Danstant

Kan inte sluta kolla bland videorna på Existenz hemsida. Hittar hur mycket kul som helst!
Min framtida plan är att släppa loss lika mycket som denna tantan när jag är i samma ålder.


Katter vs rullband

Detta var det roligaste på länge! Det är inte ofta jag skrattar mycket åt videoklipp men detta var utom alla gränser.


"Fönstershopping"

Har bestämt mig för att inte handla några kläder förrän jag är nära min målvikt. Vilket är -13 kg mot vad jag väger idag och det är rätt stor skillnad i kläders storlekar och hur dom sitter. Så från och med idag har jag börjat mitt nya liv (ja, jag vet jag har misslyckats de andra gångerna) och denna gången har jag verkligen bestämt mig. Jag har bestämt mig för att ha nått mitt mål till jul, som absolut senast. Jag vill inte ha för stor press på mig, därför har jag ca 4 månader på mig och det känns lagom även om jag kanske klarar det snabbare.
Men bara för att jag inte ska köpa några kläder på ett tag så kan jag inte hålla mig ifrån att bli sugen!


Tunika från Lindex


Jag vill ha ett par liknande dessa byxor från Lindex. Jag hittade ett par jättesnygga på KappAhl (hittar dom dock inte på deras hemsida) men jag vågar inte köpa då jag trots allt kommer mista en del centrimetrar kring höfterna.


En riktigt snygg höstjacka från H&M.


Enligt mig så är denna kjolen från H&M ful/snygg, men det är något jag gillar med den... Om den ser ut som jag hoppas så hade den varit skitsnygg att ha i höst till ett par tights och en snygg blus!


Är riktigt RIKTIGT sugen på att klicka hem denna från Lindex.


En enkel finstickad tröja från Lindex.


Snygga skinndetaljer! Tröja från Lindex.


Denna tröjan på H&M är jag också riktigt sugen på. Den är skitsnygg på modellen (självklart) men är lite rädd för hur den ska se ut på mig...

Jag ska försöka hålla mig ifrån att köpa något men när man hittar så mycket fint blir man SÅ sugen!!!

Studio Nele

Jag har överallt på de bloggar jag läst sett olika tryck från Studio Nele och har nu kommit fram till att jag nog ska beställa hem ett. Det finns massvis med tryck och många utav dom är till barn. Här nedan kommer en variant. Finns i dessa färger och även i brunt. Jag är riktigt sugen på en av dom, men kan fortfarande inte bestämma mig för vilken färg jag vill ha.
Ta en titt på hemsidan för där är så mycket fint, om inget annat så är där perfekta doppresenter.




Nya böcker

Nu tar jag mig tiden att lägga ut de böcker jag fick hem från Adlibris förra veckan. Jag tar bilder från nätet då jag lånade ut en av böckerna igår.
Jag har själv inte börjat läsa någon utav dom ännu då jag fortfarande håller på att läsa "Ut ur mörkret". De ligger fint och väntar på mig och jag vill bara beställa hem fler böcker nu när jag är inne i detta. Men jag väntar tills jag läst ut dessa 4 böckerna också. Om någon har läst någon utav böckerna så får ni gärna berätta vad ni tyckte! (Dock inget avslöjande, hehe).


Det här är 14-åriga Tessans egna historia. Hon lever ett välanpassat liv i en mellansvensk stad, med mamma, pappa och syskon. I skolan går det bra och hon älskar stunderna hon tillbringar i stallet.
Men så en kväll raseras allt. På väg hem från stallet blir hon våldtagen av en jämnårig kille. Chockad tar hon sig hem men berättar aldrig för någon om vad som hänt. I stället tar Tessan på sig all skuld för våldtäkten och mår allt sämre.
När en kompis föreslår att de ska sälja sex via nätet för att tjäna snabba pengar tvekar hon inte...



Ellen Dempsey har allt: en våning i New York, en framgångsrik karriär som fotograf, och inte minst underbare maken Andy. Ellens äktenskap inte bara verkar perfekt, det är perfekt.
Men tre månader in i det lyckliga äktenskapet springer Ellen på Leo - första kärleken som bara försvann ur hennes liv efter ett bråk en nyårsnatt för sju år sedan. Leo, som helt utan förklaring lämnade henne hjärtekrossad och bitter. Det ena leder till det andra. Ellen börjar ifrågasätta det liv som hon lever tillsammans med Andy ... För om Andy är den stora kärleken, varför kan hon då inte glömma Leo?



Radiolegenden och teveprofilen Annika Lantz är föräldraledig. Hon har fått barn nummer två och upptäckt att alla som säger att det inte är någon skillnad med ett barn till ljuger. I sin dagboksroman berättar hon med sedvanlig humor och skärpa om det lilla heterolivet med kolikbarn, sömnlösa nätter och lattespäckade mammaluncher som aldrig blir av.
Här avhandlas babysim, besök på BVC och eftermiddagsteve med samma inlevelse. Liksom damtussar och ärvda mammabyxor. 9 ½ är den absolut roligaste och mest tragikomiska mammaboken du kan hitta. Inget du vill vara utan, vare sig du är med eller utan barn.



