Jobb och fondprat

Det blev en stressig förmiddag för mig! Jag skulle jobba mellan 11-14 så jag ställde klockan på 8. Kl 10.35 ringer min arbetsledare och väcker mig och frågar om jag kan vara på plats kl 11 istället för 11.30 för det hade blivit något fel med leveransen (jag hade fått ett sms om ändring av tiden, men eftersom jag sov, hade jag inte sett det). Jag sa att det fixar jag, och sen inser jag att det är ju om 25 min!!!! Jag har alltså råkat stänga av min klocka och sova 2½ timme längre än vad jag tänkt så jag fick slänga i mig havregrynsgröt och cykla i 190 ner i stan. Typ 2 min över 11 var jag där.

Sedan fick jag gå kl 14 eftersom jag kom en halvtimme innan alla andra. Då passade jag på att gå in på banken och kolla upp fonder och aktier. Jag förstår ingenting av det och nu ska jag börja spara aktivt varje månad i min fond. Så nu har jag fått hjälp och från och med den 26 januari har jag en automatisk överföring till min fond så nu behöver jag inte tänka på det mer. Jag satsade på en hög-risk fond för att ha största möjligheten för den att växa. Så nu känns det bra igen. Var lite orolig för någon månad sedan då jag började köpa aktier och fonder på egen hand utan att veta ett smack, jag gick efter några stjärnor som ståd bredvid fonderna. Men efter att ha berättat för bankmannen(kvinnan) idag vad jag köpt så sa hon att det inte är någon fond att rekommendera så det var en jäkla tur att jag inte fortsatte att köra mitt eget race. Bättre att be om hjälp fastän det är jobbigt att ta sig ner i stan, vänta på sin tur som kan ta allt emellan 5 min-2 timmar. MEN nu är det gjort och nu är en sak ur världen!

Update

Äntligen hemma! 2,5 timmes väntan blev det. Knäet blev röntgat men det var inget fel på skelettet så en knäspecialist ringer Kevin i veckan så får han kolla på det! All den väntan för det.. Aja nu är det kollat i alla fall :) nu - desperate housewifes!


Akuten

Sitter på akuten med Kevin. Han Slog sitt knä kraftigt på en amerikansk fotbolls-träning och gick till sin husläkare då knäet började svullna. Han skulle avvakta lite, men inte anstränga knäet så skulle förhoppningsvis svullnaden lägga sig. Nu, två veckor senare blir det bara mer och mer svullet för varje dag. Så Kevin ringde 1177 idag och hon tyckte att han skulle uppsöka akut vård då hon misstänkte att det kunde vara en blödning i knäet. Så just nu sitter vi (eller ja, Kevin har somnat på britsen) inne på ortopedakuten och väntar på en läkare. Jag somnar sittandes snart och är hungrig som bara den! Två clementiner i jackan får rädda mig sålänge... Hoppas på att inte behöva spendera hela kvällen här!

Ha en mysig kväll allesammans! Kramar


Önskelista



Har hittat lite hos Lindex som jag gärna ser i min garderob! Lackleggings är nr 1 just nu. Som jag har letat efter sådana den senaste tiden, och äntligen hittade jag ett par på Lindex.

Vinterkängor

Nu när vi ska till Sälen över nyår funderar jag på att investera i ett par rejäla vinterkängor. Har inga i nuläget och det är ju något man alltid behöver någongång. Det enda jag har som jag kan ha med mig är mina Tretorn skor med ludd i goretex. Jag har suttit och kollat igenom hela Sportamore's utbud av vinterkängor och har hittat två varianter som lockar!


Dessa från Crocs gillar jag och dom kostar bara 649:-.




Samma sko från Sorel, bara i olika färger. Dessa gillar jag också, vet dock inte vilken färg jag gillar mest. Kostar 999:-.

Är det någon som har erfarenhet från Crocs och Sorels skor? Vilka ska man satsa på?

Holistic REDS



Har glömt berätta att jag vann Holistic REDS hos Missagda för någon månad sedan.
"Holistic REDS är ett kosttillskott.
Holistic REDS är en röd antioxidantdryck med frukter, grönsaker och bär samt enzymer och probiotika med högt ORAC-värde. Varje kartong innehåller 30 portionspåsar. Varje påse har ett ORAC-värde på 5 200.
Töm en påse i cirka 1,5 deciliter vatten eller annan vätska och rör om. Smaken är neutral och fräsch och påminner om hallonsaft men utan sötma eftersom den inte har tillsatt socker eller sötningsmedel". Så står det om produkten på Holistics hemsida. HÄR kan ni läsa mer om ni är intresserade.

Jag började dricka detta igår och ska nu dricka en påse om dagen i 30 dagar. Jag tycker inte alls att det är gott, smakar mjöligt och konstigt. Men det kanske gör mirakel? Kommer med en recension om 29 dagar!

Härliga tisdag...



Vaknade för en 45 minuter sedan av att en hantverkare ringde på dörren. Typiskt mig att sova ifrån klockan en sån här morgon. Slängde på mig första bästa vilket resulterade i en kort morgonrock med volanger... Känns sådär att gå runt i den när han är här. Men men, tror inte han bryr sig så värst mycket, han har fullt upp med att sätta igen hålet i golvet i hallen.

Jag är inbokad på hot yoga kl 12, men får avboka. Vaknade med ont i halsen så jag vågar inte chansa. Jag är riktigt less på detta nu. Vill bara komma igång igen, men ont i halsen är inget jag ignorerar. Får ta det lugnt idag och hoppas på att jag mår bra imorgon så jag kan gå på hot mojo, som är min plan.
På torsdag är det två veckor sedan jag tränade sist och det känns inte alls bra. Min kropp har behövt vila, det är en sak som är säker, men nu har den vilat tillräckligt känner jag. Jag ska ju vara i mål till nyår, hur ska det gå om jag inte blir frisk snart? Håller alla tummar och tår på att jag är frisk imorgon!

Idag kan jag passa på att läsa lite i min bok. Det var länge sedan jag gjorde det nu. Har kommit ur flowet lite. Ska dricka massor av te också och hoppas på mirakel!


Saffransbullar med vanilj



Ingredienser till ca 45 bullar:
50 g färsk jäst
150 g smör eller margarin
1-2 påsar saffran à 0,5 g
5 dl mjölk
250 g kesella/kvarg 10%
1½ dl strösocker
1 ägg
½ tsk salt
15-17 dl vetemjöl
Fyllning:
200 g smör eller margarin
1½ dl strösocker
3-4 tsk vaniljsocker
Till pensling:
Ägg
Pärlsocker

Gör så här:
1. Smula jästen i en degbunke. Smält matfettet. Stöt saffranet med en mortelstöt eller kavel på påsen. Rör ner saffranet i det smälta matfettet. Tillsätt mjölken och låt det bli ca 37°C.
2. Häll mjölkblandningen över jästen och rör om. Rör ner kvarg, socker, ägg och salt. Arbeta ner nästan allt vetemjöl och arbeta degen ca 5 min i maskin eller 10 min för hand. Strö lite mjöl över degen och täck den med bakduk. Låt jäsa 30-45 min.
3. Fyllning: Rör matfettet, socker och vaniljsocker smidigt.
4. Ta upp degen på mjölad arbetsbänk. Knåda degen med ev. resten av mjölet och dela den i 2 delar.
5. Kavla ut varje del på mjölad bänk till en kaka ca 25x60 cm. Bred på fyllninge. Vik kakan dubbel på längden, tryck till den lätt med handen. Skär ca 2-3 cm breda remsor, dela dem på mitten men låt de sitta ihop i övre kanten. Sno ihop till en knut. Lägg bullarna på plåtar med bakplåtspapper. Täck dem med en bakduk och låt jäsa ca 30 min. Sätt ugnen på 250°C.
6. Pensla bullarna med uppvispat ägg, strö på pärlsocker.
7. Grädda bullarna mitt i ugnen ca 8 min. Låt dem kallna på galler övertäckta med bakduk.

TIPS:
1. Gör nästan dubbelt så mycket fyllning för då blir bullarna mycket saftigare och blir lika goda när dom varit nedfrysta och tinas upp igen. Annars blir frysta bullar oftast torra när dom tinas.
2. Ska bullarna frysas är ett tips att inte ta pärlsocker på, då det försvinner. Ta istället på det när bullarna tinas upp och serveras.
3. Jag gjorde vanliga snäckor av mina bullar och dom blev skitgoda. Men vill man avancera kan man ju köra på det som står i receptet.

Blåsig morgon

Har kommit hem från morgonens pass nu. Usch vad det var kallt idag! Blåsten satt i kl 7 imorse och blev inte bättre fram till kl 10. Men jag överlevde och är hemma! Jag är sååå trött att jag snart somnar framför datorn. Ska gå och lägga mig på soffan och kolla på "Efter tio" och lär till 99% somna en stund också.

Bakade bullar igår som blev väldigt goda! (Smakade 2 små, hihi) Jag lägger upp receptet här senare idag!

Sammanfattning v.5 + halvvägs update

Denna veckan blev en riktig vilovecka pga förkylningen. Inte träning en enda dag så jag sammanfattar veckan såhär:

Mån: Vilodag
Tis: Vilodag
Ons: Vilodag
Tors: Vilodag
Fre: Vilodag
Lör: Vilodag
Sön: Vilodag

TRÄNING:
Haha. Ja, vad ska jag säga... Killerweek blev totalt tvärtom. Viloweek. Men men, det är 5 veckor kvar så jag har fortfarande tid kvar för en riktig killerweek. Inte ens plankor har jag gjort, jag har inte vågat anstränga mig alls ifall det skulle dra ut på min förkylning.

KOSTEN:
Jag har tagit bort kolhydrater på kvällarna så gott det går. Åt chili con carne i veckan och istället för ris eller vitt bröd till så gjorde jag en sallad och åt till. Gjorde detta två gånger denna veckan och det var mycket godare än ris och vitt bröd. I fredags innan vi åkte till katten åt jag en kycklingfilé, kesella med sambal oelek, svamp och morötter i ugn. Mättande och gott! När vi hade "halv åtta hos mig" i onsdags så åt jag kolhydrater, men jag har inte gjort det till någon vana och det känns bra att jag fått in lite rutin på det och att det känns naturligt att utesluta kolhydraterna efter lunch. 

Tanken var att det inte skulle bli några onyttigheter i helgen, men igår var vi som sagt på Kevins systers 25-års fest och dom bjöd på min favorit efterrätt - marrängswiss. Jag kunde inte låta bli! Jag åt, ganska mycket... Smakade också några chips, men gillar inte det alls lika mycket längre så jag åt inte mer än 5-6 stycken. Idag unnade jag mig marmelad på bullarna till frukost. Och nu håller jag på att baka saffransbullar med vanilj. Och ska unna mig någon sådan också. Jag gör det utan dåligt samvete och det är det som känns så bra! Kevin köpte både glass och ostbågar när vi handlade idag, men jag är inte ens sugen så jag har hållt mig borta från det och klarat av att sitta bredvid honom medan han ätit glass efter glass. Känns bra att jag kommit så pass långt med mig själv att jag inte behöver äta bara för att han äter.

Och nu till min halvvägsrapportering. Mått, vikt och bilder togs imorse och måtten överraskade mig! Trodde inte det hänt så mycket med varken måtten eller vikten, men jodå!


Här är dagens mått och vikt. Har jämfört med måtten som jag tog den 23 oktober, söndagen för 5 veckor sedan. Så lite har det visst hänt. Tycker dock inte det syns lika mycket på bilderna, tråkigt nog! Det är ju där man vill det ska synas mest! Börjar med att visa er bilderna som togs precis när jag började med min 10-veckors utmaning.



Och här är dagens bilder:



Jag vet inte vad som hände med bullen på magen, den står rakt ut?! Tyckte inte det såg ut så när jag kollade mig i spegeln imorse, kanske står jag konstigt? Aja, bort ska den i vilket fall som. Ska faktiskt erkänna att jag tog ett graviditetstest i början på veckan då jag blev så less på att inte se resultat och jag kände mig bara tjockare och tjockare, men det visade negativt tack och lov! Ja, det var väl allt jag hade att dela med mig! Enligt måtten går det ju åt rätt håll, men bilderna? Vet inte varför det inte syns när det syns så mycket på måtten. Jaja, nu kämpar jag vidare! Har en plan på hur jag ska träna dom sista 5 veckorna nu och så fort jag blir frisk är det plankan VARJE dag ända in i mål utöver den vanliga träningen!

