Torsdagens middag och kvällsmat

Till middag idag åt jag Cambridge grönsakssoppa med paprikakrydda i.

Det såg ut ungefär så. Jag fotade det men det såg bokstavligt talat ut som en grå spya så det får bli denna bilden på en kycklingsoppa för det är ungefär så grönsakssoppan också ser ut.

Till kvällsmat blev det välling. Blev hungrig vid 22.30 tiden så jag var tvungen att få något i magen. Hatar att somna med kurrande mage. Så det var allt vad jag har ätit idag. Vatten är vad mitt vätskeintag bestått av idag.

Torsdagens frukost, lunch och mellanmål

Har haft fullt upp idag, därför kommer inte dagens måltider förrän nu. Jag tränade spinning idag och innan dess var jag på gymmet för att pumpa ut musten ur mina armar. Har ökat vikten på hantlarna när jag kör biceps. Tar numera 8 kg på var arm och 8 rep x 2 set. Ska egentligen göra 3 set men jag orkade faktiskt inte idag, så det blev bara 2. Nej mat var det ja.
Här kommer dagens frukost som bestod av en skål med Al-bran, mjölk och en skivad banan.

Till lunch blev det blomkålsgratängen jag gjorde för ett par dagar sedan tillsammans med stekt bacon.

Och till mellanmål blev det lite fil (fetthalt 3%) med Paulúns müsli och 5 st torkade aprikoser som jag hackade ner.

Middagen har jag inte ätit än så bild på den kommer senare!


Onsdagens kvällsmat

Jag blev hungrig igen vid kl 21 så jag åt lite till. Kevin skulle göra mackor med vitlökssmör till sig själv så jag tog också en, och det blev också en macka med dansk salami.

Vitlöksmackan.

Och salamimackan. Detta brödet jag har här är helt sockerfritt och inget sötningsmedel heller och det var faktiskt gott. Jag kommer inte riktigt ihåg vad brödet heter men jag kan lägga upp en bild imorgon! Då kommer också receptet på blomkålsgratängen som jag lovade igår.

Onsdagens middag

Detta är egentligen inget jag vill fota och visa för er då det ser otroligt äckligt ut. Men jag har lovat att dokumentera vad jag äter så här kommer det. Cambridge kycklingsoppa som jag kryddat med paprikakrydda och curry. Detta är 2,5 dl soppa och det är tillräckligt för att bli mätt!


Onsdagens mellanmål

Efter 1,5 timmes aktiv träning på gymmet så var jag hungrig när jag kom hem vid 15.15 tiden. Jag gjorde en enkel fruktsallad med 1 banan, 3 kiwi, tre stycken hallon (haha, inte så lönt kanske, men var tvungen att äta upp de innan de blev mögliga). För att det skulle bli lite godare så tog jag fyra stora matskedar vaniljyoghurt (fetthalt: 3,5%).

Onsdagens lunch

Till lunch blev det en Cambridgebar med citronsmak och ett stort glas vatten. Jag åt lunch kl 11.15 då jag började känna att magen kurrade och äta regelbundet och ofta är ju min grej, så det ska jag hålla stenhårt vid, speciellt nu framöver efter gårdagens Cambridgekonsulent-besök.


Onsdagens frukost

Jag kör på samma spår som jag gjort tidigare i veckan. En skål lättfil med Al-Bran i åt jag kl 8.15. Supergott och det mättar härligt!

Tisdagens middag

Middagen idag åt vi kl 19 och det var också det sista jag åt för dagen. Till middag blev det stekt kassler med Blomkålsgratäng.

Jag och matbilder går inte riktigt ihop! Ska försöka få till bättre bilder under veckan. Så det jag har bloggat om idag är vad jag ätit, inte en smula mer. Och jag har druckit säkert 3 liter vatten under dagen också.
Jag tänkte lägga in receptet på Blomkålsgratängen också, den var supergod. Ett alternativ om man inte vill äta så mycket kolhydrater som det är i en potatisgratäng. (Blomkål innehåller också kolhydrater, men inte i samma utsträckning som potatis)

Just do it!

Jag köpte en sport bh från Nike. De jag har nu är för stora så jag får ont i brösten då jag joggar. Dessutom är de jag har minst 2 år gamla och den som sitter hårdast av dem är säkert 4-5 år gammal och resåren existerar knappt. Så det var på tiden att köpa en ny.