Det är en upprörande och sorglig bok, skriven av en kvinna som fram till annandag jul 2004 hade levt vad hon själv kallar ett "prinsessliv".  Också efter katastrofen är hon på många sätt priviligierad - hon har ett stort och resursstarkt nätverk av släktingar och vänner som sluter upp omkring henne på ett makalöst sätt. Den professionella hjälpen hon får är också oerhört betydelsefull, framför allt den som prästen Louise Linder ger under oräkneliga timmar av tröst, stöd och samvaro.

Fullt ös

Hade fullt upp igår, därav ingen uppdatering.
Jag fyllde år förra söndagen och firade det igår med en födelsedagsmiddag/fest. Vi blev 8 st (4 par) till slut och hade hur trevligt som helst! Jag och Kevin var och handlade hem massor med tillbehör till tacos så det blev kvällens mat. Och herregud vad mycket där blev över! Men det är alltid bättre att där är för mycket mat än att man ska behöva snåla. Till efterrätt blev det marrängswiss som är min stora favorit. Det slår alla kakor och tårtor med hästlängder.
Sedan massor av godis, chips osv. Självklart tog jag för mycket av det också... 1 kg godis... När alla hade gått hem hade vi säkert 800 g kvar, så vi vet ju vad vi ska äta idag i alla fall... Haha.
Jag var jättedålig på att fota igår så det blev bara en bild..
Vi sjöng massor med Singstar, spelade GuitarHero, alla utom jag rökte vattenpipa (jag avskyr det!) och det var väl det som pågick i stort sätt hela kvällen.


Denna bilden kan faktiskt inte sammanfatta kvällen på ett rättvist sätt då det inte ser så livat ut. Det var roligare än vad det ser ut kan jag säga!

Ny mascara

Jag är väldigt snål när det gäller smink, varför vet jag inte. Men jag tycker helt enkelt inte att det är värt allt för mycket pengar. En mascara brukar jag lägga runt 100:- på och man får som sagt vad man betalar för = inget superbra. Men idag tänkte jag att jag skulle klippa till på en ny mascara då jag härom dagen upptäckte att min var helt uttorkad. Så jag köpte en Volume million lashes från Max factor. Den kostade 169:- så nu hoppas jag verkligen att den är något att ha! Någon som har provat den och har något positivt/negativt att säga?


Jobb?

Gissa om jag blev glad imorse då jag upptäckte att jag fått detta mailet?

"Hej Paulina

Jag är intresserad av att veta om du fortfarande är arbetslös och är intresserad av att följa med mig ut en dag och städa hos några kunder…

Vi arbetar med allt från företasstädning, hemservice, barnpassning och trädgård.

Du får gärna gå in på vår hemsida och läsa om oss eller ring till mig"


Jag ringde självklart upp och hon ringer tillbaka till mig på måndag så ser vi hur det blir då... Inte för att jag har planer på att jobba som städerska en längre tid, men det är absolut en bra början. Alltid lättare att få jobb när man väl har det. Jag var även ute på IKEA och Maxi idag och frågade efter personalansvarig, men på IKEA fanns det endast de jobb som finns på hemsidan så hon hänvisade mig dit. På Maxi var det fullt änsålänge, skulle återkomma om ca en månad. Alltså går jag tillbaka om tre veckor och hoppas på bättre tur då!


Busfabriken och Björkaskogen

Fick ett sms av min bror imorse där han undrade om jag ville följa med till Busfabriken och Björkaskogen. Jag hade egentligen tänkt söka jobb denna dagen, men jag hänger med och behövs det så tar jag mig hem och beger mig ut för att leta jobb. Men jag tar tillfället i akt att umgås med mina älskade syskonbarn när jag kan!

Jag ska ta med mig kameran så det kommer förhoppningsvis upp bilder ikväll!


En liten sötnos som hade för ostadiga ben för att hålla sig ståendes i gräset.

Vi hittade en buske med björnbär och Liza-Beth kunde inte sluta trycka i sig, utan ville hela tiden ha mer och gjorde "mmmmh"-ljud ifrån sig när hon åt, så det var riktigt uppskattat!

Pinnbröd!

Madicken har fått för sig att göra denna roliga minen när man fotar. Jag bad henne skratta och detta blev resultatet. Haha.

Det gick inte att få bra bilder inne på Busfabriken så detta är en av de få bilder jag lyckades få därifrån.

Det var en väldigt mysig dag tillsammans med mina små favoriter och även bror + fru!

Bilduppdatering

Följande inlägg är nu uppdaterat med bilder!
- Countryfest

Shopping på IKEA och ILVA

Har varit hemma nu ett tag efter en dag nere i Svågertorp, Malmö. Jag och Therese begav oss ner för att gå in på IKEA, ILVA och Stoff & Stil. Tanken var att jag skulle ha tallrikar på IKEA eftersom det i Helsingborg är totalt utrensat inför flytten till det nya varuhuset. Men det blev en del till!


Denna lampan som jag tänkte ha i sovrummet. Vårt sovrum går i Grått, svart och vitt så det passar blir nog fint med denna lampan.

Två sådana här krukor med fat (dock i ett annat mått) till vardagsrummet.

8 st djupa tallrikar blev det då det inte fanns 10 som jag egentligen ville ha.

