Kinesiska muren

V.5 i challengen

Idag körde jag till Kinesiska muren efter skolan. Jag fick upp ögonen för mördarbacken efter lördagens Crossfitpass. Jag var pepp så in i helvete (ursäkta ordvalet, men kan inte beskriva det bättre) ska ni veta.

 
Ja, den heter till och med Kinesiska muren på riktigt. Trodde först det var ett påhitt som spridits.

Jag körde samma upplägg som i lördags.  Satte timern på 15 min och satte igång, så många rundor upp och ner jag bara hann med. Jag gick inte EN ENDA meter utan joggade hela tiden. Målet var att hålla samma tempo upp som ner och det gick väldigt bra! 4 ½ runda blev det. 4 spurter upp och ner och när jag var på min femte runda ringde timern när jag precis kommit till "toppen". Så 4 ½ blev det. Förbättring sedan sist!


Här är den! Man ser inte toppen på den.


Bilden tagen nästan från toppen. Tror ni kan ana hur långdragen den är.

Nu har jag en morot att bita i! Ska öka antalet rundor så mitt mål när challengen är slut är faktiskt att klara 5½ runda. Så en gång i veckan ska jag dit och springa och utöver det stoppa in MER kondition under veckorna. Nu är jag pepp på att få bättre kondition!

Crossfitpass

V.5 i challengen

Ps. I Crossfit använder man sig av lite andra termer för vissa övningar. Jag ska nu våga använda dessa, känner mig lite "Hej-jag-är-lite-coolare-om-jag-använder-ord-som-ingen-förstår". Men jag skriver inom parantes vad det betyder så ni som inte vet vad det är förstår vad jag menar!

I lördags var jag med Björn och Sara, mina fina Ugandavänner, på ett Crossfitpass i Pålsjö skog. Hade läst att det skulle bli en del löpning och även Kinesiska muren skulle det springas i. Lite ångest hade jag, men skam den som ger sig. Och jag visste ju att det skulle bli roligt!
Vi utgick från parkeringen och joggade 1 km som uppvärmning, efter den kilometern var vi framme vid Kinesiska muren. En långbrant backe på ca 250 m. Upp och ner AMRAP (as many rounds as possible) i 15 min. Det skulle väl inte bli allt för jobbigt tänkte jag. Men TJÌ fick jag. Jag hann med 4 varv, men gick ner 3 av varven. Fick ett fruktansvärt håll som inte gav med sig. Och jag gav mig inte jag heller, upp skulle jag fanimej inte gå, så där la jag på en extra växel och gick ner för att ladda om.

Efter detta gick vi upp till Pålsjös utegym där vi skulle köra ett tabatapass. 6 övningar i tabataform (jobba 20 sek/vila 10 sek x 8. Men vi körde bara 6). Grasshoppers (plankposition - stå på händer och tår, jobba med motsatt knä mot motsatt armbåge), dips, axelpress, burpees, squats (knäböj) och armhävningar. Vi arbetade i lag på ca 4-5 personer i varje lag (6 lag). Härligt med lite laganda och pepp!


Sara Tilling var också där och hon är flitig på att fota så jag lånar två bilder av henne. Här lyckades hon till och med få med mig, Björn och Sara på bilden.

Gänget färdigtränade!

Det var ett grymt roligt pass och helt underbart att variera träningen genom att stoppa in sådana här pass och dessutom få träna ute. Kan VARMT rekommendera er att testa. Det är gratis. Gilla CrossFit Helsingborg på Facebook så ser ni vilka pass ni kan välja bland där. Detta är nog det bästa jag gjort, TACK Sara för att du fått mig att börja träna Crossfit :)


Miniupdate


Godmorgon!

Lilleman har skött sig exemplariskt inatt! Äntligen har jag fått sova. Trots att han sov nästintill hela kvällen igår så har han inte jamat något under natten. Det går framåt :-)

Jag har inte så mycket att skriva just nu, händer inte så mycket mer i mitt liv än att jag pluggar, tränar, umgås med Jack och Kevin, hehe. Längtar tills jag slutat skolan idag, då ska jag köra till Kinesiska muren här i stan och springa backintervaller!


Plugg, träning och Jack = mitt liv

Jag har visst ganska bra självdiciplin! Började plugga vid kl 9 och tog bara småpauser på sammanlagt 45 min ungefär. Kl 13 var jag helt klar sen hade jag hela dagen framför mig. Så skönt att jag lyckades utan att skjuta upp det. Fick mail nu ikväll på vårt schema dom kommande 4 veckorna. Och jag har första provet på fredag. Dags att börja plugga!

Mamma kom vid kl 14 och hälsade på sitt barnbarn. Ja, han är ju vår son, vår lille kille! När mamma gick tog jag tag i dagens träning. Tanken var gymmet, men jag planerade om och körde ett tabatapass här hemma! Det blev följande:

* Utfall bakåt från soffkanten
* Grasshoppers (plankanposition på händer, jobba motsatt ben mot motsatt armbåge)
* Knäböj
* Planka på ett ben
* Assburner höger ben
* Assburner vänster ben
* Höftlyft med fötterna på liten boll

24 min träning. Imorgon tänkte jag köra till Pålsjö och springa backintervaller i Kinesiska muren. Vi sprang där i lördags på Crossfitpasset, som jag förövrigt glömt skriva om! Berättar om det imorgon.

Vår skatt!

Det var fullt upp här hemma igår. Vår nya familjemedlem får ALL vår tid. Äntligen känner han sig trygg! Tack vare svärmor. Jag är alldeles för mesig och har inte velat ta upp och mysa med honom när han bara jamat och velat gå iväg. Men det var lite tvång som behövdes. Nu är han riktigt gosig och älskar att bli klappad och slicka på ens fingrar.


Han ser väldigt sträng ut... Hans söta utseende blir allvarligare på bild har jag märkt. Men FIN är han!
Nu ska jag sätta igång och plugga! Måndagar och onsdagar är självstudiedagar och jag valde att plugga hemifrån istället för att gå till skolan idag. Detta för Jacks skull. Vi har lämnat honom i omgångar nu i helgen, men inte längre än ca 2 timmar åt gången. Idag ska jag en sväng till gymmet också så han får vara själv någon timme idag med.

Dag 1

Det blev ingen drömnatt direkt. Vi bäddade ner oss i vardagsrummet inatt tillsammans med Jack, för att han inte skulle bli orolig. Han har nämligen inte varit i sovrummet än. När Feliway'n försvann (den vara ca 5 timmar) från transportburen var han inte längre lugn där inne. Han jamade och jamade och jamade. Kl 6 imorse gav jag upp. Låg och lekte lite med honom med en fjädervippa och klappade honom. La in lite mat till honom i buren och han åt! Så lite mat har han fått i sig, tack och lov! Och kissat har han också gjort, två gånger!
Har inte lyckats få några speciellt bra bilder på honom. Vill inte fota för mycket nu när han inte är helt trygg här än.
Kevin fick honom till att röra sig lite imorse med hjälp av laserpekaren som han följde efter.

Nu har vi handlat Feliwayspray och sprayat i hela lägenheten men med fokus på soffan, klösstolpen, fällen vi tänkt han ska ligga på, kisselådan och vid matskålarna. Just nu ligger han bakom kuddarna i soffan och sover. Alltså ett framsteg. Han känner sig så pass trygg i soffan att han kan somna där. Sen att han ligger gömd bakom kuddarna är en annan femma, hehe.

Jack är hemma!

Nu har vi hämtat hem vår nya familjemedlem!

Som första gången vi skulle köra dit, körde vi såklart helt fel idag. Det tog 2 timmar istället för 1 timme och en kvart. Men kl 18.30 var vi framme i alla fall. Skrev på alla papper och Jeanette gick upp med transportburen till Jack så han fick bekanta sig med den. När vi sedan var klara hämtade hon ner honom. SÅÅÅ fin han är! Och så liten!
Bilresan hem gick super! Inte ett pip sa han på hela resan och vi körde rätt för en gångs skull.

Vi öppnade transportburen när vi kom hem, men han vill inte komma ut. Kevin tog upp honom i knät, men efter 1-2 minuter gick han in i buren igen. Jeanette sprutade Feliway i buren, det är ett "medel" som gör att katten blir trygg och lugn. Kan vara därför han dras till buren och inte vill gå ut...

Just nu ligger han och sover. Och jag börjar bli riktigt trött. Är bara så rädd att han inte hittar till maten och kisslådan om vi går och lägger oss innan han hinner utforska...

Den stora dagen

Äntligen är den 27 januari 2012 här!Vid kl 16 kör vi mot Kristianstad och hämtar hem vår Älskling. Idag blir vi kattmamma och kattpappa, jippi! Som jag har längtat efter denna dagen. Jag har haft ont i magen i flera dagar och varit precis sådär positivt nervös och uppspelt man är inför en resa.