Denna från Nike kostade 350:- på Intersport, men det var klubbkväll för Friskismedlemmar och vi fick 20% på hela sortimentet (ej rea) så denna kostade 280:- istället.
Hittade också ett supersnyggt träningslinne som jag struntade i att köpa men ångrar mig riktigt mycket nu i efterhand. Min tanke med att åka dit var egentligen att kolla på en yoga-matta, men jag kom nyss på att jag inte ens kollat efter någon så Kevin föreslog att vi åker tillbaka efter vi ätit middag. Så det blir en tripp till och då inhandlas linnet och yoga-matta om jag hittar någon som uppfyller mina krav!

Dagen idag

Jag var på en workshop kl 13.30 i eftermiddags, på företaget där jag också har min jobbcoach. Denna workshopen handlade om dolda jobb, hur och var man hittar dem och olika tips på hur man gör när man söker. Detta är inte helt nytt för mig då det var så här jag jobbade när jag fick min praktik på Åhléns som efter 4 dagar ledde till jobb i en månad.
Efter det åkte jag till min Cambridgekonsulent där jag vägde och mätte mig samt köpte ny mat. Jag hade gått ner 0,6 kg och 1 cm runt midja samt lår på två veckor. Det är riktigt dåligt. Jag är fruktansvärt onöjd med resultatet. Jag tror mycket beror på att jag äter godis och onyttigheter 3 dagar i veckan! Så denna veckan ska jag vara stenhård mot mig själv och endast EN dag med godis är tillåtet. För jag vill ju ha resultat för allt slit och framför allt inte slänga pengar i sjön då Cambridgematen kostar 620 per vecka.
I och för sig har jag min i två-tre veckor då jag bara byter ut ett, max två mål om dagen.

Efter jag varit hos henne så körde jag till Väla och gick in på Intersport för att handla en sport-bh. Och jag hittade en. Jävligt snygg också för den delen. Bild kommer i ett annat inlägg!

Tisdagens mellanmål

Jag har inte ätit sedan kl 13 då jag åt min bar så nu är jag riktigt hungrig. Dumt att inte äta mellanmål tidigare, men jag har haft fullt upp sedan kl 13. Jag tog nyss en banan för att stilla hungern lite. Dagens middag står i ugnen och är inte klar förrän kl 19.

Tisdagens cambridgelunch

Nu äter jag lunch och det är en likadan som igår. Alltså en Cambridgebar med smak av äpple/jordgubb.

Till denna dricker jag massor med vatten!

Tisdagens frukost

Min frukost idag består av lite mer än en halv skål lättfil (0,5%) med albran. En GI-macka med dansk salami och ett glas proviva juice med smak av kiwi och mangostan.

Måndagens middag, kvällsmat och efterrätt

Här kommer resten av vad jag ätit idag. Varenda gång jag börjat äta har jag kommit på att jag ska fota, därav de lite motbjudande bilderna, hehe. Dessutom är alla bilder tagna med iPhonen så kvaliteten är ju inte den bästa den heller. Men här kommer det i alla fall.

Vi åt middag ca 18.45 och det blev grillade kamben med potatisgratäng. Det var ca 200 g kamben och 150 g potatisgratäng.

Sen tyckte Kevin att vi skulle ha en "extra" kvällsmat vid 20.45 någongång så då blev det oliv-ciabata med dansk salami, mozzarella, tomat, rödlök, svartpeppar och olivolja.

Och inte nog med det, vid 22.30 när vi kollade på Big Brother så blev Kevin supersugen på vaniljyoghurt med färska hallon. Så det blev det för mig med. Jag är sämst på att sätta stopp för mat trots att jag egentligen kunde klarat mig utan det. Men jag skivade en stor banan, la i lite hallon och ett par bitar kiwi och sedan några skedar vaniljyoghurt. Vi har köpt den 3,5% vaniljyoghurten som är i en likadan burk som turkisk yoghurt. Skitgod!


Detta är vad jag ätit denna måndag! Jag kan säga att jag inte brukar äta så här mycket, idag har det blivit lite väl.. Men ibland har man lite "vräkar" dagar. Utöver detta har jag druckit mellan 3 och 4 liter vatten.
Nu ska jag skynda mig in i sängen och säga godnatt till min älskade som säkert redan har somnat ifrån mig! Imorgon är en ny dag med nya tag och den ska bli betydligt nyttigare för min del!


