Resan är bokad!

Åt min favoritfrukost till lunch idag! Var tvungen att äta den en sista gång. Vet ju inte om jag kommer att äta detta igen. Förmodligen inte, om det går som jag vill.


Två portioner fibergrynsgröt med hallon och kanel. 3 st grova knäckebröd med leverpastej och gurka.

Vi har ÄNTLIGEN bokat vår resa till sommaren!En vecka i Spanien blir det tillsammans med Sara, Simon och deras två vänner, Malin och Jesper. Kommer bli super. Vi ska bo i ett hus med pool som vi hyr av några Sara känner och har strandpromenaden bara ett stenkast bort. Detta kan bara bli bra. Jag och Simon ska träna Crossfit på stranden, det är nästan det jag längtar mest till!


30 dagars Paleo-utmaning

Imorgon hoppar jag på en 30-dagarsutmaning som Sara (som förövrigt skrev ett bra inlägg om utmaningen, jag snor en liten del) tog initiativet till och frågade mig förra veckan om jag ville hänga på. Det är en Paleo-utmaning. För er som inte vet vad Paleo är så är den en stenålderskost där man utesluter mejeriprodukter och spannmålsprodukter. Jag var vääääldigt skeptiskt till en början då jag verkligen älskar min havregrynsgröt och kände att jag kommit in i ett bra flow gällande maten. Men jag har sakta men säkert börjat vänja mig vid tanken och tror faktiskt att jag kommer köra på detta längre än i 30 dagar. 

Protein:
 Kött, Fisk, Ägg, Tonfisk, Kylling, Räkor/Kräftor.

Kolhydrater:
 Blomkål, Broccoli, Tomat, Äpple, Svamp, Lök, Spenat, Bär, Banan, sötpotatis.

Fett:
 Nötter (mandlar, hasselnötter, macadamia, pistage, solros), Avocado, Olivolja.

Saker att se upp med
: Linser, mjölk, yoghurt, ost och andra mejeriprodukter, bönor, soja.

No-No
: Socker, alkohol, processerad mat.

Jakob, som själv kör strikt paleo är en riktig klippa! Han har skrivit ner en lista med vad man får äta och vad man inte får äta, samt tips på frukostar, luncher, middagar och mellanmål så detta ska nog gå vägen! Jag är riktigt laddad och har tjuvstartat lite. Men från och med imorgon kör jag strikt i 30 dagar.

Jag hoppade framförallt på denna utmaningen för Jakob har pratat så gott om det (och försökt övertala mig ett tag att äta enligt Paleo) och man presterar SÅ mycket bättre på denna kost. Så det kan ju aldrig skada att ge det en chans i 30 dagar. Häng på ni som vill!!!


Avbruten träning och traktor-Snez

Lördag och det innebär som vanligt - Crossfit! Men idag blev det inte alls som jag tänkt mig. Löpning var uppvärmning och efter bara 1 km fick jag fruktansvärda smärtor i ryggen. Testade att varva pw och jogg men det gick inte. Att gå gjorde till och med ont så jag fick helt enkelt hoppa över hela passet idag. Ville bara skrika och gråta rakt ut. Jag blir så frustrerad. Är det inte knäna så är det bannemej ryggen. GAAAH!!!!!!!!!!!!!! Jag ska i alla fall boka en tid hos en kiropraktor på måndag. En i gänget är kiropraktor så jag lämnar över mig till henne. Jag är beredd att göra ALLT för att kunna träna obehindrat! Ska kontakta sjukgymnasten igen också. Jag ger mig inte. Allt som kan hjälpa tar jag hjälp av. Jag tänker inte bli offer för mina smärtor!

Åter till dagens pass. Det var 2 olika WOD'ar. Vid utegymmet i Pålsjö körde halva gänget bodyweight Fran (21-15-9 av burpees och pull-ups) där de jobbade två och två. En gjorde burpees och en pullups och resten vilade med sit-ups och boxjumps. Jag höll mig vid den stora fotbollsplanen där den andra WOD'en kördes. Där skulle man göra 100 däckflips.


Snez var en riktig kämpe och gjorde hela 112 st! Har nog inte träffat en så rolig människa som henne. Börjar skratta bara jag ser henne. Älskade Crossfit har gett mig så fina vänner!


Godisbiten

En tur på Väla slutade i att jag nu inte vågar kolla mitt saldo på bankkontot... Har nästan handlat upp denna månadens pengar. Alltid samma visa, månad efter månad. Att jag aldrig lär mig.En ny bikini som ser ut som en riktig godisbit och ett nytt träningslinne. Kunde inte låta bli när det var 25% på ALLT på Stadium och linnet var dessutom nedsatt till halva priset innan dess. Tips till er som behöver nya träningskläder eller något annat!

Jag hade planer på en enkel svart bikini i år efter att ha haft alldeles för mycket grejsimojs på mina förra. Men det får bli nästa år. I år kör jag randigt!

Därefter var vi och handlade och jag köpte upp ett litet förråd så jag överlever några dagar. Ny utmaning på söndag innebär total förändrad kost. Mer om det imorgon! Idag unnar jag mig en onyttig "middag".


Ciabata med mozzarella, italiensk salami, tomat, rödlök, olivolja och peppar. Jammi!

Nu ska vi sätta igång en film! 50/50 blir det och förväntningarna är hööööga och jag tror jag kommer fälla en och annan tår också, om den är som jag tror. 

Ha en mysig fredagskväll allesammans! 

Kapa eller behålla?

Jag är så sugen på att klippa av mitt hår när jag ska till frisören om 2 veckor! Jag är så trött på det och det är bara ivägen. Men så har jag sparat i flera år för att få långt hår.Jag hade som första mål att håret skulle komma ner till bh-bandet och nu är det förbi. Men jag är ändå inte nöjd. Och jag har fruktansvärt tjockt hår som blir som en stor hästman bara 4-8 veckor efter jag klippt mig. Jag får se hur jag gör. Ska bestämma mig för vilken färg jag ska ha också. Troligtvis fegar jag där och kör på mörkbrunt eller lite mörkröd-aktigt... Har två veckor på mig så jag lär nog ha kommit på många idéer tills dess.


Vilodag på gymmet

Idag var min energi totalt slut och mina knän gör otroligt ont efter gårdagens pass. Men jag tog mig till gymmet och körde en vilodag där. Jag hoppade hopprep i några sekunder sedan orkade jag inte mer. Tror att 4 pass på 2 dagar tog all min energi. Jag gjorde i alla fall några overhead squats för att få igång knäna och det gick relativt bra faktiskt. Och äntligen har jag fått in rätt teknik så nu fattar jag hur jag ska göra för att undvika rullning med knäna.

Var där som vanligt med Jakob och han skulle ta PR i snatch vilket han lyckades med! Dock inte med så mycket som han planerat men en förbättring med 2,5 kg är bättre än inget.Sara och Eva var också på gymmet samtidigt och körde gärnet. Fick faktiskt lite ångest när de körde sin WOD. Blev så sugen på att hänga på! Eva, som dessutom fyller år idag, slog för första gången Sara i en WOD, bättre födelsedagspresent kan man väl inte få? Sara är en maskin och slår jag någongång henne i en WOD så lär jag bli överlycklig, det skulle vara STORT!

Jag är så glad att jag hittade till Crossfit Helsingborg, tack Sara för att du drog med mig! Sedan den 22 januari när jag var på mitt första CF pass har jag utvecklats otroligt mycket. Det jag tränade innan var ju INGENTING i jämförelse med detta! Det är så här det ska kännas när man tränar. Man vill gråta, skrika och kräka men ändå älskar man det. Jag har verkligen hittat rätt och kommer aldrig sluta med Crossfit.

Och världens största tack till Jakob som lägger ner sin tid på att lära mig och pressa mig att bli bättre för varje pass! Det är guldvärt att få träna med en som är expert inom området! Att man dessutom fått en vän för livet är helt underbart!!!

Dubbelpass idag IGEN

Min energi denna dagen har inte varit utav denna värld. Herregud! Det blev 2 pass idag också. Först ett ordinarie Crossfitpass och sedan stannade jag kvar och körde nybörjarpasset också. Det känns nu vill jag lova...
Det var Jakob som höll i dagens pass och han förklarade passen så bra så jag snor beskrivningarna rakt av!

Uppvärmning
 
WOD #1:
2 lag (8 i varje) - 5 varv.
(Fight Gone Bad-HBG)
4 stationer, 1 min/station, 4 min jobb/1 min vila.

* Pull-ups
* Squats
* Dips
* Burpees

Varje lagmedlem fortsatte med att räkna repsen, under alla stationer under ett varv.
Därefter, under vilan, var laget tvunget att räkna ut antal reps på det varvet för hela laget, innan nästa varv började, annars skulle inte den siffran räknats!

Lag 1 - 5 varv: 3853 reps

Lag 2 (mitt lag) - 5 varv: 4793 reps

Detta innebar att vi i mitt lag i snitt gjorde 599 reps under dessa 20 min aktivt jobb. Helt sjukt!!!!

Därefter:
Stafett runt gymmet. 1 lagmedlem sprang medan resten av laget gjorde sit-ups.
Man sprang 3 varv, och bytte till nästa genom att göra 10 Burpees.


Kvällens grymma gäng!

Och sedan var det ju ett pass till.

Uppvärmd var jag redan så det räckte och blev över så uppvärmningen hoppade jag faktiskt över.


En del av uppvärmningen = push-up position, hålla 3 cm från marken medan Jakob går ett varv SAKTA runt.
Den mannen vet hur han ska göra det så j*vligt som möjligt för en...


WOD #2: 50-30-20

50 Squats
150 m spurt
50 sit-ups
150 m spurt
50 push-ups
150 m spurt
30 Squats
150 m spurt
30 Sit-Ups
150 m spurt
30 Push-Ups
150 m spurt
20 Squats
150 m spurt
20 Sit-Ups
150 m spurt
20 Push-Ups

Därefter: 
Vi satte oss i jägarvila i en ring medan en person i taget gick in i mitten och gjorde 10 burpees. Burpeesen räknades bara när alla satt i jägarvila.


Kvällens nybörjare och jag och Johan (längst ut till vänster) som körde dubbelt!

TACK Jakob för att du kör skiten ur oss varenda gång! Ibland vill jag bara slå dig men jag tackar dig för vartenda framsteg jag ser i min träning.  

Förändring och utskällning

Jag tog min första sovmorgon på jag vet inte hur länge och fy vad skönt det var. Gick inte upp förrän kl 10 och då var jag nog utvilad, tror jag.

Blev så trött på mitt hår igårkväll att jag låg och funderade länge vad jag skulle göra.. Så det första jag gjorde när jag vaknade idag var att ringa min frisör och boka tid för både klippning och färgning. Har aldrig någonsin färgat håret hos frisör innan, har alltid gjort det själv. Men nu vill jag få det riktigt ordentligt gjort! Så den 10 april ska jag klippa och färga. Får se vad jag hittat på för nya idéer tills dess. Sist blev det ju en raklugg, men den ska jag icke ha tillbaka! Kommer nog på något annat...

En viss jäkel välte ner sin andra högtalare idag och självklart gick den sönder... Behöver jag säga att Kevin blev rasande? Det var visseligen jag som tog tag i utskällningen och jag kan säga att Jack nästan kissade på sig så rädd han blev. Och mitt dåliga samvete kom direkt. Men det gav något för när jag närmade mig honom 5 minuter senare, satt han i fönstret och la sig ner sakta med huvudet mellan tassarna... Men jag kunde inte vara arg längre så jag sa förlåt och började gosa med honom istället. Kevin däremot, han är fortfarande arg nu en timme senare... Så nu har vi 2.1 system istället för 5.1 som det var från början.


Dubbelpass á la döden

Det blev "bara" två pass idag. Men det var fullt tillräckligt. Började vid lunch på gymmet med Sara och Jakob. Lite teknikövning först och lite pull-ups (och toes-to-bar) blev det också. Det känns bättre och bättre. Jag fixar några stycken med ett ben i det smalaste bandet utan probelm, men efter 3-5 st börjar kraften ta slut. Men innan den 13 maj ska jag klara en riktig kom vi fram till idag, så nu ska det övas ännu mer (om det går)!


Jag på väg upp i bandet för att öva pull-ups och Sara kör ordentliga utan hjälp!

Utöver teknikträning så gick jag på maxlutat band i olika hastigheter i 15 min och gick direkt på crossen efter det för att bara köra ben och trycka ur det sista i 5 min. Sedan var jag totalt död. Men det var då det var dags för dagens WOD.

21-15-9 av:

* Burpees
* Pull-ups

Min tid: 07:00

Det gick inte alls bra idag, de första 21 burpeesen och de första 7 pull-upsen gick bra, men sedan tog min ork slut och pannbenet och Jakobs pepp fixade resten. Resten av pull-upsen gjorde jag negativa för annars hade jag nog inte varit klar med den WOD'en förrän imorgon.


