Orklös

Jag orkar inte uppdatera så värst mycket just nu. Denna halsflussen tar musten ur mig. Jag kan endast dricka, inte äta, så jag har knappt någon energi. Jag sover och sover och sover så bloggandet kommer tillbaka när min ork är tillbaka!
Kan berätta att jag och K firade 1 år tillsammans igår och åkte till akvariet i Danmark, som var en besvikelse. Men jag har fått en del bilder på fina fiskar därifrån som jag lägger upp inom de närmsta dagarna. Ska ta tag i att uppdatera de inlägg med bilder som jag lovat.

Nu ska jag leta lite film som jag och K ska kolla på ikväll och sen ska vi till Maxi och handla fullkornsvälling till mig så att jag får någon näring.

Bilder från min och K's 1-års dag



En riktigt stor krabba som endast var en bebis här. Den kan bli upp till två meter bred,
från klo till klo.


En stor havssköldpadda som var ca. 70-80 cm lång.

K pillar på krabbor och andra små djur.


Kommer inte ihåg vad dessa fiskarna heter.. Men stora var de iallafall.

På akvariet i Klampenborg, i Danmark firade vi vår 1-års dag tillsammans, och gick senare på kvällen på bio för att se den nya Twilight filmen "Eclipse".

Halsfluss

Jag var ju som sagt på helgmottagningen på sjukhuset tidigare idag. Mamma följde med mig för jag kände att jag behövde lite sällskap då K var och spelade paintball med kompisarna i Saxtorp och inte kunde följa med.
Till min och mammas förvåning tog det inte mer än 15 minuter inne på sjukhuset totalt. Läkaren såg direkt att det var halsfluss jag fått. Så nu har jag fått pencilin, 3 tabletter dagligen i 7 dagar.
Skönt att det var något som gick att bota iallafall för detta halsont är inte att leka med. Det känns som att svälja taggar eller taggtråd varje gång jag sväljer, så jag försöker svälja så sällan det bara går.
Har knappt ätit på två dagar heller då jag inte vill svälja. Igår åt jag en pizza och pyttelite godis på kvällen. Idag har jag ätit 2 mackor, en drickyoggi och lite vaniljfil samt några skedar glass. Det gör för ont att äta så jag lever på te, halstabletter och citronvatten, det lenar halsen lite.

Lite tråkigt att jag fått halsfluss nu för imorgon firar jag och min älskade K 1 år tillsammans. Om vädret tillåter blir det mys på Kullaberg annars har jag föreslagit en tur till Danmark... Vi får helt enkelt se vad vädret har att komma med så får vi utgå från det och mitt fysiska tillstånd förståss.

Nu ska jag iallafall krypa ner och lägga mig för min hals är inget jag vill ha att göra med mer ikväll. K är på fest och ska ner på The Tivoli ikväll/inatt så jag ska inta sängen själv och bre ut mig så mycket jag bara kan! Jag har erbjudit mig att vara taxi så förhoppningsvis ringer han senare så får jag se om jag orkar köra ner i stan och hämta honom. Annars har han alltid två friska ben att komma hem med hjälp av :)

Hemma igen!

Nu är vi hemma igen efter en UNDERBAR vecka i Alanya! Vi har haft det hur bra som helst och solen har skämt bort oss totalt med dess värme och härliga bränna. Jag lägger upp bilder senare då vi alla delat med oss av våra bilder. Just nu har jag bara mina egna och det är roligare att lägga in när jag fått allas. Så bilder kommer inom kort och då även mer beskrivning av resan :)

Nu ska jag göra mig iordning för att gå till helgmottagningen. Jag fick massor med eksem i Turkiet som inte vill ge med sig och jag har också fått fruktansvärt ont i min högra mandel och kan knappt svälja, dessutom har jag fått tre blåsor på läpparna. Så mamma ska följa med mig dit så får vi hoppas att jag kan få någon medicin för detta.

Dagen D

Nu är det dags för oss att bege oss till Turkiet, Alanya! Kl 11 blir vi hämtade av K's mamma, för vi ska äta lunch hos hans föräldrar innan vi får skjuts till Sturup. Flyget går kl 17.10 och vi är i Turkiet 21.35 (20.25 i svensk tid). Det ska bli kul och jag längtar fruktansvärt mycket!
Jag kommer med största sannolikhet inte att uppdatera något därifrån utan tar det när jag kommer hem, för jag antar att vi kommer ha fullt upp hela veckan!
VI SES OM EN VECKA! :D


Här är en bild från vårt hotell!

