Utlovade ett recept på den supergoda blomkålsgratängen jag gjorde för kanske 2 månader sedan. Men tappade bort tidningen där jag hittade receptet och har fortfarande inte hittat den. Men jag hittade receptet på ICA's hemsida så här får ni det! SUPERGOTT!

1 stort blomkålshuvud (ca 1kg)
1 vitlöksklyfta
2 dl crème fraiche
2 dl mjölk
200 g riven cheddarost
Ströbröd
(Svårt att säga exakt hur mycket, gå på ögonmått)
2 paket bacon (ca 140 g)
Olivolja

1. Sätt ugnen på 175°C.
2. Ansa och skär blomkålen i buketter. Lägg dem i en smord ugnssäker form.
3. Skala och finriv vitlöken. Blanda crème fraiche och mjölk med hälften av den rivna vitlöken och riven ost.
4. Häll såsen över blomkålen.
5. Strö över resten av osten och vitlöken på gratängen och ströbrödet. Ringla 2 msk olja över.
6. Gratinera i ugnen 50–60 minuter, tills gratängen har fått fin färg och blomkålen känns mjuk.
7. Stek baconet knaprigt i en stekpanna. Låt rinna av på hushållspapper.
8. Servera gratängen med bacon.


Mysig borg

Är nu hemma efter en runda på sundstorget med Therese. Det är nämligen bal för alla gymnasietreor idag. Så vi kollade in lite folk och såg massor av fina klänningar, men minst lika många jag själv aldrig skulle sätta på mig.
Kevin är på Väla och jag sitter och slösurfar. Trillade in på Sköna hem's hemsida. Massor av fina inspirationsbilder. Hittade denna supermysiga borg. Hade gärna haft liknande tegelväggar någonstans i mitt framtida hus. SÅ fint!






Saltvattens flush

I lördags var vi hemma hos Kevins kompis och hans tjej, och där diskuterade jag och hon lite träning och allt som hör därtill. Vi snubblade in på detoxmetoder och jag testade en imorse. Saltvattens flush, en mini detox.
Man kokar upp 1 liter vatten tillsammans med 2 tsk salt och sedan ska man dricka detta när det är så varmt som möjligt och under inte en allt för lång tid. Man ska helst inte äta något de fyra närmsta timmarna heller.
Detta gör att du får i dig samma salthalt som kroppen har och tarmarna sköljs igenom.

Ungefär en kvart efter att jag druckit upp (drack bara 8 dl då jag fick klökningar och jag vågade inte dricka mer) så kände jag hur det började göra ont i magen och magen jobbade som bara den, så inom två timmar sprang jag mellan datorn och toaletten... Efter ca 2 timmar hade jag rensat ur tarmarna. Och det kändes som att jag hade svultit mig själv så när jag hållt mig ca 3 timmar från mat så var jag tvungen att äta. Men det känns fortfarande bra!

Testa detta om ni vill rensa ur tarmarna från allt skit och slaggprodukter. Helt klart värt det!


På jakt efter nytt

Har surfat runder lite nu i dagarna och letar lite nytt till lägenheten. Våra byråer är katastrofala, de är vingliga, vissa lådor går inte att stänga och överhuvudtaget använda. Vi har just nu Malm byråer i ek, men jag vill ha in vitt nu. I sovrummet vill jag har vitt och grått med plommonlila inslag. Så jag har lite tankar och idéer på hur jag ska gå till väga. Även i hallen har vi en Malm ek byrå som måste bytas då den är i värst skick. Men jag måste hitta något som passar Kevin också. Har iallafall hittat inspiration från detta här nedanför.


Tankar på tatuering

Min förkylning har fortfarande inte gett med sig! En vecka har jag brottats med detta nu. Är så trött på det och vill komma igång med livet igen.

