En förkylning rikare

Dessa jäkla sjukdomar kommer och går hela tiden. Nu har jag åkt på en till förkylning. Går in på min tredje vecka som halvsjuk och vill inget hellre än att vara frisk så att jag kan träna som vanligt igen. Jag tränade tre dagar förra veckan fastän jag inte kände mig helt frisk, och det är väl det jag får smaka på nu. Jäkla skit!

Bara att bita ihop och vila nu så att jag kan sätta igång i hundranittio med träningen sen. Nu när jag ser resultat hela tiden så är det så tråkigt att behöva hålla sig borta från träningen, för resultaten peppar mig något enormt att träna. Det är det som gör det roligt!

Förra träningen där jag hade som mål att jogga i 19 minuter, alltså 1 minut längre än tidigare, gick super. Jag klarade det! Nu ska jag köra 19-minuters jogg ett par gånger och sedan höjer jag med några minuter. 19 minuter var precis lagom så nu vill jag inte pressa mig till mer på ett tag. Man ska inte stressa för mycket med konditionen, då blir det bara fel och man tappar lätt motivationen.


Fredagsmys

Det pågår fredagsmys här för fullt! Men jag har förflyttat mig till datorn för en stund då Kevin bytade kanal från Let's dance till James Bond. Och jag är inget stort fan av herr 007. Att läsa bloggar är mer min grej.
Vi har ätit lite ostbricka/tapas nu ikväll och det var supergott! Köpte även jordgubbar när vi var på MAXI, skitbilliga, 15 kr för 250 gram tror jag det var. Men självklart får man vad man betalar för, de smakade ingenting. Så jag nöjde mig med en. Nu ska jag kolla igenom min bloggrunda en gång till och se om jag missat någon, sedan blir det soffhäng för min del också!

PS! Jag är superdålig på att tabort julpynt, jag får sån ångest av att slänga ut julen. Så julstjärnorna åkte inte ner förrän idag. Bilden ovan är någon vecka gammal. Men nu är julen ute, nästan. Haha. Får ta det succesivt så att den här dystra årstiden vi har nu, gråkyla kan vi kalla den, för det är ingen vinter och ingen vår, blir lite julig.

+2

64,7 kg visade vågen imorse, vilket betyder att jag ökat med 0,2 kg. Inget att vara ledsen över då det är muskler som tillkommit, men visst vill jag inte att det ska plussas på varje vecka.
Därför är det dags för gymmet nu och en ny joggingrunda på bandet. Tänkte faktiskt hålla lägre "hastighet" på bandet och hålla ut längre. Så idag är 19 minuter målet på hastigheten 8,5 de första 10 minutrarna och 9,5 de resterande.
Får vi se om det går. Hoppas hoppas!

Återkommer nog senare innan fredagsmyset sätter igång. Igår blev Kevin dessutom 133 000 kr fattigare.. Mer om det senare ;) Hehe.

Träningssnack

Har haft ont i halsen nu de senaste dagarna och har inte vågat träna. Men idag mådde jag lite bättre och hade en längtan efter träning så sagt och gjort. Jag tränade ett rejält gympass idag.
Nämnde sist jag var och tränade att jag klarade av 15 minuter jogging. Idag hade jag bestämt mig för att klara lite längre. Mitt mål var 18 minuter och det klarade jag!

Jag har läst runt lite på internet när det gäller träning och Paolo Roberto säger att det bästa man kan göra för att utvecklas inom löpning (kan väl inte påstå att jag löper, men ändå) är att öka succesivt och inte varje gång. Utan köra på, i mitt fall, 18 minuter jogg nu i en vecka och sedan höja till 20 minuter och sedan köra det ett par dagar och sedan höja mer och mer. Men inte höja varenda gång. Så det ska jag göra. Mitt delmål är att kunna jogga relativt snabbt i ca 45 minuter till slutet av maj. Nu har jag skrivit det här så nu känner jag en rejäl press att verkligen klara det också, haha. Men jag har ca 3 månader på mig, så det SKA jag klara, annars har jag legat på latsidan!