Nyårsklänningar del 2

Jag fortsätter min jakt på den rätta nyårsklänningen. Nu har jag fått upp ögonen för paljetter. Det är sååå nyår och jag gillar det mer och mer!




Denna klänningen gillade jag! Tycker dock den sitter lite löst på henne framtill. Men antar att det kan se bättre ut om jag tar en mindre storlek kanske? Har fortfarande inte bestämt mig för vilken det blir till nyår. Tänkte kanske bestämma hem 2-3 stycken från Nelly då det ändå är fri frakt så kan jag testa och se vilken jag helst vill ha.

Är även inne lite på att ha en tight midjehög svart kjol som sitter typ som denna klänningen gör över rumpan, och sedan hitta ett snyggt paljettlinne eller en blus att ha innanför... Ja, jag har som sagt lite idéer, får se vart det slutar!

Aldrig mer bloggar om sorg

Har inte hunnit min dagliga "blogg-runda" tidigare idag så nu har jag suttit ett par timmar och kollat igenom alla bloggar jag läser, men även läst några andra.
98% av bloggarna jag läser är mammabloggar. Vet inte varför jag faller för dessa. Kanske för att jag är barntokig och är superintresserad av barns utveckling? Vet inte vad det är, men jag mår bra av att läsa mammabloggar. En av dessa jag läser är Vimmelmammans blogg och i det senaste inlägget länkade hon till några bloggar hon följer dagligen. Jag klickade mig in på dessa och läste några inlägg från varje blogg, men jag mådde fruktansvärt dåligt av att läsa dessa bloggar. Det alla hade gemensamt var att antingen bloggerskan själv var drabbad av obotlig cancer, eller att deras män var det. Jag tycker sådana bloggar är oerhört intressanta och gripande men jag mår alltid lika dåligt när jag läser dom.

Jag få en obehaglig känsla och tänker "tänk om detta händer mig eller Kevin..." och jag vill inte ha dom tankarna i huvudet! Händer det så händer det, men jag vill inte bli påkommen om det och det blir jag varenda gång jag läser sådana bloggar. Vill bara ha hem Kevin i sådana lägen och pussa och krama honom och aldrig släppa honom, för jag blir så rädd att jag kommer mista honom. Vimmelmamman som själv blev drabbad av tjocktarmscancer 2008 skriver också en del om cancer, men inte alls lika mycket längre. Ett tag när hon skrev mycket om det, undvek jag hennes blogg för jag mådde så dåligt. Så nu har jag bestämt mig för att sluta läsa sådana bloggar (med undantag för Vimmelmammans som jag gillar så mycket när hon inte skriver om cancer) för jag vet ju hur dåligt jag mår varenda gång och det tar ett tag innan jag får bort cancer ur tankarna. Försöker läsa mina andra favoritbloggar som är riktiga feel-good bloggar. Bästa sån blogg är Prinsessansdagbok. En blogg jag följt länge och blir lika glad av hennes alla inlägg!

Någon mer som känner likadant?

Saknad

Kom nyss hem från Kevins ena systers 25-års fest. Det var inte kul att vara bland så mycket folk och inte kunna prata kan jag säga. Ibland var det så hög ljudnivå att det inte fanns en chans för min röst att nå fram och när jag väl fick fram ord fick folk sätta sina öron i huvudet på mig för att höra något, haha. Känns konstigt att inte kunna prata när man känner sig helt frisk i halsen och är jag tyst känns det som att jag bara kan öppna munnen och sedan prata. Men nej, det kommer ju inget ljud, eller jo, små pip kan komma, hehe.

Såg nyss att jag fått ett mail från min syster med 3 bilder på mina älskade brors-barn. Saknar dom så mycket. Har inte träffat dom sedan i somras pga tjafs oss emellan. Men långsinta jag har äntligen kommit över det och börjar sakna dom mer och mer för varje dag som går och fick tårar i ögonen när jag såg bilderna.

Älskade Liza-Beth.

Älskade Madicken.

Jag och mina favoriter i september förra året! (Där vägde jag 17 kg mer än vad jag gör idag, och det syns för gud vad jag var mullig i ansiktet).

Det är så kul att få bilder som andra tagit som man aldrig ens vetat att dom har funnits.

Vår älskade lille Jack

Igår, på väg hem från katten började jag bli hes och det blev bara värre och värre under kvällen. Imorse vaknade jag utan röst. Gött. Jag som skulle träna på måndag. Vet inte hur det blir med det nu. Kan ju vara att jag fått stämbandsinflammation och då kan det inte vara så bra att träna?! Jaja, till något roligare.

Vi var som sagt och hälsade på vår lilla katt igår. Det var en VACKER syn. För herregud vilken guldklimp vi har valt! Uppfödaren sa att hon tvekade några dagar på om hon verkligen skulle sälja honom för hon har aldrig fått en katt med så lovande mönster. Men eftersom hon redan lovat honom till oss kunde hon inte göra något, sa hon. Men hon sa "Ni får köpa hanmen jag vill ta med honom på 3-4 utställningar under nästa år för han kan gå långt". Wiiie! Jag tycker det hade varit superkul. Då kan vi hänga med där och se hur det fungerar på utställningar.
Det var inte lätt att få bra bilder kan jag säga! Dom rörde sig fortare än man kan tänka sig och vände bort huvudet precis när man skulle ta fotot. Men några bilder fick jag, här får ni dom!


Till vänster är brorsan och till höger är vår lille skönhet.










Vår kille kommer från J-kullen (hon döper varje kull efter alfabetets bokstäver och vår är nummer 10 i ordningen, därav J) och uppfödaren ville gärna att vi väljer ett namn på J, för att underlätta för henne att komma ihåg bebisarna från de olika kullarna. Men kom vi inte på något vi ville ha på J så får vi självklart välja vilket namn vi vill. Men för oss som haft otaliga diskussioner om namn och inte är överrens så blev det en lättnad att nu ha EN bokstav att gå på. Så nu har vi bestämt oss och det blir en liten Jack. I stamtavlan ska det dock stå Jack Junior, tror vi, men han ska bara kallas för Jack :-)

Frukostbullar

Receptet hittade jag hos Sofie och var bara tvungen att testa! För dig som är som mig, undviker bröd i affärerna pga mjöl, socker osv kan detta vara ett alternativ. Inte världens nyttigaste bullar, men betydligt bättre än bröden och bullarna som säljs i mataffären.


Ingredienser:
1/2 paket jäst
7,5 dl vatten
1 msk olja
1 tsk salt
1 msk honung
1 dl havregryn
4,5 dl dinkelmjöl
4,5 dl durumvete
1 dl solroskärnor
0,5 dl linfrön
0,5 dl pumpakärnor

Gör så här:
Smula jästen och häll därefter i vattnet (fingervarmt).
Häll sedan i resten av ingredienserna, rör ihop och låt degen stå i kylen över natten för att kalljäsa.
På morgonen klickar du upp degen till bullar på en smord form.
Grädda i ca 25 minuter på 225 grader i ugnen!

TIPS:
Jag oljade formen istället för smöra då jag (nästan) aldrig använder smör vid matlagning. Det funkade hur bra som helst.
Jag hällde även i lite mer solroskärnor och linfrön än det står i receptet och man kan ju dessutom slänga i lite annat, aprikosbitar, russin eller vad som helst. Testa er fram!


Nyår i Sälen

Har ju glömt berätta en sak kom jag på!

Igår bokade vi en stuga i Tandådalen över nyår. Så nyår ska firas i Sälen tillsammans med Rickard, Hanna, Jakob och Andy. Andy ska nämligen säsonga uppe i Branäs, men en gemensam kompis till alla (utom mig) ska säsonga i Sälen. Där finns mer backar och är tydligen allmänt mycket roligare än i Branäs så vi valde att fira nyår i Sälen. Ska bli väldigt roligt faktiskt. Vi åker upp den 29 dec och kör hem den 1a januari. 

Vi var lite sent ute med att boka stuga och satte igång först igår. Vi hittade en vi ville ha på Skistars hemsida. När vi ska boka den får vi reda på att minst 2 i sällskapet måste vara över 25 år. Det är ingen av oss. Kevin på 24 är närmst. Så det gick inte. Kevin letade igenom hela blocket, ringde närmare 20 samtal men antingen var stugorna upptagna, åldersgräns på 25+ eller så ville dom inte hyra ut dom endast tors-sön, utan hela veckan.
MEN, så hittade Kevin denna som är på bild nedan. 6 bäddar, 50 kvm, bastu, diskmaskin, torkmöjligheter, braskamin, nära till skidbuss och backar m.m. Han ringde och stugan är ledig över nyår! 5500:- för tors-sön. Så ca 900 var! PERFEKT! Kunde inte blivit bättre. Så nu är det fixat!
 
Vi har dock inte sett bilder invändigt, men sålänge vi fick en stuga och sålänge den har bastu så klarar vi oss, haha. Nästan så man inte vågar se hur insidan ser ut nu.... Men men, det blir nog bra oavsett om där är limegröna väggar eller vad där nu kan vara! Den ser ju fin ut utanpå.

Det känns inte alls bra just nu!

V.5 i utmaningen

På söndag bjuder jag på bilder och nya mått och ny vikt. Jag är ju halvvägs genom min 10-veckors utmaning. Det känns skit rent ut sagt! Vill inte alls visa bilder på hur jag ser ut just nu. Det kändes som att det hände mycket med kroppen dom två första veckorna. Men nu känner jag mig bara dallrig och inte alls i speciellt bra form... Nu när jag dessutom inte tränat sedan i torsdags förra veckan så känns det inte mycket bättre. Men jag håller mina ord, bilder ska ni få!

Jag börjar känna mig bättre i halsen så på måndag tror jag att jag kan sätta igång igen! Tänkte börja med en lite lugnare vecka med mycket yoga. Det är Hot-vecka på Filborna så många extrapass i värme är insatta! En bra början efter denna förkylning. Veckan efter det kör jag en riktig killerweek!

Jag har fortfarande motivation till träningen, värre är det med maten... Jag är så sugen hela tiden. Har dock inte ätit något onyttigt denna veckan (jo, jag slickade lite i skålen när jag gjorde vit chokladmousse i onsdags). Men jag gjorde ingen efterrätt till mig utan jag tog hallon och banan i en skål istället och åt. Och i helgen har jag inga planer på att äta varken godis eller något annat onyttigt trots att vi ska på 25-års fest imorgon. Jag vet att jag måste hålla mig undan sockret och jag ska göra ett lika bra jobb som dom tre första veckorna i utmaningen, då jag inte åt en enda godisbit på tre veckor!

Var bara tvungen att få detta ur mig innan söndag då bilderna kommer, så vänta er inga "wow-upplevelser". Tyvärr :-(

Äntligen fredag!

Idag blev det jobb för Backup Event igen. Utdelning av Metro och Valio-yoghurt. Det gick lika bra idag som i måndags. Fick med mig hem några yoghurtar idag igen. Närmare bestämt 18 st. Så nu blir Kevin jätteglad när han kommer hem och jag lär väl inte få ta någon när han upptäckt dom, hehe.

För er som inte förstår vad jag håller på med, så är jag anställd på Backup Event, som är ett eventbolag (som ni hör på namnet), det är det företaget som delar ut Metro. Just nu har även Valio vänt sig till Backup Event för att få utdelat smakprover på deras nya yoghurtar och då är det vi som delar ut. Jag har tidigare delat ut flygblad för TRE. Man jobbar 3 timmar åt gången och jag har valt att hoppa in på 4 morgonpass. I måndags, idag och samma dagar nästa vecka mellan kl 7-10. Så nu har ni nog en lite klarare bild på vad jag sysslar med.

Jag bakade bullar när jag kom hem från jobbpasset och ska absolut dela med mig av receptet för dom var verkligen supergoda och väldigt mättande!

