Paus

Mitt liv har stannat upp. Jag är tillbaka igen när jag fått rätt på allt omrking mig.

"Powernap"

Dagen blev inte riktigt som jag tänkt mig. Solning och läsning i Paleoboken i nån timme efter praktiken. Sedan gick jag in och la mig i soffan för en powernap innan träningen. Kl 16.30 gick jag och la mig. Vaknade till 17.30 och bokade av mig från passet för jag var fortfarande sjukt trött. Vaknar nästa gång 21.15. Hallåja... Missat middag och hela köret. Hungrig som attan så det var bara att smälla ihop något fort!

Det ser inte så gott ut men det var det. Kycklingfilé stekt med morötter, kryddor och soya. Tomat till det. Hade räknat med vitkål också men den var visst slut? Mätt blev jag i alla fall.

Men det var nog en välbehövlig "powernap" för fy vad trött jag varit idag. Har gäspat säkert 40 gånger idag så det var en fröjd att få sova. Så det blev en ofrivillig vilodag mitt i min träningsvecka... Men så blir det ibland. Bara att lyssna på kroppen för en gångs skull. Imorgon är jag på't igen. 100 burpees på tid... Bland annat. Ska nöta toes-to-bar och kipping pull-ups också tänkte jag.

Nu ska jag snart ta min kvällis. Kesella med jordgubbar får det bli idag igen. Tröttnar aldrig! Sedan är det nog jag som ligger och sover, börjar redan känna mig trött igen...


Torsdagslyx

Sista tidiga morgonen denna veckan sedan har jag långledigt och har inte praktik förrän på måndag. Underbart! Denna helgen kommer bli FANTASTISK! Som jag har längtat!
Och gissa om jag ska sola... Som bara den!!! Och städa ska jag också göra. Den där dammsugningen jag skulle gjort för... 1,5-2 veckor sedan är ännu inte gjord så här ser hemskt ut. Fast Kevin tog faktiskt och drog över lite snabbt igår. Har inte sett han använda dammsugaren sen vi (han) fick den i födelsedagspresent i november så det var en härlig syn! Men jag måste verkligen ta tag i det och storstäda så det får bli kvällens syssla så jag kan njuta av rent resten av helgen!

Ikväll är det kettlebellpass som gäller. Hur det ska gå med min träningsvärk i benen vet jag inte, men det återstår att se.

Nu är min frukost uppäten. Bananpannkaka såklart och istället för min burk tonfisk som jag äter medan bananpannkakan steks så lyxade jag till det idag med kesella och jordgubbar.



Nu ska jag dricka upp mitt te sedan tar jag cykeln till praktiken. Ska inte köra bil dit mer sålänge det är så här fint väder. Totalt slöseri på både bensin, miljö och jag behöver inte vara så lat att jag kör 3 km när det går snabbare att cykla.

Run forrest run!

Ett underbart pass hade vi idag. Härliga löpargäng. Gött att vara den som är bland de slöaste i gänget så att man har några ryggar att jaga!

Det väntade intervaller idag. 1000 m x 6 i ett tempo som är snabbare än ens vanliga kilometertempo och 1 minuts vila mellan varje intervall.
Jag körde 3 st 1000 m och 3 st 600 m intervaller. Ryggen och knät samarbetade inte och sved av smärta. Ändå lyckades jag hålla ett bra tempo. Låg mellan 4.20-4.40 tempo genom alla. De kortare intervallerna kunde jag ta i desto mer och där låg jag nog neråt 4.10. Jag är nöjd med tanke på att jag låg i 5.50 tempo på Springtime. För er som inte förstår så är tempo-tiden den tid man håller per kilometer.






Bla bla bla

Lika fantastiskt väder idag innebär noll tid för bloggande. Jag kan inte blogga från mobilen annars hade det varit desto livligare här inne kan jag lova. Blogg.se's app är den sämsta någonsin. Antingen blir det bildlösa inlägg med enbart text eller så blir det bild utan text. Både och går inte. Riktigt kasst.

Har tillbringat dagen fram till lunch på praktiken och sedan flög jag rakt ut på balkongen i bikini för att bättra på brännan. Sen Väla, Maxi och nu sitter jag och laddar för löpning. Ja hur det ska gå i denna värmen vet jag inte. Kommer nog avlida lite.


Åt nyss en skitgod "smootihe". För tjock för att drickas men riktigt god att äta med sked. 2 ägg, blandade bär, ½ morot, lite vaniljsocker, vatten och kokos.

Också lite pumpakärnor vid sidan om. Nu ska jag byta om och göra mig redo att möta upp Snez kvart över!

Dålig kost = dålig prestation

Det var gräsligt jobbigt och äckligt att träna idag. Aldrig mer ska jag spåra ut som jag gjorde i helgen. Har inte ens vågat skriva om det här. Lite mjukglass, godis och choklad i 3 dagar... Usch. Presterade fruktansvärt dåligt idag. Kosten har otroligt stor betydelse har jag fått svart på vitt nu. Paleo all way från och med nu! Snälla låt mig lära mig av mina misstag för en gångs skull...

Vi körde en runda tabata squats (20 sek aktiv, 10 sek vila x 8). Och sedan teknikgenomgång på kipping pull-ups. Snart sitter skiten. Jag kom upp några gånger idag och gunget i axlarna sitter där men jag måste skjuta till bättre i höften för att slippa dra mig upp som i en vanlig.

Dagens WOD var en benchmark jag gjorde för 1,5 vecka sedan.

21-15-9 av:

Thrusters
Pull-ups

Det gick rent åt helvete ska jag säga. 20 kg på stången, samma som sist och pull-upsen gjorde jag i gummiband sist och jag var noga med att köra från deadhang och hakan över varje gång.
Idag körde jag några i gummiband och några där jag bara hoppade upp och några där jag hoppade upp med gummiband som hjälp = fusk! (för mig). 

Dagens tid: 12:11
Tid för 1,5 vecka sedan: 12:25

Extremt kasst alltså. Så jag räknar min gamla tid för den ger mig mer rättvisa. Idag fuskade jag med pull-upsen och det är inte godkänt för mig som en benchmark. 

 
Helt genomblöt blev jag så visst fick jag kämpa trots att jag fuskade. Hade jag inte fuskat hade jag nog stått och slitit med mina pull-ups fortfarande.


Snyggaste väggen i boxen, lite häng innan dagens andra gäng skulle träna, och en extremt blöt Joel. Så jag var inte ensam om att vara totalt genomblöt.


Det trodde jag aldrig

Shit vilken värme vi har haft i Helsingborg! Närmare 30 grader och totalt vindstilla (i alla fall hemma hos oss). Blev cykeln ner till biblioteket och där hittade jag diverse trevliga böcker. Hade kunnat gå där i en evighet och leta och ta med mig en hel trave hem. Men det fick räcka med 5 st. Bland annat Paleo-boken. Slängde ihop en sallad med lax när jag kom hem och hoppade ut på balkongen och började läsa. Wow alltså. Så intressant bok. Har bara hunnit 30 sidor ungefär men redan nu kan jag säga att ALLA borde läsa den och ALLA borde äta enligt Paleo (stenålderskost). 



Ligger i sängen redo att fortsätta läsa. Att jag skulle vara så här intresserad av kost och träning trodde jag aldrig för 2-3 år sedan. Det var liksom bara en bi-sak i mitt liv. Träningen då. Kosten har jag aldrig brytt mig något vidare om. Min högsta dröm var att bli inredningsarkitekt. Drömmer dock om det fortfarande, men bara som en extra sysselsättning.

Jag lyxar till det såhär en ledig tisdag.



Så gott. Jag trodde heller aldrig att jag någonsin skulle börja gilla vin. Har alltid tyckt det varit för surt, oavsett vilket vin jag druckit. Men jodå, jag har nog växt till mig (bara kaffe kvar). Det är bland det godaste som finns ju. Pappa var här härom dagen och lämnade av en box med vitt vin till mig så jag var bara tvungen att smaka. Nog för att jag har dille på rödvin just nu, men detta var riktigt gott så jag undrar hur länge den där boxen håller...


Saras extremt goda Paleo-chokladbollar

Sara har lyckats igen. Hon borde skriva en Paleo-kokbok. Hennes recept är fantastiska! Men detta var nog det godaste gottet jag någonsin ätit! Slår alla onyttiga chokladbollar med hästlängder. Jag snor receptet och delar med mig av det här. Och jag säger som Sara, den som inte gillar dessa har något fel på sina smaklökar. Till och med Kevin godkände dem. DÅ har man lyckats. Det andra jag bakat som varit Paleo har han spottat ut...



1 dl valnötter
1 1/2 msk kakao raw
1 nypa havssalt
1 dl färska dadlar (urkärnade ca 12 st)
1 tsk starkt kaffe
1 tsk lönnsirap
kokosflingor att strö över

Mixa valnötter, kakao och salt till ett mjöl. Tillsätt sedan dadlar, kaffe och lönnsirap och mixa till en jämn smet. Det ÄR kladdigt och man får ta hjälp av en slickepott.
Jag rullade små bollar och fick till 8 st. Strö över kokosflingor eller rulla bollarna i det. Ställ kallt i ca 30 minuter (eller avnjut meddetbums om suget sätter in) och ät sedan med gott samvete.

Hela smeten innehåller 588 kcal vilket i detta fall blir ca 65 kcal/boll (50% fett, 44% kolhydrater, 6% protein för den som nu vill veta)


Kan man ha det bättre?


Tråkiga måsten

Finns det något tråkigare än att ha tvättid kl 7 på morgonen på sin lediga dag? Jag var inte människa när klockan ringde så tvätten åkte inte in förrän kl 8.


Tråkigaste måste-sysslan som finns!

Också har man en man här hemma som fortfarande ligger och sover... Och som snart har varit ledig i 4 veckor pga strejk. Men nejdå, jag ska både praktisera 75%, hinna plugga, träna, träffa vänner och göra nästan allt här hemma. Så går det när man är för snäll och är pedant. Då får man göra allt själv! Hur gör ni hemma hos er?