Runkeeper appen

Jag kom hem från min powerwalkrunda för ca 20 minuter sedan och jag hade när jag gick hemifrån bestämt mig för att det skulle bli en mils runda idag. Och jag lyckades! Men gud vad jag är trött i benen nu.

Jag använder mig utav Runkeeper som är en app till iPhonen som mäter sträckan man går samt hur många minuter det tar per km osv. Det tog mig ca 1,5 timme att gå 1 mil och då powerwalkade jag hela rundan samt joggade ett par hundra meter.
En skitbra app enligt mig. Man kan spara sina resultat och har sedan en liten "morot" till sig själv, att hela tiden förbättra sina resultat!

Måndagens frukost och lunch

Idag börjar min veckoutmaning - dokumentera vad jag äter under en vecka.
Dagen är inte slut än, men jag tänkte berätta vad jag ätit hitills.
Innan jag äter dricker jag varje morgon en stor kopp varmt vatten med citron i. Detta för att få igång ämnesomsättningen och inte äta lika mycket till frukost.
Till frukost åt jag en skål lättfil (0,5%) med Al-bran i och till det drack jag lite proviva. Detta gjorde jag vid 11-tiden idag

Det ser kanske inte så gott ut, hade redan börjat äta när jag kom på att jag skulle fota min mat.

Min lunch blev väldigt sen, äter den just nu. Men mellan frukost och lunch har jag druckit massor med vatten så det är det som hållt mig relativt "mätt" tills nu. Just nu äter jag iallafall en Cambridge bar med smakerna äpple/jordgubb. Den är supergod och äter man den sakta så blir man faktiskt mätt.



Så detta är vad jag ätit hitills idag. Vad jag äter resten av dagen vet jag inte riktigt än, men jag lovar att skriva ett inlägg om det innan jag går och lägger mig!


Ny vecka, nya möjligheter!

Jag har dokumenterat vad jag ätit hitills idag och kommer skriva det i ett inlägg senare, för nu ska jag ta tag i disken i köket och sedan är det på med träningskläderna som gäller för jag ska ut och powerwalka!
Jag tittar in igen lite senare!

Svar på Jennies frågor

Efter lite önskemål från Jennie så ska jag försöka att denna kommande vecka berätta vad jag äter om dagarna och även fota det jag äter. Så håll till godo, jag ska göra mitt bästa!

Jennie undrade också vilket abonnemang jag har till min iPhone, och det kanske är fler som är inne på att skaffa en, men vet inte riktigt vad månadskostnaden ligger på?

Jag har mitt abonnemang hos Telenor och har haft det i flera år och är supernöjd. Jag betalar 399:- i månaden för min iPhone och då ingår 5000 gratis sms till alla, jag ringer gratis till alla med telenor, har obegränsad surf och jag får ringa för 199:- i månaden. Nu har jag även valt att ha försäkring så 99:- tillkommer varje månad så jag landar på 499:-.
Tidigare har mina mobilräkningar legat på ca 350-450 och ibland mer, och därför kände jag att jag hellre har en iPhone och betalar ungefär samma summa varje månad.

Dagens mått

Då var det tre veckor sedan sist, och nu är det dags igen. Här kommer dagens mått!

Mått den 25 mars 2011


Mage tjockast:
 90,5 cm (- 0,5 cm)
Mage smalast: 72,5
 cm (Ingen förändring)
Naveln:
 78,5 cm (- 1,5 cm)
Byst: 92,5 cm (Ingen förändring)
Höger lår: 56 cm (- 0,5 cm)
Vänster lår: 56,5 cm (+ 0,5 cm)
Höger arm: 27 cm (- 1 cm)
Vänster arm: 27 cm (- 1 cm)

Det var inte riktigt dessa resultaten jag ville se efter träning 5 dagar i veckan i tre veckor och dessutom dragit ner ordentligt på onyttigheter. Men nu på sluttampen är det svårast och det går sakta. Jag ska inte stirra mig blind på varken mått eller vikt, men det går inte att undvika att känna att allt detta slit gett så lite på min kropp.
Men jag ger inte upp, jag ska nå mitt mål, det får ta tid, men till den 1 juni ska det vara nått.

Angående vikten som jag lagt till den senaste tiden så har jag nu valt att tabort den härifrån och kommer istället ta den varje vecka. Mått kommer var tredje och vikten kommer varje vecka.
För att "dränka mina sorger" efter dagens mått så beger jag mig snart till sjukgymnasten för mitt träningspass där och sedan vidare till gymmet. 
Det var kanske detta jag behövde se för att få ännu mer kämparglöd. Nu kan jag säga att jag kommer träna hårdare än jag gjort tidigare. Ett spinningpass till varje vecka kommer jag nu att trycka in! 