Börjar skolan kl 9 och slutar redan 11.30 så jag bokade in mig på ett yogapass kl 12.10 och när jag kommer hem därifrån ska jag storstäda hela lägenheten och förbereda med kattkristallerna i hans kisselåda, ställa fram matskålar och fixa allmänt här hemma så här är fint tills han kommer hem :)

Gör en förändring IDAG

V.4 i challengen

SÅ JÄVLA motiverande Biggest Loser är! Hade jag haft kilo att gå ner hade jag utan tvekan tagit på mig träningskläderna och börjat träna framför tvn. ALLA kan göra en förändring IDAG. Idag kan vara början på ditt nya liv. Läste igår något som är så sant!
"Den som vill tvekar inte, den som tvekar vill inte". Exakt så är det. Vill du något tillräckligt mycket så tvekar du inte! Om du får erbjudande om en gratis resa till Thailand, tackar du nej då? Till 99,9% tackar du inte nej. Men varför vill folk inte leva ett hälsosamt liv och ge sin kropp det bästa? För mig är det obegripligt. Jag förstår det inte.Jag hoppade Crossfitpasset. Fegisen tog över totalt! Det blev ett tabatapass här hemma istället.

* Uthopp
* Armhävningar
* Utfall bakåt med fot på soffan (Video)
* Plankan på ett ben och armbågar, byter ben varje intervall
* Höftlyft
* Sidoplanka med rotation

24 minuter träning totalt!

Allvaret börjar


Röhnisch träningstrosorna jag köpte härom veckan. Rekommenderar varmt för er som också stör er på trosor som åker in i rumpan vid träning!

Slutade kl 14 idag. Vi har smygbörjat med undervisning nu. Slut på softandet nu! Idag gick vi igenom hygien inom vården, ergonomi och lyftteknik. Känner mig helt grön på detta. Många i klassen har jobbat/jobbar inom vården så dom vet ganska mycket. Jag som inte vet ett jota känner mig så dum! Men jag skäms inte, jag frågar när jag inte förstår. Alla kurser vi läser nu har jag böcker till då böckerna mamma hade som är 10 år gamla, fortfarande var giltiga! Bara en bok jag måste ha ganska akut. Folkhälsokunskap som jag valt att lägga till. Den har jag lagt bud på på Tradera så den hoppas jag att jag kammar hem!

Ikväll blir det ett Crossfitpass till! Björn kommer förmodligen inte och min trygghet drogs genast bort. Men inte ska väl jag hoppa över passet bara för att jag blir tvingad att gå själv nu? Nej någon måtta får det vara. Nu ska här övervinnas rädslor! Jag SKA iväg på passet trots att jag inte känner en enda själ. Kommer ju kännas så bra efteråt. Och idag är det favorit programmet på tv - Biggest Loser Sverige! Min ena träningsgud är ju en av tränarna där så det gör det hela ännu bättre! 

Tabataintervaller

v.4 i challengen

Idag blev det ett tabtapass här hemma. Tanken var ben på gymmet, men för variationens skull blev det tabata istället och det kan jag ju lika gärna köra hemma. För er som inte vet vad tabata är så är det intervaller 20/10 x8. Man jobbar 20 sek, vilar 10 och upprepar detta 8 gånger. Det blir totalt 4 min effektiv träning per övning. Dessa intervaller kan man köra både på löpband, med egen kroppsvikt och med hantlar eller vad man nu vill. Mitt pass idag såg ut som följande:

* Bob Harpers ass burner (höger ben)
* Bob Harpers ass burner (vänster ben)
* Benlyft med 2 kg fotledsvikt (höger ben)
* Benlyft med 2 kg fotledsvikt (vänster ben)
* Utfall bakåt, vartannat ben varannan intervall
* Knäböj med raka armar

Detta blev totalt 24 minuter effektiv träning!


Redo för tabata med världens morgonfrilla!


Resultat av besök på Löplabbet

Såja, nu har jag äntligen varit på Löplabbet och fått en del klarhet i alla mina frågetecken.

Jag tog för några månader sedan kontakt med marathonlöparen Kenth och vi har nu mailat en del och han gav mig i uppgift att gå till Runners Store (har lagt ner i Helsingborg, därför blev det Löplabbet) i förra veckan. Men jag fick aldrg tummen ur röven. Idag gjorde jag som sagt det.

Jag fick reda på att mina nuvarande inomhus och utomhusträningskor är helt fel sko för min fot.

Inomhusskor till vänster och utomhusskor till höger.

Jag har en ganska kraftig pronation. Vilket innebär att mina fötter rullar för mycket inåt i löpsteget.


Så här ser det ut när man överpronerar.


Och så här ser ett normalt pronationsmönster ut. (Bilder lånade härifrån)

Jag måste därför ha en löparsko som ger rätt stöd. Just nu har jag neutrala skor och detta kan vara orsaken till att jag får ont vid löpning och jogging. Jag testade bland annat ett par Adidas Supernova Sequence 4 och dom kändes helt underbart bra! Det är en väldigt stabil sko och ger bra stöd i både valvet och över hälen. Satt som en smäck på foten och gav mitt höga fotvalv stöd.

Jag som älskar färgglada löparskor, gärna rosa, är väl inte så förtjust i skons utseende. Men nu skiter jag fullständigt i hur den ser ut, så länge jag kan springa och jogga utan smärtor i ryggen! Så med största sannolikhet köper jag dessa i dagarna. 1400:- går dom på. Mycket pengar och det svider... Men vad gör man?

Löplabbet


Sanna ord!

Hej i lunchen!
Slutade skolan redan 11.40 idag. Så skönt! Och imorgon börjar vi 12.30 så det betyder tid för träning innan skolan. Jag håller på att leta kurslitteratur för fullt på blocket. Har hittat några och väntar bara på svar om dom finns kvar. Håller tummarna hårt.

Lunchen är uppäten. Det blev rester från igår - chili con carne. Med en STOR riven morot till. Och två knäckemackor med kalkon på. Nu är jag mätt och redo för ett ärende som hänger som en sten över mina axlar. Jag måste ta mig ner till Löplabbet i stan. Har skjutit upp det alldeles för länge nu så NU tar jag tag i det så jag kan släppa det och gå vidare och få rätsida på min smärta i ryggen. Idag har den besökt mig igen. I skolan. Har haft så ont. Tror det är att jag sitter så mycket numera och dessutom på stenhårda stolar.

När jag kommer hem kör jag ett tabatapass här hemma. Inget gym idag. Där är totalkaos just nu. Det råder provvecka och igår var där säkert 150 pers på gymmet, vanligtvis tränar jag när där är ca 20 kanske. Så ni förstår att det var som en stor myrstack. Gillas inte alls! Så hemmaträning får det bli idag.

Mat och dagens överkroppspass

V.4 i challengen

Idag går vi in i vecka 4 i challengen och det känns super änsålänge. Att ha kolhydratfritt efter lunch känns nu naturligt. I början var det tufft, men nu har jag vant mig och jag som älskar sallad äter gärna det till alla mina middagar. Luncherna går det desto sämre med. Det är en stor omställning att ha börjat skolan och planera för två mellanmål och en lunch utanför hemmet. Så idag blev det en usel lunch. 3 knäckemackor med ost och tomat på och en stor morot till det. Jag skäms. Inget protein så långt ögat kan nå... Jo ostskivorna, men hur mycket är det?! Alldels för lite.
Till middag blev det i alla fall det här:

Chili con carne med sallad med massor av olivolja på. Ja nu ska jag äta mycket olja på salladen för jag vill inte tappa mer i vikt. Har gått ner 1,5 kg sedan utmaningen började den 2 januari. Jag som vill gå upp i muskelmassa och därmed öka i vikt blir absolut inte glad av ett minus på vågen. Äta större portioner kan jag inte och mellanmål äter jag. Så jag lägger till lite kaloririka livsmedel till det jag redan äter och hoppas på bättre resultat.

Vi (ja, Kevin har provvecka på Filborna nu) kom hem från gymmet för någon timme sedan efter ett härligt pass. För min del blev det följande.

* Stångrodd
* Axelpress

* Hantelrodd
* Bicepscurl

* Skidåkaren
* Tricepspress med rep

* Superset för bålen

* Bröstpress i cc
* Bamsen i cc

Och plankor som avslutning. Armbågarna på en bosu och lyfter ett ben i taget och håller och sedan byter.

Ringorm!?

Upptäckte något läskigt vid revbenen fast på ryggen imorse...Gick in på internet och sökte och det ser ut som jag fått ringorm... Mitt från ingenstans har denna dykit upp verkar det som. Lika stor som en 50-öring ungefär. Det står att det smittar från djur till människor. Men jag har ju inte varit i kontakt med något djur på ett tag och verkligen inte haft min rygg mot något djur? Jaja. Ska väl inte analysera i detta. Jag låter det vara några dagar, sålänge det inte blir värre så håller jag mig borta från läkaren. Det kliar inte och känns inte så jag avvaktar.