En nöjd Jakob!Ca 3 timmars vila, sedan var det på't igen! Löppass i Ramlösa blev det. Topp 3 mest fruktansvärt jobbiga Crossfitpass jag varit på.

Uppvärmning: 800 m löpning.

Dagens pass var 5 varv av följande:

* 400 m sprint (800 m för alla utom mig)
* 30 burpees
* 30 toes-to-bar

Tiderna varierande mellan 40-50 min. Jag blev klart först och det var kanske inte så konstigt.. Men bara några sekunder senare började de andra komma i mål en efter en. Så det säger väl det mesta... Det var jag och ett gäng maskiner som körde.

Jag fick känningar i ryggen efter uppvärmningen så jag kortade ner mina sprinter. Eller ja, sprinter blev det inte alla de meterna kan jag säga. Efter 30 burpees och 30 toes-to-bar fanns det inte mycket ork kvar i kroppen. Det var så jobbigt att blicken försvann och jag höll på att trilla flera gånger under burpees'arna.

Så idag har jag verkligen kört skiten ur mig själv. Jag är så trött i kroppen att jag inte ens hade orkat göra en burpee nu. Det är så det ska kännas!


Det börjar visa sig att pull-ups är min stora favorit just nu... Toes-to-bar och pull-ups med bara några timmars mellanrum var inte en härlig känsla i händerna kan jag säga!
Jag var som en vandrande buske efter 150 burpees! Inveg mitt nya knäskydd jag beställde från Sportamore tidigare i veckan. Det känns riktigt bra och sitter åt som bara den så jag sprang helt utan smärta idag.

Fixa-bilen-eftermiddag

Då var man tillbaka i allvaret igen, första skoldagen på 4 veckor. Nu får jag fokusera mer på skolan och få igång min självdiciplin igen. Har fortfarande inte gjort klar uppgifterna som jag skulle fixat igår så jag gissar på att det blir en sen kväll för mig idag...
Jag cyklade till skolan imorse och det var riktigt skönt faktiskt. Ska nog ta mig i kragen och göra det oftare. Fram och tillbaka blev det lite mer än 1 mil så det var väl helt okej vardagsmotion idag för ingen träning så långt ögat når blir det idag. Jag tar en välförtjänt vilodag och kör igång hårt imorgon med 3 pass!

Jag och Kevin har varit iväg och fixat med bilen hela eftermiddagen. Gick (ca 3 km, bra motion där med!) och hämtade den från servicen och körde direkt till Molways för att köpa nya fälgar. Raka vägen till Däckfynd för att sätta på nya sommardäck med fälgarna och sedan körde vi och tvättade bilen. VÄLBEHÖVLIGT!!! Den har inte tvättats sedan i början på september...


Så här skitig var den!


Nu glänser den och jag behöver inte längre skämmas när jag kör! Kevin är stolt som en tupp över de nya fälgarna, grafit gråa R-fälgar som han suktat efter i ett år nu. Jag håller med om att det blev snyggt men jag tycker att man kan lägga de tusenlapparna på något roligare!

Jag var hungrig som bara den när vi kom hem och hade såklart inte tagit upp något kött från frysen. Jag tog vad vi hade i kylen.


Testade att göra Saras bananpannkaka och slängde på lite hallon blandat med kesella och vaniljpulver. Gott! Men banansmaken får mig att tänka på flygande jakob och då vill jag bara spy. Men jag ska övervinna det och börja äta detta ofta!


Till det åt jag ett stort berg med stekt vitkål, zuccini och morot. En salig blandning av smaker, men jag är inte kräsen!

Nu ska jag lägga i högsta växeln och skriva klart mina arbeten så att en sten kan lyfta från mitt bröst. Kl 21 blir det "Född 2010" på SVT1. Lovisa och hennes familj är med i programmet så det kan man självklart inte missa!

Strumpkatten

Vaknade av världens goaste Jack imorse. Han burrade (spann) som aldrig förr och drog sig och kelade mot mitt huvud och slickade mig i ansiktet.
När jag gått upp frågar Kevin mig varför jag lagt två strumpor i sängen... Jag?


Det finns bara en man i detta huset som hoppar upp i min strumplåda och tar strumpor i munnen och går och lägger dem lite varstans... Så jag vet nog vem det är!

Nu ska jag strax cykla (!) till skolan. Ja fy. Bilen ska på service kl 9 så jag måste ta cykeln idag. Fasar för det. Det är nog bortåt 4 km enkel väg och backar är det på vägen också... Jag får se det som dagens träning för jag tar ut en vilodag idag. Min kropp skriker efter vila, jag har ont överallt! Imorgon väntar 3 träningspass så jag laddar inför det istället.

Mördarpass med Sara och Eva

Idag tränade jag med Sara och Eva och när det är Sara som sätter ihop passet så är det mördarpass som gäller. Börjar med intervaller som vanligt, men jag vågar inte springa utan skydd med mitt knä så jag gick på maxlutat band istället. Sara och Eva började med 1 minuters intervaller och jag fick inte det mycket lättare jag heller trots att jag bara gick. Varje gång dem hoppade av bandet gick jag ner och gjorde 20 push-ups. 3 rundor orkade jag. Sedan körde vi tabata. De sprang och jag gick på maxlutat band på 7,5 km/h och det var rejält jobbigt kan jag säga. Men det var bara uppvärmning.

Vi körde Fran (21-15-9) med:

* Pull-ups
* Thrusters med kettlebell (8 kg i var hand)

Min tid: 10:56.

Jag körde pull-upsen i mellanbandet till en början men rundan med 15 reps körde jag i det tjockaste och sedan i mellanbandet de sista 9. Jag var riktigt noga med tekniken och räknade bara repsen om jag kom med hakan över stången. Thrustersen börjar kännas lätta till en början nu. Körde alla utan vila, det gick inte första gången jag körde thrusters med Sara för någon månad sedan.

Till sist körde vi en egenkomponerad WOD av Sara. 10 min AMRAP av detta:Räknade inte rundorna men svetten lackade och pulsen var skyhög. Riktigt jobbig var den. Kör den efter ett träningspass som avslut så ska ni få känna att ni lever.
Det räckte inte med det, sedan blev det plankan som avslut, vet inte hur länge, men det kändes som en evighet.


We love Crossfit-tecknet såklart!

Sista sekunden!Jag dör lite grann. Tänkte denna gången jag började studera "nu ska jag få in en bra studieteknik och inte skjuta upp allt till sista sekunden". Vad tror ni jag har gjort? Skjutit upp allt i 4 veckor och nu sitter jag här, sista dagen med tre tunga uppgifter över mig. Pluggar jag? Nejdå, jag har fastnat på facebook och bloglovin.
Känner att jag totalt har tappat stinget. Är inte alls pepp på att plugga nu när jag varit på praktik i 4 veckor och inte öppnat en bok på lika lång tid.

Men nu ska jag ta mig i kragen så uppdatering om dagens mördarpass får ni lite senare.

4 timmar Crossfit

Jag har haft 4 fantastiska timmar från kl 10-14. Massa massa Crossfit!

Först en WOD nere på Gröningen med hela gänget. Uppvärmning som vanligt. Löpning blandat med push-ups, squats, plankan och burpees.

Dagens WOD:

30-20-10-6 av:

* Boxjump squats (eller stepup på muren och sedan en squat)
* HSPU (skalad)
* Sprint i backe upp och ner
* Fällkniven

Min tid: 19:20.


Men jag och Jakob hade planerat att köra lite till på Filborna efteråt och det var tur för jag återhämtade mig ovanligt snabbt från denna WOD'en så jag hade mer att ge.
Först lite hopprep och sedan självklart övade jag på pull-ups, både i det smalaste bandet och mellanbandet och till slut "tvingade" Jakob mig att köra några i TRX också. Blääää vad jobbigt det var, det var fruktansvärt! Alltså ska jag köra mer där i fortsättningen. En väldig massa babbel hanns med också så tro inte att vi tränat effektivt i 4 timmar. Nejnej, men tränar vi inte Crossfit så pratar vi Crossfit.
Jocke kom också förbi en runda på gymmet och då passade vi på att köra en WOD som var följande:

30-20-10 av:

* Dips
* Wallballs (med 6 kg boll)
* Toes-to-bar (Knä till bröst för min del)

Min tid: 10:32.

Helt fantastiskt roligt och som vanligt vill man bara spy under tiden, men det är lika skönt efteråt varenda gång. Nu är det många dagar tills det blir vila nästa gång. Full fart hela veckan och jag tar nog vila först på fredag om det hinns med.

Lördag hos syster

Efter passet igår drog dagen igång och det blev kalas på eftermiddagen för Kevins brors sambo och sedan direkt hem till min syster och hennes sambo för god mat, snack och filmmys!

Min syster var inte så sugen på att vara med på bild igår så jag bjuder på en gammal bild från sommaren 2010.


Min bror, min syster och jag.


 
Ja ni ser ju vilken mat! Sådan jag bara kan unna mig väldigt väldigt sällan annars lär jag rulla fram. Världens godaste potatisgratäng med över 1 liter vispgrädde i och mängder med lök och vitlök. Och riktigt mört och gott kött. Oxfilé tror jag det var (jag är urusel på kött) och sedan sallad till det. Och ÄNTLIGEN fick jag mitt glas vin. Jag som varit sugen på det i två veckor nu! Det var riktigt gott och ett glas räckte för att jag skulle bli lite snurrig... Säger väl det mesta om min alkoholkonsumtion. Den är nästintill obefintlig.Och sedan blev det min snickers kladdkaka till efterrätt. Herreminje vad gott det blev när jag tryckte i dumle och inte bara center. Den var kompakt kladdig och massor och kolasås i kakan efter dumlen och centern.
Sedan blev det en film "All good things". Sjukt läskig och jag satt mest och tryckte under en filt och blundade så hårt jag kunde. Märklig var den också så det är ingen jag rekommenderar.
Lite choklad och popcorn på det så har ni min kväll!


Deck of cards

Nu har jag återhämtat mig från morgonens pass. RIKTIGT roligt och det blev en av mina favoriter som även gjordes på Crossfitfesten för en månad sedan - Deck of cards!

Började med uppvärmning: Löpning ca 1,7 km för att sedan ge oss på dagens WOD.

Lag med 4 personer i varje och en kortlek per lag.

* Hjärter = Välta traktordäck
* Ruter = Thruster med kettlebell
* Klöver = Kettlebell complex
* Spader = Idioten (20 m spurt och sedan tillbaka = 1 runda)
* Joker = 15 burpees för hela laget

En person tar ett kort ex "Hjärter 8", den ska då välta däck 8 gånger innan nästa person tar nästa kort. Ess = 1 rep och klädda kort = 10 reps. Hela kortleken skulle köras igenom innan man var i mål.

Skitkul pass!!!

Snickers kladdkaka

Bakade ju en snickers kladdkaka som tack-kaka till praktiken i torsdags. Nu kommer äntligen receptet på denna fantastiskt goda kaka. Den godaste kladdkakan jag någonsin ätit och otroligt lätt att göra! Hittade detta underbara recept hos Bambi. (Tyvärr fick jag ingen bild på insidan av den som var perfekt, men vill ni se insidan av kakan också, gå in på Bambi-länken så får ni se!)150 g smör
2 dl socker
3 ägg
3½ dl vetemjöl
1 dl kakao
1 förpackning Center

Topping
200 g mörk choklad
2 dl jordnötter

1. Smörj en form med löstagbar kant, ca 22 cm i diameter.
2. Smält smöret. Vispa ihop ägg och socker lite lätt. Blanda mjöl och kakao i äggsmeten och ha sedan i det smälta smöret.
3. Häll smeten i formen. Tryck ner Center i smeten och grädda i mitten av ugnen i ca 10-12 minuter i 200 grader.
4. Låt svalna och lossa sedan formens kant. Smält chokladen till toppingen och rör ner nötterna. Bred blandningen över kakan och låt svalna i kylen.

Ska testa en ny variant av denna kaka till ikväll när vi ska till min syster...

Ny säng och Camitz i final!

Jo vi har fått hem vår säng!


(Bättre bild kommer när det är ljust ute)

Vi har farit runder hela dagen. Hängde på låset där vi hämtade ut sängen imorse och hade fått hem den till kl var 10.30. Efter det har dagen gått i ett. Först kl 18.30 var vi hemma igen efter att ha varit hos Kevins morbror, på Väla, Kungsägen och på Maxi.

