ShapeUp

Har precis ätit godaste pannkakorna och har sparat två till imorgon som jag ska äta efter mitt styrkepass! Perfekt att äta efter man tränat styrka (har jag läst hos min ena träningsgud, Olga) då man ska äta kolhydrater och protein. Inget fett! Det hämmar upptaget av kolhydrater och protein som musklerna behöver så fort som möjligt efter ett styrkepass.

Jag kom ut på en pw idag. Usch vad det tog emot, men ut kom jag och det är huvudsaken.



2/3 plankor är gjorda, ska göra den sista omgången nu innan jag går och lägger mig.

Jag har börjat använda mig av Shape-up appen igen (använde den ett tag i september). Det är en matdagbok på iPhonen där man för in vad man äter till frukost, lunch, middag, mellanmål m.m. Just nu har jag problem med att jag äter för lite. Därför tänker jag använda denna appen några dagar för att se hur pass mycket jag äter. Det bästa med appen är att det är staplar som anger hur mycket protein, kolhydrater och fett du ska ha i dig per dag och sedan fylls staplarna i efter vad du äter. Jag har den inställd på att jag vill behålla vikten och då ska jag äta 2113 kcal/dag och det får jag inte i mig! Igår hade jag ett underskott på 583 kcal och idag på 661 kcal.



Så här ser dagens staplar ut för mig. Kolhydraterna bryr jag mig inte om då jag gör allt för att dra ner på dom efter lunch. Dom andra två staplarna ser väl ganska bra ut tycker jag! Lite för mycket fett idag, men jag har medvetet ätit lite solroskärnor för att öka på kcal intaget. 1,5 msk solrosfrön blev hela 129 kcal och där fick jag nog en del av fettet också.

Så för er som är intresserade av vad ni egentligen äter på en dag - Ladda ner ShapeUp. Den gratis!

Kommentarer
Postat av: Lotta

jag registrerade mig också på shape up igår. enligt den åt jag för lite igår men i vanliga fall ligger jag nog precis på gränsen. tycker det låter som att du äter superlite!! dra på lite nu, annars blir det inga muskler :) du har väl vant dig vid att äta lite när du gått ner så mycket i vikt under ganska många månader, men nu får du äta på :)

är det hela 216 kalorier i en portion havregrynsgröt? tycker det låter mycket, jag försöker lägga in frukosten nu och det bara flyger iväg! hade jag inte lagt in träningen så hade nästan allt tagit slut på frukost, lunch och två mellanmål- inget kvar till middag :(



ok, nu har jag t.om dubbel barnvakt på söndag så jag har väl ingen ursäkt. jag ringde en kompis igår som bor nästan bredvid där start och mål är och hon tog dom gärna en stund, men sen kom Oscar hem och sa att han hade bytt schema ändå... usch, jag är jättenervös!! tror inte jag kommer fixa under en timme fast jag gärna skulle vilja.



jag ska försöka sälja skorna här efter rean, lite dumt nu kanske när det är billigare lite överallt. förhoppningsvis går det, det regnar ju inte pengar från himlen direkt ;) jag ska kolla när rean börjar på lördag, men jag vet inte alls vad man ska ha, jag köpte ju nike air pegasus men dom känns så tunga i hälen, det beror väl mycket på att dom är stora men det känns inte så bekvämt! väldigt bra dämpning dock, jag får alltid ont i höften av de andra skorna men kände inget alls efter 5 km i pegasus. svårt att veta om man ska ha rejält dämpade skor eller lättare skor för att springa snabbare.



klart du ska springa 10 km, du hinner ju bli superfit innan dess! jag lär få släpa mig runt bland de allra sista på söndag, haha. gud vad pinsamt alltså, jag skäms redan :D



jag vill också främst träna HÅRDARE när det är killerweek. min plan för den första är 4 TUNGA styrkepass (2 ök/2 uk), med tunga vikter, 2 intervallpass och... något mer, något tabatapass kanske. jag har inte kört med tunga vikter på länge nu så det lär nog kännas överallt!



i em ska jag springa sista passet innan söndag, sen blir det vila fre-lör. 7,5 km tror jag det blir, det får räcka. hade tänkt sova lite längre idag men det gick inte, sover som en kratta mellan två virvelvindar och så börjar snoret rinna på morgonen så det var bara att gå upp.



ja det här med maten är en sak för sig alltså... jag tycker det går lite till överdrift ibland, sockerförbud är verkligen inte min grej, jag vill kunna äta gott och sött ibland utan att jorden går under. jag får uppfattningen att om man syndar ibland så har man dålig karaktär och kommer aldrig uppnå resultat så jag går mest runt och känner att jag måste bestraffa mig själv som är en så usel människa som vill äta godis/glass/kakor/bullar ibland. är det verkligen så illa?? själva maten har jag inga problem med direkt bara jag planerar så det verkligen finns bra alternativ. köpte fullkornsbulgur i hälsokostaffären häromdan men vet inte vad jag ska ha till bara.



vad kul med fettmätning! jag hade velat ha gjort ett innan jag började träna för snart ett år sen, och se skillnaden mot nu. jag såg nog smalare ut för ett år sen men var ju "skinnyfat", nu har jag nog minsann fått lite muskler. men visst finns det fett att få bort, särskilt på ryggen, det sitter som berget... har du något specifikt mål med någon fett%?



nu kurrar magen rejält här, kanske skulle äta frukost. killarna sover fortfarande, det är så skööönt när det är lugnt och tyst här, jag njuter :) och med det sagt så vaknade Samuel.. jaja, ha en bra dag! kramar

2012-01-05 @ 07:45:06
URL: http://viivalencia.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Vad har du på hjärtat?

Trackback
RSS 2.0