Kyckling med ris och grön curry

Igår blev jag så sugen på "riktig" mat. Det luktade thaimat i trappen under dagen så jag bestämde mig för att jag skulle laga något åt det hållet. Hittade ett recept hos Theans. Jag gjorde om det lite och åkte och åkte och handlade. Kan tillägga att det var superenkelt att göra, det är ett måste när jag ska laga mat ;-). För att ni ska få en inblick i vad jag brukar äta så är detta lyxmat för mig. Annars är det spenat, broccoli, lax, bulgur och sådant. Så detta var veckans lyxmat! Ris är inget jag egentligen vill äta på kvällen då det är kolhydrater. Försöker hålla det till dagtid.



Ingredienser:
Ris
Lite av det gröna på purjolöken
2 röda paprikor
600 g kyckligfilé
1 msk olja
30 g asiatiska kryddor (frysta)
1 burk grytbas: Thai green curry mild.
Salt och peppar (det hoppade vi)
1 lime

Gör så här: 
1. Koka riset enligt anvisningarna på förpackningen.
2. Ansa och strimla purjolöken och paprikan samt skär kycklingfiléerna i strimlor.
3. Bryn kycklingen i oljan, tillsätt purjolök, paprika, kryddor och grytbasen.
4. Låt koka i ca 8 min, smaka av med salt, peppar och pressad limejuice.

TIPS
Nästa gång vi gör om detta kommer vi tillsätta en burk kokosmjölk också för det blev inte så mycket sås av endast grytbasen. Ett tips till är att verkligen s t r i m l a kycklingen för jag tyckte våra kycklingbitar blev lite för tjocka. Man kan också tillsätta babymajs om man tycker om det, äggnudlar istället för ris. Du kan variera rätten i all oändlighet.


Kommentarer
Postat av: Lotta

Det såg gott ut! jag brukar inte lyckas så bra med mina "thai-experiment" men kanske skulle prova snart igen ;) hur har träningen gått i veckan då? jag har haft så himla mycket mer skolan den här veckan men ändå lyckats halvt med träningen, idag blev det intervaller, förutom plankan och armhävningar som jag kör varje dag. för ett tag sen fixade jag 4 armhävningar på tå, man måste öva annars tappar man direkt! idag blev det bara 18, det beror väldigt på dagsformen ;) nu ska jag försöka klämma in ett styrkepass i helgen, tänkte testa att göra tabataintervaller med bara ök-övningar och se hur det känns.

vad händer i helgen då? här ska det visst regna hela helgen (det börjar när som helst, ser det ut som) så jag vet inte alls vad vi ska hitta på...

ha det bra, kramar!

2011-10-28 @ 12:25:20
URL: http://viivalencia.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Vad har du på hjärtat?

Trackback
RSS 2.0