Nya böcker!

Var på Framtid med mamma i torsdags. Det är en stor loppis som enligt mig har mest skit. Men jag var ute efter tant och gubbkläder till mig och Kevin som vi skulle ha i helgen och då var detta stället perfekt! Hittade vad jag letade efter och även lite till. Nämligen 4 böcker och ett pussel. Pusslet kostade 5 kr. Sjukt. Billig sysselsättning, haha.

5 kr styck kostade dom. Perfekt! Böcker är min nya grej. Kan inte sluta handla, haha. Därför måste jag bli mer aktiv på att läsa så jag får läsa alla böcker någongång!

Mysjacka

Jag ursäktar min frånvaro idag. Men jag har legat totalt utslagen på soffan hela dagen. Har inte blivit någon vidare mat för min del idag och det enda jag har orkat har varit att gå på toa. Somnade en stund i eftermiddags också så här har det inte blivit någon träning! Det tar jag imorgon istället. Man måste lyssna på kroppens signaler och idag ville kroppen verkligen inte träna.

På tal om något annat så var jag ju på PUMA's utförsäöjning i lördags och hittade inte alls det jag ville ha. Jag var ute efter en drickflaska, träningslinne, löparjacka, kanske några skor. Men det blev inget av det. Det blev någon slags jacka med ludd inuti. Den är inte snygg men såååå skön. Och jag tänkte bara ha den till och från träningen i princip.



Det var insidan jag föll för, inte den heller direkt snygg men så mjuk och len. Känns som att ha en filt på sig! 200 kr kostade denna jackan. Den är även vind och vattentät tror jag och det är ju super när jag tar mig orken att cykla till Filborna istället för att ta bilen ;-)


Hello Monday

Jag vaknade med magknip och har nu sprungit på toa fler gånger än vad jag kan räkna. Detta betyder att det inte blir någon hårdträning idag. Det blir en pw senare idag om jag mår bättre!

Jag inväntar besked om jag kommer in på omvårdnadsutbildningen eller inte. Den börjar på måndag om en vecka och jag vet fortfarande inte om jag kommer in. Har inte brevet kommit med posten idag så ringer jag ner och frågar! Man vill ju gärna kunna förbereda sig mentalt.

Nu ska jag lägga mig i soffan och läsa lite. Har köpt så mycket böcker den senaste tiden och jag kommer inte vidare från den jag håller på med just nu, så nu ska jag lägga mig och läsa lite. Köpte 4 nya böcker i torsdags som jag glömt visa! Lägger upp bild senare idag!

Sammanfattning v.1

Nu är första veckan av min 10-veckorsutmaning avklarad. Det känns bra hitills och jag är lika pepp som jag var i måndags! Det blev inte så många träningspass som jag tänkt från början. Det blev 4 st.

Mån: Vila
Tis: Intervaller + helkroppsstyrka
Ons: 3 km löpning
Tors: Vila
Fre: Styrka ök + intervaller
Lör: Indoor walking
Sön: Vila.

Ett mindre träningspass än vad jag tänkt. Men jag har tränat intensivt under passen så jag kände att jag behövde tre dagars vila denna veckan. Så jag är nöjd med träningen som blivit. Maten har gått jättebra! Inget godis har jag ätit. Idag var vi på kalas och då smakade jag en liiiten bit tårta, men det var också allt. Ingen läsk till maten, gick och tog vatten istället. Igår åt jag 86% choklad och clementiner istället för chips, ostbågar och godis. Jag är imponerad av mig själv! Men denna gången har jag bestämt mig på riktigt så det känns inte så jobbigt faktiskt.

Ang onyttigheter så har jag som mål att bara äta det när det är kalas eller vid andra speciella tillfällen. Nu väntar dock några helger med kalas, så lite onyttigheter kommer det bli, men inte mycket. Jag ska endast smaka för att vara lite "artig", haha.

Så nu laddar jag inför v.2 och ska komma fram till veckans träningsprogram!

Spenat med ägg

Magen kurrade när jag kom hem så jag var tvungen att fixa något att äta snabbt! Helst något jag kan stå mig på ett tag för jag ska iväg på PUMA's utförsäljning med syster och hennes sambo. Det blev nyttigt och aningen tråkigt. Spenat med 2 ägg.



Och sen behövde jag en banan också! nyttig, lättlagad, snabblagad men tråkig lunch.

Indoor walking

V.1 i utmaningen

Dagens träning är avklarad! Det blev som jag planerat - indoor walking kl 9 imorse. För er som inte vet vad indoor walking är så är det ett pass där man använder sig av crosstrainern och gör olika övningar. Intervaller, tungt jobb för bara ben, sitta i nästan 90 grader samtidigt som man trampar på osv osv. Det var FRUKTANSVÄRT jobbigt kan jag säga. Det känns att jag tränat hårt denna veckan för jag var slut efter halva passet. Men man har alltid mer att ge än vad man tror. Nu håller jag lördag med gott samvete, och numera innebär gott samvete inte att jag ska proppa i mig onyttigheter utan fortsätta vara nyttig och njuta av att gå förbi spegeln och se resultat, haha. Jag ser resultat redan och det känns sååå bra! Bara att fortsätta i samma takt så ska jag med all säkerhet nått mitt mål tills nyår.

Gårdagens ök pass känns av rejält. Har sån otrolig träningsvärk i axlarna och ryggen, biceps och triceps känns också vill jag lova. Men inte lika extremt som axlarna, dom är värst!

Säljer för fullt!

La in flera möbler på blocket för någon timme sedan. Vi ska rensa ur vinden och istället för att slänga (som vi är väldigt duktiga på att göra) det så slängde jag in allt på blocket. 5 st har hört av sig redan och nu kan jag inte riktigt gå och lägga mig för jag sitter spänt och uppdatera mailen i hopp om fler intresserade. Haha.

Kände att lite extrapengar skulle sitta bra nu. Vill ju köpa ny matta = nästan 1000 kr. Ny hallmöbel = 1500 kr. Ja, summorna springer iväg och får vi in några hundralappar på dessa möblerna jag lagt in så kommer vi lite billigare undan.

För några veckor sedan la jag in mina två loftsängar med tillbehör och madrass på blocket och i söndags fick jag sålt en av sängarna och madrassen. 1000 spänn rikare! Den tusingen går direkt till "kattspar" haha. Det är 5000 kr jag ska lägga på katten så lite hjälp på traven är aldrig fel.

Imorgon ska jag lägga in kläder på tradera och hoppas på kosing! Jag är inne i en riktig "vill-sälja-allt-jag-äger-och-har"-period. Haha. Bättre att sälja än att slänga, som jag alltid gör. Har slängt alldeles för mycket som jag kunnat få pengar för. Jag och Kevin slängde ett skrivbord för nått år sedan, det hade vi lätt kunnat få 500 spänn för. Surt.. Men ja, är man lat och tycker det är lättare att gå ner med det i soprummet får man ju skylla sig själv. Men nu ska det bli ändring på det! SÄLJA SÄLJA SÄLJA!


Fredagsmiddag till mig själv

Kevin är och bowlar med jobbet och blir bjuden på riktigt god mat! (Eller ja, han var det tidigare ikväll. Nu är han med Andy och Rickard och "nightgibbar") Jag blev så avundsjuk så jag lagade en riktig gottemiddag till mig själv. Försökte göra den så nyttig som möjligt med ändå inte tråkigt nyttig. Gott blev det minst sagt! Det är inte ofta jag lagar någon rolig/god middag när jag är själv, blir oftast något enkelt tråkigt. Men idag var det dags att lyxa till det lite.

220 g fjärilskotletter, kryddade med salt, vitpeppar och lökpulver, stekta i olivlja precis som svampen. Potatis skurna som chips och morötter i ugnen. Broccoli och sallad med gurka, tomat och purjolök. Såsen fick inte plats på tallriken, men det var såklart - lättkesella blandat med sambal oelek + salt och peppar.

Det var min fredagsmiddag det! Mätt blev jag och lite fick slängas.

Hur det känns hitills i utmaningen

V.1 i utmaningen

Denna veckas träning har inte helt gått enligt planerna, men jag har fortfarande två träningsdagar kvar innan veckan är slut. I måndags hade jag vilodag, i tisdags körde jag intervaller + helkroppsstyrka. I onsdags 3 km löpning, igår vilodag, idag styrka ök och intervaller. Imorgonbitti kl 9 ska jag på indoor walking, på söndag är planen att simma. Men jag är inte helt hundra än. Simskolor brukar ju vara på helgerna så jag kanske hoppar simning och kör gymmet istället. Men träning ska det bli, vad det än blir!

Hitills i utmaningen känns det jättebra! Jag ser faktiskt redan skillnad på kroppen och jag kunde inte låta bli att väga mig imorse. -1.1 kg på vågen. REDAN! Jag förväntar mig varken att gå upp eller ner nu. Men snarare upp då jag kämpar för att bygga mer muskler. Har inget sockersug så långt ögat kan nå. Får jag det så har jag både 70% och 86% choklad i kylen som kan rädda mig. Smakade dock igår 3 små chokladbitar på Maxi när jag handlade för dom bjöd. Men det var också det enda. Ser inte det som ett misslyckande! Men det blir intressant att se hur helgen kommer kännas. Det är då suget kommer och det är då frestelsen är som störst eftersom Kevin äter... Men jag ska hålla mig! Tar med mig chokladen så har jag min räddare i nöden ;-)

Vardagsrumsgolvets förändring

Vi är supernöjda med det nya golvet i vardagsrummet! Känns som ett helt nytt rum. Vi har ännu inte flyttat in möblerna där, men ni kan få se före- och efterbilder hitills!

FÖRE!


EFTER!

Ljuset föll sig inte så bra, men ni ser skillnaden! Imorgon tar jag nog bilen till IKEA och köper en ny matta. HATAR den gröna vi haft innan och vill ha en vit/beige nu, men det vill inte Kevin. Han går med på en brun så det får det bli! Bättre än den gröna vi har, den är gräslig!