Mitt första Crossfitpass

V.3 i challengen


Härligt väder från insidan. Mindre roligt att träna i. Men vad är det man säger: Det finns inget dåligt väder - bara dåliga kläder!

Har nu duschat och tryckt ner en halv burk kesella och en halv banan efter att ha kört mitt första Crossfit pass! Det tog emot imorse när det snöade och var slaskigt när jag vaknade kl 8. Men skam den som ger sig. Dessutom har jag dragit in Björn i det hela, så jag kunde ju inte bara backa ur ;-) Kevin är för lat för att hänga med mig på sånt här, men Björn (Ugandavännen) har jag lyckats få igång rejält så han hänger glatt på!

Crossfit var verkligen min typ av träning. Kort och intensivt. Totalt blev det 60 min med uppvärmning, genomgång av knäböjs-teknik, själva passet och nedvärvning. Dagens pass såg ut som följande (man jobbade 2 och 2 och avståndet är ungefärligt beräknat):

* Bära kamrat 20 m
* Burpee long jump 10 m
* Skottkärra 10 m
* Burpee long jump 10 m

Så många varv som möjligt under 20 min! Burpee long jump är en först en burpee och sedan ett stort grodhopp. SKITJOBBIGT var det och det är vid sådana här tillfällen jag inser att jag behöver bättre kondition. Jogga en längre sträcka har jag inga problem med, men hålla hög intensitet mer än 5 min måste jag träna på! Mer snabba intervaller ska jag trycka in. Ska köra en tabataintervall på löpbandet inför varje styrkepass. Ska inte köra mer då jag bara går ner i vikt nu. Får stoppa konditionsträningen lite.

PS. Härligaste Sara var självklart med idag (det är hon som fått mig att få upp ögonen för Crossfit)! Hon, Lovisa och Olga är anledningen till att jag håller motivationen uppe! Så kul att ses i verkligheten efter att ha "pratat" mycket över internet. Gå in hos henne och hämta inspiration, DUKTIGARE och mer målmedveten människa finns nog inte!

Nya jeans!

Idag var vi på Väla igen. Denna gång för att luncha med min syster, hennes kille och Linnéa (hans barn sedan tidigare). Men självklart var vi tvungna att ta en runda och titta i affärer också. Och jag som upptäckte i veckan att ALLA mina jeans utom ett par svarta är för stora. Mina fina Lee och Tiger jeans jag köpte i våras och somras sitter som säckar. Ser ut som jag har bajsat på mig i rumpan. Dom hänger och sitter allmänt dålig. Känns riktigt trist. Nu när det fortfarande är rea i flera butiker tänkte jag att jag kunde ge mig ut på jakt efter ett par nya.

Solo som är favoritbutiken när det gäller jeans hade än en gång ett par som satt som en smäck och dessutom var på halva priset! 600 spänn gav jag för dom. Lite för långa i benen dock, men det fanns inte 32 som jag brukar ha i längd så jag tog dessa i 34 ändå. Mina första ljusare jeans. Har alltid bara haft mörka eller svarta förut. Men nu ville jag testa något nytt, hoppas jag kommer trivas lika bra som jag gör i mörka. Sådär sitter dom! Ska vika upp benen lite. Har aldrig jeans raka som dom är, viker oftast alltid upp så det blir lite "chinos-uppvikning".


The Body Shop

Var ju på The Body Shop igår på make-up rådgivning. Utnyttjade en gratischeck som jag fick när jag blev medlem där i oktober. Jag har redan uppdaterat mitt smink med bland annat Bare minarals och Clinique så jag känner inte att jag behöver köpa speciellt mycket nytt. Men en BRA mascara är ett måste. Har ännu inte hittat någon jag trivs med, mina fransar klumpar. Men den hon använde på mig igår var super så den köpte jag utan att tveka!


195 kr och ger inga klumpar!

Solpuder + borste och ögonbryns-"ifyllare" är nästa sak på listan. Men bra smink är varken billigt eller roligt att köpa så jag köper lite i taget. Men en ny handtvål var ett måste. Köpte en tvål från Savon de marseille för några månader sedan och var supernöjd med den. Dock känner jag inte att jag har 130 kr att lägga på en tvål just nu, så jag passade på att köpa en shower gel från Body Shop som var på rea. Bara att trycka i den i tvålpumpen ju.
 


Den luktar helt underbart! Har samma doft i body butter och får inte nog. Luktar lite jul, och julfantast som jag är och fortfarande har ångest för att julen är över så älskar jag dessa dofter ännu mer! Lite julfeeling i januari, hehe. Flaskan är jäkligt snygg också så det känns lite trist att trycka ur tvålen ur den... 50 spänn kostade den istället för 85 om jag inte minns fel. Helt överkomligt pris!

26 min och 50 sek planka

V.3 i challengen

PUH! Blev nyss klar med den sista av 10 maxade plankor idag. Har slått nytt plankrekord idag också! 4 min och 10 sek i sträck är mitt rekord nu. Total tid på dagens 10 plankor blev 26 min och 50 sek! Är nöjd med min prestation. Fyfan vad det känns i magen nu kan jag säga. Träningsvärk imorgon misstänker jag. Men gött var det!

T.G.I.F

Sitter och kollar igenom alla gamla bilder. Hittade en bild från min brordotters dop, 2,5 år sedan.

Stolt fadder och faster!

Vaknade med smärtor i ryggen och illamående så jag stannade hemma idag. Ledig igår och sjukanmäld idag. Långhelg med andra ord. Men det var bara en kort dag idag, tror vi skulle gå till kl 11, så jag missar inget speciellt. Men självklart mår jag bra nu. Typsikt. Ska med mamma till Väla kl 14. Jag har en inbokad make-up rådgivning på Body Shop kl 16. Fick en gratischeck som går ut nu i januari så det är lika bra att passa på så att den inte brinner inne.
Måste försöka hitta nya träningstights. Råkade ju ha mina nya på militaryfitness-passet i onsdags så dom är kroniskt smutsiga nu trots tvätt... Tråkigt! Ska även inom Grizzly (djuraffär) och kolla om dom har en vit ModKat eller kan beställa in. Annars får vi göra en beställning på nätet.

Idag är det bara en vecka kvar tills vi hämtar vår lille son! Ska bli SÅ kul. Vi har redan förberett lite här hemma. Bland annat har han fått en plats bredvid soffan (han får vara i soffan också), som han kan ha alldeles för sig själv.

Fredag: 10 omgångar maxad planka

V.3 i challengen

Idag har vi fått i uppgift av Lovisa att göra plankan i 10 omgångar under dagen. Stå så länge vi orkar varje gång och sedan räkna ut den totala tiden. Det blir nog den jobbigaste uppgiften hitills. Men jag har gjort 2 plankor hitills och förväntar mig bättre tider av dom kommande 8. Jag har så lätt att ge upp för tidigt. När kroppen inte längre orkar, ja då slutar jag. Psyket måste ta över när kroppen inte längre orkar. Lite bättre gick det på den andra plankan, men bättre kan jag! Jag ska få en sjujäkla bra tid!
Utmana om ni vill! Ni lär inte ångra er, hehe.


Helkroppsstyrka

V.3 i challengen

Igår var tanken att mitt enda träningspass skulle vara yogan/stretchingen. Men när Kevin kom hem sa han att han skulle till Filborna. Han skulle starta en provvecka, som man har möjlighet att göra gratis nu. Självklart hängde jag på och det blev ett styrkepass för hela kroppen.

Uppvärmning:
* 4 min jogg 11 km/h.
* Tabataintervall på löpband (20 sek jobba/10 sek vila x8) på 16,5 km/h.

Styrka
* Utfall bakåt
* Bicepscurl med hantlar (9 kg)
* Knäböj med hopp

* Marklyft med kettlebell (24 kg)
* Bred stångrodd (17,5 kg)

* Skidåkaren
* Tricepspress (Video på superetet, här)

* Stepup på bänk
* Benlyft
* Bicepscurl med hantlar (10 kg)

Det var ett tufft pass kan jag säga. Träningsvärken i baksida lår från militaryfitness-passet kom ordentligt när jag började med utfall bakåt. Idag är det ännu värre och jag fasar för att gå ner för trapporna...

Välkommen till oss!Nu är vi äntligen klara i hallen! Det är bara Jacks kisselåda som ska på plats. Annars är det helt klart. Så skönt. Och både jag och Kevin är nöjda. Vad ska jag nu fixa med? Sovrummet är nästa projekt. Sängkappa, fler kuddar, sängbord m.m. Men det får vänta. Nu är fokus - SPARA pengar!

Yoga och stretch

V.3 i challengen

Har precis avverkat 40 minuters yoga/stretching här hemma! Gud vad skönt det var! Tända ljus i hela vardagsrummet och yogamusik ur högtalarna. Nästan lika härlig stämning som på hot yogan. Halva passet la jag fokus på stretching av baksida/insida lårmuskler. Jag töjde och töjde och äntligen har nästan all stelhet släppt.