Nu ska jag göra mig iordning och sen ska jag faktiskt ner till biblioteket. Har snokat reda på att där finns en bok om Paleo så den ska jag låna och läsa idag. Sedan kommer jag säkert hem med 5 böcker till och blir ingen läst. Det brukar sluta så, men jag har fått någon bok-knäpp nu så det ska nog kunna bli lite läsning de kommande veckorna.

Mrs cykel

Shit vilken underbar dag! Varmaste dagen detta året utan tvekan. Och den har bestått av praktik. Men det fantastiska med hemvården är att man är ute mellan besöken så man hinner få lite sol på sig. Och idag var det en aktivitet och då blev det en runda på Gröningen med vårdtagaren och lite solande innan vi gick tillbaka igen. Kan man ha det bättre?


Tror sommaren är här!!! (nästan i alla fall)

Och finns det något godare än kall lunch när det är 100 grader ute?


Massor av sallad och chorizo till det.

Kevin har haft bilen idag och cykeln har varit mitt enda sätt (förutom benen) att ta mig fram. Och vi var i akut behov av nya kristaller (en typ av kattsand) till Jack. Jag hittade nämligen en kisspöl i badkaret när jag kom hem. Han tycker tydligen att lådan är äcklig trots att vi håller rent där. Men konstigt nog har den faktiskt luktat ovanligt mycket kiss de senaste dagarna även om vi rensat, så kristallerna var nog kassa och absorberade inte som de skulle trots att de inte ska bytas förrän om 1,5-2,5 vecka.  

Men Jacks önskan är min lag så nya kristaller cyklade jag och handlade till honom. Och nu är lådan skurad och står på tork på balkongen så jag hoppas mannen är nöjd nu när han får det helt nystädat och kan låta bli att göra badkaret till toalett.



Självklart kan jag inte gå på Maxi utan att handla till mig själv också. Fy vad det är dyrt med mat. Speciellt om man vill äta hälsosamt och ännu dyrare om man vill äta á la Paleo. Tänkte jag skulle testa att göra några Chokladbollar Sara tipsat om. Bara lönnsirapen och valnötterna gick på 130 spänn... Visserligen håller det ett tag också. Men det svider i plånkan när det väl ska handlas. 

Förstår inte hur folk kan klara sig på 4000 kr på två personer. Det är en OMÖJLIGHET här! Jag handlar för minst 2700 i månaden numera... Ändå handlar jag inte så mycket ekologiskt som jag skulle vilja. Jag väljer alltid ekolgiskt om det bara skiljer några kronor och jag har börjat jämföra innehållsförteckningarna på ekologiska/icke ekologiska och ibland skrämmer det mig och då väljer jag ekologiskt trots att det kostar nästan det dubbla.
På ett studiemedel kan man inte leva som en kung direkt men man får välja vad man vill prioritera.

Ingen träning idag. Men en massa cyklande. 1,2 mil har jag fått ihop idag. Både i backar och med några kilo mat på cykeln. Bättre än inget!

En himla massa babblande blev det. Och nu kom min älskade hem så nu ska jag fixa ihop lite kvällis och slänga mig på soffan och bara softa och njuta av att jag har en ledig dag framför mig imorgon!

Pricken

Idag blir det cykeln till praktiken. Trodde jag skulle dö när Kevin sa att han behövde bilen... Men det är så fint väder och med lite musik i öronen borde jag kunna ta mig 3,5 km på cykel utan problem. Vet inte om man kan vara latare än vad jag är faktiskt. Men nu är det dags att ta tag i det hela så jag slipper turbocykla.

På tal om något helt annat. Igår när jag skulle ner till stan och träffa Stella upptäcker jag att mina ben består av alldeles för mycket hår. För att göra det hela smidigt tar jag bara rakhyveln och rakar...



Såhär slutade det. Kliande och svidande på hela benen och röda utslag... Hade nog varit snyggare med lite lurv..

Stella

Efter en helt fantastisk praktik-dag åkte jag ner till havet med Stella. Gick längs hela strandpromenaden fram och tillbaka och sedan satte vi oss på muren och bara pratade, pratade och pratade. När man inte träffats på 4 månader finns det MYCKET att prata om. Hon är en av få vänner det inte går att ha en tyst sekund med. Det finns liksom inte plats för det. Våra munnar går i ett timme efter timme.



Vi har haft en sån otroligt varm dag i Helsingborg. Värsta sommardagen och hela Gröningen och stranden flockades med bikinisar och snygga killar i bar överkropp. Ja, när det är sommarvärme här ploppar alla snygga killar fram från ingenstans. Men jag är nöjd med min så jag nöjer mig bra med att bara titta. För visst får man det!?

Halva kvar

Praktik 7-15. Skjut mig. Som jag ville sova vidare när klockan ringde kl 05.50... Men men. Bara halva perioden kvar nu sen blir det lite sovmorgon igen! Jag har jätteroligt på min praktik och min handledare och jag går väldigt bra ihop så det är det inget fel på. Men de tidiga mornarna tar död på mig lite...



Idag har jag inget mer planerat än träning på något sätt och sen träffa Stella en stund ikväll. Sen är det bara softe resten. För mer lär jag inte orka.

Dags att turbodricka upp mitt te och sen slänga mig ut i bilen så jag är på praktiken kl 07.

Där satt den också

Jag vet inte vad som händer, men jag har någon extrem övertalningsförmåga när det gäller att övertala mig själv. Jag fick till träning idag också till slut. Tanken på att kanske bara ha tränat 2 dagar på en vecka fick mig att bli förbannad på mig själv. Jag cyklade bort till utegymmet och värmde upp lite och sedan nötade jag toes-to-bar till förbannelse. Sedan rakt på dagens första WOD. Bodyweight Fran.

Alltså. 21-15-9 av:

Pull-ups
Burpees

Min tid räknar jag inte då jag tänkte jag skulle vara så fiffig att filma de 9 sista så där gick rätt bra med tid av krångel med mobilen som skulle av från armen osv. Men fy. Den tar inte många minuter men den är fruktansvärd den WOD'en.

Vilade lite och nötade lite mer toes-to-bar och fick till dem rejält. Nu har jag fått igång höften i det hela också så nu är det inget mer fuskande med knees-to-chest.


Jag tänkte även att jag skulle testa göra den där pull-upen jag ska sätta innan den 13 juni. Och... DET GICK!!!! Med lite halvdan kipping så.

 

Jag filmade det hela men självklart hamnade videon på sidan när jag la in den i datorn. Och de andra videosen jag spelade in idag blev upp-och-ner så det fick bli bilder istället. Filmar på rätt håll nästa gång så ska ni få se pull-upen "live". Ja, jag är så stolt! Trodde aaaaaldrig att jag skulle sätta den redan idag.

Och sedan körde jag en sista WOD.

10-9-8-7-6-5-4-3-2-1 av:

Push-ups (på tå)
Toes-to-bar
Squats

Där tappade jag mitt pannben för någon sekund efter 4/10 toes-to-bar och tänkte "jag skiter i det. Jag orkar inte mer". Men icke kunde jag ge upp. Vad skulle det vara för klent beteende? Nä, de tankarna är bara att slänga långt åt.... Kvavt något så in i bänken var det också, kunde knappt få luft och det gjorde inte det lättare att träna. Jag vet nog nästan hur Johan har det i sin höghöjdsmask nu... Men tröjan åkte av och till och med linne blev för varmt. Jag tog mig i mål och utförde hela i alla fall och totalt slutkörd blev jag.


Johan med masken!

Och när jag kom hem åt jag en riktig brakmiddag! Fy för bövelen vad gott det var! Sallad, broccoli och kyckling. Behöver inte vara svårare än så.


Att se det med andra ögon

Ingen träning idag heller. Det var ju attan vad denna kroppen inte samarbetar med mig just nu. I sista sekund fick jag för mig att hänga med och titta på åtminstone. Hoppade upp ur sängen och slängde på mig kläder och åkte med Snez till Pålsjö för att i alla fall känna in stämningen. Alla som tränar i Crossfit Helsingborg är så fantastiska så att bara vara där och titta på och se dem kämpa är helt underbart!

Idag var det två pass. Ett Crossfitpass och ett löpinspirerat CF-pass. Snez skulle hålla i löpningen då Jocke vår löparguru springer Kullamannen idag (Lycka till på Kullaberg idag, alla Crossfitare). Jag var flaskhållare och gick bort till Kinesen som var dagens första WOD.

15 min AMRAP i Kinesiska muren.

250 m backe upp - 250 m ner = 1 varv.



Därefter var det dags för nästa WOD.

AMRAP 15 min av:

10 Burpees
10 Squats
10 Push-ups
10 Fällkniven



Det var faktiskt kul att för en gångs skull SE detta istället för att genomlida det. Otroligt tappert löpargäng var det idag. Grymt jobbat! Hoppas min pepp och Snez musik hjälpte till lite på traven i alla fall. Och lite sugen blev jag faktiskt. Det är ju så underbart att lida!


Dagens gäng! Grymt jobbat allihopa och grymt pass, Snez. Tror jag i alla fall. Alla såg lagom döda ut efteråt. Bra tecken.

Älskade vänner

En fin Louise hade skickat lite saker till mig från andra sidan jordklotet. Var hemma hos hennes föräldrar igår och med mig fick jag ett mörkt choklad, lypsyl (perfekt för en lypsylberoende) och ett vykort.


Detta gjorde min dag. Som jag saknar denna människa!!! 8½ månad har gått och nu är det bara 2 månader kvar innan du äntligen kommer hem. Jag längtar ihjäl mig. 