Jag övertalade Kevin att åka inom Kungsängen för att köpa satinlakan, sagt och gjort. Väl där inne såg Kevin ett påslakan set som han gillade och då gick jag igång (ÄNTLIGEN skulle jag "få" ett nytt) och sa att vi självklart måste ha ett nytt påslakan set nu när vi har ny säng och ska ha nytt lakan. Till slut fick jag igenom det så det blev ett påslakan set i satin! Vitt såklart. Allt är väldigt skrynkligt men det struntar jag blankt i för skönare sängkläder har jag aldrig känt på. Och plånboken är en aning tommare nu också. Fasen vad det är dyrt med fin kvalitet, men så värt det!

Jag köpte ett löparset på Team Sportia också, en hoodie på Stadium och en ny sportbh på Åhléns. Äntligen! Visar imorgon. Bara lite nya träningslinnen som jag behöver nu, sedan är jag nöjd. Tror jag.

Sitter och kollar på TV och ser självklart finalen i The Voice Sverige. Hoppas ni, liksom vi röstar på Dennis Camitz i kväll. Smsa DENNIS till 72400. Det är Kevins fantastisk trevliga vän, den där Camitz. Det är så overkligt att han kommit så här långt, men han är värd det. Han har en unik och mysig röst och förtjänar att vinna. Jag ska slänga i väg några sms till!


Leverans av...


Gissa vad vi har hämtat idag?

Underbart torsdagspass

Wow vilket pass det blev idag! Såååå roligt och så fruktansvärt jobbigt! Vad hade jag gjort om jag inte hittat till Crossfit? Det är det bästa som hänt mig (på delad första plats med Kevin och Jack måste jag ju skriva, annars börjar ni säkert undra om jag har alla hästar i hagen...).

Jakob vet som vanligt hur man sätter ihop roliga och jobbiga pass.

En jäklig uppvärmning: 470 m löpning följt av squats, push-ups, burpees m.m.

WOD nr 1:

75-50-25 av följande:

* Dips (de andra gjrode squats, men mina knän tillät inte det)
* Handrelease push-ups
* Sit-ups

Efter vi avslutat situpsen på varje 75-50-25 sprang vi 470 m. Passet såg alltså ut som följande för er som inte förstår:

- 75 dips
- 75 handrelease push-ups
- 75 sit-ups
- 470 m löpning

Och sedan samma sak med 50 reps och 25 reps. Därefter var det dags för en WOD till.

WOD nr 2:

Vi alla stod i en ring (13 el 14 st) och alla höll jägarvila medan en gick in i mitten och gjorde 10 burpees och så gick vi varvet runt. Repsen räknades bara när alla höll jägarvila. Svinigt avslut men ändå hade jag orkat en liten WOD till... Förstår inte hur eftersom jag höll på att dö efter den första! Men du får ändå köra liiiite hårdare med oss nästa gång, Jakob!

Det blev ingen bild på dagens gäng så jag bjuder på en gammal istället.


4 fantastiska veckor

Snickerskakan blev uppskattad idag och jag måste säga att den blev riktigt god. Den var kompakt men kladdig och centern i den var totalt underbar. Ska faktiskt göra den med dumle och center i nästa gång, kan nog bli riktigt gott!

Det var med sorg i hjärtat jag gick hem idag. Fasen vad tråkigt det känns. Jag slutade kl 13 men drog ut på tiden då jag inte ville lämna så kl 13.30 körde jag hem. Jag har haft 4 fantastiska praktikveckor. Trodde aldrig att äldrevården var något för mig. Men med dessa underbara kolleger och gulliga gamlingar så har jag bannemej fastnat. Det är inget jag vill syssla med för resten av mitt liv, men som extrajobb och kanske till och med ett vikariat hade jag kunnat tänka mig.


Med det betyget från min handledare kan jag inte annat än bli tårögd och när en vårdtagare dessutom kallar mig för hans ängel och säger när jag ska gå "jag hoppas du kommer tillbaka och tar hand om mig" kunde jag knappt hålla tårarna tillbaka.

Nej det känns faktiskt riktigt tragiskt att gå tillbaka till skolan nu efter att ha trivts så oförskämt bra. Så mycket beröm och positiv feedback jag fått under dessa veckor har jag nog inte fått under hela mitt liv. Många gånger har jag blivit generad och inte vetat vad jag ska säga mer än "tack". Att jag fått känna mig så uppskattad och omtyckt av både personal och vårdtagare har gjort mig så glad och lycklig!

Smoothie

Jag har fått dille på smoothies igen. Hade det i somras också, men då hade jag inte så mycket vett (läs nyttighetstänk) utan jag drack dem med vanilj yoghurt som bas.
Idag gjorde jag en rejäl så att jag både kunde dricka ett glas innan träning och ett glas efter.
Numera består mina smoothies med ägg/ och eller kesella som bas.


Dagens: 3 ägg, 1 banan, ca 1 dl fibergryn, ca 2 msk solroskärnor, några röda vindruvor och massor av bär.Den mättar rejält och räcker bra som mellanmål innan träning. Bara att slänga ner lite vad man vill. Har testat att slänga i en avokado också, det blev faktiskt gott. Bara att blanda i vad man vill hejvilt!

Benchmark-pass

Kvällens Crossfitpass var grymt! Så härligt att vara tillbaka efter 1,5 vecka. Jag är så laddad och så pepp på all träning just nu. Dagens pass var ett benchmark-pass. Och även två små WOD's efter det blev det.

Jobbig uppvärmning med lätt löpning, upphopp, sidohopp, squats, burpees, pushups m.m.

WOD nr 1:

* 100 pull-ups
* 100 push-ups
* 100 sit-ups
* 100 squats

Min tid: 17:57.
Alla push-ups gjorde jag på knä ska jag tillägga.

WOD nr 2:

Lag: 5 i varje lag.

* Sprint 150 m
* 20 burpees
* Sprint 150 m

De som kom tillbaka först satte sig i jägarvila tills hela laget kom i mål.

WOD nr 3:

Vi stod i en ring, 10 st. Alla stod i jägarvila medan en gick in i mitten och gjorde 10 sit-ups. Repsen räknades endast när alla stod i jägarvila. Vi körde tills alla gjort vars en omgång.


Kvällens kämpar! Bilden har bästa pepparen någonsin, Jakob tagit. Man kan inte annat än ge allt och ännu mer på hans pass. Det går bara inte.

Tack-kaka

Sista dagen på praktiken imorgon och självklart måste jag tacka alla som tagit så väl hand om mig. Framförallt min handledare som varit en dröm att jobba med och gå med. Jag har bakat en snickerskaka som jag ska bjuda på imorgon. Hade först tänkt köpa blommor och något kort, men blommor vissnar ju (ja, jag är tråkig när det gäller sånt) så en kaka uppskattas nog mer! Hoppas nu den blir god. Har aldrig bakat en sådan förut...


Så här såg den ut innan den åkte in i ugnen. Nu har ett täcke med mörk choklad blandat med jordnötter lagts ovanpå och den ser gudomlig ut! Ska utan tvekan ta en bit imorgon. Receptet kommer imorgon eftermiddag!

Total lycka blandat med ångest

Wiiihoo vilken dag det var igår!

Började med teknikgenomgång på Filborna med Jakob. Jag var inte helt ok i min hals så jag vågade inte träna så hårt. Så vi gick igenom teknik på deadlift (marklyft) och jag inser att jag är väldigt svag. 35 kg höll på att knäcka ryggen på mig. Men några reps med vila emellan varje så gick det. Något att träna på alltså!
Och jag är ju totalt tokig i pullups. Det är min storfavorit så självklart tränade jag på det också. 30 st totalt i det lila (mellan) bandet. Inte fyskam för mig som inte klarade en enda i det bandet för 1,5 månad sedan.

Så dagen började minst sagt bra! Och bättre blev den när jag kom hem och insåg att jag sett fel på om jag får tillbaka skatt eller inte. I måndags var jag inne och kollade och såg då att jag skulle betala tillbaka 5 kr... Men jag hade kollat helt fel. Igår upptäckte jag att jag får tillbaka många tusenlappar. JIPPI!!! Ska unna mig ett par fivefingers när pengarna kommer. Resten åker in på sparkontot - sparnisse som jag är.


Är så jäkla sugen på de röd/rosa-orangea. Ska man väl ha ett par är det kanske lika bra att köra hela vägen ut och inte fega med färgerna? Annars är helsvarta fina också! Får se vad det blir för några...

Sista dagen på praktiken imorgon och jag VILL INTE TILLBAKA TILL SKOLAN!!! Det blir jobb några veckor i sommar så tack och lov får jag komma tillbaka till världens härligaste kolleger och gubbar och tanter! Jag ska baka en snickerskladdkaka och ha med mig imorgon tänkte jag. Så nu ska vi åka och handla och fylla upp vårt tomma kylskåp!

Vad är Crossfit? Del 2

Jag ångrar mig med att jag uppdaterar det förra inlägget om Crossfit med nya övningar. Det kommer nya inlägg istället. Kom på i efterhand att jag glömde en del, så här kommer lite till som man möter på inom Crossfit! Visar med hjälp av videor denna gången då jag äntligen lärt mig hur man gör och dessutom är det lättare för er att förstå.

AMRAP = as many rounds as possible.
PR = personligt rekord.

Push jerk som vi gick igenom igår ser ni här:Push press (axelpress):

 

Split jerk:Toes-to-bar:Wallball:Bear crawl:Det var allt för idag. Kommer ännu mer, men jag tar lite i taget.

Bildbomb på apportkatten

Vår älskade lille Jack har massor av idéer för sig. Både roliga och mindre roliga som gör en rasande... Men hur arg jag än kan bli på honom så räcker det med att han tittar på mig eller jamar lite så är han förlåten tusen gånger om. Att man kunde älska en katt så här mycket trodde jag aldrig. Han är så go så go!

En sak han gör dagligen är att leka med sin favoritråtta. Det är nästan det enda han lekt med sedan han fick den för ca 2-3 veckor sedan av min mamma. Han ligger och biter och räfsar med bakbenen på den. Men det roligaste av allt är att han går runt och bär på den. Tar den i munnen och går/springer runt. Ofta springer han in med den i sängen och leker och biter lite, sedan tar han den i munnen och springer i galopp in i vardagsrummet för att sedan hoppa upp i soffan och fortsätta bita på den...

Ofta kan man kasta den en bit bort och be honom hämta den och han tar den i munnen och kommer tillbaka till en.
Mjukstart av veckan

Waaaah vad skönt det var att få träna idag! Jag kände av min hals lite grann och det kändes verkligen att jag bara legat i soffan och ätit godis och glass i en vecka.

Började med lite hopprep och jag övar som vanligt på pullups. För snart så ska jag klara en utan hjälp av gummiband. Klarade fyra st i det smalaste gummibandet med endast en fot i. Men det var med nöd och näppe för fy vad jobbigt det är!


En hoppande Jakob.

Därefter körde Jakob lite teknikgenomgång med mig på bland annat pushpress och push jerk. Den där push jerken var inte lätt att få in. Det tog tid innan jag fick till det men sedan klarade jag den till slut med 25 kg's skivstång så det är väl bra för att vara första gången.

Dagens WOD blev följande: 15-9-6 av:

* Pull-ups i mellanbandet (lila)
* Thrusters med kettlebell (8 kg i var hand)
* Toes-to-bar (jag körde knä till bröst)

Min tid blev: 9:20.

Efter det var Jakob pepp på mer men jag vågade inte pga halsen så han skulle ta PR (personligt rekord) i push-press. Sagt och gjort.Hela 72,5 kg blev det! En ökning på 15 kg. Är han grym eller är han grym?

Det var dagens! Jag var sugen på lite löpning nu i eftermiddags, men jag ska ta det lugnt. Måste skynda långsamt nu så jag inte blir sjuk igen. Det väntar massor av träning i veckan. Imorgon kör jag och Jakob på gymmet igen och sedan är det 4 Crossfitpass och 1 yogapass planerade.


Lexington

Sitter och dör lite smått över Lexingtons sängkläder. Vill köpa nytt nu när vi snart får hem vår nya säng. Kuvertlakan i satin ska vi införskaffa. Aldrig mer bomull! Och lite nya påslakan hade bannemej inte skadat det heller.

Ge mig lite mer pengar och jag hade gått bananas på sängkläder och shoppat upp många tusenlappar!

Crossfit och Big Brother

Jag höll ut till 22.15 igår och missade utröstningen i Big Brother precis! Vaknade 22.45... Surt eller surt? Tänkte jag skulle se avsnittet idag men det räckte med att gå in på Facebook imorse så visste jag redan vem som blev utröstad. Helt fel person! Crossfittjejen, Kija åkte. Hanna J som ständigt går runt i sina fula stringtrosor med en tribletatuering i svanken och går utan bh mest hela tiden, skulle åkt. Har fått nog av två sillisar och en bar rumpa nu! Aja nog om Big Brother. (Hanna högst upp och Kija längst ner)Idag väntar TRÄNING!!! JIPPI! Första gången på en vecka och jag är tokladdad. Det blir ett pass med min träningsbuddy Jakob. Crossfit blir det såklart.