Denna dagen har jag längtat efter i ca 2 veckor nu. När Kevin kommer hem ska vi åka till Kristianstad för att kolla på vår älskade katt!!! Han är nu 23 dagar gammal så nu har han äntligen öppnat ögonen och börjat röra på sig lite. Självklart tar jag med kameran och delar med mig av bilderna här sen!

Vår lilla snutt (vi har ännu inte kommit överrens om ett namn. Men har ett på gång!) här 20 dagar gammal. Bilden är lånad från uppfödaren.


Torsdag

En dagens!



Tröja och gråa knästrumpor från H&M, svarta jeans från Bik Bok.

Ojoj, det är inte varje dag det kommer dagens på mig. Men nu när jag inte kan träna (pga förkylningen) så har jag inget att göra. Då är det perfekt att leka med kameran. Längtar så efter träningen just nu. Idag var det en vecka sedan jag tränade. Hoppas jag kan köra igång på måndag!

Idag fick jag äntligen tar på Varuhuschefsassistenten på Åhléns. Det bådar gott inför julen. Fick beröm för att jag är så på, mailar, tar kontakt, går dit (tredje gången nu) och ger inte upp fastän jag inte får tag på henne. Jag känner mig som en parasit, haha. Jag som känner mig så dum när jag ligger på, ska lägga den tanken bakom mig. Arbetsgivare vill ha folk som vill! Och jag har en vilja av stål. Skulle få ett mail eller samtal på måndag och får jag inte det så hör jag av mig igen! Jag vill jobba jobba jobba! Över julen är det grymt kul att jobba på Åhléns. Det händer något heela tiden och man står aldrig och rullar några tummar.

Nu ska jag sätta mig och skriva ner alternativ till träningsupplägg. Ska försöka ha ett veckoschema och köra det i 3 veckor och sedan byta. Innehållet i passen får dock variera, annars tröttnar jag!

"Halv åtta hos mig"-meny

Som jag nämnde igår så hade vi "Halv åtta hos mig" hemma hos oss igår. Det är jag, Kevin, Rickard och Hanna och Andy som börjat med detta. Vi har redan varit hemma hos dom andra och ätit och igår var det min och Kevins tur! (Jag glömde ta bilder på förrätten så jag lånar bild från nätet. Och efterrättsbilden blev jättesuddig så jag ursäktar att jag inte fick bättre bilder) Alla recept är beräknade för 4 pers, så vi har lagt till lite på varje recept så det blev för 5 personer.

Till förrätt bjöd vi på Lätt och luftig grönärtsoppa med creme fraiche.

6 dl lätt avredd hönsbuljong
2 dl små fina ärtor
1/2 finskuren gul lök
1 dl matlagningsgrädde
4 msk crème fraîche

Gör så här:
1. Fräs ärtorna i lite smör tillsammans med löken. Häll det i en matberedare och mixa till fin puré.
2. Koka upp buljongen och tillsätt grädden. Häll den uppkokta buljonggrädden i matberedaren och mixa i 1-2 minuter. Den skall bli vackert grön och slät. Koka upp på nytt och smaka av med salt och peppar.
3. Häll den varma soppan i 4 tallrikar. Klicka i crème fraîchen.

Varmrätten blev Kräftrisotto med broccoli och färsk lax i ugn.



LAXEN:
1 färsk lax på ca 1000-1200 g
Flytande honung
Soya
Salt
Svartpeppar
Olja
(Stektermometer underlättar!)

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 125 °C.
2. Olja en bakplåt och lägg i laxen med skinnsidan uppåt.
3. Pensla soya över laxen, ringla därefter honung, salt och svartpeppar över.
4. Fisken ska vara 48 °C. Tar ca 20-30 min. (Laxen blev 54 grader när vi lagade men den var väldigt god ändå!)

(Kevin förberede laxen någon timme innan gästerna kom och ställde sedan ut den på balkongen alt kan man ställa in den i kylen. Sedan är det bara att sätta in laxen när man börjar med risotton).

KRÄFTRISOTTON:

1 buljongtärning
1 banancharlottenlök
1 fänkål
1 lime
1 msk smör
1 msk neutral olja
2 vitlöksklyftor
200 g risottoris
250 ml vitt matlagningsvin
100 g parmesan
1 burk kräftstjärtar (400 g)
½ kruka bladpersilja
500 g broccoli
1 tsk rosmarin
½ tsk salt
1 krm svartpeppar

Gör så här:
1. Koka upp 6 dl vatten med 1 buljongtärning (alt. 1 msk buljongpulver) i en kastrull.
2. Finhacka bananscharlottenlöken och strimla fänkålen tunt. Skölj och riv skalet från limen och lägg i en liten skål. 3. Hetta upp 1 msk smör och 1 msk neutral olja i en kastrull och stek löken, fänkålen och pressa i vitlöksklyftorna på medelhög värme i 4 min.
4. Tillsätt risottoriset i kastrullen och rör om. Häll i matlagningsvinet och saften från limen. Låt vätskan koka in.
5. Späd riset med lite buljong i taget (ca 1 dl) och låt koka in under omrörning tills riset är klart, ca 20 min.
6. Under tiden, grovriv parmesanen. Låt kräftstjärtarna rinna av. Hacka bladpersiljan.
7. Skär broccolin i buketter och bitar. Koka i 5 min.
8. Blanda ner limeskalet, parmesanen, kräftorna, persiljan, 1 msk smör, 1 tsk rosmarin, ½ tsk salt och 1 krm svartpeppar i risotton. Servera med broccolin.

Till efterrätt bjöd vi på vit chokladmousse med hallonsås.





1-2 kiwi
150 g vit choklad
1½ dl grädde
1½ dl kesella
Frysta hallon, ca 150 g. (Vi blandade frysta och färska hallon)
Ca 1 msk florsocker

Gör så här:
1. Skiva kiwin och lägg i botten av glaset.
2. Smält chokladen i vattenbad. (Det var jättegott att låta bli att smälta lite av chokladen, hacka den istället i småbitar och blanda sedan i smeten)
3. Vispa grädden lätt, blanda ner den smälta chokladen, kesellan och den hackade chokladen i grädden.
4. Ställ in i kylen 3-4 timmar.
Mixa hallon med lite florsocker (med stavmixer), häll på hallonsåsen vid servering.

Vi körde även poängsättning på varandras meny. Andy fick en 7a av oss och en 7a av Rickard och Hanna. Rickard och Hanna fick en 7a av oss och en 8a av Andy. Vi fick....

Vi vann äran och det kändes riktigt bra! Maten smakade som den skulle med andra ord ;-)


Vardagsrummet (nästan) färdigt!






(Ursäkta bildkvaliteten på sista bilden)

Så här såg det ut i vårt vardagsrum precis innan våra gäster kom för att äta tre-rätters. Jag har pysslat med ljusslingorna runt spegeln och tavlan. Köpt nya förgrenare och dragit sladdar och grejat. Lite mer julstämning här hemma nu! Hade i och för sig ljusslingorna till vardagsrummet skulle renoveras så dom har hängt med hela året ;-) Dessa vi har nu köpte jag på Ullared sist jag var där. Dom andra var kass och lite för långa.

Nej nu ska jag torka den sista disken. Det är inte kul att bjuda på tre-rätters utan diskmaskin, hehe.

Himmelriket

Har nyss kommit hem från en dag full med ärenden! Började med att gå ner på Åhléns för att prata med vice varuhuschef om jobb till julen. Men hon var på möte (var där i lördags men då var hon sjuk) så jag fick inte tag på henne. Imorgon ger jag det en ny chans, tredje gången gilt. Vill få det överstökat så en klump från magen kan släppa. Efter det körde jag ut till Flower Team aka himmelriket. Min favoritaffär utan tvekan! Nu på julen är där SÅÅÅ mysigt!


Dom har byggt upp små hus i affären som dom inrett. Har ni vägarna förbi så rekommenderar jag er varmt att gå in och kolla. Skulle kunna spendera många tusenlappar här. Dom har SIA, vilket är en favorit hos mig när det gäller lyktor och tomtar. Blir ett besök till när vi fått iordning i lägenheten så ska det inhandlas lite tomtar. Det ekar tomt här hemma när det gäller tomtar just nu.

Efter Flower Team körde jag till IKEA för att handla en ny matta. ÄNTLIGEN ska den gröna fula mattan bort. Det blev en brun, för Kevin gick inte med på en off-white så en brun fick det bli. Men hoppas det blir bra det också! Blev lite annat smått handlat också, ljus bland annat. Måste passa på när man ändå är där. För ljusen går åt som smör i solsken här hemma!

Nu ska jag sätta igång och städa här hemma, ikväll ska vi ha "halv åtta hos mig" med Rickard, Hanna och Andy. Tar foto på våra rätter och lägger ut imorgon med tillhörande recept!

Jul i vårt hus

Jag är fortfarande inte frisk... Mådde riktigt kasst när jag vaknade imorse men det har blivit bättre under dagen och nu mår jag hyfsat bra! Jag fortsätter i mitt lugna tempo och lägger träningen åt sidan några dagar till. Har bokat in mig på hot yoga på torsdag, håller tummarna att jag är frisk tills dess! Men jag hoppas inte på för mycket.

Idag har jag ägnat dagen åt att tvätta och hänga upp julstjärnor och sätta upp en ljusstake. Köpte en ljusstake igår som vi nu har i vardagsrummet. Vi har tidigare år haft röda julstjärnor, men i vardagsrummet behöver vi mer ljus så jag slopade den röda stjärnan här inne och har bytat ut den mot en vit ljusstake. Gillar inte dom klassiska ljusstakarna, dessa här:

Gillar inte att dom är så "snirkliga", blev därför så glad när jag hittade en mer stilren ljusstake i samma stil.



Som ni ser så har den mer "kantigt" utseende och är inte så snirklig som den andra.

I sovrummet och köket kör vi på det gamla vanliga - dom riktigt julröda stjärnorna! Dom är SÅ fina i verkligheten, gör sig inte alls rättvis på bild. Mysigare ljus får man leta efter!

Till helgen drar jag nog igång lite julbak. Jag ska försöka att inte äta, men vill baka lite varje helg så jag slipper stå med allt när det närmar sig jul! Har ni tips på gott julgodis? Jag har redan planerat att göra rocky roads, tryffel, chokladkolor och mozartkulor. Men tar gärna emot mer tips! Kan aldrig bli för mycket julgodis! 

Social fobi av alla dess former



Det finns en sak som hela tiden påverkar mig i min vardag och har gjort så länge jag kan minnas. Jag har någon form av social fobi. Det jobbigaste är nästan min telefonfobi. Ska jag ringa ett viktigt samtal, exempelvis till en myndighet eller liknande, förbereder jag mig ibland en hel dag innan jag ringer. Jag ligger i sängen på kvällen och "målar" upp samtalet och försöker komma på vad jag ska säga om hon/han säger si eller så.
Det var för bara ca 2-3 år sedan jag överhuvudtaget klarade av att ringa ett sådant samtal själv. Innan dess var det mamma som ringde och bokade klipptid till mig, ringde min kiropraktor osv.

När jag började söka jobb efter jag tagit studenten hade jag inte längre någon chans att komma undan. Mamma kunde ju inte ringa och söka jobb åt mig. Jag klarade det, men det var fruktansvärt jobbigt. Och ett av dom jobbiga telefonsamtalen var det som gav mig jobb på Åhléns. Under min "söka-jobb-period" har jag alltid hellre velat besöka ställena istället för att ringa (det gäller samma sak vid bokning av klipptid m.m). Jag tycker det är mycket jobbigare att ringa ett samtal än prata med en människa "face to face", konstigt nog. Egentligen borde det vara tvärtom eftersom ingen ser mig eller oftast inte vet vem jag är i telefonen.
Det är till och med så att jag ibland har problem att ringa mina egna syskon, kan tycka det är jättejobbigt och smsar hellre. Vet inte var jag fått denna fobi ifrån, men den är något jag måste övervinna för jag kan inte leva ett liv utan att kunna ringa.

Jag har även en otrolig scenskräck och bland det värsta jag vet är att redovisa inför en grupp människor. Jag blir så nervös och mitt hjärta slår så hårt att det nästan gör ont. Detta har präglat hela min skolgång och jag har tyckt det varit fruktansvärt vid varje redovisning. Men jag har genomfört dom, oavsett hur jobbigt jag har tyckt det varit.