Jag missade min planka i lördags och det var ju från och med då som jag lovat mig själv att göra 4 minuter om dagen istället för 3. Så igår var det bara att ta tag i det och ta igen från lördagens miss. Så 8 minuter planka genomfördes. Shit pommes säger jag bara. Men det känns att jag hållt på i 19 dagar, för det är inte alls lika jobbigt i början längre. Jag stod en minut i taget nästan hela tiden ut, men efter några minuter fick jag för mig att jag skulle utmana mig själv lite, så 2 minuter stod jag i sträck. Gött att utvecklas i sin styrka och uthållighet!

Just nu sitter jag och letar efter tatueringar, jag vet nu vad jag vill tatuera, jag ska bara låta denna idé smälta ett tag så att jag vet att det verkligen är det jag vill. Har funderat på detta ett tag så det känns rätt ända in i själen just nu. Men för att vara på den säkra sidan så har jag bestämt mig för att jag slår detta i verket efter sommaren om det fortfarande känns rätt! Vill inte avslöja helt vad jag ska göra, men troligtvis hamnar den i nacken och en av sakerna som ska med är en text. Något fint ordspråk eller liknande är tanken. Jag funderar lite på en svensk text eftersom de flesta väljer att tatuera engelska texter, men hittar jag en engelsk som känns rätt så tvekar jag inte att välja det istället. Har ni några idéer eller några fina ord/texter att dela med er? Jag tar emot allt! Det bästa är att bolla idéer och tankar fram och tillbaka så får man kanske någon ny idé.

Två veckor kvar av utmaningen

Ny vikt igår och det blev inga förvånande siffror. 60.9 kg väger jag just nu. Har ju inte tränat sedan i måndags så jag är glad att det inte gått uppåt. För det är -0.1 kg sedan förra veckan och det är bättre än inget! Jag ser dock en otrolig skillnad på min mage sedan jag började med plankan dagligen, för två veckor sedan. Jesus säger jag bara, det känns som om jag har en stor korsett över hela bålet som håller mig upprätt. Ryggen mår också mycket bättre av plankan. Två veckor kvar av utmaningen, sedan får vi se vad nästa utmaning blir :-) Utökar kanske plankan några snäpp?

Sitter här och är överlycklig över att ha insett att min mage putar mindre och mindre. Har aldrig lyckats få bort den lilla "bullen" längst ner på magen. Den har hängt med i många år och även hängt över byxkanten alltid alltid. Men nu börjar den gömma sig innanför byxkanten och jag sitter här och beundrar min otroliga målmedvetenhet. Att jag har klarat detta (är ju nästan i mål), är för mig helt otroligt! Man kan om man bara vill!

Bilden är tagen den 4 maj då jag började med min 32-dagars utmaning- Plankan i 3 minuter om dagen. Håll ut, för den 4 juni fårni bilder på resultatet. Kommer sätta före- och efterbilder bredvid varandra så att ni får se om ni ser någon skillnad. Lite tråkigt om det bara är jag som ser och ni tycker jag ser likadan ut ;-) haha.

Ps. Måste säga att jag en dag på gymmet utökade dagens utmaning och körde 5½ minut istället för 3 minuter. Från och med idag när det är exakt två veckor kvar av utmaningen så ska jag faktiskt höja dagens planka till 4 minuter. Måste ha något att bita i ju. 4 minuter de sista två veckorna kör vi på! Och på gymmet utökar jag till 5 minuter de dagar jag vill och orkar. KOM IGEN NU! Häng med! 4 minuter om dagen kan man avvara för att få en snyggare mage och starkare rygg och axlar? Är det inte värt det? JO DET ÄR DET! Klarar ni inte 4 minuter, kör 2 minuter, eller 1 om ni tycker det räcker.
Den bästa träningen är den som blir av!


Hjälp mig med systemkamera-tips!

Den där vitlöksbomben hjälpte mig inte riktigt så mycket som jag hade hoppats på. Körde en till idag och maxade på med en extra klyfta, så det blev alltså fyra stycken. Men inte känns det bättre. Har känt mig febrig hela dagen och haft frossa och svettningar om vartannat. Så jag gissar på att det blir soffläge några dagar nu. FAN. Har inte tid med detta!