10 st vanliga tallrikar.

En stor skål som vi kan ha till godis, chips, popcorn, sallad m.m.

Värmeljus med äppledoft.

3 st gröna ljuslyktor från ILVA blev det också. Denna färgen är dock väldigt missvisande då de jag köpte var mer gröna, inte gula.

Sedan köpte jag vanliga värmeljus (självklart från IKEA då de har de bästa och billigaste!), diskborstar, glödlampor och en toalettborste.

Snabb-update

En liten snabb uppdatering innan jag ska hoppa in i duschen!
Countryfesten i lördags var TOPPEN! Riktigt roligt, trevligt umgänge och mycket god mat. Jag lovar att ladda upp bilder så fort som möjligt, ikväll hinner jag dock inte då vi ska till min syster nu och låna några filmer och sedan vidare till Kevins syster för att äta tacos och umgås ikväll.
Jag har fått min leverans från Adlibris, böckerna ni vet. Lägger upp bild sedan och skriver lite kort om varje bok. Imorgon kan jag nog trycka in det. Ska till IKEA i Malmö imorgonförmiddag med Therese för att handla lite tallrikar och annat smått och gott. Som sagt, jag ska uppdatera mer om det som har hänt och det som komma skall, så fort jag får tid över!


Countryfest

Min bror kommer snart och hämtar mig och Kevin för vi ska på countryfest. Min bror bor i en by ute på landet och byaföreningen där anordnar varje år en countryfest med live-band, helgrillad gris, rodeo (tror det heter så) och dansbana. Vi har betalt in 200:-/person och då ingår all mat, alkoholhaltig dricka såsom öl, vin, sprit osv, kostar 10:-/glas. Men vi har med oss egen dricka så får jag helt säkert det jag vill ha.
Eftersom denna festen håller på en bra bit in på natten så sover vi hos min bror inatt.


Kevin hemma hos min bror innan vi gick till festen.


Min bror och Koffe fyllepussas!


Gosehunden Rex var också med.


Brorsan och hans fru Julle (Josephine).


Countryfest-dags. Jag tyckte att det var riktigt bra uppbyggt med saloon och hela köret!


Kevin och Sofie var med på linedance.


God mat!! Helgrillad gris med potatissallad och baguette.


Lite utsikt från mat-tältet.


Bilden talar för sig själv...


Koffe på tjuren.

Brorsan på tjuren.

Kareoke dags!


Julle, Sofie och jag sjöng "Hon kommer med solsken" och "Kom och ta mig".


Också var det dans hela kvällen lång!

Svar på tal

Eftersom Anonym inte anger varken namn, e-post eller blogg så får jag svara på dennes kommentar här.

"det känns inte som en student är i något som helst läge att välja och vraka bland arbetena. sök allt, och var glad om du ens får nått!"

- Jag nämnde i mitt inlägg att jag inte är kräsen gällande jobb och jag söker det mesta! Men för mig är det inte passande att söka ett säljarjobb då jag inte alls är den personen som kan sälja. Därmed vill jag inte heller ljuga och säga att jag är en riktig säljarperson och sedan kanske få jobbet och motsatsen visar sig. Av den anledningen undviker jag  de jobben och när jag säger säljarjobb så menar jag fältsäljare, utesäljare, telefonförsäljare, alltså de som försöker proppa på en abonnemang, avtal av olika slag m.m. Butiksbiträde och liknande söker jag allt som kommer i min väg.
Så anonym, jag söker de flesta jobb du kan tänka dig förutom just de säljarjobben och de jobb som kräver en högre utbildning.

Egentid

Sitter här i min ensamhet en fredagkväll, den andra i rad faktiskt. Kevins kompis flickvän åkte till Alanya idag för att jobba som servitris i 4 veckor så han var lite deppig så Kevin åkte dit och håller han sällskap ikväll.


Jag har tänt en massa ljus här hemma och njuter (konstigt nog efter att ha egentid hela
dagarna) av att vara själv!



Jag tillbringar denna kväll tillsammans med härliga Desperate Housewives!


Också suktar jag efter denna som ligger i frysen och gottar sig! Men jag ska försöka hålla
mig till att vara onyttig max 2 dagar i veckan. Eftersom jag fyller år på söndag så kommer den dagen att innehålla en del onyttigheter dessutom morgondagen då vi ska på Countryfest. Berättar mer om det imorgon!


Nu ska jag fortsätta kolla på Desperate Housewives så att jag inte lägger serien på hyllan ytterligare en gång. När jag väl börjat kolla så kan jag oftast inte sluta, men jag har svårt att få tid (jag har all tid i världen just nu, men den finns ändå inte) att sätta mig ner och börja kolla igen.