Det har verkligen varit ett tufft år för mig. Först flyttar Elinor till Borås för att plugga i augusti. Sedan åker Louise iväg till Australien i september för att stanna nästan ett år. 3 veckor senare åker Clara till Sydamerika för att resa runt obegränsad tid men minst 3 månader. Och sedan lär man känna en otroligt fin människa i februari som snabbt blir en av mina bästa vänner och gör allt så mycket lättare efter några jobbiga månader utan mina finaste vänner. Och sedan får han jobb i Stockholm och flyr han också. Fan Jakob.


Vi tre på avskedsfesten innan Louise åkte. Jag, Louise och Clara.


Finaste Elinor!!!

Och bästa Jakob!

Så nu sitter man här igen. Clara är hemma men har tyvärr fullt upp med plugg och pojkvän i Danmark. Elinor träffar jag i alla fall ett par gånger i månaden, Jakob får jag träffa om en vecka och Louise kommer hem snart! Man får se ljuset i tunneln även om jag hatar att de finaste och bästa ska vara så långt bort.

Kompis, det går bra nu

Jag har fått kläm på det nu! Igårkväll var jag inte sugen på choklad så det blev inget heller. Nöjde mig med mina blåbär och lite kesella med kiwi i. Hade detta varit för några veckor sedan hade jag ätit chokladet ändå, bara för att jag bestämt mig för att jag skulle äta det. Men det där pannbenet har lärt mig en del de senaste dagarna. Har jag kunnat motstå allt det jag utsatts för och dessutom pressat mig till två tuffa träningspass med icke existerande motivation så ska jag bannemej kunna strunta i choklad när jag inte ens är sugen. Det är ju busenkelt i jämförelse.

Idag får jag se hur det blir. Har inte bestämt mig för något. Är jag sugen tar jag. Annars inte. Såklart. Det känns bra att jag kommit så långt. Det har nog med detta "slimmandet" att göra. Jag vill liksom inte förstöra något i onödan. Det känns förbannat bra just nu. Gick ner 1,4 kg de första dagarna och sedan upp lite och nu ligger jag fint runt 55-55,5 kg och vandrar lite. Men jag struntar i vikten fullständigt, väger mig bara för att se om det händer något men det är inget jag bryr mig om. Jag går på spegeln och känslan.

Gick upp tidigt imorse för att kunna träna med Sara. Men vaknar med halsont och inte en chans att jag gör samma misstag igen. Att träna ändå alltså. Sist slutade det i en veckas förkylning innan Springtime. Men det var nog bara falskalarm idag för jag mår bra igen. Istället har jag en otrolig värk i ryggen som går upp i nacken och smärtan söker mig. Och värre blir den.  Måste alltså ringa sjukgymnasten på måndag.
Har tillbringat hela dagen i soffan. Har powernapat i två omgångar och läst däremellan. Har snart läst ut en helt underbar bok.


Sträckläsarbok till tusen.


Klockrent! Finns det någon som skriver så härligt som, Mia?

 
Känns nästan som det där skulle kunna varit jag..

Nu ska jag åka och hämta hem Kevin som än en gång är hos vänner. Skönt med lite egentid även om jag saknat tillräckligt denna veckan. Sen ska vi hem till hans morbror och prata tatueringar. Både jag och Kevin har några idéer så här ska det bollas och sen bokas tid.


Trotsar hjärnan än en gång

Jag avbokade kettlebellpasset jag skulle på ikväll. Det blev för stressigt då vi kom iväg till Maxi lite sent så jag hade kommit för sent till passet. Jag ställde in mig på att skita i träningen helt idag. Motivationen var på botten igen. Men efter lite velande gav jag mig fan på att jag skulle träna ändå. Slängde ihop ett pass och cyklade iväg till utegymmet vid Olympia.

3 varv av:

900 m löpning
50 Dips
25 Squats
25 Push-ups (på tå)
50 Toes-to-bar


Min tid: 32:40

Ja det var ett äckligt pass men så förbannat roligt faktiskt. Har inte tränat med musik på evigheter så det var helt underbart att bara vara i min egen bubbla med hög musik. Squatsen kändes bra men jag kör i lugnt tempo fortfarande för att inte svikta med tekniken och falla tillbaks på ruta ett igen.
Och toes-to-bar kan jag faktiskt inte kalla det. Bara de första, sedan blev det mer knees-to-chest liknande. Men det sög i magen ändå. Och händerna. Det kändes som att någon brände upp mina händer...


Kanske inte ser så mycket ut för världen men det svider och bränner minst sagt! 300 toes-to-bar på 2 dagar sätter sina spår.

Också dagens goda middag. Massor av sallad och en schnitzel. Jag har fått riktig dille på det. Godaste just nu! Doppar den i ett ägg och panerar i mandelmjöl. Salt och peppar. Fantastiskt!



Nu ikväll blir det äntligen lite filmmys med min älskade. Som jag saknat honom. Vi har gått om varandra denna veckan och har knappt träffats alls. Igår hann jag se honom i några minuter vid 16-tiden innan han stack iväg och var ute på stan hela natten med vänner. Sedan sågs vi inte förrän 24 timmar senare. Så idag är en välbehövlig mysdag. Imorgon har jag också paxat honom. Lite träning ska hinnas med sedan är det all fokus på honom!

Ikväll blir det lite färska blåbär och mörk choklad för mig. Som jag längtat efter detta! Och som jag förtjänar det efter att ha trotsat min hjärna till två tuffa pass både igår och idag och pannbenet vann över suget idag. Så det ska jag fira!


Pannbenet har gått på högvarv

Idag har varit en extremt svår dag. Mitt sug efter allt jag inte "får" äta har varit enormt. Jag praktiserar dessutom med gottegrisar så det gör ju inte saken bättre.

Idag var det dags för Mc Donalds till lunch för några jag jobbar tillsammans med. Men icke för min del. Nä, jag åt lax, spenat och potatis med fullt av hamburgare och pommes runt omkring mig. Och inte nog med det så var det dags för café med några vårdtagare på eftermiddagen. Åt sallad, kassler och lite potatissallad faktiskt. Och sedan åkte kakorna och kaffet fram och det vattnades i munnen på mig. Jag var SÅ nära på att knycka en kaka. Flera gånger bestämde jag mig för att ta en pepparkaka men burken stod lite långt bort och jag ville inte böja mig över allesammans. Det slutade med att jag drack upp en Loka-flaska istället och tog inte en enda smula kaka. FAN vad stolt jag är över mig själv.

Lite pannben finns där nog i mig trots allt! Ibland i alla fall.

Men ikväll unnar jag mig nog lite gott. Mörk choklad har jag längtat efter så det får det bannemej bli.


Detta chokladet ska det vara. Det är oslagbart. Fantastiskt gott!!!

Sista

Sista dagen praktik innan två dagars ledighet. Så skönt. Är inte van vid att gå upp 06 och sedan vara igång till 15.30. Att vara inom vården tröttar ut en mer än man tror. När min förra handledare sa att hon lägger schema där hon helst jobbar max 3 dagar på rad då det blir alldeles för jobbigt med 4 så förstod jag inte riktigt. Tänkte på alla andra som jobbar mån-fre. Men jo. Jag förstår henne. När jag jobbade på lager en sommar och jobbade de klassiska 7-16 mån-fre gentemot 3 dagar i sträck på vårdboende så var det skillnad. Och nu när jag går in på fjärde dagen börjar jag känna mig helt slut. Men det är bara att stå ut. Nästa vecka blir en lyxvecka med bara 3 praktikdagar!

När jag har slutat ska vi äntligen åka iväg och handla och sedan ska jag trycka in träning någonstans. Kanske blir det grille med svärföräldrarna idag och då måste träningen bli av innan kl 19 som det var tänkt från början. Men det löser sig på något sätt!


Vår älskade! Han börjar bli riktigt stor nu. 3,6 kg vägde han för någon vecka sedan och han är bara 7 månader... Detta kan nog bli en stor kise!

Jockes kräkpass

Åh vad jag behövde detta idag. En favorit i repris. Körde denna WOD i slutet av mars också. Topp 3 värsta någonsin. Jocke är grym på kräkpass.

Uppvärmning: 900 m löpning

WOD:

5 varv av:

470 m (el 900 m) löpning
30 Burpees
30 Toes-to-bar
 

Min tid: 38:12

Jag förbättrade min tid med ca 2 min från förra gången vi körde denna WOD så det går ju åt rätt håll. Jag sprang 470 m slingan. Fullt tillräckligt ska jag säga. Körde utan knäskydd idag men efter ett par varv började det göra ont så skyddet får hänga med ett tag till.


 
Var inte alls sugen på att träna och svor med Snez i bilen över att jag bara ville äta ostbullar och ligga i soffan. Ja, jag tog till och med bilen idag. 1 km är det enkel väg... Brukar gå, men idag var jag lat. Vardagsmotion är ju som sagt inte min grej.


Dagens löpargäng

Motivationen är obefintlig

Jag har totalt tappat motivationen till träning efter dessa två vilodagar. Just nu känner jag faktiskt seriöst för att bara strunta i alltihop och bara stanna i soffan och äta ostbullar och mjölbullar med ost och paprika på. Om jag får välja exakt vad jag vill äta just nu så är det bullarna. Har varit sugen på detta i flera dagar och inte blir det bättre att detta serverades idag på praktiken....

Men någonstans har jag vettet kvar. Jag åt inga och tänker inte göra det heller. Jag vill inte träna, men jag tänker göra det för jag har varit i denna situationen innan. Dagens pass och morgondagens pass kan kännas som döden och jag kommer kanske bara vilja skita i allt och gå hem. Men nej. I sådana här fall lyssnar jag inte ett dugg på min kropp och mitt psyke. Jag kör över det totalt och gör det som ska göras! När jag är nere i down-perioder tänker jag ofta på detta citatet som stämmer så förbannat bra.

"You can't get much done in life if you only work on the days when you feel good".


Nu blev jag lite mer pepp efter att ha kollat igenom träningsbilder på mobilen. Pull-ups och vikter är jag sugen på. Men CF med fokus på löpning som det blir om en halvtimme är jag mindre sugen på just nu. Och Snez har beställt ett kräkpass så jag dör lite bara av tanken...