Trots att jag inte kört med hårdträning de senaste två veckorna pga halsont, så har jag inte förlorat något alls av det jag tidigare byggt upp. Jag tar samma tyngder på gymmet och konditionen är densamma så jag är nog inne i en fas med kroppen där vilan ger mig enormt. Jag har trots allt gått ner i vikt varenda vecka oavsett hård träning eller mer vila, så jag känner att jag är i ett härligt "flow" nu. Ställer mig på vågen på fredag igen och hoppas på några hekto lättare. 

Kan också tillägga att jag börjat haka på Kevins viktminskningsmetod. Dvs Cambridge. Han äter just nu kombinerad kost, dvs både mat och cambridgemålen. Han har på 4 veckor tappat nästan 10 kg. När han träffar sin konsulent, en gång i veckan, så följer alltid jag med och har de senaste gångerna handlat med mig några bars till mig själv. Vissa dagar byter jag ut middagen mot ett bars istället. Detta både för att det är gott och för att jag vill att det ska hända ännu mer på viktminskningsfronten. Får se på fredag om det gjort någon skillnad...  


Marint

En superfin omlottkofta har landat hos Kappahl och jag vet nu vad jag ska göra nära pengarna landar på kontot om några dagar.

Jag som älskar randigt i vitt och marinblått och dessutom är svag för omlott = Detta kan inte bli bättre! Ni har lyckats, Kappahl!

Misslyckat restaurangbesök

Dålig uppdatering de senaste dagarna, jag vet.
I helgen har det varit full rulle med världens roligaste fest. Ja, det var verkligen den roligaste festen jag någonsin varit på! I söndags var det dop och efter dopet och fikan så begav vi (Kevins syskon med respektive) oss till Saloon i Ängelholm för att äta middag. Mindre lyckat då vi fick vänta på maten i 1 timme och när maten väl kom så var den inte varm. De hade missat en hamburgare så en i sällskapet fick sitta och vänta i ca 20-30 min på sin hamburgare och då hade alla andra ätit upp. En fick in revbensspjäll utan pommes, pommesen kom 10 minuter senare. Ja, det var helt enkelt inte det mest lyckade restaurangbesöket.

Träningstipset jag gav för ett par dagar sedan satte sig REJÄLT på mig. Jag kunde knappt gå (och då menar jag verkligen knappt gå) och när jag väl gick såg det ut som att jag bajsat på mig eller var gravid. Jag vaggade helt enkelt fram. Ner för trappor var en mardröm, det tog mig dubbelt så lång tid att komma ner. Nu har det dock gett med sig en del. Tog ett varmt bad igår i hopp om att träningsvärken skulle släppa lite.
Tipset när ni gjort dessa djupa knäböj är att STRETCHA! Gör ni inte det, så kommer ni ha det värre än vad jag hade det. Men jag glömde dock att stretcha den viktigaste muskeln - framsida lår. Så glöm för sören inte den!

Nu ska jag ringa och boka bord på Hamlet. Jag och Kevin har månadsdag på fredag och ska fira det med att gå på stekafton (buffé) på Hamlet. Ska bli SÅ GOTT!

Ett litet träningstips

Äntligen är jag fri från halsontet och kände mig något bättre imorse när jag vaknade. Självklart blev det en runda ner till Friskis för att ta igen veckans soffsittande. Jag blev stolt över mig själv då jag joggade i 15 minuter. Det har ALDRIG hänt förut. Efter 5 minuter har jag varit helt slut. Men idag var jag mer pepp än någonsin och hade faktiskt kunnat fortsätta några minuter till. Jag körde normaljogg på hastighet 8.5 på löpbandet i 10 minuter, de sista 5 minutrarna höjde jag till 10, alltså snabbjogg.

Min favoritplats på Friskis, den stora mattan där man gör övningar med pilatesboll, bosu m.m, var upptagen av tränare som höll på att filma och fota olika övningar. Så efter att ha pumpat ut armarna rejält körde jag hem till min pilatesboll och fortsatte med mage, rygg och rumpa.

Om man vill bli totalt utmattad och samtidigt träna rumpa och ben så har jag ett supertips!
Djupa knäböj, alltså att du går så djupt att du sitter på huk nästan (ju djupare du går, ju mer tar det) och sedan reser dig, samtidigt som du håller ihop händerna rakt upp i luften intill öronen (har man en stång att hålla i är det allra bäst, för det är inte lika lätt att fuska), upprepa detta i 1 minut x 3 set.