Jobbtjat

Det här med jobb är något som ständigt finns i mitt huvud, dag ut och dag in. Ena dagen känns bra och lovande andra känns skit och ett jobb känns väldigt avlägset. De dagar då jag sökt en del jobb och känner en förhoppning mår jag bättre, men sedan kommer bakslaget, speciellt då jag pratat med pappa.
Min pappa har alltid tagit jobbet i första hand och har jobbat i stort sett hela min uppväxt. Han reser i sitt jobb och är ofta borta flera veckor i sträck. För honom är jobbet viktigare än hälsan och pengar är hans allt, inte för att han spenderar mycket, utan för att SPARA inför framtiden. Då jag ringde honom härom dagen och sa att jag hade ett jobb på Posten på g hade jag en förhoppning om att han skulle bli glad för min skull men han blev han inte speciellt glad för min skull, inte så glad som jag hade hoppats på iallafall. Han ger mig ständigt sämre självkänsla och jag känner en sådan enorm press från hans sida. Han anser att jag ska söka alla jobb som kommer i min väg, oavsett om det är något jag är intresserad av eller inte. Jag förstår mycket väl hur han tänker eftersom jag behöver ett jobb så snart som möjligt.
MEN.
Så pratar jag med min mamma som är väldigt hälsomedveten och tycker absolut att jag ska söka massor med jobb, men inte något jag inte är intresserad av. Hon är själv utbränd och har varit sjukskriven i många år pga stress. Hon menar som så att om jag söker jobb jag inte vill ha och sedan får jobbet och inte trivs på jobbet så kan jag få en "skräckbild" av arbetslivet och därmed blir sjukskriven pga psykisk ohälsa eller liknande.
Jag resonerar precis som mamma, för det är inte så att jag är kräsen gällande jobb mer än att jag inte söker säljar-jobb. Jag söker i stort sätt allt ifrån lagerjobb till receptionistjobb, så jag försöker bara stänga av vad pappa säger och istället lita på mig själv att jag gör det som är bäst för mig.

Fotopress

Jag saknar vår Turkiet-resa mycket just nu! Har suttit och kollat igenom en del bilder och kommit fram till att det endast finns TVÅ bilder på mig och Kevin tillsammans. Det känns faktiskt riktigt tråkigt eftersom det var vår första utlandsresa tillsammans. Även om man föralltid kommer att ha med sig resan i minnet så är bilder ändå så viktigt för mig. Det är på så sätt jag håller minnet färskt, man minns alla detaljer med hjälp av bilderna.
Jag fotade väldigt mycket och har därmed fått med alla andra utom mig själv på bilder. Och det enda sättet man kan göra på är att man fotar varandra, och denna semestern var inte kameran så mycket i fokus hos de andra och därmed inte så många bilder på mig och inte heller på mig och Kevin tillsammans. Det är inte så kul heller att själv fota sig tillsammans med sin pojkvän, då man bara får ansiktsbilder.
Någon som känner igen den där fotopressen när man är utomlands?

Nu har jag dock inte fått bilderna från Emelie och Emmy som också var med på resan. Men jag har i alla fall konstaterat att det finns på tok för lite bilder på mig och Kevin tillsammans.

Denna bilden här nedan är inte så jättefin, men man får ta vad man har!


Första kvällen i Alanya när vi utforskade stranden.

Vill-ha-saker

Nu är det bara 3 dagar kvar tills jag fyller år och jag vet inte vad jag önskar mig. Det finns många saker jag vill ha men inget som jag känner att jag vill ha NU, så som det brukar kännas... Men detta här nedan hade jag inte tackat nej till!


Jag vill ha en dressingshaker från Eva Solo, för att jag ofta gör balsamico,
grekisk dressing, örtagård m.m när jag äter sallader. En sådan här rymmer
25 cl och kostar 299:-


Jag vill ha nya dricksglas. Detta är Eva Solo glas, rymmer 38 cl.
4 st för 239:-


Jag fick två st Eva Solo karaffer i studentpresent, men det ingick inga
flip-top lock, så numera använder jag plastfolie över för att inte vattnet
ska smaka kylskåp. Så en sådan här eller två hade jag velat ha.
159:-/st


Grytunderlägg från Menu. Lite roligare än de vanliga "vinkorksunderläggen".
161:-/st


Detta är vad jag önskar mig i köksväg iallafall. Sedan vill jag ha lite nya handdukar, ny badrumsmatta och nytt duschdrapperi till badrummet. Nya sängkläder till sovrummet.. Ja lite sådana bra och ha saker. Lägger in bilder på det när jag hittat vad jag vill ha!

När vardagen tar över

Det är så komiskt och lite läskigt ibland när det man sitter och tänker på plötsligt finns i andras tankar också. Igårkväll satt jag och läste detta inlägget, som handlar om att vårda relationen med den man älskar, på Josefines blogg. Idag när jag hade min rutinkoll på bloggar så upptäckte jag detta inlägget på Amandas blogg och det handlar om precis samma sak, att vårda en relation.

Jag har ett tag tänkt på det då jag känt att vardagen har tagit över alldeles för mycket. Storhandla, tvätta, städa, diska, laga mat, sovdags. Det har inte funnits tid till kärlek känns det nästan som. Jag vet att tid finns men allt annat tar över och man glömmer det viktigaste av allt, kärleken.
Jag och K finns hos varandra varje dag, men istället för att stanna upp emellanåt och ge varandra en stor kram, en puss eller några värmande ord så tar vardagen över. Det är det lilla som betyder så mycket. Ett fint litet sms, några extrapussar om dagen, en komplimang, att hålla i handen när man går och handlar, jaa sådana småsaker gör att, i alla fall, jag håller mig kär. Man måste vårda sin relation, det går inte att bara säga att man älskar varandra, man måste visa det också!