Startvärden

V.1 i utmaningen

Nu har jag alla startvärden!

3 km löpning på löpband: 14 min och 47 sek.
Antal sek i plankan: 1 min och 40 sek.
Antal armhävningar på tå: 7 st.
Antal sek sittandes 90 grader mot vägg: 47 sek.

Där är resultaten jag kommer kämpa för att förbättra! Jag har inget slutmål på hur många sek eller antal jag ska ha uppnått om 10 veckor. Men en ständig utveckling vill jag se!

Styrka överkropp

V.1 i utmaningen

Puh, denna dagen har gått i ett! Men träning hanns med i eftermiddags. Det blev styrka ök och intervaller som avslutning. Jag gick hungrig till gymmet och det var inge bra alls. Trodde jag skulle träna tidigare men det blev massor med ärenden innan träningen så jag hann bli hungrig innan jag kom till gymmet.

Det blev i alla fall ett svettigt pass. Jag satt härom dagen och skrev ner ett ök (överkropp) pass och ett nk (nederkropp) pass. Testade mitt ök pass idag och jag tycker jag har lyckats väldigt bra! Alla övningar är såkallade supersets. Två övningar direkt efter varandra, vila och sedan upprepa 3 gånger så jag kör 8 reps x 3 set. Här kommer det jag gjorde idag:

Uppvärmning: 5 min crosstrainer

Rodd med stång: 20 kg
Axelpress med ben: 15 kg

Hantelrodd: 12,5 kg
Hantellyft åt sidan: 3 kg

Frenchpress: 4 kg
Kickback med hantel: 5 kg

Hantelcirklar: 4 kg
Bicepscurl med stång: 12,5 kg 

Plankan 3½ min + 7 armhävningar.
Intervaller på löpband. 20 sek löpning, 40 sek vila x 8. Började på 12 km/h, slutade på 19 km/h. 

Det var dagens träningspass det! Dom 4 superseten är styrkan jag satt ihop för ök. Ska sätta ihop fler pass så jag kan variera lite! Kanske gör om i passen efterhand, men jag har en bas i alla fall!

Kyckling med ris och grön curry

Igår blev jag så sugen på "riktig" mat. Det luktade thaimat i trappen under dagen så jag bestämde mig för att jag skulle laga något åt det hållet. Hittade ett recept hos Theans. Jag gjorde om det lite och åkte och åkte och handlade. Kan tillägga att det var superenkelt att göra, det är ett måste när jag ska laga mat ;-). För att ni ska få en inblick i vad jag brukar äta så är detta lyxmat för mig. Annars är det spenat, broccoli, lax, bulgur och sådant. Så detta var veckans lyxmat! Ris är inget jag egentligen vill äta på kvällen då det är kolhydrater. Försöker hålla det till dagtid.



Ingredienser:
Ris
Lite av det gröna på purjolöken
2 röda paprikor
600 g kyckligfilé
1 msk olja
30 g asiatiska kryddor (frysta)
1 burk grytbas: Thai green curry mild.
Salt och peppar (det hoppade vi)
1 lime

Gör så här: 
1. Koka riset enligt anvisningarna på förpackningen.
2. Ansa och strimla purjolöken och paprikan samt skär kycklingfiléerna i strimlor.
3. Bryn kycklingen i oljan, tillsätt purjolök, paprika, kryddor och grytbasen.
4. Låt koka i ca 8 min, smaka av med salt, peppar och pressad limejuice.

TIPS
Nästa gång vi gör om detta kommer vi tillsätta en burk kokosmjölk också för det blev inte så mycket sås av endast grytbasen. Ett tips till är att verkligen s t r i m l a kycklingen för jag tyckte våra kycklingbitar blev lite för tjocka. Man kan också tillsätta babymajs om man tycker om det, äggnudlar istället för ris. Du kan variera rätten i all oändlighet.


Le Cardinal

I tisdags var jag och Kevin ute och åt. På älskade Le Cardinal som har stans godaste mat! Det var löning och vi hade månadsdag så vi passade på. Dessutom var detta en del av min present när jag fyllde år, bättre sent än aldrig, hehe!

På denna restaurangen har dom krysskort där du kryssar i vilket kött du vill ha, hur stor bit och hur den ska vara stekt. Sedan får du kryssa i om du vill ha potatisgratäng, pommes, bakad potatis m.m. Sedan tillbehör såsom smörstekta champinjoner, haricot verts, sparris, kantareller m.m. Och sedan sås, aromsmör och sallad.
Jag valde en oxytterfilé medium stor och medium stekt med potatisgratäng, smörstekta champinjoner, rödvinssås, vitlökssmör och tomatsallad. SVINGOTT! Denna restaurangen rekommenderar jag varmt om ni har vägarna förbi Helsingborg eller bor i närheten!

Golvläggardags!

Nu kommer snart golvläggaren. Kanske att han behöver ha bort sladdarna från vardagsrummet och då ryker internet. Så det blir kanske inte så mycket bloggande mer idag för när Kevin kommer hem tar han datorn. Min mobil måste jag lämna in. Högtalaren är kass, hör ingenting så jag måste ha headset för att kunna prata. Och där rök min sista bloggchans!

Så här ser vårt vardagsrum ut just nu. Jag har tagit av sofföverdraget för jag ska tvätta det. Lika bra att passa på nu så allt är rent och fint när det är klart!

Fil med müsli

Sitter och äter frukost och dricker grönt te. Jammi!

Det blev lättfil med müsli. Jag köper Risentas lösviktsmüsli. Här har jag blandat dinkelflakes, dinkelpuffar, quinoapuffar, tranbär, naturella nötter, pumpafrön, solrosfrön, svarta sesamfrön och linfrön. Supergott och nyttigt! Andra müslisorter man köper i färdiga paket innehåller oftast så mycket socker. I denna müslin har jag bara valt ut nyttiga saker och tar inte torkad frukt som innehåller socker. Ett tips till er som vill variera er müsli lite. Det är inte jättebilligt, men sååå mycket godare så det är värt det! Tror det kostar 7.90 hg.

Bonde söker fru

Ligger i sängen i vårt numera kombinerade vardagsrum/sovrum och kollar på bonde söker fru. Börjar bli jobbigt att leva på typ 12 kvm. Men imorgon vid lunch kommer golvläggaren, jippi!! Så imorgonkväll ska jag tvätta fönstren, torka lister och golv i vardagsrummet! Kevins spel som han väntat på i flera månader kommer tyvärr imorgon så han ska spela från det han slutar jobb tills han ska gå och lägga sig så imorgon blir det ingen flytt av möbler. På fredag ska Kevin iväg efter jobb och kommer inte hem förrän på natten så det är alltså två hela dagar kvar i detta kaoset! På lördag eftermiddag flyttar vi rätt allt igen. Men jag står ut, jag vet ju att det kommer bli sååå bra när allt är klart!


10-veckorsutmaningen v.1

V.1 i utmaningen

Nu har jag precis kommit hem från mamma. Passade på att sitta där och snacka lite istället för att bara sitta hemma i sovrummet och uggla. Innan jag kom till mamma hade jag tränat. Svettigt blev det idag, minst sagt. Jag har träningsvärk från HELL i rumpan efter gårdagens intervaller. Men jag körde på som jag planerat - 3 km löpning för att få en starttid som jag ska förbättra under dessa 10 veckor. Sedan blev det plankan 3 min, den ska vara med VARJE dag, 3 min om dagen under dessa 10 veckor. Sedan avslutade jag med 200 hopp med hopprep och sen la jag mig i massagestolen 10 min innan jag gick hem! Gött! 
Nu har jag bara "antal sek sittandes 90 grader mot vägg" kvar att ta tid på. Den tar jag när träningsvärken lugnat sig lite ;-) Sedan är alla mina startvärden klara!

Imorgon är jag tveksam på om jag ska simma som jag planerat eller faktiskt testa body balance? Jag har bokat body balance i alla fall. Den är redan 6.45 imorgonbitti så det blir att gå upp TIDIGT.


Status i lägenheten

Målaren har precis gått. Äntligen är vardagsrummet färdigmålat! Nu är det bara nytt golv som ska läggas där. Vi fortsätter leva i sovrummet några dagar till. Det är ganska mysigt trots att det är otroligt trångt. Kevin sa igår "Vi kan hyra ut vardagsrummet så bor vi här inne". Haha jovisst, om vi vill bli ovänner är ju det en bra idé ;-)

Ska ringa Kevin om en timme och berätta att han kan ringa till byggfirman som har kontakt med golvläggaren att det är fritt fram nu. Kevin ska även ringa vår hyresvärd och säga att vi vill ha köket renoverat. Lika bra att ta allt nu när det ändå är kaos här hemma. Golvet i hallen måste dessutom också bytas och det ska tapetseras om eller målas om i hallen också, så detta blir mer eller mindre en helrenovering. Bara badrummet kvar sen... Men det kan vi drömma om ett tag till!

Lunch

Dagens lunch var:

2 skivor kassler, stekta i olivolja, 200 g broccoli, lättkesella med sambal oelek och fullkornsbulgur.
Väldigt mättande kan jag säga!

När jag kom hem från träningen vid 11 åt jag två knäckebröd med ägg och kaviar (2 ägg). Detta för att det är viktigt att få i sig kolhydrater och proteiner så snabbt som möjligt efter ett träningspass. Ägg har bra med proteiner och knäckebrödet kolhydrater. Kaviarn skulle jag skippat, men det blir såå mycket godare med den. Dessutom äter jag väldigt lite kaviar så det kan ju vara lite strunt samma ;-)


Första träningspasset v.1

V.1 i utmaningen

Första träningspasset på min 10-veckorsutmaning är avklarat!

Idag började jag med intervaller. Lutning 15 på bandet och hastighet 13 km/h. 20 sek löpning, 40 sek vila x 10. Sista intervallen höjde jag bandet till maxad lutning: 20 och ökade hastigheten till 13,5 km/h. Det känns i benen nu kan jag säga. Efter det körde jag styrka för hela kroppen.