Inget vettigt

Dagarna går i ett och jag hänger inte med. Ingen träning på två dagar. Gårdagen var tänkt som en pluggdag men jag somnade 16.30 och vaknade först kl 19 så det blev inte allt för mycket gjort. Men välbehövlig sömn var det i alla fall. Att somna efter 00 varje dag och gå upp kl 06 är en utmaning för en som annars sover 8-9 timmar, ska jag säga. Dessutom händer det inget speciellt i mitt liv så jag har faktiskt inte så mycket att dela med mig av, därav tystnaden. Men snart är jag väl igång igen!

Nej nu blir jag snart försenad. Tog en burk tonfisk till frukost (!). Ja, det är sant. Jag som inte ens gillar det och dessutom till frukost. Men den där bananpannkakan mättar inte tillräckligt länge så nu hoppas jag att jag står mig fram till 11.


Bästa frukosten någonsin!

Det där med självdiciplin

Idag tog jag ut en ofrivillig vilodag på grund av pluggbehov. Jag har 3 inlämningsuppgifter som jag skjutit upp i flera veckor. De ska vara inne innan praktiken är slut (inom 3 veckor), men gärna så fort som möjligt. På mina 5 lediga dagar förra veckan cirkulerade dessa uppgifter flera gånger om dagen i huvudet. Det är som att ha en sten över sig som aldrig försvinner. Jag kan inte njuta fullt ut av att vara ledig när jag vet att dessa ligger och väntar. Därför kände jag att jag måste ta tag i det NU. Och äntligen har jag skickat in 1/3. Nu har jag en uppgift om diabetes och en om nervsystemet och dess sjukdomar kvar. Dessa lär ta lite tid då jag siktar på högre betyg så jag ska sätta mig och skriva lite varje kväll denna veckan så jag kan njuta av ledighet fredag och lördag!



Så det är praktik, äta, plugga, träna, sova som gäller fram tills på fredag. Så kan det gå när man inte äger någon som helst självdiciplin. Förstår inte hur man kan vara så flitig att inte skjuta upp det? Jag jobbar bäst under stress, därför sitter jag alltid dagen innan och råpluggar. Hatar att jag gör så, men av någon anledning blir det alltid likadant.

Nu ska jag fortsätta med diabetes-uppgiften så jag har kommit någon vart innan jag ska gå och lägga mig!

Min kost när jag ska "slimma till lite"

Petra, som också tränar i CF Helsingborg frågade hur jag gjort nu när jag lagt om min kost. Jag är änsålänge bara inne på fjärde dagen men jag kan berätta hur jag gjort dessa dagarna.

Jag kör på Saras 1800 kcal/dag som hon körde 2 veckor innan Mammabloggalan för att toppa formen. HÄR har hon skrivit ett fantastiskt bra inlägg om hur hon äter en sådan dag.

Min första matdagbok jag skickade till Sara var hur jag åt när jag var sjuk innan Springtime. Då låg jag mellan 2000-2500 kcal om dagen och mina måltider var alldeles för ojämna kalorimässigt. Jag kunde äta 600 kcal till frukost och sedan bara 250 kcal till lunch för att sedan äta en rejäl middag på 700 kcal. Och jag åt på tok för mycket fett. 56% fett låg jag på en dag. Jag ska ligga runt 30% om dagen. Jag åt fett som en LCHF:are men med för mycket kolhydrater = illa! Inte konstigt att jag kände mig uppsvälld.

Så det jag förändrat sedan i torsdags är att jag tagit bort kokosen på min bananpannkaka för att dra ner på fett och kalorier. Det enda fett jag äter är några mandlar i bananpannkakan på morgonen och den kokosolja jag steker allt i. Avocado kommer också förekomma. Men jag kommer inte äta nötter till varje måltid som jag gjort innan för då blir mitt fettintag alldeles för högt. Jag äter alltid frukt tillsammans med protein. Max 1 tsk olja på salladen och absolut inte varje gång. 
Jag äter kött/fisk/fågel med sallad till lunch och middag. Och mina middagar kan se ut så här:


Schnitzel med sallad, vitkål och kokta morötter


Kotlett med sallad och broccoli


Fläskfilé med sallad, haricot verts och broccoli


Kyckling med stekt vitkål och morot, kläckt ägg och lite soya. GRYMT gott! Min favoriträtt nu.

Där har ni några luncher och middagar. Enkelt och gott! Jag är inget fan av att laga mat och verkligen inte i ett kök med noll bänkyta och för låga bänkar så lättlagad mat är ett måste.

Jag har redan på dessa 4 dagarna kommit en bra bit på vägen. Att unna sig för mig är inte längre en skål sorbé och mörk choklad flera gånger i veckan. Sorbén ska jag inte röra på ett tag framöver. Unna sig för mig var att imorse ha kokos på bananpannkakan. Att äta kesella med lite frukt i på kvällen är vardagslyx som jag unnar mig. Lite mörk choklad räcker för att få bort mitt sötsug (hitills i alla fall).

Jag börjar helt enkelt få balans på det hela igen och känner mig tillfredställd. Jag mår bra. Sålänge jag inte utesluter allt gott. Jag är en riktigt fruktoman och ÄLSKAR frukt av alla dess slag. Så detta vill jag inte sluta med men äter inte heller obegränsat. En lagom nivå som känns rätt för mig.

Jag tror det är allt faktiskt. Svårare än så är det inte.

Två timmar i boxen

Jag var riktigt på G idag. Efter två vilodagar var jag fit for fight igen! Tog en pw, eller nej promenad var det nog snarare, till boxen. 4 km enkel väg. Och idag var HD (tidningen) var där och intervjuade och fotade och då blev man ju ännu mer pepp. 

Äntligen fick jag nöta pull-ups igen! Det var 2,5 vecka sedan sist och jag har saknat det sjukt mycket. Nu sätter jag några stycken med brett grepp i det allra smalaste bandet. Ett rött. Så snart ska det nog gå. 13 juni närmar sig...

Dagens WOD var äckel-Fran.

21-15-9 av:

Thrusters
Pull-ups

Min tid: 12:25

Thrustersen körde jag med 20 kg. Är fortfarande rädd att mina knä ska pajjas men 5 kg mer än i torsdags gick alldeles utmärkt och ingen smärta i knäna! Och nu till min förklaring av den långa tiden. Jag gav mig fan på att köra ALLA pull-ups i det svarta bandet. Och det tog tid. Alldeles för lång tid. Men jag blir ju inte starkare av att köra negativa så det får ta den tid det tar helt enkelt. 


Jag och Snez kör riktiga pull-ups. Eller ja, det blev bara två. Min stil är ju bara så.... Speciell? Smidig känner jag ju inte mig i alla fall, men upp kommer jag! Och Snez gjorde sin första riktiga idag!!!

Efter WOD'en körde vi en till. 50-40-30-20-10 av:

Double unders
Sit-ups

Jag som ännu inte fått till double-undersen kom bara till 20 DU på 40-omgången för sedan bröt Madde passet... Men 70 st totalt fick jag till och nu börjar dem sitta mer och mer. Snart så. 10 st klarade jag med ett hopp emellan. Rekord!

Därefter var det bara softe och alla körde vad man kände för.













Efter Sara, Kerstin och Madde kört Fran tog vi en runda tabata-rodd också. 773 meter kom jag. Jag ska över 800. Jag ska jaga den där Saran som alltid är så snabb!!!

Hade två helt underbara timmar i boxen idag! Som jag längtat efter kräk-känslan efter ett pass. Jag hade blodsmak och ville bara spy efter Fran. Kanske är jag sjuk, men jag älskar den känslan. Då vet jag att jag gett allt! Nu längtar jag bara tills repen kommer upp så jag kan klättra gärnet! Ska klättra tills händerna blöder.

Måste bara berätta. Var och handlade på Maxi nu ikväll och vi träffar en släkting till Kevin i kassan. Hon säger något varpå Kevin svarar "Nej hon går på diet". Då säger tjejen i kassan "Är det samma som alla andra går på nu, LCHF?" Jag "Nej det är Paleo, stenålderskost. Jag vill inte gå ner i vikt, jag vill bli biffig". Hon tittar lite konstigt på mig... Lycka till säger hon innan vi går. Lite komiskt att ALLA verkligen tror att man bara vill gå ner i vikt. Att bygga muskler som tjej verkar vara något lite sjukt enligt andra. Nä muskler ska det vara!!!

En riktig unna-mig-lördag

Som jag unnat mig ikväll! Jag gick bananas inne på Sportamore och klickade hem träningskläder, underkläder och en ny bikini. Det förtjänade jag! Finns det något roligare än nät-shopping? Jag tycker det är mycket roligare än att gå i affärer. Dock skulle jag behöva vanliga kläder då jag snart har sålt hela min garderob. Den där Tradera gör en beroende ju...

Kevin är ute med kompisar i Halmstad och festar och jag och Jack hänger här hemma i myskläder. En riktig softe-lördag har jag haft. Den där dammsugarrundan jag skulle gjort innan glömde jag bort. Sen när blev jag så här lat? Och sen när gick det 3 veckor mellan storstädningarna? Det har nog aldrig hänt. Aja, strunt i det! Tar det en annan dag när städnerverna har vaknat igen!

Nu ska jag kolla lite på The Box Episodes innan jag går och lägger mig. Jack vill ligga nära nära nära och just nu ser det ut så här...


Världens gosing ligger här och purrar som kevin säger istället för spinner...

Jag har varit gottesugen hela dagen och även efter middagen ikväll fanns suget kvar. Jag bestämde mig för att det skulle bli lördagsgotte.



Kesella med kiwi och lite mörk choklad.

Jag blev nöjd, suget försvann och inget dåligt samvete så långt ögat kan nå. Underbart! Jag är nog på rätt spår nu. Det känns i varje fall som det.