Så här såg det ut innan jag började. Jag sträcker mig allt vad jag kan mot golvet med sträckta ben.

Så här såg det ut efter. Stoooort framsteg. Men ont gjorde det.

Att sitta på sittbenen och sätta ihop fötterna mot varandra så att knäna pekar rakt ut och benen ligger i mattan, har aldrig varit några problem för mig. Men idag avancerade jag lite.


Den sved, men efter ett tag kom jag djupare och djupare in i positionen.


Detta har heller aldrig gått förut. Jag är alltid ca 1 dm från att nå tårna. Men efter töjning gick det så här bra!

Yogaövningarna jag körde satte jag ihop själv med inspiration från dom pass jag gått på på Filborna. Solhälsningar och krigaren i alla olika former blev det mest av.

Zinkhus"Råkade" springa på detta fantastiska zinkhus igår på Village. Husgalning som jag är kunde jag självklart inte låta bli. Ringde hem till Kevin för att checka av. Han är nämligen måttligt trött på dessa hus nu... Men visst fick jag köpa det, på ett villkor - att jag tar bort det andra vi har i hallen. Lätt. Hittar ett nytt ställe åt det istället, haha.

Militaryfitness-passet

V.3 i challengen

var GRYMT! Skitkul rent ut sagt. Jobbigt så in i satan också. Självklart regnade det under hela träningstimmen och att göra armhävningar, plankor osv på grus i regn med icke vattentäta vantar var ju sådär. Men det gick det också!

Ledaren var en f.d polis som även jobbat inom militären. Vi var 10 st som var peppade till tusen och alla kämpade på otroligt bra! Passet innehöll en del jogging och löpning (kortare sträckor). INGEN vila under passet, endast aktiv vila i form av plankan och bordet. Det blev mycket armhävningar, en del jumping jacks, mountainclimbers, dips och sammarbetsövningar från HELL.

På vägen tillbaka till ursprungsplatsen joggade vi, mitt i joggen skrek ledaren "skydd", då skulle vi lägga oss på marken, sedan upp igen. Han kunde skrika "5 armhävningar", då var det bara att avbryta joggen och köra på. Men ibland var det inte det antalet han sa, utan att ökade under tiden. Så man visste aldrig vad som skulle dyka upp. Så psyket var påkopplat hela tiden när orken tog slut!

Med andra ord, det var GRYMT kul och grymt jobbigt. Men jag älskar att träna under ledning av någon. Jag ger så mycket mer då! Jag kommer absolut testa detta fler gånger, funderar även på att utbilda mig till instruktör inom det... Ska bara bli mer vältränad och muskulös först, hehe.Så här såg mina ben ut när jag kom hem, rumpan var också blöt kan jag lova. Fick sitta på en handduk i bilen på väg hem för att inte smutsa ner sätet ;-)

Militaryfitness

V.3 i challengenNu sitter jag och laddar upp inför ett Militaryfitness-pass. Ska bli såå spännande! Var och handlade ett pannband och ett par vantar idag, för att klara av dagens träning och så även Crossfit-passet på söndag. Tänkte först handla en mössa, men då jag alltid har totte eller uppsatt hår när jag är ute och springer fick det bli ett pannband från Peak Performance. Snyggt och riktigt skön kvalitet, så det ska nog värma bra nu i kylan.

Passade även på att köpa ett paket med träningstrosor på Team Sportia på Väla som har 20% på alla ordinarie priser (och 10% extra rabatt på rean). Så två på träningstrosor från Röhnisch för 148 kr istället för 179 kr. Perfekt! Nu slipper jag handtvätta mina nuvarande (2 st) efter varje träning. Slänger upp bilder på allt imorgon när det är dagsljus, så det blir bra bilder!

FavoritenDetta är nya favoriten! Ekologiskt jordnötssmör på en naturell riskaka. Perfekt sätt att få i sig det otroligt bra fettet från jordnötssmöret. Detta och kesella med bär är storfavoriterna! Kesella äter jag varje dag. Förstår inte hur man klarar sig utan det. Fett har jag varit dålig på att få i mig, men med detta hemma är det inte svårt längre. Ett tips till er som gillar jordnötssmör och dessutom vill vara nyttiga. Köp detta! INTE Skippys eller vad det heter för det är rena rama fällan.

Sharm el Sheikh nästa?


Bild från Egypten, september 2011

Pratade resor med en från klassen idag. Han berättade att han varit i Sharm el Sheikh för ett år sedan och endast betalat 3700:- per person för All inclusive, 4 stjärnigt hotell, transfer, mat på planet, gratis åkturer med minibuss till och från olika rev. Jag blev helt paff och berättade direkt för Kevin när jag kom hem!

Vi har en planerad Thailandresa om ca 2 år som vi ska åka iväg på tillsammans med svärmor, svärfar, Kevins bror och hans tjej, vet inte om ännu fler ska med. Men vi blir det i alla fall. Vi ska vara där i 3-4 veckor. Så planen har varit att detta blir vår nästa resa då vi måste spara ihop 20 000-30 000 var. Men efter att fått veta att man kan åka så BILLIGT till Sharm el Sheikh (där dom har världens näst bästa rev att snorkla/dyka i) så blir det nog en sista minuten dit. Men inte förrän antingen senare i år eller nästa år.

Någon som har varit där?
Vi åker dit på grund av snorklingen och dykningen (om nu Kevin vill ta cert) då Kevin är GALEN i vattenlivet. Jag kan ju säga som så att jag fick stå ut med många timmars "fisk-snack" i Egypten. Herrejesus vad han babblade och visade bilder på alla fiskar han sett. Jag åker för solandet och badandet. Självklart vill jag snorkla jag med, men inte i timtals varenda dag, så jag är mer ute efter sola och läsa bok. Avkopplingssemester med andra ord!

TrädDetta kom Kevin äntligen hem med igår. Vi har länge spekulerat i hur vi ska få tag på två trädstammar med lite grenar. Som tur var höggs det ner träd vid bygget där Kevin jobbar så han sågade till och skalade av barken från stammarna och nu står dom här hemma på tork. Nu undrar ni säkert vad vi har för sjuka idéer, kan ni gissa vad vi ska göra?!

Segt och svettigt


Ett armband jag mer än gärna hade haft! Så fint!

Det går jättebra i skolan och jag är pepp på att börja plugga. Det är lite segt nu under dom tre första veckorna, men samtidigt det är skönt. En lugn start så man kommer in i rutiner är nog precis vad jag behöver. Änsålänge "hinner" (läs orkar) jag med min träning också. Det är jobbigare än vad det varit innan, men jag tar mig tiden för jag vet att jag behöver det och man ångrar ju aldrig ett träningspass.

Imorgon blir det nog en tur till Väla efter skolan. Jag måste köpa mig en löparmössa. Den jag har just nu sticks som bara den och jag ser inte riktigt klok ut! Löpartröja hade jag också behövt. Springer just nu i en underställströja och en vanlig långärmad och sen löparjacka utanpå. Men kläderna är genomvåta när jag kommer hem... Ska ta en titt på Sportamore och hoppas hitta något där! Där är ju fraktfritt och det är ett STORT plus, tycker jag.

Dagens uppdrag: 7 km

V.3 i utmaningen

Förlåt för dålig uppdatering! Det är så mycket just nu. Det är en rejäl omställning att ha börjat skolan igen. All min tid är ju som bortblåst. Idag var jag hemma vid 14.30 och tog en liten bloggrunda och åt en banan sedan prioriterade träning på direkten!
Vi får dagligen uppdrag i gruppen på facebook (Lofsans challenge) och dagens var att göra något man aldrig gjort förut eller gjorde för mycket länge sedan. Jag klädde på mig varmt och gav mig ut på en joggingrunda. 7 km blev det. Jag har en gång förut joggat 7 km, på löpband. Då fick jag sämre tid (46,5 min) än nu när jag sprang utomhus där det både var plant och backigt, visserligen var det nästan ett år sedan och hade inte alls samma kondition som jag har nu. Det bästa med denna rundan var att jag kände att jag konditionsmässigt hade kunnat springa fortare och längre, men ryggen började göra ont rejält efter 4 km så jag vågade inte öka. Dessutom kändes benen tunga dom sista kilometrarna. Men pulsmässigt låg jag jämnt och jag vet att jag hade klarat av en högre hastighet om det inte vore för ryggsmärtan. Och det känns super! Men mitt fokus just nu ligger på att kunna jogga en mil utan att få ont. För att nå dit ska jag stoppa in två pass i veckan där jag springer, en längre distans och en kortare. Och sedan den vanliga styrke- och yogaträningen utöver det!

Hallen

Här får ni en sneak-a-peak på hur det blev i hallen efter att vi köpt en Bestå-låda till.Det blev mycket bättre och Jack kommer vara lite mer skymd när han utför sina behov..