Att bara kunna hitta på något tillsammans kan också göra så mycket, gå på bio, ut och äta en kväll, ha en mysig picknick eller något liknande. Bara ge varandra tid tillsammans. Det är viktigare än vad man tror att få göra sådana saker. Det kan ibland kännas som vi är på vår första dejt när vi t.ex. går ut och äter en kväll, håller varandra i händerna och pussas. Det är så otroligt mysigt att göra sådana saker så att man kommer bort från vardagen och kan fokusera på annat än tvättberget där hemma.

Jag har mycket i tankarna nu eftersom jag är arbetslös och är i stort behov av ett jobb, jag vill läsa vidare till våren, "klippa" navelsträngen från pappa som länge sett till att jag klarar mig ekonomiskt. Det är många stora händelser och avgörande beslut som ska tas.
Det är då det är så underbart att ha någon att dela livet med, och jag är oerhört glad att jag har Kevin att få göra det med. Men jag bara längtar tills kärleken sprudlar igen och man får känna det pirret i magen som man hade när man var nykär. Och jag är beredd att göra allt för att detta ska ske.

I måndagskväll skrev jag en liten lapp med några fina ord och la i Kevins snusdosa så att han skulle upptäcka den på jobb och förhoppningsvis bli lite extra glad mitt i sitt jobbande. Han sa att han blev glad och det är precis sådana småsaker jag kan sakna, därför gör jag allt för att själv ge så mycket kärlek jag bara kan, i hopp om att få det tillbaka.


Nu blev det mycket babbel, men jag hoppas ni förstår hur jag menar och vad jag vill ha sagt.

Ta vara på varandra och visa att ni älskar varandra, för det finns inget som är så underbart som kärleken!

Avskedsdagen

Sitter ivrigt och väntar på ett samtal från Posten... Jag håller alla tummar för att jag ska få jobba nästa vecka, vill verkligen ha ett jobb!
Kom precis hem från en powerwalkrunda. Gick först med mamma och Shaggy som mamma passar (hennes vänninas valp), men han blev trött så snabbt så jag fortsatte sedan själv i en timme. Är nu nyduschad och ska ta och diska lite sedan laga lunch. Emma och fia (och kanske Therese?) kommer i eftermiddag, vi ska fika lite nu en sista gång innan Emma flyttar till Kalmar för att plugga i 3 år. Vi kommer självklart att ses under dessa tre åren men dock mer sällan :(
Ikväll ska jag ut och äta med K, Turkietgänget, Sandra S och Sandra F för att ses en sista gång innan Sandra flyttar till Avesta i Dalarna för att plugga i 1 eller 2 år. Så detta är en liten avskedsdag, en sorglig sådan!

UPDATE:
Det blev inget med Emma och Fia idag och jag fick ett samtal från Posten för ett litet tag sedan och de hade redan tillräckligt med folk, men han hör av sig nästa vecka om det behövs en inhoppare. Han avslutade samtalet "Då hoppas jag vi hörs nästa vecka!", det kan ju inte vara illa?! Eller? Haha.

Extrajobb?!

Jag fick ett nummer till en kille på Posten av min syster igår och hon sa att jag skulle ringa honom idag angående extrajobb nästa vecka då de nya IKEA-katalogerna ska delas ut... Sagt och gjort, jag ringde precis och han var inte den som hade hand om jobben, utan det var en annan kille. Men han tog mitt namn och telefonnummer och den andra killen kommer ringa upp mig imorgon förmodligen. Men han sa att han inte kunde lova något men att det såg väldigt bra ut, så nu HÅLLER JAG MINA TUMMAR!
Hade varit så fruktansvärt skönt med lite extrapengar nu efter att bara levt på studiebidraget i en evighet!

Kräftskiva

Nu sitter jag och väntar på att mitt nagellack ska torka så att jag kan börja göra mig iordning inför kvällens kräftskiva hos Fia! K kom hem för ett litet tag sedan, han har hjälpt sin moster att flytta och har varit igång sedan kl 10 imorse så det ligger en utslagen man på soffan.
Om det blir något fotande ikväll så kommer bilderna upp inom kort :)

Adlibris

Jag är helt besatt av böcker nu för tiden! Jag har suttit inne på Adlibris och kollat igenom ett gäng sidor med massor utav böcker. Fyra stycken kunde jag inte motstå så jag klickade hem dom. En vild chansning om att dom ska vara bra. Jag köpte härom dagen två stycken böcker och jag har bara börjat på den ena och snart får jag hem fyra till... Jag har och göra en tid framöver nu i alla fall. När jag har fått hem paketet så skriver jag om vilka böcker jag beställt. och förövrigt kan jag rekommendera Adlibris STARKT. Alla pocketböcker (vad jag har sett) kostar 39:- och man kan välja fri frakt, så man betalar endast för boken/böckerna och dessutom är det nästan halva priset gentemot bokhandeln. Så välj Adlibris!