Jag känner inte riktigt till det gymmet än så jag far runder lite för allt finns inte samlat som det gjorde på Friskis. Jag tränar endast med fria vikter, BOSU-bollar, pilatesbollar, gummiband m.m. Inga maskiner. Endast latsdrag. På friskis fanns allt det jag tränade med vid en stor matta. På Filborna finns det olika "stationer" med allt sådant. Det är ett stort minus med bytet av gym. Men jag ska sätta mig ner och kolla igenom Olgas styrkeövningar och Lofsans styrkeövningar och skriva ner ett träningsschema. Måste få struktur när jag kör styrka. Så detta ska jag ägna mig åt nu!

PS! Startvärden för mina tester kommer i slutet på denna vecka när jag hunnit träna igenom alla. Startvärden för  antal armhävningar på tå och plankan-tiden är klart men jag skriver allt i ett inlägg i slutet på veckan när alla är avklarade!

Min vanliga frukost

Idag åt jag havregrynsgröt med blåbär till frukost. Oftast äter jag detta till frukost förutom vissa dagar då jag äter knäckebröd och fil med müsli. Nu kör jag med fiberhavregryn istället för vanlig. Dom första portionerna var inte alls lika goda som med vanlig havregryn men nu har jag vant mig och känner nog ingen direkt skillnad.

Ser inte jättegott ut på bild, men det är det! Mycket godare med frysta blåbär i än med sylt. Så byt ut sylten och slipp det onödiga sockret!
Jag dricker numera också alltid en kopp grönt te och ett glas vatten till. Då håller sig mättnadskänslan i lite längre.

Laxlunch

Lotta önskade inlägg om vad jag äter. Självklart ska jag berätta det! Jag fotade min lunch igår så den kan jag visa här. För det blir ofta något i det stuket.

1 laxfilé, ärtor, fullkornsbulgur och spenat. Råkade köpa lättstuvad spenat istället för hackad. Inte att rekommendera. Hackad spenat blir mycket godare!

Ett tips för att underlätta några luncher/middagar framöver är att göra lite storkok. Jag kokade 6 portioner bulgur och har nu en matlåda i kylen som kommer räcka till säkert 4 middagar till. Perfekt!

Kaos i vårt hem!!!

Jag kan blogga precis som vanligt!!! Igår tömde vi hela vardagsrummet, men vi lät soffan stå kvar i mitten av rummet. Det är tillräckligt kaotiskt här i lägenheten.

Så här ser vår datorhörna ut nu... Kevin har satt in vår 46" tv som datorskärm. Riktigt jobbigt stort! Har man inte fått ont i ögonen av att sitta vid datorn innan så har man det nu. Men han envisas med att ha det så här så det är bara att stå ut några dagar :-P.

Här är vårt tomma vardagsrum. Måste dammsuga där inne innan målaren kommer. Pinsamt mycket damm bakom soffan. Igårkväll när jag flyttade fram den i rummet var där så dammigt där bak att det var mjukt och luddigt att gå på, haha.

Och hallen...

Och kaoset i köket. Det tog mig säkert 5 minuter att få tag i teet i skåpet på vänster sida. Till slut fick jag klättra in bakom tavlan och soffbordet som står där. Nu får teet stå framme tills vardagsrummet är kvar! Jag dricker minst 2 koppar om dagen och då är det jobbigt att behöva klättra varje gång ;-)

SM-guld





Igårkväll var vi nere i stan för att fira vårt älskade fotbollslag, HIF. Dom tog SM-guld och är nu Svenska Mästare! Wiiihooo! Jag är ingen fotbollsnörd och bryr mig väl inte så värst mycket, men Kevin skulle ner så jag hängde på. Det var skön stämning och det sköts massor av raketer. Kändes lite som nyår. Var bara tvungen att dokumentera detta för framtiden, hehe.

Dags att tömma vardagsrummet!

Jag kommer nog inte blogga så jättemycket de kommande dagarna. Vi ska tömma hela vardagsrummet på grejer nu när Kevin kommer hem. Imorgon kommer målaren och ska måla två väggar i vardagsrummet och även taket. På onsdag kommer förhoppningsvis golvläggaren och lägger nytt golv. Så vi hoppas att vi ska kunna få tillbaka allt på torsdag! Jag har min laptop som jag ska be kevin fixa internet till (vet inte om det går då allt är kopplat från vardagsrummet, men jag ska försöka fixa) så kan jag blogga!

Eftersom alla möbler ska ut från vardagsrummet om ca 1 timme så är det dags att lägga klart det förbannade pusslet!

Har havet kvar nu och det är sååå segt. Sitter och letar formar på pusselbitarna. Men nu när vi kommit så långt och lagt ner så många timmar på pusslet måste vi göra det klart. Så nu ska jag sätta mig och pussla. Håll tummarna för att jag hinner!

10-veckorsutmaningen

Nu är det dags för en ny utmaning! 10-veckorsutmaningen döper jag den till eftersom den kommer att pågå i 10 veckor. Målgången kommer vara på nyårsafton. Jag har tagit mått och vikt nu innan utmaningen, kommer ta ny vikt och nya mått om 5 veckor och sedan till slut på nyårsafton. Före-bilder är tagna och efter-bilder kommer att tas efter 10 veckor.

Målet med denna utmaning är att jag ska vara i toppform om 10 veckor. Jag kommer satsa stenhårt och kommer ta bort godis och dylikt helt och hållet. Endast vid speciella tillfällen kommer jag äta sådant, men inte ha en gång i veckan då jag får äta. Nu måste jag vara hårdare. Mörk choklad, 70% eller 86% är det jag kommer äta när suget kommer.

Jag kommer börja utmaningen imorgon då jag har fruktansvärd träningsvärk som nästan krampar i hela benen. Jag ska hela tiden förbättra mina resultat och jag kommer ta några styrkeövningar och en konditionsövning jag ska jobba för bättre resultat hela vägen i mål. Dessa är:

3 km löpning på löpband.

Antal sek i plankan (max).

Antal armhävningar på tå.

Antal sek sittandes i 90 grader mot vägg.

Dessa övningar kommer jag jobba mycket med och ni kommer få uppdatering hur det förbättras. Jag kommer även jobba mycket med längre löparsträckor då jag ska springa 3 mil om 11 månader. Jag kommer också träna mycket intervaller för att jobba upp en bra kondition. Alla inlägg som har med utmaningen att göra kommer vara samlade i denna kategorin. 

Ni som vill får mer än gärna hänga på i utmaningen, orkar ni inte 10 veckor, kör det ni orkar. Hade varit kul att ha någon att utbyta resultat och pepp med!
Nu kör vi så det ryker resten av året!


Bakluckefynd!

Söndag idag vilket innebär bakluckeloppis! Det var så roligt förra veckan så jag har gått och längtat i flera dagar nu. Idag fanns där inte lika mycket i vår smak som det gjorde sist. Men jag gjorde några fynd! Som ni kanske vet så älskar jag böcker. Pocket ska det vara, och helst sanningsbaserade med obehagliga handlingar. Hittade 4 böcker på loppisen.

Dessa blev det! 10 kr st. Perfekt! Gömda var jag osäker på om jag hade hemma så jag köpte den för säkerhets skull. Har läst den 2 eller 3 gånger redan men kan utan tvekan tänka mig att läsa den igen! En av dom bästa böckerna jag läst! Rekommenderar den VARMT om ni inte läst den.

Sen hittade jag massor med Sköna Hem-tidningar. för att vara exakt - 24 st. Dom är gamla från 2005-2008. Det är inte från jan-dec på alla åren, men dom flesta finns.

20 spänn för hela högen!!! Snacka om fynd. För mig spelar det ingen roll att tidningarna inte är nya, där finns ändå massor med inspiration. Så nu har jag att läsa ett bra tag framöver! Nästa loppis ska jag försöka hitta tidningar inom träning och hälsa för det älskar jag också att läsa!
Inredning och träning och hälsa är mina största intressen!

Sammanfattning av höstutmaningen!

Idag är sista dagen på höstutmaningen och den ägnar jag åt vila! Denna veckan blev det 5 träningsdagar och det känns bra. Denna utmaningen har pågått i 10 veckor med start den 15 augusti. Jag har inte alls nått de resultat jag önskat utan jag står och stampar på samma ställe som för 10 veckor sedan ("kroppsutseende-mässigt"). Dessa 10 veckorna har i alla fall fått mig att inse att jag måste göra ÄNNU mer för att nå mina mål! Så lite mer jävlar anamma har utmaningen gett mig!
Jag har kollat igenom mappar på datorn efter före-bilder och de bilder jag tog måndagen den 15 augusti, när utmaningen började var inte alls bra och där fanns ingen bild från sidan. Så jag har valt att jämföra med bilder som är tagna den 7 augusti - en vecka innan utmaningen började.



Där har ni dom! Det skiljer 0,2 kg mellan bilderna. Mått har jag glömt att ta före så jag lägger inte ut några efter-mått.  

 Jag har under dessa 10 veckor också nått 2 av mina mål när det gäller löoning. 1, springa 3 km under 15 min.

Detta målet nådde jag den 31 augusti.

Mitt andra mål var att springa 5 km under 26 min.
Detta målet klarade jag igår!

Denna utmaningen har varit rolig, men jag har inte gett allt jag har, det kan jag erkänna. Vi var i Egypten tredje veckan av utmaningen och där blev ingen träning och bara massor av gotte. Jag har varit sjuk i 10 dagar så jag har missat totalt lite mer än 2,5 vecka av utmaningen. Killerweeksen har jag misskött och inte klarat av helt fullt ut. Mitt mål med denna utmaningen var att få mer muskulös rumpa och ben och lite muskulösare har jag nog blivit men inte speciellt märkbart... Men nu vet jag att jag måste gå in för träning och kost helhjärtat och träna v a r i e r a t. Det är A och O för lyckade resultat. Jag har åtminstone nått två mål gällande min kondition så helt platt fall är det inte. Men jag är besviken för att det inte är mer skillnad på kroppen.