Bild lånad från google.
Tycker man att det blir för jobbigt så börja med 45 sek istället eller vad ni själva känner att ni klarar av. Jag satte timer på mobilen och hann med ca 25-26 stycken per gång. Efter tre set, alltså 75 knäböj senare så skakade mina ben något fruktansvärt och jag var tvungen att sätta mig ner.
Men imorgon... Då kommer det kännas att rumpan har fått sig en rejäl omgång och det är den känslan som är så underbar.

Jag har fått många träningstips under en tid nu och jag delar mer än gärna med mig av de. Så fler träningstips kommer!

ChillN och Eliza and Phi

Jag har hittat två nya favoritmärken när det gäller kläder. ChillNorway och Eliza and Phi.
Dessa här nedan kommer från ChillNorway.

Hade gärna sett samtliga av dessa plagg i min garderob. SOFT men också så FINT!
Här kommer Eliza and Phi.

ÅH jag vill ha ALLT! Hade jag badat i pengar just nu så hade allt detta klickats hem!


Tejpad

Är hemkommen från sjukgymnasten nu och det känns extremt bra. Jag har på senare tid haft otur med att träffa bra läkare. Men denna sjukgymnasten gillade jag jättemycket och det kändes verkligen att hon tog mig på allvar. Läkaren på vårdcentralen som jag gick till för ca en månad sedan tog mig inte på allvar och skrattade (ja, skrattade) när jag berättade hur ont jag hade.
Jag är otroligt glad att detta känns bra och hon ska ringa röntgen för att få kolla igenom mina röntgenplåtar. Läkaren (om man kan kalla henne det) på vårdcentralen sa att inget var fel, ändå syntes det något mellan skuldrorna "men det var inget att oroa sig över".

Jag fick ryggen tejpad idag och detta ska jag ha kvar i fyra dagar, om det inte börja klia eller göra ont för då ska jag ta bort det. Men änsålänge känns det super!

Ansökan till folkhögskola

Jag har blivit sjuk! Jag har ont i halsen när jag sväljer, när jag äter, när jag pratar, när jag är tyst. Hela tiden alltså. Det hjälper inte att jag äter flytand för det gör lika ont då. Jag misstänker att någon körtel i halsen eller halsmandlarna har svullnat upp. Dessutom har jag haft konstig huvudvärk sedan i måndags och känner mig allmänt dåsig. Detta betyder: Ingen träning. Bara att bita ihop och hålla sig hemma.

Istället har jag idag tagit tag i att fylla i anmälan för en utbildning jag ska söka. Jag har lagt ner min tidigare dröm, utbildning till inredare med säljkompetens. Eftersom jag inte vill eller kan jobba i butik (pga av min rygg) och det är i stort sett det som utbildningen riktar sig till, så jag har valt att byta bana helt och hållet.
Jag har hittat en distansutbilning på Munka Folkhögskola till stresspedagog. Den är under 17 veckor, dvs under hela höstterminen och är på deltid. Detta innebär att jag kan jobba vid sidan av mina studier och jag slipper på så vis att ta lånedelen av CSN.

Denna utbildningen går inte att söka via studera.nu, utan jag har skickat efter information från folkhögskolan och med informationen har jag fått ett papper jag ska fylla i med personuppgifter m.m. Tillsammans med detta ska det även finnas en personlig berättetelse (vem du är, varför du söker, vilka mål och förväntningar du har), personbevis från skattemyndigheten, utbildningsbetyg/intyg - styrkta kopior, anställningsbetyg/intyg - styrkta kopior, samt ett foto av mig själv. Så idag har jag skrivit en personlig berättelse samt beställt ett personbevis från skattemyndigheten.

Jäklar vad allt ska vara krångligt. Önskar att jag hade hittat en utbildning på studera.nu som hade intresserat mig. Inte massa klabb - bara ett klick, sen är jag anmäld. Men vem säger att allt i livet ska vara så lätt?

Huvudfotingar

Jag var och hälsade på min bror, hans fru och älskade Madicken och Liza-Beth. Kevin skulle inte komma hem förrän runt kl 20 så jag passade på att tillbringa min eftermiddag/kväll hemma hos dem. Det händer SÅ mycket i barnens utveckling nu och jag blir lika överraskad varje gång jag är där. Madicken tjatade om att hon ville kolla på aporna med mig och Kevin. Vi tog med henne till Tropikariet i september förra året och nu vill hon dit igen. Hon tjatade flera gånger under dagen och vi ringde till Kevin så hon fick säga hur mycket hon ville till aporna.