Älskade frukt...

Det blev en mindre pw idag. 3 km bara. Måste lyssna på kroppen för jag ska orka träna också och inte bara gå långa pw's. Men 1 mil pw på mina vilodagar är inte fyskam. Och helt fantastiskt fint har det blivit i Pålsjö nu också.



Hann se sista halvtimmen av dagens CF-pass. Höll mig vid löparna. Fyfan vilket pass de fick stå ut med idag. Tror jag gjorde rätt val i att vila även om jag blev sjukt sugen när jag satt och titta på.



4 varv av:

430 m löpning
40 Ssquats
30 Push-ups
20 Burpees
1 min vila

Idag har jag fightats med världens sug efter något gott. Inte godis, utan en frukt eller allra helst en bananpannkaka! Det känns verkligen att jag ställt om helt med kosten nu i 3 dagar. Det är skitjobbigt psykiskt men min kropp mår bra. Det är frukten jag saknar. Något otroligt mycket.

Det bästa är att jag redan ser och känner skillnad på kroppen. Antar att jag hade samlat på mig massor av vätska för jag är inte alls lika svälld som jag var för några dagar sedan. Skönt!

Jag har sett fram emot varje middag utom dagens. Den fasar jag för. Lax och spenat. Jag tycker inte det är äckligt men det är det sista jag är sugen på nu. Tänk tanken. Bananpannkaka vs lax och spenat. Men nu blir det ingen bananpannkaka förrän imorgonbitti så det är bara att lägga ner den tanken. Däremot tror jag faktiskt att jag unnar mig lite mörk choklad ikväll. Är riktigt sugen på det och det ger mig inget dåligt samvete så det kan jag njuta av.

Nu ska jag laga den där laxen så jag blir av med den och sen dammsuga lite snabbt innan det blir soffläge resten av kvällen. Ingen storstädning idag heller men dammsugas måste det göras annars kan jag inte slappna av ikväll.


Den där katten...

Filmen (New years eve) igår var faktiskt bra. Den var rörig och jag som har svårt att känna igen ansikten hade fullt upp med att försöka memorera alla. Men som vanligt frågar jag i slutet vilka vissa var, som självklart varit med hela filmen. Jag och ansikten alltså... Men det var en mysig film!



Att ha en kattunge är som att ha ett barn i lightversion (antar jag). Han kommer upp i sängen och nosar och jamar tills jag ger honom min uppmärksamhet och då ska han gärna ligga tätt intill och stångas under tiden. Och han ger sig inte förrän jag går upp. Idag fick jag sova till kl 8 i alla fall.
Och gå på toa vågar jag knappt om jag ska somna om efter. För då kommer han springandes in på toa och står på bakbenen, stångas med huvudet och jamar tills han får uppmärksamhet. Sedan hänger han med in i sängen och fortsätter jama. Ibland ger han sig, ibland inte. Så jag trippar alltid in på toa och ibland lyckas jag tills jag har spolat. Då hör jag ett galopperande ljud och där var det kört!
Kevin får alltid sova så länge han vill. Det är mig katten är ute efter...

Jag tar en vilodag till. Jag ska bli bättre på att lyssna på kroppen för nu orkar jag inte med fler sjukdomar. 5 pass på 4 dagar efter en sjukvecka har satt sitt kan jag säga. Är som en zoombie. Men Snez tvingar mig att följa med på dagens pass och titta och fota så det ska jag göra. Jag passar på att ta en pw när jag ändå är i Pålsjö skog så har jag den avklarad.  

Denna jäkla mat finns i mitt huvud dygnet runt. Märks att allt mitt fokus ligger på den nu. Drömde att jag hade råkat äta glass (kom inte på det förrän jag ätit upp allt) och tryckte i mig en halv påse jordnötsringar till frukost. Och jag sa till Sara att jag skulle sköta mig nu... Jag vaknade och skämdes röven av mig. Tills jag insåg att det bara var en dröm. Tack och lov!

Aktiv vila

Denna dagen har blivit helt knas. Vaknade inte förrän kl 12 (!) och då av att Kevin väckte mig... När hände det senast? Det innebar en frukost när jag egentligen skulle ätit lunch.. Så denna dagen har blivit konstig matmässigt, men jag har ändå ätit var tredje timme. Så det gick väl rätt bra ändå! Mellanmål har det dock inte hunnits med. Då hade jag inte gjort något annat än ätit.

Jag har gått och plockat och fixat i princip hela dagen. Fotat kläder som ska ut på Tradera, tagit ner lite sommarkläder osv. Bara storstädning kvar, men det tar jag imorgon för nu är det fredagsmys med film.

Tänkte bara att ni skulle få se hur jag äter numera när jag ska slimma till kroppen lite. Om jag ligger på för mycket kalorier och tänker helt åt pipsvängen återstår att se... Jag äter mig mätt i varje fall. Behagligt mätt.


Dagens lunch


Dagens middag

Och min efterlängtade kesella. Det känns faktiskt redan bättre trots att jag bara åt den igår och en klick till middagen idag. Det var nog rätt beslut att införa den som mellanmål och kvällis.

Vilodag var det idag ja. Jag var inte ett dugg sugen på att träna idag, 4 dagar på raken var tillräckligt. Så en välbehövlig vilodag blev det. Men en ren vilodag skulle det inte bli. Powerwalk skulle klämmas in och jag var verkligen inte alls sugen på det. Det har dessutom varit världens tråkigaste väder och regnet har varit på väg många gånger. Men det är bara att göra det.



En snabb runda blev det. Gick så snabbt att benen ville börja springa flera gånger. Och som vanligt var det så härligt att komma ut och ännu härligare efteråt. Man ångrar aldrig en pw. Inte ett träningspass heller för den delen.

Men vädret var kasst. Trodde jag skulle komma hem dyngblöt. Men jag klarade mig.


Barnens skog

Nu har jag en otålig Kevin som tjatar hål i huvudet på mig "är du klar snart?". New years eve ska vi se. Hoppas den är bra. Jag är extremt kräsen när det gäller filmer.

Pedant?

Så här ser det ut hemma hos oss nu...



Jag håller på att dö... Min pedantiska sida gör. Om den ens existerar just nu, det kan man ju undra... Dags att sluta lata sig och bara fortsätta spä på detta.

Jag är väldigt organiserad och älskar att ha det välstädat. Men när det väl har börjat bli stökigt så är jag den som bara fortsätter. Tills det ibland ser ut så här... Och sen får jag ett ryck och skurar vartenda hörn.

Kettlebell i boxen

Ångrade mig nästan att jag stack till boxen ikväll för ett kettlebellpass med fokus på teknik. Jag gillar inte kettlebells. Nog för att jag gillar kräkpass men detta är kräk på en nivå jag inte gillar. Men det var bara att bita ihop! Det var ju rätt kul trots allt.

Började med genomgång på swings och nötade detta ett tag i 2 minuters intervaller. Sedan lite snatch på det. Efter ca en halvtimme med teknik blev det en WOD.

30 Overhead swings
30 Jump squats
30 Racket lunges
20 Crossover push-ups(10 på var sida)
15 Deck squats
50 Slingshot squat (50 på var sida. Som i videon fast i squatposition med fötterna tätt emot varandra)
50 Sit-ups

Äckligt var bara förnamnet. Förstår inte vad det är med mig och svettas. Jag svettas sönder!!! Har gjort det i 3 dagar nu. Aldrig har det droppat mer än 1-2 droppar svett på golvet när jag tränar. Men idag så. Oh ja satan vad det droppade.




Bästa peppande gänget är CF Helsingborg!


Också den obligatoriska bilden på gänget! (Vad hände med min hållning???)


Snez ville svettas mer så jag tvingade henne att köra tabata-rodd. Hon höll på att ge upp flera gånger men jag piskade henne in i slutet. Så kan det gå när man ber om mer svett Mrs Stanic...


Yoga i boxen?




Ja, det ska väl synas att man tränar? Blåsa efter repet, lite lätt uppfläkta valkar, blåmärke och brännmärke på benet. (mina ben är nyrakade även om det inte ser ut så). Blir en fin sommar detta... Kommer känna mig så kvinnlig!

Hårdträning med Sara

Imorse körde jag med Sara på gymmet. Det var länge sedan sist och det var sååå välbehövligt med lite pepp efter min down-period nu. Hon körde skiten ur mig, bokstavligt talat. Men jag gillar det. Inte just då men känslan efteråt är ren och skär lycka!

Vi började med tabata-rodd. Alltså 20 sek jobb / 10 sek vila x 8. Mycket jobbigare än vad jag trodde det skulle vara. Jag hamnade på 782 m. Nästa gång ska jag över 800!

Därefter gav jag mig på det där repet jag bara stirrat på förut. Jag är en sån fegis på gymmet att jag inte vågar göra det jag inte kan när jag är själv. Så nu när Sara var med tog jag tillfället i akt.


Och det gick ju! Flera gånger klarade jag det. JIPPI! Nu ska jag börja klättra rep, det var ju skitkul!

Sedan mosade vi axlarna genom att nöta skalade HSPU (skitbra video som Sara länkade till). Och lite nötande på double unders för min del. Fyyy vad jag hatar det! Och sedan en WOD på det.

21-15-9 av:

Thrusters
Knees to elbow i plankposition

Min tid: 8:02, Saras 5:02

Jag känner mig så kass. Undrar vart mitt flås tagit vägen. Min puls skjuter i höjden för ingenting och jag blir helt slut alldeles för tidigt. Kanske för att jag kör på som om jag inte varit sjuk... Jag tog mig igenom den levande (knappt) i alla fall. Knäna kändes inte helt ok efteråt trots att jag bara körde med 15 kg stång. Får ta det lite lugnt nu. Blivit lite för mycket "squatande" och sen massor av rodd på det (knäna påfrestas en del där). Jag är ju av den typen som kör på i 110% och vet inte vad lugnt innebär..