Torsdagslunch

Efter ett jobbigt spinningpass gjorde jag mig lite ungsrostade grönsaker + korv. Det bestod av morötter, broccoli, lök och chorizo. Supergott och jag blev alldeles lagom mätt.

Nu är det plugg till högskoleprovet som gäller! Den 2 april gäller det och jag siktar högt denna gången.

Vaniljbulle

I lördags bestämde jag mig för att unna mig en riktig goding.

En helt underbar vaniljbulle som var stor som bara den! En sån förtjänade jag efter en vecka med 5 dagars träning! Man får aldrig glömma bort att belöna sig själv, (även om det egentligen är fel att belöna sig sötsaker) annars är det lätt att man tappar motivationen för det blir alldeles för tråkigt.

Dagens träning

Det blev en rejäl träningsomgång idag på nästan 2 timmar. Det känns bra i hela kroppen och jag är glad att det blev träning istället för vila. Min rygg mår som allra bäst när jag är igång och rör mig. Jag kan inte sitta vid datorn i mer än en kvart innan smärtan i ryggen ger sig till känna.

Bilden är tagen efter en intervallträning på löpbandet på 40 minuter. Lite röd i ansiktet blev jag allt! Jag har även ökat vikten när jag kör biceps. Jag tränar med hantlar på 7 kg och kör 10 rep x 3 set. Tidigare har jag kört 5 kg, men idag ville jag utmana mig själv och jag klarade 7 kg så det fortsätter jag på. Det är så kul när man ser att musklerna utvecklas!

Vilodag blir träningsdag

En vilodag mitt i veckan när inget är planerat under dagen, finns inte! Jag kan inte bara sitta hemma när jag vet att Friskis ligger 5 minuter bort med cykel! Så nej nu jäklar ska jag cykla dit och ta en rejäl runda på löpbandet!

Efter träningen i måndags! Ska försöka fånga en bild när jag har tagit ut mig totalt. Då är mitt huvud TOTALrött kan jag lova! Kanske idag?

Ny kategori

Jag har nu gjort en ny kategori som heter Min viktnedgång och där har jag samlat alla inlägg med mina mått som jag tar var tredje vecka samt annat som hör till min viktnedgång. Annat som har med träning och göra ligger kvar i kategorin Träning/Hälsa.

Detta kanske kan underlätta för de som är intresserade att endast läsa om mått och sådant som berör min kamp mot mina extra kilon.  

Tillbaka igen

Jag lever! Det blev lite hårt i lördags så i söndags var jag knappt människa. Igår hade jag fullt upp hela dagen med jobbcoachmöte, träning och fika med vänner.

Jag har fått jätteont i ryggen igen och i söndags och igår var det som värst. Var hos sjukgymnasten och tränade idag och berättade om smärtorna för henne och hon blev lite orolig då mönstret ändrats, alltså i vilket sammanhang jag får ont. Men jag ska fortsätta träna på som vanligt, men dokumentera mina dagar och skriva ner vad jag gör, och om vi isåfall kan reda ut mönstret för när smärtan kommer.

Imorgon blir det troligtvis vilodag. Men man vet aldrig med mig, så vi får se vad som händer! Ikväll ska jag följa med Kevin när han ska spela badminton med en kompis. Vill mest kolla på då kompisen slår ut Kevin gång på gång, hehe.

Träningstips

Om ni ska köpa nya träningsskor eller walkingskor så kan jag VARMT rekommendera Reebok Easytone. Jag har walking skor i gore-tex och är supernöjd. Jag har gått med dem i alla väder och det har aldrig läckt in. Dessutom är det så lätta att gå, man liksom gungar fram på något mysigt sätt. De ger inte heller skoskav som lätt andra skor gör när man använder dem dagligen.
Jag var inne på Sportamore's hemsida och såg att det kommit in nya färger. Hur snygga som helst. Dock finns det olika "kategorier" på skorna. Det finns en som är en walkningmodell en running, en training. Så man får hitta den som passar en bäst.