Jag har även en skräck för att träffa nya människor. Fester med folk jag inte känner är något bland det jobbigaste jag vet. Jag har svårt för att ta kontakt med människor i nyktert tillstånd och känner mig mycket säkrare i mig själv när jag fått alkohol i mig. Detta är något jag försöker komma över hela tiden och det går framåt, sakta men säkert. Jag tror min skräck grundar sig i att jag är rädd för att inte bli accepterad.

Och det konstigaste av allt detta är att nästan ingen märker detta på mig. 9/10 gånger har jag fått mycket beröm för att jag verkar vara så lugn och trygg i mig själv när jag håller föredrag inför människor. När jag väl kommit över min egen spärr finns det ingen gräns för hur mycket jag kan prata. Känner jag mig trygg med människorna omkring mig så är jag världens mest sociala människa, men innan dess kan jag vara tyst som en mus.

Nu när det är ca 1,5 månad till jag börjar skolan har jag "råkat" komma på att jag nu ska träffa helt nya människor och redovisa inför människor jag aldrig träffat förut. Skräcken är inte lika stor som jag trodde, men jag är nervös, det ska jag inte förneka. Men nu har jag en chans att visa en trygg och säker person när jag börjar skolan och inte låta min fruktansvärda blyghet ta över!


Valio!

Nu på morgonen har jag jobbat för Backup-event (som jag jobbat för en gång innan) och delat ut Valio-yoghurtar nere i stan. Det flöt på bra, vi fick utdelat alla 2500 yoghurtar på ca 2 timmar och sedan delade vi ut Metro resten. Fick även med mig några godingar hem.

Måste säga att dom var riktigt goda! Men förvånadsvärt många tackade nej till gratis yoghurt. Hade jag aldrig gjort, gratis är ju gott! Det blir ett jobbpass till på fredag, mellan 7-10, precis som idag. Och sen samma dagar nästa vecka. Perfekt med extrapengar nu till julen.

Jag mår bättre idag! Men vilar hela dagen ut och även imorgon. Tidigast på onsdag sätter jag igång stenhårt igen och börjar nog med yoga för att inte gå igång för hårt efter förkylningen.

Nu tänkte jag faktiskt ta mig ner till Åhléns för att kolla in julgrejer. Jag vill börja pynta nu så ska se om jag kan hitta något fint där nere :-)

Sammanfattning v.4

Ja, denna veckan blev ju inte riktigt som jag tänkt mig eftersom en förkylning har smygit sig på. Men veckan har sett ut så här:

Mån: Styrka ök
Tis: Hot yoga
Ons: Vilodag
Tors: Styrka uk, kb-swings och jogging
Fre: Vilodag
Lör: Vilodag
Sön: Vilodag

TRÄNING:
Dom få passen jag fått in denna veckan är jag nöjd med för jag har jobbat mig totalt slut och haft träningsvärk efter båda styrkepassen. Jag börjar få till styrkan för underkroppen bättre nu och rumpövningarna börjar kännas. Jag har tidigare haft svårt att känna av övningarna i rumpan men nu så! Och det har känts några dagar efteråt också så jag tror jag har fått rätt på det. Kettlebellswings ska jag absolut få in mer i träningen för HERREGUD vilken träningsvärk jag hade i ryggen efter jag körde det i torsdags. Annars går väl inte denna veckan till den mest aktiva träningsveckan i historien, hehe. Det blev en vecka med (alldeles) för mycket vila, men vad ska man när kroppen säger ifrån?! Killerweeken får flyttas fram för nästa vecka lär jag inte kunna träna varje dag.

KOSTEN:
Om man ser till luncher och frukostar så har veckan gått jättebra förutom idag. Vi tog Kevins födelsedagsfrukost idag och då blev det frallor, marmelad och ost och oboy! Ingen vidare nyttig frukost alltså, men det händer inte ofta så jag unnar mig detta. Middagar har gått sisådär i veckan, några dagar har jag undvikit kolhydrater, andra inte då vi blivit bortbjudna på mat. I tisdags när Kevin fyllde år åt jag några kakor, i fredags smakade jag vääldigt lite äppelpaj med vaniljsås, igår blev det godis, pepparkakor och två lussebullar, idag blev det godis och glass. SÅ denna helgen har inte gått bra!!! Trodde inte jag skulle ha godissug efter förra veckans missnöje av godiset. Men tji fick jag. Jag har varit riktigt sugen så nu måste jag slås med mitt sockersug IGEN. Nu ska jag jobba vidare på mitt uppehåll och inte äta på helgerna, nu ska det bort! Mörk choklad får det bli, inget annat.

Imorgon går jag in i v.5 i utmaningen och tar nya tag! Glömmer denna veckans synder och ger allt jag har för en nyttig vecka. Träningen vågar jag inte hoppas för mycket på eftersom min hals blir sämre, men kosten ska skötas! En sak jag började med denna veckan är att skriva ner 7 st 3 mins plankor så jag kryssar en ruta per avslutad 3 minuters planka. Jag får själv välja hur jag vill lägga upp dom, 3 min om dagen eller göra fler och hoppa över någon dag. Jag har nu två rutor kvar och ska köra 6 min planka innan jag går och lägger mig!

Nordljus

Jag mår sämre! Jäkla skit! Det blir ingen killerweek nästa vecka. Jag måste vila fler dagar så jag vet inte när jag kan börja träna igen. Riktigt trist. Men då är det desto viktigare att jag sköter maten, vilket jag inte riktgt gjort denna vecka! Men mer om utmaningens fjärde vecka i ett annat inlägg!

Jag har suttit inne och kollat runt på Nordljus hemsida. GUD så mycket fint där finns!!!

Husälskare som jag är så vill jag självklart ha detta. Herrejesus så mysigt.

Denna fina tidskriftssamlare hade jag inte tackat nej till. Har massor med tidningar som jag inte vet vart jag ska ha!

Nu ska jag se på ett avsnitt Sons of anarchy med sambon! Han tjatar på mig att lämna datorn så nu ska han få sin vilja igenom!

Lördag

Förlåt för min frånvaro! Har farit runder hela dagen så har inte hunnit blogga alls. Mår inte särskilt bra idag heller, men konstigt nog mår jag bättre när jag gör något än när jag bara ligger ner. Igårkväll var vi hos mamma på kalkonmiddag, riktigt gott! Och jag hade gjort en äpplekaka till efterrätt. Hann inte ta bilder på den, men nästa gång den görs får ni bilder och recept, skitgod! (Var tvungen att smaka mitt bakverk ju)

I förmiddags åkte vi till Väla för att kolla runt lite. Hittade inget alls. Det blev en lunch på Wok kitchen i alla fall. Sedan körde vi vidare till Zoo Grizly, en djuraffär utanför Väla. Vi skulle kolla lite priser på kattlåda, kattmat, kattsäng osv. Vi har nu bestämt oss för vilken kattlåda det blir. Vi börjar med en vanlig med kattlucka tills katten är ca ett halvår, då slår vi till på en ModKat! Kevin blev övertalad när vi var i djuraffären. Woooho!

Kommer vi inte ha den coolaste kattlådan i stan? ;-) Vi har ingen plats att ha den på toaletten, därför vill jag absolut inte ha en klassisk kattlåda. Så denna blir perfekt. Ingen kommer tro det är en toalett, haha.

Det är väl allt som hänt idag! Ikväll blir det nog bara softe framför TVn. Och förresten. Idag kunde jag inte motstå mitt godissug. Det var länge sedan jag var SÅ sugen som jag var idag. Följde med Kevin in på Hemmakväll och hade bestämt mig för att INTE ta något. Men efter typ en kvart kunde inte inte hålla mig längre. Det blev lite godis ändå. 125 g närmare bestämt, så inga stora mängder. Inga skuldisar har jag och det känns riktigt bra. Det kändes okej att äta idag trots att jag åt några kakor i tisdags. Men det är denna veckan som blir slapp. Resterande 5 veckor av utmaningen kommer jag vara hårdare!

Hoppas ni har en mysig lördag allesammans!

Dagens tillstånd


Bjuder på denna otroligt osmickrande bild. Så här går jag runt och skrotar här hemma. En stor sjal runt halsen för den gör ont och jag inbillar mig att halsen gör mindre ont om den är innestängd i en sjal, haha. Världens mysigaste tofflor får sitta på! Köpte dom på Åhléns förra julen och älskar dom när jag ligger ner, inte när jag går. Då är dom inte så sköna, föredrar shepards tofflor när man går runt här hemma ;-).

Frillan är väl för tjusig? Morgonfrilla delux, har inte gjort ett smack med den sedan jag vaknade. Luggen lever livet och står åt alla håll och det får den gärna göra, sålänge jag slipper ha den i ögonen. Det är skönt att bara slänga på sig myskläder och bara vara ibland. Se ut som fan, men man bryr sig inte för det har man inte ork till.

Nu ska jag lägga mig i soffan igen och läsa vidare i Bingo Rimérs bok. JAA jag har läst ut den tjocka (500 sidor) boken jag hållt på med ett tag nu, så äntligen får jag vandra vidare i bokvärlden. Bingos bok har fångat mig från sida ett. Riktigt rolig och härlig!

Nyårsklänningar del 1

Har suttit och letat nyårsklänningar på nätet ett tag nu... Har hittat två kandidater från Nelly.com. Men jag ska leta mer mer mer. Man kanske hittar något ännu bättre och finare?


En mörkblå chiffongklänning. Tror den kostade 400 kr om jag inte minns fel.


ÄLSKAR dragkedjan. Det är mitt enda krav på nyårsklänningen i år. Den ska ha dragkedja i ryggen. Tycker det är så fruktansvärt snyggt. Det bästa med denna långärmade är att jag inte behöver tänka på kofta eller kavaj att ha över. Medan den mörkblåa nog är för kall att ha bara så. Måste nog köpa en snygg kofta eller kavaj till. Denna svarta är i viskos och kostar också runt 400 kr.

Blir det en enkel klänning till nyår så kommer jag istället köpa lite smycken till så att jag inte ser ut som döden själv ;) Men dessa två har jag fastnat för änsålänge!

Kan Jang - räddare i nöden?

V.4 i utmaningen

Sådärja, då är det vila hela helgen lång som gäller. Började känna mig lite småsjuk igår, ont i halsen.. Elinor kom hit på kvällen och med sig hade hon Kan Jang, jag tog en sup direkt och likaså imorse när jag vaknade. Jag har inte tid att vara sjuk nu!!! Mådde sämre imorse när jag vaknade och nu känner jag mig allmänt seg och dåsig. Vågar inte chansa på att träna för jag kommer bara få igen det om några dagar ifall detta nu bryter ut ordentligt. Nästa vecka är min killerweek och då ska jag vara fulladdad med energi och pepp på måndagmorgon!

Så nu tar jag en rejäl vila, 3-dagars vila har jag inte haft på läääänge. Kommer inte ihåg sist jag vilade mer än 2 dagar. Måste ha varit i Egypten. Det är skönt att känna att man gör någon nytta och att kroppen trivs! Nu ska jag istället göra det min kropp allra minst vill - ligga i en soffa och softa. Men jag passar på att läsa ut en bok nu denna helgen så har jag gjort någon nytta, haha.

Jag håller tummarna för att Kan Jang gör sitt jobb och låter mig vara frisk på måndag! Hade varit underbart!


Riv murar!


Jag kommer ihåg när jag satt och kollade på Biggest Loser Sverige. Dom skulle springa en halvmara, alltså 21 km. Jag sa till Kevin, "HUR kan dom springa den sträckan?" För mig fanns det inte i min vildaste fantasi att man kunde springa så långt. Jag kunde då knappt själv springa 1 km utan att flåsa så mycket att jag knappt fick luft. Eller ja, snarare jogga, för springa kunde jag inte mer än ett par hundra meter.

Tänk att jag nu sitter här och har som mål att springa Lidingöloppet på 30 km nästa höst... Det är 9 km mer än en halvmara, och det ska JAG springa. Det hade jag aldrig någonsin trott om mig själv när jag satt där i soffan framför BL.