Och Sara, ja, jag kände mig lite stolt när jag gick från gymmet idag även om WOD'ens tid drog ner mig lite. Men man ska ju fokusera på det positiva så jag försöker tänka på repet. Tack för att du får mig att kliva ur bekvämlighetszonen!
Ikväll väntar ett kettlebellpass i boxen och jag är tokladdad!

Balans

Det har gått en tid nu där jag helt kommit ur banan när det gäller maten. Sedan jag blev sjuk vid Valborg har det gått rent åt helvete ärligt talat. Ingen träning, oregelbundna mattider, för mycket sorbé och extremt sötsug.. Jag känner mig klumpigare än någonsin och har gått ner mig. Kärlekshandtagen som försvann är tillbaka och magrutorna är ännu längre bort... Men jag behövde nog ett wake-up call för att förstå och vilja ge allt igen. När jag är sjuk och inte kan träna har jag ännu svårare för att få rätt på maten.

Jag dokumenterar nu i 3 dagar framåt exakt allt jag äter och väger allt. Snälla fantastiska Sara hjälper mig och räknar ut hur jag ligger till kalorimässigt och även fördelningen på fett, protein och kolhydrater under dagen.

Idag hamnade jag i en jobbig sits när jag kom hem efter träningen. Ingenting hemma. Kylskåpet ekar alltid tomt när det är dags för veckohandling. I sådana situationer är det lätt att jag tar en banan och går halvhungrig i några timmar. Eller gör en bananpannkaka. Men det är slut på det.


Ja som ni ser.. Knappt ett skit.

Men det var bara att ta vad som fanns...

Tonfisk, 2 kokta ägg, en stor morot, några mandlar (som inte är med på bilden), ett stort glas vatten och en kopp grönt te. Nu står jag mig ett par timmar till!

Jag har tagit ett beslut att införa kesella igen. Det tar emot ska jag erkänna. Jag vill köra så strikt Paleo jag bara kan, men jag måste må bra också. Och det gör jag inte just nu. Jag går och lägger mig hungrig och föräter mig på bananpannkakor. Så nu ska jag se om det blir bättre om jag äter kesella till vissa mellanmål samt kvällsmål.

Nu tjatar en viss man på mig... Dags att åka och handla! 

Fantastiskt brutalt

Dagens Crossfitinspirerade löppass blev ett brutalt pass i boxen istället. Tack och lov för det för ett löppass i ösregn hade varit hemskt!

Jocke kan det där med att sätta ihop roliga och äckliga pass. Dagens pass var det roligaste och jobbigaste på länge.

Lagtävling med 3 personer i varje lag. 3 stationer.

Rodd 500 m
AMRAP 10 burpees, 10 wall-climbers
AMRAP 10 kettlebellswings, 10 push-ups

En person ror medan de andra kör på vars en station. Det är roddaren som styr. När den är klar roterar man och byter station. Varje person i laget skulle ro 4 gånger.

Och inte nog med det. Därefter körde vi en bonus WOD för de som ville. Idioten med 10-9-8-7-6-5-4-3-2-1 burpees mellan.
Ett riktigt kräkpass var det och sådana kan man inget annat än älska!



Sen körde jag, Snez och Filip lite bänkpress. Snez köttade och jag var svag som bara den. Och Filip var såklart värst. 




Minns inte sist jag svettades så här. Det droppade på golvet, rann ner i ögonen, in i öronen. Ja överallt! Helt underbart. Älska svett!

Bevis!

Jag blir mer och mer övertygad om att chippet på Springtime visat fel tid. 1:01:26 är omöjligt om jag ska lita på allt detta.


Jag startar min runkeeper 15:03, samtidigt som startskottet går.


Jag ringer Kevin kl 16:02 och då var det alltså 59 min sedan jag sprang och enligt chippet var jag inte ens i mål då.


Jag smsar Jakob 16:03 och då har det alltså gått exakt 1 timme sedan jag startade. Då hade jag 1:26 kvar till mål enligt chippets tid...

Dessutom sa mamma att när jag ringde Kevin hörde hon mannen i högtalaren säga "Ni som startade 15:03 är inne på under timmen". Alltså stämmer inte chippet. Jag går på min runkeeper tid!


Efter 9 veckor...

Dagens pass var det ja.

Började med en mördar uppvärmning. Jobbade 2 och 2. Den ena skulle köra 500 m rodd medan den andra gick utfallsgång med viktskiva över huvudet. x 3. Lite rörlighetsövningar på det. Därefter var det teknikgenomgång på marklyft.

Och dagens brutala WOD:

3 min AMRAP:

30 overhead squats
30 sidohopp över kettlebell

5 varv. 1 min vila mellan varven.

Och jag kunde för första gången på 9 veckor göra squats igen!!! Jag är ÖVERLYCKLIG!!! Äntligen alltså. Dock blev det nog på tok för många. Blev nog runt 200 squats för min del totalt... Hoppas knäna inte känns av imorgon... Jag försökte hålla ner tempot och fokuserade på att INTE rulla in med mitt högerknä (som jag gjort tidigare) och hålla strikt teknik så hoppas hoppas hoppas!


Pang

Sitter och väntar på att Jocke ska lägga upp dagens pass + bilder på pagen så uppdatering om det får vänta lite.

Idag var det stormöte på skolan med info om sommaren, sommaruppehåll osv. Istället för att ta bilen tog jag en pw dit och hem. 7,2 km blev det. Underbart skönt var det att gå av sig ångesten från gårdagen. Imorgon blir det nog ingen pw, tar nog cykeln till praktiken istället för att köra bil. Ska försöka bli av med min otroliga lathet.

Hörde ett PANG för några minuter sedan och tänkte bara "vad i h*lvete!!!!!". Kommer ut i köket och ser detta....



Rakt ner i Jacks matskålar... Så går det när man har öppet så det blir tvärdrag... Ska nog ta mig i kragen och gå ut och städa upp det där.

Måste bara berätta. Igår fick jag reda på att min lärare i konsthistoria och bild jag hade under gymnasiet dött. Världens mest energiska och pratglada man. Han dog i leukemi. Jag visste inte ens att han var sjuk. Tydligen blev han det i höstas och behandlades och allt såg bra ut. Sedan vände det och gick utför. Jag är fortfarande i chock och det kommer nog ta ett tag att förstå vad som hänt...

Ångest

Varför tog jag detta beslutet?



Det enda goda var mina dumle. Resten hade jag kunnat hoppa över. Inte ens gott & blandat var gott som varit mina godisfavoriter. Halva påsen är kvar (och den slängs om 5 min).
Jag har bestämt mig att det får räcka nu. De senaste gångerna jag ätit gotte har det inte ens varit särskilt gott. Och det är inte värt det. Jag kommer absolut inte närmre någon tränad kropp och det dåliga samvetet ger mig lavett efter lavett.

Från och med imorgon är det jag som slutar med godis och allt sådant. Sorbé och mörk choklad får jag äta max en gång i veckan. Även regelbundna och ordentliga måltider ska det bli. Skärpning med kolisar efter lunch. Och sedan pw's 5/7 dagar i veckan. Rutiner och "regler" är A och O för att jag ska fungera. Rubbas dem är det kört! Då svävar jag ut och får ingen ordning på mitt liv.

Jag är så taggad nu! Synd att detta skulle behöva ätas för att jag skulle få tillbaka motivationen bara... Även om min motivation oftast är på topp och jag verkar vara så nyttig vill jag bara att ni ska veta att även jag faller ner på botten ibland (som ni ser). Men jag tar mig snabbt upp för detta dåliga samvete är inget jag vill ha. Fy vad jag mår kasst! Men är man så korkad att man trycker i sig detta giftet så får man ju skylla sig själv.


Det går åt fel håll

Praktiken gick över förväntan idag. Väldigt lite att göra just idag men med roliga människor att jobba med blir det inte tråkigt. Detta kommer bli bra.

Idag hade jag bestämt mig för att träna. Velade mellan att köra själv på Filborna, utegymmet eller ett pass i boxen kl 17. Jag bestämde mig för passet i boxen men hade ett problem. Kevin skulle ha bilen... Vad göra? Jo slöjogga hela vägen till Berga med världens träningsvärk (idag är den värre). 4,1 km blev det. Alldeles underbart var det även om vartenda steg sved i benen. Men det bästa sättet att få bort den är ju definitivt inte att köra bil. Glömde dessutom mitt knäskydd, men knät verkar må bra ändå. Peppar peppar.



Passet bestod av, förutom uppvärmning. Teknikgenomgång på front squat. Och jag kan fortfarande inte köra böj-övningar så jag tittade på och fotade runt istället.



Och dagens WOD:

21-15-9 av:

Push-press med 25 kg (thrusters för resten)
Dips

Min tid: 10:30

FYFAN (ursäkta) vad jag har gått ner mig sedan jag blev sjuk. Det känns verkligen att jag inte har tränat på minst 1,5 vecka och det känns ännu mer att jag fortfarande inte är frisk. Push-press'arna kändes skit idag. Hade noll kraft och det gick förbannat segt.
Ändå orkade jag mer efter WOD'en så jag och Snez körde till utegymmet vid Olympia för att öva pull-ups och gå armgång.

Inte ens en pull-up satte jag idag. Kommer halvvägs men sedan tar det stopp. Vad har hänt? Jag har tappat allt just nu känns det som. Men lite armgång fick jag till. För första gången i mitt liv.



När jag kom hem var jag hungrig så jag slog på stort.


2 kotletter, broccoli, klyftpotatis och morötter i ugn och sallad med olja och salladskrydda. Jag åt upp rubbet!

Första ordentliga måltiden jag äter på flera dagar... Jag har som sagt tappat allt känns det som. Vågar inte ens berätta vad jag ska göra nu... Äta gott & blandat, dumle och lakrits döskallar... Ja jag hatar mig själv för detta. Men jag ska njuta för imorgon kör jag stränga förbud. Paleo-gotte (mörk choklad och sorbé) MAX 1 gång i veckan och stenhård paleo-kost i övrigt. Nu är det slut på detta och jag måste få tillbaka bra rutiner igen!