Kände av lite halsont igår så jag tog en rejäl laddning med vitlök. Drack det dock denna gång. Aldrig mer att jag äter vitlökar som de är. Min mage slår bakut av den starkheten.


Här snålas det inte på antalet!


ALLT dracks upp. De sista i botten åt jag med sked (!)

Ändå känner jag av halsen lite idag... Hoppas det bara är inbillning men jag ska ta det lugnt ändå.

Bingo!Jajamen! En liten hundring blev det allt. En ny lott vann jag förra veckan och nu detta. Jag har turen med mig, detta var nog min femte vinst av kanske nio. Men nu vill jag ha lite storvinster!!! En resa till ett värde av 50 000 eller liknande hade inte suttit fel. Eller allra helst miljonen! 

Nu ska jag blåsa ut alla ljus och gå och lägga mig och kolla Big Brother i sovrummet för jag lär somna här i soffan annars. Tveksam på om jag orkar hålla mig vaken till kl 22.30... Jag ger det ett försök!


Gubbjävel!

Att komma ut till detta kl 6.30 imorse gjorde mig och framförallt Kevin rasande!
Vem är så dum i huvudet att den kör in i en bil så här och dessutom har minst 1,5 m bak till nästa bil? Och nej, det är inte vår bil som rullat bak då vi alltid använder handbromsen. Det låg ett/en (vad det korrekta nu är) käpp i passagerarsätet så detta är nog en gammal liten skit som inte har några direkta ögon och definitivt inte bör ha körkort! Men som tur var hade vår bil inte fått någon skada trots att han kört rakt in i backsensorerna. Hans front däremot, såg ut så här... Lite knäckt.Aja, tur att vår bil inte fick någon skada!

Nu har jag trotsat min otroliga trötthet genom att storstäda hela lägenheten. Efter att ha praktiserat 6/7 dagar denna veckan och dessutom gått runt med en seg förkylning har inte varit lätt. Men nu väntar en lätt vecka med hela 4 lediga dagar! Nu ska jag gå och laga köttfärssås och sedan ska jag spela Bingolotto. Helt själv. Kevin är ju i Stockholm och jag skulle egentligen spelat med Sara och Simon men jag orkar verkligen inte åka någonstans mer idag så jag spelar själv. Jag har ju min katt-son!

5 dagar av misshandel

Gottelördag var det ja. Pizzan åt jag inte ens upp, åt lite mer än en fjärdedels pizza, men den var faktiskt inte god. Hade hellre ätit havregrynsgröt så ingen mer pizza för min del på ett bra tag. Kevin gillade heller inte pizzan riktigt denna gången, så det var en flopp.
Glassen däremot. Den var alldeles för god. Så god att jag tog en liten omgång till efter ett tag. Kevin köpte chips och dipp idag också, men efter 2 chips tyckte han inte det var gott längre så hej utslängda pengar. Detta är andra gången han köper hem chips och dipp och inte äter upp det utan bara slänger.

Gladiatorerna på tv'n ikväll. Ett av mina favoritprogram, delar första plats med Biggest Loser.Jack gillade nog också det för så här satt han och skulle fånga personer när de sprang.

Kevin följer med sin pappa till Stockholm imorgon så jag ska släppa av honom hos hans föräldrar innan jag börjar praktiken imorgonbitti. Han ska dit och lossa något med lastbilen och de kommer inte hem förrän på måndag kväll så nu ska jag tanka närhet så jag klarar mig själv 1½ dygn. Nej, det ska faktiskt bli riktigt skönt med egentid. Vi går varandra lite på nerverna här hemma eftersom han bara är hemma hela dagarna så jag ska njuta av min lediga måndag extra mycket och bara träna, njuta egentid och gosa med Jack!

Jag längtar riktigt mycket tills imorgon för då ska jag sluta med all denna skräpmat. Inte en dag till. Jag är så trött på det. Mitt humör går i vågor och jag blir förbannad för minsta lilla och jag VET att det beror på att mina rutiner är rubbade och jag äter inte vad jag ska eller vad jag borde. Håller inte ens ut en dag till så imorgon börjar jag mitt normala liv igen. Förstår inte hur man kan leva som vi gjort nu i 5 dagar. Det är till att misshandla sin kropp och ge den sämsta tänkbara förutsättning. Usch, aldrig mer! Till och med Kevin tycker det har blivit för mycket och då kan ni förstå hur mycket skit vi ätit eftersom han borde heta Gottegris i förnamn.

Kattbus och sängköp

En dags praktik kvar sedan är jag ledig i en dag sedan på´t igen i tre dagar sedan har fyra veckor gått och det är tillbaka till skolan som gäller! Ångest är bara förnamnet. Jag trivs oförskämt bra med alla jag jobbar med och konstigt nog arbetsuppgifterna också. Det roligaste är att den ena dagen inte är den andra lik, man vet aldrig vad som händer. Men jag ska tillbaka dit i sommar igen, tack och lov!

Det blev ett sängköp igår! Om 1-2 veckor har vi äntligen en ny säng. En antracitgrå kontinentalsäng blev det till slut. Hoppas min rygg kan må bättre sen. Då har jag bannemej gjort allt för att den ska bli bra - tränat upp styrkan i den, köpt nya träningsskor och köpt ny säng. Mer ska väl ändå inte behövas, kan jag tycka.

Igår fick Jack träffa Sara och Simons katt. Han är en riktig buse och tar för sig ordentligt och attackerade henne flera gånger. Laddade och hoppade sedan rakt på henne och omringde hennes hals med sina tassar. Av någon anledning tog jag bara två bilder igår?! Och självklart missade jag att fånga deras lekar och attacker på bild.


Jack och Donna

Nu ska jag göra mig iordning, ska dra med Kevin till Väla! Sedan är det lördagsmys deluxe ikväll. Pizza var tanken men jag är faktiskt inte sugen på det. Marrängswiss däremot, det hade inte suttit fel. Har ätit något onyttigt varenda dag denna veckan... Det är en engångs förteelse och händer inte på MÅNGA veckor till kan jag säga. Men denna helgen fortsätter jag att "lyxa" till det, sedan är det back to normal på måndag! Hårdträning och massor av WOD's ska hinnas med nästa vecka, även några pass jag gjorde i början på februari ska testas tänkte jag. Se om jag har förbättrats. Göra mig iordning var det ja.

Plågsamt pepp

Nu när jag inte kan träna plågar jag mig genom att kolla igenom gamla bilder på mig så jag blir ännu mer pepp på att träna. En del har hänt på ett år. Dessa bilderna är tagna den 12 februari förra året.Aldrig mer säger jag bara. Trivs mycket bättre nu, bara musklerna som fattas! Ja att få tillbaka lite bröst hade ju inte skadat, men man kan inte få allt här i världen.

Det finns bara en negativ sak med att gå ner i vikt. Alla kläder blir för stora. Får köpa massor av nytt på grund av att nästintill allt är för stort. Det värsta är min vinterjacka. 2000 spänn och ett år senare är den för stor. 1-2 stl mindre hade behövts. Köp aldrig dyra kläder om ni planerar att gå ner i vikt, det har jag lärt mig efter att ha gjort misstaget med både jackan, jeans och ett par shorts.


TorsdagslyxÄr man sjuk så är man. Lite te och mörk choklad så här en torsdag. Underbart! Tanken var att jag skulle lägga mig och läsa, men helt plötsligt var klockan 19.30 och dags för "halv åtta hos mig" och det kan jag inte missa när jag följt det hela veckan.
Kom en bra bit i boken tidigare idag så tanken var att läsa ut den idag, men får nog ta det imorgon. Och imorgon ska jag och Kevin även åka och kolla på en kontinentalsäng, blir kanske ett sådant där impulsköp. Det är kampanj på en säng just nu och för 7000:- istället för 15000:- kan vi få en kontinentalsäng och sista dagen för kampanjen är imorgon. Så det är snabba beslut som gäller! Så efter jag slutat praktiken ska vi åka och testa den.

Var hos sjukgymnasten i eftermiddags för att kolla mina knän och såklart ryggen som vanligt. Det var en överansträngning i knäna. Det var bland alla 200 utfall för en vecka sedan som jag hade fel teknik vilket gjort att jag överansträngt knäna. Men jag kan fortsätta träna på men absolut inte så många reps efter varandra utan skynda långsamt, så ett steg i taget!
Ryggen är som den är. Den kommer alltid vara bättre i vissa perioder och sämre i vissa. Och nu vet jag vad jag ska göra för att den ska klara sig igenom denna svackan så ingen ny inbokad tid hos sjukgymnasten. Jag får ringa om jag behöver fler behandlingar. Fick högkostnadskort idag - från 0-1100 på en månad, det är inte dåligt! Så nu ska jag utnyttja det rejält detta året! 

Sjukstuga

Vad skönt med en ledig dag! Jag tog en rejäl sovmorgon. Vaknade vid 11 av att Kevin kom in och väckte mig. Så nu är jag utvilad så jag orkar med 3 tidiga mornar till denna veckan!

Min hals är bättre idag och detta tack vare att Jakob sa åt mig att ÄTA råa vitlöksklyftor. Jag trodde det skulle vara äckligt men så starkt trodde jag inte det skulle vara. TJI x 1000 fick jag, trodde jag skulle dö. Det var nog det starkaste jag ätit, fick svälja ner det med vatten, men jag åt i alla fall två stycken. Kort därefter blev det uppror i magen, magknip from hell fick jag. Och lite toatid senare kunde jag sova. Gud vad hemskt det var! Men tack och lov hjälpte det för jag hade inte alls speciellt ont i halsen idag.

Nu ska jag gå och lägga mig en stund igen och läsa. Boken jag började läsa för någon vecka sedan har bara legat sedan dess. Trodde jag skulle läsa ut den någon dag senare, men jag har inte ens öppnat den. Så nu tänkte jag ta tag i mig själv och läsa lite. Ska till sjukgymnasten kl 14.45 så tills dess ska jag bara ligga och ta det lugnt så jag blir frisk snart!


Plötsligt händer det...Ja idag fick det bannemej vara slut på dagar utan lagad mat. Sist jag åt lagad mat var i fredags. Eller nej söndags var det ju, då åt jag tacos-rester. Men ändå. På tok för många dagar för mig som vill bli muskulös... Jag har helt tappat motivationen till mat. Önskar det fanns tabletter som gjorde att jag fick i mig allt jag behöver. Så tråkigt tycker jag det är att äta just nu. Frukosten är rolig men resten skippar jag gärna. Till och med mellanmålen är jobbiga då jag förätit mig på kesella hur det nu kunde gå till...

Kevin lagar alltid maten här hemma, men nu när han är sjukskriven kan han inte göra det längre, så nu är allt upp till mig. Idag var jag trött på min filmjölk så jag slängde ihop en köttfärssås. Fråga mig inte vad jag hade i, för det vet jag knappt själv. Slängde i lite vad jag kände för och den blev faktiskt godare än Kevins! Så i fortsättningen är köttfärssåsen min grej att fixa.

Ja ni ser lite pasta också för ovanlighetens skull. Fullkorn givetvis. Men pasta på kvällen är inte min grej i vanliga fall men nu när jag är sjuk har alla rutiner slutat existera så när jag ändå unnar mig glass om dagarna slår jag till med kolisar på kvällen också. Så nu laddar jag upp ett rejält förråd av saker jag annars inte äter så jag har att ta av tills på måndag, för då ska det tränas igen! Nu ska jag dricka med vitlökste så jag dödar alla baciller i halsen!

Mrs vitlök och sommarjobb!


My love!

Blä. Mår sämre idag. Så jag siktar in mig på att vara frisk på måndag så jag kan sätta igång med träningen igen. Har ingen förhoppning om att jag blir frisk tidigare så nu är det vila som gäller när jag inte praktiserar. Kallsvettas och toksvettas om vartannat och är inte helt närvarande eller koncentrerad. Glömde bort vägen idag när jag körde och låg i fel filer tills Kevin sa till mig att jag låg fel. Så ja, något är det som inte stämmer. Ska bara vila hela kvällen och en ledig dag väntar imorgon och då ska jag bara ligga i soffan hela dagen och äta glass!

Jag har till 99% fått sommarjobb! JIPPI! Ska vara på samma ställe som jag praktiserar på och kommer göra ett studieuppehåll de veckor jag jobbar. Så jäkla skönt. Och sedan blir det två resor i augusti! Helgen den 25 mars blir det en weekend i Göteborg för jag ska ju springa midnattsloppet och sedan blir det förmodligen en vecka i Spanien, Torrevieja i mitten på augusti tillsammans med 2 andra par. Annars tar jag och Kevin en sista minuten då istället så jag ska få komma utomlands i år igen!!! Längtar något så fruktansvärt!