Joggingtur

V.3 i challengen

Igår tog jag mig ut på en löptur. Ja det var tänkt så i alla fall. Efter 1,5 km fick jag ont i ryggen och smärtan höll i sig tills jag var hemma, ca 4 km senare. Av den anledningen kan man nog kalla det för en slö joggingtur.Huvudsaken var att jag inte stannade när smärtan kom, utan jag joggade hela vägen. Vet dock inte om det är bra att ignorera smärtan och bara köra på? Jag har mailkontakt med "Löpar-Kenth" som hjälper mig så gott han kan med att reda ut varför jag får ont i ryggen när jag springer. Antagligen beror det på mina skor. Han är marathon-löpare och springer på grymma tider så han vet vad han snackar om.

Idag blir det intervaller och ett ök-styrkepass (överkropp) efter skolan. Denna veckan kommer bli riktigt rolig. Ska testa två nya grejer, military fitness på onsdagkväll och crossfit på söndag. Ska bli himla roligt! Björn (en av killarna som jag var i Uganda med) har dragit med mig på military fitness och jag har dragit med honom på crossfit! Så får det bli när man har en sambo som inte är intresserad av träning ;-). Björn har jag i alla fall lyckats få in på träningsbanan, han är f.d gymnast och har varit i grym form så han hänger på denna 10-veckors challengen. Vi peppar och ska börja träna tillsammans. Lite intervaller i Pålsjö och sådant ska det bli!

Inspiration

Har kommit in i ett härligt flow. Inspiration, inspiration, inspiration! Delar med mig till er. Dom där naturmaterialen är nog min nya favorit. Gud så snyggt det är. Stjärnan av pinnar här på första bilden är ju ursnygg. Kanske ska man ge sig på att göra något liknande?

Naturmaterial, nya grejen!

Jag och Kevin diskuterade inredning tidigare idag. Jag har länge varit lite trött på det mörka vi har i vardagsrummet (valnöt). Tidigare ville jag ha vitt och grått och lite shabby chic-inspirerat men Kevin totalprotesterade. Jag har vant mig vid tanken på det bruna och har lagt ner den gråa hysterin jag hade innan (ville bara ha vitt och grått och gärna lite silver inslag på lyktor m.m, inget annat). Men nu har jag börjat gilla linne-textilier, naturmaterial (främst dom där trälådorna, denna nedan är ju bara för snygg) och vill gärna blanda det med vitt. Eftersom vi har mycket brunt här hemma och Kevin vill ha det så, så har jag tänkt om och kan faktiskt tänka mig att köra på det brun, vit, beiga istället. Med lite naturmaterial som inslag och även lite vitt shabby chic-aktigt. Gärna lite betong och zink i inredningen också. Mums! Så jäkla snyggt! Men dom två sista materialen får bli i nästa lägenhet.

Det var en sån här trälåda jag var ute efter från början. Tycker dom är SÅ snygga.
Allra helst hade både jag och Kevin velat ha en tegelvägg här hemma. Inte en vanlig tegelvägg (som hustegel) utan mer åt detta hållet som det är på husväggen här nere:Eller egentligen mer åt detta hållet. Älskar verkligen schiffer och det där ojämna som gör att bitarna sticker ut lite är pricken över i:et:

 

Så snyggt. Längtar tills vi hittar vår vindsvåning med takbjälkar och brädgolv. DÄR ska en tegelvägg upp och jag kommer gå bananas på all inredning. Inredningen är precis som träningen, något jag brinner för och älskar! 

Projekt: FIXAJa, ni ser nog att vi hållt på att fixa här hemma idag. Därav ingen uppdatering. Herregud som vi hållt på. Kl 10 började (och slutade vid 18 tiden) vi med att köra till Byggmax och handla fler kabelkanaler. Sen hem och skapa kaos. Kevin har kämpat med att få in alla sladdar i hela vardagsrummet så att ingen är synlig. Det är nästintill klart, grovjobbet är klart, men han får fortsätta imorgon för att få rätt på resten. 

Och värre blev det. Jag började rota i hallen (vilket resulterade i att det blev kaos i sovrummet och köket också av alla grejer). Tömde byrån och gick ner och slängde den. SJÄLV. Tog lite i taget så totalt gick jag nog 7-8 rundor upp och ner. 3 våningar upp bor vi, ska jag tillägga. Så det blev en del, men ut kom skitet i alla fall. Sämsta jäkla byrå är Malm från IKEA. Dom är super sålänge dom står på ett och samma ställe, men en flytt klarar dom inte av. Sedan monterade jag upp den nya. Det blev en vit bestå-hylla med vit dörr. Det ser förjävligt ut. Den är endast 60 cm bred och byrån var 80 cm. Det blev större skillnad än vad jag trodde. Så imorgon åker vi till Ikea och handlar en bestå till, fast en låda istället för hylla. Det blir inte som jag först tänkt mig, utan vi har kommit på en ny lösning för vi ska ha Jacks kisselåda i hallen (den får inte plats på toaletten) och det förstör min tidigare idé. Det låter rörigt men jag ska försöka förklara för er!Så här såg det ut precis innan jag slängde ner byrån i soprummet. Där det inte står något i hörnan till vänster ska vi ha Jacks kisselåda (enda stället i lägenheten där den får plats (ModKat'en). Väggen är 133 cm lång. Av den anledningen kunde vi inte köpa en hylla från Bestå-serien (60 cm bred) och en fyrkantig "låda" från Bestå (60 cm bred). Då är vi uppe i 120 cm och kisselådan är 40 cm bred. Så det gick inte. Därför köpte vi bara hyllan, men efter att ha monterat upp den såg det alldeles för fjuttigt ut. Kolla själva:Hade satt in alla hyllor, organiserat och satt upp dörren när jag börjar vicka på hyllan och inser att den fortfarande är vinglig (trodde den skulle bli stabilare med hyllorna inuti) så vi har monterat upp och ner den TRE gånger. Vi har plockat isär den, spänt skruvar extra hårt, satt ihop den igen och alla gånger har den varit vinglig så efter tredje gången blev jag så förbannad att jag inte orkade organisera en gång till så jag slängde bara in alla saker i hyllan för att få golvet fritt. Imorgon får vi ta nya tag.

Hyllan är 128 cm hög och 60 cm bred och tanken jag hade var att ha en fyrkantig Bestå bredvid (egentligen på högra sidan om hyllan, så att hyllan står längst in i vänstra hörnet) som är 64 cm hög. Och ha en fårfäll eller något sånt på den så att man kan sitta där om man vill. Som på bilden här nedan:

 
Men eftersom vi måste ha Jacks kisselåda på denna väggen (i hörnan) så kom kevin på en idé att köpa en bestå låda som är mindre (38 cm hög) och lösa det på följande vis:Alltså fästa den i väggen så att den är i samma höjd som hyllan för då får hans kisselåda plats där under. Så imorgon ska vi köpa den lilla lådan så får vi hoppas på att det blir snyggare än vad det är nu. Önskar SÅ att vi hade större lägenhet vid sådana här tillfällen... Men man får lösa det på bästa sätt på ynka 50 kvm.

Där fick ni en hel uppsats om vårt hall-problem! Hoppas någon förstår hur jag menar. I huvudet har jag alltid detaljerat exakt hur jag vill ha det, men att få ner det i text eller på bild är jag urkass på.

Älskade trälådaJag var hemma hos mamma igår och åt middag, pratade och tog en runda på vinden för att leta efter skolböcker. Hon läste (fast hon hoppade av efter tre veckor pga felval) nämligen samma utbildning som jag gör nu, fast för 10 år sedan. Vi hittade böckerna så har jag tur är dessa godkända att ha även nu och då slipper jag litteraturkostnaden för dom första kurserna vi ska läsa.

Jag hittade även denna trälåda bland alla lådor på vinden. Jag blev helt till mig då jag letat efter en liknande trälåda väldigt länge, men dom flesta jag hittat har kostat 400-500 kr (!). Mamma berättade att detta var morfars gamla låda. Han har jobbat på vin och spritcentralen där lådan kommer ifrån. Snäll som mamma är så fick jag lådan (ja den gör ju ingen nytta på en vind) och tänkte måla den vit.

Det första Kevin säger när han ser den "Vad är nu det för skit? Vi ska inte ha nån sån låda". Men jag ska försöka övertala honom...

Kesellatips!Ett hett tips! Blanda dessa bären med lättkesella och tillsätt lite vaniljPULVER. Inte vaniljsocker. Vaniljpulvret hittar ni på bakavdelningen i en liten burk. Den kostar drygt 35 kr, men man behöver inte alls mycket för att det ska ge smak. Dessutom innehåller den inget socker och inga kalorier!