Frisör- och brorbesök

Har precis kommit hem från min bror samt från frisören. K har klippt sig (inte speciellt jättefint, enligt mig) och innan dess var vi hos min bror och åt lunch. Och herregud vad den lilla växer och utvecklas!
Madicken pratar på som aldrig förr och man kan numera förstå ännu mer av vad hon säger. Det är så roligt när det händer grejer även om det går lite väl snabbt, tycker jag!


En liten Liza-Beth som fyller 1 år om en vecka :)

Om en vecka så var det så här liten denna flicka var för ett år sedan.
Helt ofattbart!

Tatuering

Igår på konserten kom jag på vad det är jag ska tatuera en vacker dag!
Jag har länge velat ha en tatuering, men jag vet inte vad. Jag vill inte göra någonting innan jag vet till 110% att det verkligen är det jag vill.
Det som jag hela tiden har sagt är att den dagen jag får barn ska jag tatuera in deras namn på något sätt.
Och igår spelades den underbara låten "Kom änglar" och när jag hörde den första textraden: "Den vackraste stunden i livet var den när du kom" så gick det upp för mig!
Jag ska tatuera in mina barns namn och på något sätt få med "Den vackraste stunden i livet var den när ni kom". Lars Winnerbäck kommer alltid vara en av mina favoritartister och hans texter är så fruktansvärt genomtänka och fina. Därför ska jag i framtiden göra en tatuering där den textraden finns med tillsammans med mina barns namn.
Och innan det ska jag förhoppningsvis ha kommit på något mer jag vill göra. För den tatueringen är ett projekt om kanske 10 år, hehe.


Lars Winnerbäck på Citadellet den 10 juli 2010

Som alla andra Lars Winnerbäck konserter, var gårdagens också helt fantastisk!
Vi åkte med bussen till Landskrona kl 16.00 och var framme vid Citadellet i precis lagom tid till att konsertområdet öppnade.


När vi kom in på området stod "Amnesty" med skyltar där texten "Tortyr är inget brott i Sverige, väck politikerna" syntes starkt. Vi gjorde som så att vi skrev in oss på Amnesty's hemsida och jag väckte alla politiker och bekfräftade mailet idag så nu är jag med och röstar för att tortyr är ett brott i Sverige!



Jag fick en härlig tattuering med Fredrik Reinfeldt aka "Ägget". K tog Mona Sahlin och satte på rumpan.
Och en kille från Amnesty ville gärna ha en bild på K's rumpa.

Därefter slog vi oss ner på vår picknickfilt och började äta vår kyckligsallad.

Vi hade utsikt över ett underbart fint område! Citadellet i Landskrona var nästan bättre än Sofiero. Fast.. Det var nog till och med bättre! Underbart fint väder hade vi hela långa kvällen också.

Öltält, två scener och andra godsaker fanns också.

Café, popkornstånd och skivaffär gick också att hitta på området.

Det tog inte många minuter innan det KRYLLADE av folk. Det gällde att hoppa mellan picknickfiltarna när man skulle ta sig någonstans.

Innan Lasse började spela så dukade vi upp med en GOD ostbricka. Dock fattades vårt vita vin som vi fick lämna hemma. Det var förbjudet att ha med alkohol in på området, så jag lämnade boxen hemma, så det fick bli cider och vatten som dricka istället.

Emelie fick helt plötsligt ett rån i huvudet!

Emelie och Sandra.

Jag och Sandra. Tror detta är bland de få bilder på mig under kvällen. Jag är inte ett så stort fan av att vara med på bild så jag försöker undvika det i största möjliga mån!

Och nu var det dags! Äntligen steg stjärnan på scenen och detta är oslagbart. Finns ingen som gör sig så bra live som denna mannen alltså.

Flera tusen andra höll med största sannolikhet med om min åsikt!

Har man inte varit på en Winnerbäck konsert innan så GÅ, snälla. Det finns inget som är så mysigt som att sitta och äta god mat och bara mysa med denna ljuva musik i bakgrunden, eller helt enkelt stå och sjunga med och hoppa runder lite smått.

Träden runt scenen var upplysta i massor med olika färger beroende på vilket ljus det var på scenen. Grymt fint, kan jag säga!

Det var en OTROLIGT bra konsert igår och det var värt varenda litet öre som det kostade. Detta var sjätte gången jag var på en Winnerbäck konsert och det är lika bra varenda gång. Inget är mer sommar än denna mannen!

Så här fint var en del av Citadellet då vi begav oss hemåt!
Tack alla inblandade för en riktigt härligt och mysig dag, detta görs om nästa år om Lasse vill detsamma!