Har precis kommit hem från Väla, Kevin har köpt ett nytt PS3 för hans gamla kraschade här om dagen. Så nu kan han fördriva dagarna genom att spela och vi kan äntligen se film igen. PS3:an är vårt mediacenter, så alla våra filmer finns i den.

Nu ska jag dricka upp mitt vitlöks te, om man kan säga så... 4 vitlöksklyftor pressade i varmt vatten. Allt för att bli frisk! Saknar Crossfiten otroligt mycket, en del av mig är död och jag försöker ersätta den med glass. Går åtminstone lite lättare att vara sjuk då!

Låtsas lördag

Tar dagens bästa först: Jag har äntligen fått hämta ut min iPhone. En splitterny till och med. Det trodde jag aldrig! Men tydligen lagas aldrig iPhones utan man får en ny istället. Så skönt, jag klagar inte. Men det har krånglat med synkronisering och sådant så jag har bara kunnat kopiera över det jag haft sedan i juli 2011... Så mycket har försvunnit. Jäkla skit!

Kevin var inte hemma förrän 19.30 igår och jag kom hem strax efter 21. Då var han förvirrad och dåsig. Han har haft extremt ont och kan knappt röra sig. När jag kommer hem från äldreboendet känns det som att komma hem till ett till. Nu kan han gör ännu mindre själv så jag får knappt en lugn sekund om dagarna. Men vad gör man inte för den man älskar?
Just nu sover han som en stock. Han orkade se 6 min på en film sedan sluddrade han lite och somnade på direkten. Inte likt Kevin alls. Jättetråkigt är vad det är!

Och till mig då. Förkylningen gick inte att stoppa. Den har brutit ut och det är som taggtråd när jag sväljer, jag är snuvig och nyser stup i kvarten. Och mina knän, ja nu är det båda, är kassa. De gör mer ont för varje dag. Så trött jag är på detta. Jag som precis fått tillbaka motivationen till topp!Ja så här är det. Jag spårar totalt nu. Det där rosa-lila kladdet är nog det nyttigaste jag kommer få i mig idag. Mixade ihop följande: 2 ägg, 1 banan, ½ avokado, ca 1½ msk solroskärnor, ½ dl filmjölk och en väldig massa bär. Proppmätt är jag och jag orkar inte laga någon middag ikväll så det blir nog glass med chokladsås och banan och sedan godis till efterrätt.

Så less jag är! Och inte kommer jag närmre magrutorna nu... Men detta får jag träna bort när jag blir frisk! Nu ska jag njuta något så in i h*lvete!

Hallooo?

Ingen Kevin så långt ögat kan nå... Det dröjde ut rejält det här.. Jag måste köra till praktiken så vi lär inte ses förrän 21.30 ikväll.
Mamma hade med sig lite choklad och en lott som krya-på-dig-present till honom så han blir nog glad när han kommer hem.

Måste ta upp tvätten innan jag sticker också så jag sticka nu om jag ska hinna vara ombytt och klar där kl 15.45.
Ha en mysig måndag allesammans!

Sjuk?Vaknade med ont i halsen. Såklart. Nu när jag äntligen fått motivationen tillbaka. Skulle tränat med Jakob på Filborna nu på förmiddagen men fick ställa in. Istället har jag gjort att för att det inte ska bryta ut. Druckit te med honung, varmt vatten med 3 vitlöksklyftor i och gurglat varmt vatten med salt i. Det känns inte bättre, det kliar i halsen och jag tror inte jag hinner stoppa det... Men mamma kommer snart och jag har bett henne köpa med citron så jag kan döda bakterierna lite till.

Kevin gick till sjukhuset imorse för operation. Kl 8.30 skulle han vara där. 9.40 ringer han mig och säger att han fortfarande inte kommit in på operation pga att det inte finns något rum. Läkaren sa dessutom att de skulle röntga honom imorgonbitti och därefter fick han gå hem. Alltså skulle han sova på sjukhuset. Men Kevin hade fått reda på att detta var en dags operation och att han sen skulle få komma hem så han vägrar stanna. Hoppas han kommer in på op snart så jag får träffa honom innan jag börjar praktiken kl 15.45.

Har precis pratat med älskade Louise på skype. 7 månader har hon varit i Australien nu, 4 månader kvar. Jag saknar henne så det gör ont emellanåt. Vi kom varandra väldigt nära på kort tid (feb-aug) så det var riktigt jobbigt att veta att jag precis efter förra sommaren skulle behöva vara utan henne i nästan 1 år. Men tiden går fort nu, snart är det den 21 juli!!!

Under tiden jag pratade med henne så fick jag för mig att rensa mitt tangentbord på datorn...Nu ser det ut så här och jag får inte ihop skiten! Nog för att jag älskar att pilla upp knutar på trådar, reda ut garnnystan och pilla med sånna smågrejer, men detta är alldeles för smått och vet man dessutom inte hur det satt ihop innan så är det desto svårare att få dit det. Ska sätta mig igen och försöka, för detta måste jag ju få ihop!

Inredningsdrömmar

Hittade världens mysigaste webbshop tack vare att Ella hade länkat dit. Jag önskar bara att jag haft mer pengar att lägga på inredning och allra helst en vindsvåning att inreda med detta!
Waaah! Jag dör. Ge mig allt! Har totalt snöat in på "ruffig" inredning med vit panel, tegelväggar i beiga toner, bjälkar i vitt eller mörkt trä, linnetyger, gamla äpplelådor, zink, fårskinn, renskinnsfällar, vit rotting osv. Blandat med nytt såklart, annars hade jag inte fått med mig Kevin. Det fattas nu bara en nedgången vindsvåning som vi kan totalrenovera och få precis som vi vill! Det kommer, det kommer.


Sammanfattning av Lofsans challenge

10 veckor har nu gått och idag avslutar jag Lofsans 10 veckors challenge. Jag vill verkligen tacka fantastiska Lovisa som startade denna challengen i en grupp på Facebook. Där har vi varit en hel drös med tjejer som kämpat för att uppnå våra egensatta mål med hjälp av varandra. Det har varit guld värt att ha tillgång att kunna fråga experten her self (Lovisa) och även bolla tankar, idéer, känslor med de andra tjejerna! Än en gång, TACK allihopa!

Jag satte upp några mål den 2 januari, som jag ville ha uppnått på dessa 10 veckor.

* Få synliga biceps och magmuskler.
* Springa 5 x 1 min på 18 km/h.
* Kunna nå golvet med händerna när jag böjer mig fram.
* Få en Odd Molly tunika att sitta perfekt och inte som ett korvskinn.

Tyvärr har jag inte fixat ett enda av målen.
Jag har inte ens sprungit på 18 km/h. I nuläget skulle jag tro att jag kan fixa 5 x 1 min på 15 km/h. Men mina biceps har blivit större och starkare när jag spänner dem, men är inte synliga ospända. Kevin kan inte längre "trycka isönder" dem när han ska känna. Magmusklerna är en bit bort. Jag kan inte nå golvet med händerna, är inte närmre än förut heller = för lite yoga (!). Odd Molly tunikan ska jag sälja då den ALDRIG kommer sitta bra eftersom jag vill bli biffigare på överkroppen. Köpte en ny i en storlek större istället! 
Jag satte alldeles för höga och framförallt för många mål. Jag tappade fokus och motivationen flera gånger då jag kände att det var "omöjligt". Det tar jag lärdom av! Ibland (alltid) vill jag mer än jag egentligen klarar av.

Jag antar att ni är nyfikna på mått och bilder så här kommer jämförelse från den 2 januari och från igår, den 10 mars.
Där har ni mina resultat. Jag tror ni ser precis lika lite skillnad på bilderna som jag gör. Helt avlappnad är jag på alla bilder, spänner inte en enda muskel. Det var jättesvårt att få till en sidobild så nästa gång ber jag Kevin om hjälp med bilderna så det blir bättre! Måtten har stått still, det är bara benen som växt lite och jag har även gått upp lite i vikt. Antagligen är det muskler. Det hoppas jag på i alla fall.

Jag har uteslutit kolisar efter lunch under dessa veckor. Vissa dagar har jag ätit kolisar på kvällarna, men absolut inte mer än några enstaka gånger. Godis har det blivit ca 2 gånger i veckan. Vissa veckor har det bara blivit 1 gång. Mängder av kesella och annat protein har jag tryckt i mig. Allt för att öka i muskelmassa och inte ligga på minus i kaloriintaget, det har gått upp och ner under challengen. Gick ner på tok för mycket ett tag, men det gick jag upp efter lite kämpande.

Den 22 januari provade jag Crossfit för första gången och har sedan dess varit fast. Efter ungefär hälften av utmaningen har min träning i stort sett endast bestått av Crossfitträning. Yogan som jag planerade att få in minst 2 gånger i veckan har inte blivit riktigt som planerat. Vissa veckor har det blivit 2 pass, andra bara 1 och nu de senaste veckorna har det inte blivit ett enda. Men 5-6 träningspass i veckan har det oftast blivit. Som minst har det blivit 4! Plankan dagligen gick bra till en början men sedan tappade jag helt och nu har jag inte gjort den på säkert 2-3 veckor.

Jag hade hoppats på mer resultat men jag känner mig starkare och uthålligare än någonsin (tack Crossfit!) så jag känner att det hänt något INUTI kroppen i alla fall även om det inte hänt ett smack på utsidan. Så nu ska jag endast försöka fokusera på prestation och sluta fokusera på magmuskler hit och biceps dit. Rumpan vill jag få fast NU men det kommer när det kommer!

Jag är inne i en riktigt härlig balans. Jag känner mig helt till freds med min livsstil och kolisfritt efter lunch känns inte ett dugg jobbigt. Det är bara att fortsätta med träningen och nu ska jag ta i ännu hårdare (om det går)! Detta är min sista utmaning på ett tag. Nu har jag haft 10 veckors utmaningar i 30 veckor som bara löpt på efter varandra. Så nu vill jag bara köra på och ge allt utan att fokusera på några specifika mål. De finns där i bakhuvudet som en sporre, men jag fokuserar på prestation nu ett tag framöver!

Söndagens höjdpunkt!

v.10 i challengen

Ännu ett Crossfitpass avklarat! Gud vad härligt det är. Strålande sol och träning nere vid havet, kan en söndag starta bättre? Skulle inte tro det va!

Dagens pass:

6 varv på tid av följande:

* 10 burpee box jump/step up (som jag gjorde pga knät)
* 12 meter crawl i sand
* 11 murkliv över och upp
* 50 meter löpning ner till vattnet
* 50 meter utfallsteg tillbaka
* 1 murkliv
* 12 meter crawl i sandBurpee box jumps

Crawl i sand.

Hopp över mur.

Löpning till havet och utfallssteg tillbaka till muren.

Crawl i sand tillbaka till burpee-boxjumpsen.

Där var hela passet i bilder också. Lånade på Crossfit Helsingborgs sida på Facebook. Gå med ni också, ni kommer INTE ångra er! Finns ingen roligare träning, lovar er.
Min tid på detta blev 31:28.


Också självklart en bild på dagens gäng!

Bananas

Oooh, nu har jag proppat i mig godis för en hel armé. Var på Hemmakväll när vi hämtat upp Eric och jag handlade godis för 31 kr (!!!). Fattar ni. Visserligen kostar godiset 9 kr/hg, men ändå. Jag som bara köper 1-2 hg godis annars gick totalt bananas idag. Sätt aldrig foten innanför Hemmakvälls dörr om ni är hungriga.. Det slutar aldrig bra. Glass och chokladsås handlade vi också, men det har jag inte fått ner än. Tror jag skippar det faktiskt, man behöver ju inte överdriva bara för att man redan tryckt i sig en massa. Men jag tränar bort detta imorgon på Crossfiten. Ska ha godispåsen och en fettvalk i huvuvet hela passet, varvat med snygga magmuskler och biceps så ska jag nog kunna pressa mig till att ta i lite extra!
Men njuter, det gör jag, tack och lov (hade varit fruktansvärt onödigt annars). Inget dåligt samvete så långt ögat kan nå. Det försvann för ett par veckor sedan, SÅ skönt! 

Nu när jag äntligen lyckats lista ut hur jag får in videoklipp från youtube här så måste ni bara höra dessa två låtarna. Mina favoriter just nu!

Tack vare att Lovisa delade med sig av sin spellista i facebookgruppen för challengen så hittade jag dessa två fantastiska låtar. Synd att jag är bäst på att lyssna isönder låtar... Hoppas jag inte lyckas med det ännu en gång!

Ljusfantast


Lördagkväll och alla ljus är självklart tända! Jag är inte bara kesella missbrukare jag missbrukar värmeljus också, men finns det verkligen något mysigare?