Den jag har är den som är mest instabil och därför inte lämpar sig för träning då det är lätt att trampa fel. Jag använder mina easytone när jag tränar, men har inte tränat jympa med dem och det vågar jag nog inte heller. Men att gymma med, träna på löpband och träna spinning går det perfekt! Dessutom sägs det ju att rumpmusklerna och benmusklerna aktiveras upp till 28% mer när man använder Easytone, och det märkte jag framför allt i början. Alla små muskler i fotlederna jobbar för fullt och man känner att det är jobbigare att gå.
Jag vet inte vad det är för modell på denna här nedan, men jag hade gärna tränat i dessa. SÅ snygga!

Även dessa lite mer diskreta är supersnygga!


Allt och inget

Åh herregud! Vilket Big Brother avsnitt. Detta var nog det sjukaste någonsin. Om ni inte ser på det, så kolla! Jag som är nyfiken i en strut älskar sådana här program. Det blir bara bättre och bättre för varje avsnitt!

Kevin och hans kompis var här tidigare ikväll men stack för någon timme sedan till en annan kompis för att spela kinect. Jag ville inte sitta här hemma själv ikväll så jag frågade om jag inte kunde få följa med, och det fick jag för honom, men han skulle fråga de andra också. Men jag känner inte alls för det nu, eller jo lite. Men jag orkar inte ta mig dit och jag vågar inte heller för den delen.

Det blir roligheter imorgon istället. Blir nog lite läsande innan jag går och lägger mig. Måste få upp hastigheten när jag läser för det är ju högskoleprovet om två veckor, hehe.

Bloggfel?

Ääe.. Detta är inte sant! När jag nyss klickade upp min blogg så ser jag att hela bloggen är flyttad så att den ligger bredvid headern. Ser det ut så för er också?

Helg!

Nu är jag färdigtränad för denna veckan! SÅ SKÖNT! Nästa vecka blir lugnare, för det har blivit lite väl mycket nu två veckor i rad. Så i helgen blir det vila så mycket som möjligt för att vara taggad inför nya tag på måndag.

Imorgon väntar en fest som jag sett fram emot i nästan 4 veckor. Det kommer bli så FRUKTANSVÄRT kul. Hoppas jag inte glömmer kameran, för kommer den med så kommer det upp bilder här.

Jag har inte mer att säga nu så jag avslutar här!

-1,8

Har precis ätit upp min frukost och ska snart börja klä på mig träningskläderna. Kl 10 är det dags för sjukgymnasten och därefter hoppar jag cirkelfysen som var planen, det blir kondition på gymmet istället.

Måste också nämna att jag faktiskt gått ner 1,8 kg på en vecka. Kanske har all denna träningen gjort sig till känna? Jag gick ju nämligen upp från 64,1 kg till 65,3 kg förra veckan. Från fredag till fredag. Och nu gick jag ner till 63,5 kg. Jag tackar inte nej, jag är svinglad. Mitt slit lönar sig!


Finito

Fan vad jag är trött på bloggfixandet nu! Har suttit flera timmar, och jag vet inte hur man gör så jag testar mig fram med hjälp av Designa Din Blogg. Nu får designen vara så här ett tag, jag orkar faktiskt inte fixa mer med den och jag vet inte hur jag ska göra med vissa saker så det får vara så här nu!

Jag behöver däremot hjälp med hur man lägger till länkar. I min kategori "Bloggar" vill jag lägga till mååånga bloggar och tabort någon, men jag förstår inte hur jag gör. Jag vet inte hur jag lyckades få dit de som är där.. Någon som vet hur jag ska göra?

Nu ska jag hoppa i säng. Är svintrött och har träningsvärk i hela benen. Men det är bara att bita ihop för det är sjukgymnast och träning imorgon igen. Jag lovar er bättre uppdatering imorgon, godnatt!


Ombyggnad pågår

Jag håller på att fixa en header till bloggen och jag vet inte alls hur man gör för att få till det rätt, så därför kan bloggen se lite konstig ut nu ett tag framöver! Ska dessutom ändra runt lite annat på bloggen så det kommer se lite konstigt ut nu ett litet tag. Men jag jobbar på det!

Cambridge, here i come!

Igår var Kevin hos sin Cambridge konsulent och jag följer alltid med, dels för att jag tycker att det är roligt att se hans framsteg och dels för att höra vad hon säger. Och igår bestämde jag mig för att köpa med mig en veckas mat hem. Vilket är 21 shakes/soppor eller bars. Jag valde 19 bars och 2 soppor.

