Kattegatcentret på Jylland

Jag och K bestämde oss i början på förra veckan för att åka till Kattegatcentret på Jylland eftersom det var det stället K trodde att vi hade kommit till när vi åkte till Akvariet. Men så var inte fallet och Kattegatcentret var ett jättestort akvarie med alla sorters fiskar, sälar, hajar med hajtunnel genom akvariumet osv.
Så i fredags körde vi upp till Varberg för att ta färjan över till Grenå kl 08.05. Vi var framme i Grenå kl 12.40 och gick direkt till Kattegatcentret som bara låg ca 100 meter från hamnen.
Vi var där tills de stängde, kl 18.00. Och vår båt tillbaka till Varberg gick inte förrän kl 23.50 så vi hade massor med tid att slå ihjäl. Vi fick skjuts av en man på fiskexporten i hamnen in till själva "city" om man kan kalla det så. Det var ca 4 km att gå och i lite regn och kyla var vi inte sugna på det så vi tackade ja till skjutsen.
Inne i centrum åt vi vars en hamburgertallrik och gick sedan mot hamnen igen.
K envisades med att vi skulle lifta så han kämpade på och till slut stannade en trevlig man och körde oss till färjeterminalen. Vi var där ca 20.30 så jag satte mig och läste och K somnade som en stock.
Sen gick vi på båten och den var inte framme i Varberg förrän kl 4.30 på lördags morgonen, så vi var hemma 05.45 och då gick vi och la oss. Totalt utmattade efter en 24-timmar lång resa!
Bilderna talar för sig själva.

Klicka på bilderna för större format.

En stor kräfta i massor med olika färger









Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Vad har du på hjärtat?

Trackback
RSS 2.0