Det blev inget jobb för mig i eftermiddags. Vaknade med en ond rygg och jag antar att jag rullade på alldeles för mycket på skumrullen igårkväll. Jag hade aldrig klarat av att gå i stan i tre timmar så jag bad om en ersättare. Ryggen är inte bättre heller, men jag ska snart gå och lägga mig på rullen igen och massera lite.

Vi sitter barnvakter ikväll, eller ja, Kevins kusin är 10 år så han behöver ju inte direkt vaktas. Just nu sitter Kevin och Eric och spelar TV-spel och det har dem gjort till och från hela kvällen. En gemensam hobby de har tillsammans. 
Till middag blev det tacos, enkelt och alla gillar det! Så nu har jag diskat tre tusen skålar. Jag och Kevin slänger nämligen ner allt i en och samma skål för att slippa disk, men har man gäst här så får man göra på det traditionella sättet - använda en skål till varje grönsak.

Sitter och lyssnar på Melodifestivalen, ja för titta på den är jag inte intresserad av så det får bli svt play med lurar i öronen så jag kan höra låtarna i alla fall. Hejar på Loreen än sålänge. Vet ju inte ens vilka bidrag som är med i finalen men jag antar att det inte är någon som klår hennes låt. Jo förresten nu kom Ranelids mirakel. Hatade den innan men den är fasen rätt skön ändå! Vinner inte Loreen så måste ju denna bara vidare.

Dubbla WOD's

V.10 i challengen

WOW vad skönt det var att träna idag. Två vilodagar på raken var lite för mycket, men det var skönt. Nu är jag på G igen. Speciellt efter att ha tagit efter-bilderna till challengen. Den avslutas imorgon men Kevins kusin ska sova här inatt och jag vill gärna inte stå i underkläder och fota mig imorgonbitti när han är här... Så nu är bilderna tagna och jag är besviken, men mer om det i ett annat inlägg! Till dagens träning.

2 WOD's idag. Det var inga lätta heller inte (som vanligt existerar inte lätt när det gäller Crossfit).

WOD nr 1:

Övningarna:

* 60 squats
* 50 situps
* 40 pushups

Uppdelade i lag på en spurtbana. Hälften gick över på ena sidan och hälften stannade. Vi stod ca 120-150 m ifrån varandra. En person spurtar till andra sidan, gör 60 squats medan vi andra håller jägarvila. Sedan spurtar nästa över och gör 60 squats. Hela laget gör klart alla squats innan man går vidare på nästa övning och gör likadant där. Så det är alltså en person som jobbar i taget - resten vilar i jägarvila.

När hela laget var klara sprang vi till utegymmet för nästa WOD. 

WOD nr 2:

21-15-9 av:

* Pullups
* Burpees
* Skalade HSPU (handstand pushups)
* Dips

Laget började på vars en station och fick inte rotera vidare förrän hela laget gjort alla reps. Alltså: Alla gör sina 21 reps på var station, sedan roterar man. Man gör alltså 21 pullups, 21 burpees, 21 HSPU, 21 dips, innan man går ner på 15 reps. Osv osv.

Inte nog med det, sedan var det 900 m löpning. Men mitt knä gjorde ont så jag stod i jägarvila istället tills mitt lag kom i mål. (nu måste alla förstå mina förklaringar på dagens pass, annars..... Ja då får ni vara ovetandes för enklare kan jag inte förklara).


Dagens stora gäng! Bild snattad av Jakob som vanligt.


Fredagkväll

Nu ska jag slänga mig i soffan och försöka hålla mitt sug i schack för fyyy vad jag är gottesugen idag. Jag har blivit en liten livsnjutare och njutit av både kolisar på kvällen denna veckan och en toast mitt på dagen. Det hör inte till vanligheterna kan jag säga. Men nu har jag kommit dit att jag inte längre vill vara strikt vareviga dag. Jag vill ju för bövelen leva också. Nej nog om det. Nu ska Dennis Camitz få lite uppmärksamhet. Han har gjort en fantastisk låt som spelas varm här hemma och i lurarna på mina pw's.Lyssna och njut! Och kolla även på The Voice Sverige och rösta på denna begåvade man!

Hör och häpna

Mannen är lämnad och jag har lagat middag. Ja hör och häpna. När hände det sist? 2 veckor sedan var det nog... Har kommit in i en riktig matsvacka. Fasar för lunch och middag varenda dag för jag vet inte vad jag ska laga och framförallt så orkar jag inte och har ingen lust att laga något. Ska ta tag i det någon dag och göra en rejäl uppladdning med mat att ha i frysen. Det har blivit plockmat deluxe. Igår åt jag två tomater och 3 ägg till middag. Alldeles för lite men jag har helt tappat suget på att laga riktig mat. Men idag... Då gjorde jag det. Hade tagit upp kycklingfiléer igår som inte blev tillagade som planerat då jag var för lat så idag kände jag mig tvingad att göra något åt dem innan de blir dåliga.


Stekte kycklingfilé, svamp och purjolök och hällde i grädde, soja, salt, lökpulver och lite sambal oelek och lät det sedan puttra lite. Stekte samtidigt några sparris och harricot verts. Sedan två tomater till. Har fått dille på tomater, herregud vad gott det är! Äter dem som äpplen, bara rakt upp och ner.

Nu ska jag tända massor med ljus här hemma och lägga mig på skumrullen och rulla loss! Crossfit kl 10 imorgon och jag vill gärna kunna ta mig dit. Just nu ligger jag inne med en träningsvärk från hell så lite rullande på benen ska jag allt fixa ikväll.


Skumrulle

Jobbade ju kväll igår och kom hem lagom till Biggest Loser - veckans höjdpunkt! Otroligt peppande program. Hade gärna haft ett löpband framför tvn och sprungit milen (om jag kunnat) under tiden för att sitta i soffan medan de svettas gärnet är inte kul! Det gick bra på praktiken igår och även idag. 7-13 jobbade jag idag. Tiden rusade iväg och nu har jag två lediga dagar framför mig, wie! Eller inte riktigt, imorgon är det jobb för Backup Event igen, dela ut flyers för specsavers kl 12-15... Så på söndag ska jag inte röra mig en centimeter mer än ner till Fria bad för Crossfit kl 11. Sedan är det jag som slappar gärnet och äter marrängswiss! Det var efterrätten på boendet idag och jag satt nästan och dregglade över skålarna. Marrängswiss är bland det godaste jag vet så på min syndardag ska jag fasen ta lite (läs mycket)!

Har precis kommit hem från sjukgymnasten. Riktigt behövligt besök efter två helvetesveckor med ryggen. Jag fick med mig en skumrulle och ett gäng övningar hon visade mig som jag nu ska göra dagligen tills nästa gång dvs. nästa torsdag. Så nu ska jag ligga på skumrullen varje dag och massera ryggen på olika sätt. Tänkte även passa på att ta benen och heeeela kroppen när jag ändå har en sådan hemma. Kommer bli mycket tid tillsammans med den nu i en vecka sen när lönen kommer ska jag bannemej beställa en!


Världens mest nyfikna katt!

Ikväll får jag en ensam kväll. Såååå skönt! Kevin ska iväg och tura med jobbet. Trots att han var borta 5 dagar förra veckan är jag redan i stort behov av egentid. Kanske beror på att han är hemma dygnet runt så jag har inte varit ensam något alls på snart en vecka. Så jag längtar efter en kväll ensam. Har extremt stort behov av egentid så jag tar vara på varenda minut eftersom det kommer bli lite av den varan i 5 veckor till när Kevin är sjukskriven...

The Voice Sverige ikväll och Dennis Camitz, Kevins vän, är med och självklart ska Helsingborgaren vidare. Så rösta på denna otroligt duktiga människa!!! Det ska jag i alla fall! Ska nog ta ett glas vin ikväll också. Förstår inte vad som har hänt men jag blev RIKTIGT sugen på rödvin igår när en boende drack vin till maten och suget är fortfarande kvar. Har aldrig någonsin varit sugen på det (nej, jag är inte gravid) så jag blev väldigt förvånad. Nu har vi inget rödvin hemma och jag orkar inte köra till systemet så det får bli ett glas vitt!

Ha en mysig fredagskväll allesammans!

KONY 2012

Jag uppmanar er ALLA att se filmen jag la upp i det förra inlägget. Satt med tårar i ögonen i nästan 29 minuter. Det gjorde ont i mig att se. Flickor tas som sexslavar som små, pojkar dras in i militären och barn blir tvingade att döda sina egna föräldrar och andra liknande totalt FRUKTANSVÄRDA saker... Joseph Kony är mannen bakom detta.

Jag var själv i Uganda för 2 år sedan och hade inte en aning om att detta pågick i landet samtidigt som jag var där. Det gör så ont i mitt hjärta av vetskapen att detta sker år 2012. Det är så fruktansvärt!!!

KOLLA PÅ FILMEN och dela med er på era bloggar, sprid detta! Lägger in den här också så kan ni inte missa den!


Jack, Mia och KONY

Godmorgon!

Börjar inte förrän kl 15 idag, men jobbar å andra sidan till kl 21. Men det är skönt att få lite hemmatid innan. Bokade in mig på hot yoga igårkväll till ett pass kl 9.30 idag men fick avboka igen när jag vaknade. Mitt vänstra knä gör riktigt ont och jag kan inte riktigt gå normalt, jag haltar lite fram. Efter uppmaning av coachen att linda det, är det nu gjort dock har jag lika ont ändå... Så nu ligger värmekudden också på, hoppas det hjälper! Ingen träning idag, jag vågar inte chansa. Skulle haft vilodag imorgon men jag får nog försöka få till något då istället eftersom jag vilar idag. Träningsvärken kommer mer och mer i benen och i rumpan känner jag rättså rejält mycket!

Imorse hittade jag min lille älskling i badrummet...Han älskar att ligga i tvättpåsarna med nytvättade kläder. Jag slängde in påsarna i badrummet och stängde dörren över natten för att det annars prasslar så när han håller på där i. Så fort dörren öppnades imorse var han snabb med att hoppa ner igen!

Skulle fota en bok jag köpte på bokrean jag köpte förra veckan, men som vanligt kan jag inte göra något utan sällskap...


Jack ska vara med överallt, hela tiden, exakt där jag eller Kevin är.Till slut fick jag gå någon annanstans innan han hann efter och då fick jag äntligen till en bild. Jag älskar Mia Skäringer, finns det någon härligare kvinna? Hennes andra bok "Dyngkåt och hur helig som helst" läste jag nästan ut på flygresan till Egypten i höstas, så bra var den!
När jag såg denna på Åhléns vara på halva reapriset kunde jag inte motstå och jag hade dessutom mer rabatt så jag gav 32 kr istället för 79 kr. Tror den kommer läsas ut i dagarna för när jag väl fastnat i en bok så kan jag läsa i timmar!
Nu ska jag titta på denna:

Dagens tema: killer - leg - bonanza

V.10 i challengen

Ett helt fantastiskt Crossfitpass blev det ikväll. Årets värsta benpass kan jag säga. Och varmt var det inte heller, men jag kan lova att vi blev varma av detta killer-pass!

* Uppvärmning: jumping jacks, pushups, squats, rörlighetsövningar m.m.

Dagens pass:

* 470 m löpning
*Bära lagkamrat på ryggen ett varv runt gymmet (ca 70-90 m kanske) med varje lagmedlem (3 st i mitt lag, vilket innebar att man sprang med 2 lagmedlemar var)
* 200 Squats
* 150 hopp med hopprep
* 200 utfallssteg runt gymmet
* 50 pistol Squats
* 30 Burpees
* 470 m löpning
* 4-5 min jägarvila

Tack för ett riktigt mjölksyrepass, Jakob! Längtar redan efter lördag då jag kör nästa Crossfitpass. (Förstår ni inte träningstermerna, kan ni läsa om dem i detta inlägget)


Kvällens härliga gäng! Vilken pepp vi har i Crossfit Helsingborg. Helt fantastiskt! Häng på ni också. In och gilla Crossfit Helsingborg på facebook! (bild snodd från Jakob och CF's facebooksida).

Bla bla bla

Jag är så trött så trött, eller mer utmattad. Och min rygg är katastrofdålig... Gårdagens pullups hjälpte inte den att bli bättre heller. Har sådan fruktansvärd träningsvärk blandat med min vanliga smärta så jag lider varenda minut. Längtar SÅ tills på fredag då jag har tid hos min sjukgymnast igen. Så här ont har jag inte haft sedan jag fick bryta upp på Åhléns för mer än ett år sedan så att jobba idag var inte det mest smärtfria kan jag säga.

En dag utan iPhone har varit dödens. Jag hade sån abstinens när jag kom hem. Jag blir knäpp av att inte kunna göra ett smack med den gamla Ericssonen. Kan inte kolla mail, tradera (som jag är beroende av just nu), facebook, bloglovin osv.