Hon har också lärt sig göra huvudfotingar. Dock hade Julle (hennes mamma) aldrig sett henne göra så fina som hon gjorde igår.

Här är den första huvudfotingen hon gjorde igår som Julle blev SÅ stolt
över då hon tidigare inte ritat ögon, näsa mun på det sättet.

Här ritade hon Julle.

Här är Kevin, med måånga ben.

Och så här fin blev jag.

Man blir så lycklig när man ser hur mycket hon utvecklas. Sist jag satt och ritade med henne så var det bara massor med sträck i olika färger. Det som också faschinerar mig är att alla barn runt denna åldern (3,5 år) ritar huvudfotingar. Det är häftigt att en del av barnens utveckling innebär sådana här teckningar. Min älskade Madicken. Förstår inte att hon är så stor nu.
Igårkväll när jag pratade med min bror så kallade hon på mig flera flera gånger och jag bad henne vänta tills jag pratat klart. När jag vänder mig mot henne så säger hon "Pollen, prata med mig". Då kom det dåliga samvetet krypandes och jag bara såg hur hon satt där i soffan, sugandes på sin tumme och bara ville prata med mig, medan jag var upptagen att prata med min bror. Jag älskar denna ungen så högt att det inte går att beskriva. Det är så roligt att följa ett barn från magen och se varje utvecklingssteg.

Kärlekens dag


Idag är det alla hjärtans dag och jag är glad att jag har världens bästa att fira denna tillsammans med. Jag är inte den som tycker att man ska ge varandra något eller hitta på något bara för att det är alla hjärtans dag, för man ska uppskatta varandra varje dag. Men jag ska inte sticka under stol med att jag gärna gör det även idag, mest bara för att detta är en dag man "ska" visa kärlek till de man tycker om.
Vi ska fira dagen med att laga en god middag med efterrätt och/eller godis och sedan titta på "Love and other drugs". Jag räknar ner timmarna tills min älskade K kommer hem. Vi hann bara ses i ca två timmar igår för han kom hem sent och jag med så jag bara längtar tills klockan slår fyra och han står här hemma i hallen.

Filmkväll med mig själv

Nu blir det soffan resten av kvällen. Cirkelfyspasset idag tog alla mina krafter. Det var länge sedan det var så jobbigt att träna. Så idag blir det en lugn kväll i min ensamhet framför en del filmer. Först blir det Grown Ups som jag fortfarande inte sett trots att vi haft den i säkert 1,5 månad.

Sedan blir det Eat Pray Love, som jag hört ska vara svinbra!

Eternal sunshine of the spotless mind får avsluta min kväll.

Jag blir stolt över mig själv om jag lyckas se alla dessa filmer under denna kvällen. Jag som i vanligt vis blir rastlös av att se en film. Jaja, det ska bli intressant att se om jag lyckas.

Måttdags

Dags för måtten idag igen! Var tredje vecka kommer dessa och nu har det gått tre veckor sedan sist. Nu lägger jag även till min vikt sålänge jag har mammas våg här hemma.

Mått den 11 februari 2011

Mage tjockast: (höfterna): 92 cm (- 2 cm)
Mage smalast: 74
 cm (- 2,5 cm)
Naveln:
 82,5 cm (- 2,5 cm)
Byst: 95,5 cm (- 1,5 cm)
Höger lår: 56,5 cm (- 1 cm)
Vänster lår: 57 cm (- 0,5 cm)
Höger arm: 28 cm (Ingen förändring)
Vänster arm: 28 cm (Ingen förändring)
VIKT: 65,1 kg (- 1,1 kg på tre veckor)

Härliga mått än en gång. Det går framåt i superfart tycker jag. Två centimeter minus på höfterna så är jag framme där jag var för 1,5 år sedan. Vikten är snart densamma som jag hade för ett år sedan. Men jag vill nå 61 kg till juni och det är ingen omöjlighet om det fortsätter så här. WIIIE!