Jag kommer äta en Cambridgemåltid, som det så fint heter, om dagen är tanken. Ibland blir det kanske två och ibland ingen alls. Men jag ska äta så mycket jag kan - men inte för mycket för det är dyrt och jag är inte gjord av pengar!
En veckas måltider kostar 620 kr.


Jag tycker att barsen är skitgoda och sopporna likaså, så detta är för mig ingen jobbig diet som jag ska stångas med. Detta är bara ett sätt för mig att för det första slippa laga lunch (som jag tycker är så tråkigt eftersom det bara är jag som ska äta) och istället lägga tid på att laga något tillsammans med Kevin på kvällarna. Dessutom får jag säkerligen ett snabbare resultat på min kropp.

Vilka är ni?

Jag ser att mina läsare ökat i antal den senaste tiden, men jag vet bara vem få av er är. Så det skulle vara kul om ni kunde berätta vilka ni är och det skulle även vara kul att veta varför ni läser min blogg :-) Vill ni vara anonyma så går det självklart bra det också.

Det brukar inte ge något vidare resultat när man ber sina läsare ge sig till känna, men jag hoppas på det bästa och ser fram emot att läsa om er! Har ni en blogg så får ni supergärna lämna adress till den så kan jag kika in hos er :-)

Runkeeper

Ser nu att det gick att blogga från telefonen, så det kanske jag ska ta och göra lite i fortsättningen!?

Har lite beslutsångest om jag verkligen ska på cirkelfys idag eller om jag ska köra en runda på gymmet istället... Det lutar åt cirkelfys och sedan hoppar jag det på fredag och kör gymmet då istället. Jag har nämligen tröttnat på ledaren som har passet på fredag.

Igår tog jag med mig min kära iPhone på en promenad för att dels testa WiMP och även en app som jag laddat ner. "Runkeeper" heter den och jag tyckte den var super. Man startar den när man börjar gå och sedan mäter den hur långt jag gått, hur lång tid jag gått, hur många km jag går per minut samt hur många km jag hinner gå på en timme. Så med jämna mellanrum berättar en röst hur långt man gått och allt det jag nämnde ovan.

För mig blev det en 5,87 km runda igår och den tog ca 1 timme. Jag valde att inte ligga i med något supertempo då jag bara ville komma ut i det fina vädret. Men denna appen är ett bra sätt att hela tiden förbättra sina resultat!

Nu ska vi se om jag lyckas blogga från iph...

Nu ska vi se om jag lyckas blogga från iphonen..


Jag är i mitt livs bästa form!

Är hemkommen från sjukgymnasten sedan någon timme tillbaka och känner att jag börjar komma i min livs form! Fast det är väl nästan en självklarthet att man ska vara i sitt livs form vid 19 års ålder? Det är lite mer faschinerande när en 40-åring är i sitt livs bästa form.. Men men, just nu känner jag att allt bara går åt rätt håll. Rygghelvetet känns en aning bättre, tack och lov! Fast igår var smärtan extrem igen, men idag har jag inte känt av den och jag hoppas den håller sig borta.

Fick mitt träninsprogram hos sjukgymnasten i fredags så idag var andra dagen och på fredag är det dags igen. Där emellan blir det cirkelfys imorgon, spinning på torsdag och sedan en runda cirkelfys igen efter sjukgymnasten. Jag älskar verkligen träningslivet. Denna gången hoppas jag inte att jag kommer ur banan fler gånger för det är ett rent helvete att komma igång igen när man haft uppehåll.

Jag funderar på att ta mig en promenad med min iPhone. Har gratis WiMP i 2 månader så det är ju lika bra att utnyttja det! För er som inte vet vad WiMP är så är det typ samma sak som Spotify.


iPhone 4

Jag har nu tagit det stora steget ut i dagens teknikvärld och har blivit ägare till en iPhone 4. Jag ligger på samma månadskostnad med en iPhone 4 som jag gjorde med min 2,5 år gamla Sony Ericsson Walkman mobil. Så det var inte någon tvekan om att bli med iPhone. Detta steget tog jag i lördags och jag är hitills nöjd med mitt val, dock har mitt smstempo sänkts något. Men jag jobbar på det!

Jag tar mer än gärna emot förslag om bra appar eller roliga spel! Så ni som har iPhone, vilka appar har ni? :-)
Och just ja! Jag kan inte blogga från telefonen, vet någon hur man gör?