Har man en vilja av stål och motivationen finns där så kan man nå vilka mål som helst! Gör du sakerna du inte tror du kan så kommer du inse att du visst kan! Det är jag snart ett levande bevis på.

Shopping på Framtid!

Var på Framtid (en stor inomhusloppis här i Helsingborg) i förmiddags med Stella och Elinor. Jag hittade faktiskt lite grejer, även om där mest bara är skit rent ut sagt. Men bokmal som jag är så är det min favoritdel där.

Träningsfreak som jag är var jag bara tvungen att köpa denna! 5 spänn!

Hahaha, skratta åt mig, precis som Elinor och Stella gjorde när jag sa att jag skulle köpa denna. Men jag tror det är nyttigt, för mig som vill jobba inom branschen, att läsa om olika teorier från olika årtionden. Denna boken är från 1989 så den har ju några år på nacken, men något intressant kan jag säkert hitta! 5 spänn för denna med.

Och boken Skuld av en av mina favoritförfattare, Karin Alvtegen! En liten femma för denna också.

Denna fina ljus"hållaren" hittade jag bland allt antikt (som inte alls är min stil). Den stod där och såg så fin ut. Var bara tvungen att slå till. FEM KR! Jag dör lite på priserna. För 20 spänn har jag fått tre böcker och en ljushållare. Köpte även en blus eller vad man ska kalla det, 20 kr kostade den. Visar er den när jag använder den första gången!

Morgonträning

V.4 i utmaningen

Dagens träning är redan avklarad! Var uppe 6.30 imorse och skjutsade pappa till en kollega vid 7.15 där dom skulle ta taxi till flygplatsen. Jag är "bilvakt" nu i två veckor ungefär för pappa jobbar. Så jag var på gymmet redan 7.45 idag och då var det jag och 3 till. UNDERBART! Det var bara att ta för sig och köra gärnet. Jag började med en övning jag läst om hos Olga.

50 Kettlebellswings med 12 kg (16 kg som jag brukar ha är puts veck på gymmet?!)
400 m jogg på 10 km/h
40 swings
400 m jogg
30 swings
400 m jogg
20 swings
400 m jogg
10 swings

WAAAH vad jobbigt det var! Senare ska jag fortsätta och köra upp till 50 swings igen när jag kommit ner på 10. Men det väntar jag med!

Sedan körde jag ben och rumpa! Nu är jag mör och trött och äter min andra frukost för idag - havregrynsgröt med blåbär, en kopp grönt te och ett glas vatten.

Let's do it!

Kom nyss på att jag inte gjort plankan idag!! Jag kommer inte undan, bara att rulla ut yogamattan och göra mina 3 minuter!!! Självdisciplinen är på topp kl 22.15!


Kladdiga cookies

Kevin fyllde ju år igår och då bakade jag dessa cookiesen som blev väldigt populära. Dom var väääldigt goda, dock inte så kladdiga som jag hoppats på. Kan bero på att jag råkade ta 3 ggr så mycket bakpulver än vad man skulle ha ;-)

Ca 24 st. (Jag fick till 15 st. Gjorde några stora så det beror helt på hur stora man gör dom)

75 g smör
400 g mörk choklad
2 dl vetemjöl
½ tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker
1 krm salt
2 ägg
1 3/4 dl råsocker

1. Sätt ugnen på 200 grader. Smält smöret och 200 g av chokladen i en kastrull på riktigt svag värme. Hacka resten av chokladen grovt och spara den till sist då den ska vändas ner i smeten.
2. Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker och salt.
3. Vispa äggen fluffigt tillsammans med råsockret. Vänd ner den smälta choklad- och smörblandningen och vispa ner mjölblandningen. Vänd ner den grovt hackade chokladen.
4. Klicka ut smeten med jämna mellanrum på bakplåtsklädda plåtar. Grädda en plåt i taget i mitten av ugnen i ca 7 minuter.

Före och efter sovrumskaos

Jag städade ju i sovrummet i lördags... Det var total kaos där inne och jag visade er bilder. Lovade efterbilder, men för att man lättare ska se ger jag er nu före-och efterbilder i samma inlägg. Det blev myycket bättre. Men där inne är fortfarande inte bra. Vi har planer i hela lägenheten. Köpa nytt, göra om osv. Men allt kan vi inte ta på en gång! Sovrummet är sist på listan, det finns värre saker just nu som måste fixas!

FÖRE:

EFTER:

FÖRE:

EFTER:

FÖRE:

EFTER:


Där var den förvandlingen! Det är väldigt tomt på byrån och jag funderar på vad jag ska ha där... Det får vara tomt tills jag har någon bra idé! Även tavellisten ska få lite struktur. Sladdar ska dras rätt så dom inte syns m.m. Men det känns äntligen skönt att gå och lägga sig och ingen "åh nej nu ska jag in där..."-känsla har jag längre!

The botten is nådd

V.4 i utmaningen

Idag är jag helt off! Jag bestämde i förmiddags att jag hoppar träningen idag. Känner mig helt slut! Tror det blivit för mycket på sistone. Nästa vecka är det v.5 och det betyder att jag är halvvägs igenom utmaningen och den veckan blir en killerweek. Det blir träning 7/7 dagar och riktig skärpning med mat och inga sötsaker överhuvudtaget, tror jag tar bort den mörka chokladen då också.

Därför tar jag nog ut tre vilodagar denna veckan så jag orkar med nästa tuffa vecka. Plankan ska in V A R E N D A dag fram till nyår. Eller nej jag skriver upp 3 min, 7 gånger på ett papper så får jag själv placera ut dom under veckan, 3 om dagen eller 6 någon dag osv. Bara jag gör alla minuterna tills veckan är slut! Och nu är det aktivitet i plankan som gäller, inte bara stå. Lyfta ett ben, gunga osv. Det ska kännas ordentligt! Har fruktansvärd träningsvärk efter 6 minuter i plankan i måndags så detta ska nog suga till i magmusklerna dagligen.

3 min planka blir det idag i alla fall. Men det är allt jag gör på träningsfronten. Behöver viiila! Tar nya tag imorgon!


Grattis älskling

Hipp hipp hurra för min älskade sambo idag!

Idag fyller Kevin 24 år! Det blev ingen frukost på sängen imorse för honom utan det tar vi igen till helgen när vi är lediga båda två. Presenten fick han i söndags på fars dag för att hans pappa inte kunde vara med och fira idag. Jag la ihop med hans föräldrar till en..... DAMMSUGARE! Haha. Det var svärmors idé att lägga ihop till en ordentlig dammsugare då vår förra var kass, sladden gick inte att få in utan man fick rulla ihop den för hand och sätta ett totteband runt och lägga sladden uppe på dammsugaren sen. Ett jäkla meck för att dammsuga med andra ord. Dessutom är Kevin för snål för att lägga pengar på en dammsugare, jag har försökt övertala honom att vi ska lägga hälften var när jag sett bra erbjudanden, men icke. DÄRFÖR fick han världens roligaste födelsedagspresent ;-). Jag är nöjd i alla fall, haha.

Nu har jag precis bakat kladdiga cookies som vi ska bjuda på ikväll när familjen kommer på kalas. Det luktar riktigt gott i lägenheten och jag kunde inte låta bli att slicka vispen och skålen, haha. Idag blir det lite synderi, men det är tillåtet på födelsedagar! Lägger upp bild och recept på godingarna (ja, för jag antar att dom är goda) sen!


Älskade Louise


Saknar denna människan extra mycket just nu. I lite mer än två månader har jag varit ifrån denna fina vän och jag ska stå ut 9 till. Hur ska det gå? Vissa dagar känns extra tunga och jobbiga och idag har det varit en sådan dag. Jag saknar dig så det gör ont! Vill bara spola fram tiden till nästa sommar och äntligen få träffa dig igen. Jag behöver dig älskade Louise! ♥

Veckans första ök-pass

V.4 i utmaningen

Det blev ett jobbigt pass på gymmet idag! Mina armar ömmar när jag skriver. Då har jag lyckats pumpa ur allt.
Tänkte skriva ner passet här för er som är intresserade av att läsa. Idag pressade jag musklerna mer än vad jag tidigare gjort och det kommer jag fortsätta med! Nu ska jag ta ut dom tills dom strejkar totalt, därav fler reps på sista setet på vissa övningar.

7 min uppvärming på crosstrainern.

Superset: 8 reps x 3 set.
Latsdrag i maskin (27 kg)
Kickback med hantel (5 kg)

Superset: 8 reps x 2 set.
Hantelrodd (12,5 kg)
Hantellyft åt sidan (4 kg)
På sista setet körde jag 16 reps med hantelrodden och 21 reps hantellyft åt sidan.

3 min plankan

20 min pw på 7.0-7.3 km/h på lutning 5.
5 min i massagestolen.

18 armhävningar på tå (wooho, nytt rekord)
1 min planka
12 armhävningar på tå
1 min planka
11 armhävningar på tå
1 min planka

Bicepscurl med hantlar
9 kg - 8 reps
8 kg - 10 reps
9 kg - 6 reps
8 kg - 8 reps

Tricepspress stående med en hantel (10 kg)
10 reps x 3 set

5 min rodd

Bicepscurl med stång
12,5 kg - 10 reps
15 kg - 6 reps

DONE!

Micropaus mellan mina bicepscurl med hantlar. Första gången jag tränar med nersläppt hår tror jag. Det var skönt att känna svetten i nacken när håret klibbade även om det var sjuuukt irriterande, haha.

Detta var ett av veckans ök-pass, tänkte köra ett till på lördag för nu jävlar vill jag ha biffiga armar!!!

Godmorgon v.4 i utmaningen!

V.4 i utmaningen

Såg på hemsidan att hot yogan var inställd. Riktigt tråkigt för jag hade verkligen sett fram emot den! Men har bokat in mig på ett pass imorgon. Det blir styrka ök i alla fall och jag stoppar nog in lite kondition också. Upptäckte nyss ett sår på foten som jag fått av mina träningsskor så vet inte om jag kommer kunna löpa eller om jag får köra på cykling eller crosstrainer så såret inte gör ont. Oavsett så kan jag köra hårt ändå! Sitter och skriver ett träningsschema över vad jag vill hinna med denna veckan, sen ska jag få med det, hur jag får med det är inte intressant just nu, huvudsaken är att jag får in det denna veckan!


Ojdå...


Råkade komma på att vi hade denna i frysen och har haft i 4 veckor nu tror jag och jag har ännu inte ätit från den. Men nu kände jag att jag ville ha några skedar. Har inte ätit Ben på säkert 1 år. Förra sommaren åt jag och Kevin denna flitigt. Vi köpte nog 4 sånna här i månaden... Men det var gott att få äta lite igen för denna glassen är ju i en klass för sig. SÅ GOD! Men SÅ mättande. Så nu räcker det för mig, nu får Kevin ta över!

Sammanfattning v.3

Tredje veckan av utmaningen är nu avklarad! Jag är fortfarande lika pepp och jag är nöjd med veckans träning som sett ut så här:

Mån: Hot yoga
Tis: Vilodag
Ons: Hot yoga + styrka ök
Tors: Hot yoga + intervaller + 20 min alpinpass på Crossen + 3 min plankan
Fre: Styrka nk
Lör: Vilodag
Sön: Intervaller + 1 mil på cykel + 3 min plankan

TRÄNING:
Är nöjd med veckans träning! Hade jag inte kört konditionspasset idag så hade jag inte varit nöjd. Det var liksom pricken över i:et. 5 träningsdagar känns skitbra, precis lagom. Jag får absolut den vila jag behöver och jag får endast kraft och energi av träningen. Jag är inne i ett bra flow så att säga.
Det jag ska förändra till nästa vecka är att jag ska tränna ÄNNU hårdare. Lika många träningspass men jag ska ge ännu mer under passen. När man tror man gett allt har man alltid ännu mer att ge och det ska jag känna på nästa vecka. Annars känns mitt träningsupplägg bra. Yoga 3 dagar i veckan kommer jag fortsätta försöka få in, för det har gått skitbra att köra ett styrkepass efter. Jag behöver inte känna att jag får dra ner på styrkan och konditionen bara på grund av att jag tränar mycket yoga utan att stoppa in kondition och styrka efter yogan går precis lika bra.