Aj aj aj!

Idag blev det vila. Något annat hade inte gått. Jag har knappt kunnat röra mig efter milen igår. Glömde stretcha dessutom så ni kan ju tänka er... Igårkväll fick jag lyfta upp mina ben i sängen och jag kunde knappt ta mig upp imorse. Kan inte sätta mig i bilen utan att vilja skrika rakt ut och jag kommer knappt ner från våra trappor. Mitt ansiktsuttryck jag har när jag inte sitter ner ser ut som på bilden. Min gångstil är nog lika snygg den... Och Kevin tycker detta är skitkul och retas och trycker på alla mina onda ställen...  


Jakob skickade en video med två övningar jag skulle göra för att stretcha lite. Helvete säger jag bara. Jag led varenda sekund.

En runda till Väla blev det vid lunch. Kevin har blivit beroende av glassen som finns på Hauffes där och jag ville kolla träningskläder så det var ju perfekt. Jag hittade ett träningslinne jag skulle köpa men jag upptäckte att jag blivit pank bara sådär helt plötsligt. Måste kolla igenom mina transaktioner för något har blivit fel... En bh fick jag med mig hem i alla fall.

Oj vilken tur att jag inte köpte linnet för nu hittade jag det billigare på internet. Det ska jag definitivt klicka hem!

När vi kom hem somnade Kevin och jag stack en runda till boxen bara för att hänga lite och älta Springtime och snacka om vilka backar som var värst osv. Tur jag har några att prata sånt med. För mannen här hemma slutar lyssna efter ett tag och är inte alls intresserad av mitt träningssnack.   


Sveriges starkaste man?

Nu ska jag förbereda morgondagens lunch. Imorgon är första dagen på min 4 veckors period av praktik. Ska vara inom hemtjänsten denna gången. Mår ungefär lika dåligt som jag gjorde inför min förra praktik på vårdboende. Har sagt nu sedan jag fick reda på att jag skulle vara inom hemtjänsten att det absolut inte är något för mig. Men vi får väl se... Imorgon 7.30 börjar jag uppe på Tågaborg. Jag håller tummarna för att jag får en bra handledare och att jag kommer ha 4 givande och roliga veckor UTAN ångest.

Springtime 2012

Igår var det dags för Springtime och som jag laddat (mentalt) inför detta. Jag lyckades bli så pass frisk att jag i alla fall kunde genomföra det (enligt mig). Hosta och snor fanns kvar, men det sket jag i.

Jag kom ner 14.30 för att möta upp mitt Crossfitgäng men hittade inte en enda. Efter telefonsamtal hittade jag Tess och passade på att kissa bort mitt nervöskiss innan vi letade efter resten. 14.45 hittade vi gänget och jag var med i startgruppen som startade 15.03. Detta innebar minimalt med uppvärmning. Lite hoppande och stretchande var allt jag hann med innan startskottet gick.



Min plan var att komma i mål under 55. Vilket skulle betyda att jag var tvungen att ligga på minst 5.29/km. Efter första km låg jag på 5.57/km. Dessutom fick jag håll efter första kilometern så jag kände att det var ganska kört. Men efter djupandning så försvann det efter några hundra meter och jag fick tillbaka hoppet. Jag höll tillbaka på farten till backen som kom precis efter 2 km. Men den backen var ingen fara och jag trodde att det var den värsta...

Första drickeskontrollen kom efter knappt 4,5 km. Och precis efter den fick jag världens kramp i nedre delen av magen (höger sida). Jag tappade bort den gröna ryggen jag hela tiden legat tätt bakom/framför om vartannat och jag fick sänka farten. Djupandning hjälpte inte. Till slut kunde jag inte ens jogga lätt och fick börja gå. Här ville jag bara börja gråta och kände att allt var förstört. Jag började jogga så smått efter kanske 30 sek. Men det gick inte. Fick börja gå igen. Gick ca 30 sek till och sedan började jag jogga igen. Försökte med djupandning men fick inte ner luften på grund av smärtan. Trodde det var blindtarmen som spökade (ja, jag tror alltid det värsta) eftersom smärtan kom så plötsligt och det inte var håll. Men till slut försvann den succesivt.

Och någonstans här började smärtan i ryggen komma krypandes. Jag joggade på. Höll 5.50 tempo ungefär och kunde omöjligen öka då smärtan blev mer och mer påfrestande. De sista 2,5 km var det olidligt. Jag hade så ont att jag ville slänga mig på marken och bara skrika. Men jag bet ihop och bestämde mig för att INTE sänka farten. Ca 200 m innan mållinjen kutade jag allt vad jag kunde rakt in i mål och slängde mig längs staketet.





Här hade jag ca 2 km kvar. Bilderna tog Stefan, en i Crossfitgänget.

För första gången fick jag en nära-spy-upplevelse. Det var NÄRA kan jag säga. Blodsmak i hela munnen och flimmer för ögonen. Jag stoppade runkeepern på 58:30 och mannen i högtalaren skrek samtidigt som jag låg där längs staketet "ni som är i mål är nu under timmen". Efter ca 45 min får jag ett sms med min tid enligt chippet. 1:01:26. Och den tiden kan bara slänga sig i väggen för så mycket kan det omöjligen skilja. Runkeepern var hela tiden synkad med km-skyltarna så jag litar på den.




Gänget som sprang igår!

Och nu ska jag beklaga mig.
Klart som fan jag blev besviken eftersom jag ville under 55 min. Men detta var min första mil någonsin och jag har varken löptränat eller kört intervaller inför detta lopp. Jag har också varít sjuk en vecka och var inte 100% frisk när jag sprang och ovanpå det så gick loppet inte alls som jag tänkt mig med tanke på att jag fick börja GÅ och även dras med smärtan i ryggen nästan 5 km. Så nu dagen efter när jag hunnit smälta det så är jag faktiskt nöjd (med runkeepertiden). Jag måste vara realistisk mot mig själv! Att komma under 55 min när man aldrig sprungit en mil och dessutom inte löptränat inför loppet är nog lite önske tänkande

58:30


Hemmahäng

Mår faktiskt mycket bättre. Har legat i soffan och kollat film/vilat/sovit om vartannat till kl 15 idag och det behövdes kan jag säga. Har varit lite väl mycket på sistone och alldeles för lite sömn. 7 timmar klarar jag mig inte på. Särskilt inte när jag dessutom är sjuk.

Min lille bebbe har varit riktigt kelen idag och legat under filten mellan mina ben när jag kollat film.



Vid kl 16 ville Kevin en sväng inom Väla för att göra Andy sällskap som skulle handla nya fotbollsskor. Jag hängde med.
Kevin köpte världens godaste glass. Mjukglass med chokladsås och polkaströssel. Men jag får ju inte äta mjukglass som jag var SÅ sugen på. Sorbé får jag nöja mig med. "Inga kortköp under 30 kr". Jag hade inga kontanter så det fick bli 3 sorbékulor för 30 kr.


Hallon, svart-vinbär och kaktus-citron. Hallon var den enda goda. De andra två var inte alls goda så jag åt hallonkulan och halva kaktus. Resten åkte i soptunnan.

Och en sväng inom Maxi på vägen hem för att fylla på så vi klarar oss en vecka till. Skönt med lite mat så man slipper rensa rubbet för att få ihop till en middag. Men det tråkiga är att jag inte har någon matlust whatsoever. Inte ens bananpannkaka är jag sugen på... Får se vad jag kan få i mig.

Ikväll blir det bara soffhäng med Kevin. Två filmer ska vi se "Hamilton - i nationens intresse" och "I bought a zoo". Till det äter Kevin ostbågar och jag äter jordgubbar. Så härligt att jag äntligen kommit ur mitt godisbegär när det är helg. För mig är jordgubbar (vindruvor och mango också) mörk choklad och sorbé mitt nya godis. Lite ostbågar hade jag gärna ätit. Men nej. Jag nöjer mig med mitt!

Underkastelsen

Idag fyller min älskade syster hela 31 år! Grattis fina du, vi ses imorgon!



Jag mår bättre idag! *peppar peppar*. Vågar knappt skriva det för sist jag skrev att hostan försvunnit kom den tillbaka dagen efter. Jag kör i alla fall en riktig softedag. Ska tillbringa största delen av dagen på soffan. Och idag ska jag unna mig lite gott. Paleo-chokladpudding, mörk choklad och lite sorbé. Som jag längtat.

Jag har nyss sett "Underkastelsen". Fy alltså. Jag vågar knappt leva efter att ha sett den. Och ännu mindre bli gravid och föra över detta på mina barn. Inte ens i magen är vi skyddade från kemikalier... Och kemikalierna finns ÖVERALLT. I kläder, maten, i våra hem, i luften, vattnet. Ja verkligen överallt. Jag blir rädd för denna värld!

Här är ett litet urklipp.



Vill ni se hela dokumentären kan ni se del 1 HÄR och del 2 HÄR.

Nu ska jag se en film som handlar om Mikko Salo som vann Crossfit Games 2009. Blir såååå sugen på att träna när jag ser sånt, så nästa vecka när jag är frisk igen tänker jag köra stenhårt. Jag har mesat lite den senaste tiden. Slut på det nu.

Inga rutiner

Jag klarade hela dagen i skolan! Med en genomtäppt och rinnande näsa och ca 35 (jag skojar inte!) nysningar. Har nog aldrig nyst så mycket i hela mitt liv som jag gjort idag. Men jag älskar att nysa så jag har njutit (lite). Det gjorde nog inte mina klasskompisar som fick höra på detta elände stup i kvarten. Just nu mår jag bättre och snuvan är nästan borta *peppar peppar* men smärtan i bröstet jag hade när jag hostade har kommit tillbaka och känns bra mycket värre.