Tillbaks på ruta ett

Nu har jag legat lite i lä med bloggandet några dagar, så nu kände jag att det var dags att skriva igen!
Hitills har denna veckan bestått av möte med jobbcoach i måndags, sjukgymnast besök igår och även lite shopping med Therese på Väla. (Tottar var det enda jag hittade..) och såklart - träning, alla dagar.

Min ryggsmärta är tillbaks på ruta ett igen. Suck. Efter att inte varit hos sjukgymnasten på två veckor så var den i uselt skick igår när jag var där. Hon blev lite orolig över att det blivit så pass mycket sämre på bara två veckor, så redan imorgon är det dags för idrottskliniken. Hon jobbar där också så imorgon blir det träning för ryggen.

Efter min spurt på 46 minuter i måndags fick jag ont mina fötter på sidan av foten (Har haft problem innan med det men inte haft ont på länge nu). Trampdynans sida nedanför stortån är nog den bästa förklaringen jag kan ge. Sjukgymnasten sa att jag är på väg att få Hallux Valgus. Jag har dock inte en så stor knöl som bilden i länken visar, men benet sticker ut lite. Så jag ska hålla koll så att det inte blir värre och helst tejpa tån mot motsatt håll när jag springer. Annars är det operation som gäller.

Jag känner mig som 80 år med alla dessa problem. Kan jag inte bara få bli smärtfri?

Mission completed


Min stolthet är långt upp över öronen just nu. Jag har nog aldrig varit så här stolt över att vara Paulina Andersson, som jag är just nu.

Jag satte upp ett mål till mig själv för ca två veckor sedan. Detta mål innebar att jag, senast den sista maj ska ha joggat i 45 minuter. Vilket innebar att jag hade ca tre månader på mig och jag kände att det var ett rimligt mål. Vissa dagar var jag dock lite osäker på om jag verkligen skulle klara det.

Idag började jag jogga på bandet och när jag uppnått 20 minuter tänkte jag "22 ska jag klara så har jag joggat en minut längre än sist och har därmed slått mitt eget rekord". När jag kommit till 22 minuter så kände jag mig ännu inte helt slut så jag fortsatte att sätta ett nytt mål, vilket var 25 minuter.

Det slutade inte där. Jag joggade på löpbandet tills timern stod på 46 ½ minut och 7 km. Jag är helt chockad över mig själv. Jag har redan, på två veckor klarat mitt mål som låg tre månader fram i tiden. Vad jag sett nu så var det endast 19 minuter jag joggat innan medan jag trodde det var 21 minuter. Så jag har idag gjort en förbättring på 27 minuter sedan sist. Och joggat 4 km längre än vad jag tidigare gjort.
Jag kan nu säga att ALLT handlar om viljan. Jag har en vilja av stål och ger mig sällan förän jag uppnått mitt mål. Idag överraskade jag mig själv enormt mycket. Inte trodde jag att lilla jag hade så pass bra kondition.

FAN VAD JAG ÄR STOLT ÖVER MIG SJÄLV!

Beslutsångest

Träna eller inte träna? Jag har inte riktigt motivationen idag, men jag är så sugen på att köra lite styrka. Denna eviga beslutsångest. Egentligen vore en powerwalk i detta soliga väder härligt, men jag har tappat suget över att vara ute och gå. Det lockar inte mig alls just nu. Så det kanske är lika bra att jag sätter mig på cykeln till Friskis och kör ett styrkepass? Då får jag ju lite sol också..

Nej nu blir det nog en liten lunch sen ska jag faktiskt bege mig neråt mot Friskis för det lockar faktiskt en del ändå!

Godis-ångest

Min "godis-ångest" har gett sig till känna lite extra idag så nu skriver jag av mig.
Godis och onyttigheter tre dagar i rad nu. Min ångest är enorm och jag hatar att jag just nu sitter med en liten godispåse och äter. Men jag har inte självdiciplinen att inte äta när Kevin sitter och stoppar i sig. Jag kan inte. Det går inte. Jag blev så arg på mig själv för ett litet tag sedan och kunde inte hålla tårarna tillbaka. Jag berättade för Kevin att jag inte vill ha det så här längre. Jag vill inte äta godis mer än en gång i veckan. MAX två gånger, och då vid speciella tillfällen.