Drömlägenhet

Jag brukar inte vara inne på Blocket så ofta nu längre och inte heller på Hemnet. Men i torsdags tog jag mig en titt på Blocket och hittade en lägenhet.
K's dröm har länge varit att hitta en vindsvåning med en planlösning där kök och vardagsrum är i ett, eller att det ska ligga i anslutning till varandra så att man kan slå ut väggen, den ska vara nedgången så att man kan riva ut allt och topprenovera den. Lägenheten ska dessutom ligga i ett attraktivt område så att värdet kan stiga rätt bra när det är dags för försäljning. Och den ska inte heller kosta mer än helst 700-800 000 och hyran ska helst inte vara på mer än 3000, den får inte vara för liten heller, minst 50 kvm. Jag sa till honom att den drömmen kan han lägga ner för en sådan lägenhet finns inte!
Men i torsdags hittade jag hans dröm, en vindsvåning, där vägg mellan vardagsrum och kök kan slås ut (om den inte är bärande vill säga), den är nedgången, ligger på ett attraktivt område och kostar 775 000, hyran ligger på 2200 och den är på 55 kvm, (Toaletten var dessutom renoverad 2010). TOPPEN!



Jag ringde till K på lunchen och bad han gå in och kolla på den. När han sedan kom hem flög han fram till datorn för att titta på den igen och vi började planera var man kunde sätta väggar och hur man skulle riva vissa väggar osv. Han ringde då samtidigt banken för att kolla möjligheterna till ett lån. Men han fick då ett tråkigt besked att man MÅSTE ha 15% i kontantinsats. Skulle han ta lån på kontantinsatsen så låg räntan nu på 6% och då var den LÅG... Sedan skulle han ju få låna till resten av beloppet också och då skulle hans månadskonstnad hamna på ca 11-12 000 för denna lägenheten. Så det är ju inte till att tänka på!
Riktigt tråkigt eftersom det är så svårt att hitta en lägenhet man verkligen faller för som dessutom ligger inom rimliga gränser gällande pris.
Så fort jag får ett jobb ska jag spara en stor del som jag sedan ska ha som insats i en lägenhet. Skulle K spara ihop 3000 i månaden så skulle det ta honom 4-5 år att få ihop 150 000 så att han kan ta ett lån på en miljon... Man måste vara två för att spara ihop om man ska få detta igenom inom en snar framtid. Så nu är det SPARA SPARA SPARA!

Personlighetstest

Jag gjorde nyss ett personlighetstest och jag brukar ta sådant med en nypa salt och bara göra det för skojs skull. Nu har jag läst två bloggar som har gjort det och de tyckte att det stämde bra in på dom. Och jag tycker att detta passar på mig också faktiskt.

Utåtriktad Planläggande Konkret Känslostyrd person  
I grafen nedan kan du se, hur du är placerad i de fyra centrala personlighetsdimensionerna. Ju närmare ändpunkterna du är, desto mer uttalade är dina karaktärsdrag



SÅDAN ÄR DU:

Du är mycket intresserad av, vad som pågår i din omgivning. Du gillar att prata med andra (nästan oberoende om vad det handlar om) och att vara med, där "det sker".

Du gillar att ha struktur och ordning i ditt liv. Du använder troligtvis din kalender flitigt för att hålla koll på de saker du skall komma ihåg. Du fattar snabbt beslut – även när det gäller din värdering av andra människor. Därför kan din omgivning uppfatta dig som lite dominant emellanåt.

Du är detaljorienterad och sannolikt en praktisk person, som är intresserad av att ta reda på HUR saker fungerar. Du är resultatinriktad och vill helst göra saker på det sätt du är van att göra dem på.

Du lever dig gärna in i andra människors situation och är snabb att stötta andra om de har behov för det. Du värdesätter känslosamhet och tar ofta beslut utifrån dina personliga värderingar.

GÖR TESTET HÄR

Tankvärt!

Fick ett mail av mamma för någon dag sedan med ett väldigt tankvärt innehåll! Även om det är mycket att läsa, så snälla läs det. Det får en att tänka till!

När saker och ting i Ditt liv nästan har blivit för mycket för Dig att hantera, när dygnets 24 timmar inte känns nog, kom ihåg majonnäsburken och två koppar kaffe:
En professor stod inför sina filosofistudenter med några föremål på bordet framför sig. När lektionen började lyfte han under tystnad upp en mycket stor och tom majonnäsburk av glas och började fylla den upp till kanten med golfbollar.

Han frågade sedan sina studenter om burken var full. Studenterna samtyckte till att den var det.
Då lyfte professorn upp en ask med småsten och hällde dem i burken.

Han skakade den lätt. Småstenarna rullade ner i tomrummen mellan golfbollarna. Återigen frågade han studenterna om burken var full. De höll med om att den var det.

Därefter lyfte professorn upp en ask med sand och hällde sanden i burken . Sanden fyllde upp resten av tomrummen. Han frågade ännu en gång om burken var full. Återigen svarade studenterna med ett enhälligt 'ja'.

Då lyfte professorn fram två koppar kaffe som stått under bordet och hällde hela deras innehåll i burken, vilket effektivt fyllde upp det återstående tomrum som kunde finnas kvar mellan sandkornen. Studenterna skrattade.