Men eftersom jag inte har något bättre för mig så har jag allvarligt börjat fundera på att köpa mig en systemkamera. Jag fotar inte mycket just nu, men det är för att jag tycker att bilderna med min kamera blir så suddiga om man inte fotar utomhus i dagsljus för då är den toppen!

Jag har tankar på en Canon EOS 500d, en bloggerska jag följer har denna kameran och har nu köpt ett nytt objektiv för under 1000-lappen och hennes bilder blir super! Jag behöver verkligen inte någon superkamera med massor av finesser. Sålänge bilderna blir fina så är jag glad! Och jag vill lägga runt 5000:- så har ni något tips man kan tänka på eller någon kamera ni rekommenderar?


Vitlöksbomb


Sådärja, då har en ny förkylning landat hos mig. FUCK mitt immunförsvar. Jag ska vara i min bästa form den 1 juni, lycka till! När får jag träna igen? På fredag? Om en vecka, om två? BUHU! Jag gräver ner mig snart. Nej, det gör jag inte, jag kämpar så det står härliga till. Denna goda drink häller jag just nu i mig. 3 STORA vitlöksklyftor och citron! Det är la gött! Jag ska döda dom där äckliga trollen som förstör för mig. Nu ska jag stinka, och jag ska bli frisk på köpet hade jag tänkt!

Sommarfint hos H&M

H&M har massor utav godbitar just nu. Jag har bara 160 kr på kontot tills pengarna kommer i slutet på månaden, så inget shoppande för mig inte. Jag fönstershoppar genom datorn istället ;-) Ta en titt på H&M's hemsida, där finns såå mycket just nu!


Chinoshorts är ett måste för mig i sommar! Dessa på bilden kostar 99:-.


Superfint linne, 249:-.

Hade jag passat i jumpsuit så hade jag velat ha denna! 249:-.

Riktigt sött linne som jag beställde för nån månad sedan, men som inte alls satt snyggt på mig. 199:-

Leopard långklänning. Älskar leo och långklänningar så detta är en superkombo! 249:-.

Randig tröja som jag bara måste ha! Supersnyggt till chinos, shorts eller till jeans. 249:-.

Soft tröja som också hade varit skitsnygg till chinos, jeans eller shorts. 199:-.

Mysig tunika man kan ha till och från stranden. 199:-.


Helgens bravader

Denna helgen har varit tuff alltså! Fredagen skulle bli lite soffhäng här hemma med Louise, men det slutade med att vinflaskor (eller nej, tetrapack-vin) tömdes och groggar blandades för fullt och vi tog bussen ner till stan för att dansa loss. Vi kom in på Sirocco som hade 25 års gräns, gratis dessutom. Men det var alldeles för gammalt folk, inget direkt drag, så vi tog vars en shot och drog vidare på nästa nattklubb.. Natten gick i ett och kl 6 i lördags morse kom jag innanför dörren. Sov i två-tre timmar och sedan kom Alve som vi skulle passa några timmar. Så jag kan ju säga som så att jag mådde inte helt hundra under lördagen.

Denna bilden sammanfattar fredagens kväll och natt jävligt bra! Härligaste Louise :-)

Men på kvällen var det dags igen, förfest hos Andy (Kevins kompis), men jag och Kevin hade bestämt oss för att inte dricka och endast vara där för sällskapets skull. Kl 22.30 åkte vi till Hemmakväll och köpte godis sedan slängde jag mig i sängen och kollade på det sista som återstod av Eurovision. Somnade dock under poängutdelningen och vaknade när det var slut. Men inte så konstigt med bara ett par timmars sömn i bagaget.

Jag missade såklart att göra plankan i lördags. Så igår fick jag ta smällen och göra 6 minuter istället för 3. Det gick bättre än förväntat faktiskt. Men inget jag gärna gör om, så nu får det bli VARJE dag ;-)


Delmålet är avklarat!