Egentid

Idag har jag varit ute i solen igen, som jag alltid är när den är framme! Sedan körde jag K till hans firma för de skulle grilla och ha firmafest idag eftersom det är semesterdags nu. Efter det körde jag hem till pappa och fixade med hans dator. Hem snabbt och sedan ner till friskis för att träna ett HÄRLIGT medelpass så här innan helgen kickar igång. Jag körde sen hem till mamma för att hämta mina studentfoton som hade kommit. Tog ett ensamfoto utöver gruppfotot på studenten, det var det äckligaste jag sett! Jag såg gravid ut och min hud var SÅ vit, såg ut som att jag inte hade hört talas om vad en sol är. Så usch nej, det ska skickas tillbaka, behåller bara gruppfotot.
Sedan körde jag till Maxi för att handla min kvällsmat, vilket blev hamburgare med friscobröd, självklart. Köpte även grädde och jordgubbar som jag ska trycka i mig till Slumdog Millionaire snart.

Jag har hela lägenheten för mig själv ikväll så jag ska bara njuta av att vara själv och göra precis det jag känner för. Skönt att ha det så ibland faktiskt, det finns inget skönare att få rejält med egentid när man som mest behöver det.

Imorgon blir det LARS WINNERBÄCK på Citadellet i Landskrona med K, Emelie och Marcus. Fyfan vad livet är underbart. Detta är riktigt sommar för mig. Jag har under 4 somrar i rad varit på Lars Winnerbäck konsert, men förra året var han inte på turné så det blev ingen då. Så jag är överlycklig att jag äntligen ska få gå igen!

Nu ska jag slänga mig i soffan med täcke och kuddar och sätta igång filmen :)

PS! Provet kändes helt okej, bra mycket bättre än testprovet, så jag hoppas det går vägen!

Engelska provet

Om 20 minuter har jag engelska prov. Jag säger bara LYCKA TILL, till mig själv! Jag ska göra mitt allra bästa och jag SKA klara det. Jag känner mig säker just nu och hoppas att det håller i sig.
Tråkigt att jag förmodligen får vänta tills efter Turkiet innan jag får reda på resultatet.
Uppdaterar mer senare

Paus

Jag har syndat för första gången på 17 dagar... Medvetet. Jag kände att jag behövde lugna nerverna inför imorgon! Men jag ska fortsätta mitt uppehåll nu! En liten, men välbehövlig paus, men jag är back on track igen.
Så nu kör vi träning och onyttighets-förbud igen fram till Turkiet.

Jobb update

Fick precis ett samtal från den tjejen på IKEA, som min syster rekomenderade mig att ringa till. Just nu har de inga lediga tjänster, men hon bad mig att skicka mitt CV till hennes mailadress så kommer det gå in i en datorbas som de letar i när de behöver ha in folk snabbt. Denna datorbasen gick även före den som man finns med i när man lägger upp sitt CV på hemsidan så nu har jag en lite större chans att kunna få något jobb ifall de behöver folk!

Nu börjar jag få in rutinen för detta med att ringa runder och söka jobb hit och dit, hoppas, hoppas, hoppas jag har gud på min sida som ser till att jag får ett jobb inom en snar framtid!

Bara en lön sen så!

Den dagen jag börjar jobba och tjänar mina egna pengar ska jag unna mig de saker jag inte har kunnat unna mig med ett ynka studiebidrag! Jag ska unna mig de kläder jag titta på så länge men inte velat köpa pga det höga priset, de små sakerna som gör så mycket i vardagen - en chai latte när man är på stan, en lunch ute lite då och då, hämtemat när man inte orkar laga mat själv, fina inredningsdetaljer. Ja, ni förstår vad jag menar!


Denna klänning från Odd Molly hade jag inte tackat nej till.

Angående jobb

Jag har sökt en hel del jobb den senaste tiden. Jag sökte bland annat ett på Bring City mail för ca en månad sedan, men det fick jag tyvärr inte. Jag sökte också ett jobb som butiksbiträde på heltid, men fick inte det heller. Men en tjej från det bemanningsföretaget frågade ut mig lite och tyckte att det jag sa lät jättebra så man kan hoppas att hon återkommer!

Men så igår när jag träffade min syster så berättade hon att hon gett mitt nummer till hennes bästa vän som jobbar på Posten så hon skulle höra sig för och se om hon kunde fixa något till mig. Dessutom fick jag numret till kassachefen på IKEA i Helsingborg, så henne ringde jag nyss, men ingen svarade så jag pratade in ett meddelande och hoppas på att bli uppringd.