Höstutmaningen v 10

Det blev stressigt igår efter träningen därför uppdaterade jag inte något efteråt! Jag var inne och läste på Lottas blogg innan jag åkte till gymmet. Såg att hon sprungit 5 km som hon dessutom fick en bra tid på! Jag blev peppad och kände ett misslyckande från min egen sida att jag inte lyckats med mina 5 km under 26 min som jag satt upp som mål att klara innan höstutmaningen var slut. Så jag bestämde mig för att det skulle bli 5 km löpning istället för crosstraining igår.

Satte mig i en av massagestolarna på gymmet (jo, där finns sådana. RIKTIGT skönt!) innan jag började för jag hade ont i ryggen och tänkte att lite massage skulle hjälpa till lite i alla fall.
Efter det körde jag igång. Började på 12 km/h på bandet. Efter ca 2,5 km minskade jag till 11.5 km/h. Dom sista 3 minutrarna ökade jag succesivt upp till 14 km/h. Så här blev resultatet:

JAG KLARADE DET!!!! Jag fuskade dock lite. Fick hoppa av bandet i 5-10 sek ungefär 4 gånger pga att ryggen gjorde ont. Men plussa på 40 sek och jag klarade det ändå. Så stolt jag är!!! Men det var precis att det gick. Trodde att jag skulle svimma mot slutet för jag blev lite yr och vinglade till på bandet, men jag gav mig inte och det är jag glad för!

Höstutmaningen v 10

Godmorgon! Vaknade för en halvtimme sedan, blev en lång sovmorgon efter nattens pusselläggning. Har träningsvärk i HELA kroppen. Dom där intervallerna var alltså inte att skoja bort. Hade som plan att springa 5 km på löpbandet idag. Har ju som mål att klara det under 26 min innan höstutmaningen är slut (vilket är imorgon). Men jag har sjuklig träningsvärk i hela baksidan av benen så det kommer aldrig gå.
Hade för bara en timme sedan beslutat mig för att hoppa över träning idag. Men nej, det blev ingen träning i torsdags och imorgon blir det ingen så idag ska det bli. Tänkte köra 20 intensiva minuter på crosstrainern.

Ska bara dricka upp mitt te sedan ta bilen till gymmet! Är taggad nu! Foton tas imorgonbitti och jag kommer lägga ut före- och efterbilderna här så ni får se. Tror dock inte att det hänt något märkbart med utseendet på kroppen. Men man vet aldrig!


Pussel

Jag kan inte sluta!!! Har suttit i 2 timmar nu för att få ihop skogsbiten på pusslet. Har ont i nacken och ont i huvud av all koncentration. Men jag ger mig inte! Har bara ca en tredjedel kvar. Dags att fortsätta så jag får sova nångång, hehe.


Höstutmaningen v 10

Nu är det gjort! 1 års träningskort på Filborna Arena är nu införskaffat. Det känns faktiskt bra! Det enda som inte känns lika bra som Friskis är att det är 2 km dit istället för drygt 1 km som det är till Friskis. Men jag får lägga min lata sida bakom mig och inte låta den ta över!

Självklart tränade jag idag också när jag ändå var där och köpte kort. Har varit sugen på intervaller länge nu så det blev det såklart. 20 sek spriiinga, 40 sek vila x 10. Jag började med hastigheten på 15,5 km/h. Och höjde hela tiden och den sista satte jag på 19 km/h. PUH. Det var jobbigt, precis som det ska vara. Men nästa gång tror jag att jag börjar på 16,5 km/h eller lägger på lutning så det blir ännu jobbigare!
Efter det körde jag lite biceps och triceps och sedan självklart min planka i 3 min. Sedan avslutade jag med pw på bandet. 17 min med lutning 15.

Ursäktar bildkvalitéten. Bilden är beskuren därför är den så kornig. Men här har jag lutning 15. Ser inte mycket ut för världen med det ÄR jobbigt kan jag säga!
Efter 7 min höjde jag lutningen till max vilket är 20.

Så här såg det ut. Pulsen låg på 185 i princip hela tiden. Jag måste kolla upp min maxpuls för på löpbandets pulsanvisningar slutar den på 180 och då är det maximal träning för en 20-åring. Men jag hade aldrig orkat ligga i min maxpuls så länge så jag har nog ganska hög maxpuls.

På tal om pulsen, när jag provtränade på filborna en vecka i januari testade jag indoor walking aktivio (med pulsklocka) och då låg jag på röd markering stora delar av passet och det är ca 90-100% av sin maxpuls och den kan man inte ligga i så länge så instruktören sa att jag får höja maxpulsen nästa gång jag ställer in den. Enligt denna sidan får man fram sin maxpuls genom att subtrahera 220 med sin ålder. Alltså ska min ligga på runt 200 slag i minuten. Jag tror min ligger högre än så eftersom jag ligger på så hög puls när jag springer eller träna på crosstrainern.

Två dagar kvar av utmaningen nu!!! Inga gottigheter ikväll - imorgon är det kalas för Alve vilket innebär att där kommer ätas gotte, alltså får jag avstå idag. Även på söndag. Sålänge jag håller mig mätt så ska jag nog klara det eller gå och ställa mig framför spegeln och fråga mig själv om det är värt det ;-)

Renovering pågår

Sitter och väntar på målaren som ska komma och spackla. Ni kommer kanske ihåg att vi fick golvet i vardagsrummet upprivet i mitten på augusti pga fukt? Igår var en man här och gjorde en fuktmätning för att se om det hade torkat och det har det! Äntligen!!! 4 veckor blev 8 veckor med upprivet golv. Så idag kommer en målare för att spackla igen väggen. Nästa vecka läggs förhoppningsvis ny parkett. Ska bli så skönt att få det färdigt. För er som inte orkar klicka in er på länken så kommer här en bild på hur det sett ut i vardagsrummet nu i 8 veckor.



Vet inte om jag skrivit om att Kevin försökt förhandla med vår hyresvärd om att få renovera vårt kök. Kevin föreslog att hyresvärden betalar allt material och sen gör Kevin jobbet gratis. Hyresvärden skulle fundera på det och höra av sig "snart igen". Efter nästan tre veckor utan att vi hört något ringde Kevin honom i tisdags. Han sa då att det finns en möjlighet. Det är att vi får köket renoverat av hantverkare. Ett vitt kök med en mörkare bänkskiva och ett mörkare kakel, även nytt golv och målade eller tapetserade väggar. Detta skulle bli ett pålägg på hyran på 530:-/månaden.

Eftersom Kevin står för hyran nu när jag inte har någon inkomst så är det han som får ta beslutet. Men det lutar starkt åt att vi kommer godkänna detta. Vi ska bara få se bilder på ett kök här i närheten som nyligen är renoverat för att se om det är något vi gillar. Hyresvärden ska ha fixat bilder till nästa vecka, så vi får hålla tummarna för att han har fixat det då så vi kan komma igång med en eventuell köksrenovering så fort som möjligt!

Propp och garderobsblomma

Nu har jag precis hämtat hem bilen. Följde med mamma till sjukhuset i förmiddags, därför blev bilen hämtad lite senare. En "plätt" på 5 cm i diameter har varit svullen på mammas vad och även varit varmt och ömt när man känt på stället så hon ringde vårdcentralen igår. Dom misstänkte en propp i benet så hon blev skickad till akuten för blodprov, men dom fick inte tillräckligt med blod, så hon skulle dit idag igen och lämna mer. Hon fick besked efter någon timme om att det mest troligt inte är en propp, dom vet inte vad det är. Men nu ska hon låta det gå ett tag och se om det blir värre. Jag håller tummarna för att det försvinner! Min fina älskade mamma! ♥

På tal om något helt annat så har en av våra garderobsblommor inte mått alls bra den senaste tiden. Stängerna har i princip ruttnat i roten och bara gått att ta av så jag pratade med blomsterexperten själv = mamma. Hon sa att jag skulle tömma hela krukan på jord och tvätta av rötterna och även diska ur krukan ifall rötterna möglat, så att det inte sprider sig. Och sen i med ny jord. Sagt och gjort. Det slutade så här.

Hela 7 stänger var ruttna i roten och fick slängas... Så nu ser blomman ut så här:

Hahaha! En ensam liten stång kvar. Hoppas den förökar sig... Jag ska flytta den till hallen sålänge där den inte syns utåt ;-)

Nu har jag bestämt mig!

Mannen/gubben eller vad det nu är, som skulle göra servicen på pappas bil ringde igårkväll och sa att det skulle kosta 7500(!!!) Jag ringde pappa direkt och han sa att det var alldeles för dyrt för en vanlig service så jag ska gå och hämta bilen igen. Så kl 10 tänkte jag gå ner och hämta hem bilen igen. Lite pinsamt, men 7500 kr känns lite överpris faktiskt. Det är värt den pinsamheten!

Idag har jag fortfarande träningsvärk i benen så jag funderar på om det får bli en fridag från träningen idag... Funderar nämligen på att slå till på gymkortet imorgon och då vill jag kunna köra intervaller fullt ut. Jag har bestämt mig för att det blir Filborna. Där är dyrare, men jag har tillgång till så mycket mer. Den kilometern det är längre får det vara värt! Man måste våga chansa och gå nya vägar. Nu får jag lämna min trygga Friskis-borg bakom mig och ge Filborna chansen i ett år framåt. Detta blir nog bra!

Ska ringa min sjukgymnast idag också. Min rygg är inte alls bra. Har ont nästan konstant och måste kolla upp det! Träningen förbättrar ju inte den nu, det gör bara ont när jag tränar så jag måste kolla upp vad som kan ha hänt...