Fredag och jag intar vågen! 61 kg visar den, vilket innebär att mitt första delmål är avklarat. Nu siktar jag mot 60 kg som ska vara nått senast den 1 juni. Det ska nog inte bli några problem, men segt går det nu på sluttampen. Idag tog jag en välbehövlig vila från träning. Intervallträning i Pålsjöskog var egentligen min tanke, men jag orkade verkligen inte idag så jag har istället städat här hemma och tagit det lugnt.

Plankan går fortfarande bra. Första minuten är nästan inte jobbig längre, det är de två sista som är värst. Ibland kör jag 1½ minut istället, men den andra halvan är fruktansvärd så jag har kört som vanligt nu igår och idag. Idag är det 10e dagen på utmaningen vilket innebär att det är 22 dagar kvar. Detta ska vi fixa. En snyggare mage är ju målet så det är bara att ge gärnet!!!

Resultat från högskoleprovet

Loggade in på Studera.nu nyss och såg att resultatet på vårens högskoleprov kommit. Jag har höjt mig med nästan det dubbla. Det känns bra, även om det fortfarande inte är bra, haha.

Till hösten tänker jag inte göra det igen, jag väntar minst ett år tills jag gör det igen. Känner att jag behöver bli lite smartare först ;-)

Hoppet lever kvar

Ringde till expeditionen på Munka folkhögskola idag och fick ett lugnane besked. De har fått in 112 (!!!) (40 s kommer på intervju och sedan ska 15 av dem bort för de tar bara in 25 st) ansökningar så de ligger lite back och datumet för att få reda på om man kommer på intervju har föskjutits. Så det är fortfarande inte kört för mig!

Så nu ska jag gå och hoppas en massa och be till gud flera gånger om dagen. Ja, när det gäller sånt här så tror jag på gud! Nu ska jag gå och röja undan här hemma och göra vid mig så jag är klar när det är dags för spinning vid lunch. Nu har det gått sju dagar sedan jag började min utmaning och det går verkligen super. Igår var det extremt jobbigt men annars tycker jag faktiskt att det känns bra. Har utökat de senaste dagarna och kör 1½ min x 2 set istället för 1 min x 3 set. Man måste ju utmana sig lite! Sista dagen kanske jag kan köra 3 minuter i sträck? Kämpa på ni som tagit er an denna utmaning! Känner hur mycket starkare jag är i bålen så detta hjälper!

FAN FAN FAN

Inget mail har kommit från Munka folkhögskola idag. Och inget telefonsamtal heller. Så just idag gick mina planer i kras. JÄVLA SKIT! Vad ska jag nu göra? Jag har upptäckt att jag inte vill gå utbildningen i Halmstad som jag har som förstahands val på studera.nu. Ett år till nästa gång jag kan söka till hälsocoachutbildningen... Vad ska jag göra i ett år? Då har det gått 2 onödiga år till spillo sen jag gick ut skolan. Jag måste komma på en plan B och det är NU!

Flugan

Nu ska jag bege mig till stan för att leta solbrillor. Har ett par, men Kevin tycker att jag ser ut som en fluga i dem och jag själv har insett att jag faktiskt gör det. Därför måste ett par nya inhandlas och det är fort!

Jag som tänkte sola idag. Vädret ser inte lovande ut. Bara en massa moln! Hoppas att det spricker upp tills i eftermiddag så jag kan steka lite och jobba på brännan :-)

Vad vill ni läsa om?

Antalet besökare stiger ser jag och jag är superglad att så många läser just min blogg. Därför vill jag veta om ni gillar det jag skriver om nu eller om ni har tips på något jag ska skriva mer om eller börja skriva om? Jag tar emot alla tips och all kritik. Vissa dagar känner jag att jag skriver om så ointressanta saker och skulle därför vilja ha tips om vad ni gärna läser om.

Så fram med era tips. Har ni frågor så bara fråga. Allt är välkommet!

Jag börja sakta men säkert inse att min dr...