Nu, sa professorn medan skratten klingade ut, vill jag att ni tänker er att den här burken representerar ert liv.

Golfbollarna representerar de viktiga sakerna som familj, barn, hälsa och annat som ligger passionerat i ert hjärta. Sådant som - om allt annat gick förlorat och bara dessa saker återstod - ändå skulle uppfylla och berika ert liv.

Småstenarna representerar andra saker som betyder något , som hem, jobb och bil.
Sanden representerar allt annat - småsakerna.

Om ni lägger sanden i burken först, fortsatte professorn, går det inte att få plats med golfbollarna eller småstenen.
Samma sak är det med livet. Om du lägger all tid och energi på småsaker finns det inte plats för det som är viktigt för dig.

Så, var uppmärksam på det som är oumbärligt för din lycka och förnöjsamhet. Umgås med dina barn. Ta med din partner ut på middag. Ägna en omgång till, åt det som gör dig passionerad.
Tids nog kan du städa huset och annat som är mindre viktigt.
Ta hand om 'golfbollarna' först - sakerna som verkligen betyder något.
Återställ det som är viktigast i ditt liv. Resten är bara sand.
En av studenterna räckte upp sin hand och frågade vad kaffet representerar.

Professorn log och sade, jag är glad att du frågar.
Kaffet finns med för att visa er att hur fullt och pressat ert liv än känns, så finns det alltid plats för en fika med en vän.

Två nya böcker

Jag har blivit en riktig bokmal nu den senaste tiden. Sedan jag läste ut "Emma, mias dotter" så började det klia i fingrarna att inte ha något att läsa senare på kvällen. Så igår köpte jag två nya böcker. En som är en typisk Paui-bok, alltså en självbiografi. "Ut ur mörkret" heter den. Jag älskar böcker som jag vet är sanna berättelser, jag läser inget annat. Men så tänkte jag att jag för en gångs skull ville ge en mer "glad" bok en chans, så jag köpte också "Den jag ville ha", för att se om det är min typ av bok.
Jag har precis börjat läsa "Ut ur mörkret" och änsålänge har den inte kommit igång på riktigt, men jag känner på mig att den kommer bli riktigt bra snart.

Linda Caine har allt man kan önska sig. Två underbara barn, en kärleksfull man, ett vackert hus med en egen ateljé där hon kan måla och skapa. Trots en drömtillvaro har mörka, destruktiva känslor tagit över allt mer av hennes sinne. Otäcka bilder blänker till i hennes medvetande som gör henne skräckslagen. Hon får också häftiga vredesutbrott mot sina barn, speciellt mot sin dotter. Allt detta gör henne vettskrämd. Håller hon på att bli galen? I vissa stunder känns självmord som den enda lösningen, men inom henne finns också en stark känsla av att inte svika sina barn.
Den kraftfulla resa som Linda tillslut bestämmer sig för att ta tillsammans med sin psykiater kommer att ta andan ur alla som läser den här boken. Fruktansvärda händelser kommer upp till ytan om vad som hände under hennes uppväxt i Afrika. Men djupast begravd finns hemligheten som hon som liten flicka lovade att aldrig avslöja...


Det här är berättelsen om de två vännerna Darcy och Nieve, bästisarna som alltid ställde upp för varandra ända fram till den dagen Nieve förförde Darcys pojkvän.
Tio år går utan att de har någon som helst kontakt, men så en dag dyker en bröllopsinbjudan upp hemma hos Darcy. Nieve ska gifta sig och vill gräva ner stridsyxan.
Men Darcy har något annat i sikte, vad hon egentligen längtar efter mest av allt är att få hämnas vad som i hennes ögon var ett oförlåtligt svek. Hon kan inte släppa drömmen om det liv hon kunde ha haft...

Boktips!

Nu när jag ändå sitter här och skriver så kan jag rekomendera en bok!
Jag har i och för sig läst alla de tidigare böckerna, men det är inget måste för att kunna läsa denna, enligt mig.
I början gillade jag inte den alls, men nu är jag fast! Jag har läst 100 sidor sedan igårkväll och det är inte likt mig.
Så nu ska jag lägga mig och fortsätta läsa.


Äntligen hittat rätt utbildning

Igår satte jag mig, som planerat, för att kolla in olika utbildningar. Och jag hittade den bästa jag någonsin kunde hitta!
En distansutbildning till inredningskonsult på 1½-2 år på Arkitektskolen i Danmark. Det som är perfekt med denna utbildningen är att jag själv får lägga upp mitt arbete, jag kan göra utbildningen på mindre än 1½ år och även förlänga den i upp till 3 år. Ägnar jag ca 2 timmar om dagen åt studier så bör jag vara klar på ca 1½ år, vilket känns helt rimligt för mig. Men eftersom jag brinner så in i NORDEN för inredning så tror jag att jag hade klarat av utbildningen snabbare.
Det som också är super är att utbildningen är på svenska och att det även finns en påbyggnadsutbildning till inredningsarkitekt som också är på 1½-2 år.