Höstutmaningen v 10

Dagens träning blev en pw på 35 min. Jag lämnade pappas bil på service kl 10 idag och hade inget annat val än att gå hem. Jag passade på att gå en rejäl omväg och stannade till hos mamma några timmar innan jag gick hem. Rundan blev 3,7 km och jag gick så fort jag bara kunde i både motvind och sidoblåst. När jag kom hem blev det 3 min plankan och nu är jag färdigtränad för idag.

Jag har träningsvärk i benen och ryggen efter gårdagens tabata-intervaller. Det gav alltså något, gött!


Bengalen ÄR vår framtida katt

En liten update i vårt bengal-letande!

Besöket hos bengaluppfödaren gick jättebra igår! Vi kom inte där ifrån förran 19.45! Supersöta katter och psyket på katten passar oss såå mycket. En blandning mellan en hund, katt och människa. Förvånadsvärt kloka och smarta katter. Vi har bestämt oss, det blir en bengal. Nu ska vi bara hitta den perfekta!

Har ringt en uppfödare till idag och försöker få tag på 2 till, men dom har inte svarat i telefonen än. Vi plöjer igenom hela skånes uppfödare. Katterna är dyyyra men vi båda börjar vänja oss vid prisklasserna för vill vi ha en fin bengal så kostar dom inte 5000. Dom vi var hos igår tar mellan 10 000 - 12 500. Dom vi har fått tag på idag tar 9 000 - 12 000. Och vi vill ha en hane för dom är större än honorna och då får vi räkna med 10 000 som det verkar just nu.

Men vi ska ringa runt till alla Skånes uppfödare och se om dom håller sig i samma prisklass. Jag och Kevin kommer självklart betala halva katten var så då blir det inte lika fasligt dyrt.

Detta är vår nya kvällssysselsättning

Vi köpte ju som sagt ett puzzel i söndags på bakluckeloppisen. Kevin är eld och lågor här hemma och går in för puzzel-läggningen rejält. Så det är detta vi gör om kvällarna! Jag och mitt icke-existerande tålamod får riktigt bra träning nu. 1000 bitar var nog att ta oss vatten över huvudet. I alla fall när 30% av puzzlet består av vatten.

Vi har tagit in den starkaste lampan vi har här hemma för att få bra ljus. Jag har fått strikta regler från Kevin där han förklarar att det är förbjudet för mig att puzzla när han inte är hemma. Igårkväll sa han "Puzzlar du när jag inte är hemma så tar jag isönder det när jag kommer hem" och självklart sades detta med glimten i ögat. Min älskade sambo!


Besök hos uppfödare

Om en timme ska vi på en liten dejt. Kevin ringde en bengaluppfödare igår och berättade att vi är intresserade av att bli bengal-ägare, så vi bokade in ett besök hemma hos dom. Kl 17 ska vi dit och prata katt! Wiiiie!!! Vi ska inte skaffa katt än, men eftersom detta är ett stort steg för oss vill vi ha lite "kött på benen" innan vi ger oss in i bengal-världen.

Titta bara så fin den är! Jag är fast! En liten minileopard. Visste ni att man kan lära denna katten sitta? Den älskar att leka apport, och dom flesta bengaler älskar att bada! Så häftigt!


Höstutmaningen v 10

Dagens träning är avverkad! Det tog emot att sätta igång idag. Jag var så nära på att hoppa träning idag. Men det är den tröskeln man ska ta sig över. Jag vet ju hur härlig känslan är efteråt!

Idag blev det tabata-intervaller. Första gången jag testade det. Det var jobbigt, precis så jobbigt det ska vara. Så jobbigt att jag var nära att skita i det efter första omgången, andra med, tredje med osv.Jag bestämde mig för fem övningar. Dessa blev det:

Uthopp (började med detta för att få igång pulsen)
Plankan
Knäböj
Armhävningar
Step-ups på stol

Man kör 20 sek, vilar 10 och upprepar detta 8 gånger, då har man jobbar effektivt i sammanlagt 4 minuter. Så 4 min per övning blir det. HÄR kan ni som vill läsa mer om tabata-intervaller.

Detta kommer jag köra fler gånger, roligt och tidseffektivt sätt att träna. Bra att variera träningen lite också. Ska testa det på löpband när jag bestämt mig för vilket gym det blir.

Nyttig smulpaj

Igår testade jag en smulpaj jag hittat hos Olga. En nyttig variant. Annars hade jag inte gjort den en vardag och njutit av den som jag gjorde ;-). Finns det något bättre än att äta gotte med gott samvete för man vet att det är nyttigt? Nej, jag tror inte det! Var så ivrig på att smaka pajen innan jag hann fota, därav den lite slafsiga bilden, haha.


1, 5 dl bär- placera i form

Blanda ihop:
150 g minikeso
0, 5 dl kokosflingor/havregryn eller 50/50
Lite vaniljsocker
Lite vatten för att forma degen
200 grader i 20 minuter.

Sås till pajen:
Blanda lättkesella med vaniljsocker. Jag vispade det för att få det lite fluffigt.


Tidig morgon

Jag vaknade kl 4.17 av att jag var kissig. Gick upp och kissade och gick och la mig igen. Men kunde inte somna om. Det gick inte. Kl 5.06 tog jag upp mobilen och spelade lite spel och kollade bloggar. 5.50 gav jag upp och gick upp och kokade te och gjorde frukost. Skönt att vara uppe i tid efter att jag sov till 11.30 igår. Men jag somnade vid 00 igår och har alltså inte fått mer än ca 4 timmars sömn inatt. Piggheten slår väl tillbaka om någon timme och då får jag väl ta en powernap.

Kl 11 ska jag träffa min syster på IKEA, vi ska äta lunch och köpa kaffe/temuggar. Vi var hemma hos henne och hennes sambo i torsdags och såg att hon hade så fina muggar. Hon sa att hon skulle köpa fler en dag och vi slog ihop en träff. Jag måste också ha några nämligen! Dom är ljusrosa utanpå och vita inuti.

Och 15 spänn för denna mugg kan man ju lugnt leva med!

Höstutmaningen v 10

Sista veckan i höstutmaningen!!! Denna veckan ska jag försöka satsa på träning alla dagar.
Det blev bara 3 km i Pålsjö idag. Ryggen strejkar totalt. Förstår inte vad som hänt! Jag tänkte trotsa den och gå 3 km's rundan en gång till, men jag måste lyssna på min kropp. När den gör ont är det ett tecken på att det jag gör skadar ryggen på något sätt. Det känns så i alla fall. Det kanske bara blir värre om jag blundar för smärtan. Jag körde hem och gjorde 3 min plankan. Måste komma igång med det igen. Och när jag skaffat gymkort blir det mycket fokus på ryggträning. Tror jag slappat för mycket med det på sistone och att musklerna i ryggen är för svaga nu, därför gör det ont.

Jag höll ett bra tempo och eftersvettades en del. Så träning blev det av det trots att det bara blev 3 km istället för 6 som min plan var.

Grönsakssoppa


Idag sov jag länge igen så det var inte lönt att äta frukost. Gjorde lunch direkt. Det blev grönsakssoppa! Jag hade 4 morötter, 250 g broccoli, 1 burk majs, 1 gul lök, lite purjolök och lite vitkål. I med 1 grönsaksbuljongstärning och en köttbuljong (ekologiska självklart!). I med morötterna först, koka i ca 4-5 min och sen i med löken, släng efter några minuter allt utom majsen. Den ska i sist och bara precis bli varm. Jag kryddade med salt, peppar och lite vitpeppar. SKITGOTT! Dags att svira om till träningskläder och ta bilen till Pålsjö. Powerwalk står på schemat!

Höstutmaningen v 9

Denna helgen har INTE gått bra på gotte-fronten. Godis och annat gott fredag, lördag och söndag. Fan alltså. Det är hemskt svårt att hålla emot när man har ett gottemonster till sambo. Men detta var sista helgen. Nu är det stenhårt framöver. Ska jag nå mina mål till nyårsafton så är det dags att lägga i högsta växeln nu. Endast gotte MAX 1 gång i veckan, annars bara vid speciella tillfällen. Jag måste verkligen! Men inga förbud för då lär jag äta ännu mer. Men jag måste börja vänja bort gotte och hitta andra alternativ! Jag ska vara i form om 11 veckor, jag börjar tvivla på att det kan gå... Eller det går, men jag måste sluta med mitt gotte-ätande, annars lär det aldrig gå. Jag är redo att lägga av med det och endast äta 1 gång i veckan till att börja med och sedan försöka att inte göra det ens.

Men för att säga något positivt så är det att jag har träningsvärk efter gårdagens intervaller i backe. Sååå skönt! Imorgon är det igång med träningen igen! Går och funderar på om det blir Filborna eller Friskis. Kan. Inte. Bestämma. Mig. Det handlar ändå om 1000 kr skillnad och 1 år jag binder upp mig. Är så rädd att jag inte ska trivas på Filborna... Waaah! Jag tränar hemma tills jag bestämt mig! Imorgon är jag sugen på löpning!!! Men vet inte vad ryggen säger... Får se vart det slutar.

Bakluckeloppis

Jag och Kevin körde iväg på backluckeloppisen i stan vid 12-tiden. Vi var ute efter BRIO-järnväg till Alve. Föröker hitta begagnat eftersom det är så dyrt att köpa nytt. Dessutom får man oftast massor med både räls, tåg, broar, tunnlar osv till ett bra pris när man köper begagnat. Men vi hittade tyvärr ingen järnväg. Men vi hittade en del annat!


Puzzlet på 1000 bitar betalde vi 25 kr för. Vem vill bli miljonärspelet 50 kr, Närr och fjärranspelet 40 kr och Tusen strålande solar-boken 10 kr. Som hittat!!! Kevin köpte även ett komplett pokerset med marker och allt som hör till, för 100 kr. Tror det blir en runda dit nästa söndag igen. Det var ju skitkul, tyckte både jag och Kevin!!!

Nya brax beställda!