Jag börja sakta men säkert inse att min drömutbildning inte kommer att inkludera mig i höst. F A N säger jag bara. Jag är svinigt ledsen och har inte den blekaste aning om vad jag ska göra om jag inte ser ett mail från Munka folkhögskola imorgon... Hoppas hoppas hoppas det infinner sig ett mail imorgon med ett glädjande besked! Håll alla tummar och tår en gång till!!!!


Jag är stolt över mig själv!

Fan vilken form jag är i! Jag känner mig riktigt stolt idag över mina prestationer inom träning det senaste halvåret. Jag har aldrig tidigare kunnat berömma mig själv och absolut inte så att någon annan hört det. Jag har skämts för att vara jag och inte alls känt mig säker i mig själv. Men med denna kropp jag jobbat fram så vågar jag vara mig själv. Jag vågar ha tighta kläder utan att TRO att alla tittar på mig för att det sticker ut lite fett här och var. Fett sticker fortfarande ut, men inte alls i samma utsträckning och jag känner mig nu bekväm i det.

Jag tror mycket väl på att självkänslan höjs när man känner sig bekväm i sin egen kropp. För det är precis så jag känner. Jag är nöjd med hur jag ser ut, men jag har fortfarande ett mål och dit ska jag, för jag kan bara bli nöjdare. FAN VAD BRA JAG ÄR! Jag har klarat det så här långt. 12 kilo har jag mist sedan i november. För mig är det ofattbart hur jag såg ut när de 12 extra kilona satt på mig. Men huvudsaken är att jag är nöjd nu och att jag fortsätter kämpa för att nå mitt mål. Har just nu bara 1 kg kvar innan jag har nått min målvikt. Fattar inte det. Jag har ca 3 veckor på mig att bli av med det och det känns verkligen möjligt. Även om det går FRUKTANSVÄRT segt nu mot slutet.

Jag kan redan nu avslöja mitt nya mål. Jag ska bli fastare, mycket fastare. Kommer jag väga 60 kg när jag ser ut som jag vill så är det helt okej, men jag ska försöka kämpa mig ner till 58 kg så att jag sedan har 2 kg att pendla mellan. Känns alltid bra att kunna (jag ska inte göra det) gå upp 1 kg utan att få dåligt samvete.

MEN! Glöm aldrig att du duger precis som du är! Man är inte någon sämre människa för att man ser ut på ett visst sätt. Vi alla är fina precis som vi är! Men ibland är det svårt för huvudet att förstå det. Speciellt för mitt.

TRIWA


Snygg klocka från TRIWA i khaki chrono. Hade utan tvekan klickat hem denna om resurserna i "plånkan" hade varit något större.

En till snygg TRIWA klocka i turtle brasco. Den ser snygg ut på bild, men den kan lika gärna vara en flopp när den kommer på handleden.
Dessa två kommer från Creative Lounge's webbshop och kostar 1295:-

Sitter som på nålar...


Jag är så otroligt nervös. Senast den 11 maj får jag reda på om jag är aktuell för intervjudagen den 18 maj, för utbildningen till hälsocoach. Alltså på onsdag ska jag senast ha fått ett mail eller ett samtal, annars går min dröm i kras. Då får jag ta beslutet om jag ska ge mig på en 3-årig högskoleutbildning eller en kurs i höst eller om det blir till att jobba. Fan vad jag är rädd att jag inte ska få komma på intervju. Det är ett par nervösa dagar nu och därefter kommer jag antingen vara världens lyckligaste eller så kommer jag känna att livet är piss. Håll alla tummar för att detta ska gå vägen!!!

32-dagars utmaningen fortsätter, HÄNG PÅ!