Gick till Coop nu ikväll för att köpa mer ingefära. Också hamnar jag här...


Här ville jag bara ta hela hyllan med mig hem.

När jag är sjuk blir maten lidande. Jag kommer helt ur rutiner när jag inte tränar och det går alldeles för många timmar mellan målen och då kommer sötsuget. Såklart. Det vet jag ju, men jag har ingen ork eller motivation att göra något åt det just nu...

Men självklart fick inget följa med hem. Bara en ingefära (medan Kevin köpte glass...).


Om man vill springa milen får man lida. Riktigt ordentligt.

Pressade 4 vitlöksklyftor och åt med en gaffel. Jag fick bara ner ca 3 sedan gick det inte ner mer. Fruktansvärt är bara förnamnet och magknip fick jag också efteråt. Och en kopp med massor av ingefära är uppdrucken (där ligger mer i botten) så nu är hela min mun bedövad. Jag hoppas bannemej att jag vaknar friskare imorgon! Håll alla tummar.

Den där Springtime-rundan närmar sig med stormsteg och jag SKA springa!!! Så snälla Gud, läs detta du också och gör mig frisk.

Stackars mig

Har haft en jobbig natt. Min förkylning vill inte ge med sig. Hostan som gör ont i bröstet och halsontet är nästan borta. Istället har jag fått en grymt snorig näsa och på gränsen till feber. Känns ju bra detta... Skulle behöva vara hemma från skolan och vila idag, men det är sista dagen innan praktik. Och dessutom en 9-15 dag där vi ska ha genomgång på hela kroppens nervsystem så det kan jag inte missa. Men jag tvekar på om jag kommer orka hela dagen. Orkade knappt göra frukost... Jag håller ut så länge jag orkar och lägger mig på soffan direkt när jag kommer hem!

Jag börjar bli orolig att jag inte kan delta i Springtime. Pratade igår med en som är med i löpargruppen och han sa att sålänge jag inte har ont i halsen så ska det inte vara någon fara (och feber förstås). Har jag ont i halsen så får jag absolut inte springa. Så nu ska jag göra allt för att febern ska gå ner helt till normal kroppstemperatur och knarka ännu mer vitlök och ingefära.

Ja, jag tycker faktiskt synd om mig. Vad har jag gjort för att förtjäna detta?


Här händer det grejer

Provet gick super imorse! Kändes riktigt bra, men det är också då det brukar gå åt helskotta. Jag håller tummarna för att jag klarade det.
Körde hem och hämtade Kevin för att åka och hämta hans pappa som vi skulle skjutsa. Jag berättar för Kevin att vi stått på onsdags-parkeringen när det är 1a onsdagen i månaden men att vi tack och lov slapp p-bot. Trodde jag ja. Lapplise-f*n hade satt boten ihopvikt längst ner på framrutan...


Jättekul...

Efter vi släppt av hans pappa spenderade vi flera timmar här...


VÄLA såklart!

Kevin skulle handla massor och jag var ute efter ett par solglasögon och lite annat också om jag hittade något jag ville ha. Kevin kom hem med ett par jeans, en skjorta och 3 tishor och jag kom inte hem med ett dugg. hur ofta händer det att man går tomhänt från Väla? 
Jag letade efter solglasögon ÖVERALLT men inget passar mig. Kevin påstår att jag är ett hopplöst fall när det gäller solisar... Till slut hittade jag ett par på MQ's herravdelning. 500 spänn. Jomen tjena. Mycket för en fattig student. Och ett par helt underbara korall/rödfärgade chino-shorts på Solo. 800 spänn. Varför ska allt som är snyggt vara så dyrt? Synd man inte kan pruta...

Sedan körde vi ut till Bauhaus och Jula för att shoppa lite. Vi har ett nytt projekt på gång. Kan ni gissa vad?



Och klockan 16 var vi hemma. Herregud vilken dag. Varit borta sedan 8.45 imorse. Sjuk som jag dessutom är känns det som att jag nyligen fått ett basebollträ i huvudet. Totalt utmattad!
Hungrig som tusan var jag när vi kom hem också. Dålig planering och idag ville jag inte fuska. Fick i mig ett äpple till lunch i alla fall... 
Och som jag sagt tidigare så är jag inte direkt kräsen. Jag kan blanda hejvilt på tallriken...


Lax i ugn, stekt kycklingfilé, broccoli, vitkål och morot stekt tillsammans med ett ägg. Torrt? Ja. Finns det möjligtvis någon godkänd sås inom Paleo? Blir lite tråkigt att skölja ner maten med vatten...

För ungefär en timme sedan tog jag en promenad bort till utegymmet vid Olympia för att byta min Crossfittröja, sjag ska springa i på lördag, till en mindre storlek. Blev så sugen på att hänga på dagens löpargäng som samlades när jag kom. Men jag får helt enkelt hålla mig till vila tills på lördag. Det blev 2,7 km promenad fram och tillbaka i alla fall.

Och nu precis köpte jag biljett till detta....

Jag ska se Europe Regionals tillsammans med några härliga människor från Crossfit Helsingborg! Wiiihoooo, som jag längtar!!! 

1 maj

Usch vilken jobbig men härlig förmiddag. Jakobs sista dag innan flytten till Stockholm så idag åt vi frukost tillsammans på Espresso house i norra hamnen ute i världens solsken. Godaste frukosten på länge. Icke-paleo. Det enda glutenfria det fanns var en kaka. Så det blev en fuskardag idag. En tripp till Filborna och sedan en runda i barnens skog hann vi med innan han skulle träffa Jocke.
Det gör ont att ännu en vän flyr alldeles för många mil bort. 2 st försvann från mig förra året. Tur att den ena kommer tillbaka om 2½ månad! Den 21 juli är datumet jag lever för nu. Äntligen är det snart här. Något positivt i allt det negativa. 



Jag åkte hem och pluggade i solen vid lunch och samlade lite fler fräknar. Oh ja jäklar med färg jag fick. En röd sådan. Brände hela bröstet, axlar, ansiktet, magen och benen. Så kan det gå när man vill sluta med solkräm. Får nog inse att jag inte kan sitta och pressa när solen är som starkast utan både tidigare solbränna och utan solkräm.


Weeehoo. Kliar skönt nu....

Sedan var det dags för söndagsmiddag (?), eller tisdagsmiddag om man ska vara korrekt, hemma hos svärföräldrarna. Kevin tog longboarden dit och jag tog bilen med Jack. När jag satte mig i bilen var det som att gå in i en bastu...



Jack skrek och hyperventilerade hela vägen och jag fick panik och körde som en galning men inga stoppljus var på min sida. Trodde seriöst att katten skulle dö där bak. Har aldrig hört han skrika så och inte heller andas med öppen mun och tungan hängande utanför. Men han överlevde och mattehjärtat gick tillbaka till normala hjärtslag igen. Det är ju som min unge för bövelen!


Världens godaste middag väntade....


STEK!!! Detta var min första tallrik av tre... Som jag åt. Jag sprack nästan. (
Sara, jag hoppade över att väga min mat idag eftersom jag inte ätit hemma. Men jag har nog ätit för två dagar skulle jag tro...)



Också lite softande i solen i trädgården. Där var 3 st hundar varav 2 enorma rottweilrar (stavning?) så Jack fick hänga på våra axlar istället för att gå på marken. De två monsterna hade han inte träffat innan så vi vågade inte ha honom på marken ifall något skulle hända. Han är dock rätt bra på att sätta gränser. Han slår till med tassen på hundarnas nosar när dem kommer för nära.

Nu ska jag turboplugga igenom allt en sista gång. Imorgon är det dags för prov och jag är lite halvt laddad. Att ha en dag till på mig hade inte skadat!

Vitlöks-valborg

Ja, jag visste att det där passet i lördags skulle vara början på något skit. Förkylning med kliande hals och hosta som smärtar i bröstkorgen efter varje "host". Tack för den. Det är vila vila vila nu som gäller så jag är frisk tills på lördag. Ska trycka i mig vitlök och ingefära dagligen och hoppas på att bacilluskerna ger med sig.

Dagens ranson. + 8 vitlöksklyftor igår. Att jag stinker vitlök behöver jag nog inte ens säga... Stackars Kevin som har min andedräkt i huvudet när han sover.

Valborg var det idag ja. Jag gick ut och solade några timmar vid lunch och har äntligen fått liiiiite färg i ansiktet och på bröstet. Fick även pluggat en del. Nu har jag i alla fall koll på blodomloppet. Sjukdomarna får jag fortsätta trycka in imorgon.

Tog en liten promenad med Jakob nu ikväll längs Gröningen och Fria bad. Imorgon är det Dagen D. Det firar (?), sörjer vi med frukost i norra hamnen. Blä vad jag hatar att denna människa flyttar. Men livet tar inte slut för det. Med dagens teknik kan man ju nästan träffas över datorn så det ska nog gå bra det här. Träna kan vi ju dock inte göra tillsammans och det suger.


Helsingborg från sin finaste sida! Sådana här kvällar är detta en fantastisk stad som jag aldrig vill lämna.

Jag stannade kvar nere på stranden själv ett tag efter att Jakob åkt hem. Jag skulle se på majbrasan. Jag är en liten traditionsnörd så självklart kunde jag inte missa detta. Efter några sms bestämde sig Elinor för att göra mig sällskap. Jag frös ihjäl så hon kom med kofta och filt och så värmde vi oss nere vid brasan och snackade massa skit. Så välbehövligt. Är det någonsin någongång man inte behöver prata av sig? Tror aldrig jag varit med om det. Alltid finns det något att skvallra och prata om.

 

Jag gick längs Fria bad för att hålla värmen innan Elinor kom och såg då coolaste lamporna i stan. Där nere kommer jag hänga mycket i sommar. Några glas vin på Pålsjö krog och lite grillning på stranden. Åh. Som jag längtar efter sommaren nu!


RSS 2.0