Crossfit kl 18 och jag dör lite halvt av tanken att behöva släpa mig iväg från soffan. Det blir jobbigt, så jag tar bilen idag, 1,5 km. Skäms gör jag lite grann, men jag skyller på lathet och att det är mörkt när jag ska cykla hem. På tal om icke lathet så blev det nästan 3 mils cyklande tors-sön förra veckan pga min billöshet. Tänk så många mil jag hade cyklat i månaden om vi inte hade haft bil... För en buss hade jag aldrig satt mig på. Då cyklar jag hellre. Finns inget värre än kollektivtrafik, dyrt och jävligt rent ut sagt. Det är nästan billigare att köra bil än att ta tåg och buss så jag tänker inte bidra när priserna bara höjs hela tiden, ska de hålla på med sånt trams så kan de glömma att jag åker kollektivt. Inte ska det vara billigare att köra bil till Malmö än att ta tåget? Sjukt är vad det är!

Nu ska jag läsa vidare på bloglovin, har 36 olästa blogginlägg så nu ska jag sätta fart så jag kan lägga mig och vila sen. PS. Det kommer nog bli dåligt med bilder nu när jag inte har min iPhone så ni vet. Har inte ens en datorkabel till lånetelefonen och kameran är ju från 1800-talet så man ser bara pixlar!

Vad är Crossfit? + övningsbeskrivningar

Kan börja med att reda ut vad Crossfit är för som ni vet tränar jag i princip bara det just nu. Vissa kanske inte förstår vad det innebär. Då har jag hittat en bra förklaring på denna hemsidan där det står så här:

"CrossFit är ett styrke- och konditionsprogram som bygger på en mängd funktionella rörelser, utförda i högt tempo. Träningsformen passar dig som redan idag tränar styrka, men vill ha lite mer intensitet för att fullända din träning.

MÄTBAR UTVECKLING

En central del i CrossFit är att övningarna utförs mot klockan. Antingen körs ett givet antal övningar på tid, eller utförs så många rundor som möjligt av ett visst antal övningar på en given tid. Detta gör att du hela tiden kan se framsteg och tävla mot dig själv eller en kompis. På varje pass får du svart på vitt på hur du utvecklas!

STOR VARIATION AV ÖVNINGAR

Passen varieras med tid, men också med en stor mängd olika övningar såsom löpning, hopp, tunga eller lätta lyft med skivstång/hantlar/kettlebells, kroppsviktsövningar med många eller få antal repetitioner. Resultatet blir både variationsrikt och utmanande."

Det finns en del termer inom Crossfit och andra ord för övningar än vad många hört sedan tidigare. Några utav de är:

* WOD = workout of the day
* Fran = 21-15-9. Först 21 reps sedan 15 sedan 9.
Ex på en WOD med Fran: Pushups, pullups och squats. Då gör man alltså 21 pushups, 21 pullups och 21 squats, sedan 15 pushups, 15 pullups, 15 squats, sedan 9 pushups, 9 pullups, 9 squats. Färdigt!

* Squat = knäböj med benen under 90 grader och så rak rygg som möjligt.
* Overhead squat = knäböj med raka armar med stång/käpp över huvudet. Kan göras både med och utan vikt.
* Front squat = knäböj med stång på bröstet, se bild nedan:* Back squat = knäböj med stång på axlarna. Se bild nedan:* Pushups = armhävningar
* Pullups = chins, hängande i stång med raka armar - dra sig upp tills hakan är ovanför stången. Se bild nedan:* Dips = Triceps övning. Finns olika alternativ. Se bild nedan: (bild 1 är tyngre, bild 2 lite lättare)
* Burpees = se bild nedan (höft och bröst ska vara i golvet innan man hoppar upp igen):* Boxjumps = hopp upp på box/pall/bänk etc. Se bild nedan:* Wall climbers = Börjar med hela kroppen i golvet och fötterna mot väggen - klättrar sig upp på väggen med hjälp av både armar och ben och klättrar sedan ner på samma sätt igen till liggande. Se bild nedan:* HSPU = handstand pushups (armhävning ståendes på händer). Man kan även skala den så det blir lättare. Bild 1 är fullständig och bild 2 är skalad:

* Pistol squats = knäböj på ett ben kan man säga. Med eller utan vikt. Se bild nedan:

 

* Grasshoppers = plankposition på händerna och sedan drar man knäet mot motsatt armbåge. Ungefär som på bilden nedan (fast det är en grasshopper med pushup):* Thrusters = knäböj med axelpress. Se bild nedan:* Kettlebellswings = sving med kettlebell - skjuter ifrån kb:n med höften och spänner magen. Armarna ska inte jobba, bara följa med. Det är bålen och rumpan som jobbar! Se bild nedan:* Deadlift = marklyft. Se bild nedan:Jag lägger in fler övningsbeskrivningar här när jag kommer på fler! Så i detta inlägg hittar ni allt som hör till Crossfit.

Ny kategori - Träningstermer

Nu har jag gjort en ny kategori där jag tänkte lägga in alla termer jag använder mig av i mina träningsinlägg. Istället för att skriva allt inom parantes så samlar jag det i denna kategorin. Elinor sa i helgen att hon inte längre förstod mina träningsinlägg så är ni fler som inte gör det och undrar över vissa termer så får ni kolla i denna kategorin.

Myspass

V.10 i challengen

Var på Filborna med min träningskompis Jakob för att köra ett slappepass. Jag skulle ju iväg på ett Crossfitpass ikväll och tänkte därför bara bonusträna på Filborna lite. Men jag har avbokat mig från passet ikväll då min rygg gör ont och idag skulle det vara intervaller/löpning och det fixar jag inte med denna smärtan. Åter till dagens pass. Började med hopprep och testa lite pullups. Gjorde 5 st i det lila bandet idag och någon till hade jag klarat. Gick över på det svarta bandet som är till ännu mindre hjälp och fick till några där också. Att klara en pullup utan hjälp om 2 veckor ska nog inte vara omöjligt!

Dagens:

21-15-9 av:

* Dips
* Pullups
* Pushups
* Overhead squat

Min tid: 9:14.

Ska tillägga att jag inte gjorde en enda negativ pullup utan jag körde allihopa i det tjockaste bandet (grönt). Det gick alldeles utmärkt så nu ska jag börja med det istället för negativa när jag kör Fran eller färre reps (21-15-9).

Sen körde vi:

* 10 turkish get-up (5 på varje arm)
* 10 kb swings

För er som inte vet vad en turkish get-up är så är det denna övningen:


Idrottskliniken och herr Ericsson

Somnade i soffan redan kl 20.30 igår så jag var minst sagt utmattad. Det tar på krafterna att jobba, har jag märkt... Denna lediga dagen var efterlängtad och jag njuter varje minut.

Var på Idrottskliniken imorse för min fot. Opererade den nämligen för snart 6 år sedan och efter 1 år skulle jag inte ha några besvär. Jag har haft besvär till och från men de senaste två månaderna har det blivit värre och jag området som opererades (nedanför lilltån på utsidan) har svullnat. Det blev ett ultraljud på fötterna och det såg förfärligt ut. När jag opererades togs en inflammerad slemseck ut och benet sågades ner en aning för det stack ut. Men det sågades inte rakt utan det såg ut som en krater i foten. Nu har jag haft en bra vecka så fotspecialisten ville inte göra något än, men så fort det blir sämre ska jag ringa och då ska jag genomgå en shockwave-behandling. En strålbehandling för foten, mer förstod jag inte.


Så här såg det ut i slutet på januari... Svullet och konstigt.

Sedan cyklade jag direkt och lämnade in min iPhone för min högtalare är sönder. Får prata i telefon antingen med headset eller med högtalare. Min garanti går ut den 11 mars så jag passade på att lämna in den nu innan. Som lånetelefon blev det en sån här:


Hur ska jag överleva?

Inte en enda kontakt, inget internet, inget spotify... Ca 2 veckor ska jag leva med denna och jag har redan abstinens. Hur kan man leva utan en iPhone?

Motivationsdipp

Wie, nu tar jag en korthelg! Ledig imorgon, sedan på det på onsdag igen men en ledig helg väntar. Hade planerat att träna idag men jag hoppar det. Jag har ingen ork överhuvudtaget. Kanske blir en pw ikväll.

Kevin var på akuten imorse för att fixa med nyckelbenet. Det blir operation och 6 veckors sjukskrivning... Tur jag jobbar nu i tre veckor till annars hade vi gått varandra på nerverna. Tycker faktiskt synd om honom. Det är nyckelbenet på höger sida som är brutet och han är högerhänt. Men dator kan han spela, så nu har jag en nörd här hemma som spelar WOW.... Ingen kommentar.

Jag är fortfarande urusel med maten. Imorse hann jag få i mig gröt och knäckebröd tack och lov. Men dagens lunch blev fil med risentas bland-müsli, en kopp grönt te och en....Ja, jag var tvungen. Det luktade toast i hela lägenheten när jag kom hem och har man ingen ork eller lust att laga någon lunch (har ingenting hemma heller för den delen) så får det blir så här. Det är kasst. Ingen träning heller. Nej, motivationen är inte på topp. Är inne i en liten svacka så just nu känner jag bara för att slappa och inte träna ett dugg... Men så får det inte bli. Crossfit imorgon, sedan är det träning varenda dag denna veckan, kanske vila till helgen!

Negativitet

Varning för negativt inlägg!

Nu är jag så förbannad på den jävla (ursäkta) katten. Han är överallt HELA tiden och river ner grejer, fastnar med påsar runt halsen och försöker ta sig loss genom att springa i full fart med påsen på sig, biter mig i fötterna osv osv. Jag är så trött på honom och min stubin är extremt låg. Och inte blev det bättre av att Kevin ringer och säger att de bara är i Halmstad och Bingo börjar om en timme och vi ska lyckas ta oss hem till hans föräldrar tills det börjar också... Fortkörningsböter på 2400 kr har de också lyckats åka på och sedan fick Kevin en p-bot på firmabilen i torsdags på 500 kr, rolig månad! Riktig skitdag med andra ord. Skulle kunna skrika rakt ut och tyvärr behöver inte Jack göra mycket förrän jag brister och skäller för kung och fosterland. Hoppas verkligen inte grannarna hör mina raseriutbrott, de måste tro jag har fått en knäpp isåfall. Fasar för den dagen jag får barn som inte lyssnar... Frågan är om jag kommer kunna behålla lugnet som jag alltid sagt att jag ska. Tror inte det va.

Inget godis eller onyttigt på hela veckan så idag tar jag bannemej ut min godisdag. Önskar jag hade kunnat hålla men det går inte. Något positivt måste hända denna dagen. Ingen middag har jag lagat heller. Hatar verkligen att laga mat just nu, det är så tråkigt! Kevin ringde nyss och är snart hemma så nu blev jag lite gladare så vi hinner hem till svärföräldrarna där sallad väntar så jag får lite ordentlig middag i alla fall!


Till något helt annat! Har suttit och suktat efter nya träningskläder. Tycker det är mycket roligare att handla än vanliga kläder. Måste-ha just nu är ett par five-fingers, ny löparjacka då mina nuvarande är alldeles för stora, nytt träningslinne och en hoodie att ha efter träning. Några sport-bh:ar måste jag också köpa! Just nu har jag två varav en kan jag inte springa i så här tvättas det för fullt!


Händelserik söndagShit vilken dag! Började kl 6.45 idag och ställde klockan på 5.45 igårkväll. Men imorse när jag vaknade var klockan 6.18!!!. Jag hade ställt den tidiga klockan på vardagar och inte på helger så som tur var ställde jag en extra igår som ringer varje dag. Kan tillägga att jag skulle cykla dit vilket är 2,5 km. Jag slängde ihop havregrynsgröt fort som bara den och in i micron. Självklart kokade allt över och det var havregrynsgröt i hela micron... Trötta mig. Det blev 2-3 skedar i alla fall och en riskaka med jordnötssmör sedan sprang jag ner till cykeln. Kl 6.50 var jag framme. Puh.

Inte nog med det så får jag vara med om det första fallet idag. En liten tant trillade och slog sig rejält och jag och min handledare såg precis när hon började trilla men hann inte fram. Usch. Det var riktigt obehagligt men hon mådde trots allt bra när jag gick hem vid 13-tiden!

Nu ska jag cykla till Maxi och köpa bingolotter, för det är ju bingo varje söndag sedan 2 månader tillbaka ungefär, vår nya pensionärs-tradition. Orkar inte röra mig en centimeter egentligen och billös som man är så finns det inte så mycket mer att göra än att hoppa på cykeln.

Sommaren 2009

Hittade en bild på facebook på mig och Kevin när vi bara varit tillsammans i drygt en månad, augusti 2009.Herregud vad små vi var! Jag skulle fylla 18 några dagar senare och Kevin skulle fylla 22 år i november... Älskar när jag hittar gamla bilder för man kommer inte alls ihåg att det var så man såg ut. Jag är urusel på att fota och kan räkna på mina fingrar hur många bilder det finns på mig och Kevin tillsammans. Riktigt tråkigt för det är kul att ha!