Dessa byxorna beställde jag igår från H&M. Dom är på rea och jag hade dessutom 25% på valfri vara så 111 kr är väl inte fyskam för dessa? Hoppas hoppas dom sistter som gjutet. Har lite problem med byxor med min lilla rumpa. Beställde i minsta stl, 34. Kanske är lite väl optimistisk där? Äh får se när dom kommer hem.

Höstutmaningen v 9

Hemma igen! Tröttare än tröttast kan jag säga. Det blev ingen löpning, ryggen gjorde ont innan jag ens kommit hemifrån. Det blev däremot intervaller i backen idag igen. Dom 3 första var en lek. Efter 2-3 minuter hade jag gjort dom tre första och jag var pepp. Kände att 18 min som jag trodde det skulle ta var lite väl. Trodde jag skulle sätta det på 13 min ungefär. Men TJI fick jag. Den fjärde spurten upp kändes som att springa in i döden. Fyfan vad det blev jobbigt helt plötsligt. Och de sista sju var lika jävliga, om inte värre. Blodsmak i munnen när jag hade hälften kvar.

Men jag genomförde det och det känns fruktansvärt bra nu efteråt! Dock är tiden inget jag skryter om, haha. 20.26 min tog det. Där har jag något att arbeta med! Den tiden ska vara ett minne blott till våren. Kommer försöka fortsätta köra intervaller där ca 1 gång i veckan tills vädret inte tillåter längre. Men till våren kan jag köra där desto mer. Undra vilken tid jag ligger på bara några månader innan Lidingöloppet?  

Nu njuter jag lördag. Ingen mer träning denna veckan. Det känns att jag tränat 5 dagar utan vila. Kroppen skriker efter vila just nu så imorgon blir det en lugn dag och nya tag på måndag - sista veckan i höstutmaningen!
Ikväll finns risk för att det kan slinka ner ett och annat onyttigt. Men jag känner att jag behöver det. DUMMA TANKE!!!!! Men jag unnar mig och tränar desto hårdare nästa vecka. Jag sköter kosten prickfritt annars. Nu ska jag steka en lax och ha lite spenat till!

Höstutmaningen v 9

Gårdagens träning var det ja. Jag sprang uppför backen 10 gånger och tog även tiden på hur snabbt det gick. Men jag stötte på ett antal problem under tiden. Det kom folk som använde sig utav den sidan där jag springer och det värsta var när en man började prata med mig. Han babblade på som om jag hade all tid i världen. Stod nog närmare 10 minuter och pratade med honom. Så tiden jag stoppade på kan jag inte räkna med, för det gick bra mycket snabbare än så. 29.51 min stannade jag på. Tror det tar ca 18 min annars. Får klocka nästa gång istället!

Här är den fruktansvärt jobbiga backen! Sprang ju mycket i den i våras. Nu blir det inte många gånger till detta året, kylan värkte i halsen emellanåt. 

Nu ska jag köra till Pålsjöskog, där backen också finns, och springa lite! Tänkte ta 3 km och springa så snabbt jag bara kan. Har inte sprungit den sträckan utomhus på läääänge utan bara på löpband. På löpbandet är det ju lättare att få en bra tid eftersom man springer plant och utan vind. Denna rundan har både backar och trappor så det ska bli intressant att se hur snabbt jag kan klara det på! Har jag mer att ge blir det nog några rundor i backen också. Idag är jag laddad, det ska bli riktigt kul att träna!!! Kanske för att jag åt lite för mycket gott igår?

Dålig uppdatering!

Jag ursäktar att det inte blivit något inlägg under dagen. Jag skrev ett inlägg från mobilen i eftermiddags men självklart gick det inte att publicera... Är så trött på den där appen nu! Vi kom hem från Hanna och Rickard för 45 min sen. Vi har haft lite spelkväll och massor av gotte blev det. Så nu är min gottedag denna veckan borta så nu är det nyttigt resten av helgen. Hoppas jag inte får något sockersug för då kommer det gå som en dans, annars blir det bra mycket jobbigare...

Det blev träning idag också trots att jag inte var jättepepp. Som jag sagt tidigare - det är bara att ta tag i sig själv och bara genomföra det! Utan några förhandlingar med sig själv. Därför är kort men intensiv träning det som passar mig bäst! Idag blev det intervaller i backe. Berättar mer om det imorgon. Nu är det hög tid för mig att sova, ögonen hänger inte riktigt med längre! Sov gott alla fina!


Höstutmaningen v 9

Det blev ett sent första inlägg idag! Jag sov läääänge idag. Till 11.30. Kände inte alls för att träna idag och diskuterade med mig själv att jag behövde en vilodag samtidigt som jag försökte övertala mig själv hur härlig känslan är efter att faktiskt ha tränat.

Sagt och gjort, det blev träning idag! Jag tog fram min yogamatta och hopprepet. Träningsupplägget blev så här:

1 min planka
100 hopp
1 min planka
100 hopp
1 min planka
100 hopp
1 min planka
100 hopp
1 min planka
100 hopp
1 min planka
100 hopp
1 min planka
100 hopp
1 min planka
100 hopp
1 min planka
100 hopp
1 min planka
100 hopp

Alltså 10 minuter plankan och 1000 hopp! Detta tog mig 26.51 min att genomföra. Avslutningsvis körde jag 1 min ass-burner per ben. Jag mår fantastiskt bra nu efteråt och är glad att min lathet inte tog över. Imorgon är planen att köra ut till Pålsjö och köra intervaller i backe.  

Våren är säkrad!

Nu har jag skickat in min anmälan till vårens kurser på högskolor och universitet.


Så kommer jag inte in på omvårdnadsutbildningen innan januari så har jag förhoppningsvis plats i någon av dessa 7 kurser. Jag har valt distanskurser som är på högst 50%, detta för att jag ska kunna jobba på Puma januari-mars. På så sätt kan jag både plugga och jobba och få in pengar! Gött!

Men jag tar 4 veckor i taget. Nu hoppas jag på att få ett positivt besked på antagningen till novemberstarten på omvårdnadsutbildningen. Får jag inte det så tar jag det då. En sak i taget!

Höstutmaningen v 9

Det går bra hitills! Igår började varmvattnet fungera strax efter att jag skrev inlägget så jag tog på mig träningskläderna och gick ut för att springa en runda. Men efter 1 km gick det inte längre. Det högg i ryggen (mellan skulderbladen där jag tidigare haft ont) och jag lyssnade på kroppen och började gå istället. Jag envisades lite med att testa intervaller, men det kändes inte bättre. Jag gick hem igen och körde lite plankor, armhävningar och ass burner på yogamattan. Efter 14 minuter utan paus var jag genomsvettig! Idag har jag världens träningsvärk i hela magen. Känns riktigt bra!

Idag blev det en powerwalk, tänkte ju bara gå till Filborna och tillbaka, men det blev lite längre. När jag kom till Filborna hade jag gått 2 km och jag var sugen på mer! Jag gick en längre runda och det blev totalt 5,7 km. Känns riktigt skönt nu efteråt. Det tog emot att gå ut. Ligga i soffan och mysa med en kopp te och en film var så skönt så när filmen väl var slut var jag inte ALLS sugen på någon träning. Men det är bara att göra det. Hur mycket det än tar emot så är det värt det, för känslan efteråt är bara så härlig!

Jag vet inte om mitt ryggont när jag springer beror på mina skor, att det är för lite dämpning, eller om jag har blivit svag i musklerna igen. I början på sommaren när jag gjorde plankan varje dag i 32 dagar mådde min rygg utmärkt hela sommaren. Nu har jag inte gjort plankan dagligen utan bara när jag tränar och jag tror jag tränat alldeles för lite rygg och är därför tillbaka där jag var från början. Så nu är det plankor dagligen som gäller och mer ryggträning i övrigt. Om någon månad ska jag ge mig på att springa igen och är det inte bättre går jag ner på löplabbet och ber om hjälp att hitta ett par perfekta löparskor till mig!

Tidvågen

Efter tio med malou är slut så nu ger jag en film vi hyrde i söndags, ett nytt försök. Tidvågen heter den och är i samma stuk som the day after tomorrow. Men filmen är på koreanska så därför stängde vi av den, men jag tror att handlingen är bra så jag ger den en ny chans!

Efter filmen ska jag powerwalka till filborna och tillbaka för att se hur långt det är till mitt kommande gym :-)


Ont i hjärtat

Kon nyss hem från svärmor. Vi hämtade Alve på dagis vid kl 14 idag och lämnade han hos svärmor vid 18-tiden för han ska sova där inatt. Vi passade på att stanna och äta middag och umgås lite. När vi skulle gå gick jag fram till Alve på köksgolvet där han satt och lekte, jag sa hejdå och frågade om jag fick en puss. Han tittade inte på mig, när jag sagt hejdå några gånger och frågat om puss reste han sig och gick iväg. Jag gick efter honom och hans läpp darrade. Svärmor lyfte upp honom och då började han gråta, sträckte armarna efter mig och skrek "paaaoooiii". Dom följde med ut och vinkade när vi körde iväg och Alve fortsatte gråta, sträcka armarna efter mig och kalla på mig. Det gjorde så ont att lämna honom. Detta har aldrig hänt innan i denna utsträckningen. När hans mamma och pappa går blir han ibland ledsen, men inte med mig. Han är inne i en period med separationsångest. Jag förstår verkligen hur alla mammor känner i mammahjärtat när deras barn gråter när dom lämnas. Man känner sig rent av elak när man bara går! Men jag tror han är glad nu och myser med "tulla", min svärmor. Nu ska jag kolla outsiders!


Höstutmaningen v 9

Två veckor kvar av höstutmaningen! Igår blev det ingen träning. Jag hade fullt upp med att fixa här hemma, rensade ut i garderoben i hallen, slängde en del, upp med lite grejer på vinden och sedan körde jag och Elinor till IKEA. Köpte förvaringslådor och annat som också behövdes.