Det känns dumt att inte "låta" Kevin äta godis om han vill. Men eftersom vi lever ihop och jag inte kan låta bli när han äter så kommer jag bara in i en ond cirkel och kan inte ta mig ur förrän han också slutar. Så nästa helg är det godis max två gånger och helgen efter det så är det en gång som gäller. Jag ska vara stenhård. För ingen av oss är i behov av att äta detta skitet flera gånger i veckan.

Att träna för att bli mindre och mer vältränad och sedan sitta och äta godis tre av sju dagar i veckan är inte rätt. Och jag som vill bli hälsocoach. Fan alltså. Min livsstil passar inte riktigt för det. Men från och med imorgon är det stenhårt arbete för jag ska trots allt ha nått mitt mål till juni. Då håller inte detta beteendet.

Men nu ska jag äta upp mina bitar vilket är 4 stycken och sedan är det slut med detta tills nästa helg!

MÅTT

Måtten tar jag var tredje vecka, så detta är förändringen som hänt på tre veckor.
Mått den 4 mars 2011

Mage tjockast: 91 cm (- 1 cm)
Mage smalast: 72,5
 cm (- 1,5 cm)
Naveln:
 80 cm (- 2,5 cm)
Byst: 92,5 cm (- 3 cm)
Höger lår: 56,5 cm (Ingen förändring)
Vänster lår: 56 cm (- 0,5 cm)
Höger arm: 28 cm (Ingen förändring)
Vänster arm: 28 cm (Ingen förändring)
VIKT: 64,1 kg (- 1 kg på tre veckor)

Det går minus på både centimetrarna och vikten och det glädjer mig! Det är SÅ roligt att se att träningen och regelbunden och bra kost ger resultat. Nu är jag snart i mål. Jag vet inte riktigt vad jag har för mål med måtten, men jag vill att vågen ska visa på runt 60-61 kg i juni. Och det ska inte vara några problem när jag bara har 3-4 kg kvar. Nu har jag snart gått ner 10 kg sedan i slutet på oktober. Den 24 oktober vägde jag 73,7 kg.

Jag kan inget annat än vara stolt över mig själv. För jag har kämpat röven av mig, bokstavligt talat. Jag går inte ner i 10 kg på att göra ingenting, det krävs motivation och träning till tusen.

Livslång smärta

Fick ett samtal från min sjukgymnast nu. Hon berättade att hon fått mina röntgenplåtar och jag har två tillplattade kotor mellan skulderbladen. Men det går inte att göra något åt detta, mer än förebyggande träning. Hon sa att jag får leva med denna smärtan. Jag vet inte vad jag ska göra... Jag har ont nästan konstant, hela dagarna, oavsett vad jag gör. Och nu verkar det som att jag ska leva med denna smärtan. Hur? Förstår inte hur jag ska kunna stå ut. Två månader med konstant ont nästan, har varit extremt jobbigt och påfrestande.

Sen vet jag att det inte kommer att göra så här ont alltid, men till och från. Just nu känns allt hopplöst men jag ska kämpa vidare och kontakta en ryggspecialist och se om jag kan få mer hjälp där.

Något fattas mig

Jag har under den senaste tiden känt att jag saknat något. Och något i detta fallet är en bästa vän. Jag har många vänner omkring mig som jag umgås med, en del ofta och en del mer sällan. Några stycken träffar jag en eller flera gånger i veckan och vi har roligt tillsammans, men jag känner inte att jag har någon bästa vän. Jo en har jag egentligen. Det finns en vän jag kan prata med nästan allt om. Men vi ses inte ofta. Sist vi träffades var säkert 2-3 månader sedan.  Denna "nästan" bästa vännen betyder enormt mycket för mig och vi har känt varandra i ca 6 år och trots att vi ses så sällan så är det precis som vi träffats igår varenda gång vi ses. Vi kan sitta uppe en hel natt och bara prata, det är så avslappnat mellan oss.

Men skulle jag någon gång vara riktigt ledsen mitt i natten av någon anledning och vilja prata av mig, så är det ingen av mina vänner jag skulle ringt. Jag har bra kontakt med min syster och min bror (jag har två syskon till, men har inte någon vidare kontakt med dem) men jag skulle aldrig ringa någon utav dem mitt i natten.

Den senaste tiden har detta varit något jag mått ganska dåligt över, att känna efter och komma fram till att man inte har en vän man vet finns för en i vått och torrt, 24 timmar om dygnet, gör mig ledsen. Jag har haft en bästa vän tidigare, men som det är i tonåren så växer man ifrån varandra och vänskapen blir inte längre lika tight.


RSS 2.0