Trygghet


Det är just denna saken som är extra jobbigt utan min älskade. Att sova. Bara att veta att jag har honom nära ger mig en enorm trygghet. Jag behöver inte snudda vid honom i sängen, bara vetskapen om att han ligger bara några få centimeter ifrån mig gör att jag känner mig trygg och säker. Tre nätter ensam kvar och jag vet att detta kommer gå snabbt för efter inatt är det bara två kvar. Alltså har jag klarat hälften.
Jag älskar dig, mitt älskade hjärta!

Hälsofreak?

Idag ska jag träna lunchspin och därefter följer Emelie med mig hem så äter vi lunch tillsammans, och sedan åker vi ner till Pålsjö för att vinterbada med Emmy. Vi gjorde det för några veckor sedan också, och det var inte alls så kallt som jag trodde att det skulle vara, så nu är jag beredd på vad som komma skall.
Ikväll ska jag hem till mamma och äta middag och låna hennes dammsugare. Vår här hemma har inga påsar kvar och den är så gammal att man endast kan beställa påsar över internet, så vi lånar mammas sålänge.

Igår hade jag en oplanerad vilodag, jag orkade faktiskt inte ta mig iväg på en powerwalk eller en tur till gymmet. Men det är bara bra för min kropp att vila lite mellan varven.

För er som tror jag blivit världens hälsofreak kan jag kan säga att ja, jag tränar hårt, men jag har inte lagt av med mat eller annat gott. Nu i helgen åt jag pizza två dagar och godis fredag, lördag och söndag. Så jag syndar hejvilt. MEN, jag har upptäckt att det viktigaste att tänka på är att äta regelbundet. Jag har tänkt på det varenda dag i ca tre veckor nu och jag mår superbra och siffrorna på vågen tickar neråt. Man ska unna sig något gott, det är man värd, men inte varje dag. Och egentligen inte hela helgen heller. Men en dag i veckan gör ingen skillnad alls. Men jag väljer att äta lite mer onyttigt och träna mer, så det kompenserar vartannat.

Så ät regelbundet och försök tänk på vad ni äter så kommer ni att må mycket bättre! Jag går inte alls hungrig som jag gjort innan eftersom att jag äta ca var tredje timme.

Ensam hemma

Jag är lite depp idag, därför har jag inte skrivit. Kevin åkte till Branäs idag efter jobb och jag är nu ensam hemma tills på söndag. Ensamtid är SKÖNT, men inte i fyra och en halv dag! (För mig är det mycket som sover med min älskling varje dag) Det är så tomt här hemma och flera tårar har fallit ner från mina kinder under kvällen. Det gör lika ont i mig varje gång han åker iväg från mig. Min älskade andra hälft.

Jag var på rosenbehandling i eftermiddags, en gratis prova-på-gång. Det var häftigt! Det är bra mot stress, oro och spänningar och man får igång blodcirkulationen i hela kroppen. Det handlar om mycket beröring där  "behandlaren" trycker och drar med sina händer på huden och på så sätt frigör spänningar och sätter igång blodcirkulationen. Mamma och min brors fru har testat detta och de säger att det är SUPER, så jag hoppas på samma effekt. Mamma sa att det kan hända saker i kroppen flera veckor efter behandlingen, så det ska bli spännande.

Var också på en rättegång i förmiddags, men jag går inte in mer på det. Jag vill bara dokumentera det här för min egen skull i framtiden :-)

Jämförelse av mått

Jag hittade pappret, som jag skrivit om för ett bra tag sedan, med mina mått i september 2009. Tänkte jämföra de måtten med de jag hade i augusti 2010 - alltså ett år senare.

Mått den 16 september 2009
Mage tjockast: 90 cm
Mage smalast: 73 cm
Byst: 93,5 cm
Höger lår: 55,5 cm
Vänster lår: 56 cm
Vikt: 62,7 kg

Mått den 18 augusti 2010
Mage tjockast: 97 cm (+ 7 cm)
Mage smalast: 79 cm
(+ 6 cm)
Byst: 103 cm
(+ 9,5 cm)
Höger lår: 60 cm
(+ 4,5 cm)
Vänster lår: 59,5
(+3,5 cm)
Vikt: 71,2 kg (+ 8,5 kg)

Som ni ser hände det en del under ett år. Och jag ska aldrig tillbaka till de mått jag hade i augusti 2010. Jag trivdes inte alls med mig själv. Nu mår jag mycket bättre, dels för att jag tränar och dels för att jag trivs mer i min kropp. Trivs jag inte med min kropp så sjunker mitt självförtroende enormt mycket. Jag är på väg upp och det blir bara bättre och bättre!