En inte alltför smickrande bild från dagens pass. Efter 1 mil på cykel såg jag ut så här, haha. Svettig och go!

KOSTEN:
Det går bra på den fronten också. Denna veckan blev det fisk två gånger, ska försöka få in det tre gånger i veckan i fortsättningen. Nu har vi börjat med "halv åtta hos mig" med några vänner. Vi kör en middag i veckan och denna veckan var vi hos Andy. Där syndade jag lite med glass med varma hallon. Annars äter jag så nyttigt jag kan. Och på luncherna blir det bara nyttigheter. Idag bröt jag mitt 3-veckors godisuppehåll. Åt 8 godisbitar nu ikväll för jag var sååå sugen. Men jag kom fram till att det inte var alls lika gott längre så jag fortsätter med mitt uppehåll och kommer endast äta när jag är sugen och då endast någon enstaka bit. Det är detta jag velat uppnå med mitt uppehåll - kunna äta några få bitar och vara nöjd. Äntligen!

Nu laddar jag inför nästa vecka! Börjar veckan med ett hot yoga pass imorgon vid lunch och styrka ök efteråt!

Kondition v.3

V.3 i utmaningen

Det blev ett tufft men intensivt kontionspass idag! Jag är glad att jag tog tag i mig själv och körde till gymmet.
Jag började med pyramid-intervallerna. Dessa:

Nivå 1: 13 km/h
Nivå 2: 14 km/h
Nivå 3: 15 km/h
Nivå 4: 16 km/h
Nivå 5: 17 km/h
Nivå 6: 18 km/h
Nivå 5: 17 km/h
Nivå 4: 16 km/h
Nivå 3: 15 km/h
Nivå 2: 14 km/h
Nivå 1: 13 km/h

Därefter satte jag mig på en cykel och cyklade 1 mil. Snabbt. Sist jag cyklade en mil gjorde jag det på mellan 20-22 min. Idag minskade jag den tiden rättså rejält.

Mitt mål var att klara milen under 18 min och det gjorde jag! DET var jobbigt kan jag säga. Fler sådana här tuffa konditionspass ska köras! Avslutade sedan med 3 min plankan och stretch!

Noll träningssug

V.3 i utmaningen

Sitter i soffan och diskuterar med mig själv, ska jag träna eller inte? JAG ORKAR INTE!!! Vill bara sitta kvar i soffan och ta det lugnt. Men jag har bara tränat 4 dagar denna veckan och mitt mål är minst 5. Det är i detta läget jag bara ska klä på mig träningskläderna och göra det. Och nu har jag bestämt mig. Jag SKA till gymmet. Det kommer kännas så bra när jag kommer hem! Så nu ska jag ta på mig och köra till gymmet. Kondition ska det bli!

Lördagkväll

Puh, det slutade med storstädning av hela lägenheten! Så skönt att få fint här nu när det är helg. Glömde dock fota innan det blev mörkt så bilder kommer imorgon istället. Nu ska jag ta och laga min lördagsmiddag. Steka grönkål och lax och äta två ägg till det. Inte så rolig lördagsmiddag men jag orkar inte göra något mer avancerat. Kevin är inte hemma och då är det ännu tråkigare att laga ordentlig middag till mig själv, det gör jag bara väääldigt sällan. Men nyttig middag blir det i alla fall.

Godaste doften på ljus fick jag när jag fyllde år! Yankee candels "Mango peach salsa". Så fräsch! Kan varmt rekommendera den!

Ha en mysig lördagkväll allesammans!

STÖK STÖK STÖK

Nu har jag fått nog av vår stök här hemma. Framförallt i sovrummet. Fyyyyfan som det ser ut! Det har varit kaos här hemma till och från sedan det började renoveras. Men nu är det värre än någonsin! Jag delar med mig av vårt stök och skäms lite grann. Men kanske någon stökig själ där ute känner igen sig och inte känner sig ensam, haha.



Där fick ni en inblick i vårt kaotiska sovrum.

Tro det eller ej, men jag är perfektionist innerst inne och HATAR stök. Men nu har det gått så långt att jag bara hänger på och stökar ner ännu mer, haha. Men nu har jag fått nog, det är inte kul att leva så här. Nog för att det är kaos när golv är upprivet och möbler har fått flytta till tillfälliga platser, men man behöver ju inte överdriva och stöka ner överallt! Så nu ska jag gå in i sovrummet och ta tag i detta. Kan lägga upp efter-bilder sen ;-)

Tant- och gubbträff

Lovade ju bilder från Tant- och gubbträffen vi var på för 2 veckor sedan! Här kommer några bilder.

Lovisa som gubbe och Noella som tant.

Jag och Emmy. Kolla in Emmys hängtuttar, haha.

Kevin som gubbe!

Har fler bilder men dom går inte att ladda upp! Vet inte varför, så ni får nöja er med dessa :-P

Maskerad hos Fia 11-11-11

Var som sagt på maskerad igår. Riktigt trevligt, god mat och kul folk! Slänger in lite bilder istället för att skriva en massa. ENJOY!

Emma som "MC-knutte" och Therese som rödluvan.

Malin, Fia och Emma. Kolla in Emmas "MC-tatueringar" ;-) Haha.

Min outfit för kvällen! Inspirerad av Susanne Lanefelt "Kniiiip", haha ;-)

Min älskade Kevin till vänster som snowboardåkare, Therese i mitten och Emil till höger. Han var någon från Star Wars, darth wader? Jag har noll koll på SW-figurer så jag bara gissar.

Pippi-Anna med sin Herr Nilsson som hon SYTT in en cigg i munnen på, haha.

Fia och Emma in action!

FIA!

Och Emma!

En inrullad Pippi i mattan och MC-Emma ovanpå.

En bild på en rökande Herr Nilsson får avsluta! Tack alla för en toppenkväll!

Hårförvandling



Håller på med detta just nu! Har tagit före-bilder denna gången så imorgon får ni före- och efterbilder! Det blir mörkt mörkt mörkt! Dags att skölja ur! Ha en mysig fredagskväll allesammans. Ska iväg på 20-års middag/fest idag med maskeradtema. Bilder kommer imorgon! Min outfit är SÅ jag ;-)


11.11.11

Magiskt datum idag! Hade varit häftigt om man fött barn idag. Kul personnummer ;-)
Nu sitter jag och tittar på ett av veckans bästa tv-program - drömmen om ett barn. Missade det igår då jag träffade mina gamla Ugandakompisar! (Dom jag var i Uganda med, kommer bilder sen). Ska se halva avsnittet nu, sen ska jag ta mig till gymmet och testa en ny fettförbränningsövning som jag nyss hittade ;-) Och även klämma in ben- och rumpträning!

Ha en underbar FREDAG alla!

När suget kommer...

V.3 i utmaningen

Denna veckan har varit riktigt jobbig, matmässigt. Jag har varit SÅ sugen på godis och allt annat sött. I tisdags var jag riktigt nära på att ta en bit choklad (mörk såklart), men jag stod emot. Kollade igenom hela skafferiet och hela kylen efter något gott, men såg bara godis godis godis framför mig. Det slutade med detta:


1 päron, 1 apelsin, lite lättfil och russin. Inte alls särskilt gott faktiskt. Men jag höll min undan godiset och det var huvudsaken. Jag fick något att tugga på och då stillar alltid suget lite. Nu har jag varit ifrån godis i 2½ vecka. Är stolt som en tupp! Dom två första veckorna gick över förväntan, trodde det skulle vara svårare, men det var ganska lätt. Denna veckan däremot. Är sugen dygnet runt, mätt som hungrig. Riktigt jobbigt och att stå emot är extremt svårt. Men än har jag inte fallit för suget! Jag ska klara ett tag till. Har laddat upp med mörk choklad här hemma, har nu 70, 74 och 86%ig att välja på. Chokladet räddar mig på helgerna kan jag säga, utan det hade detta aldrig gått! Jag kör denna veckan stenhårt (med godis och dylikt) också, sedan får jag äta 1 dag i veckan, OM suget finns. Nu har jag i alla fall vänjt bort mitt krängande. Någon godisbit en gång i veckan skadar inte. Men kan jag så ska jag fortsätta på detta spåret så länge som möjligt!

Kesella kesella kesella

Har jag sagt att vi äter mycket kesella?


Från början var det bara jag som åt det, Kevin var skeptisk. Allt som är nyttigt är han skeptisk till. Men nu är han fast och äter mer än vad jag gör. Jag var och handlade innan och ringde och frågade vad jag skulle handla. "Köp mer kesella". Jag trodde dom var slut där hemma så jag köpte tre nya och kom hem och såg att vi nu har SEX burkar att äta upp, haha. Men det ska nog inte vara några problem, inte för Kevin i alla fall. Det är hans nya "godis" på vardagskvällarna när suget kommer.


Hot yoga och självmordskondition

V.3 i utmaningen

Jisses vilken träning det blev idag! En timmes power hot yoga med Pernilla. Hennes pass är inte att skoja bort, det är tufft tufft tufft! Efter yogan körde jag intervaller. Jag testade en ny variant. Pyramiden kan man väl kalla den?

Nivå 1: 13 km/h
Nivå 2: 14 km/h
Nivå 3: 15 km/h
Nivå 4: 16 km/h
Nivå 5: 17 km/h
Nivå 6: 18 km/h
Nivå 5: 17 km/h
Nivå 4: 16 km/h
Nivå 3: 15 km/h
Nivå 2: 14 km/h
Nivå 1: 13 km/h

Uppvärmning 5 min jogg på 10 km/h. Springa 30 sek, vila 30 sek. 2 min nervarvning på 6 km/h. Totalt blev det 11 intervaller. F Y F A N säger jag bara. Jag trodde jag skulle svimma ett tag. Har jag inte tränat yoga innan så kan jag nog köra denna två gånger eller öka några nivåer, kanske till 20 km/h på den sista.
Inte nog med intervallerna, direkt efter detta ställde jag mig på crosstrainern och körde ett alpinpass på 20 min. Alpinpass innebär att motståndet går upp och ner i backar. Tänk en EKG kurva, typ så. Det var svinigt jobbigt och efter detta körde jag 3 min plankan, stretch och sen slängde jag mig i massagestolen. Tuff träning idag med andra ord!

Motivationen i botten

V.3 i utmaningen

Jag är SÅ trött och SÅ opepp på att träna just nu. Men jag bokade in mig på hot yoga kl 9.30 igårkväll så det är bara att sätta fart! När motivationen är i botten och man bara vill slänga sig på soffan - det är så man inte ska ge sig. Stoltheten som kommer efter man tränat är underbar och det är den känslan jag vill komma åt!

Idag blir det hot yoga med Pernilla = power yoga. Så idag blir det inget lugnt och skönt pass, det blir jobba jobba jobba och mjölksyra i benen! Men gött är det!

Nä, dags att köra!

Hot yoga och styrka ök

V.3 i utmaningen

Var som sagt på yoga idag. En ny tränare jag aldrig tränat för förut. Tor hette mannen.

Det var inte lika fysisk yoga som jag brukar gå på, Tor hade mer fokus på andning och avslappning. Många balansövningar också. Jättebra komplement till den annars fysiska power yogan jag brukar gå på. Efter yogan körde jag styrka ök. Det blev inte lika många övningar som jag planerat då mina händer/handleder strejkade totalt. Hade SÅ ont och kunde inte hålla i varken vikter eller stå på händerna när jag gjorde armhävningar. Men lite blev det.

Började med två superset.

Hög rodd
Kickback med hantel - video med övningarna ser du hos Lovisa, HÄR.

Hantelrodd
Hantellyft åt sidan - video med övningarna ser du hos Lovisa igen, HÄR.

Sen körde jag bicepscurl med hantlar. För er som inte vet vad det är, finns video hos Lovisa än en gång, HÄR.
Efter det blev det rodd med stång och några bicepscurl med stången.

3 min plankan och 10 armhävningar, sedan orkade jag inte NÅGOT mer! Körde 10 reps x 3 set på superseten.

Älskade yoga

Hantverkaren kom tillbaka tidigt imorse så jag gick upp när Kevin gick till jobb. Nu börjar tröttheten komma smygande igen. Tänkte lägga mig och läsa snart, ska bara hitta lusten först, haha.