Men idag är tanken att träna. Har ju inget träningskort för tillfället så jag tänkte ut och springa intervaller eller springa 3 km och se om jag kan förbättra min förra tid. Men det finns ett problem. Vi har inget varmvatten så jag kan inte duscha. Det har av någon anledning varit avstängt sedan igår... Och det regnar ute vilket i sig inte hindrar mig från att springa, men man vill gärna komma in och duscha varmt efter en löprunda.

Om inte vattnet kommer tillbaka under dagen funderar jag på att åka hem till svärföräldrarna och låna deras löpband. Då kan jag både träna och duscha där, hade varit perfekt! Men vi får se. Får hoppas det går att lösa, annars får jag ta i extra hårt imorgon!

Bloggdesign

Jag är så trött på det här med bloggdesign! Jag kan alldeles för lite om sådant för att få till det så som jag vill ha det. Funderar starkt på att beställa en design eller låta någon kunnig hjälpa mig. Jag kan bara det allra enklaste när det gäller bloggdesign, men jag får inte det som jag vill! Det är roligare att läsa en blogg som har en fin design och den jag har nu är långt ifrån där jag skulle vilja ha den. Tycker Stinas design är superfin och skulle gärna ha något liknande!

Någon som kan detta eller vet någon man kan kontakta? Säg isåfall mer än gärna till! Behöver hjälp hjälp hjälp!

Höstutmaningen v 8

Denna veckan har gått riktigt bra på matfronten. Har skött mig med sötsakerna också. I tisdags när det var kanelbullens dag och mammas födelsedag bjöd vi henne på tre-rätters och då unnade jag mig två små vaniljbullar efter maten. Annars har jag inte ätit något onyttigt alls förrän idag. I torsdags syndade Kevin men jag åt lättkesella med hallon och blåbär, i fredags drack jag vatten när dom andra jag var hos åt godis. Och igår åt jag 3 rutor 70% choklad när dom andra åt godis, jordnötsringar och ostbågar. SÅ stolt jag är över mig själv! Ett bevis på att förbud inte funkar, endast ett jävlarannama. När jag bestämt mig för att försöka hålla mig så går det. Sålänge jag har en dag i sikte där jag vet att jag "får" äta och den dagen är idag. Jag ska inte vräka i mig, men jag ska äta lite glass, lite godis och lite chips. Är det myssöndag så är det!

Träningen har också gått bra. Jag har börjat lugnt med 3 dagars träning denna veckan. Efter förkylningen som höll i sig i 10 dagar ville jag inte dra igång för hårt. Men nästa vecka är det stenhård träning! Jag är så laddad!!! Men först - söndagsmys!

Kaos

Jag skrev ett inlägg från mobilen igår, men appen fungerar inte riktigt. Det gick inte att ladda upp inlägget. Det är så tråkigt när man skrivit ett långt inlägg och sedan när det ska publiceras går det inte. Appen måste arbetas igenom ännu mer! Släpp inte halvfärdiga grejer, bättre att vänta då!

Jag skrev i alla fall att det såg ut som ett kaos här hemma i vardagsrummet efter att jag visat Kevin alla grejer jag handlade på Ullared (eller Gekås om jag ska vara korrekt) igår.

Men efter att ha varit hemma hos Emmy och Paka igårkväll kom jag hem vid 00.30 och började röja undan. Hatar att vakna till röra så allt städades undan och lades på sin plats och nu har jag insett att jag måste rensa ÄNNU mer här hemma. Nu i veckan ska jag organisera i garderoberna och ta en extra rensning. Vi får inte plats med våra grejer. Så i veckan får jag åka till IKEA och inhandla förvaringslådor och andra sådana saker.  

Dags att börja om

Nu har jag återställt hela bloggen till ursprungsläget. Jag fick inte rätt på det på något annat sätt så jag får börja om från början! Ska försöka ta mig lite tid nu att få iordning lite! Men förvänta er att det kan vara lite stökigt här ett tag innan jag fått ordning på allt igen!

?

Ser bloggen helt konstig ut i era webbläsare också? När jag går in och kollar är alla inläggen längst till höger i bild, bredvid headern... Förstår inte hur det kan ha blivit så för jag har inte pillat alls med designen... Eller är det bara för mig det ser konstigt ut?

Bengal - vår framtida katt?

Jag och Kevin har pratat om att skaffa katt. Jag tog upp för ett bra tag sedan att jag var sugen på att skaffa katt men då var Kevin helt emot det. Nu var det han själv som, för några veckor sedan, sa att han ville ha en katt. Jag blev så chockad eftersom han inte alls ville när jag tidigare tagit upp det. Men en anledning till att han vill ha en katt är för att han sett en RIKTIGT fin katt på en reklam på TVn. Vi har letat och letat efter rasen. Vi visste inte vad rasen hette men efter att ha kollat igenom blocket så hittade vi den. Bengal. En bengalkatt var det Kevin fastnade för.

Bild lånad härifrån.

Från början kände jag inte riktigt att jag ville lägga så mycket pengar på en raskatt. Dom kostar alltifrån 2000:- upp till 10 000:-. Men efter att ha tänkt efter så vill varken jag eller Kevin ha en katt som fäller. Denna fäller mycket lite. Kevin är kräsen med hur katten ska se ut. Den måste ha ett vist mönster - helt leopardmönstrad som denna. Osv osv. Det som är så häftigt med denna katt är att den blir väldigt stor. En fullvuxen hane väger mellan 6-8 kg. Dessutom gillar den att hämta saker och går att leka apport med. Så häftigt!

Vi får väl se var detta slutar någonstans. Men efter att ha diskuterat fram och tillbaka här hemma så blir det en bengalkatt om vi ska ha någon, som det ser ut just nu. Sitter på blocket och kollar flera gånger om dagen, kollar även kattuppfödares hemsidor... Vill ha en katt nu nu nu! Men vi måste vänta ett tag så att vi verkligen tar rätt beslut när det handlar om så mycket pengar och dessutom om ett litet liv.

Äntligen fredag!

Jag tog en rejäl sovmorgon idag! Gick inte upp förrän kl 11. Nu har jag precis ätit upp min havregryns gröt och dricker nu te. Har börjar dricka enbart grönt te. Har änsålänge bara testat Twinings forest fruit och det gillar jag starkt. Är lite rädd för att testa nya saker när jag redan hittat något jag gillar. Men nästa gång vi handlar jag ska ta något annat te så jag hittar andra goda smaker att alternera mellan!

Idag tror jag det blir uppehåll från träningen, kände av lite halsont när jag vaknade och har även träningsvärk i hela kroppen. Så det blir nog bäst att vila idag så jag inte kör igång för hårt efter 10 dagars förkylning.

Jag tror jag har hittat en rumpövning som verkligen tar. Äntligen! Bobs ass burner känns idag kan jag säga! Älskar träningsvärk i rumpan. Som den ska tränas nu. Den ska få upp en fin form och inte hänga som den gör idag...

Denna helgen lär jag inte se mycket av Kevin. Han kör hem till Andy redan vid 17-18 idag och ska festa ikväll för det kommer ner flera vänner till honom på besök. Någon från Branäs som han lärde känna när han var där uppe och hälsade på Andy och sedan två till som flyttat till Stockholm pga studier. Så på lördag ska han iväg också. Eftersom jag åker till Ullared tidigt imorgonbitti så lär jag nog inte se honom på hela dagen. Men på söndag tar vi igen det! Då blir det myssöndag!

Uttråkad

Jag är så otroligt uttråkad! Önskar jag hade ett jobb att gå till eller gick en utbildning. Det är skönt att bara få vara ibland, men det kan också bli väääldigt långtråkigt! Det blir till att läsa massor med böcker nu!

Har snart kommit halvvägs genom Jesper Juuls bok "Ditt kompetenta barn". Väldigt intressant bok kan jag säga! Mycket som man inte tänker på i samtal med barn men som faktiskt spelar STOR roll för barnens självkänsla och självförtroende längre fram i livet. Så nu sätter jag mig i soffan och fortsätter att läsa tills min andra hälft kommer hem. Längtar efter honom!!!

Höstutmaningen v 8

Puh! Dagens träning är avklarad!
Mitt upplägg blev detta:

50 hopp med hopprep
10 armhävningar
50 sek-1 min i plankan
Bobs ass burner, 30 sek per ben

100 hopp
10 armhävningar
1 min i plankan
Bobs ass burner, 1 min per ben

100 hopp
12 armhävningar
50 sek i plankan
Bobs ass burner, 1 min per ben

100 hopp
12 armhävningar
1 min i plankan
Bobs ass burner, 1 min per ben

200 hopp
15 uthopp
DONE!


Och detta tog mig 21.17 min. Bör tilläggas att jag knappt vilat, bara det nödvändiga för att hämta andan, dvs ca 10 sek efter varje ass burner. Svetten rann och jag var helt slut efteråt. Detta ska göras om!

Nyttiga pannkakor

Stekte pannkakor imorse, men inte vanliga pannkakor utan från ett recept jag hittade hos Olga.
Superenkelt recept och ett mycket nyttigare alternativ än vanliga pannkakor.

3 ägg
2,5 dl mjölk
2 msk fiberhusk
lite salt

Vispa allt och låt fiberhusken svälla i 5 min. Stek sedan i olja. Jag fick 5 pannkakor av denna smeten, men har bara ätit en och är redan mätt!
Jag blandade minikeso med frysta hallon och blåbär. Riktigt mättande.

Höstutmaningen v 8

Sitter med träningkläder på, hopprepet och yogamattan är framme! Det är dags att köra lite morgonträning. Vad jag ska köra vet jag inte riktigt än... Tänkte köra ordentligt med hopprepet då jag imorse såg att den lilla putmagen har börjat dyka fram igen!!! Armhävningar är något jag måste få in i träningen oftare så det blir nog hopprep varvat med armhävningar och plankan i olika utföranden.