Friskis here I come!


Dags för gymmet idag med extrem träningsvärk i hela överkroppen. Det enda sättet att bli av med träningsvärken är att träna bort den! Det blir milen på cykeln idag och därefter massor med styrka för främst, rumpa och mage!
Peppen idag kommer från vågens fina resultat. -7 hg. Ett steg närmre målet och jag fortsätter kämpa!

Spetsad

Jag och Kevin lagade tacos tidigare ikväll. Han skalade lök över sophinken som stod på golvet och jag skulle slänga något i sophinken. I det ögonblicket får jag kniven rakt in i pannan och Kevin skriker:

- VAD GÖR DU!?!?!?

Jag går iväg, börjar gråta och tar händerna för pannan. Kevin blev så rädd att han sprang efter mig och drog bort mina händer från pannan och drar in mig i hans famn. Det kändes som om kniven gick in en bra bit i pannan, men inte en enda bloddroppe kom. Kevin lyckades på något vis dra bort kniven. Nu ser det ut som att jag fått ett getingstick i pannan. En röd prick är allt vad där är.
Säkert 10 minuter efter att det hände står Kevin och pustar och säger "Fan vad rädd jag blev, jag har fortfarande ont i magen för jag blev så orolig"

Det är så skönt att han är så mån om mig när det väl händer något. Men det bästa av allt är att det inte blev något allvarligt av det och att jag inte blev träffad i ögat.

Nu ska jag klia min andra hälft, för det är det bästa han vet!

Igår var jag dagens hjälte

Igår var jag ute på en powerwalk-runda. Jag parkerade vid pålsjöbaden och gick till Laröd, vilket fram och tillbaka tar ca 1,5 timme. Precis innan den evighetslånga Tinkarpsbacken såg jag ett äldre par som stod och tittade upp på en uppfart. Jag undrade vad de höll på med, men när jag kom nära såg jag att där låg ett litet rådjur. Jag tänke att den låg där för att den kommit lite vilse eller något, så jag gick vidare. När jag hade vänt vid Laröds slut och kom tillbaka till denna uppfart, en timme senare, så låg fortfarande rådjuret kvar.

Jag gick närmre och såg att bakbenet var köttigt och jag ringde Kevin direkt och frågade vad jag skulle göra, han bad mig ringa polisen. Så det gjorde jag, berättade om rådjuret och de skickade en jägare som skulle kolla hur det stod till med den. Jag stannade hos rådjuret för jag ville inte lämna den i det skicket. Gång på gång försökte den resa sig, men trillade snabbt ihop igen. Jag stod och väntade i totalt 45 minuter nere vid havet med extrem blåst. Jag var mer eller mindre stelfrusen när jägaren kom. Jag hoppades på att han skulle ta in rådjuret till djursjukhuset men det första jag såg när han gick ur bilen var att han hade ett gevär med sig. Fan, tänkte jag.

- Det kan bli en rätt hög smäll nu, bara så du vet.

Det small och rådjuret hoppade till rejält och låg sedan med dödsryck i säkert 20 sekunder. Det var riktigt obehagligt att se när man stått och tittat på det i 45 minuter hur det kämpat för sitt liv. När jägaren sedan bar iväg rådjuret till bilen såg jag hur benet var sönderköttat och hängde löst. Inte konstigt att den inte kunde resa sig.

Jag mådde sådär när jag gick mot bilen, men det var skönt att jag visste att rådjuret nu inte längre led. Hade jag inte stannat och ringt polisen så hade den garanterat dött av svält eller något annat. Jag är glad att det slutade som det gjorde även om jag helst hade velat rädda livet på den.

Halv åtta hos mig


Min utsikt för ca 20 minuter sedan. Har tänt ljus i hela lägenheten och bara njuter ett tag till innan jag ska börja göra mig iordning. Har ingen aning om vad jag ska ha på mig ikväll, så det blir nog ett antal bytande av kläder innan jag har bestämt mig. Nu ska jag fortsätta att läsa bloggar tills Kevin spelat klart och då ska vi spela någon runda yatzy!