Det är precis detta jag vill arbeta med i framtiden och har nu börjat vänja mig vid tanken att kanske kunna tänka mig att starta eget. Men först så ska jag söka till utbildningen i vår och så får vi se om jag kommer in :)

Babbel

Nu börjar det gå åt rätt håll här i sjukstugan. Jag har inte lika intensivt ont i halsen, det är bara på kvällarna numera. Det är mest slemhosta och REJÄL snuva dagarna igenom. Firar idag 18 dagar som sjuk, tror detta är första gången jag varit sjuk så här länge faktiskt.

Det har inte hänt så mycket på den senaste tiden mer än att vi hade Ugandaträff i lördags, ska lägga upp bilder från kvällen senare. Alla var inte närvarande men vi var en liten skara och hade fruktansvärt kul tillsammans. Nu kommer vi alla inte ses förrän i vinter då folk ska plugga på olika håll här i landet.

Nu ligger jag bara i soffan och ska kolla lite utbildningar samt kurser som jag ska anmäla mig till i vår, om jag hittar något som faller mig i smaken vill säga.

Måste också meddela att jag nu i en vecka ska gå på sopp/välling/havregrynsgröt/fil-med-müsli-diet då jag gått upp 8-9 kg sedan i februari. Det går ENDAST åt fel håll nu och jag mår verkligen inte bra av att leva ett så här onyttigt liv så nu ska jag ta tag i mitt liv på riktigt och försöka gå ut och gå lite varje dag. Ska ner till min jobbcoach nu om 2 timmar så jag kan ju passa på att gå dit, så har jag fått min dagliga motion :)

Sjuk med Mario

Vaknade idag och hade extremt ont i halsen och hostade som aldrig förr och var dessutom kokhet. Så jag bestämde mig för att ta mig till vårdcentralen och där togs det en snabbsänka och ett halsprov. Snabbsänkan var hög, min låg på 52, den ska ligga på 10.. Och mitt halsprov visade negativt och det var helt rött och svullet i halsen. Så läkaren misstänker att jag fått något virus och att jag inte alls hade halsfluss som de sa på helgmottagningen. Läkaren på vårdcentralen sa att man inte kan veta om det är halsfluss om man inte tar något prov, och det gjorde hon inte på helgmottagningen. Så det har bara blivit värre av antibiotikan mot "halsflussen". Så idag skrev hon ut en hostmedicin också ringer hon mig på fredag igen så får vi se om jag mår bättre eller hur det är.

Så jag tillbringar mina dagar framför TVn. K's syster är på Rhodos så vi har fått låna deras Nintendo Wii med kontroller, Wiiplus-bräda, Mariokart rattar och hela köret. Så igår körde jag ett träningspass i 70 min med yoga och massor med andra spel där man skulle hoppa, jogga, stampa osv. (Kan ha bidragit till hur jag mådde imorse). Idag har jag spelat lite Supermario bross, skitkul!
Jag vet precis vad jag ska önska mig när jag fyller år nu. Istället för ett nytt träningskort så vill jag ha ett Wii!


Bilduppdatering

Följande inlägg har nu uppdaterats med bilder!
Orklös
Två i ett
Arbetslöshet


Kattegatcentret på Jylland

Jag och K bestämde oss i början på förra veckan för att åka till Kattegatcentret på Jylland eftersom det var det stället K trodde att vi hade kommit till när vi åkte till Akvariet. Men så var inte fallet och Kattegatcentret var ett jättestort akvarie med alla sorters fiskar, sälar, hajar med hajtunnel genom akvariumet osv.
Så i fredags körde vi upp till Varberg för att ta färjan över till Grenå kl 08.05. Vi var framme i Grenå kl 12.40 och gick direkt till Kattegatcentret som bara låg ca 100 meter från hamnen.
Vi var där tills de stängde, kl 18.00. Och vår båt tillbaka till Varberg gick inte förrän kl 23.50 så vi hade massor med tid att slå ihjäl. Vi fick skjuts av en man på fiskexporten i hamnen in till själva "city" om man kan kalla det så. Det var ca 4 km att gå och i lite regn och kyla var vi inte sugna på det så vi tackade ja till skjutsen.
Inne i centrum åt vi vars en hamburgertallrik och gick sedan mot hamnen igen.
K envisades med att vi skulle lifta så han kämpade på och till slut stannade en trevlig man och körde oss till färjeterminalen. Vi var där ca 20.30 så jag satte mig och läste och K somnade som en stock.
Sen gick vi på båten och den var inte framme i Varberg förrän kl 4.30 på lördags morgonen, så vi var hemma 05.45 och då gick vi och la oss. Totalt utmattade efter en 24-timmar lång resa!
Bilderna talar för sig själva.

Klicka på bilderna för större format.

En stor kräfta i massor med olika färger









Back on track

Nu är jag tillbaka igen!
Jag har äntligen blivit av med halsflussen men har tyvärr blivit sjuk igen. Denna gång halsont, hosta och ont i hela kroppen. Så jag försöker ta det lite lugnt nu de kommande dagarna.
Det har hänt en del sedan sist, i fredags var jag och K på Jylland, på Kattegatcentret som ligger där. Bilder kommer från det också.
Nu tänkte jag lägga ner lite tid på att lägga upp bilder i de inlägg jag lovat, så en ny uppdatering kommer snart med bilder!

PS. JAG KLARADE ENGELSKA B!

RSS 2.0