Gårdagens överkroppspass

V.2 i challengen

Benpasset i onsdags har gett extrem träningsvärk. Igår var det illa men idag är det fan snäppet värre. Så det blev överkropp igår såklart. Passet såg ut som följande

Uppvärmning: 5 min på crossen

* Kettlebellswings (20 kg)
* Marklyft med kettlebell (24 kg)
* Bicepscurl med hantlar (9 kg)

* Bröstpress i cablecross
* Bamsen i cablecross

* Stångrodd
* Axelpress med stång
* Bicepscurl med stång
* Plankan 1 min

Bicepsen fick sitt kan jag ju säga! Ett ROLIGT pass så testa gärna! Om ni inte vet vad bröstpress och bamsen i cc är för något kan ni se det HÄR.

Här har ni en tuff variant av sidoplankan, testa den om ni inte redan gjort!

Gårdagens benpass

V.2 i challengen

Igår hade jag fullt upp så jag hann faktiskt inte med bloggen! Det blev ett styrkepass efter skolan igår. Testade även intervaller igen efter att ha avstått från all konditionsträning (utom uppvärmning) i 8 veckor pga halsen. Det var INTE roligt kan jag säga. Har tappat extremt mycket kondition på dessa veckorna, usch. Följande träning blev det igår:

Uppvärmning: 5 min jogg 10,5 km/h.

Intervaller: 30 sek x 5 (30 sek vila mellan varje), startade på 16 km/h och höjde 0,5 efter varje, men körde dom tre sista intervallerna på 17 km/h.

* Marklyft med kettlebell 24 kg
* Step-up med axelpress/biceps (axelpress på ena benet och biceps på det andra)

* Utfall framåt med fot på BOSU
* Tricepspress med hantel 12,5 kg
* Knäböj med hopp

* Utfall bakåt
* 1 min planka

Det var gårdagens pass. Tanken var att köra fler intervaller, men jag var helt slut. Det gick bara inte. Så jag ska öka succesivt nu. Styrkan var jobbigare än jag trodde! Mina lår gör riktigt ont idag så dom fick sig en rejäl omgång!

Mästerverk

Jag klarade hela dagen i skolan! Men när jag kom hem och hade ätit mellanmål kom det igen. Jag gick in och la mig i sängen vid 16.30 och sov till och från till 18.30. Än har det inte gett med sig. Det är helt okej när jag ligger ner men så fort jag går upp från sängen blir det genast värre. Förstår inte alls vad som är fel. Sedan min magsjuka i lördags har det blivit pannkaka av hela mitt mående.

Nog om det! Igår möttes jag av en helt otrolig bild på vår uppfödares blogg. Tänkte direkt "WOW, undra vilken av katterna det är". Tills jag läser och ser att det står att det är Jack, alltså vår lille kise!

Bild lånad från uppfödaren.

Kolla in konstverket! Helt otroligt. Ser verkligen fram emot showerna han ska delta i i år. Hoppas han kammar hem många titlar ;-).

Idag var tanken att jag skulle till gymmet, men med detta illamåendet gick det inte. Jag lyssnar på min kropp som tydligen klagar på något och håller mig hemma. Är inte illamåendet borta innan fredag så ringer jag 1177. För då är det något som är riktigt fel. Kanske har jag blivit allergisk mot något?! Vet inte om man kan bli det så helt plötsligt.

Illamående

Kvällen igår slutade i illamående, trodde jag hade ätit för mycket, men vaknade inatt av att jag fortfarande mådde illa. Likaså nu på morgonen... Badade dessutom i svett innan klockan hade ringt så jag öppnade dörren för att det skulle bli drag. Jag har tagit tempen och den visar inte på någon feber.

Jag har gjort mig helt klar för skolan, fixat lunchlåda, mellanmål och allt så jag ska ge dagen en chans. Men det bådar inte gott. Illamåendet är extremt just nu och det känns som att all mat ska komma upp... Fan också. Jag vill verkligen inte missa något nu i början, vill komma in i klassen, så jag har inte tid att bli sjuk :-(

Hoppas det ger med sig under morgonen! Ha en fin tisdag allihopa!


Nyckelben och yoga

V.2 i challengen

Jag fick en chock i provrummet idag... Jag skulle prova ut en ny bh och såg hur mina bröst börjar se HÄNGIGA (!) ut. Redan. Jag har inte ens fått barn än. Dessutom syntes mina nyckelben alldeles för mycket. Det enda fettet jag har kvar på min kropp sitter på ryggen och på höfterna. Resten av kroppen får. jag. inte. tappa. mer. på. Jag trivs inte som det är nu. Jag vill bli mer muskulös och få lite extra fett!

Styrketräningen ska jag komma igång med rejält nu. Imorgon väntar ett pass med fokus på ben/rumpa.
Nu väntar ett yoga pass. Ska bara smälta maten lite så den inte kommer upp igen när jag står i hunden. Är faktiskt pepp på lite ashtanga vinyasa yoga. Köpte en dvd i somras som jag testade några gånger men inte gillade alls. Nu när jag tränat ganska mycket yoga på gymmet tänkte jag testa dvd'n igen.Den armstyrkan hade inte varit fel att ha!


Första dagen i skolanVARNING FÖR MYCKET TEXT!

Tack för er pepp, Stella och Lotta! Som vanligt så är det ju oftast inget att oroa sig för. Och det var det inte denna gången heller. Den där nervositeten vill jag bara kasta åt helvete! Den förstör så mycket.

Jag gick först fel, råkade gå en våning för högt upp och kom till SFI (Svenska för invandrare) och det var ju inte riktigt där jag skulle vara, hehe. Vi var tydligen ett helt gäng som kommit fel så vi gick tillsammans ner till rätt sal. Det kändes super när jag kom in i klassrummet. Borden var ställda så man kunde sitta två och två. Men ni vet ju hur människan är - det är ju livsfarligt att sitta bredvid någon man aldrig träffat förut. Så alla satt såklart en och en, och fegisen i mig tog över så det gjorde även jag. När det var dags för rast (30 min rast. Herregud, hur skulle jag kunna klara mig i 30 min utan lärare bland folk jag inte känner? Jag röker inte så vad ska jag göra?) kom fegisen i mig igen. Många köpte kaffe ur kaffeautomaten och jag som inte dricker kaffe tänkte "jag tar en varm choklad bara för att inte stå och se dum ut". Men det fanns te så jag köpte "en kopp te" och som tur var råkade två i klassen stå där just då så vi började prata. Ena tjejen hade gått samma gymnasieutbildning som mig men året innan och den andra var nog i 40-45 års åldern och jättetrevlig! Så dom pratade jag med, om utbildningen, vad vi gjort tidigare, vad vi vill jobba med osv. Så där klev jag ur bekvämlighetszonen rejält. Jag som tänkte gå in i klassrummet och sätta mig och surfa på telefonen. Men tack och lov tog sociala jaget över! Jag får fan inga vänner av att sitta och uggla framför en mobil när alla andra pratar med varandra!

När vi fick höra om kurserna vi ska läsa, eller ska välja bland så kände jag först "Vad gör jag här? Detta är ju inte alls vad jag vill". Då handlade det mycket om äldrevård, handikappade m.m. Men det ljusnade. Psykiatri, socialpsykiatri, vårdpedagogik och handledning är något jag absolut vill läsa. Så jag tror det blir superbra med kurserna!

Klassen. Det var den jag var mest nervös över. Vi är så blandat. Dom som är yngst är 20, precis som jag. Och jag tror vi är 2-4 st som är det. Resten är alltifrån 21-50. Blandat med både killar och tjejer (eller ska man säga män och kvinnor nu?). Men mest tjejer. Dom flesta tror jag är människor jag kan ha "nytta av" eller tycka är roliga att umgås med.

I slutet trodde jag vi skulle presentera oss för varandra i små grupper då det var så läraren förklarade det för oss. Och där kände jag bara "YES!". Men det visade sig att vi skulle presentera oss för hela klassen (24 st elever eller ja, 23 utan mig). MEN det sjuka var att jag inte ens blev nervös när jag insåg det. Jag presenterade mig och kände mig trygg i mig själv, men när jag var klar, ja DÅ höll hjärtat på att ploppa ut. Herrejesus vad det bankade. Men jag fixade det och hellre att det bankar efteråt än innan för då förstör det i alla fall inte för mig.

Så detta kommer nog bli riktigt bra! Jag hoppas och tror på det bästa!

Jag bajsar på mig snart!!!

ja, det är inte långt ifrån alltså. Shit. Nervositeten blir bara värre och värre! Om 10 min (!!!!) ska jag köra hemifrån och jag springer på toa stup i kvarten och försöker tackla min stora klump i magen. Varför kan man inte övertala sig själv att inte vara nervös? Detta är ju fruktansvärt. Fan vad jag hatar det!

Det ska bli intressant att se hur detta kommer gå. Kommer jag våga lämna min blyghet eller kommer jag staka på orden och knappt få fram mitt namn? Usch usch usch. Jaja, rädslor är till för att övervinnas. Och ni vet ju mina problem bland folk jag inte känner... Annars kan ni läsa om det HÄR.