Ett år sedan jag gjorde min livs resa

Ett utdrag från min Uganda-dagbok som jag skrev den 4 februari 2010, alltså för exakt ett år sedan.

4 februari 2010
Vi sov på Kastrup inatt, på golvet. Sov ungefär 2 timmar totalt. Somnade runt 3 tiden, vaknade efter en kvart och trodde att det hade gått flera timmar. Snacka om att jag blev besviken. Vi checkade in vårt bagage runt kl 6 imorse. Det blev lite problem för man fick bara ha en väska per person och Cecilia hade två, men det löste sig. Det tog ca 20 min att bara gå från incheckningen av handbagaget till vår gate. Vi tog flyget 8.10 till Heathrow i London. Flygresan gick bra men jag blev extremt åksjuk och mådde illa ett bra tag efter att vi landat.
Flygplatsen var enorm och för att komma till gaten där vårt nästa flyg skulle gå från så fick vi åka ett underjordiskt "tåg" som gick till en annan byggnad där flyget gick ifrån. Det var läskigt för det var ingen som körde tåget utan det gick av sig själv.
Jag fick låna Philippas åksjukearmband till denna flygresan. Vi flög ca 10.45 ifrån London och var framme 22.05 i Entebbe i Uganda. (Det är 2 timmars tidsskillnad) Det tog ca 9 timmar att flyga och det var en superresa, egen tv i stolen framför, hade ett eget urval av filmer att välja bland, musik, tv-serier, ja en massa!
Uganda är två timmar före Sverige.
Vi fick våra bagage och ingens hade försvunnit som tur var. Sheba och hans kompisar (antar att dom är det) kom och hämtade oss på flygplatsen och körde oss till vårt vandrarhem "Backpackers" i Kampala.

Min första tanke när jag gick av planet var "KVAVT!". Det var fruktansvärt kvavt. Vi kom till vandrarhemmet och fick vårt rum, äckligt! Alla 14 i ett rum med våningssängar och myggnät. Det var varmt i rummet redan innan vi alla kommit in där. Jag trodde inte att jag skulle kunna sova på hela natten med det gick!

Spelhelg

Denna helgen ser jag verkligen fram emot! Även om det alltid är härligt med helg så ser jag fram emot denna lite extra.

Ikväll ska jag hem till Clara och där ska vi ha spelkväll med en del av Ugandagruppen. Det ska bli SÅ kul. Vi har inte träffats sedan i augusti så det var på tiden nu. Idag är det dessutom exakt 1 år sedan vi åkte till Uganda så man kan nästan säga att vi firar årsdagen med en spelkväll.
Imorgon ska jag och Kevin förmodligen till hans syster under dagen och hälsa på lillen som vi inte träffat på lite mer än två veckor nu. På kvällen ska vi hem till min syster och hennes kílle för att äta pizza och ha en spelkväll.

Det blir en spelhelg, men å andra sidan är det vad vi brukar göra varje helg när vi träffar Turkietgänget, så det är min helgsysselsättning kan man väl säga.
Jag lovar att ta med kameran ikväll för det ska bli många bilder och då lovar jag även att ladda upp de här innan helgen är över.

Nu ska jag hoppa in i duschen. Har powerwalkat med Emelie i 1,5 timme längs havet och ut till Laröd och svetten har lagt sig och nu fryser jag som bara den så en varm dusch väntar på mig!

Mina nya ångestdämpare

Här kommer mina senaste "träningsköp". Det är inte skitsnack att det blir roligare att träna med nya träningskläder. Det är så sant så. Börjar man tröttna på träningen så är ett hett tips att kanske köpa nya träningsbyxor eller ett nytt linne? Det hjälper mig nu när jag är tillbaka på Friskis igen.
Min motivation till träningen ligger just nu på noll och jag har ångest innan träning. Det känns skit att vara tillbaka, men jag får helt enkelt stå ut i 10 månader till, tills mitt kort gått ut. Tills dess får mina träningskläder hålla min motivation uppe!

Träningslinne från Inter Sport.

Träningströja från H&M. (Färgen gör sig inte alls på bild, den är mycket finare irl!)

