Vasklös och julbak

Dåligt bloggande idag. Jag ber om ursäkt men jag har haft fullt upp. Åkte till ByggMax vid lunch och handlade kabelkanaler till sladdarna i vardagsrummet. Nu har vi det hemma så nu har Kevin ingen ursäkt att dra ut på det längre!
Därefter städade jag lägenheten. Och jag fick nog av att vattnet i vasken på toaletten rinner ner så sakta så jag rensade i röret under vasken och FYFAN. Där låg en riktig korv med hår och stoppade upp och den luktade... Fruktansvärt!!!
När jag skulle sätta ihop rören under vasken igen fick jag inte ihop det riktigt. Till slut fick Kevin rycka in, han blev förbannad för det gick inte att få fast, så han slog på röret och självklart gick en bit isönder så nu kan vi inte använda vasken på toaletten. En spann står under ifall vi glömmer att vi inte ska använda vasken. Så imorgon ska vi ringa felanmälan och hoppas på att dom kommer och sätter dit ett nytt rör till oss!

Efter städningen drog jag igång med julbak. Började med det enklaste - rocky roads. Det gick snabbt och smärtfritt. Men sedan slog jag till på tryffel. Jag köpte ju tryffelformar igår och har varit ivrig att vilja testa. Det var lättare sagt än gjort. Har nog lagt ner 2-3 timmar på dom där JÄVLA tryfflarna. Gjorde en pepparkaksfyllning som skulle vispas i ca 20-25 min och därefter skulle den klara kulprovet (stelna i vatten och gå att göra till en kula). Men nej, det tog mig 45 (!!!) min att vispa och då var smeten inte helt ok... Jag hade minst sagt ont i armen efteråt och var grymt uttråkad. Men nu är dom klara och står i kylen på kylning, tror dock att jag kan börja ta av formarna. Men vågar inte se hur resultatet blivit. La ner jordnötter i några istället för pepparkakstfyllning. Tror nog dom blir godast för den där fyllningen kändes inte helt hundra...¨

Tog en liten smakbit i hörnan och det var mycket gott! Ska skära loss den i bitar snart. Den stod på balkongen och stelnade till så den var stenhård efter ett par timmar och gick knappt att skära i!

Pepparkakstryffel på kylning.

PS. Tog en smakbit nyss från tryffeln och fyllningen hade inte stelnat alls så den blev inge bra! Den behöver jag inte äta mer av, den får Kevin mer än gärna!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Vad har du på hjärtat?

Trackback
RSS 2.0