Kl 12 ska jag på hot yoga. Som jag längtar! Trodde aldrig jag skulle bli så fäst vid yoga, men det verkar vara min grej. Jag får dock inte glömma den andra träningen nu, för sedan jag upptäckte yogan förra veckan så har jag haft fullt fokus på den och lite halvt glömt den andra träningen. Jag har skrivit upp ett veckoschema för vad jag ska träna och vilken dag. Dock sprack den planen igår eftersom jag tog en vilodag. Men jag får lösa det på bästa sätt - alltså träna ök styrka idag efter yogan istället.

Kaos i hallen

Hade en hantverkare här imorse som sågade upp en bit av golvet i hallen. Vi väntade hela förra veckan på att dom skulle höra av sig och sätta igång eftersom vardagsrummet blev klart veckan innan dess. Vi kom överrens att när vardagsrummet var klart så skulle dom sätta igång med resten - hallen och golvet i garderoben. Men en hel vecka gick och vi hörde inget. Igår ringde Kevin dom och idag var hantverkaren här! Att det ska behövas att VI ska ringa och jaga dom när dom vet vad som pågår i lägenheten. Borde det inte dom ha koll på det och fixa allt så fort som möjligt utan att vi ska behöva ringa? Hade Kevin inte ringt igår hade dom kanske inte hört av sig på flera veckor? Kasst tycker jag!


Såhär ska vi ha det i ca 2 veckor.... Bara att genomleva detta kaos och tänka på hur bra det kommer bli i slutändan!

Soffläge mest hela dagen!

Denna dagen har inte varit något vidare! Vaknade och mådde dålig. Konstigt ont i magen, ont i kroppen och allmänt dåsig. Jag trodde det skulle bli bättre när jag ätit frukost, men icke! Jag bestämde mig för att hoppa träningen som jag tänkt klämma in vid 12-tiden. Lika bra att lyssna på kroppens signaler så man inte åker på någon onödig sjukdom (ifall det nu skulle vara det som är på gång).

Nu i eftermiddag har jag bara legat i soffan och slappat och läst, läst och läst. Somnade en stund gjorde jag det också.  

En mycket spännande bok! Lite rörig i början eftersom man får följa 4 olika människor. Men nu har dessa människors liv/jobb/öden, börjat visa sig ha något med varandra att göra.

Har änsålänge kommit ca 80 sidor idag och jag tänkte plöja igenom 30-40 sidor till minst idag! Vill komma vidare till mina andra böcker ju! Har nu drygt bara 220 sidor kvar. Fortsätter jag i detta tempot lär jag vara klar till helgen.

Jag som hade sånna träningsplaner denna veckan... Jag får lösa det på bästa sätt ändå! Imorgon är det lunchyoga och därefter hade jag inte planerat att träna mer, men eftersom det inte lär bli någon träning idag så klämmer jag nog in ök-styrka efter yogan. Hoppas bara jag mår bättre imorgon! Vilar gärnet nu ikväll och det mest ansträngande jag planerat in är att gå och handla en citron och fiberhavregryn, sen lägger jag mig på soffan igen.

Modkat

Både jag och Kevin har kattfeber nu, om det finns något som heter så, haha. Vi kollar runt på kattlåde alternativ. Vi kan med största sannolikhet inte ha en vanlig kattlåda på toaletten för den får inte plats. Jag försöker hitta alternativ som kan gå in på toaletten och annars stå någon annanstans i lägenheten och se snygg ut. Nu har jag hittat den snyggaste och coolaste kattlådan någonsin!



Modkat heter den. Sjukt smidig och sjukt snygg! Priset är mindre snyggt. 995:- kostar den. Jag är RIKTIGT sugen på att köpa den trots det höga priset. Den är 40,6 cm x 40,6 cm och har en höjd på 38 cm. Nej jag har fallit pladask för denna coolingen! Kevin är mindre intresserad av att lägga dom pengarna på en kattlåda, haha.


Tomten



Här är den fina tomten vi köpte på julmarknaden igår. Det är en hängande tomte som vi troligtvis kommer hänga i något fönster. Han är sötare i verkligheten än på bild! 100 kr fick vi ge för denna hemgjorda mannen.

Lilleman

Vi har nu tingat en liten kattpojke! Efter lite diskussioner här hemma kom vi fram till att denna lille sötnosen blir vår kise.

Är han inte helt underbar? Den 25 november åker vi och tittar på honom! Nu ska vi bara enas om ett passande namn på honom. Lär nog ta 12 veckor för oss att komma överens så det är kanske bra att vi inte får katten förrän om 3 månader, haha. (Bild lånad av uppfödaren)

Trapphylla


Tacka vet jag bloggvärlden! Tack vare den kunde jag hitta dessa två. Som jag letat efter en trapphylla. Har endast hittat en på Village som jag visat tidigare. Men det som har fått mig att tveka på den är det höga priset. När jag hittade dessa blev jag därför riktigt glad! På Ellos har jag dessutom 50% på valfri vara. Alltså kostar trapphyllan mig inte mer än 400 kr. Samtidigt gillar jag den på Mio mer för den har bredare steg och hyllplanen är 10 cm bredare. Så den lockar lite lite mer!

Är det någon som vet något om dessa hyllorna? Kan ni rekommendera den ena mer än den andra?


Kattbebbe

Jaaaaa!!! Nu har individuella bilder (klicka på länken för att komma till bebisarna) på kattbebisarna kommit ut. Valet står mellan 1an och 3an. Längtar tills Kevin kommer hem, då ska han ringa uppfödaren och boka en dag vi kan komma och kolla på bebbarna!

Förstår inte hur jag ska kunna vänta i 12 veckor till innan vi får hem den. Längtan är ENORM!

Godaste knäckemackorna!

Jag var på hot yoga imorse. Lika skönt som alltid, men fruktansvärt jobbigt! Idag var det 40 grader i salen och den värmen kändes kan jag säga. Men skönt att börja veckan med yoga, så det blir nog ett sådant pass varje måndagmorgon.
Jag gick upp ganska sent idag så jag kunde inte äta någon dunderfrukost innan yogan, utan det fick bli lite fil med müsli och lite banan. När jag kom hem åt jag två knäckemackor och drack en kopp te.

Har fått in rutinen på att göra lite roligare knäckemackor nu och inte bara en ostskiva. Det är 10 gånger godare så här och det tar inte många sekunder extra. Nej nu måste jag äta lunch, dom där knäckena står man inte sig på hela dagen! Lunchen idag blir en kopp te och havregrynsgröt! Äter middag med Kevin ikväll så idag blir det en lättare lunch.


Julmarknad

Vi har varit på den mysigaste julmarknaden nu i eftermiddag! I Wrams Gunnarstorp. Jag hade med mig kameran men glömde bort att fota. En stor gård med flera lador där man gick in för att smaka på julkorvar, marmelader, lax, ost, nötter, brända mandlar, marsipan m.m. Och sen var en av ladorna fylld med hantverkare som ställde ut. Vi köpte en jättesöt tomte hos en. Lägger upp bild imorgon! Vi fick också med oss en ost med smak av konjak och pepparkakskolor.

Nu ska jag göra mig en kopp te och lägga mig på soffan och läsa lite i min bok! Ha en mysig söndagskväll allihopa!

Sammanfattning v.2

Nu har det gått 2 veckor av utmaningen och det går super! Tanken var att köra löpning på gymmet idag, men jag kände när jag vaknade att jag behövde en vilodag idag. Så idag blir det ingen träning utan en välbehövlig vila istället. Veckans träning har blivit följande:

Mån: Vilodag
Tis: Intervaller i backe + plankan och 20 armhävningar
Ons: Hot yoga
Tors: Intervaller + styrka ök
Fre: Hot yoga
Lör: Hot yoga + styrka helkropp
Sön: Vilodag

TRÄNING:
Jag är jättenöjd med träningen denna veckan. Det känns helt underbart att jag har kommit igång så pass bra med yoga och att jag tycker det är så kul! Jag behöver smidighetsträning eftersom jag annars springer mycket intervaller och löptränar och blir stel. Yogan hjälper mig att kunna genomföra resten av träningen på bästa sätt! Armhävningarna på tå går framåt och jag kan nu göra 14 st. Det är en förbättring på det dubbla gentemot förra veckan. Så detta kommer gå fort framåt om jag fortsätter i detta tempot! Tiden i plankan har jag också förbättrat med 20 sek. Nu kan jag stå 2 minuter utan att vila.

KOSTEN:
Det känns bra med kosten och jag vet nu vad jag ska äta för att min kropp ska må som bäst! På kvällarna blir det inte fullt så nyttig mat som jag egentligen vill äta. Detta beror på att Kevin inte alls är där jag är i kosttänket. Men veckans luncher är nyttiga och sålänge dom är det så kan jag vissa dagar unna mig lite "onyttigare" mat på kvällen. Jag har haft uppehåll med godiset i TVÅ veckor nu. Det går förvånadsvärt bra och jag har inget sug alls. Igår smakade jag en liten liten bit cheesecake hos min syster, men det var också allt. Men det sockret kickar inte igång något sötsug och det känns bra! Jag vill kunna smaka något utan att behöva proppa i mig. Det är det som är mitt mål!

Jag fortsätter köra på! 8 veckor kvar och jag är lika pepp som för två veckor sedan! Imorgon är det måndag = ya tag!!! Men först dags för vila!

År 2081?


En liten sneek-a-peek på förra helgens tant- och gubbfest! Kanske är så här man ser ut om 70 år?

Problem-blocket

Nu ska jag hem till syster och äta middag! Men först ska ett par komma och hämta en soffa vi har ute på blocket. Vilket meck det är med folk som ska hämta möbler. Vi sålde vårt gamla vitrinskåp nu i veckan och efter TREDJE gången kom hon. Två gånger bestämde vi tid men hon dök inte upp. 100 spänn skulle vi ha för skåpet och det hade nästan varit värt att slänga skiten istället för allt det mecket för 100 ynka kr. Nu är vi inne på meck 2. Igår skulle soffan hämtats, men dom fick boka av pga att dom inte hade tillgång till släp. Idag sa jag att dom kunde komma vid 16.30, men än har dom inte dykt upp och vi ska iväg NU egentligen. All denna väntan och planering för TVÅHUNDRA kr. Jag ångrar nästan att jag inte slängde möblerna istället. Folk är ju så j ä v l a komplicerade. Dom tror att man har all tid i världen och ska anpassa sig efter dom.

Blir bara så förbannad på sånt här. Kan folk inte bara komma som man bestämt? Folk tror att man inte har något annat för sig än att vänta. Vi har ett liv utanför den där jävla soffan också.

SÅ! Nu har jag skrivit av mig och kan släppa det.

Yoga och helkroppsstyrka

V.2 i utmaningen

Tre timmar tillbringade jag på Filborna idag. Först var jag på hot yoga i 60 min. 11.15-12.15. Därefter stod jag och pratade med en som jag gått på yoga samtidigt som nu två gånger i rad. Hon är nog i 55-års åldern och vi stod och pratade om yoga i säkert 10-15 min. En yoga-vän, haha. Sen lämnade jag min yogamatta i skåpet och tog på mig träningsskorna och sprang upp på gymmet. Där körde jag stenhård styrka aktivt i säkert 60 min. Svetten rann från både huvudet och på hela bröstet. Avslutade med 10 min gång på löpbandet med maxad lutning. Kl 13.50 cyklade jag hem igen.

Nu mår jag som bäst! Nytränad och nyduschad och det är lördag. Kan inte bli bättre. Yogan på lördaglunch ska bli till en vana. Ska försöka få in yoga tre gånger i veckan nu ett tag. Jag tycker det är så KUL!!! Ska på nästa yogapss på måndag. Perfekt att börja träningsveckan med att sträcka ut och tänja.

Imorgon kommer en sammanfattning av utmaningens 2:a vecka. Har lite nya värden som förbättrats sedan förra veckan. Men mer om det imorgon!

Något att fundera på...



Namnförslag?