Ny vecka - nya tag! Det går skitbra med min 32-dagars utmaning. Igår var min femte dag och jag utökade och körde 1½ minut x 2 istället. Det gick super, men det var svinjobbigt. Får se vad jag kör idag. Men det är kul att utmana och utveckla sig själv. Har fått med mamma på detta också och även Sara. Så vi kör stenhårt och jag börjar redan se att det händer något med magen. Till och med Kevin ser förändring, och gör han det, då kan jag lova att det är synliga förändringar, för han ser vanligtvis inte sådant överhuvudtaget :-P

Det är så kul när andra hänger på mina utmaningar. Sara hängde på min utmaning 5 km under 30 minuter och för en vecka sedan klarade hon det. Det hade varit kul om någon av er här också vill anta min 32-dagars utmaning. Man ska inte alls känna press att köra 1 min x 3 set om dagen, som jag gör. Kör efter vad din kropp orkar med. Huvudsaken är att vi gör det och att vi inser att vi KAN. Finns inget som går upp emot stoltheten jag känner när jag klarar något som jag gett mig fan på. Det är en så härlig känsla att känna att man faktiskt kan.

Så alla där ute som vill utveckla sin styrka i sig själv både fysiskt och psykiskt, häng med på utmaningen (KLICKA PÅ LÄNKEN FÖR ATT LÄSA OM MIN UTMANING)! Fastän jag drog igång detta den 4 maj så är det inte för sent att hänga på. Så ta er i kragen och ge er fan på att ni ska klara det. Då gör ni det också! LYCKA TILL!

30-års fest

Min syster fyllde 30 år i onsdags och idag är det fest för henne! Har precis målat klart naglarna och är nu nästan helt klar för att sticka. Jag tänkte bjuda lite på kvällens outfit faktiskt. Första gången? Det är det nog. Men gillar ni det så kanske den kan komma upp oftare :-)





Blus från MQ, jeans från Lee, armband från Pandora och Sandbergs, klocka från Oxxo design och örhängen från Uganda.
Nu ska jag gå och fixa det sista för om 20 minuter ska jag gå hemifrån och ta bussen till syster!


Mått

Har nu tagit nya mått och blev glatt överraskad över det mesta! Och även ny vikt har tagits.

Mått den 6 maj 2011

Mage tjockast:
 88,5 cm (- 1 cm)
Mage smalast: 69,5
 cm (- 1,5 cm)
Naveln:
 75 cm (- 3 cm)
Byst: 91 cm (- 1 cm)
Höger lår: 55 cm (+ 1 cm)
Vänster lår: 55,5 cm (+ 0,5 cm)
Höger arm: 27 cm (Ingen förändring)
Vänster arm: 27 cm (Ingen förändring)

VIKT: 61,1 kg
(-0,5 kg på en vecka)

Resultaten på mina lår kunde gott varit lite bättre tycker jag, det är dom jag kämpar mest med nu. Dom slår fortfarande emot varandra när jag går, dock inte alls lika mycket som dom har gjort en gång, men tillräckligt mycket för att det stör mig. Så det är vad jag vill se minus på nästa mätning. Annars är jag supernöjd. Speciellt över mätningen över naveln. Herregud vad jag har rasat i centimetrar där. Bilder kommer inte förrän jag är klar med min 32-dagars utmaning. Hoppas verkligen det blir en synlig skillnad på före- och efterbilderna. Så håll ut. Den 4 juni kommer dom!

Storstädning genomförd

Lägenheten är städad och det är SÅ skönt att äntligen kunna gå barfota på golven utan att känna småstenar och annat smått skit som fastnar under fötterna. Några före-bilder från idag missade jag helt, men jag hittade ett par bilder i mobilen som jag tagit på köket när det var fruktansvärt stökigt. Så ni kan få se stöket vs det nystädade nuet.
FÖRE:

EFTER:

FÖRE:

EFTER:

Sådär ser vårt kök ut. Långt ifrån det snyggaste jag sett, men man får göra vad man kan med andra medel för att försöka "trolla" bort fulheten. Hyreslägenhet är hyreslägenhet, det är bara att acceptera. Men jag trivs ändå. När det ser ut som på efter-bilderna förstås. Ska försöka hålla det så rent nu ett tag! (Lycka till...) :-P