Dagen DIdag är det där datumet som hela tiden känts så långt fram. Dagen då jag påbörjar en 1-årig utbildning till undersköterska. Jag är så in i helvetes nervös. Allt kom igårkväll. Innan dess har jag varit hur lugn som helst, haft blandade känslor. Både sett fram emot det och haft ångest över att jag nu inte kommer ha all tid i världen längre.

Jag har sovit som en kratta inatt. Vaknat flera gånger och fasat för att klockan ska ringa. Och nu kommer alla dumma frågor. Hur ska lilla jag fixa detta? Ny klass, nya människor... Och det värsta av allt. Jag ska presentera mig inför ett gäng människor jag aldrig har träffat.

Men jag har jobbat med dessa frågor sedan jag fick beskedet att jag kom in. Jag SKA visa min sociala sida och gömma undan den blyga. Det är nu när ingen känner mig som dom kan lära känna mig som en social person och inte som en blyg liten tjej som stakar på orden. Jag ska göra mitt yttersta för att stå på mig och "verka" självsäker.

Jag har för mig att det skulle bli en kort dag idag, 9-12 så uppdatering kommer senare om hur första dagen gick.

Magsjuk?

Återkommer förmodligen imorgon. Har något magsjuke-liknande. Kommer från bägge håll och jag kan varken äta eller göra något annat än att ligga ner... Hoppas er lördag har varit roligare!


Mixade smaker till lunch

Dagens lunch blev verkligen ett ihopplock på vad vi har hemma.Två stekta ägg i olja med salt och peppar, 2 morötter, lättfil med 1 dl blandade nötter och frön också kanel ovanpå!

Jag är inte kräsen när det gäller att kombinera mat, som ni märker, hehe. Huvudsaken är att det är nyttigt eller hyfsat nyttigt och att jag blir mätt! Sedan kan jag äta i stort sett vad som helst.

Färdigmålat hemma hos oss

Vilken softedag vi har här hemma! Så mysigt att ha Kevin hemma. Vi sov läänge imorse (till kl 11) och sedan åt jag frukost samtidigt som vi kollade på en underbar film. Dolphin tale. En berörande film som påminner lite om Rädda Willy!

Jag målade ju om lite här hemma tidigare i veckan. Jag har nu tagit tummen ur röven och fotat efter-bilder. Som vanligt glömmer jag nästan alltid att ta före-bilder, men denna gången kom jag på det precis innan jag började måla så ni får även se hur det såg ut före!

Först ut är hatthyllan som vi mer än gärna hade bytat ut, men det går inte. "Klossarna" den sitter på är fast i väggen och hade vi tagit bort dom, som vi först tänkte, hade väggen rasat fick vi reda på av målaren. Så vi valde istället att måla hela vit.

Så här såg den ut före (dom vita klossarna var också träfärgade innan det tapetserades om):Så här ser den ut nu:Nu ska vi bara köpa två korgar att ha uppe på där vi kan förvara mössor, halsdukar och vantar. Just nu åker allt emellan stängerna. Sjukt korkad hathylla, men man får göra det bästa av det man har.

Här kommer garderoben i sovrummet innan jag målade om den:Och så här ser det ut nu efter:Sååå mycket bättre! Äntligen är allt träfärgat målat i vitt här hemma. Toalettdörren, sovrumsdörren garderoberna i hallen, garderoben i sovrummet och hatthyllan är nu äntligen klara. Jag började med målningen för 1 år sedan ungefär, men sedan tog färgen slut och vi tog aldrig tag i att fixa mer. Men nu äntligen. Så skönt att ha det ur vägen nu när jag börjar plugga och inte har all tid i världen längre!

Ni skymtar en trapphylla till vänster om garderoben. Har glömt berätta att jag slog till på den från Mio för 2 månader sedan ungefär. Men jag har inte fått till det som jag vill i hyllan, därför har jag inte lagt ut bilder ;-)

Min uppfattning av Holistic REDSI Sälen drack jag upp den sista påsen Holistic REDS. I början tyckte jag att det smakade skit rent ut sagt. Inte bara att smaken växte i munnen på mig, den var klumpig också. Men efter någon vecka tyckte jag smaken var helt ok och jag kom på att jag kunde vispa ner påsens innehåll (i 1,5 dl vatten) med en liten mjölkvisp. Då blev det både godare och klumparna försvann.

Under dessa 30 dagar jag druckit REDS har jag varit sjuk (med en envis förkylning) och inte kunnat träna fullt ut. Dessutom har jag oftast glömt att dricka den på dagen så jag har druckit någon timme innan jag gått och lagt mig och det jag märkt är att jag blev mycket piggare. Jag har sovit jättebra och varit pigg i stort sett hela tiden.

Men några mirakel har jag tyvärr inte varit med om... Kanske hade detta gett bättre effekt om jag varit frisk och tränat på som vanligt?!

Vill ni läsa mer om vad detta är, kan ni klicka HÄR


Helkroppsstyrka och pannkakor

V.1 i challengen

Dagens träning är avklarad! Tränade för första gången på lääääänge med sällskap. Emmy hängde på. Jag skrev ihop vars ett träningspass till oss imorse. Överkropp till henne och ök och uk till mig. Mitt pass såg ut så här:

1.
* Benlyft med 1 kg vikt på fotlederna
* Kettlebellswings med 20 kg
* Step-up på bänk med 1 kg vikt på fotlederna

2.
* Utfall bakåt med bicepscurl (hantlar 6 kg till hela trisetet)
* Axelpress med hantlar
* Rodd med hantlar

3.
* Bröstpress i cablecross (se video på supersetet HÄR)
* Bamsen i cablecross

4.
* Knäböj med hopp
* Plankan 1 min
* Tricepspress med hantel (10 kg)

Allt gjordes 12 reps x 3 set. För er som inte förstå. Alltså 12 benlyft höger ben, 12 vänster, 12 kettlebellswings, 12 step-up hö ben och 12 vänster. SEN vila. Upprepar detta 3 gånger på varje block. Ingen vila mellan övningarna, endast vila efter sista övningen i varje block.
Anledningen till att jag skriver ut antal kg på vissa övningar är för min egen skull. För jag vill se hur jag utvecklas :-)

När jag kom hem var jag hungrig som en varg! Sparade två pannkakor från igår så dom åt jag med kesella och bär på. Riktigt gott!

ShapeUp

Har precis ätit godaste pannkakorna och har sparat två till imorgon som jag ska äta efter mitt styrkepass! Perfekt att äta efter man tränat styrka (har jag läst hos min ena träningsgud, Olga) då man ska äta kolhydrater och protein. Inget fett! Det hämmar upptaget av kolhydrater och protein som musklerna behöver så fort som möjligt efter ett styrkepass.

Jag kom ut på en pw idag. Usch vad det tog emot, men ut kom jag och det är huvudsaken.2/3 plankor är gjorda, ska göra den sista omgången nu innan jag går och lägger mig.

Jag har börjat använda mig av Shape-up appen igen (använde den ett tag i september). Det är en matdagbok på iPhonen där man för in vad man äter till frukost, lunch, middag, mellanmål m.m. Just nu har jag problem med att jag äter för lite. Därför tänker jag använda denna appen några dagar för att se hur pass mycket jag äter. Det bästa med appen är att det är staplar som anger hur mycket protein, kolhydrater och fett du ska ha i dig per dag och sedan fylls staplarna i efter vad du äter. Jag har den inställd på att jag vill behålla vikten och då ska jag äta 2113 kcal/dag och det får jag inte i mig! Igår hade jag ett underskott på 583 kcal och idag på 661 kcal.Så här ser dagens staplar ut för mig. Kolhydraterna bryr jag mig inte om då jag gör allt för att dra ner på dom efter lunch. Dom andra två staplarna ser väl ganska bra ut tycker jag! Lite för mycket fett idag, men jag har medvetet ätit lite solroskärnor för att öka på kcal intaget. 1,5 msk solrosfrön blev hela 129 kcal och där fick jag nog en del av fettet också.

Så för er som är intresserade av vad ni egentligen äter på en dag - Ladda ner ShapeUp. Den gratis!

Frukost och dagens planer


Dagens frukost! Havregrynsgröt med blåbär och lite psyliumfrön, melonkärnor, linfrön och havrekärnor. Äggen åt Kevin tydligen upp igårkväll så det blev inget ägg till frukosten idag... En frukostbulle med ost och paprika, en halv grapefrukt, ett stort glas vatten och kokande vatten med ingefära.

Nu laddar jag för en pw/joggingrunda i stormen då jag inte fick någon plats på hot yoga passet idag. Ska även städa undan här hemma efter kaoset det blev igår när jag målade om garderoberna, sovrumsdörren och hatthyllan. Här är kaos igen! Sen ska jag ta ett långt bad. Har sån träningsvärk efter ök-passet i måndags så ett varmt bad borde göra susen.