Jag har haft fullt upp idag därför har det blivit så dålig uppdatering!
Vi kom nyss hem från Kevins syster. Så mysigt att få träffa Alve igen. Som vi saknat honom! Vi har ätit thaimat, kollat idol och försökt komma på namn till vår blivande katt.

Jag har inte berättat det än, men kullen vi väntat på har äntligen kommit! Den 2 november föddes 4 bebisar. Förmodligen är 2 av dom hanar och en av hanarna är vår! Individuella bilder på katterna kommer ut imorgon och då ska vi tinga ena hanen! Men vi har ett problem - vi är inte överrens med namn på lillen!

Bild lånad från uppfödaren.

Har ni några namnförslag? Jag har varit inne på Leon och Alfons, medan Kevin försöker övertala mig med att den ska heta Ronni, Gunvald eller Frank. Jag har kollat igenom otaliga namnlistor på internet men Kevin ratar alla namn jag ger som förslag och jag ratar hans. Det enda som tål att tänkas på är Frank. Det är trots allt rätt coolt! Men en sak är säker och det är att vi inte vill ha ett typiskt kattnamn såsom Svartis, Tusse, Misse, Zingo och sådana namn. Det ratar vi båda två. Men något annat coolt! GE OSS FÖRSLAG!!!!

Gråt inte över spilld mjölk

Kevin spillde ett helt glas MJÖLK över min dator igår. Över hela tangentbordet och även in i fläkten där bak. Sjukligt nog gick den att rädda, men tangenterna var lite sega och det luktar inte hallon kan jag säga. Tror jag tar bort alla tangenter och rengör den.

Nu ska jag ta på mig träningskläderna och göra mig redo för hot yoga. Finns nog inget bättre sätt att börja helgen på! Kanske ska äta lunch på Big Buddah med min syster efter yogan, annars ska jag nog lägga mig och läsa min bok. Är snart halvvägs igenom den! Den är på över 500 sidor. Puh. Dödergök heter den. Har 13 böcker som väntar på mig och jag vill börja läsa flera på en gång!

Drömmen om ett barn

är ett av veckans bästa program! Programmet lämnar mig aldrig oberörd. Har nog fällt tårar till varenda avsnitt, både glädjetårar och "sorgetårar".
Efter att sett detta har jag nu insett att det inte längre är en självklarhet att kunna få barn så lätt som jag tänkt. Om jag ens kan bli gravid överhuvudtaget? Tänk om det är så. Den tanken har aldrig slått mig tidigare, jag har tagit barn som en självklarhet. Det är väl klart jag kan få barn.

Men efter dagens avsnitt fick jag en rejäl tankeställare och hoppas på det bästa när vi går i barntankar. Hoppas att jag har fått gåvan att kunna bli gravid och föda barn. För ett liv utan barn finns inte för mig. Men det lär dröja ett antal år innan vi är redo! Först ska jag utbilda mig klart, eller i alla fall ha en bred grund att stå på och ett fast jobb att falla tillbaka på.

Men jag ska erkänna att jag blir riktigt sugen på en bebbe när jag ser alla som lyckats i detta programmet!
Har ni inte sett det, GÖR DET! Här hittar ni kvällens avsnitt.

ÄNTLIGEN!

Jaaaaaaa!!!! Jag har kommit in på omvårdnadsutbildningen! Kommer dock inte in förrän den 9 januari, men nu har jag blivit antagen! Nu har jag ett datum på när jag börjar och en sten har nu lyft från mitt hjärta. Vilken lättnad!

Äntligen ska jag få börja skolan och komma ett steg närmre min dröm!

Har skapat en ny kategori som heter "Utbildning", där kommer jag samla allt som har med min utbildning att göra!

Dagens träning

V.2 i utmaningen

Det blev träning lite senare än vanligt. Hade ett ärende på banken att fixa först. Idag blev det lite intervaller. Testade något nytt.

2 min pw på 8 km/h.

12,5 km/h i 1 min
Vila 1 min
13,5 km/ i 1 min
Vila 1 min
14,5 km/h i 1 min
Vila 1 min
15,5 km/h i 1 min
Vila 1 min
16,5 km/h i 1 min
KLART!

Jag ska utöka dessa nästa gång och testa att göra detta x 2 eller 3. Och sedan efter hand öka på starthastigheten. Men kul att variera intervallerna lite.
Efter detta körde jag styrka för armar, axlar och rygg. Testade denna övning idag. Gjorde precis som Lovisa, en snatch och sen 4 axelpressar x 3 och sedan samma på andra armen. Sen körde jag en sista där jag gjorde så många axelpressar jag orkade på varje arm och det blev 11,5 på båda. Sedan var jag helt slut i armarna! Men då gav jag mig på bicepscurl med stång. 9 x 3 och sedan så många jag orkade efter det och det blev 9 st.
Körde rodd med stång och en ryggövning där jag höll stången framför mig och lutade mig fram 90 grader och sedan upp igen, 10x3 och sedan ett sista set där jag körde 20 rodd och 20 90-graders böjningar.
6 min plankan och sen på bandet för att testa hur länge jag kunde springa i 16 km/h. Jag var helt slut och hoppade av efter 37 sek. Jag ville inte ta ut mig styrkemässigt helt och hållet idag då jag ska köra yoga imorgon. På lördag blir det ett tufft pass. Intervaller eller 3 km löpning och sedan styrka för hela kroppen!


Gick in och la mig här istället i 5 min! Finns det något bättre sätt att avsluta träningen på?

Couscous med chorizo majs och ärtor

Åt en god middag i tisdags som jag måste dela med mig av! Superenkel och snabb. Perfekt när man inte har lust att laga något avancerat.


1 Port ekologisk couscous
1 Chorizokorv
½ Majsburk
Lite frysta ärtor

Jag tillagade couscousen enligt anvisningarna på paketen och under tiden skar jag upp chorizo, la ärtorna i en skål och på med lock - in i micron i 4-5 min på max effekt. När ärtorna var klara saltade jag och hällde ner majsen. Sedan slängde jag ihop allt i en skål! FÄRDIGT!

Det var det hela! Lite torrt var det, men man kan säkert blanda ner lite lättkesella eller något annat för att få det krämigare. Men för att vara så enkelt så var det supergott!

Filbornas veckoschema

Jag är supernöjd med mitt gymbyte och varje dag övertygas jag om att jag gjort rätt val. Filborna har allt jag önskat och ännu mer! Jag kan utvecklas i min träning på ett helt annat sätt än vad jag hade kunnat på Friskis. Det som tilltalade mig mest på Filborna var deras pass. Det finns massor av pass och på många olika tider.




Ni ser utbudet av pass! Helt otroligt! Jag är i himmelriket!

Snyggingar hos Sportamore

Jag ÄLSKAR färgen rosa på träningskläder. Letar just nu efter det perfekta rosa träningslinnet men hittar det inte! Jag hittade istället en riktigt snygg jacka! Hade plånboken varit lite fetare så hade denna blivit min, utan att tveka!



Denna är från Peak Performance och finns på Sportamore. Den kostar hela 2500 kr och är säkert värd varenda krona, men den får vänta innan den kan komma hem till mig! Jag ska däremot beställa en drickflaska. Jag kör just nu på en flaska jag haft sen vi var på Kolmården, en vanlig vattenflaska men med en superbra pip. Men nu vill jag ha en ordentlig vattenflaska och Casall har några snygga!



Denna är jag sugen på!



Men denna är också snygg, lite diskretare... Har lite beslutsångest. Får se vilken det blir till slut, men det står mellan någon av dessa!

Hot yoga

V.2 i utmaningen

Jag är nyss hemkommen från veckans helt klart bästa pass! Veckan är inte slut än, men jag har redan hittat en storfavorit. Detta kommer jag fortsätta gå på! Försöker få biljett till passet på fredag också.

Hot yoga är yoga i 35 graders värme. Så behagligt och så jobbigt. Jag är endast vig i vissa positioner, men absolut inte i de flesta. Står jag och hänger med armarna mot golvet når jag inte tårna. Jag är säkert 15-20 cm ifrån så jag har mycket att jobba på! Men efter dagens pass är jag endast 5 cm ifrån. Så värmen hjälper definitift till att kunna töja ännu mer.

Jag ska försöka få in två hot yoga-pass i veckan, åtminstone ett pass ska jag ha in i min träning. Ska testa body balance som ledaren rekommenderade mig att testa. Hon håller i body balance också så jag ska testa det en dag!

Dagens träning blev alltså hot yoga och också det enda jag tänker träna idag. Ingen planka idag, jag satsar på mycket plankor imorgon. Jag har tänkt köra styrka ök och även springa intervaller eller 3 km.

DU kan om DU vill!


Bästa orden någonsin! Kom ihåg att du kan, sålänge motivationen och viljan finns, kan inget stoppa dig! ALLA kan nå sina mål på ett eller annat sätt.

Jag har snart nått mitt. Det har varit en berg-och-dalbana hela vägen. Det är inte lätt att träna bort 18 kg. Det är inget du gör på en vecka, inte heller en månad. Det tog mig 8 månader. 8 månader av frustration, jävlar-anamma glädje och lycka. Jag har lärt mig SÅ mycket på denna resan. Det har varit värt varenda träningspass.





Detta var mitt startläge. Den kroppen är ett minne blott och jag är nu på väg mot en smidig och uthållig kropp. Så till er alla där ute som sitter i samma sits som jag gjorde för ett år sedan, vill ni ta er ur det så kan ni. Hitta bara motivationen. Ingen annan är du själv vet vad som motiverar dig.

Jag får motivation av att läsa om andras träningsresultat. Se bilder på andra som lyckats och även läsa peppande ord. Jag hoppas ni kan bli lite peppade av bilderna ovan. Har tyvärr ingen bild hur jag ser ut just nu - på denna datorn, ni hittar det i kategorin "10-veckorsutmaningen".

GE ALDRIG UPP! DITT KÄMPANDE OCH SLIT GER RESULTAT! IBLAND TAR DET 2 VECKOR, IBLAND 2 MÅNADER. BLICKA FRAMÅT, GE DIG INTE, BEVISA FÖR DIG SJÄLV ATT DU KLARAR DET OCH DIN STOLTHET KOMMER BUBBLA ÖVER OCH GE DIG ÄNNU MER KRAFT ATT FORTSÄTTA MOT DITT MÅL!

Mjukstartar veckan

V.2 i utmaningen

Dagens träning blev inte så intensiv som jag hoppats på. Kände mig inte i form efter gårdagens minimagsjuka. Men det blev intervaller i backe. Lutning 15 på bandet och maxa 20 sek, vila 40 sek x 10. Jag fick ont i ryggen efter bara ett par intervaller. Tror jag överansträngde den när jag körde ök i fredags = måste minska vikterna till nästa ök pass.

Jag la mig i massagestolen 10 min efter intervallerna, sedan körde jag 3 min plankan och testade även hur många armhävningar jag klarade på tå utan vila. 11 st är jag uppe i nu. 3 mer än förra veckan. Slutade på totalt 20 armhävningar till slut och där var jag nöjd för dagen. Så idag blev det en mjukstart inför veckans träning!

Imorgon har jag som plan att testa hot yoga. Men passet är fullbokat. Jag håller tummarna för att någon släpper sin plats under kvällen, isåfall är det hot yoga kl 12 imorgon som gäller! Annars får det bli styrka!

Godmorgon november

Nu är vi inne i nästsista månaden på året! Jag har ingen ångest överhuvudtaget, jag bara njuter. Älskar julen och om 4 veckor är det första advent. Skulle utan tvekan kunna julpynta redan, men det får jag inte av herrn här hemma, haha. Han fyller år den 15 november och vill inte se julsaker innan dess.
Nä, jag hade faktiskt tänkt pynta den 27 när det är första advent. Just nu är det sån kaos här hemma ändå att vi inte ens har lampor i fönstret i vardagsrummet. Här ligger hammare, skruvmejsel och sådana saker istället. Jag hoppas verkligen vi har fått iordning om 4 veckor. Fast jag tvekar på att dom hinner renovera köket innan jul... Men jag håller tummar och tår!

Sitter och lyssnar på julmusik och kollar julsaker på internet. Har riktig julkänsla nu! Bara pyntet och julgodiset som fattas, hehe.


RSS 2.0