Vilodag

Idag blir det en vilodag, jag känner mig inte helt kry och träning tre dagar på raken är kanske vad jag ska börja med nu efter att ha varit ifrån träning i 10 dagar. Så vilodag idag, imorgon och på lördag är jag på G igen. Sen söndag är det badminton såklart, rutinen håller i!
Men självklart gör jag plankan ändå, den ska göras oavsett om det blir träning eller vilodag. Så mina tre minuter för idag är avklarade och fyfan vad jobbig den sista är. Men det ska kännas att det gör någon nytta så det är bara att njuta dessa tre minuter ;-)

Idag väntar storstädning av lägenheten. Väntar bara på att mina ägg ska koka klart och sedan bre två knäckebröd och sedan är min lunch klar. Därefter sätter jag igång med städning så att jag kan njuta kvällen med tända ljus.
Nu är äggen klara, skriver mer senare!


Kondition efter styrkepass

Läste nyss på Olgas blogg (Hennes blogg är den bästa träningsbloggen, så ni som är intresserade av träning och hälsa, KLICKA!) att det bästa är att köra konditionsträning EFTER styrketräning. Av den anledning att när man styrketränar använder sig kroppen av glukos för energi, när det tagit slut börjar kroppen ta av fettdepåerna. Så ändring ska ske i mitt träningsschema. Endast uppvärmning innan styrketräning och därefter 30 minuter powerwalk/löpning.


32-dagars utmaningen

Jag har gjort upp ett nytt mål för mig själv. Ett mål som jag ska jobba med varje dag i 32 dagar. Det är nämligen så att det snart är den 1 juni och då ska jag ju ha nått mitt mål vad gäller vikt och framförallt hur min kropp ser ut. Just nu känner jag att jag stått still ett tag och jag känner till och med efter mina 10 dagar utan träning och efter en påsk med alldeles för mycket godsaker att jag börjat gå åt fel håll.

Därför har jag nu beslutat mig för att ge mig själv en utmaning. Med start idag ska jag göra plankan 1 min x 3 set VARJE till den 4 juni. Utöver detta så är det vanlig träning som gäller, 4-5 dagar i veckan och godis och annat gott endast 1 dag i veckan. Varje gång jag tränar på gymmet så är det 30 minuter powerwalk/löpning innan styrkepasset, detta för att förbränna fettet som är kvar. Efter 32 dagar hoppas jag att jag uppnått det resultat jag vill. Jag förlänger alltså min dag för mitt slutmål med 3 dagar. Den 4 juni ska jag vara i toppform. Är jag inte det, då är det bara att fortsätta.

För er som inte vet vad plankan är, så är det denna övning som ni ser här nedanför. Det viktigaste med denna övningen är att man är som en rak linje genom kroppen, inte svanka eller puta uppåt. Utan så rak man bara kan.

Jag har tagit bilder på hur jag ser ut nu, och jag kommer att ta bilder den 4 juni för att se om man ser någon skillnad. Jag kommer alltså inte att visa bilderna förrän den 4 juni.

Ge er gärna på utmaningen ni också! Hade varit kul att se era resultat efter 32 dagar. Lycka till, till oss som tar oss an denna utmaning! KÄMPA PÅ!

Kevin åker till Prag

Kl 6.30 imorse körde Kevin till firman för att hoppa på bussen till Prag. Han ska tillsammans med jobbet åka till Prag och kolla på någon plåtfabrik (han är plåtslagare) där. Men huvudsyftet med resan är nog att dricka öl och festa, det påstod Kevin i alla fall, och jag tror nog också mer på det. På lördagkväll kommer han hem igen. Så nu har jag tre kvällar för mig själv och jag har lite ångest över det faktiskt. Att vara arbetslös och alltså inte ha något inplanerat hela dagarna är nog med egentid för mig. När Kevin kommer hem efter jobbet är jag så lycklig över att slippa vara ensam mer. Men denna vecka har jag tre dagar helt för mig själv och jag ska njuta i den mån jag kan! Det är så mysigt (jag försöker intala mig det) att sakna varandra och detta behöver vi såå mycket nu för att kunna uppskatta varandra mer och inte ta varandra för givet!