Friskisångest

Var på Väla igår med Kevin och handlade ett träningslinne och en träningströja, lägger upp bilder på det senare. Kevin köpte en ny skidjacka, skidbyxor och mössa. Han ska till Branäs torsdag-söndag nästa vecka och åka snowboard så nu är han fullt utrustad, bara goggles som fattas.

Jag ska träna cirkelfys på Friskis kl 12 och har faktiskt ångest att behöva åka dit. Jag vill verkligen börja träna på Filborna istället, trivdes där så OTROLIGT bra. Och det är inte bra att känna ångest över att åka och träna för då är det lätt att man hoppar träningen av den anledningen. Mitt träningskort går inte ut förrän i oktober så jag måste verkligen fortsätta på Friskis ett bra tag till. Men när det har gått ut så går jag direkt över till Filborna utan att ens tveka, trots att det skiljer 2000 kr på årskorten om jag är student eller 1000 kr om jag inte är det, så är det ändå värt det.


Högskoleprovet

Jag har precis anmält mig till högskoleprovet och är därmed 350 kr fattigare.
Jag ser fram emot att göra ett mycket bättre resultat än föregående prov. Jag skäms så dåligt resultat jag fick. Kan avslöja att jag fick 0.4 och blundar man sig igenom provet är det räknat på att man får 0.2, så man kan nästan säga att jag blundade igenom halva mitt prov. Men så var inte fallet, jag kämpade som en liten räv för att få till åtminstone 0.8..
Den 2 april ger jag det ett nytt försök och hoppas på att nå 0.8 då istället!

PS. Fick nyss ett sms av pappa att han betalar provet till mig, jippi!


Humanity

Jag har äntligen beställt ett humanity armband. Tycker att 400 spänn för dessa armbanden är lite för mycket, men är man medlem på Campadre kan man nu köpa de till halva priset. TOPPEN, eller vad säger ni!?


Jag beställde detta i offwhite för min tanke är att använda det i sommar när solbrännan börjat komma och vad passar bättre då än detta? Ljust mot brun hud ligger högt på min gilla-lista.
Bli medlem på Campadre och fynda loss bland superbra erbjudanden. Denna kampanjen håller på till den 3 februari kl 8.00


Grande finale

Igår var det finalen av vår provvecka på Filborna arena. Jag har aldrig tränat så mycket och så intensivt i hela mitt liv. Det blev hela 20 träningspass en vecka. Det har varit extremt roligt och jag verkligen älskar att träna och röra på mig. Bland dessa 20 träningspass har det varit; Kettlebells, indoor walking, zumba, core, hot mojo, gym, body combat, aqua combat, vattengympa med redskap, vattengympa utan redskap, pilates och wumba. På gymmet har jag och Emmy sammanlagt cyklat 4 mil och jag börjar känna att mina ben börjar samla på sig mer och mer muskler och fastheten börjar ta form.

Jag är väldigt tävlingsinriktad och gör allt för att vinna. Denna veckan har jag varit den av oss tre som tränat flest pass. För mig spelade det ingen roll om jag hade tränat ett pass mindre än Emmy eller fem pass minre än Emelie, men nu i efterhand känner jag mig enormt stolt över att jag lyckats träna fler pass än de andra, just för att jag aldrig trodde att jag skulle göra det.

Jag har tränat dubbla pass på friskis en gång och då var jag helt slut hela dagen efter, men denna veckan var det bara i tisdags förra veckan som jag tränade ett pass. Annars har det varit dubbla eller trippla. Igår blev det till och med fyra pass. Zumba, core, indoor walking och kettlebells. Det var tufft kan jag säga, men allt handlar om viljan. Har man en vilja av stål, som jag har, så är det den som styr. Jag hade kunnat nöja mig med de tre första passen igår, men det var min vilja som tog mig igenom det sista passet.

Jag kunde inte låta bli måttbandet imorse, var tvungen att se om det hänt något. Och det ser positivt ut. Jag är snart framme vid mitt mål och jag har hela fyra månader kvar. Detta ser lovande ut.
Kom igen alla träningssugna där ute! Ta tag i det och efter några veckor kommer ni vara FAST i träningsträsket och älska det! Jag skulle aldrig kunna leva utan att träna, om jag ska vara ärlig. Det är en del av mig nu. Och just nu är träningen mitt liv och jag älskar att jag är fast där, det är så härligt!

RSS 2.0