Jag vill hitta ett jobb på egen hand så fort som möjligt då jag INTE vill vara inskriven på Arbetsförmedlingen mer. Jag vet inte vad det är men jag mår riktigt dåligt när jag är där och vill bort därifrån så fort det bara är möjligt.
Fick iallafall en jobbcoach från StudentConsulting igår, via Arbetsförmedlingen, så jag ska ta kontakt med henne snarast och prata igenom min situation!

Det är väl vad som har hänt på sista tiden och jag kämpar vidare som arbetslös. Men jag klagar inte i detta underbara vädret!

Gnäll

Denna veckan har jag varken ork, lust eller tid att hinna med saker jag egentligen vill!

Jag var på arbetsförmedlingen igår och uppgav vilka företag jag kan tänka mig att ha en jobbcoach ifrån samt deltog i ett informationsmöte. Efter det åkte jag direkt till Friskis för att träna BOSU med Emelie. Sedan snabbt hem - äta lunch, sedan gå ner till Gröningen en snabbis med Emelie igen.
Under kvällen tvättade jag och K och jag städade även lägenheten.

Idag har jag varit i skolan, sista lektionen innan provet... Vi gjorde ett testprov och det gick inge vidare. Fick precis Godkänt eller lite under. Så det resulterade i att jag la mig på Viskängen och solade samtidigt som jag råpluggade i ca 1 timme. Träffade även Emelie och Anna, som låg där ett litet tag.
Nu sitter jag och väntar på att K ska komma hem från jobb för vi ska hem till mamma och äta mat med mamma och min syster. Ikväll blir det ännu mer engelskaplugg.

Jag har inte världens mest uppbokade liv, men tillräckligt för att jag behöver all ledig tid jag har. Och denna veckan har jag en lucka på fredag, då jag inte har något planerat, medvetet. För min egen skull så vill jag bara vara och göra det jag känner för då. K ska på firmafest så jag har lägenheten för mig själv så det ska jag utnyttja.
Däremot ska jag sola på dagen om det är fint väder, och Emelie min älskade solvän gör säkert detsamma så det blir väl att vi ses på samma ställe, som vanligt.

Jag känner en enorm press för tillfället med engelskan samt jobbsökandet, så jag är helt slut i huvudet fastän jag inte gör något direkt ansträngande om dagarna. Därför vill jag bara vara, inte behöva åka runder hit och dit utan bara ta dagen som den kommer och göra det som jag känner för.

Nästa vecka är det full rulle innan Turkiet, så jag tar vara på varje minut jag inte har något att göra just nu!

Så mina kära vänner, jag vet att jag kanske sårat en del och det är inte min mening. Det är hemskt att säga det, men jag prioriterar bort er lite just nu pga mitt eget välmående och för att jag känner en inre stress konstant och bara vill göra det jag precis känner för, för stunden.
Det har inget med att jag inte tycker om er, men just nu är det bara för mycket och jag är inte rolig att umgås med om jag inte själv är på humör för det.
Jag hoppas jag får all förståelse för det!

En dag på stranden

I måndags var jag på Gröningen (som alltid) en liten sväng med Emelie. Badade som vanligt också, vilket var riktigt skönt!
Det gick runt en tjej med påsar som hon delade ut, och även jag och Emelie fick varsin "goodie-bag", som var reklam för tisdagsklubben.



- En massage/intimolja
- Loka - päron/krusbär
- Fotkräm för spruckna hälar och torra fötter
- Risenta, svarta sesamkakor
- Läkerol drops
- Nivea body lotion
- Selftan, typ som brun utan sol
- Zoegas kaffe
- Två små påsar med Malaco Truly

Så det var en del man fick faktiskt!

Lugn vecka?

Gick upp för 1,5 timme sedan då jag inte kunde somna om! Riktigt surt, men jag tar nog en liten nap i solen i eftermiddag för att ta igen den lilla sömn jag fick inatt.
Nu ska jag gå hem till mamma och äta frukost innan skolan börjar, kl 10.00. Nu börjar det närma sig slutet av sommarskolan, på fredag är det avgörande provet och jag ska ge ALLT jag har och plugga varje dag nu. Har redan tragglat in en tredjedel så ska fortsätta nu i dagarna.
Jag känner att jag behöver en fri vecka med så lite inbokat som möjligt. Ska ge allt på skolan och träning denna veckan, hade jag tänkt och ta det lugnt resten av tiden.
Det har blivit för mycket nu på kort tid, även om jag inte haft något planerat så har jag ändå lyckats planera nya saker för varje dag, så nu ska jag tagga ner lite.