Inte så smickrande bild på mig och Kevin, men det finns i princip inga bilder på oss tillsammans så jag bjuder på denna!


Ljushus

Jag har länge letat efter zinkhus eller vita hus som man har ljus i. Har sett en del, men de har inte fallit mig helt i smaken, eller så har de varit på tok för dyra. Hittade nu ett till ett bra pris på Rustas hemsida. 129 kr kostar detta fina ljushus.

Mysig valborg




Mys i solen på PUB RO på Valborg innan vi gick vidare hem till Clara för grillkväll och fest! Öl är gott, men för 50 spänn så tar jag hellre en kladdkaka. Hade en underbar Valborg med toppenväder hela dagen lång. Har inte några bilder från kvällen så dessa två får duga!

Nu ska jag ta tag i detta tvättberg.. 5 ma...

img_5534 (MMS)

Nu ska jag ta tag i detta tvättberg.. 5 maskiner tvätt. Tror jag har att göra en stund nu! Men vad gör man inte för att ens älskade ska slippa det efter en arbetsdag?


Lyckan är total!

JAG HAR FÅTT SOMMARJOBB!!!
Jag är så otroligt glad! Den 27 juni börjar jag och jobbar fram tills jag börjar plugga i slutet på augusti.
Tack vare min fina svägerska har jag fått detta jobbet. Det är ett lagerjobb på Puma där jag kommer plocka ihop ordrar till olika företag. Ska bli så kul att komma igång med jobb igen och det allra bästa är att jag och Kevin kommer att ha samma arbetstider! (7-16) Så vi kan ses precis lika mycket som vi gör nu. LOVELY!

Mål mot en bättre kondition

Jag har satt upp en del mål till mig själv för att utvecklas konditionsmässigt. Genom att sätta upp olika mål så har jag något att sträva efter och alltid ge allt för att lyckas med ett bra resultat. Mina första små delmål var att komma igång med joggingen. Mitt första mål var då att jogga i 15 minuter, vilket gick ganska lätt, men det var jobbigt. Sedan utökade jag med 1-2 minuter per träningstillfälle och slutade på 19 minuter. Gången efter det slog jag på stort och nådde mitt första stora mål.
- Jogga i 45 minuter.
För ett par veckor sedan nådde jag mitt andra stora mål.
- Springa 5 km under 30 minuter.
Mina nya mål som jag satt upp är följande:
- Springa 3 km under 15 minuter.
- Springa 5 km under 26 minuter.
- Springa 1 mil under 70 minuter.

Jag vill inte sätta upp ett slutdatum för något utav målen, utan jag ska klara dessa så fort som möjligt. Det får gå i sin egen takt, men jag kommer varje gång jag tränar, sträva efter bättre resultat så att jag kommer närmre mina tre nya mål. Varför jag har valt att ha målet på 5 km under 26 minuter är för att jag sist sprang det på 29 minuter. 3 minuters förbättring innebär rätt stor taktökning. Tillräckligt stor för mig i alla fall.

Minskat i klädstorlek

En sak jag är otroligt glad för är att jag i alla mina nya kläder har antingen S, storlek 34 eller 36. Det känns så extremt skönt att M numera är för stort för mig. Jag har alltid haft M i det mesta. Men jag märker nu att de flesta kläderna i M är för stora. Jag köpte baslinnen från JC i julas i stl M och nu sitter de inte alls särskilt snyggt över magen.





Inte sådär jättesnyggt när man vill ha linnet tight... Men men, får inhandla nya när det krisar sig rejält. Änsålänge kan jag faktiskt leva med det!

Tillökning i garderoben

Här kommer en lite senare uppdatering än vad jag tänkt av nykomlingarna i garderoben.

Blå-vit randig "oversize"-tröja från MQ. Den är inte super oversize, men åt det hållet. 200 kr (Nedsatt från 400 kr).

Mörkgrå/svart klänning från H&M, 199 kr.

Blåblommig bikini med lite brunt i, från H&M. Överdel 129 kr och underdel 99 kr.

RSS 2.0