Sen är jag på rensningshumör så jag ska nog rensa bland Kevins kläder och organisera i hans lådor. Mina egna kläder har jag rensat så många gånger att jag inte kan rensa mer för då har jag snart inget kvar. Kevin använder 1/3 av alla kläder han har så det behövs en rensning och han gör ju inte det själv så då får jag ju göra det ;-)

Ikväll ska vi hälsa på Alve. Som vi har längtat. Han är så saknad den lille underbaringen.

Den lilla träningen

V.1 i challengen

Alla plankor är avklarade, totalt 9 min. Puh. Körde lite tabata nu ikväll. Tabataintervaller är intervaller där man jobbar 20 sek, vilar 10 och håller på så tills det gått 4 min, då har man gjort 8 omgångar. Jag körde följande:

- Benlyft med 2 kg vristband på fotleden (vänster ben)
- Bob Harpers ass burner (vänster ben)
- Benlyft med 2 kg vristband på fotleden (höger ben)
- Bob Harpers ass burner (höger ben)

Totalt 16 min arbete. Det sved i benen och rumpan kan jag säga. Bättre med denna träningen än ingen träning alls. Imorgon vill jag på hot yoga, men för tillfället är passet fullbokat. Annars blir en pw eller lite jogging.

Jag har hållt på att måla här hemma hela eftermiddagen. Har målat garderoberna i sovrummet och även baksidan av sovrumsdörren har nu äntligen fått sitt sista lager efter sisådär 8 månader. Hatthyllan har också målats. Är så trött på det nu och min rygg gör svinont. Ska lägga mig på spikmattan innan jag somnar och börja på en ny bok!

Nyttofrulle

V.1 i challengen

Det blev en sen frukost idag. Skulle först iväg och tanka bilen, lämna headset till Kevin och sen handla hem mat. Vi hade ingenting hemma efter att vi länsat kylen innan vi åkte till Sälen. Nu har jag fyllt på med nyttigheter!

Till frukost blev det fiberhavregrynsgröt i vanlig ordning, med blåbär, en äggvita och även en näve blandade fröer (psyliumfrön, havrekärnor, melonkärnor och linfrön), ett stort glas vatten, en stor kopp grönt te och en grapefrukt som jag kämpar med nu. Skvätter hejvilt kan jag meddela.


Idag blir det inget ben/rumppass på gymmet som jag planerat. Vaknade med torr hals inatt och kunde knappt svälja, imorse hade jag ont i den igen. Jag har nu gurglat varmt vatten med salt (det ska tydligen vara bra vid halsont) och har för tillfället inte ont så jag tror jag kör lite tabataintervaller här hemma. Ska köra benlyft med mina fotledsvikter och Bobs assburner hade jag tänkt. Kanske till och med kör step-up på stol så har hela rumpan fått sig en rejäl omgång.

Plankan 3x1 min om dagen var ett missförstånd. Jag är med i "Lofsans challenge"-grupp på facebook och där har det dragits igång plankan varje dag. MEN inte 3x1 min utan 3x1 min TRE GÅNGER OM DAGEN. Så alltså 9 min planka om dagen totalt. Ja, jag vill ju inte vara sämre än någon annan så det är ju bara att köra på. Plankan 9 min om dagen i 10 veckor... Det blir en utmaning i sig!

Årets första överkroppspass

V.1 i challengen

Det blev sen träning idag för att vara mig. Var inte på gymmet förrän vid 14.30. Lugnt och skönt var där i alla fall. Jag satte ihop ett eget pass som jag skrev ner på en lapp och tog med mig till gymmet. Aldrig mer att jag skulle träna utan att ha planerat mina övningar innan. Förut gick jag till gymmet och tränade lite vad jag kände för. Men det är över nu. Planering som gäller. Göra det jag ska sen hem.


Plankar för fullt. Idag var den extra jobbig kan jag säga!

Det blev ett överkroppspass idag med trisets och en ensam övning. Hade först tänkt göra ett superset men tog bort kettlebellswingsen efter marklyften då min hals fortfarande inte är helt ok.

Bicepscurl med stång
Axelpress med stång
Stångrodd

Marklyft med kettlebell

Tricepspress
Armhävningar
1 min plankan

Bröstpress med hantlar
Hantelflyes åt sidan
Bicepscurl med hantlar

12 reps x 3 set. Ingen vila förrän efter den sista övningen i varje block. Alltså exempel på block 1. 12 bicepscurl på varje arm, direkt upp med stången - 12 axelpressar, ner med stången och kör stångrodd 12 reps, SEN vila. Upprepa varje block 3 gånger.

Det var tufft! Blocket med armhävningarna var värst. Usch vad jag hatar armhävningar efter att ha gjort dom varje dag i 24 dagar. Men vem har sagt att all träning ska vara rolig? ;-) Jag tog ut mig i första blocket, började med en stång på 15 kg men efter två set svartnade det nästan för ögonen så jag tog 12,5 kg på sista blocket istället.

Lofsans 10 veckors challenge

Idag startar en ny 10 veckors challenge! Lofsan drog igång en utmaning där man själv satte upp sina egna mål för 10 veckor. Jag tvekade inte en sekund, självklart är jag på! Jag vill satsa på både styrke-, konditions och smidighetsträning

Mina mål för dessa 10 veckor är:
Styrkemässigt:
- Få synliga magrutor
- Få synliga biceps
Konditionsmässigt:
- Kunna springa 5x1 min på 18 km/h. 
Smidighetsmässigt:
- Kunna nå golvet när jag böjer mig fram och dinglar med armarna (är nu ca 15-20 cm ifrån)

Och ett extramål:
- Odd Molly tunikan som jag köpte för ett par veckor sedan ska sitta bra och inte som ett korvskinn som den gör nu.

För att nå dessa målen kommer jag utesluta eller minska på kolhydratintaget efter lunch. Utesluta godis och andra onyttigheter så gott det går, annars äta MAX 1 gång i veckan. Jag börjar skolan om en vecka och vet inte hur pass mycket plugg det kommer bli, men min plan är att träna varierat 5-6 dagar i veckan. Plankan ska jag göra 3x1 min varje dag hela utmaningen ut!

10-veckorsutmaningens slut: jämförelse

Nu är vi hemma igen och här kommer uppdateringen på min 10-veckorsutmaning. Den tog slut på nyårsafton och det var även den dagen jag sagt att jag får dricka alkohol (har haft förbud under utmaningen) men jag var inte alls sugen på det så det blev endast lite lite vin och resten av kvällen drack jag vatten. Igår "fick" jag äta pizza för första gången på 10 veckor, men jag var inte sugen, vilket resulterade i en räksallad istället. Stolt med stora bokstäver är jag.

Jag tillägger redan nu att jag inte uppnått det jag ville. Vilket var att komma i toppform. Jag blev sjuk i mitten på den 4e veckan i utmaningen och har dom 6 sista veckorna inte tränat mer än max 1-2 pass i veckan och då för det mesta yoga. Men har skött maten så bra jag har kunnat. Men godis har jag ätit, alldeles för mycket vissa veckor. Men jag är nöjd med dom resultat jag lyckats uppnå!


Hela 22,5 cm och 3,1 kg har jag tappat på dessa 10 veckorna totalt! Trodde aldrig att det skulle gå så bra eftersom jag inte tränat någon kondition alls och knappt någon styrka heller.Där har ni bilderna! Lite har det hänt trots allt. Men dom där magrutorna jag suktar efter gömmer sig fortfarande. Men huvudsaken är att jag är ett steg närmre och det är jag definitivt.

Jag har under dessa 10 veckorna ätit en rejäl frukost varje morgon. Alltid havregrynsgröt med blåbär, ett knäckebröd (eller mina frukostbullar) ett stort glas vatten och nästan varje dag, en stor kopp grönt te. Dom sista veckorna har jag även dragit ner rejält på kolhydraterna efter lunch och även många dagar tagit bort dom helt efter lunchen. Jag äter ingen pasta längre, jag ersätter det istället med antingen bulgur, couscous eller råris (som jag just nu har dille på). Grönsaker till nästan varje måltid och fisk minst 1-3 gånger i veckan. Vissa veckor har det dock inte blivit någon fisk. Godis endast på helger, vilket är en självklarhet för mig OM jag äter godis vill säga. Att äta i veckorna existerar inte i min värld. Vissa helger har jag inte ätit något alls medan vissa har jag ätit fredag, lördag och söndag...
Äter mycket ägg, eller ja, nu kläcker jag ner det i min gröt istället för jag har förätit mig lite på det. Dricker oftast endast vatten eller te. Mjölk ibland men aldrig juice, saft och sådant. Läsk har jag inte druckit alls på dessa 10 veckor, endast smakat av Kevin.

Är det något ni undrar så ställ mer än gärna frågor :-) Ibland missar man något!

UPDATE:
Jag tog startvärden på olika övningar när jag startade utmaningen. (Antal sek i plankan på tå, antal armhävningar på tå utan vila, antal sek i jägarvila, 3 km löpning på löpband) Jag har ännu inte tagit slutvärden men så fort jag gjort det kommer den jämförelsen upp!

RSS 2.0