Hade tänkt köra till Pålsjöskog och springa i min mördarbacke, två flugor i en smäll - intervaller och backträning. Men det regnar ute och då vill jag inte springa i den leriga backen med risk att trilla. Så det får bli en annan dag i helgen när det inte regnar. Tills dess blir det inneträning här hemma eftersom mitt träningskort gick ut igår...

Ska testa Jillians meltdown yoga också tänkte jag!

Misslyckande...

Det gick sig inte alls idag! Känner ett extremt misslyckande. Efter 2,5 km gav jag upp. Det gjorde fruktansvärt ont i skulderbladen. För varje steg värkte det i bröstryggen. Jag förmodar att mina skor inte har tillräckligt med dämpning. Har inte sprungit mer än 3 km i dessa skorna förut och då gjorde det också ont. Men 3 km kan jag hålla ut. Men 5 km hade inte gått! Jag gick och stretchade efter mina 2,5 km, men kände ändå att jag ville ge det en chans till så jag gick upp på löpbandet en gång till, men efter 2 min gav jag upp, det kändes inte bättre.

Springer i dessa, Puma Complete. Mina andra träningsskor har det gått mycket bättre att springa i även om det också är Puma Complete. Men jag ska testa dom nästa gång och se om det känns bättre! Annars är ett par löparskor något jag MÅSTE införskaffa! Tänkte gå ner på Löplabbet och be om hjälp. Måste ju om inget annat ha ett par rejäla löparskor till Lidingöloppet, då kan jag lika gärna köpa dom redan nu så jag kan "bo in mig" i skon!

Höstutmaningen v 8

Sitter och väntar på att mitt mellanmål ska lägga sig. Jag har nämligen skjutit upp träningen idag för att hinna få i mig fler mål eftersom jag ska springa FORT idag. Jag kommer få ligga på 13-14 km/h på löpbandet för att klara 5 km under 26 min. Och det är snabbt kan jag säga. För mig i alla fall. Puh. Hur ska jag fixa detta?

Jag har fjärilar i magen så nervös jag är, haha. Läser en träningblogg, som är perfekt motivationshöjare dessutom, där hon delar med sig av sina resultat. Hon sprang 5 km på 22.07 härom veckan. Det är 4 min bättre än vad jag har som mål. Därför känner jag en enorm press att klara 5 km under 26 min. Kan hon, kan jag!
Här hittar ni hennes blogg!

Håll tummarna nu, jag kommer med uppdatering så fort jag kommer hem!

Ullared!

Jag har bjudit in mig att följa med till Ullared på lördagmorgon! Wiiie! Emmy, Paka, Emelie och Marcus ska dit och Kevin kommer vara borta hela lördagen så jag frågade om jag inte kunde få knipa den sista platsen i bilen. Jodå det gick bra och jag är överlycklig! När jag kommer innanför dörrarna på Ullared blir jag som ett barn på julafton. Jag blir helt knäpp. Går igång på något helt otroligt sätt, haha.

Så kl 6 på lördagmorgon blir jag hämtad! Längtar som bara den. Kollar in Ullareds-bloggen varje dag för att hålla mig uppdaterad om vad som finns i varuhuset, haha. Superfina zinkhus har kommit in nu och gissa om jag ska köpa? Hus är min nya grej. Kevin är såå trött på det och tvingar mig att göra mig av med ett annat hus om ett nytt ska komma hit. Men jag ska nog kunna övertala honom...

Luggflopp

Innan gymmet gick jag inom min frisör för att boka en tid för luggklippning. Hon hade en tid 10 minuter senare så nu har jag en lugg. Tyvärr trivs jag inte i det så den kommer vara uppsatt istället. Men jag lovade Stella en bild så här kommer en!

Mina impulser alltså... Men nu har jag testat detta också. Och det är inget för mig!

Höstutmaningen v 8

Nys hemkommen från gymmet. SÅ skönt att träna. Det blev styrka för hela kroppen. Men jag la fokus på armar, axlar och rumpa. Min sista dag på Friskis imorgon förmodligen. Det gör lite ont faktiskt. Har tränat där i 4-5 år och känner mig trygg och säker på gymmet. När jag kommer till ett nytt gym vågar jag inte ta för mig på samma sätt. Troligtvis kommer jag köpa ett nytt träningskort på Filborna Arena. Där får jag riktigt bra pass såsom yoga, pilates, kettlebell, zumba, indoor walking, vattengympa m.m. Pass som inte finns på Friskis och som jag älskar! Kettlebell gillar jag inte riktigt än, men jag ska verkligen ge det fler chanser då det är toppenträning! Jag får dessutom tillgång till att simma när jag vill.

Men tillbaka till dagens träning. Jag har nu ökat på vikten när jag kör triceps. Kör numera med 10 kg istället för 9 kg. Känns riktigt bra. Denna tricepsövningen kör jag. Idag körde jag biceps med stång och hade då 10 kg på stången. Jag känner dock att jag hade kunnat lägga på lite till. Nästa gång testar jag med 12,5 kg. Nu ska jag utvecklas och då gäller det att maxa för att kolla ens kapacitet!

Imorgon tänkte jag ge mig på 5 km löpning under 26 min på bandet. Jag vågade inte idag eftersom jag varit sjuk och är rädd att ta ut mig för mycket till en början. Men imorgon ger jag det en chans. Håll tummarna!

Ny hylla?


Funderar på att köpa någon av dessa hyllorna... Var först helt säker på den för 995:-, men för en större "hylla" betalar jag bara 300:- till. Det blir nog troligtvis den större modellen. Vi har nämligen betongväggar här hemma så jag kan inte sätta upp hyllor, därför letar jag andra lösningar. Och denna här från Village är den jag fastnat för mest!

The rebound

Tar en vilodag till. Mår hyfsat idag men känner av lite "rester" av förkylningen och jag vågar inte sätta igång än ifall det slår tillbaka... Men jag tar en promenad till Hemmakväll för att lämna en film vi hyrde igår. The rebound. Kan verkligen rekommendera den!

Nu sitter jag och kollar på Efter Tio. Bästa morgonprogrammet! Funderar på om jag ska gå till Hemmakväll med filmen nu eller jag ska duscha först och gå med den efter det... Kollar klart på Efter Tio och tar dagens beslut därefter.

Luggtänk

Jag har redan ångrat mig angående lugg. Jag klippte ju mig i måndags och hade bestämt mig för att klippa lugg, men så blev det inte. Detta endast på grund av praktiska själ. Eftersom jag tränar nästan dagligen så är det praktiskt att bara kunna slänga upp håret i en totte. Men jag har tröttnat extremt mycket på det och vill ha förändring!!! Jag kan inte lämna luggtänket bakom mig. Har suttit och letat runt på google efter inspiration. Något i denna stilen hade jag tänkt mig!



Eller kanske en sån här snelugg?

GAH! Jag måste boka en ny tid hos min frisör. Jag vill ha förändring nu nu nu! Det är ju så fint med lugg när man har mössa i höst och vinter. Få bort den vita blanka pannan lite.

Hösttips!

Här kommer ett litet hösttips!


Finaste mössan kommer från märket ChillNorway. Ni hittar den hos Creative Lounge. Det finns även tillhörande torgvantar. Superfina! Hade gärna haft detta i höst, men jag och mössor går inte ihop. För det mesta är det så i alla fall.

Lyckligast i världen just nu!!!


Jag älskar min generösa pappa!!! Behöver jag säga mer? JIIIPPPPIIII!!!

Gotte gotte gotte

Blogg.se's app krånglar bara! Skrev ett inlägg som jag har försökt publicera i en halvtimme nu men det vill inte sig. Har läst om fler som haft problem med att blogga från mobilen. Appen behöver nog förbättras en del!

Jag har precis ätit upp mitt godis från Hemmakväll, världens godaste godis. Värt varenda krona. Jag är inte den som handlar billigt godis. Betalar hellre det dubbla och får färskt och gott godis istället för billigt torrt och hårt godis. Jag köper alltid så lite ändå (1-2 hg) så om jag betalar 20 kr eller 10 kr kan kvitta. Kvalitet ska det va'! 

Köpte även OLW's nya salt & vinegar chips också en dippa till det. Dom är goda, men efter ett tag kände jag inte smaken av dom längre. Så jag röstar på sourcreme and Italian cheese! Hoppas den hamnar i chipshyllan framöver.

Detta blev ett riktigt gotte-inlägg. Men idag är det lördag och då får man unna sig! Även om jag gjorde det i torsdags också... Igår blev det bara 2 rutor mörk choklad så inget synderi där inte. Sådana här helger har jag inte varje helg, det hade aldrig gått, då hade min kropp svällt ;-) Men ibland har man riktiga svullodagar då man är såå sugen på allt gott!
 
Myslördag utan min andra hälft! Älskade egentid, som jag uppskattar dig!

TIPS!

Sökte på hantlar på google och fick upp Rusta högst upp. Herregud vilka bra priser dom har och det finns en del att välja på! Ska utan tvekan köra ut där snarast och handla hem lite. Kanske inte toppkvalitet men den duger säkerligen. Ett hett tips till er som vill köpa hem lite träningsredskap till billiga priser!


Här är en del av det som finns!

Höstutmaningen v 7



Godmorgon! Har träningsvärk i precis HELA kroppen! Jag njuuuter!!! För idag vaknade jag och självklart är inte förkylningen borta än så det blir ingen träning idag. Jag är så rastlös och är så motiverad att det är jobbigt att bara sitta still. Vill bara prestera, pressa mig själv mot nya mål!

Har så många nya idéer på gång gällande träningen och jag vill bara sätta igång NU! Höstutmaningen är snart slut och jag vill ha uppnått mer resultat än vad jag gjort hitills. Jag är så på g nu men kroppen är inte där mitt psyke är just nu. Kroppen vill vila vila vila och det är det sista jag vill! Jag hoppas jag är frisk på måndag för då har jag 3 dagar på mig att löpträna innan mitt träningskort går ut. Vila till max blir det i två dagar nu så får jag hoppas jag är frisk på måndagmorgon.


RSS 2.0