I år fyller jag 21 år, Kevin fyller 25 år och vi firar 3 år tillsammans nu i sommar. Tiden flyger iväg även om det känns som att det varit vi föralltid. Ska från och med nu bli bättre på att använda min kamera som jag la ner några tusen på i höstas. Trodde att jag skulle fota mer bara jag köpte en systemkamera. Nja stämde inte riktigt. Den är klumpig och följer sällan med, men jag ska bättra mig!

Träningsmusik

Jag kan inte träna utan musik om jag inte tränar med någon. Det blir liksom inget vettigt av träningen. Jag har ingen pepp eller motivation utan musik. Så min iphone hänger alltid med på armen och spotify är i lurarna. Jag har en träningslista som jag har synkat (annars hade jag inte kunnat lyssna samtidigt som Kevin och det hade varit kaos!) så jag kan lyssna offline också. Jag lägger hela tiden in nya låtar för jag tröttnar ganska lätt. Jag spelar nämligen denna listan 5-6 dagar i veckan när jag tränar och även när jag är hemma så vissa låtar går på repeat.Här är en del av min träningsmusiklista. Alla med stjärnor är favoriterna just nu. Kanske kan någon bli lite inspirerad och hitta någon ny favoritlåt?!

Func* supermüsli

Fick ett helt underbart brev för några veckor sedan från Jennie där det låg ett fint brev, smakprov på en ny müslisort, pennor av alla dess slag, stift, postitlappar osv. Både skolpepp och lite nyttigheter.


Känner Jennie mig eller? Hon ska till och med bjuda på kesella till mig i sommar på vår årliga grillfest med Ugandisarna (de jag var i Uganda med) istället för något onyttigt. Skönt att någon förstår och accepterar mitt nyttiga liv!
Denna müslin fick jag ett smakprov på och den var verkligen supergod! Bara en negativ sak jag kan komma på. Bitarna var lite för små. Jag vill oftast ha lite att tugga när jag äter müsli så lite större bitar hade inte skadat. Men annars var den helt i min smak. Bär och gryn är måste i müsli, men inga sockrade bär och frukter för då går det fetbort!  Så jag kan varmt rekommendera denna till er som gillar müsli! 
Nej hörru Jennie, detta uppskattade jag verkligen. Bara att du tänker tanken på att skicka det till mig ger mig nästan tårar i ögonen. Finaste du!

Lördagens Crossfitpass

V.9 i challengen

Lördag innebär träning som vanligt och vad annars om inte Crossfit! Dagens pass var överjävligt faktiskt. Jakob kan det där med jobbiga pass.

Uppvärmningen bestod av 900 m löpning och squats (knäböj), burpees samt pushups (armhävningar).

Dagens pass:

2 lag (vi delade sedan upp lagen i två delar så vi var tre tjejer som körde och våra två killar körde tillsammans, så när vi kom tillbaka från 900 m löpning satte killarna igång). 

* 900 m löpning
* 150 squats
* 100 situps
* 50 pushups
* 40 dips
* 30 Pullups (chins)
* 20 burpees
* 900 m löpning (jag stod i jägarvila medan mina lagkamrater sprang då min rygg sa ifrån)

Man fick inte börja på en ny övning förrän alla i gruppen var klara med övningen. Så alla i gruppen fick inte börja på squatsen förrän alla kommit i mål från löpningen och man fick inte gå vidare på situpsen förrän alla var klara med squatsen osv.


Snor bilden från Jakob, vet ju hur tråkigt det är med bildlösa inlägg. Ett trött Crossfitgäng!

Godmorgon lördag!
Igårkväll kom finaste Elinor och höll mig sällskap. Det blev självklart Big Brother och kesella! Inget godis eller onyttigt hitills i veckan. Ikväll blir det inget, jobbar till kl 21 och börjar kl 6.45 imorgonbitti så jag hoppar rakt i säng när jag kommer hem ikväll därmed hinner jag inte med något gotte. Kanske lyckas jag även hålla mig imorgon när mitt godismonster kommer hem och ska bli omhändertagen och måste "unna sig" för att han skadat sig... Jo, han är sån. Går något emot honom eller om något bra har hänt så måste vi fira eller unna oss. I måndags hände det sist och jag övervägde godis, men jag ville inte starta veckan med att "ta ut" min onyttighetsdag redan så jag lyckades övertala honom med grönsaksdipp på kesella. Men imorgon går nog inte det hem. Dock ska jag försöka hålla mig. Hade varit så skönt att klara en HEL vecka utan något onyttigt.

Just nu laddar jag upp med massor av havregrynsgröt inför Crossfit kl 10. Är inte alls pepp, vill mest ligga i soffan och slötitta på tv, ingen ledig dag förrän på tisdag så det blir tungt nu för mig som är van vid att ha 4-6 "lediga" dagar i veckan.. Tidiga mornar och en sen kväll innan ledighet, blä!

Har glömt att berätta att jag blev tillfrågad i torsdags om jag ville jobba i sommar. Helt fantastiskt. Har inget sommarlov, men timmar kan man alltid ta! ALLT för att dryga ut studiemedlet. Så självklart ska jag hoppa på det. Tanterna och gubbarna är trots allt riktigt gulliga och det är faktiskt roligt att vara där, härliga kollegor dessutom så det ska nog gå vägen!

Frustrerad!

V.9 i challengenVärldens sol och finaste väder, helt underbart! Men löprundan blev inte alls som jag tänkt mig. Första kilometern gick jättebra, höll ett behagligt tempo. Efter 1,5 km kom smärtan, jag började gå direkt då jag vet att jag inte ska trotsa när jag får ont. Stretchade ryggen och sträckte åt alla håll och kanter. Började springa igen. Efter bara några hundra meter gjorde det ont igen. Samma visa igen. Och så höll jag på tills jag kommit 3 km då det inte längre gick. Så fort jag tog ett löpsteg gjorde det ont, smärtan fortsatte till och med när jag gick. Började då med lyktstolpsintervaller istället. Sprang 1 lyktstolpe fram - gick en - sprang en osv. Men efter 4-5 st gick inte det heller. Jag började då gå istället men efter 4-5 km kände jag mig redo att testa igen. Ett par hundra meter sedan var det kört igen. Happ. Bara att ge upp. Jag ville bara skrika och gråta, var så arg, ledsen, besviken! FAN rent ut sagt.


Om jag bara inte fått smärtan hade jag kanske fixat hela rundan på runt 5.30-6.00/km. Hade varit underbart... Men det gick bara utför.


6,5 km blev det i alla fall.

Har tre teorier på varför jag kan ha ont. Sedan jag var hos sjukgymnasten för en vecka sedan så har jag haft ont i ryggen. Hon tryckte ut bindvävnaderna kring området där jag har ont i ryggen och det gjorde rysligt ont men brukar kännas skönt efteråt. Denna gången har det inte gjort det. Kanske är det därför jag får ont? Där är kanske någon retning/inflammation i bindvävnaden?
Det andra är att jag tränat pullups mån, ons och tors denna veckan. Inte lite heller. Kanske är det träningsvärk i ryggen som gör att jag inte kan slappna av utan spänner mig när jag springer och därmed bidrar till smärtan?
Det tredje är att jag hade ont i min högra fot (som jag opererade för 6 år sedan) när jag sprang idag. Kanske kan det spela in?
Jag vet inte, men lite spekulationer har jag. Ska maila min löparcoach idag och berätta om dagens runda, ska även ta det med min sjukgymnast nästa vecka.


Lediga fredag!

Enda lediga dagen denna veckan. Passade på att ta en rejäl sovmorgon med snoozing var 9e minut från kl 7.30 (ja, jag trodde jag skulle vilja gå upp då) till kl 11. Förstår inte varför jag inte ställer om klockan istället för att bli väckt var 9e minut... Skönt var det i alla fall efter att ha gått upp senast kl 6 tre dagar i rad nu. Jack tog också en rejäl sovmorgon. Han går inte upp utan mig så han har legat under täcket vid mina ben och sen kom han upp till mig och slickade mig på näsan och gosade in sig i min famn. Mysigaste katten någonsin!

Ledig dag innebär ganska mycket fix. Löpning ska hinnas med idag. 40 min. Följer min löparcoach's tips och råd för att lyckas med mina mål till Springtime. Men en sen frukost betyder att jag inte kan bege mig ut förrän 1½-2 timmar senare, så nu snart ska jag göra mig redo. Sedan måste jag handla mer kesella, 3 kg har tagit slut på mindre än en vecka... Sjukt. Behöver nog inte säga att jag är kesellamissbrukare. Så Lidl (Hatar den affären men deras kesellapris älskar jag) måste jag ta mig till på CYKEL. Har aldrig cyklat dit... Det är ju säkert hela 3 km. Vardagsmotion är verkligen inte min grej, avskyr det. 

Åhléns måste jag till och köpa doftpåsar och doftolja. Ska nämligen vädra ut hela garderoben idag. Det luktar så innestängt och vi kan inte ha den öppen heller för den lille hårige mannen klättrar i mina klänningar då så nu ska allt vädras ut och kläderna ska hängas ut på balkongen ett tag och doftpåsar ska in!

Och sist men inte minst måste jag till Apoteket. Skulle egentligen behöva gå ner till Telenor också, min högtalare på iphonen funkar inte IGEN. Den lägger av med jämna mellanrum, så högtalare eller headset är de enda alternativen. Men jag kan ju inte springa utan musik så jag väntar med att lämna in den. Kanske imorgon... Måste göras innan den 8 mars för då går garantin ut.Finaste killen! Börjar bli riktigt stor nu!

Brutet nyckelben...

Pratade med Kevin i eftermiddags och fick reda på att han brytit nyckelbenet... En vurpa med snowboarden efter bara några timmars åk. Riktigt tråkigt och han går nu på smärtstillande. Ingen öl ikväll för då får han inte ta smärtstillande så han sa att det blir en nykter helg. Det värsta är att det är högra sidan (han är högerhänt) och dessutom kommer smärtan inte släppa förrän om 2-3 veckor så förmodligen blir det sjukskrivning för min käre plåtslagare... Kasst!

Nu vill jag bara ha hem honom så han är i säkert förvar och kan bli lite bortskämd av sin extramamma. Ja, jag är mamman i huset, ansvar är min grej, gärna mer än vad jag orkar med. Men jag får vänta några dagar till. Njuter av lugnet och av att ingen mer än jag själv stökar ner, vilket räcker mer än väl.


Kevin i Sälen nyårshelgen 2011.

Passet from hell

V.9 i challengen

Nyss hemkommen från ett riktigt jobbigt Crossfitpass! Denna gången fick jag med mig Emmy. Hon tyckte det var kul så jag hoppas hon hänger med på fler.

Uppvärmning: 1 km löpning

* 15 min löpning upp och ner i Kinesiska muren (250 m lång långdragen backe). För mig blev det näästan 4½ varv. Precis samma som det blev för 4 veckor sedan. Besviken. Mer spurt nästa gång!

3 varv av:
- Boxjumps (jämfotahopp upp på stubbe)
- Pullups
- Armhävnignar
- Axelpress med stock
1 min per station.

* Skottkärra med träningskamrat ca 5 m - 10 burpees för båda - skottkärra tillbaka - 9 burpees osv ända ner till 1 burpee. Sen 1 km löpning tillbaka till bilen igen.

Nu är jag totalt slut och ska bara duscha, slänga i mig kesella och en knäckemacka med ägg, sedan är det veckans höjdpunkt - Biggest Loser!

Har ingen bild från dagens pass men här kommer en bild på en GRYMT snygg tjej som var med i dagens "GYM female motivation" (grupp som jag gillar på facebook). Kan säga att det är exakt sådana muskler jag vill ha. Fortfarande kvinnlig men med rejäla muskler och rysligt snygga armar och mage!


Muskler it is!Lite pepp medans jag är och tar hand om våra äldre här i staden! Ikväll väntar ett Crossfitpass i Pålsjö. Emmy och Emelie tar sin Crossfit-oskuld ikväll, ska bli kul att se vad de tycker.

Jag är så otrolitg peppad på träningen nu. Har mina dippar jag också, men jag kommer över dem ganska fort. Efter en veckas off på grund av magsjukan och efterföljande skit för någon vecka sedan så var jag inte särskilt pepp på att träna. Det tog emot rejält. Men jag vet hur det är nu. Det är bara att göra det. Man måste få in vanan igen, och det går fort sålänge man inte ger sig när det tar emot! Nu längtar jag efter varje träningspass och skulle gärna träna dygnet runt om jag hade orkat och om det hade varit hälsosamt. Tror ni har förstått att träning är min passion. Det är det bästa jag vet! Efter Kevin och Jack såklart.

RSS 2.0