PS! Nu har jag varit nyttig i 2 veckor, utan undetag! Men har fått stå emot många efterrätter.

Fullspäckad dag, men jag gillar det!

Fy vad jag älskar sommaren och LEDIGHET!
Idag har jag och K varit och firat hans kusin som fyllde 9 år i deras kolonistuga på Pålsjö, mysigt!
Efter det åkte vi ner till Vikingstrand för att möta upp K's syster Sandra som skulle vara där ett tag med Alve (bebisen) och Ozzy (deras hund) för han skulle få bada i havet lite. Så vi köpte med oss en pizza (K's) och en grekisk sallad till mig och begav oss ner där för att umgås lite.
Sedan åkte vi hem för att duscha och K skulle iväg på fest hos sin syster Idas pojkvän så jag skjutsade honom dit. Jag var också bjuden men jag var inte sugen på fest efter midsommarhelgen, den bakfyllan var inte att skoja bort, så jag vill inte riskera att hamna där än! Får gå ett tag till innan jag fixar det, hehe. Jag var inte heller sugen på någon utgång efter festen, men Ida berättade att de inte skulle bli utgång ikväll utan de skulle nog ner till stranden och kvällsbada och spela gitarr. Så jag kör nog dit en sväng om det blir av.

Jag skulle egentligen till mamma idag också, hade jag tänkt, men jag har inte orkat så jag tar det imorgon istället eller i veckan!
Nu sedan jag lämnade K så har jag suttit i fotbad, filat fötterna, målat naglarna och gjort sånt "må-bra-fix", så nu mår jag bra i själen och känner mig ren och fräsch.

Kvällsmys på Gröningen

Igår var jag i skolan på förmiddagen och sedan stack jag och Emelie ner på Gröningen för att steka lite. Så vi låg och pressade och badade i 3 timmar, sedan var det hem och fixa lite gott inför kvällen som också skulle tillbringas på Gröningen med Turkietgänget. Det var den enda dagen fram tills vi åker som alla kunde ses, så vi slog till och det blev en hejdundrans bra kväll. Alla planer inför resan är igenompratade och nu är det bara att PEPPA PEPPA PEPPA!!! För om 12 dagar STICKER VI! :D


Emelie och Emmy

Jag var chaufför för kvällen så det var alkoholfri öl för min del, men
jag var lika glad för det för det var precis lika gott! Nästan.


Det blev pizza för hela slanten! Lättast så och det var faktiskt fredag så
det unnade jag mig trots mitt "nya liv". Mat som mat ;)

En underbar solnedgång! Här ska jag tillbringa MÅNGA sommarkvällar.
Detta är det mysigaste stället under sommaren, dag som natt!

En dag i solens och sjukdomens tecken

Jag vaknade 06.15 idag och kunde inte somna om och satte mig därför vid datorn och började spela Bubbel-spinner, men runt kl 08.30 blev jag riktigt trött igen och bestämde mig för att sova igen. Jag somnade och vaknade ett par gånger tills jag, kl 12.15 slutligen gick upp med en fruktansvärd huvudvärk och var kallsvettig som aldrig förr. Så det var bara att ta det lugnt idag, men jag testade att gå ut och lägga mig på Viskängen för att plugga lite, läsa och sola, och det gick faktiskt bra även om jag nu är helt slut!
Men en lugn dag blev det iallafall med lite extra bränna på köpet.




Fortsätter kämpa med mitt nya liv!

Min goda frukost idag. Javisst-bröd med ost och Emilskinka, A-fil med persika i och ett glas Bravo-apelsinjuice.



Förresten!
Tänkte berätta att mitt nya liv som innebär träning och onyttighets-förbud, går alldeles utmärkt! Jag har inte ätit något onyttigt, bortsett från lite grädde till jordgubbarna på midsommar, på TIO dagar. Jag förstår inte själv hur jag kan ha klarat det så bra. Träningen har gått sådär, den hamnade lite i skymundan efter midsommar, men jag tog igen det igår med ett medelpass och imorgon blir det jogging innan skolan!
Jag kan säga så här långt att jag minskat ca 2-3 cm om magen, och det syns. Jag kämpar vidare, har trotsallt 15 dagar kvar innan jag är i mål och då ska jag fira med lite GODIS.

Sommarrea

Jag lovade ju bilder på det jag köpte med mig hem igår, och här har ni det!


En helt vanlig ljusrosa långärmad tröja från Gina Tricot för 64.50:-


En svart klänning med skärning precis under brösten och sedan lite
ballongaktig. Också från Gina Tricot för 99:-

RSS 2.0